|
|
#181 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2008 :))) - czesc druga!!!
Cytat:
Cytat:
Jasniej, kobito, jasniej prosze ! |
||
|
|
|
#182 |
|
Raczkowanie
|
No to witam i ja po malej nieobecnosci
nie zostalam zaliczona do mamusiek lipcowych ale coz pozdrawiam ![]() http://takiesobiezwiezenia.blog.onet.pl/ |
|
|
|
#183 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() bo to co Kasiulka pokazywała to jest huśtawka, leżaczek i taki fotelik dla dziecka większego http://www.allegro.pl/item326151777_...delux_3w1.html
|
|
#184 |
|
Zakorzenienie
|
Dzikuje kochane za kciuki i mile slowa, juz czuje sie lepiej i mam nadzieje, ze chorobska nie dopadna mnie juz, bo naprawde i strachem przyplacilam to wszystko.
Dzis juz zwleklam sie z lozia, bo tak dluzej byc nie moglo, byla cudna pogoda, wiec mezs zabral mnie na spacer nad morze, zebym to sobie pooddychala swiezym powietrzem. A weczorkiem? Cudny spacerek do sklepu fatalaszkami dzieciecymi. Ogladalismy wozeczek i juz jestesmy pewni na zakup nowego Peg Perego Pliko p3 http://www.pegperego.com/page.php?si...000000142&cl=N zamowimy go w tym miesiau jeszcze .Lozeczko tez juz znalezlismy i jak zakupimy to na ewno beda fotoski .A posciel mama przyslala fotoski, jest cudowna i rowneiz wszystkim polecam z mamo tato . To sa zdjecia z eksperymentow moich rodzicow z rozkiem..hihih. Tz sie dziadkowie chcieli pobawic .Ewelcia, widze, ze zakupki didziusiowe pra do przodu, oby tak dalej kochana a przescigniesz ns wszystkie..hihih. Sa sliczne te bodziaki .Anisia ciesze sie,z w koncu wrocilas do meza..i ten trzaskajacy sie ogien w kominku i koty mruczace...och...zazdrosz cze ci po prsotu ![]() Poulette...widzialam dzis takie hustaweczki i z malzem sie normalnie bawilismy nia..jes cudowna..ale czy na jej zakup sie zdecydujemy to nie wime, byc moze tez zrobimy taka liste zakupow dla tyc, ktorzy beda chcieli nam zobic prezent, bo za duzo osob sie pyta co chcemy dla dzidziusia .Milej nocki Wam zycze i po prsotu uwielbiam Was!!! |
|
|
|
#185 |
|
Zakorzenienie
|
No i fotoski
|
|
|
|
#186 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tutaj nie trzeba miec zadnych kwalifikacji zeby znalezc sie na mamuskach Po prostu podaj imie, skad piszesz i termin porodu. Jesli kiedys podawalas, to widocznie przeoczylam za co przepraszam, podaj prosze raz jeszcze
|
|
#187 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc dziewczyny,
wy tu o hustawkach, a ja juz sie nie lapie, myslalam, ze ten lezaczek i hustawka to to samo ![]() W kazdym razie, jak chcialam lezaczek... Wczoraj ogladalam w necie wozki Chicco, troche rad dala mi siostra, ktory taki wozek juz zjezdzila, teraz tylko podjac decyzje i zakupic ![]() Dorbarku, dodam cie do NS, jak zacznie dzialac, bo poki co cos tam naprawiaja chyba. Jest jeszcze ktos chetny? prosze o namiary na PW ![]() Anisia, widac duzo energii ze soba przywiozlas kochana, a dzis tak rano juz na nozkach, nono ![]() A ja chyba zakupie cos podobnego:http://www.allegro.pl/item329376078_...gw_kurier.html |
|
|
|
#188 |
|
Rozeznanie
|
Czesc dziewczynki.
Wyogladałam te wasze wózki leżaczki i sie zakochałam. Poulette, te huśtawki i karuzeka są przepiękne . No ja takich bajerów raczej nie kupie dzidzi, ograniczenia finansowe. No i wózki tez przecudne. Mnie wózek kupi mama-tzn. zapłaci bo wybiore sama ale raczej w komisie bo mnie te ceny powalaja. Przy budowie domu zakup nowego wozka odpada Przydałby sie w Polsce taki zwyczaj baby shower Anisia, witamy w Polsce. Fajnie ze dobrze zniosłas lot, no ale te dziuru powietrzne. Ja bym z wrazenia "umarła". Ale co tam dziury powietrzne jak na Ciebie kominek trzaskajacy czekał a przy kominku mąż. Marticia, widze ze juz przymiarke do rożka zrobiłaś. Ja na razie tylko ciuszki kupuje z reszta nie szaleje bo widze ze sia mąż krzywi na samą myśl o nich. Poczekam te 5 tygodni i po USG połówkowym ruszam do boju w pełnym tego slowa znaczeniu. Mnie od 3 dni boli brzuch,. Tzn. pobolewa, takie kłucie mam w dole brzucha i w okolicach jajników. Zaczynam sie stresowac. Oby wszystko było dobrze. Martwie sie. Ale sobie przed chwilą dogodziłam. Babcia przyniosła kapuste kiszoną taką z własnej beczki i wyduldałam taką kwasną wodę spod tej kapusty. PYCHA. Kwaśne, zimne. Niebo w gębie. No a na deser dwa babany i kanapka. Chyba przesadziłam , heh.
|
#189 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() mąż wybył na jakąś godzinę i sami rządzimy z Filemonem. posprzątałam po śniadaniu, a zaraz szybko odkurzę chałupkę zapowiada się leniwa niedziela z ewentualnym spacerem. Coś czuję, że za tydzień teście do nas wpadną, zapraszałam mimochodem ale szczerze mówiąc miałam nadzieję, że im się nie zachce kurde będę musiała coś zrobić na śniadanie w niedzielę a tak byłoby fajnie poleniuchować jak przy zwykłym, tyle że dłuższym weekendzie ![]() no ale nic to, jakby co to zrobię jakieś 2 szybkie sałatki, kupi się białą kiełbachę, do tego jaja faszerowane i już. ja to taka w ogóle nie świąteczna więc w zasadzie przyjmę ich pewnie jak gości w każdy inny weekend
|
|
|
|
#190 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieńdobry
![]() Ja juz tez po śnaidanku serek biały z dżemem wiśniowym domowej roboty ![]() Idę zrobic ze sobą porządek, spacerek z pieskiem i na urodzinki do knajpy Zaś się najem i nie będę mogła SIę ruszać, ufff
|
#191 |
|
Zakorzenienie
|
Twoje urodzinki Judi ?
![]() ja odkurzyłam i przetarłam kurze. teraz też sama się do stanu używalności doprowadzę miłego dnia ! p.s. jutro zaczynam 26tydzień ciąży, matko jak ten czas zapieprza ! p.s.2 pojawiła mi się już ta krecha od pępka przez całą długość brzucha w dół. na razie blada ale jest. kolejne upiększenie kurna mać ![]() p.s.3 zważyłam się. po śniadaniu jestem i 59,5kg wyszło. waga startowa 53, 6,5 na plusie. grrrrr
|
|
|
|
#192 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
siostrzeńcaq roczek ja mam urodzinki 21 lipca tak jak mój planowany termin porodu
|
|
#193 |
|
Zakorzenienie
|
Hej moje piękne mamusie
Jak miło Was poczytać. Ja dziś wstałam rześka jak skowronek, zjedliśmy z małżowinkiem śniadanko, pobaraszkowaliśmy i wybraliśmy się do kościoła i uwaga wystała może 20 minut. Nie mogę, no nie mogę stać... coś mi się dzieje. Od razu gorąco, poty mnie siódme oblewają i jak mi się niedobrze zrobiło to się bałam, że zaraz coś puszczę na kogoś z przodu, więc wyszliśmy i skończyliśmy msze w sklepie Chciałam stać na polu, ale nie było nagłośnienia, więc bez sensu. Kupiłam czekoladki kokosowe, dwie już wsunęłam, mleczka smakowe i chrupki orzechowe, biedne to moje dziecko, jaką ja mam dietkę Anisiu witaj w Polandzie ![]() Dorbarku kochana, te cycniki to są do karmienia, ale normalnie też je można nosić. To bardzo prosta bielizna, wygodna, bawełniana, odpina się od góry i wtedy cyc jest wywalony, można karmić, a można też chodzić z zapięciem wtedy jest jak normalny biustonosz. Jowiszku Ty to jesteś już bardzo z przodu kochana zazdroszczę, ja nerwowo liczę tygodnie, nie wiem ale jakoś tak mam, chociaż napadają mnie chwile, że myślę iż fajnie by było zatrzymać dzidziula w brzuchu, tam zawsze jest bezpieczny Ciekawe kiedy ja będę miała taką kreskę, na razie nic nie widzę, za to jak już pisałam straszę czarnymi brodawkami Miłej niedzieli Wam życzę kochane, będę zaglądać
|
#194 |
|
Zakorzenienie
|
witajcie witajcie
![]() Dzieki za mile przyjecie hehehehe byl jakis program o hiszpanii i madrycie kazalam przelaczyc bo mam dosyc madrito o mamo... a dzidziol plumka i plumka od rana w brzusiu, chyba taki happy to nigdy nie byl ![]()
|
#195 |
|
Zakorzenienie
|
Widzisz Aniu, dzidziuś kocha Polanda
Moje maleństwo też dziś bryka, fajnie się przeciąga Fajnie macie z tymi prezentami i z Baby Shower - super sprawa, ja wątpię żebym dużo dostała, chociaż kto wie może się jeszcze przyjemnie rozczaruję, ale raczej nie Staram się sama nadrobić ile mogę, żeby maluszek miał fajne zabawki, przytulny kącik, ale i tak najważniejsi są kochający dorośli, a tego myślę naszym dzidziolom nie zabraknie
|
#196 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tzn. uśmiałam się z hasła "kolejne upiększenia". Ja jeszcze nie jestem przyozdobiona, ale jestem do tyłu. W piątek rozpoczęliśmy 22 tydzień. I tak nieźle.. Ale mi się chce CZKOLADAY
|
|
|
|
|
#197 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie Dziewczynki.
Ja jestem również pośniadaknu i długim plotkowaniu z bratową. Fajnie, że ona lubi dużo mówić bo tak to bym nie miała z kim pogadać ![]() ANISIA witaj w Polsce. Super, że lot minąl Ci ok. Ja planuje w kwietniu do Anglii jechać i troche się martwie, ale powinno być dobrze. JOWISZKU ja jestem w 17/18 tygodniu i już waże 59, masakra. Jak ja to wszystko strace. Czekam aż dzidzia zacznie się ruszać, ale coś nie chce jeszcze, chyba leniuszek z niej ![]() A tak jesli chodzi o staniki dla mam, takie małe na np 70A lub 70B można dostać??
|
#198 |
|
Zakorzenienie
|
Anisiu witamy w naszych skromnych polskich progach
![]() J apo spacerku, sprzątanku szybkim i za niedługo się zbieram wiczorem kościół i poczytam co tu nasmarujecie buziaki mamuśki
|
#199 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
MIJAELA dziękuje za zaproszenie. Następna śliczna lasencja na forum
|
|
#200 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie co! Ale mnie wkurza ta reklama link 4. Nie dość, że kretyńska (ze ślinieniem), to jeszcze się rozwija i zasłania. Już wiem, że na pewno niczego nie ubezpieczę w link 4...
|
|
|
|
#201 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#202 |
|
Konto usunięte
|
fajne te hustaweczki, my Jasia bujalismy w foteliku
ale takim bujaczkiem nie pogardziłabym ![]() Krzesełko do karmienia mamy z Ikeii i służy nam juz 10mies. Wyglądem nie powala ale jeździ z nami wszędzie bo łatwe w demontarzu i dobre w utrzymaniu czystości. Fajne są te: http://allegro.pl/item323592685_bebe..._wys_0zl_.html http://allegro.pl/item328632747_krze...ou_2360na.html Te kolorowe zajmuja dużo miejsca i sa przesadzone w kolorach, wg mnie ![]() Poniewaz sobie nic nie kupuję, to wczoraj kupiłam koleżance (wrześniówka) rożek Feretti http://allegro.pl/item324846440_roze...y_fe retti.html rabbit beige, cana 38zł ![]() A w sklepach typu hurtownie, można zwariować, pościele są przecudne Nawet w nocnikach można wybiarac spośród 10 rodzajów
|
|
|
|
#203 |
|
Rozeznanie
|
Mnie to "kolejne upiekszenie" (dobre
) pojawiło sie juz jakis czas temu - chyba koło 20-21 tygodnia.Na razie tez jest bardzo blada ale za to jest pod i nad pepkiem.Wczoraj zrobiłam sobie domowy salon Spa - męzus kupił mi fany komplet do trzytygodniowej kompletnej odnowy skóry z Vichy - muszę powiedziec, że juz po pierwszym razie wygladam lepiej wiec od razu mi sie buzia śmieje ![]() Miło słyszec, że Wasze maleństwa tez rozrabiają - juz myslałam, że to tylko mój taki aparat. Jak pracowałam w przedszkolu to pomyslałm sobie kiedys które z tych dzieci bym sobie zabrala gdyby ktos mi to zaproponował (wiem, że to idiotyzm ale...) i doszłam do wniosku, że jednak wolałabym takie bardziej zwariowane dziecko niz bardzo spokojne.Niby wszyscu chcą miec grzeczne i spokojne dzieci ale ja chciałabym zeby moje dziecko miałao w sobie energie a nie tak jak niektóre co siedzą pół dnia tak jak sie je posadzi.Wiem, że przy energicznych dzieciach bardziej sie człowiek męczy ale jednak...Ale to tylko moje zdanie. Miłej niedzielki dziewczeta dla Was i Waszych rodzinek (ale to fajnie brzmi)
|
#204 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam Was wszystkie!!!
Witaj Anisiu Brakowalo cie tutaj ![]() Moj dzisiejszy dzień zaczał sie nie najlepiej...po 3 dniowej klutni z facetem nadal nie doszlismy do porozumienia i raczej sie na to nie zapowiada... ![]() takze od samego rana chodze wsciekla...Jeszcze do tego wszystkiego jakies glupie sny... Jak weszlam do kuchni to za glowe sie zlapalam jak zobaczylam ile jest naczyn do mycia +zakupy+robienie obiadu+jeszcze raz sprzatanie...Jak wstalam o 9 to dopiero sobie siadłam... I w sumie sama nie wiem co mam ze soba zrobic... Facet chyba nie przyjedzie bo az tak go wyprowdzilam z rownowagi...a ojciec gdzies polazł takze nawet nie mam do kogo buzi otworzyc... Milego dnia wam zycze ![]()
|
|
|
|
#205 |
|
Zakorzenienie
|
Martuś kochana, przytulam mocno... my tu zawsze i nie tylko tu
dla Ciebie jesteśmy ![]() Ja właśnie wygłaskałam mojego uszastego, tak linieje że po prostu garściami mu wyciągam tą sierściuchę a jemu w to mi graj... leży i zgrzyta ząbkami z przyjemności - króliczki tak to właśnie okazują. Fajnie się do mnie przytula mąż się zawsze z tego śmieje Takiego mam zakochanego w sobie uszaka. Po tej nieszczególnej wizycie w kościele już nigdzie nie wychodziłam, jutro pójdę z małżem na spacer. poza tym będę musiała przewieść zadek na uczelnię, żeby zdobyć jeszcze jeden podpis do trybu indywidualnego i we wtorek ostatni wpis i na seminarium a tu dopiero Boże Narodzenie było, oj leci ten czasik, leci Elu fajniutkie te krzesełka, ja kupię pewnie dopiero po urodzeniu dzidziula, bo zanim maleństwo siądzie to hoho Dziś kończę 22 tydzień i zaczynam 23 od jutra Dzidziuś szaleje na całego, dziś tak kopnęła tatusia że coś niesamowitego, a jaką małż ma minię... prawie się wzruszyłam Ola nabiera siłek tak, że podskakuje mi już skóra
|
#206 |
|
Wtajemniczenie
|
ANDAPE moja dzidzia jeszcze nie szaleje i już nie moge się doczekać kiedy zacznie kopać itd.
MARTUŚ usmiechnij się, wszytsko będzie ok. Nie denerwuj się, bo dzidzia też wtedy jest zdenerwowana. KASIULKA ja też mam króliczka, ale mój jest strasznym rojberkiem bo często skacze i sika w locie wszędzie dookoła, na ściany, mnie wiele razy osikał, na każdego. Dlatego jak go wypuszczam to tylko na balkon. A jak był mały to był taki grzeczny. Ale i tak jest super.
|
#207 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiulka, ja tez jestem w 22tym tyg, ale moje dziecie jedynie sie przemieszcza, i czasem popuka, ale az tak intesywnie to jeszcze nie kopie
![]() Ciekawe od czego to zalezy ![]() Dorbar, zdolny ten Twoj krolik, sikac w locie, no no
|
|
|
|
#208 |
|
Rozeznanie
|
powinno sie Wam spodobac:
http://www.smog.pl/wideo/16916/smiec...ie_rozsmieszy/
|
#209 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczorek dziewczynki!
jak tam humorki? ja tez wybralam sie do kosciolka i zanioslam ze soba palm poslkie! a co...wszyscy sie gapili, bo tu tylko sie przynosi galazki oliwne...sa super, ale ja wolalam polska palme . No i co? tak jak Kasiulka wyszlam w kosciola bo slabo mi sie robilo..normalnie nei ejstem juz w stanie wystac, a tu baby co chwila mni popychaly, nawet nie widzialy ze jesemw ciazy, to emzus mnie odsunal i wyszlismy...kazda mysli,z eby tylko usisc, tez cos. Niedziela byla cudowna, a teraz wypoczywam .
|
|
|
|
#210 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej laski,
wlasnie wstalam, po wczorajszej gali byla padnieta i musialam se wyspac. Gala okazala sie wielkim sukcesem mojejej klasy, tzn obraz namalowany przez nasze dzieciaki sprzedal sie w tym roku najdrozej czyli za 1 700 $. Sam bankiet byl tez fajny i wszyscy obsypywali mnie komplementami, wiec obroslam w piorka ! ![]() Wracajac do naszych tematow. Ja jeszcze o tych hustawkach i fotelikach. Fakt, ze ta hustawka ma 3 funkcje, ale nie ma funkcji wibracji, ktora ma tylko lezaczek, dlatego zastanawiam sie na jednym i drugim. No i fakt, ze ta tradycja baby shower tu jest boska. Pozwala wiele zaoszczedzic. Jak bylam zaproszona na baby shower kolezanki 2 miesiace temu, to tez poszlam do sklepu poprosilam o jej liste zyczen i kupila rzeczy z listy. To bardzo praktyczne, bo wiesz ze to co jest na liscie wybrali sami przyszli rodzice, weic nie mozesz se pomylic i kupic cos co im sie nie podoba, lub co sie im nie przyda. Przy czy za kazdym razem gdy ktos cos z listy kupi, komputer sklepowy wykresla z listy dany produkt, wiec nie ma obawy, ze nastepan osoba kupi to samo. Na jej liscie byly 44 rzeczy, od fotelikow, poprzez ciuszki, wanienki, pieluchy, kosmetyki, na zabawkach skonczywszy. Ona z listy dostala 43 rzeczy ! Ta ostatnia byl jakis komplecik ciuszkow, ktory potem sama dokupila. Mam nadzije, ze i my bedziemy mieli tak wspanialych gosci. Zobaczymy. Nawet jak dostaniesz polowe, to juz bardzo duzo ! Mysle, ze tez zwyczaj w Polsce juz zaczyna byc powoli znany, bo sa nawet jakies strony internetowe po polsku na ten temat. Leleth, czy ktos organizuje dla ciebie baby shower ? |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:20.

hihi

Jesli kiedys podawalas, to widocznie przeoczylam za co przepraszam, podaj prosze raz jeszcze 

. No ja takich bajerów raczej nie kupie dzidzi, ograniczenia finansowe.
Babcia przyniosła kapuste kiszoną taką z własnej beczki i wyduldałam taką kwasną wodę spod tej kapusty. PYCHA. Kwaśne, zimne. Niebo w gębie. No a na deser dwa babany i kanapka.