Mamusie lipcowo-sierpniowe 2008 :))) - czesc druga!!! - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-03-15, 22:42   #181
poulette
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2008 :))) - czesc druga!!!

Cytat:
Napisane przez leleth Pokaż wiadomość
hmm no a ja was wszystkich przebije w kwestii zakupow dla dziecka bo mam zamiar kupic................. nissana murano.... przekonanie meza zajelo mi jeden wieczor ... dzis odwiedzilam bank ... a teraz wyruszamy do dealera w poszukiwaniu wymarzonego modelu hihi
No to rzeczywiscie nas tu przebilas !

Cytat:
Napisane przez Judi21_84 Pokaż wiadomość
Dorbar-ta kąpiel była cudna hihi. to tylko piasek a wyglądało jakbym się taplała w błotku czułam się jakbym miała z 5 lat

Moje milutkie, ja dzisiaj w końcu wyciągnęłam mężulka gdzieś pojechaliśmy do mojej szkoły odebrać dyplom ukończenia studiów, bo się pomylili za pierwszym razem i złą ocenę końcową mi wpisali Potem do kuzynki męża, jest tam półroczny Miłoszek, urodził się w 32 tygodniu ciąży, ale w życiu bym nie powiedziała, że
to wcześniak, taki już okrąglutki-teraz ma 6 miesięcy, w sumie to już nei ma żadnych pozostałości po wcześniactwie ale jak ona opowidała jak ją w szpitalu potraktowali to nóż się w kieszeni otwiera, bo gdyby zareagowali na czas, to jeszcze potrzymaliby małego w brzuchu.

co do huśtawek to ja chę tą, co Kasiulka kupiła, bo ma 3 funkcje w jednej. matę edukacyjną już mam ale ta z fishera jest cudna. Ja chcę fotelik do karmienia z tej serii rainforest
http://www.allegro.pl/item323032919_...orest_vip.html
O jakich 3 funkcjach hustawki mowisz ?
Jasniej, kobito, jasniej prosze !
poulette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-15, 22:44   #182
djkika
Raczkowanie

GG do djkika

No to witam i ja po malej nieobecnoscinie zostalam zaliczona do mamusiek lipcowych ale cozpozdrawiam

http://takiesobiezwiezenia.blog.onet.pl/
djkika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-15, 22:57   #183
Judi21_84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez poulette Pokaż wiadomość
No to rzeczywiscie nas tu przebilas !

O jakich 3 funkcjach hustawki mowisz ?
Jasniej, kobito, jasniej prosze !
bo to co Kasiulka pokazywała to jest huśtawka, leżaczek i taki fotelik dla dziecka większego
http://www.allegro.pl/item326151777_...delux_3w1.html

Judi21_84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-15, 23:32   #184
marticia
Zakorzenienie

Dzikuje kochane za kciuki i mile slowa, juz czuje sie lepiej i mam nadzieje, ze chorobska nie dopadna mnie juz, bo naprawde i strachem przyplacilam to wszystko.
Dzis juz zwleklam sie z lozia, bo tak dluzej byc nie moglo, byla cudna pogoda, wiec mezs zabral mnie na spacer nad morze, zebym to sobie pooddychala swiezym powietrzem. A weczorkiem?
Cudny spacerek do sklepu fatalaszkami dzieciecymi. Ogladalismy wozeczek i juz jestesmy pewni na zakup nowego Peg Perego Pliko p3
http://www.pegperego.com/page.php?si...000000142&cl=N
zamowimy go w tym miesiau jeszcze.
Lozeczko tez juz znalezlismy i jak zakupimy to na ewno beda fotoski.
A posciel mama przyslala fotoski, jest cudowna i rowneiz wszystkim polecam z mamo tato. To sa zdjecia z eksperymentow moich rodzicow z rozkiem..hihih. Tz sie dziadkowie chcieli pobawic.

Ewelcia, widze, ze zakupki didziusiowe pra do przodu, oby tak dalej kochana a przescigniesz ns wszystkie..hihih. Sa sliczne te bodziaki.

Anisia ciesze sie,z w koncu wrocilas do meza..i ten trzaskajacy sie ogien w kominku i koty mruczace...och...zazdrosz cze ci po prsotu

Poulette...widzialam dzis takie hustaweczki i z malzem sie normalnie bawilismy nia..jes cudowna..ale czy na jej zakup sie zdecydujemy to nie wime, byc moze tez zrobimy taka liste zakupow dla tyc, ktorzy beda chcieli nam zobic prezent, bo za duzo osob sie pyta co chcemy dla dzidziusia.

Milej nocki Wam zycze i po prsotu uwielbiam Was!!!
marticia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-15, 23:33   #185
marticia
Zakorzenienie

No i fotoski
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC00091.JPG (48,3 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00104.JPG (64,3 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00107.JPG (58,4 KB, 17 załadowań)
Stary 2008-03-16, 08:03   #186
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

Cytat:
Napisane przez djkika Pokaż wiadomość
No to witam i ja po malej nieobecnoscinie zostalam zaliczona do mamusiek lipcowych ale cozpozdrawiam

http://takiesobiezwiezenia.blog.onet.pl/
djkika, podaj swoje namiary to cie dopisze

Tutaj nie trzeba miec zadnych kwalifikacji zeby znalezc sie na mamuskach Po prostu podaj imie, skad piszesz i termin porodu. Jesli kiedys podawalas, to widocznie przeoczylam za co przepraszam, podaj prosze raz jeszcze a takze odwiedzaj nas czesto i zapraszam do dyskusji

It is what it is

Anisia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-16, 08:59   #187
Mijalea
Zakorzenienie

Czesc dziewczyny,
wy tu o hustawkach, a ja juz sie nie lapie, myslalam, ze ten lezaczek i hustawka to to samo
W kazdym razie, jak chcialam lezaczek...

Wczoraj ogladalam w necie wozki Chicco, troche rad dala mi siostra, ktory taki wozek juz zjezdzila, teraz tylko podjac decyzje i zakupic

Dorbarku, dodam cie do NS, jak zacznie dzialac, bo poki co cos tam naprawiaja chyba.
Jest jeszcze ktos chetny? prosze o namiary na PW

Anisia, widac duzo energii ze soba przywiozlas kochana, a dzis tak rano juz na nozkach, nono

A ja chyba zakupie cos podobnego:http://www.allegro.pl/item329376078_...gw_kurier.html

A shopaholic's confessions: http://lenasplanetblog.blogspot.de/
Mijalea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-16, 09:36   #188
ewelciaz
Rozeznanie

Czesc dziewczynki.

Wyogladałam te wasze wózki leżaczki i sie zakochałam. Poulette, te huśtawki i karuzeka są przepiękne . Najpiękniejsze jakie widziałam . No ja takich bajerów raczej nie kupie dzidzi, ograniczenia finansowe.
No i wózki tez przecudne. Mnie wózek kupi mama-tzn. zapłaci bo wybiore sama ale raczej w komisie bo mnie te ceny powalaja. Przy budowie domu zakup nowego wozka odpada.
Przydałby sie w Polsce taki zwyczaj baby shower . Wlasciwie walentynki sie przyjęły, hallowyn tez wchodzi na rynek, kto wie,moze kiedys.

Anisia, witamy w Polsce. Fajnie ze dobrze zniosłas lot, no ale te dziuru powietrzne. Ja bym z wrazenia "umarła". Ale co tam dziury powietrzne jak na Ciebie kominek trzaskajacy czekał a przy kominku mąż.

Marticia, widze ze juz przymiarke do rożka zrobiłaś.

Ja na razie tylko ciuszki kupuje z reszta nie szaleje bo widze ze sia mąż krzywi na samą myśl o nich. Poczekam te 5 tygodni i po USG połówkowym ruszam do boju w pełnym tego slowa znaczeniu.

Mnie od 3 dni boli brzuch,. Tzn. pobolewa, takie kłucie mam w dole brzucha i w okolicach jajników. Zaczynam sie stresowac. Oby wszystko było dobrze. Martwie
sie.

Ale sobie przed chwilą dogodziłam. Babcia przyniosła kapuste kiszoną taką z własnej beczki i wyduldałam taką kwasną wodę spod tej kapusty. PYCHA. Kwaśne, zimne. Niebo w gębie. No a na deser dwa babany i kanapka.

Chyba przesadziłam, heh.
ewelciaz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-16, 10:19   #189
jowisz
Zakorzenienie

dzień dobry

mąż wybył na jakąś godzinę i sami rządzimy z Filemonem. posprzątałam po śniadaniu, a zaraz szybko odkurzę chałupkę
zapowiada się leniwa niedziela z ewentualnym spacerem.

Coś czuję, że za tydzień teście do nas wpadną, zapraszałam mimochodem ale szczerze mówiąc miałam nadzieję, że im się nie zachce
kurde będę musiała coś zrobić na śniadanie w niedzielę a tak byłoby fajnie poleniuchować jak przy zwykłym, tyle że dłuższym weekendzie
no ale nic to, jakby co to zrobię jakieś 2 szybkie sałatki, kupi się białą kiełbachę, do tego jaja faszerowane i już. ja to taka w ogóle nie świąteczna więc w zasadzie przyjmę ich pewnie jak gości w każdy inny weekend
jowisz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-16, 10:36   #190
Judi21_84
Zakorzenienie

Dzieńdobry
Ja juz tez po śnaidanku serek biały z dżemem wiśniowym domowej roboty
Idę zrobic ze sobą porządek, spacerek z pieskiem i na urodzinki do knajpy Zaś się najem i nie będę mogła SIę ruszać, ufff

Stary 2008-03-16, 10:44   #191
jowisz
Zakorzenienie

Twoje urodzinki Judi ?

ja odkurzyłam i przetarłam kurze. teraz też sama się do stanu używalności doprowadzę
miłego dnia !

p.s. jutro zaczynam 26tydzień ciąży, matko jak ten czas zapieprza !
p.s.2 pojawiła mi się już ta krecha od pępka przez całą długość brzucha w dół. na razie blada ale jest. kolejne upiększenie kurna mać
p.s.3 zważyłam się. po śniadaniu jestem i 59,5kg wyszło.
waga startowa 53, 6,5 na plusie. grrrrr
jowisz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-16, 11:29   #192
Judi21_84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jowisz Pokaż wiadomość
Twoje urodzinki Judi ?

ja odkurzyłam i przetarłam kurze. teraz też sama się do stanu używalności doprowadzę
miłego dnia !

p.s. jutro zaczynam 26tydzień ciąży, matko jak ten czas zapieprza !
p.s.2 pojawiła mi się już ta krecha od pępka przez całą długość brzucha w dół. na razie blada ale jest. kolejne upiększenie kurna mać
p.s.3 zważyłam się. po śniadaniu jestem i 59,5kg wyszło.
waga startowa 53, 6,5 na plusie. grrrrr
hihi nie nie siostrzeńcaq roczek ja mam urodzinki 21 lipca tak jak mój planowany termin porodu

Stary 2008-03-16, 11:56   #193
Kasiulka22
Zakorzenienie

Hej moje piękne mamusie

Jak miło Was poczytać. Ja dziś wstałam rześka jak skowronek, zjedliśmy z małżowinkiem śniadanko, pobaraszkowaliśmy i wybraliśmy się do kościoła i uwaga wystała może 20 minut. Nie mogę, no nie mogę stać... coś mi się dzieje. Od razu gorąco, poty mnie siódme oblewają i jak mi się niedobrze zrobiło to się bałam, że zaraz coś puszczę na kogoś z przodu, więc wyszliśmy i skończyliśmy msze w sklepie Chciałam stać na polu, ale nie było nagłośnienia, więc bez sensu. Kupiłam czekoladki kokosowe, dwie już wsunęłam, mleczka smakowe i chrupki orzechowe, biedne to moje dziecko, jaką ja mam dietkę

Anisiu witaj w Polandzie i już nas nie opuszczaj

Dorbarku kochana, te cycniki to są do karmienia, ale normalnie też je można nosić. To bardzo prosta bielizna, wygodna, bawełniana, odpina się od góry i wtedy cyc jest wywalony, można karmić, a można też chodzić z zapięciem wtedy jest jak normalny biustonosz.

Jowiszku Ty to jesteś już bardzo z przodu kochana zazdroszczę, ja nerwowo liczę tygodnie, nie wiem ale jakoś tak mam, chociaż napadają mnie chwile, że myślę iż fajnie by było zatrzymać dzidziula w brzuchu, tam zawsze jest bezpieczny

Ciekawe kiedy ja będę miała taką kreskę, na razie nic nie widzę, za to jak już pisałam straszę czarnymi brodawkami

Miłej niedzieli Wam życzę kochane, będę zaglądać

Kasiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-16, 12:03   #194
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

witajcie witajcie

Dzieki za mile przyjecie hehehehe byl jakis program o hiszpanii i madrycie kazalam przelaczyc bo mam dosyc madrito

o mamo... a dzidziol plumka i plumka od rana w brzusiu, chyba taki happy to nigdy nie byl

It is what it is

Anisia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-16, 12:11   #195
Kasiulka22
Zakorzenienie

Widzisz Aniu, dzidziuś kocha Polanda

Moje maleństwo też dziś bryka, fajnie się przeciąga Wczoraj to Olcia przeszła już samą siebie, tak mi ładowała w pęcherz, raz zarobiłam tak mocno, że zobaczyłam wszystkich świętych, nabiera mocy urzędowej to moje dziecię

Fajnie macie z tymi prezentami i z Baby Shower - super sprawa, ja wątpię żebym dużo dostała, chociaż kto wie może się jeszcze przyjemnie rozczaruję, ale raczej nie Staram się sama nadrobić ile mogę, żeby maluszek miał fajne zabawki, przytulny kącik, ale i tak najważniejsi są kochający dorośli, a tego myślę naszym dzidziolom nie zabraknie

Stary 2008-03-16, 12:39   #196
Sosnowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jowisz Pokaż wiadomość

Ale się uśmiałam. Dobre Tzn. uśmiałam się z hasła "kolejne upiększenia". Ja jeszcze nie jestem przyozdobiona, ale jestem do tyłu. W piątek rozpoczęliśmy 22 tydzień. I tak nieźle..

Ale mi się chce CZKOLADAY
Sosnowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-16, 12:41   #197
dorbar
Wtajemniczenie

Witajcie Dziewczynki.
Ja jestem również pośniadaknu i długim plotkowaniu z bratową. Fajnie, że ona lubi dużo mówić bo tak to bym nie miała z kim pogadać
ANISIA witaj w Polsce. Super, że lot minąl Ci ok. Ja planuje w kwietniu do Anglii jechać i troche się martwie, ale powinno być dobrze.
JOWISZKU ja jestem w 17/18 tygodniu i już waże 59, masakra. Jak ja to wszystko strace.
Czekam aż dzidzia zacznie się ruszać, ale coś nie chce jeszcze, chyba leniuszek z niej

A tak jesli chodzi o staniki dla mam, takie małe na np 70A lub 70B można dostać??
Stary 2008-03-16, 12:51   #198
Judi21_84
Zakorzenienie

Anisiu witamy w naszych skromnych polskich progach
J apo spacerku, sprzątanku szybkim i za niedługo się zbieram wiczorem kościół i poczytam co tu nasmarujecie buziaki mamuśki

Stary 2008-03-16, 12:56   #199
dorbar
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mijalea Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny,
wy tu o hustawkach, a ja juz sie nie lapie, myslalam, ze ten lezaczek i hustawka to to samo
W kazdym razie, jak chcialam lezaczek...

Wczoraj ogladalam w necie wozki Chicco, troche rad dala mi siostra, ktory taki wozek juz zjezdzila, teraz tylko podjac decyzje i zakupic

Dorbarku, dodam cie do NS, jak zacznie dzialac, bo poki co cos tam naprawiaja chyba.
Jest jeszcze ktos chetny? prosze o namiary na PW

Anisia, widac duzo energii ze soba przywiozlas kochana, a dzis tak rano juz na nozkach, nono

A ja chyba zakupie cos podobnego:http://www.allegro.pl/item329376078_...gw_kurier.html

MIJAELA dziękuje za zaproszenie. Następna śliczna lasencja na forum
Stary 2008-03-16, 13:21   #200
Sosnowa
Zakorzenienie

Wiecie co! Ale mnie wkurza ta reklama link 4. Nie dość, że kretyńska (ze ślinieniem), to jeszcze się rozwija i zasłania. Już wiem, że na pewno niczego nie ubezpieczę w link 4...
Sosnowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-16, 13:30   #201
ewelciaz
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Sosnowa Pokaż wiadomość
Wiecie co! Ale mnie wkurza ta reklama link 4. Nie dość, że kretyńska (ze ślinieniem), to jeszcze się rozwija i zasłania. Już wiem, że na pewno niczego nie ubezpieczę w link 4...
Nie jesteś sama. Mnie ta reklama doprowadza do szału
ewelciaz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-16, 13:40   #202
1d36bece409c03b7a5895977e3eaa07c69f6d3f6_64237171b1711
Konto usunięte

fajne te hustaweczki, my Jasia bujalismy w foteliku ale takim bujaczkiem nie pogardziłabym
Krzesełko do karmienia mamy z Ikeii i służy nam juz 10mies. Wyglądem nie powala ale jeździ z nami wszędzie bo łatwe w demontarzu i dobre w utrzymaniu czystości.
Fajne są te: http://allegro.pl/item323592685_bebe..._wys_0zl_.html
http://allegro.pl/item328632747_krze...ou_2360na.html

Te kolorowe zajmuja dużo miejsca i sa przesadzone w kolorach, wg mnie

Poniewaz sobie nic nie kupuję, to wczoraj kupiłam koleżance (wrześniówka) rożek Feretti http://allegro.pl/item324846440_roze...y_fe retti.html rabbit beige, cana 38zł
A w sklepach typu hurtownie, można zwariować, pościele są przecudne Nawet w nocnikach można wybiarac spośród 10 rodzajów
1d36bece409c03b7a5895977e3eaa07c69f6d3f6_64237171b1711 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-16, 13:59   #203
andape
Rozeznanie

Mnie to "kolejne upiekszenie" (dobre) pojawiło sie juz jakis czas temu - chyba koło 20-21 tygodnia.Na razie tez jest bardzo blada ale za to jest pod i nad pepkiem.

Wczoraj zrobiłam sobie domowy salon Spa - męzus kupił mi fany komplet do trzytygodniowej kompletnej odnowy skóry z Vichy - muszę powiedziec, że juz po pierwszym razie wygladam lepiej wiec od razu mi sie buzia śmieje

Miło słyszec, że Wasze maleństwa tez rozrabiają - juz myslałam, że to tylko mój taki aparat.
Jak pracowałam w przedszkolu to pomyslałm sobie kiedys które z tych dzieci bym sobie zabrala gdyby ktos mi to zaproponował (wiem, że to idiotyzm ale...) i doszłam do wniosku, że jednak wolałabym takie bardziej zwariowane dziecko niz bardzo spokojne.Niby wszyscu chcą miec grzeczne i spokojne dzieci ale ja chciałabym zeby moje dziecko miałao w sobie energie a nie tak jak niektóre co siedzą pół dnia tak jak sie je posadzi.Wiem, że przy energicznych dzieciach bardziej sie człowiek męczy ale jednak...Ale to tylko moje zdanie.

Miłej niedzielki dziewczeta dla Was i Waszych rodzinek (ale to fajnie brzmi)

http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/2...010113.png</a>

http://s5.suwaczek.com/200807094674.png
andape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-16, 14:04   #204
LeoNa86
Wtajemniczenie

GG do LeoNa86

Witam Was wszystkie!!!

Witaj Anisiu Brakowalo cie tutaj

Moj dzisiejszy dzień zaczał sie nie najlepiej...po 3 dniowej klutni z facetem nadal nie doszlismy do porozumienia i raczej sie na to nie zapowiada...
takze od samego rana chodze wsciekla...Jeszcze do tego wszystkiego jakies glupie sny...
Jak weszlam do kuchni to za glowe sie zlapalam jak zobaczylam ile jest naczyn do mycia +zakupy+robienie obiadu+jeszcze raz sprzatanie...Jak wstalam o 9 to dopiero sobie siadłam...
I w sumie sama nie wiem co mam ze soba zrobic...
Facet chyba nie przyjedzie bo az tak go wyprowdzilam z rownowagi...a ojciec gdzies polazł takze nawet nie mam do kogo buzi otworzyc...

Milego dnia wam zycze
LeoNa86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-16, 17:40   #205
Kasiulka22
Zakorzenienie

Martuś kochana, przytulam mocno... my tu zawsze i nie tylko tu dla Ciebie jesteśmy Pamiętaj, że po gorszym dniu przychodzą te wspanialsze

Ja właśnie wygłaskałam mojego uszastego, tak linieje że po prostu garściami mu wyciągam tą sierściuchę a jemu w to mi graj... leży i zgrzyta ząbkami z przyjemności - króliczki tak to właśnie okazują. Fajnie się do mnie przytula mąż się zawsze z tego śmieje Takiego mam zakochanego w sobie uszaka.

Po tej nieszczególnej wizycie w kościele już nigdzie nie wychodziłam, jutro pójdę z małżem na spacer. poza tym będę musiała przewieść zadek na uczelnię, żeby zdobyć jeszcze jeden podpis do trybu indywidualnego i we wtorek ostatni wpis i na seminarium a potem święta a tu dopiero Boże Narodzenie było, oj leci ten czasik, leci

Elu fajniutkie te krzesełka, ja kupię pewnie dopiero po urodzeniu dzidziula, bo zanim maleństwo siądzie to hoho

Dziś kończę 22 tydzień i zaczynam 23 od jutra Dzidziuś szaleje na całego, dziś tak kopnęła tatusia że coś niesamowitego, a jaką małż ma minię... prawie się wzruszyłam Ola nabiera siłek tak, że podskakuje mi już skóra

Stary 2008-03-16, 18:08   #206
dorbar
Wtajemniczenie

ANDAPE moja dzidzia jeszcze nie szaleje i już nie moge się doczekać kiedy zacznie kopać itd.
MARTUŚ usmiechnij się, wszytsko będzie ok. Nie denerwuj się, bo dzidzia też wtedy jest zdenerwowana.
KASIULKA ja też mam króliczka, ale mój jest strasznym rojberkiem bo często skacze i sika w locie wszędzie dookoła, na ściany, mnie wiele razy osikał, na każdego. Dlatego jak go wypuszczam to tylko na balkon. A jak był mały to był taki grzeczny. Ale i tak jest super.
Stary 2008-03-16, 18:17   #207
Mijalea
Zakorzenienie

Kasiulka, ja tez jestem w 22tym tyg, ale moje dziecie jedynie sie przemieszcza, i czasem popuka, ale az tak intesywnie to jeszcze nie kopie

Ciekawe od czego to zalezy

Dorbar, zdolny ten Twoj krolik, sikac w locie, no no

A shopaholic's confessions: http://lenasplanetblog.blogspot.de/
Mijalea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-16, 18:24   #208
andape
Rozeznanie

powinno sie Wam spodobac:

http://www.smog.pl/wideo/16916/smiec...ie_rozsmieszy/

http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/2...010113.png</a>

http://s5.suwaczek.com/200807094674.png
andape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-16, 18:52   #209
marticia
Zakorzenienie

Dobry wieczorek dziewczynki!
jak tam humorki?
ja tez wybralam sie do kosciolka i zanioslam ze soba palm poslkie! a co...wszyscy sie gapili, bo tu tylko sie przynosi galazki oliwne...sa super, ale ja wolalam polska palme. No i co? tak jak Kasiulka wyszlam w kosciola bo slabo mi sie robilo..normalnie nei ejstem juz w stanie wystac, a tu baby co chwila mni popychaly, nawet nie widzialy ze jesemw ciazy, to emzus mnie odsunal i wyszlismy...kazda mysli,z eby tylko usisc, tez cos.
Niedziela byla cudowna, a teraz wypoczywam.
Stary 2008-03-16, 19:16   #210
poulette
Wtajemniczenie

Hej laski,
wlasnie wstalam, po wczorajszej gali byla padnieta i musialam se wyspac. Gala okazala sie wielkim sukcesem mojejej klasy, tzn obraz namalowany przez nasze dzieciaki sprzedal sie w tym roku najdrozej czyli za 1 700 $. Sam bankiet byl tez fajny i wszyscy obsypywali mnie komplementami, wiec obroslam w piorka !

Wracajac do naszych tematow. Ja jeszcze o tych hustawkach i fotelikach. Fakt, ze ta hustawka ma 3 funkcje, ale nie ma funkcji wibracji, ktora ma tylko lezaczek, dlatego zastanawiam sie na jednym i drugim.

No i fakt, ze ta tradycja baby shower tu jest boska. Pozwala wiele zaoszczedzic. Jak bylam zaproszona na baby shower kolezanki 2 miesiace temu, to tez poszlam do sklepu poprosilam o jej liste zyczen i kupila rzeczy z listy. To bardzo praktyczne, bo wiesz ze to co jest na liscie wybrali sami przyszli rodzice, weic nie mozesz se pomylic i kupic cos co im sie nie podoba, lub co sie im nie przyda. Przy czy za kazdym razem gdy ktos cos z listy kupi, komputer sklepowy wykresla z listy dany produkt, wiec nie ma obawy, ze nastepan osoba kupi to samo. Na jej liscie byly 44 rzeczy, od fotelikow, poprzez ciuszki, wanienki, pieluchy, kosmetyki, na zabawkach skonczywszy.
Ona z listy dostala 43 rzeczy ! Ta ostatnia byl jakis komplecik ciuszkow, ktory potem sama dokupila. Mam nadzije, ze i my bedziemy mieli tak wspanialych gosci. Zobaczymy. Nawet jak dostaniesz polowe, to juz bardzo duzo !
Mysle, ze tez zwyczaj w Polsce juz zaczyna byc powoli znany, bo sa nawet jakies strony internetowe po polsku na ten temat.

Leleth, czy ktos organizuje dla ciebie baby shower ?
poulette jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości