![]() |
#181 |
Rozeznanie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. III
kasiek, lepiej powiedz, tu jest link z wizażu o tym http://www.wizaz.pl/forum/showthread...cz%EAki&page=2
zaniedbanie może prowadzić do szczękościsku, albo wypadnięciu żuchwy ze stawów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#182 |
Kokon pro
|
szczekoscisk juz przerabialam ;] mialam przeszedl po pozbyciu sie durnych wyciagow ;] zastanowie sie bo naprawde dosc mam tych durnych gratisow do aparatu i jego samego zreszta tez ;/
|
![]() ![]() |
![]() |
#183 |
Zadomowienie
|
Widzę, ze dziś jakiś nerwowy dzień...ja za to "w końcu" dorobiłam się bąbla w policzku-wystająca ligatura metalowa mi tak zrobiła - one mi się odginają czasem jak już jest trochę po wizycie ech
![]()
#184 |
Raczkowanie
|
Też mam dziś kiepski dzień-męczę się z dziurą po zębie.Chyba dobrze się goi,ale ciągle mnie trochę boli,dlatego jutro podejdę do dentysty zapytać czy wszystko w porządku.To mój pierwszy wyrywany ząb i na dodatek taki duży(6),więc nie mam pojęcia czy tak się to powinno goić czy nie.Trochę zła jestem,bo jakby nie bolało,to jutro poszłabym wyrwać następnego zęba,a tak to muszę czekać...
kiedy patrzysz na wszechświat i myślisz: "A co ze mną?". I możesz usłyszeć, jak wszechświat odpowiada: "No a co z tobą?". Przede wszystkim rób to, co jest najlepsze dla ciebie. Dzięki temu życie bedzie o niebo łatwiejsze. |
![]() ![]() |
![]() |
#185 |
Zakorzenienie
|
Chyba od jedzienia wyprostował mi się drucik który jest zagięy za pierścieniem i mam wrażenie,że prawa strona drucika,przy pierścieniu sie rusza;( Poję jutro do orto ale mam też nadzieje,że wymieni mi gumki którę są zółto-przezroczyste juz teraz:/
|
![]() ![]() |
![]() |
#186 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
oooo ja też tak miałam! Chodziłam z tym do dentysty, ten mi mówił, że to przez niewyrżnięte ósemki...zastrzyki, te klimaty... Dopiero orto mi powiedział, że to przez krzywe zęby... Ja z jednej strony szczęki nie mam dwóch trzonowców (usunięte nie do aparatu, tylko stracone ![]() No i miałam raz szczękościsk....nic fajnego. Odkleił mi się właśnie zamek.....wrrr. Ale dzisiaj już mnie mniej boli. Całe szczęście. SMV: marsz do doktorka! ![]()
![]() |
#187 |
Zadomowienie
|
a na ten pierscien moge przyklejac ten wosk?;> i czy on dlugo sie trzyma? przed umyciem zebow musze go zdjac chyba, nie? mi orto powiedziala ze jak bedzie bardzo bolalo to zebym go przykleila ale ze lepiej jak bede sie przyzwyczajac. no ale bable sa juz a jezyk cierpi tez;/
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#188 |
Zakorzenienie
|
jejku kobiety nie no porażka-wczoraj byłam w pracy, dziś przespałam całe popołudnie, nie nadążam z niczym-nawet z wizażem
![]() smv nie denerwuj mnie kobieto-marsz do lekarza!!!!!!!!!!! ![]() ![]() kurcze mam nadzieję, że jutro uda mi się wreszcie coś konkretniej napisać...na razie mówię Wam dobranoc ![]()
#189 |
Zakorzenienie
|
czesc kobitki! wrocilam od lekarza bo pol nocy nie spalam, baa mozna powiedziec ze prawie calej nocy.
learz nic konkretnego nie powiedzial-niby niestrawnosc nikomu nie zycze takiego bolu przez 4 dni ![]() nawe nie wiem czy isc na zajecia, wypadaloby isc hcoiaz na jedne zajecia...sie okaze;* a mnie dzis szczeka gorna i dolna boli, zjadlam wlasnie leki i sniadnaie i ledow pogryzłam czy odgryzłam kawalek bułki, tak mnie zbey bola a w zasadzie szczeki obie, no jak nie urok to sraczkaaa! Paryczko spokojnie nadążysz ![]()
#190 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
podczas mycia zębów sam się oderwie ![]() Aha: orto mi powiedział, że nawet jak się oderwie i się go połknie, to jest "zjadliwy" i nic się nie stanie. Jutro idę na ponowne przyklejenie zamka, wrrrr. Miłego dnia!
![]() |
#191 |
Raczkowanie
|
No, kobitki, postanowiłam się odezwać, hehe
![]() Co do strzelania w stawie... Też mi strzela ![]() ![]() Co do mojego aparatu... Na zębach jest od środy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A, i mycie zębów, hehe ![]() ![]() No nic, trzymajcie się wszystkie ciepło! smv - Mam nadzieję, że u Ciebie już lepiej ![]()
![]() |
#192 |
Raczkowanie
|
Wlasnie wrocilam od orto i dzisiaj mi zalozyla na gorze taki jakis lancuszek gumowy zamiast gumek
![]() ![]() ![]()
#193 |
Raczkowanie
|
oj coś było w poprzednim wątku na pewno.....no ja nie miałam takiego ustrojstwa...jeszcze
![]()
#194 |
Zakorzenienie
|
lancuszki sa do zamykania szpar po zebach, przesnunicia ich do siebie
no a ja: -nie poszłam na zajecia -caly dzien leze i umieram - i wymiotuje -Niestrawnosc? Po zbóju...
#195 |
Raczkowanie
|
dzieki smv
![]() ![]() ![]()
#196 |
Kokon pro
|
smv kochana wyslij kogos do apteki po wegiel i zjedz, ja tak kiedys mialam meczylam sie tydzien wg lekarzy niestrawnosc i takie bzdury ;/ i w sumie dopiero wegiel mi pomogl jak zjadlam prawie ze cale opakowanie trzymaj sie jakos
|
![]() ![]() |
![]() |
#197 |
Raczkowanie
|
smv ! Cóż ja Ci mogę powiedzieć. Rady związane z węglem jak najbardziej popieram... Można postawić też na grypę żołądkową, ale pewności mieć nie mogę. Nie możesz skontaktować się z jakimś innym, lepszym lekarzem, który będzie wiedział co Ci jest?
Trzymaj się ciepło, zdrowiej! ![]()
![]() |
#198 |
Zakorzenienie
|
smv kobito trzymaj się! chyba to jednak nie niestrawność-tak długo by to trwało??? to już prędzej jakieś poważne zatrucie...albo...nerwica ... taaaak nerwy potrafią zrobić wszystko
![]() ![]() ![]() kurcze jak nie będzie u Ciebie rychłej poprawy, to może lepiej idź do kogoś innego ![]()
#199 |
Przyczajenie
|
dziewczyny lekierowałyście zęby przed załozeniem aparatu?
#200 |
Zadomowienie
|
Dziewczynki podlanczam sie do wątku. Wybaczcie nei chce mi sie szukać odpowiedzi wiec od razu zadam pytanie.
czy zęby zawsze musza być usuwane przy stłoczeniu zębów ??? ( oczywiscie przed zalozeniem aparatu) bo ja bardzo nei chce pozbawiac sie zebow bo mam zdrowe tylko krzywe ;( a teraz jeszcze bradziej mi krzywną u góry także bo u góry i u dołu zaczyna ja mi rosnac ósemki;( i sie wypychają i psują mi zgryz.,. dlatego zastanawiam się nad aparatem i stąd to pytanie. prosze o odpowiedź ![]() ![]()
#201 |
Zadomowienie
|
smv: a moze sprobuj coca coli rozgazowanej. pomaga na wszystko
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#202 |
Raczkowanie
|
Ja właśnie dzis jak poszłam na przyklejanie zamka widziałam taka młodą dziewczynkę, która miala właśnie zakladac aparat i matka powiedziała dla asystentki, ze lakierowane zęby były u tej dziewczyny, a asystentka powiedziała, ze nie mozna, maksymalnie miesiac przed zakładaniem aparatu.
A co to tych stłoczonych zębów, to ja mam takie i załozyłam bez wyrywania jak narazie, mam nadzieje, ze później nie będę musiała wyrywać. U mojego brata były krzywe i tez nie wyrywał. 3majcie się pa ![]()
#203 |
Rozeznanie
|
Kurdeeeee.... złamał mi się zamek
![]() Pewnie jak większa część z Was mam na trójkowych zamkach takie wypustki do zaczepiania wyciągów.. Właściwie to miałam wypustki, teraz mam jedną wypustkę.. Druga się ułamała,nie mam pojęcia kiedy i jak. Jak narazie nie jest mi ona do niczego potrzebna, ale w maju zakładam dół i przyda się do ustawiania szczęki, myślicie, że dużo mi przyjdzie zapłacić za nowy zamek..? Zdarzyło się tak którejś z Was? |
![]() ![]() |
![]() |
#204 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#205 |
Zakorzenienie
|
O matko kobity zdycham!
rzygam jak kot, znow nie spalam, a ja musze jutro na zajecia isc koniecznie teraz same poprawki mnie czekaja, oze to faktycznie nerwy ostatnio mam niezbyt fajne dni i w ogole to powiedzialam mamie w zarcie ze moze to ciaza :P aczkolwiek biore tabl wiec wykluczam taka przypadlosc. Juz nie wiem co jets grane, weszłam na wage i waze 52 kg a wazylam 55, nie moge nic zjesc ajka sie napije zaraz ide robic Bleee.. Nie mam pojęcia...:-(( pocekamy zobaczymy, dzis jak sie zbudzilam czulam sie nawet ok ale po 5 minutach wrocilo wszystko i znow mnie pociagnelo.tragedia. ale kochane jestescie ze sie martwicie i doradzacie;* i tak w ogóle to chyba marze o szpitalu, nawet mowilam w domu ze moze lepiej tam by mnie szybciej wyleczyli, tylko ze teraz nie moge i czekam na zbawienie ze JUZ dzis mi przejdzie. a zastrzykow sie boje ![]() co do ulamania zamka niekotrzy orto sa tacy ze powiedza ze nie z ich winy a ze z Twojej, takze ja bym wolala na szybko ta sprawe zalatwic bedzie dobrze co do wyrywania-kazdy to indywidualna sprawa. jedni musza wyrwac inni wogole ![]() ![]() nawet jesli bedziesz musiala...to nic nie boli, tylko strasznie brzmi
#206 |
Raczkowanie
|
smv: to wygląda na grypę żołądkową; jeśli nie możesz opanować wymiotów śmigaj do innego lekarza, bo się odwodnisz kobito. Pij dużo wody, albo herbaty, ale małymi łyczkami. I nie zwlekaj z lekarzem bidulo
![]()
#207 |
Zakorzenienie
|
dzojsticzek
nie lepiej żeby Ci orto przykleiła ten pierścień, nie czaje ![]() smv mi to wygląda na grypę żołądkową co najmniej, smekte pij czy coś ![]() Julshka tylko nie pij kawy bo żółknie szybko ten łańcuszek DeKa nie lakierowałam, a po co się to robi? gosiaska odpowiedz sobie na pytanie : lepiej mieć stłoczone czy proste? jeśli to drugie to musisz pozbyć się zęba/ów wskazanych przez ostodontę. (bądź będzie miał inne zalecenia) Większość z nas miała zdrowe, i musiała wyrwać do 4 zębów. brzozka to teraz widzę, że najlepsze żelastwo ![]() witam w ten obrzydliwy wtorkowy poranek, po pięknej burzy wczorajszej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#208 |
Zadomowienie
|
Mam nadzieje ze znajde lekarza który nie bedzi ekazał mi wyrywac zębów a jeśli tak to nie najwyżej 2. Najprościej jest wyrwać bo wtedy wszystkie się mieszczą - co to za lekarze co idą na łatwizne i" pół szczeki "wycinają w pień :/
btw z chęcia pozbylabym sie chirurgicznie tych ósemek bo to głownie przez nie mam problemy jesli chodzi o górne ząbki Dzięki za odpowiedzi ![]()
#209 |
Raczkowanie
|
p4trycja i jak mialas zmienione gumki??
![]() smv trzymaj sie ![]() ![]() kliwia ja naszczescie nie pije kawy ![]() ![]()
#210 |
Zakorzenienie
|
zawsze mozna pjsc do innego lekarza skonsultowac sie czy wyrywanie jest konieczne, w moim przypadku nic innego w gre nie wchodzilo i wyrwałam 4 zeby, 2 u góry, 2 na dole i nie zaluje...
wysłałam tate po węgiel jka mi zaleciałyscie grypa zoladkowa? az tyle dni? od piatku i bez zmian jakis dziwny przypadek ze mnie..xD
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:15.