![]() |
#181 |
Rozeznanie
|
Dot.: Scrapbooking i kartki: krótki przewodnik
Witam dziewczyny, dzisiaj krok po kroku czytam ten wątek łącznie z odnośnikami do stronek z pomysłami, zakupami itp Kartki robię już jakiś czas nigdy nie były jednak tak zaawansowane jak w scrapbookingu. Dużo tu dobrych porad dzięki NIRSYA. Aby się udało trzeba sporo zainwestować, ale jak się okazuje multum mam w archiwum X, od lat coś zbieram, bo przydaje się do pracy, jednak strasznie kusi za każdym razem i człowiek dostaje choroby - muszę to mieć. Wielkie dzięki za sposoby, techniki - wszystko co wydaje się początkowo niemożliwe okazuje się być całkiem proste, tylko trzeba wiedzieć jak i za to WAM wszystkim wielkie
![]() ![]() Jak to dobrze, że na polskim rynku jest coraz więcej materiałów i narzędzi, tylko jeszcze żeby ceny były rozsądne, a dzięki Waszym poszukiwaniom może uda mi się nie wydać majątku, bo macie sprawdzone miejsca. Miłego scrapowania ;-)
Mój wątek jest TU ![]() Zapraszam też na blogi ![]() Papierowe wariacje Asiola Digi-Asia Nalewki domowe Edytowane przez asia3city Czas edycji: 2010-03-14 o 01:22 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#182 |
Zadomowienie
|
![]()
Witam
jestem tu nowa i mam pytanko czy kolorowe obrazki wydrukowane z jakiegoś źródła przerysowujecie na jakiś inny papier i dopiero malujecie czy też mogą być takie wydrukowane? ![]() ![]() z góry dziękuję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#183 |
Raczkowanie
|
Możesz śmiało wydruk pokolorować. Tylko zależy czym drukujesz i czym kolorujesz. Od tego zależy czy się rozmaże czy nie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#184 |
Zadomowienie
|
![]() ![]() kolorować chciałam kredkami akwarelowymi albo jakimiś innymi cudami do kolorowania, a drukować chciałam na drukarce nie rozmazuje sprawdziłam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#185 |
CraftMod
|
ja drukuję na atramentówce i kolorowałam kredkami akwarelowymi i nie miałam problemów
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#186 |
Zadomowienie
|
![]()
Dziękuję
mam nadzieję że kredki pastelowe tez się sprawdzą bo akwarelowych chwilowo nie posiadam, czyli trzeba taka kolorowane wydrukować pokolorować wyciąć i nakleić? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#187 |
CraftMod
|
dokładnie, dobrze myślisz
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#188 |
Zadomowienie
|
![]()
Dziękuję za pomoc,
jak cos stworze i będe dysponowała odwaga ![]() to się pochwale ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#190 |
Raczkowanie
|
Witajcie!Od kilku tygodni śledzę wątki karteczkowe, zagladam to tu to tam i jestem pełna podziwu dla pomysłowości i wykonania prac. Karteczki to moja wielka pasja, już ponad 10lat temu stworzyłam kilka kartek dla rodziny i przyjaciół (niestety mam tylko jedną, którą znalazłam zagrzebaną w pudle). Dziś kiedy na nią patrzę to mam wrażenie jakby pochodziła z kamienia łupanego
![]() P.S. Mam pytanie: Czy wiecie jak zrobić na świeczce efekt skapywania (spływania) wosku? To jakiś lak, klej czy jeszcze coś innego?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#191 | ||
CraftMod
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#192 |
Zakorzenienie
|
dzieki NIR
![]() kaneczce chodziło o motyw na kartce komunijnej. szczerze to też się nad tym zastanawiam ![]() a używała któraś może z was takiego papieru - w zasadzie napisane że to papier a to raczej jakaś kalkomania ![]() Edytowane przez dagus_gd Czas edycji: 2010-04-14 o 21:16 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#193 |
Raczkowanie
|
To papier. Bardzo fajny, polecam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#194 |
Zadomowienie
|
Witajcie
![]() Planuję zrobic album rodzinny, który będzie prezentem dla mamy... i tak czytam, czytam i zafascynowało mnie to wszystko co związane z scrapbookingiem ![]() ![]() ![]() ![]() Mam pytanie, jeśli juz taka kwestia była omawiana to wybaczcie, jeszcze nie wszystko wyczytałam, przyznaję się, ale męczy mnie to jak ochronic zdjęcia. Będę pracowała ze starymi rodzinnymi fotografiami, których nie będę oczywiście przycinac i chciałabym uniknąc ich klejenia. Widziałam na pierwszej stronie takie rożki do zdjęc, mam też pomysł nacięc , tak aby włożyc rogi zdjęc ... ale może są inne sposoby, coś co dodatkowo mogłoby ochronic zdjęcia jak taki tradycyjny album. W mojej głowie roi się taka myśl, żeby to było coś jak tradycyjny album z folijką do włożenia zdjęcia, ale to byłoby centrum strony, dookoła zaś strona scrabkowa. Nie wiem czy dobrze to opisalam ![]() Pozdrowienia ![]()
![]() |
#195 |
Raczkowanie
|
Możesz zrobić album i całe strony włożyć je do albumu z kieszonkami foliowymi. A zdjęcia wystarczy przyklejać specjalnym klejem acid free - nie zniszczy zdjęć. Chyba, że planujesz je kiedyś może wyjąć, wtedy albo w narożniki je powsuwaj, albo starą metodą w nacięcia w kartce. Albo je zeskanuj po prostu i wykorzystaj wydruki.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#196 |
Przyczajenie
|
Może mi ktoś podpowiedzieć co można umieścić na kartce z okazji parapetówki? Bo mam pustke w głowie. Chodzi mi zarówno o napis/życzenia jak i jakiś obrazek czy motyw. Z góry dziękuje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#198 |
Zadomowienie
|
Dziękuję za odpowiedz
![]() Teraz zaczęłam się zastanawiac nad zrobieniem zdjęc tych starych fotografii, potem jeszcze wykadrowałabym i dokonała obróbki na kompie a potem normalnie wywołała ... trochę będzie z tym zabawy ![]() ![]() Pozdrawiam ![]() ![]() Ogólnie to temat zaczyna mnie wciągac ![]()
![]() |
#199 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Z tym klejeniem to zawsze jest kłopot. Ja ciągle eksperymentuję z różnymi klejami. Może sprayem? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#200 |
Rozeznanie
|
Halo Dziewczyny.
od czasu do czasu zagladam na wasze Forum z sentymentu - poniewaz przed kilkoma laty bawilam sie takimi rzeczami , teraz aktualnie od 2 lat bawie sie robieniem roznych obrazkow na Psp i Ps . mam kila roznych wzorow i jezeli ktos bylby chetny to prosze o wiadomosc na moja prywatna poczte (na Wizazu) i podaniem swego maila - ja wtedy wysle material. Pozdrawiam i zycze wiele zadowolenia i sukcesow. a oto niektore z wielu materialow jakie posiadam: http://i373.photobucket.com/albums/o...einfachund.jpg http://i373.photobucket.com/albums/oo172/arema_03/1.jpg http://i373.photobucket.com/albums/oo172/arema_03/1.jpg http://i373.photobucket.com/albums/o...ma_03/R106.jpg http://i373.photobucket.com/albums/o..._03/img004.jpg http://i373.photobucket.com/albums/o..._03/img006.jpg http://i373.photobucket.com/albums/o..._03/img016.jpg
Przerabiam tylko wtedy jezeli mam ochote i czas i przewaznie wysylam prace na priv. adres meilowy . Slowo -- DZIEKUJE-- nic nie kosztuje ! ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=429298 Edytowane przez arema5 Czas edycji: 2010-04-16 o 17:34 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#201 |
Zakorzenienie
|
No więc po przeczytaniu całego wątku tego postanowiłam napisać !
![]() Niedawno zaczęłam robić biżuterię i jak przeczytałam o tych albumach i w ogóle, obudziła się we mnie jakaś dusza artysty [ aż się boję, że dzieje się ze mną coś złego ![]() Po pierwsze: Czy wypada dać komuś taki album bez okazji? Po drugie: Jeśli tak to mógłby być to taki album dla mamy, taki rodzinny? Po trzecie: Czy te stemple są konieczne? I tak przeczytałam cały wątek, ale do końca nie wiem co tak NAJBARDZIEJ jest mi potrzebne. Po czwarte: Proszę nie krzyczeć na mnie ![]() Pozdrawiam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#202 |
Raczkowanie
|
1. tak
2. tak 3. nie 4. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#203 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny potrzebuje pomocy
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#204 |
Przyczajenie
|
caroline_1988, ja przyklejam vikolem bo magika nie posiadam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#205 |
Zakorzenienie
|
caroline_1988 -klej MAGIC jest ok.
![]() |
#206 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#207 |
Rozeznanie
|
ja sobie zrobiłam narzędzie z patyka do szaszłyka, drewnianego oczywiście, nacięłam i włożyłam kawałek papierka, żeby się rozdzielały części i dobrze się sprawdza - a jaki tani ten sprzęcik ;-)
![]() |
#208 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja używam wykałaczki.. też daje radę ![]()
![]() |
![]() |
#209 |
Zakorzenienie
|
ja dwie wykałaczki skleiłam kropelką. Przez to, ze są one na końcach zwężone powstał między nimi rowek
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#210 |
Przyczajenie
|
Kupiłam prosty albym, bez foli, i innych takich z kalkami. MAam zamiar prowadzić ,,dokumentacje" rodzinnych wydażeń, jednak miłabym kilka pytań:
-co zrobić z drugą stroną albumu? -cały album (200kartek), powinnien być w podobnej tonacji, czy ktoś ma przykłady tak dużej ilości zdjęć? -Czy można robićpłaskie elementy? i jak wygląda całkiem płaska strona? Z góry pięknie dziękuje za odpowiedz.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:02.