|
|
#181 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lubelskie Panny Młode cz. III
dla mnie za to zawsze są obcasy za wysokie
ale moze znajde cos na niski obcasiczku i taki duzy numer![]() Cytat:
![]() A co do spotkania to ja bym proponowala w którys dzien powiedzmy o 16.30 ? tylko mi nie pasuje w weekendy bo mam zajecia co tydzien Ale moze na tygodniu o 16.30 ? komu by pasowało i jaki dzien ?
|
|
#182 |
|
Zakorzenienie
|
Uu rewizyta u teściów.
U mnie nawet jeszcze zaręczyn nie było aż wstyd się przyznać ![]() mieliśmy w planie w okolicach świąt lub tuz po zrobić, ale tak się przeciąga w bliżej nieokreślona przyszłość. Może nawet wcale nie będzie, chociaż by wypadało. Butki ślubne, wolę nie myśleć o tym horrorze. Już widzę minę swojego jak łazimy po sklepach i szukamy butów. On tak nie lubi kupować butów, że nawet się śmieje z niego, że na patyk sama jakieś mu kupię ;D ja potrzebuję solidnego rozmiaru w okolicach 40 i odpowiednią wysokość, by 'męza' nie przewyższyć. oj bedzie problem, będzie.
|
#183 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
"Kolejnym niezbędnym elementem ślubnej bielizny są pończochy lub rajstopy. Wystąpienie nawet w najbardziej upalny dzień z gołymi nogami jest całkowitym zaprzeczeniem elegancji. Przyjrzyjmy się bardziej temu fragmentowi ślubnej garderoby. Zdecydowanie na ten dzień można polecić pończochy. Szczególnie atrakcyjne są te z szeroką koronką na górze, wykończoną od spodu silikonem. Im więcej pasków silikonu, tym stabilniej pończocha przylega. Kolor pończoch powinien nawiązywać do sukienki. Mogą być śnieżno białe, kremowe lub naturalne, matowe albo z lekkim błyskiem. Decydując się na buty z otwartymi palcami lub piętą niekoniecznie musimy rezygnować z rajstop czy pończoch. Dobre firmy, zarówno zagraniczne jak i polskie, produkują już rajstopy bez wzmacnianych palców z niewidocznym, krytym szwem. Wybierając pończochy lub rajstopy należy starannie dokonać wyboru rozmiaru. Jest to warunkiem poczucia komfortu." A co do kabaretek to bym się raczej nie decydowała, gdyż miałam pończochy kabaretki na studniówce i pamiętam że na palcach i piętach się wrzynały , i strasznie mi to przeszkadzało...A co do grubości to w naszym kraju przeważnie są dostępne 15, ale poszukać bliżej lata jest taki rodzaj "summary" czy jakoś tak one są dużo cieńsze bo chyba (nie jestem pewna) 8 den. ![]() I wiem jeszcze że rajstopy z połyskiem pogrubiają optycznie nogi, więc lepiej matowe chyba... To tyle co wiem na ten temat ![]() Cytat:
Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2008-04-21 o 00:25 Powód: post pod postem |
||
|
|
|
#184 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No weekend teżale skoro nie masz czasu,to na tygodniu jak najbardziej też![]() NO ok,ale to chyba musi być bardzo delikatne ecru,bo takie całkiem jasne jak u kostuchy to nie wchodzą w grę,ale te,ktore ma klintka na zdjęciu z tego artykułu są ok
|
|
#185 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W ten jedyny dzień zdecydowanie białe jak dla mnie
|
|
#186 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale my np. nie będziemy mieć zawieszek na wódkę. Jeśli będą winietki, to robione własnoręcznie. Więc takich artykułów na pewno tam nie kupimy. Zachwyciło mnie w tym sklepie to, że wszystko jest na miejscu. Myślę że spokojnie można kupić tam np. tablice na samochód (chyba 15zł), kieliszki na wino też ładne można dobrać. Figurki na tort to szczyt kiczu, ale coś mnie w nich korci. Cytat:
A oto moje buty: -- proszę o cierpliwość, zmniejszam zdjęcia -- Już ![]() Na każdym zdjęciu mają inny kolor, bo robione w sztucznym świetle. Edytowane przez karolinka.f Czas edycji: 2008-04-18 o 23:37 |
||
|
|
|
#187 |
|
Zadomowienie
|
czekam....czekam...czekam ...
|
#188 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#189 |
|
Zakorzenienie
|
Ładne, ale ja nie lubię spiczastych czubów nawet w takiej ograniczonej wersji.
|
|
#190 |
|
Rozeznanie
|
a ja miałam wczoraj niemiłą przygodę. szczęśliwa znalazłam salon fryzjerski, który poleciła mi starsza. salon wyglądał na dosyć drogi, więc pomyślałam, że przynajmniej ładnie mnie tam uczeszą. a tu zonk. właścicielka stwierdziła, że mam za mocno kręcone włosy i mnie nie uczesze. ja przez te włosy zwariuję
a swoją drogą to wydaję mi się, że jak salon zatrudnia kilka fryzjerek (i fryzjerów) to przynajmniej jeden z nich mógłby umieć czesać trochę mniej typowe włosy
|
|
|
|
#191 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cóż do ślub 119 dni Dziś jeszcze odwiedzę Tesco tam jest parę sklepików z butami - nóż widelec coś dojrzę Cytat:
![]() Ja póki co nie mam W OGóLE pomysłu do jakieś fryzjerki się udać Opracowałam tylko mały plan, że ze względu na 3 śluby przed moim zamiast próbnej fryzury uczeszę się na któryś ze ślubów i zobaczymy jak w sprawdzi się to w pełni ekstremalnych warunkach Póki co zbieram się na uczelnię za oknem zlewa aż się wychodzić nie chce
|
|
#192 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co to za salon jeśli można wiedzieć?kompetentni CI fryzjerzy w nim to chyba nie są. Przecież z każdymi włosami da się coś zrobić, tylko trzeba umiec
|
|
#193 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
tak samo jak makijaz(chociaz z tym jeszcze nie jestem pewna na 100%),bo mozliwe,ze sama sie umaluję![]() Cytat:
|
|
#194 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i rodziny się jeszcze nie spotkały . My chcieliśmy by się spotkali i rodzice mojego TŻ też ale u mnie w domu jakoś nie chcieli... strasznie mi było głupio potem przed rodzicami TŻ że mam taką "dziką" rodzinę. A jeśli chodzi o moją przyszłą teściową to też uwielbia rządzić i zawsze mówi co mamy robić my oczywiście kiwamy głowami "tak tak mamo" a robimy swoje . Na szczęście mieszkamy razem poza Lublinem więc rodzice nie mają na nas takiego wpływu na codzień, bo bym chyba zwariowała. My sobie wszystko sami załatwiamy, bo wiem że by było zawsze na 100% na NIE. Fotograf - za drogi "a bo ten bierze 200zł taniej", coś tam innego NIE TAKIE bo z kwiatuszkami ładniejsze...A co do butów... wczoraj szukałam sobie butów (w Lublinie) na wesele znajomej ale przy okazji zwracałam uwagę na ślubne i muszę stwierdzić że to naprawdę wielki problem dostać coś naprawdę fajnego . Najczęściej są zrobione z wielkimi czubami i wyglądają jak plastikowe! Ja też bym chciała z zaokrąglonym noskiem i na małym obcasie (nie mogę być wyższa od TŻ) i drugie bym chciała tylko z paseczkami. Znalazłam jedne które byłyby idealne. Tylko cena już idealna nie jest :/Z butami dla TŻ też może być problem, bo on ma mały rozmiar 39 a często spotykaliśmy się z tym, że rozmiarówka męska zaczynała się od 41.
|
|
#195 |
|
Raczkowanie
|
Witam!
na pewno już ktoś znalazł "Ślubny-Image" na forum wizażu. Ale ja znalazłam to: http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=195033dzisiaj i dzielę się tą informacją z wszystkimi co jeszcze nie wiedzą .
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#196 |
|
Zadomowienie
|
Miira bardzo ładne te buciki
takie delikatne i obcas nie za wysoki
|
#197 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jak po panieńskim??
|
|
#198 |
|
Rozeznanie
|
indygo79 właśnie odebrałam zdjęcia
i napisze tylko: WOW!!!super wyglądaliście i rzeczywiście ten krawat mężowi dobrałaś super idealnie się zgraliście![]() jeszcze raz gratuluje i zycze jak najwięcej miłości.... o naszym pierwszym tańcu juz kiedys pisałam, że będzie on raczej z rodzaju "innnych" a mianowicie robimy składanke na rozluźnienie atmosfery oby to wyszło i żebym nie: 1.połamała obcasów/nóg itp 2. zgubiła gdzieś sukienki/butów ![]() 3. była za sztywna bo wyjdzie to idiotycznie (ale na to rada taka: 3waleriany, 2 stoperany i kilka kieliszków za "nasze zdrowie" co do pończoch to ja też kupiłam już w LaVantil: oczywiście białe samonośne, a co?! raczej nie będę miała już okazji włożyć bałych pończoch to raz zaszaleje ![]() dziś byłam na ostatniej przymiarce sukienki już gotowa sobie bedzie czekała na sierpień aż po nia przyjdę tylko na welon nie mogłam się zdecydować,ale to jeszcze poszukam po innych sklepach może... z tego wszystkiego to zapomniałam zabrac buty ślubne z salonu i też będą czekać aż je odbiorę, ale chyba wczesniej niż w sierpniu
...obmyśliłam dla nas dobry plan, razem zestarzejmy się, wciąż tak mało jest dobranych par. Nie ma sensu szukać już, z nikim wcześniej nam nie było tak. Szansę mógł nam dać sam Bóg... 16.08.2008 http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/20080816020113.png |
|
|
|
#199 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#200 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
salon Łaniewskich na Staszica. salon sam w sobie wygląda porządnie, dlatego tam się zdziwiłam jak mi pani powiedziała, że nie da rady mnie uczesać. chyba nie tylko ja mam takie włosy i jakoś chyba inne dziewczyny też się czeszą u fryzjera no nic, spróbuję gdzie indzie. w końcu chyba znajdę jakieś fryzjera, który się na tym zna
|
||
|
|
|
#201 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Może spróbuj w: 1) "Akademia Urody" na ul. Krasińskiego 3 (Zana) tel: 081-524-24-87. 2) Wiem że jeżeli chodzi o fryzjera to dużo słyszałam o zakładzie "Fryzjer u Ani" ul. Fabryczna 1a tel: 081-746-47-73 a to ich strona http://www.takczeszemy.pl/fryzjeruani.htm. Może tam coś znajdziesz
Edytowane przez Ana844 Czas edycji: 2008-04-19 o 18:24 |
|
|
|
|
#202 |
|
Raczkowanie
|
Indygo nie wiem czy czytałaś mój post był jeszcze w drugiej części wątku i tez prosiłam o zdjęcia jeśli byś mogła mi wysłać, a kto ci robił zdjęcia? Bo ja jade w tym tygodniu podpisać umowę z Zomerem.
kamilakozak@op.pl |
|
|
|
#203 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Co za brak profesjonalizm. Moze cienkich i żle układajacych sie też nie czeszą? Albo prostych i sztywnych? masakra. A ja sie będe chwalic /7/ byłam dziś na próbnej fryzurze i próbnym makijażu. jestem zachwycona. Oczywiscie tata zrobił zdjecia na których nic nie widac, a nie moge poprawić bo już wróciłam do siebie i jestem sama. Wklejam co sie da. Zrobiłam też własnoręcznie kieliszki. Dodam, ze włosy mam do brody, wiec nadal jestem w szoku, ze można je tak upiąć.
|
|
#204 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#205 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przypomnij jeśli możesz gdzie byłaś w salonie i ile płacisz za uczesanie ? Kieliszki bardzo oryginalne i piękne
|
|
#207 |
|
Rozeznanie
|
A dziękuje, dziekuje. Czesze sie w Puławach, nie pamiętam nazwy salonu, bo to fryzjerka mojej mamy i szczerze mówiac pierwszy raz na oczy ją widziałam. Ale jak ktoś jest zainteresowany, to sie dowiem szczegółów. Za farbowanie i czesanie łącznie zapłaciłam 120zł.
A do zrobienia kieliszków zainspirował mnie oczywiście wizaż i pomysły innych wizażanek
|
#208 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zdjecia robiłmój kumpel fotograf, jeśli chcesz bliższe info to daj znać, odpiszę na priv.
|
|
#209 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i do tego niedrogo wyszło,szkoda tylko,ze tak daleko ten fryzjer![]() kieliszki też fajowe
|
|
#210 |
|
Zadomowienie
|
indygo... po prostu brak mi słów - wyglądałaś prześlicznie !!!
jesteś naprawdę bardzo fotogeniczna na wszystkich zdjęciach widać że jesteś bardzo szczęśliwa i że to był WASZ dzień oby każdy następny był taki sam a nawet i lepszy
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:46.

ale moze znajde cos na niski obcasiczku i taki duzy numer
jakos niepodobają mi sie biale czy ecru,bo wydaje mi sie ze to takie komunijne,a wy jakie kupujecie?
Ale moze na tygodniu o 16.30 ? komu by pasowało i jaki dzien ?
05.07.2008 

flejksy
, i strasznie mi to przeszkadzało...

się razem od
....

co to za salon jeśli można wiedzieć?
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)