![]() |
#181 |
Przyczajenie
|
Dot.: Przepisy na proste i dobre drinki z wódką
Cudowny dziewczynki drink z użyciem klasycznej Metaxy. Czyli odmiany brandy z domieszką wina wzbogaconą o ekstrakt z ziół. Zobacz przepisy na Metaxa Sunset, SunTonic i Greek Mojito.
Metaxa SunTonic 40 ml Metaxa 80 ml toniku Przygotowanie: do szklanki wrzucić kilka kostek lodu, wlać Metaxa 5*, dopełnić tonikiem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#182 |
Przyczajenie
|
Dot.: Przepisy na proste i dobre drinki z wódką
Zależy na jaką okazję, ale dla mnie super sprawdza się prosty "szot", za to bardzo efektowny, zwłaszcza zimową porą, bo świetnie rozgrzewa
![]() 2/3 kieliszka wódki - ja używam Lubusku Vodka, bo jest dość delikatna; 1/3 kieliszka soku malinowego - dodajemy po wódce - syrop efektownie opada na dno; 3 kropelki Tabasco - dodają ognia! Na zdrowie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#183 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jakie znacie dobre drinki ?
Podbijam temat, pojutrze Sylwester
![]() Poszukuję pomysłów na drinki z Soplicą Orzech laskowy. Przewijały się już, ale głównie te w oparciu o mleko, ale poszukuję czegoś lżejszego i bardziej orzeźwiającego. Nie dam rady sączyć ciężkich drinów z mlekiem całą noc ![]() Mam taki alkohol w domu więc chcę go wykorzystać więc zmiana na inny odpada. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#184 |
Raczkowanie
|
Biała herbata typu ice tea doskonale pasuje do soplicy orzechowej ;P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#185 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#186 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Biała herbata z lidla / kufa (ta z butelki) + Soplica Orzech laskowy + lód, sok ananasowy + Soplica Orzech laskowy + lód + cząstka ananasa do dekoracji (w przepisie była jeszcze skórka pomarańczy tarta do drinka ale wg mnie jest wtedy za gorzki), zblendowany melon galia + lód + wiórki kokosowe + Soplica Orzech laskowy, Cappucino czekoladowe + Soplica Orzech laskowy + posypane kakaem. Smacznego! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#187 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#188 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#189 |
Przyczajenie
|
Blenduję owoce, które akurat posiadam w domu, najlepiej kiwi, banana, jabłko, mango, dolewam trochę soku z ananasa, do tego wódka, w proporcjach zależnych od nastroju. Najlepiej jeśli wódka jest z tych delikatniejszych w smaku, np. lubuski, bo wtedy lepiej czuć smak owoców. No i oczywiście lód ale nie za dużo. Pychota!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#190 |
BAN stały
|
Odkrycie z ostatniej imprezy. Wódka premium, pozostałe produkty bardzo łatwo dostępne, a przede wszystkim ciekawe w tym połączeniu smakowym. Zestawienie delikatne, ale mimo wszystko kopiące.
40 ml Gutt Vodka Pure 30 ml syrop z czarnego bzu 40 ml świeżego soku z cytryny |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:32.