![]() |
#181 |
Rozeznanie
|
Dot.: paski wybielające crest czy blendamed??
jak myślicie, które są lepsze:
-renewal ageDefying kuracja 5cio dniowa http://allegro.pl/item599719480_pask..._10_od_ss.html -multicare + tartar control kuracja 6cio dniowa http://allegro.pl/item603637099_pask...szt_od_ss.html -multicare kuracja 7 dni http://allegro.pl/item604486750_pask...szt_od_ss.html Edytowane przez uaremyheroine Czas edycji: 2009-04-14 o 07:26 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#182 |
Raczkowanie
|
Chciałam znowu powtórzyć kurację, bo trochę już czasu minęło, od kiedy wybielałam za pomocą tych pasków zęby, ale widzę, że na allegro nędza z paskami..czy któraś zna inne źródła? Co do tych 5-minutówek, to chciałabym je wypróbować, ale gdzie je teraz dostać..
![]() |
#183 |
Rozeznanie
|
5 minutowki cresta są na allegro, dzisiaj widzialam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#184 |
Zakorzenienie
|
Od trzech dni stosuję paski Crest Whitestrips Pro Effects (pełna kuracja to 10 dni, pasków jest 40, nakleja się je dwa razy dziennie i nosi po pół godziny- takie opakowanie, jak na zdjęciu). Sporo poczytałam na temat pasków, zarówno w opisach aukcji Allegro, jak i w necie. W efekcie wybrałam paski, które nie tylko mocno działają (ze względu na duże stężenie składnika wybielającego), ale też są dłuższe- dzięki temu wybiela się więcej zębów.
Do tej pory stosowałam Blend-a-med Whitestrips, systematycznie raz do roku. Byłam zadowolona z efektów wybielania, ale z długości pasków już nie- są dość krótkie i przy szerokim uśmiechu było widać kontrast między wybielonymi "jedynkami, "dwójkami", "trójkami" i "czwórkami" a resztą. Niekomfortowe uczucie... Te Cresty, które mam teraz, są sporo dłuższe. Co do nadwrażliwości zębów- na razie nie czuję żadnej, przy Blend-a-medach czasami mi się to zdarzało (bardzo rzadko i nie było dokuczliwe). Pierwsze zmiany zauważyłam już po dwukrotnym zastosowaniu pasków, dzisiaj ząbki są już o wiele bielsze, choć nie odrzuciłam kawy i papierosów (z natury mam białą kość zębów a u takich osób efekty zawsze będą bardziej widoczne, niż u tych, które mają ciemniejszą barwę szkliwa- warto o tym pamiętać, bo paski wybielają, usuwają osady i zażółcenia, ale natury nie przeskoczą). Najważniejsze, by przestrzegać zaleceń na opakowaniu- nie myć zębów bezpośrednio przed i zaraz po zastosowaniu pasków oraz samowolnie nie skracać kuracji- skoro producent obliczył ją w zależności od pasków, na 7/10/14 dni, to z pewnością nie jest to jego widzimisię. Co jeszcze wyczytałam z ulotki moich pasków (kupiłam na Allegro za 90 zł, są z rynku amerykańskiego): - paski można zakładać rano i wieczorem, ale można też stosować jedne po drugich, czyli np. naklejamy górę i dół na pół godziny, ściągamy, płuczemy usta i nakładamy następną parę pasków na kolejne pół godziny; - można nosić paski raz dziennie, wtedy kuracja wydłuża się do 20 dni a efekty przychodzą odpowiednio wolniej; - jeśli pragnie się jeszcze bardziej spektakularnego efektu wybielania, to nie ma przeszkód, by po skończeniu jednego opakowania pasków niezwłocznie zacząć następne; - oczywiście jak mamy paski na zębach, nie jemy, nie pijemy, nie palimy. Edytowane przez anka1709 Czas edycji: 2009-04-21 o 13:00 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#185 |
Raczkowanie
|
Odświeżam wątek
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#186 |
Raczkowanie
|
Szczerze powiedziawszy wątpię. Paski Crest'a najczęściej są sprowadzane z USA, ewentualnie paski Blend-a-Med mogłabyś znaleźć, aczkolwiek uciąć ręki nie dam. Z tego co wiem (i z własnej autopsji), to najczęstszym sposobem kupna pasków jest allegro, chociaż nie zaszkodzi spróbować poszukać w dobrze zaopatrzonej drogerii czy aptece. Może akurat będziesz miała szczęście
![]()
![]() |
#187 |
Zakorzenienie
|
W aptekach czy drogeriach znajdziesz wyłącznie paski Blend-a-med. Marka Crest (choć producent ten sam- Procter&Gamble) funkcjonuje na rynku amerykańskim, więc pasków Crest musisz szukać raczej na Allegro.
Btw. byli u mnie znajomi, którzy na stałe mieszkają w Stanach i zobaczyli pudełko z Crestami. Bardzo chwalili ich skuteczność. Co więcej, dowiedziałam się, że są też pasty do zębów Crest, które podobno bardzo dobrze podtrzymują efekt wybielania. Będę musiała wypróbować, bo nie jestem zadowolona z Denivitu czy Pearl Drops. Słyszałam, że ostatnio wyszła jakaś nowa, wybielająca pasta Signal- obiło mi się o uszy, że skuteczna, ale jeszcze nie miałam okazji testować. Do tej pory stosowałam Colgate Whitening, ale- jak to się mówi- "szału nie ma". |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#188 |
Przyczajenie
|
a jezeli mam biala plombę na przednim zebie? to paski tez ja wybiela? chociaz troche? tzn. ta plomba jest od wewnetrznej strony zeba ale troche tez jej jest na zewnetrznej?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#189 |
Zakorzenienie
|
W instrukcji obsługi pasków jest napisane: "Crest Whitestrips will only whiten natural teeth", więc niestety, ich używanie nie wpłynie na kolor Twojej plomby. Jedyne, co pozostaje, to wybielić zęby a jak będzie spory kontrast między nimi a plombą i będzie się to bardzo rzucało w oczy to złożyć wizytę dentyście, żeby wymienił plombę.
Jednak najbezpieczniej będzie, żebyś zasięgnęła informacji u dentysty przed wybielaniem. ![]() Edytowane przez anka1709 Czas edycji: 2009-04-24 o 10:47 Powód: literówka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#190 |
Przyczajenie
|
dzieki za informacje
![]() ---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ---------- a moze macie jakies zdjecia ząbkow po wybielaniu przez paski blend-a-med ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#191 |
Zakorzenienie
|
Kurczę, mogę zrobić "po", ale nie mam zdjęcia "przed", więc nie będzie porównania.
![]() Różnica jest zauważalna-jestem w połowie kuracji i efekt już bije po oczach. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#192 |
Przyczajenie
|
Wklejaj! Jestem bardzo ciekawa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#193 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() CZYTAM juz opinnie na forum ponad tydzien ![]() ![]() ![]() na tej plompie jest taka folijka i nie wiem czy moge wybielac zeby paskami;/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#194 |
Zakorzenienie
|
O.K. wieczorem zrobię foty i wrzucę.
![]() Niunia- co do folijki na plombie- szczerze mówiąc, pierwszy raz słyszę o czymś takim. Lepiej zapytaj stomatologa. Instrukcja obsługi pasków nie zabrania ich użycia na plombach/wypełnieniach itd. ale informuje wyraźnie, że paski nie wybielą tych uzupełnień. Edytowane przez anka1709 Czas edycji: 2009-04-27 o 06:23 Powód: Literówka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#195 |
Zakorzenienie
|
Mam pytanie. 4 lata temu wybielałam zęby u stomatologa, efekt do dziś się trzyma chociaż lekko już straciły kolor. Myślicie, że tymi paskami mogę je ponownie wybielic? Nie chcę stosowac ich całe 2 tyg bo i tam mam już bardzo uwrażliwione zęby, zależy mi na "odświeżeniu koloru"
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#196 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#197 |
Przyczajenie
|
Czesc wszystkim
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#198 |
Zakorzenienie
|
Hej!
Sorki za opóźnienie, już wklejam foty. ![]() ![]() Jako, że palę i nie stronię od kawy, to muszę zainwestować w pastę wybielającą dla podtrzymania efektu. ![]() Btw. pierwszy raz w życiu robiłam zdjęcia swoim zębom. ![]() Edytowane przez anka1709 Czas edycji: 2009-04-28 o 09:24 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#199 |
Przyczajenie
|
WOW! Są idealnie białe... widząc takie efekty od razu mam ochotę nałożyć kolejny pasek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#200 | ||
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() one troszke mi sie odklejaly ;/ czy zle jak co chwila uciskalam folijke do zeba zeby nie spadala? aaa i czemu te na dol paski sa takie krotkie?? ---------- Dopisano o 16:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#201 |
Zakorzenienie
|
Lekkie dociskanie pasków jest jak najbardziej na miejscu- taka sugestia pojawia się także w 'instrukcji obsługi", wtedy pasek lepiej przylega i żel może lepiej działać. Ja starałam się najpierw przyłożyć pasek do zębów a potem lekko naciągnąć, zawinąć i docisnąć. Wtedy nie było problemów z obsuwaniem się.
Niestety, producent sobie wymyślił, że paski na dolną szczękę są krótsze, diabli wiedzą, dlaczego. ![]() Jak masz tendencje do z nadwrażliwości, stosuj do mycia ząbków pastę Sensodyne, Elmex czy jakąś inną o podobnych właściwościach. Ja przez 10 dni kuracji nadwrażliwości nie miałam, ale to oczywiście kwestia całkowicie indywidualna. Co do efektów- pewną różnicę widziałam pierwszego dnia, po dwukrotnym zastosowaniu pasków. Po trzech dniach ząbki były już wyraźnie bielsze. Jak człowiek widzi taki efekt, to aż miło się nakłada kolejne paski. ![]() Jeśli Twoje szkliwo jest naturalnie lekko żółtawe, to oczywiście jego koloru nie zmienisz, ale i tak będzie różnica in plus, bo paski pościągają osady i ząbki na bank staną się jaśniejsze. Ja mam białe szkliwo, więc gdyby nie te przeklęte fajki i kawa, to pewnie i bez pasków bym się mogła obejść. Ale cóż, ze wszystkiego nie da się zrezygnować. ![]() Powodzenia. ![]() Edytowane przez anka1709 Czas edycji: 2009-04-28 o 16:13 Powód: Literówka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#202 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#203 |
Zakorzenienie
|
Wygrzebałam jakieś zdjęcie z imprezy sprzed kilku tygodni, to coś obok zębów, to włosy koleżanki.
![]() O, i jeszcze jedno, od frontu, że się tak wyrażę. ![]() Edytowane przez anka1709 Czas edycji: 2009-04-28 o 17:26 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#204 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#205 |
Zakorzenienie
|
Dzięki.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#206 |
Przyczajenie
|
kurcze jestem na 2 dniu kuracji i jako tako zadnego efektu nie widze..
nadwrazliwosc wystapila raz bo zapomnialam ze przed nie powinno sie myc zebow pasta a ja umylam i na dziaslach porobily mi sie jakies biale kuleczki;/mam nadzieje ze to minie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#207 |
Zakorzenienie
|
Białe kuleczki na dziąsłach? Hmm, dziwne.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#208 |
Raczkowanie
|
Planuję sprawić sobie na lato takie paski... tylko jest jeden problem. Moje górne trójki :/ są dość mocno wysunięte do przodu, takie dosłownie "wampirze". Czy będzie widać efekt na takich krzywych zębach? Tzn. czy paski dobrze się do nich przykleją, jeśli są one troszke oddalone i wyżej niż reszta? I jeszcze jedno pytanie... paski naklejamy na nie umyte zęby, a co potem? Normalnie myjemy?
![]() Ano i czy opakowanie 14 pasków wystarczy na całą kuracje, żeby efekt był widoczny? Edytowane przez Inka558 Czas edycji: 2009-05-03 o 21:11 Powód: . |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#209 |
Zakorzenienie
|
Co do efektu na wysuniętych zębach- wszystko zależy od tego, czy dobrze paski umieścisz i dociśniesz, nie ma powodu, by nie trzymały się na wysuniętych zębach. Zadbaj tylko, by pasek dobrze przylegał także do "kiełków".
Z myciem zębów chodzi o to, by nie myć ich tuż przed lub zaraz po ściągnięciu pasków. Możesz sobie np. rano umyć zęby, zjeść śniadanie, wypić kawę i nakleić paski. Ja tak robiłam, bo mycie zębów mnie budzi ![]() A co do ilości pasków: trudno odpowiedzieć na pytanie, nie wiedząc, jakie paski wybrałaś. Zasada jest generalnie taka, że powinno się stosować pełne opakowanie, czyli tyle, ile przewidział w danym "modelu" pasków producent. Są kuracje 7,10, 14- dniowe, producent oblicza to w zależności od stężenia środka wybielającego w paskach. Dlatego nie za bardzo jest sens kupować np. połowę zestawu a widzę, że np. sprzedawcy na Allegro często dzielą opakowania i sprzedają np. 14 pasków, zamiast pełnego zestawu, który zawiera np. 28 sztuk. Trudno oczekiwać pożądanego efektu po zużyciu połowy zestawu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#210 |
Przyczajenie
|
Z tymi kłami możesz mieć problem. Sama mam lekko wysunięte kły na dolnej szczęce i z utrzymaniem paska na zębach mam straszny problem, pomimo że go zakładam najbardziej starannie jak potrafię... Myślę, że na górnej szczęce powinno być prościej z naklejaniem i stabilizacją paska, ale obawiam się, że bez problemów się nie obędzie
Edytowane przez Domie Czas edycji: 2009-05-04 o 17:44 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:35.