przyszłe młode mamusie do 23roku życia - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-06-30, 19:06   #181
samanthhha
Wtajemniczenie

Dot.: przyszłe młode mamusie do 23roku życia

No właśnie carolinee00019 pokaż nam swoje prace

Eh dzisiaj samotna noc przede mną - chłopak u siebie bo psa musi wyprowadzać rano i ja u siebie Nie lubię spać bez niego No ale cóż... Pooglądam sobie seriale...

Oj coś czuję, że dziś noc będzie gorąca a jak tylko okno otworze to zaraz komary wlecą albo jakieś robale brrrr

Jej ale nudy Co tu robić?
samanthhha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-30, 19:36   #182
carolinee00019
Raczkowanie

http://www.artserwis.pl/portfoliobro...o_nmb=A4821313 tej ostatniej jeszcze nie dodalam bo nie jest skonczona
carolinee00019 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-30, 21:12   #183
Sweet Delights
Zadomowienie

carolinee00019 jestem pod wrażeniem.
Sweet Delights jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-01, 10:55   #184
carolinee00019
Raczkowanie

Dzieki ale to nic nadzwyczajnego kazdy by tak namalowal gdyby sie postaral
Stary 2009-07-01, 13:10   #185
Sweet Delights
Zadomowienie

Oj wierz mi, że nawet jak się bardzo mocno postaram, to i tak co najwyżej mogę narysować ewentualnie kilka figur geometrycznych, i to też tych najmniej skompikowanych, wtedy może będą w miarę proste Kółko i krzyżyk, w tym jestem niezła
Stary 2009-07-01, 18:28   #186
carolinee00019
Raczkowanie

Jesli chcecie to mozecie zobaczyc ta prace nad ktora tyle sie meczylam wlasnie ja dodalam... jak tam sobie radzicie w ten upal?? ja sie czuje jak wieloryb wyrzucony na brzeg morza
Stary 2009-07-01, 19:06   #187
Sweet Delights
Zadomowienie

carolinee00019 po raz kolejny, portret świetny, zazdroszczę talentu, będziesz mogła uwiecznić siebie z brzuszkiem czy później już swojego maluszka. Świetna pamiątka by była Na prawdę mi się podoba

A upał męczy nadal, u mnie w domu jest 28 stopni, nie wiem już co ze sobą robić, najchętniej nie wychodziłabym spod prysznica. Ale przynajmniej nie pada, oby się pogoda wreszcie w miarę zrobiła, bo za dwa tygodnie jedziemy z Tż nad morze i kiepsko to widzę, jak będzie ciągle kapało.
Stary 2009-07-02, 12:52   #188
samanthhha
Wtajemniczenie

carolinee00019 super ten portret - na prawdę! Ja ostatnio widziałam w tv jakiś tam program i babka malowała coś farbami i miałam ochotę, na to, żeby kupić sobie farby i też coś namalować hi hi a coo...

Jej mnie ta pogoda dobija.. w ogóle nie chce mi się wychodzić. Wczoraj wymiotowałam cztery razy a dziś się czuje superancko Śmiesznie w tej ciąży.. raz okropnie - raz dobrze. Ale lekarz na szczęście powiedział, że mdłości już przejdą niedługo. Uffff

Dziewczynki pijcie dużo płynów, żeby się nie odwodnić w taki upał!!!
Miłego dzionka
Stary 2009-07-02, 17:27   #189
carolinee00019
Raczkowanie

Dzieki dziewczyny za mile slowa wlasnie wyslalam maila do meza ze chce zeby nasza coreczka nazywala sie Julia Wiktoria Dys.. ciekawe co on na to znalazlam w nece zdjecie Julii taka sliczna dziewczynka ze chce taka sama jakby mu sie spodobalo to juz bym nie miala problemu z imieniem..na Natasze sie zgodzil a potem rozmyslil heh za ruskie.. Wiem ze Julia teraz popularne moja kolezanka tez w ciazy i nazywa Julia.. my mamy swoja piosenke Gulie;D i sama juz nie wiem zawsze bylo mowione ze jak corka to albo Julia albo Wiktoria ciekawe co odpowie..Dzis kupilam troche slicznych rzeczy dla naszej niuni rozbrajaja mnie te ciuszki a co do mojego talentu plastycznego to on chyba jest dziedziczony bo i moja babcia ma i mama i ja najstrsze corki dziedzicza jak dobrze pojdzie to moze moja niunia zostanie slawna artystka mi jeszcze duzo brakuje;p
Stary 2009-07-03, 09:13   #190
carolinee00019
Raczkowanie

zdecydowalismy ze bedzie Wiktoria Julia
Stary 2009-07-03, 11:28   #191
samanthhha
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez carolinee00019 Pokaż wiadomość
zdecydowalismy ze bedzie Wiktoria Julia
No i pięknie Ja też już bym chciała znać płeć...

Co dziewczynki dziś ciekawego robicie?
Stary 2009-07-03, 13:59   #192
Sweet Delights
Zadomowienie

carolinee00019 bardzo ładne imiona wybraliście dla córeczki

Ja odebrałam dzisiaj wyniki na różyczkę, wr, toxoplazmozę i antygen HBs i wszystko w normie, żadych problemów. W poniedziałek muszę jeszcze tylko odebrać cytomegalię, bo też robiłam, a nie wiem czemu od wtroku jeszcze nie mięli wyników dzisiaj;/ A poza tym to pogoda bez zmian i upał wciąż dokucza. A jak Wy się czujecie? O, powiem Wam jeszcze, że dostałam wczoraj pierwsze rzeczy dla dziecka, taką ładną podusię i kołderkę z koronkami i haftami do wózka. Taki w sumie bajer, trochę mało praktyczny jak dla mnie, ale śliczny no i tak miło dostać coś takiego
Stary 2009-07-03, 14:37   #193
carolinee00019
Raczkowanie

Ja dzis juz lepiej dzis jest jakos chlodniej nie moge uwiezyc ze zostal mi miesiac i kilka dni to terminuw sumie szybko polecialo mezulek wraca w niedziele i teraz na zakupy trzeba bedzie skompletowac wszystko juz i do szpitala sie spakowac... Bedziemy sie juz calkiem przenosic do wlasnego mieszkanka.. Nawet nie wiem jak to sie stalo ze zalozylismy rodzine.. Jakos w to jeszcze wszystko nie wierze tak do konca
Stary 2009-07-03, 14:51   #194
samanthhha
Wtajemniczenie

Ale fajnie będzie mieć swoje maleństwo, nie? Zazdroszczę Ci carolinee00019, że już niedługo urodzisz. Mam nadzieję, że zdasz nam potem relacje z tego jak Ci idzie opieka nad Wiktorią Julią

U mnie upał.. Ale w miarę znośny. Wiece co sto razy szybciej się teraz męczę. Prasowałam i już po chwili musiałam się położyć i odpocząć bo inaczej nie dałabym rady. Eh..

Jej też niedługo będę robić badania - całą masę jak Ty Sweet Delights

A co u Wrednej Afrodyty? W ogóle tylko my trzy piszemy? Hi śmiesznie
Stary 2009-07-03, 14:58   #195
Sweet Delights
Zadomowienie

No właśnie, mało nas tutaj, myślałam, że trochę więcej mamuś się dołączy do nas, ale jak widać nadal jesteśmy tylko my. No a już za chwilę carolinee00019 przeniesie się na odchowalnię o zostaniemy same.
Stary 2009-07-03, 15:02   #196
carolinee00019
Raczkowanie

Potaram sie jakos zdac bo w nowym mieszkanku nie bedzie komputera uwazamy ze az tak nie jest potrzebny beda teraz wazniejsze wydatki.. Przyznam sie ze jetem nieco przerazona.. nigdy nie opiekowalam sie tak malym dzieckiem..
Samanthhha zobaczysz jak to szybko zleci sama nie wiem kiedy.. Wydaje mi sie jakbym niedawno dopiero sie dowiedziala ze jestem w ciazy Ciekawe co powie maz nie widzial mnie caly miesiac i brzuszek mi sporo urosl.. w sumie to dziwne bo juz przestalam tyc a niunia rosnie i wogole jest duza ja takie chuchro na cienkich nogach dzwigam taki beben)
Stary 2009-07-03, 19:43   #197
samanthhha
Wtajemniczenie

carolinee00019 a ile przytyłaś w ciąży jeśli mogę zapytać?

Kurcze dziewczyny... krwawią lub krwawiły Wam dziąsła?
Stary 2009-07-03, 21:20   #198
carolinee00019
Raczkowanie

Mi krwawia 13,5 kilo ale ja wazylam 40 przed ciaza teraz 53,5 takze nie jest zle szybko zrzuca maz ma mi kupic ekstra kiecke

---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ----------

zebyscie nie pomyslaly ze jestem anorektyczka dodam ze mam tylko158 wzrostu i swietna przemiane materii i niczego nigdy sobie nie odmawiam
Stary 2009-07-04, 09:29   #199
WrednaAfrodyta
Zadomowienie

Cześc Mamusie

U mnie wszystko dobrze, tylko te upały.....ale same zreszta wiecie...Poce się jak prosie i cięzko mi juz , mam juz na prawde duży brzuś i cięzko go dzwigać..

Maly coreaz czesciej tak sie wygina w brzuszku ze natrafia na wnetrzności to booliii, no ale lepiej tak niz zeby sie nie ruszal.

A co do porodu to na poczatku ciąży bardzo sie balam a im blizej terminu tym mniej sie boje , chce miec to po prostu za soba.
Stary 2009-07-04, 10:30   #200
carolinee00019
Raczkowanie

Heh u mnie najgorzej jak mi wklada noge i kopie pod zebrami.. Mala Wiki .. w poniedzialek jedziemy na zakupki nie moge sie doczekac
Stary 2009-07-04, 11:28   #201
samanthhha
Wtajemniczenie

Hej

Też bym chciała już coś kupować dla dziecka ale chyba jeszcze za wcześnie... Wolę nie zapeszyć

carolinee00019 no to Ci zazdroszczę takiej wagi Ja w sumie ważyłam 49 przed a teraz tylko 0,9 więcej a już czwarty miesiąc. Myślałam, że więcej przytyje w pierwszym trymestrze a tu ooo.. Pewnie teraz się zacznie Bo to pomiędzy czwartym a siódmym się najwięcej przybiera na wadze... Co ma być to będzie

A jak "walczysz" z tymi krwawiącymi dziąsłami? Ja wczoraj kupiłam pastę lacalut activ i obsesyjnie używam nici dentystycznej Wczoraj dziąsła krwawiły mi aż w pięciu miejscach... Masakra

Jejku jak tak piszecie o tych ruchach dziecka to aż dziwnie jak sobie pomyślę, że coś się tam będzie wiercić

A kiedy poczułyście pierwsze ruchy? W którym tygodniu?
Stary 2009-07-04, 12:41   #202
WrednaAfrodyta
Zadomowienie

Ja poczułam tak ok 18 tygodnia Samantha nie martw sie jeszcze przytyjesz ja do 4 miesiąca przytylam chyba tylko 2 kg a teraz jestem juz 10 na plusie.....
Stary 2009-07-04, 18:40   #203
Mneme
Rozeznanie

Dziewczyny, strasznie Wam gratuluję i zazdroszczę

Ja mam teraz 20 lat i gdybym była w ciąży (co podejrzewam) to urodziłabym w wieku 21 lat (akurat na swoje urodzinki) śliczny prezent...

Brałam do tej pory tabletki, ale miałam z nimi małe przejścia (leki, a co za tym idzie zmniejszona skuteczność). Oboje z TZ-em nie planowaliśmy dzieciątka (jeszcze), ale gdyby przytrafiło się w prezencie od natury, bylibyśmy szczęśliwi

Nie wiem jak to u mnie będzie, być może po prostu pojawi się okres jak zwykle, ale już śmigam po forach i wypytuję dziewczyny na "pierwszych objawach ciąży" jak to było... porównuję...

Buziaczki dla Was, Mamusie
Mneme jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-07-04, 18:52   #204
carolinee00019
Raczkowanie

staram sie delikatniej myc zeby i nie zruszac dziasel bo teraz sa wrazliwsze i nie jest zle ja ruchy poczulam tak ksiazkowo w 20 tc ja w sumie tez najbardziej na pocztku przytylam a potem jadlam czesto male posilki i ok bylo ale ja np mam rozstepy na tylku udach i biuscie a na brzuchu zrobil sie jeden malutki i nie wiem od czego to zalezy bo teoretycznie uzywajac tych kremow niepowinnam miec na tylku a skoro mam to skora i tak sie naciagnela najbardziej na brzuchu wiec tam powinno ich byc najwiecej nie wiem dziwna jakas jestem mam nadzieje ze po porodzie uda mi sie pozbyc wiekszasci z biustu zaczynaja same znikac.. heh a i Witam nowa kolezanke robilas juz test??
Stary 2009-07-04, 19:16   #205
Mneme
Rozeznanie

Robiłam jeden test zaraz po pojawieniu się tych plamień... negatywny.

Powiem Wam może jak to u mnie było od początku... mianowicie biorę tabletki od 1.5 roku i nigdy nie występowały u mnie żadne niewyjaśnione (tak to nazwijmy :p) plamienia. Teraz, kiedy coś takiego się pojawiło zaczęłam się zastanawiać co to jest. Pojawiło się to dokładnie w 17-18 dniu brania tabletek (biorę tabletki Yaz i hormony przyjmuję 24 dni, nie 21). Nie mogło być to zatem w żadnym wypadku krwawienie z odstawienia, bo niektórzy już to mi sugerowali Uznałam, że mogło być to krwawienie implantacyjne... po 2-3 dniach doszło do mnie w końcu, że przyjmowałam leki, które mogą obniżać skuteczność tabletek (i nie miałam o tym wcześniej kompletnie pojęcia). Dawki leku były u mnie spore... Teraz dowiedziałam się, że to nie musiało być krwawienie implantacyjne, a krwawienie spowodowane właśnie spadkiem ochrony antykoncepcyjnej. Później, po tych plamieniach i wcześniej w trakcie również, bo były pod koniec leciuteńkie, kochałam się z TZ kilka razy. Szczerze mówiąc nawet nie pomyślałam o dodatkowym zabezpieczeniu, bo oboje chcielibyśmy mieć dziecko (szczególnie TZ- ma 25 lat i nawet żartujemy sobie, że w jego wieku to by nawet już pasowało...) Nie wiem jednak, czy możliwe jest żebym zaszła w ciążę w tym okresie zaraz po obniżeniu skuteczności tabletek? Pewnie zawsze jest... <hmmm>
Mneme jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-06, 08:32   #206
carolinee00019
Raczkowanie

Hey dziewczyny ja dzis lece na zakupki z moim Mezem wkoncu wczoraj wrocil heh dzis kupimy cala wyprawke dla dzidzi
Stary 2009-07-06, 17:42   #207
Sweet Delights
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez carolinee00019 Pokaż wiadomość
Hey dziewczyny ja dzis lece na zakupki z moim Mezem wkoncu wczoraj wrocil heh dzis kupimy cala wyprawke dla dzidzi
Czekamy na relację no i zdjęcia, koniecznie pochwal się zakupowymi łupami dla Malucha
Stary 2009-07-06, 21:15   #208
carolinee00019
Raczkowanie

Heh masakra jakie jest wszystko jest drogie... 500zl a jeszcze nie kupilismy ani wozka ani przewijaka ani zadnych kosmetykow tylko wyprawke do szpitala.. ale mamy mozliwosc wymiany gdyby jednak urodzil sie chlopiec
Stary 2009-07-06, 21:41   #209
nasciturus
Przyczajenie

Mam 20 lat i razem z narzeczonym planujemy już dzidzię , tylko że jest problem. Mianowicie mam bardzo nieregularne cykle co uniemożliwia mi dokładniejsze wyliczenie dni płodnych. I tu mam prośbę czy któras z was moglaby mi wytłumaczyć jak mam badać szyjkę i czy mleczny rozciagliwy sluz tez jest zaliczany do płodnego?
Czy któraś brała olej z wiesiołka na poprawę śluzu?! W jakich dawkach ?
nasciturus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-06, 22:04   #210
WrednaAfrodyta
Zadomowienie

Caroline to gdzie Ty robilas zakupy??? Ja kupowalam stopniowo i mam juz bardzo duzo ubranek , ale na pewno nie wydalam 500 zl

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości