![]() |
#181 |
Raczkowanie
|
plamki po depilacje, które nie znikają ;(
Mam problem z plamki na nogach, głównie na łydkach. ponoć są to przebarwienia powstałę w wyniku depilacji, moja dermatolog stwierdziła,że mam po prostu uszkodzony naskórek i poleciła kupić kremik Ducray, A-Derma, Epitheliale A.H, Creme Reparatrice. i zgodnie z jej zaleceniami kremuje te części nóg,gdzie mam te brzydkie plamki, już od ponad 3 tygodni,ale nie widzę niestety poprawy;( a może jest jakaś malutka tylko jej nie widze;/ bo ja bym chciała żeby szybko mi te plamki znikły
![]() i moje pytanie do Was,co robić? jakiś inny krem czy cuś? byle by mnie to nie rujnowało finansowo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#182 |
Rozeznanie
|
Dot.: plamki po depilacje, które nie znikają ;(
uszkodzony naskórek? a moze zapalenie mieszków włosowych
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#183 |
Raczkowanie
|
tak stwierdziła lekarka,a ona to widziała;/ więc ja jej wierze... teraz będę stosowała tonik z kwasami może to coś da
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#184 |
Raczkowanie
|
dołączam fotki jakie zrobiłam tych plamek;/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#185 |
Przyczajenie
|
Problem:(
:0
Edytowane przez evi1705 Czas edycji: 2010-04-17 o 22:46 Powód: f |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#186 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Problem:(
Nawilżać treściwymi tłustymi emulsjami do skóry wrażliwej (Nanobase, Emolium, Cicaplast), oczywiście chronić przed słońcem (są dostępne specjalne sztyfty do blizn, miejsc wrażliwych z wysoką ochroną UV (np. firm LRP czy Avene).
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#187 |
Przyczajenie
|
![]() Edytowane przez evi1705 Czas edycji: 2010-04-17 o 22:46 Powód: f |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#188 |
Wtajemniczenie
|
Najlepiej, żebyś wstawiła zdjęcie. Ale myślę, że i tak mogę Cię pocieszyc. Dwa lata temu poparzyłam się rwąc truskawki tak bardzo, że na ramieniu miałam otwartą, sączącą się ranę. Goiło się tak jak opisujesz-strupek, różowy ślad. Rok temu ślad był widoczny, teraz prawie zniknął pod opalenizną. Na pewno nie dostrzeże go nikt, kto nie wie, gdzie szukac
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#189 |
Zakorzenienie
|
Nawilżaj i chroń, a na pewno za jakiś czas śladu nie będzie; za jakieś 2 miesiące możesz zacząć używać nawet jednego z dostępnych w aptekach kremów na blizny (ale myślę, że nie będzie to konieczne).
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#190 |
Przyczajenie
|
To nie jest całe ramie tylko takie 3 "wysepki".
Ja mam jasną karnacje i nie opalam się raczej, to stało się przy pracy na słońcu na podwórku ![]() Może narazie Alantan plus? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#191 |
Przyczajenie
|
![]() ![]() Edytowane przez evi1705 Czas edycji: 2010-04-17 o 22:47 Powód: f |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#192 |
Raczkowanie
|
co do masci to nie wiem. wiem ze nie powinnas wystawiac tych plamek na słońce, w miarę możliwośći,zeby nie zrobily sie z tego blizny, przebarwienia. stosuj najwyzszy filtr 50+ i zawsze się smaruj.tymbardziej jak pracujesz na słońcu.ludzie z jasna karnacją i własciwie nikt nie moze sobie pozwolic na zapominanie o kremie z filtrem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#193 |
Przyczajenie
|
przebarwienia po trądziku co robic
hej mam 18 lat i od conajmniej 6 mecze sie z tradzikiem
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#194 |
Zakorzenienie
|
Dot.: przebarwienia po trądziku co robic
Wiemy co z tym zrobić. Odpowiedź znajduje się w wielu wątkach, które ukażą sie po wpisaniu "przebarwienia" w wyszukiwarkę, najlepiej w podforum "Biochemia", z której korzystanie jest obowiązkiem każdego użytkownika tego forum.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#195 |
Raczkowanie
|
jesli stac cie na to to polecam mikrodermabrazje,zabieg u kosmetyczki,mowie o pieniazkach bo to niestety kosztuja zalezy w jakim miescie od 100 zl w zwyz i to nie jeden zabieg musi byc a kilka ale swietnie sie sprawdza,polecam tez peeling pirogronowy czy cos takiego rowniez u kosmetyczki,mnie kosmetyczka bardzo pomogla niestety wysyp mam dalej wiec to walka z wiatrakami ale coz tonacy sie ...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#196 |
Raczkowanie
|
na pewno przyda się jakiś zabieg, po wczesniejszej konsulatcji z dermatologiem.poza tym na rynku jest sporo przeroznych kosmetykow na przebarwienia. trzeba probowac wszystkiego i na pewno cos okaze sie skuteczne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#197 |
Zakorzenienie
|
Gdzie sens, gdzie logika ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#198 |
Raczkowanie
|
![]()
co do przebarwień i blizn jeżeli są to blizny stwardniałe to dobry jest CEPAN
Ja mam tylko drobne przebarwienia bo coś tam rozdrapałam i używam TOINTEX nawet spoko on zaś jest do świeżych blizn widać różnice po stosowaniu Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#199 |
Raczkowanie
|
![]()
Tak, wiem, głupia jestem, nie używa sie dezodorantów podczas opalania
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#200 |
Przyczajenie
|
Dot.: białe plamy na skórze i ich opalanie
ja mam dokladnie to samo i tez bylam u dermatologa powiedzial mi ze jesli bede duzo przebywac na sloncu to po jakims czasie z tej plamki moze zrobic sie czerniak
![]() |
#201 |
Raczkowanie
|
Miałam identyczne objawy przy bielactwie nabytym. Gdy pierwszy raz zobaczyłam na swoich plecach plamy bielacze, nie podejrzewałam, że to akurat vitiligo. Białe plamy pojawiły się kilka dni po intensywnym opalaniu, więc pomyślałam, że to miejsca, w których zeszła mi skóra (spiekłam się na raka). Dla pewności udałam się do dermatologa, który podejrzewał przebarwienia związane z zaburzeniami pracy wątroby. Zlecił badanie krwi. Wyniki nie wskazały na powiązania z wątrobą, więc diagnoza była jednoznaczna - bielactwo nabyte. Dodam, że też próbowałam te plamy opalić i wystawiałam je na słońce nie wiedząc, że narażam skórę na poparzenia. Efekt: zaczerwieniona, piekąca, pokryta wysypką skóra.
Wizyta u lekarza - konieczna. Na ten czas: filtry, co najmniej 50 (ja smaruję 60). Tak, jak radziła Justy. Edytowane przez Fides Czas edycji: 2008-07-29 o 13:49 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#202 |
Raczkowanie
|
dokładnie, idz do lekarza jeszcze raz w takiej sytuacji. i filtry na takie miejsca musisz stosowac zawsze,nawet jak slonce jest za chmurami i koniecznie musi to byc 50+. ze sloncem naprawde nie ma zartów, trzeba bardzo uwazac.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#203 |
Raczkowanie
|
Wizyta u lekarza jest niezbedna a jesli twoj dermatolog jest taki jak mowisz to go zmien.Popytaj,moze znajomi znaja jakiegos lepszego?moze prywatna wizyta?Problem jest spory i moze dopoki lekarz czegos nie poleci staraj sie nie odslaniac plecow i nie zapominaj o smarowaniu kremami z wysokimi filtrami :0
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#204 |
Raczkowanie
|
przebarwienia
pytanie do Pani Doktor oraz do Was drogie forumowiczki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#205 |
Zakorzenienie
|
Dot.: przebarwienia
Nie, nie powinno się stosowac kwasowych preparatów rozjaśniających przy tak duzym nasłonecznieniu jak teraz. poczekaj do września.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#206 |
Raczkowanie
|
dziekuje slicznie za szybka odpowiedz. jednak chodzi o to ze w na poczatku pazdziernika biore slub ... i chcialam chco troche pozbyc sie tych plam ... czy to moze byc bardzo niebezpieczne jezeli teraz zaczelabym uzywac neostraty? nie opalam sie tak czy tak, na dzien uzywam filtrow ponad 50 vichy ... jakie moga byc konsekwencje uzycia kremu w lecie? pozdrawiam !!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#207 |
Przyczajenie
|
Przebarwienie na udzie
Mam przebarwienie na udzie,od urodzenia i od jakiegos czasu zastanawiam się czy mozna go jakos zmniejszyc albo chociaz stonować jego kolor. Znacie jakies dobre kremy??Ile czasu trzeba ich uzywac by uzyskac jakis dobry efekt?
Edytowane przez Bartek 89 Czas edycji: 2008-08-03 o 17:12 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#208 |
Przyczajenie
|
Brązowe plamy na szyi
Od jakiegoś czasu /około 2 lat/ mam na szyi po lewej i prawej stronie brzydkie brązowe plamy, wygląda to nieciekawie/ wygląda to jakby brud/. Ostatnio zauważyłam,że także na karku pojawiły mi się też takie plamy. Proszę o pomoc i radę jak się ich można pozbyć.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#209 |
Zakorzenienie
|
Proszę o korzystanie z wyszukiwarki!! Istnieje juz watek zbiorczy o przebarwieniach. na jednej stronie założono 3 nowe wątki o tej samej tematyce.
Przypominam, że za takie spamowanie forum gdajemy ostrzeżenia! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#210 |
Raczkowanie
|
Dot.: Brązowe plamy na szyi
to moze byc grzybica skrory, a nie pzrebarwienia. koniecznie idz do dermatologa i zrob odpowiednie badania ...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:56.