![]() |
#181 |
Przyczajenie
|
Dot.: perfumy dla dwudziestkolatka
Hmm dla dwudziestolatka... Ciekawe jakie lubi zapachyy ten dwudziestolatek
![]()
![]() |
#182 |
Zadomowienie
|
![]()
Czy istnieje taka granica, perfumy przeznaczone dla nastolatek? Wiele o czymś takim słyszałam. Podobno wypada im używać zapachów słodkich, nienachalnych ( dla mnie kojarzące się z kolorem rózowym). Sama jestem nastolatką i mam dylemt w wyborze perfum. Powinnam sie kierować własnymi upodobaniami, a nie ogólną teorią. Więc jak myślicie, które perfumy przypadają nastolatką? Ja osobiście lubie i te słodkie i te świeże, delikatne. A Wy wspominając te młodzieńcze lata jakich perfum używałyście? Faktycznie były one słodkie?
Jakie poleciłybyście mi, jako nastolatce perfumy? ( jeżeli to możliwe prosze odpowiadając uwzględnić cenę pojemność i oczywście nazwe) Z góry serdecznie dziękuje za każdą odp., ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#183 |
BAN stały
|
Dot.: Perfumy dla nastolatki?
mam 18 lat i osobiście strasznie smiesza mnie takie stereotypy i nigdy się nimi nie kierowałam. najbardziej lubie drewniaki i kadzidlaki. Perfumy muszą po prostu podchodzić pod Ciebie. Głupio strasznie głupio czułabym się w słodziutkich owockach...
![]() A i duszności, rodem z babcinej toaletki też jakiś kilka lat temu nosiłam! ![]() wychodzę z założenia że jak komuś cos nie pasuje to to on ma problem, nie ja ![]() A nazwy? hmmm... jak miałam gdzieś 15 lat to używałam namiętnie Opium ![]() ![]() ![]() Edytowane przez GothicAristocrat Czas edycji: 2009-04-16 o 16:57 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#184 |
Rozeznanie
|
teoretycznie tak, nastolatki psikaja w siebie ile wlezie wiec perfumy dla nastolatki to takie ktorych nie da sie przepsikac, a jak umiesz psikac z wyczuciem to brawo jestes jedna noga kobieta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#185 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() A co do teorii o kobiecości... o matko! jak to dobrze, że jednak kobiecość od tego nie zależy! ![]() Tak jak pisałam. To, jakich perfum używasz, w jakich ilościach, z jakiej grupy zapachowej to wyłącznie Twoja sprawa (chyba że zabijasz otoczenie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#186 |
Zadomowienie
|
Fergieuniu,
używaj takich zapachów jakie lubisz i jakie Ci się podobają i szkoda kierować się jakimiś podziałami, że pewne zapachy przystoją nastolatce a pewne kobiecie. Choć, bardzo często tak bywa, że od czasu bycia nastolatkami upodobania zapachowe mogą się baaaardzo zmienić. Sama widzę po sobie, że z wiekiem doceniam zapachy, które mnie kiedyś nie interesowały albo wręcz odrzucały ![]() ![]() Jeżeli lubisz bardzo słodkie, to może przypadną Tobie Lolity Lempickie. Jeżeli delikatne to może Noa Perle Cacharel ![]() A przede wszystkim testuj ![]() Poza tym prawdziwą kopalnią wiedzy jest wątek Zanim napiszesz, ponieważ znajdziesz tam linki do różniastych typów perfum, także do słodkich i świeżych. Przyjemnego szukania i odkrywania ulubionych zapachów ![]() Edytowane przez danaida Czas edycji: 2009-04-16 o 17:48 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#187 |
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Koleżanka mojej siostry zażyczyła sobie na osiemnastkę Opium. Pasuje jej rewelacyjnie.
Generalnie uważam, że nastolatki mogą używać każdego zapachu, który im się spodoba - byle oryginalny ![]() ![]()
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#188 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() A teraz juz do autorki ![]() Na Twoim miejscu zamiast zastanawiac sie "co wypada", poprostu uzywalabym tego na co mam ochote. Tak zreszta sama robie. Addict raczej do typowo nastoletnich zapachow sie nie zalicza, ale ja go uzywam, bo lubie. A uzywanie perfum "ze wzgledu na wiek" jest naprawde bez sensu. Perfumy to czysta przyjemnosc, wiec sprawiaj ja sobie maksymalnie uzywajac tego, czego naprawde chcesz, nawet jezeli uznwane jest przez ogol za nie do konca odpowiedni. Pozdrawiam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#189 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
ale taka jest prawda nastolatkowie nie maja lekkiej reki, sam czasem przesadzalem bo myslalem ze nie pachne, zreszta ostatnio przed wejsciem do klubu taka chmura byla euphorii i rush ze mialem dosyc stania tam 5min az wpuszcza do srodka, subtelnosci czlowiek sie uczy z czasem |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#190 |
Zadomowienie
|
Generalnie uważam, że nastolatki mogą używać każdego zapachu, który im się spodoba - byle oryginalny
![]() ![]() Truskawko, jestem tego samego zdania co ty. Ja źle bym się czuła "mając" na sobie jakąś podróbkę. Co do tych, kórzy udzielili mi odp. Bardzo za nie dziękuję. Nie ma co się kierować stereotypami.Perfumy powinny podobać sie przedewszsytkimnie i to ja mam sie dobrze w nich czuć. Jednak do Opium jak na raziesię nie przekonam. Kojarza mi się z Chinami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#191 |
Przyczajenie
|
Witam
mamy wiosne zbliża sie lato... myślę ostatnio o czymś ciekawym nowym tak aby pasowało do cieplych dni, perfum dobry na imprezy z charakterkiem, moze być i z ogonkiem ![]() jestem 18latkiem lubie cytrusowe zapachy, raczej świeże posiadam Versace Blue Jeans i Baby Blue Jeans, TH Tommy Jeans, D&G Masculine, Pierre Cardin Pour Homme, Escada Sentiment zastanawiam sie nad : Dunhill Desire Men moze znów sprobować Escady a dokladnie Sunset Heat lub TH True Star ![]() ![]() z góry ogromne dzięki !! ![]() pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#192 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#193 |
Przyczajenie
|
a sprawdzałem też nie dawno Hierre 212 ale ze nie był to jedyny produkt który testowałem na papierku i troche na skórze nie wiem do końca czy pasowałby akurat dla mnie ;> ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#194 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#195 |
Przyczajenie
|
a więc usłysze coś wiecej jeszcze ? wiosenny, letni imprezowy trwały zapaszek ! co myślicie ?
przymierzam się do Dunhill'a Desire ((ewentualnie magnetism)) Edytowane przez max11 Czas edycji: 2009-04-25 o 17:42 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#196 |
Przyczajenie
|
Dot.: Zapachy dla nastolatków - temat zbiorczy?
Witam, mam pytanie.
Otóż niedawno stałem się posiadaczem zapachu Kenzo pour Homme. Jestem z niego zadowolony i szukam jakiegoś "dopełnienia" na lato. Koleżanki polecały mi coś Joopa, szczególnie Nightflight lub Jump. Czy te zapachy nie są zbyt podobne do Kenzo? I czy możecie polecić coś alternatywnego? Zależy mi także, by zapach był trwały. W najbliższym czasie nie mam możliwości sprawdzenia zapachów, więc będę polegał na was. Pozdrawiam, Marcin. Nikt nie pomoże? ![]() Edytowane przez Cinoj Czas edycji: 2009-05-05 o 13:59 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#197 |
Przyczajenie
|
![]()
witam!
![]() Mam 17 lat i szukam jakiś perfum, mam już kilka na oku ale przed zakupem chciałem się jeszcze zapytać specjalistów. ![]() Otóż chciałbym zapach świeży, ale żeby miał w sobie coś męskiego... był ładnie pachnący i uniwersalny, ale żeby się wyróżniał (nie chciałbym pachnieć tak samo jak inni) oto zapachy : D&G Light Blue Azzaro Chrome Calvin Klein In2U Hugo Boss pure Z góry dziękuję za pomoc ! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#198 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: perfumy dla młodzieńca :)
Cytat:
![]() Z tych zapachów, które wymieniłeś - typy są ładnie pachnące ![]() ![]() Z tej grupy zapachowej mogę polecić: Cartier - Declaration Essence Kenneth Cole - Reaction R.Cavalli - Just Cavalli Blue Najlepiej będzie - i to zawsze dziewczyny radzą wszystkim szukającym - testuj na sobie i wybierz to, co Tobie się najbardziej spodoba ![]() Powodzenia! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#199 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Dziekuje za podpowiedz. Jak myslisz bedą w sephorze te perfumy do obwąchania? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#200 |
Zakorzenienie
|
Powinieneś je znaleźć
![]() Może K.Cole będzie trudniej dostępny, ale błąka się czasem coś po Allegro ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#201 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#202 |
Rozeznanie
|
moze uda Ci sie nosic Encre Noire (mozesz zaszpanowac francuskim ąkre nuła ale babki moga nie skumac ;D) jak lubisz weriwerie, sprobuj :P
hmm Kenzo Power o ile lubisz kwiatowe ewentualnie Burberry Brit lub London wiecej grzechow nie pamietam ![]() ja na Twoim miejscu kupilbym Versace Eau Fraiche i wystarczyloby na wyroznienie sie na tle rowiesnikow taki wiosenno/letni zapach wyzej wymienione sa troche ciezsze niz Versace Edytowane przez klystianek Czas edycji: 2010-01-06 o 01:15 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#203 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#204 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Testowałem tego Kenzo 'flower Power' ;d w Sephorze. Nazwa skojarzyła mi się z hipisami z lat 60 perfumy fajne, takie radosne, wesołe ale wydawały mi się zbyt kwiatowe. Wąchałem tylko z papierka więc nie miałem okazji zobaczyć jak pachnie później. Będę musiał sprawdzić go ponownie ![]() Edytowane przez olelancucki Czas edycji: 2010-01-06 o 14:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#205 |
Zakorzenienie
|
zdecydowanie Bulgari Aqua Pour Homme
śliczności ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#206 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#207 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co podoba się mnie/Atce77/gryxowi - nie musi wcale spodobać się Tobie ![]() Różnice masz tu: Aqva Marine PH http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produk...Marine-EDT.htm http://www.fragrantica.com/perfume/B...rine-1742.html Aqva PH http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produk...lgari-Aqva.htm http://www.fragrantica.com/perfume/B...Homme-153.html Testuj ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#208 |
Przyczajenie
|
No to będę musiał dzisiaj wybrać się do perfumerii ;>
A co myślicie, o Moschino 'Friends' spodobał mi się opis ;-) ... 'przyjaźń i związana z nią atmosfera zabawy' Udany zapach? Warto testować? ^^ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#209 |
Raczkowanie
|
Bardzo pomaranczowy, z tego co pamietam. Przynajmniej na mnie.
![]() |
#210 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:09.