![]() |
#181 |
Nie depcze krokusów
|
Dot.: Adopcja - wątek zbiorczy
A rum Pauli wyparowuje, bo się świętowania nie może doczekać
![]()
![]() |
![]() |
#182 |
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
dziewczyny, jakie warunki finansowe trzeba spełnic, by móc starać się o adopcje?
Jakie jest minimum? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#183 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Śniło mi się dziś, że zaadoptowaliśmy 4 dziewczynki, siostry. Sen po prostu wytrącił mnie z równowagi, obudziłam się wstrząśnięta... chyba za dużo o tym myślę... czekanie jest straszne. Może też to, że Święta się zbliżają, u nas to bardzo rodzinne święto, bardzo bym chciała... eh. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#184 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, jestem w ciąży. Spadło to na mnie jak grom z jasnego nieba. Nic jeszcze nie powiedzialam w ośrodku adopcyjnym, bo nie wiem, czy tym razem sie uda. Trzymajcie kciuki.
![]() |
#185 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#186 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() trzymam ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#187 |
Zakorzenienie
|
a jeżeli się uda, to rezygnujecie z adopcji? Nie mieliście jeszcze żadnych spotkań z dziećmi konkretnymi?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#188 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie jakiś taki marazm. Straszna lodowata pustka. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#189 |
Nie depcze krokusów
|
Zwłaszcza że idą święta, wokół dużo się mówi o zapraszaniu w tym okresie dzieci z domów dziecka...
![]() |
![]() |
#190 |
Zakorzenienie
|
ja mam osobiscie mieszane uczucia z ta akcją jednak....cel szczytny ale nie wiem czy te dzieci sie nie beda dziwnie czuly idac do obcych rodzin - chyba ze sa to rodziny zaprzyjaźnione i dzieci znają tą rodzine
![]() |
#191 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja też sobie tego nie wyobrażam. Będąc takim dzieckiem pękło by mi serce, gdybym musiała wracać do bidula. Moje Święta w tym roku nie mają racji bytu. Z tego powodu, że nie ma Okruszka, który z błyskiem w oku patrzyłby na ubieranie choinki i czekał na Mikołaja... |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#192 |
Raczkowanie
|
Moje Święta w tym roku nie mają racji bytu. Z tego powodu, że nie ma Okruszka, który z błyskiem w oku patrzyłby na ubieranie choinki i czekał na Mikołaja...[/quote]
Kochana nie mów tak ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#193 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#194 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kochana nie mów tak ![]() ![]() ![]() ![]() Dziewczyny, dziękuję. Empatia to uczucie, któego potrzebują chyba wszystkie oczekujące. Ciche wsparcie. Dzięki wielkie. I to nawet nie o to chodzi, że Święta będą we dwoje. Będą w licznym gronie kochającej się rodziny. I przy stole będzie kilkoro psotnych maluchów. I tam gdzieś czai się moja pustka. Ale ja wiem, że się wszystkie doczekamy... coś mnie doły łapią, może to ta aura za oknem, może coś mi zdrowie szwankuje, do tego przepracowanie i stres i to wszystko kumuluje się w postaci lodowej szpilki w sercu. Ale życzliwe słowa zawsze pomagają. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#195 |
Zakorzenienie
|
Ja nie miałam jeszcze żadnych spotkań, ale to dlatego, że ja mam dopiero 23 lata
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#196 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#197 |
Zakorzenienie
|
ależ ja jak najbardziej rozumiem tę radość
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#198 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja wiem, co ja bym zrobiła (hipotetycznie, bo akurat u mnie ciąża nie wchodzi w rachubę). Ja bym się wstrzymała z adopcją, z prostych względów materialnych chociażby. Na dzień dzisiejszy stać mnie na jedno dziecko. Choć w przyszłości nie wykluczam. Myslę, że w przypadku takiej wczesnej ciąży w ogóle na razie nie zawracałabym ośrodkowi głowy. Różnie to bywa z ciążą. Choć oczywiście wizażance życzę szczęśliwego donoszenia i rozwiązania. Ale przy tak długim okresie oczekiwania w samym ośrodku na jakąkolwiek wiadomość nie ma sensu już pędzić, lecieć i informować. Na to będzie jeszcze czas. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#199 |
Raczkowanie
|
DZIEWCZYNY!!!!aZ SIE POPLAKALAM!JEDNI MOGA MIEC DZIECI inni staraja sie....Dobrze ze sa tacy ludzie,takie pary,ktore pragna kochac niewazne,czy swoje biologiczne-wkoncu nie wazne kto urodzi..wazne kto wychowa-a nie jest ojcem ten ktory splodzi,lecz ten co wychowa...Zycze wytrwalosci,wsparcia meza-bo szczesliwa kobieta,to kobieta spełniona...jako zona i matka... Podziwiam i jestem za adopcja,sama kiedys chciala bym adoptowac dziecko,nawet jesli doczekam sie swojego....
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#200 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#201 |
Raczkowanie
|
Dawno mnie nie było, ale lekarz kazał mi na wszelki wypadek (trzy razy poroniłam) zostać w domu. A z tego siedzenia wykończyłam laptopa i na miesiąc pojechał na reanimacje.
![]() ![]() Co do świat, to nie powiem, co mi się działo, kiedy słyszałam, że może już w nastepne święta bedzie nas więcej... ![]() Pozdrawiam Was gorąco. ![]()
![]() |
#202 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#203 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zrobiłabym to samo Pimach. Ale będzie wszystko dobrze. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#204 |
Raczkowanie
|
Ukrycior...czytam tak Twoje wypowiedzi i na prawdę musi być Ci ciężko z tymi świętami...hmm ale wydaje mi się ze jeśli jesteś pewna kogo chcecie przygarnąc do swwojej rodziny(i na pewno do tego dojdzie) może moglibyście zaprosić na święta? na pewno byłoby miło
![]() mam nadzieje ze jak najszybciej Ci się ułoży i wszystko pójdzie po dobrej myśli ![]() Adopcja to na prawde świetny pomysł...mimo że do zakłądania swojej rodziny jeszcze mam czas..jakiś czas temu zastanawiałam się nad adopcją, świetnie jest dać komuś szanse na normalne życie i jednocześnie być szczęsliwym z tego powodu... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#205 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#206 |
Raczkowanie
|
a no to przepraszam, myślałam że mniej więcej już wszytsko jasne...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#207 |
Zakorzenienie
|
Hej, hej kobietony
Trafilam tu przez linka w podpisie Ukryciora. Bardzo wzruszajacy watek, przyznam, ze przebrnelam jedynie przez pierwsze 3 strony, bo sie pakuje na wyjazd do domu ;-). Chce tylko powiedziec, ze trzymam za was kciuki i podziwiam. Ja sama czesto mysle o adopcji, bo ogolnie mysle o posiadaniu dzieci, a boje sie, ze z moim zdrowiem to ciezko bedzie o wlasne. Znam jedna pare - znajomi mojej mamy, ktora adoptowala bobasa, takie zupelnie male dziecko, w pieluchach. Chlopak jest super, chowa sie rewelacyjnie, teraz ma juz chyba kilkanascie lat. Oni pamietam wtedy ukrywali troche to, ze jest adoptowany, wielu ludzi myslalo, ze to ich dziecko, ta kobieta byla przy kosci wiec ludzie wychodzili z zalozenia, ze byla wczesniej w ciazy pewnie. Wiadomo, jak to w Polsce, jakie jest nastawienie , to smutne (oni oczywiscie powiedzieli mu, ze jest adoptowany). Podoba mi sie, ze tu, w UK (choc zaznaczam nie jestem fanka gadania Polska-brzyyyydal, UK-glanc pomada) jest to najnormalniejsza rzecz w swiecie i sa wszedzie do kupienia piekne kartki :Congratulations on Adoption" obok kartek dla "New Born Baby". 3mam za was kciuki ![]() ![]() A jeszcze co do adopcji rodzenstwa - kuzynka mojego taty adoptowala z mezem 3 dzieci 2,4,6 lat. Oni mieszkaja w USA, on jest Amerykaninem, ale chcieli adoptowac polskie dzieci. Pamietam, ze wtedy (10 lat temu okolo) osrodek adopcyjny ich bardzo brzydko potraktowal, w ogole nie miali takich szkolen itd. Troche zrobil z nich osrodek "dojna krowe" :/
![]() |
![]() |
#208 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Na razie wrzuciłam na luz. Nie przeżywam, staram się cieszyć, że idzie gwiazdka. A może kolejna już będzie z dzidzią? Pewnie nie... i nie ma się co nastawiać, ale czasem można pomarzyć. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#209 |
Raczkowanie
|
Czytam i płaczę...
Jesteście prawdziwymi bohaterkami, dziewczyny. Naprawdę. Jakkolwiek pompatycznie by to nie zabrzmiało to uważam, że jesteście wielkie! Ten wątek ktos powinien wydrukować i rozdać jako lekturę obowiązkową wszystkim "rodzicom", którzy katują swoje dzieci. Może by sie opamiętali. Ja zawsze uważałam, że nie ten jest rodzicem, kto urodził, tylko ten kto pokochał. Sama mam 9 miesięcznego synka. Został wprawdzie przeze mnie osobiście urodzony, ale macierzyństwo było dla mnie takim szokiem (spodziewałam się zupełnie innych emocji), że martwiłam sie na początku czy będę w stanie pokochać go tak bardzo jak na to zasługuje i czy będę dobrym rodzicem. Teraz już nie mam żadnych wątpliwości ![]() Ukryciorku, Twoja córeczka na pewno już nie może sie doczekać spotkania z Tobą. Pewnie ucina sobie teraz południową drzemkę i śni o tym, że przed następną wigilią upieczecie razem piernikowe ludziki i ona będzie mogła wreszcie wybrudzić lukrem wszystkie Twoje meble ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#210 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zobaczyłam dziś w sklepie takiego rumianego, gaworzącego bobasa z puciatkami gaworzącego do siebie i się poryczałam, bo dziecko się do mnie nieśmiało uśmiechnęło. A ja w płacz i leciałam na parking, żeby ludzie nie widzieli. Życzę Wam wszystkiego wymarzonego, i tego Jedynego Cudu. Bo to Święta Narodzin i Cudów, prawda? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:59.