![]() |
#181 |
Raczkowanie
|
Dot.: Akcja Naturalność
No z kosmetyków tez trzeba korzystac, sek w tym zeby zadbac o to, zeby bez nich tez wygladac dobrze
![]()
![]() |
#182 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#183 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() ![]()
![]() |
#184 |
Konto usunięte
|
ja nigdy nigdy nigdy nie zrezygnuje z tuszu do rzes i korektora. moje rzesy sa tak krotkie ze ledwo je widac jak mam tusz...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#185 |
Raczkowanie
|
Hej Dziewczyny! Super watek
![]() Staram sie byc naturalna tzn. zero podkladu, fluidu czy pudru.. Jedyne co wykonuje to makijaz oczu: tusz do rzes KONIECZNIE (bez niego sie nie obejde) no i czesto kredka czarna w lini dolnych rzes taka cieniutka kreseczka, zeby spojrzenie bylo bardziej "wyrazne". Jesli chodzi o pielegnacje rzes to stosuje olejek rycynowy na noc oraz czasem w wolnej chwli kiedy nie mam pomalowanych rzes badz zamiennie z olejkiem, mazne je odzywka AA, efekt przy w miare regularnym sosowaniu super ![]() Czasem przejade usta blyszczykiem w ramach nawilzenia ![]() ![]() Wlosow ani nie farbuje ani nie prostuje.. Staram sie nie suszyc, choc czasem kiedy czasu brak musze (mam dlugie wlosy i same schna baaardzo dlugo). Myje szamponem Nivei (chociaz z tym roznie :P ), czasem odzywka czy jakas maseczka na wlosy do splukania no i moj ulubiony kosmetyk Studio hot liss Loreala - pieknie wygladza wloski i zauwazylam ze od kad go uzywam rowniez moje koncowki sa zdrowsze i bardziej nawilzone ![]() ![]() Pazurki tez mam swoje naturalne, jednak uwielbiam je malowac ![]() Moja zmora sa wagry na nosie... Nie mam pojecia jak je zliwkidowac ![]() ![]() ![]() Twarz przemywam tonikiem Nivei i uzywam kremu nawilzajacego, czasem maslo kakaowe badz krem lekko brazujacy Yver Rocher (zamiennie). Zamierzam robic sobie maseczki oczyszczajce i nawilzajace raz w tygodniu ![]() A na cialko stosuje peeling kawowy (cudo) i balsamy ![]() Mam rowniez nadzieje zmniejszyc biale rozstepy na udach (ktore sa moim kolejnym koszmarem) stosujac ten peeling, bo nie znam innego (czt. lepszego) sposobu... ![]() Pozdrawiam Naturalne Kobietki ![]()
![]() |
#186 |
Raczkowanie
|
no ja staram się być naturalna, ale powiedzmy sobie szczerze- gdy wstaję i jednak nie ma "dzisiaj wyglądam pięknie
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#187 |
Gość
|
Ja czuję się codziennie śliczna. Jedynie z pryszczami muszę walczyć. Rzęsiska mam długie, oczy mam małe, ale w okularach (+) wydają się większe. Usta mam jak sznurki, ale kolagenu sobie nie wstrzyknę, bo nie chcę mieć rybich ust. Jedynie usunę jedną wadę w moim nosie - na końcu nie tworzy jednej części, tylko ma w środku wgłębienie co wygląda na tyłek - nie lubię mieć tyłka na nosie.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#188 |
Konto usunięte
|
[1=9bcd8d6a9691606220db279 acbf81f81b2ccc931_62ddcef 27e2e2;8555537]ja nigdy nigdy nigdy nie zrezygnuje z tuszu do rzes i korektora. moje rzesy sa tak krotkie ze ledwo je widac jak mam tusz...[/QUOTE]
nio ![]() czasem jeszcze użyję kredki czarnej trochu i cienia jakiegoś ![]() ![]() uwielbiam błyszczyki i szminki ale wolę je używać razem z makijażem oka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#189 |
Konto usunięte
|
[1=9c8d9cec639f523640ce6df 817fef7acb209e2c9_6267281 75cda8;8613351]nio
![]() czasem jeszcze użyję kredki czarnej trochu i cienia jakiegoś ![]() ![]() uwielbiam błyszczyki i szminki ale wolę je używać razem z makijażem oka ![]() ja tez bo jak mam pomalowane usta to czuje jakbym miala takie... :gole" te oczy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#190 |
Zakorzenienie
|
tak jak ktos napisal lepiej uzywac kosmetyków(pielegnacyjnyc h) zeby wygladac lepiej bez ''przeróbki''
![]() ja w lato zazwyczaj jestem opalona i jakos nie wiem ale wydaje mi sie że wtedy twarz jest ładniejsza ![]() no i czesto chodze bez makijazu bo patrze i stwierdzam ze wygladam ok ![]() a jak stwierdze inaczej to tusz i korektor ![]() ![]() a slyszalam ze na wagry pomaga krem bambino ![]()
![]() |
#191 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Jednak z tuszu nie rezygnuję ![]() A co do tego kremu bambino, to próbowała któraś może? ![]()
![]() |
![]() |
#192 |
Zakorzenienie
|
moja qmpela mówiła ze jak sie nim smarowala to na nosie jej poznikały
![]()
![]() |
#193 |
ma zielone pojęcie
|
Zależy jeszcze jaka twarz. Ja uwielbiam być blada. Ale to sprawa urody.
![]() |
#194 |
Raczkowanie
|
Ja też lubię być blada, jednak natura nie obdarowała mnie bielutką skórą- jestem taka brzoskwinka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#195 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja się średnio szybko opalam ale jakoś w sumie nie narzekam ![]() odrazu na brazowo ![]() oj zazdroszcze ci tez chcialabym nad morzem mieszkac ![]()
![]() |
![]() |
#196 |
Raczkowanie
|
A ja mieszkam nad morzem
![]() ![]() Korci mnie żeby spróbowac tego kremu bambino ![]()
![]() |
#197 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Pamiętajcie, że krem dla niemowląt/dzieci nie nawilży skóry jak krem który jest skierowany dla nas- osób powyżej 5 roku życia ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#198 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
..Gdańsk? ![]() Racja z tym kremem Bambino, ale zależy mi na pozbyciu sie wągrów z noska.. a skoro niby on pomaga.. hmm ![]() Jednak najpierw wypróbuje inną metodę o krórej przyczytałam na wizazu ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#199 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() EDIT: dobra jest maseczka aspirynowa na wygładzenie twarzy, przepis: kup aspirynę (ale popros o nie musującą) rozgnieć 4-5 aspiryn w odrobinie wody (tak, zeby się to połączyło i zmiękczyło). wmasuj w twarz. poczekaj aż wyschnie. zmyj ![]()
- Dlaczego nosisz to głupie ubranko królika? - Dlaczego nosisz to głupie ubranko człowieka? Edytowane przez malinowa0 Czas edycji: 2008-08-19 o 16:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#200 |
AGA :)
|
To ja się dołączam
![]() Nie maluję się bo poprostu glupio się czuję w makijażu. Jedynie nakładam podkład (przed miesiączką, kiedy wyskakują mi krosty) Na codzień tylko krem i troszkę pudru sypkiego. Czasami policzki musnę brązującym. Niecierpię mieć pomalowanych oczu, nie wiem czemu, ale czuję się jak clown ![]()
![]() |
![]() |
#201 |
Konto usunięte
|
Przyłączam się
![]() 1) Z podkładu nie zrezygnuję. Mam raczej zdrową cerę i podkład którego używam bardzo jej służy. Kiedy się nim maluję jest w zdecydowanie lepszym stanie. Używam go tylko jesienią i zimą. Ma filtry i chroni moją skórę przed mrozem lapiej niż jakikolwiek krem ![]() 2)Farbowanie... - chyba wrócę do swojego koloru lub jakieś naturalne środki ewentualnie. Ale obetnę włosy (jeszcze przed chwilą zapuszczałam ![]() 3) Dbam o sylwetkę. Udało mi się zrzucić 8kg. Jeszcze 1-2 i będzie ok. W sumie teraz też jest nieźle. I zwalczę początki celluitu. 4)Intensywnie dbam o dłonie i stopy już od jakiegos miesiąca. Nie maluję teraz paznokci, po wakacjach potraktuje je odżywką. 5) Zdrowa dieta. Piję litrami zieloną herbatę. 6) Spróbuję olejku rycynowego na rzęsy. Tuszu nienawidzę, ciągle czuję, że mam coś na rzęsach. I brwi też przydałoby się podrasować.... to tyle narazie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#202 |
Wtajemniczenie
|
Ja też się dołączam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#203 |
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() To co naturalne jest zawsze najpiękniejsze ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#204 |
Zakorzenienie
|
moj caly makijaz to tusz do rzes,korektor i błyszczyk
cere mam ok ale bardzo nie lubie być blada wiec używam kremu brązujacego ![]() bez makijazu źle nie wyglądam i ogolnie w domu czy tam do sklepu,czy na spacer sie nie maluje ale już do szkoły z tuszu nie moge zrezygnowac ![]() podkład pare razy uzywałam ale jakoś mnie postarza i zrezygnowalam ewentualnie na impreze ![]() no a jakies 4 dni jestem zupełnie bez makijazu ![]() jestem z siebie dumna ![]() ale wieczorem ide do kina więc hmmm jednak sie podmaluje ![]()
![]() |
#205 |
Raczkowanie
|
Witam i gratuluję wątku jest świetny i dlatego się do Was dołączam. Ja niestety mam średnio zdrową cerę. Na policzkach mam sporo zaskórników zamknietych i rozszerzone niestety widoczne pory. od 2 tygodni na twarz nakładam 2 razy w tygodniu maseczkę uspokajającą ziaji oraz peeling b.mocny i maseczkę oczyszczającą też z ziaji i musze przyznac jest lepiej, skóra sie wygładziła zaskórniki zamknięte uległy redukcji, ale rozszerzone pory zostały.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#206 |
Zakorzenienie
|
przyłączam się na razie walczę z trądzikiem, wągrami i błyszcząca cerą, no i trądzik już mniejszy ale nadal jest i te wągry na brodzie nie chcą zniknąć, macie jakieś skuteczne sposoby ;/ bo ja używam do makijażu tak: najpierw krem, potem baza, potem korektor, potem podkład, znowu korektor, puder, róż, tusz i na usta pomadka, korektor,potem kolorowa pomadka, błyszczyk ;/ może nie zawsze bo np. jak mam do szkoły mniej tego nałożę bo nie za dużo czasu, ale zawsze staram się wszystko nakładać ;/ potem wyglądam sztucznie. a w dodatku mam strasznie ciemne cienie pod oczami, nawet jak śpię 8-9 godzin ;/ a przytyć mi naprawdę trudno, bo zawsze miałam cienie i zawsze byłam chuda, więc to prawdopodobnie od tego ;/
EDIT: wyprysków już prawie nie ma, ale te ciemne cienie ;( znacie jakiś dobry krem pod oczy ?
Edytowane przez laza Czas edycji: 2009-01-12 o 16:13 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#207 |
Zakorzenienie
|
Ja pod oczy używam żelu ze świetlikiem Ziai, mnie bardzo pomógł.
Również jestem zdania, że dziewczyny, które w wieku -naście lat walą sobie kilo fluidu na twarz są śmieszne. Znam taką jedną - a tak mi zazdrości ładnej, zdrowej cery... No cóż ![]() Odstawiłam korektor, w ogóle go ostatnio nie używam. A prostownica to mój wróg numer jeden - nie cierpię, kiedy moje włosy są proste ![]() ![]() A na pytanie, dlaczego się nie maluję, odpowiadam - nie muszę, bo jestem piękna naturalnie ![]() EDIT: Jestem w trakcie kuracji ziołowej. Piję szałwię, rumianek i pokrzywę. Po tym ostatnim trochę mnie wysypało, ale bardzo się z tego cieszę, bo wiem, że wysypie raz a dobrze i będę miała spokój ![]() ![]() ![]()
![]() Edytowane przez dotka95 Czas edycji: 2009-05-30 o 18:07 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#208 | |
Konto usunięte
|
co tu tak cicho
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#209 |
Raczkowanie
|
Ciesze sie,ze watek tak sie rozwinal
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:27.