![]() |
#181 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie marcowo-kwietniowe 2009
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#182 |
Zadomowienie
|
Ja mysle tak jak alkamor, wiec glowka do gory i pozytywne myslenie! Bo to teraz twojej fasolce najbardziej potrzebne! Pozdrawiam!
|
![]() ![]() |
![]() |
#183 |
Przyczajenie
|
dzieki za odp. a ile mm mialy wasze pecherzyki i w ktorym tyg (od o OM i wg USG)? i czy lekarz wam cos wiecej mowil ze na razie jest sam pecherzyk???
|
![]() ![]() |
![]() |
#184 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie wiem szczerze mówiąc ile miał pęcherzyk.Poprostu bardzo się bałam, że mogę usłyszeć, że to nie ciąża, że nieważne dla mnie było ile on miał tylko to, że jest.Wg OM to byłam u gina w prawie 7 tygodniu bez jednego dnia a okazało się, że to 5 tydzień wg USG. Kazała mi przyjść za 2 tygodnie więc idę 18 lipca bo wtedy ma być już słychać serduszko ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#185 |
Zadomowienie
|
A ja pierwsze usg bede miala dopiero kolo 10-12 tygodnia, wiec w tym temacie nie pomoge
|
![]() ![]() |
![]() |
#186 |
Przyczajenie
|
to ja mam wizyte na 23 lipca na dodatek w moje urodzinki...strasznie sie boje i nie wiem jak wytrzymam jeszcze te 1,5tyg. A jezeli chodzi o GS -wymiar pecherzyka to jesli nie dostalas opisu badania usg od lekarza to masz tez na zdjeciach usg wszystko podane...
|
![]() ![]() |
![]() |
#187 |
Przyczajenie
|
a tak poza tym ja tez podczas tego usg sie strasznie balam bo mogłam podejrzewac ciaze pozamaciczna (lekarka kazala zrobic mi usg zeby ta pozamaciczna wykluczyc) no i jak uslyszalam ze jest pecherzyk to sie oda razu pytam ale gdzie??? lekarz mowi ze w macicy ale pusty bez zarodka wiec ja juz panikuje - długo wszystko ogladal, sprawdzal tez jajniki i nic wiecej nie powiedzial tylko prosze przyjsc za 2tyg...ja głupia naczytalam sie o jakis pustych jajach i sie zalamalam...
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#188 |
Zakorzenienie
|
zdarzają się takie.Ale we wczesnej ciąży lekarz na USG też widzi tylko pęcherzyk.Więc nie bój się
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#189 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#190 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#191 |
Zadomowienie
|
zanka alkamor i inne zafasolkowane kobietki
jak się czujecie ciężarówki ??
![]() |
#192 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#193 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
a jak się czuje Twoja mama ? super szczęściaro ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#194 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#195 |
Zadomowienie
|
Ja jestem w srodku 7 tygodnia, czuje sie dobrze, czasami lekko cmiacy bol jak przed okresem, do piersi sie przyzwyczailam wiekszych i wrazliwych, tylko z jedzeniem mam dziwnie, jak mysle o jedzeniu, to nic mi sie nie chce jesc ani gototwac, jakos tak bylejak i nie jak ja, ale czasami jak poczuje zapach czegos to musze to miec, np dzis paczka musialam kupic jak przeszlam obok sklepu z ktorego pachnialo, a teraz jak mysle o tym paczku, to w ogole bym go nie zjadla, nic bym najlepiej nie jadla. Ciezko to opisac. Jestem troszke bardziej zmeczona i rozkojarzona ale to moze od niepicia kawy... i tyle, staram sie nie myslec o pustych ciazach i poronieniach i doczekac do tego 1 usg ktore bedzie gdzies za miesiac, no moze nie caly.
Pozdrawiam wszystkie przyszle mamuski i czekam na sprawozdania z ich samopoczucia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#196 |
Zakorzenienie
|
moja mama już czuje się całkiem dobrze
![]()
#197 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez alkamor Czas edycji: 2008-07-15 o 09:00 Powód: błąd w tygodniach ciąży :) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#198 |
Raczkowanie
|
Ja z piersiami mam to samo tak bolą że na brzuchu nie ma szans się położyć powiększyły sie, z objawów to jeszcze zmiana nastrojów, apetyt różnie raz duży a raz nie, ale póki ci schudłam 1kg, w poniedziałek do gina idę, zaczynam 7 tydzien
|
![]() ![]() |
![]() |
#199 |
Zakorzenienie
|
A ja właśnie wróciłam z pobierania krwi.Nastroje też mam bardzo zmienne ale najgorsze jest to, że nic mi się nie chce....
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#200 |
Raczkowanie
|
Kurcze...mi też się nic nie chce...niby mam tydzień urlopu ale moi rodzice z bratankiem przyjechali na wakacje. A ja zamiast zabawiać ośmiolatka ucinam sobie drzemki dwa-trzy razy dziennie jak rasowy przedszkolak
![]() Ale za to piersi rosną! Hurrra ![]() ![]() alkamor a w piątek będziesz tylko serducha słuchała czy to USG? elize a jak tam twoje niepokoje? Trzymasz się dzielnie? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#201 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
usg |
|
![]() ![]() |
![]() |
#202 |
Przyczajenie
|
dzieki u mnie jakos leci, dalej sie boje ale moze troche mniej... do 23.07 mam sporo czasu a moj maz mnie stale pociesza i mowi ze czuje ze wszystko bedzie dobrze tym razem...zobaczymy (dzisiaj wyczytalam na forum gazeta ze jest tez pare dziewczyn w podobnej sytuacji co ja i tez panikuja bo widzialy tylko pecherzyk a jednej lekarz powiedzial ze juz zarodek powinien byc widoczny) no i przez takie historie sama sie nakrecam...
|
![]() ![]() |
![]() |
#203 |
Zadomowienie
|
![]() |
#204 |
Raczkowanie
|
no kurcze, jak wam fajnie, jak wam zazdroszcze, ja niestety podgladne moje male az za dwa tygodnie,
samopoczucie na razie ok, zadnych zachcianek, cycki bolaaaa straaassznie a jak urosly ![]() ![]() ![]() Zdrowka i rosnijcie pieknie |
![]() ![]() |
![]() |
#205 |
Raczkowanie
|
seler a ja myślałam że takie problemy to tylko ja mam
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#206 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
UFF az mi ulzylo, staram sie wlasnie jesc duzo *przepychaczy*, ale wiesz dzis rano sprobowalam pewnien sposob, wypijasz szklanke cieplej wody i paroma kropelkami soku z cytryna -po 5-10 min wielka ulga, Polecam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#207 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A na razie, dołączam do waszej kolejki niepewnym krokiem, bo 2 kreseczka bardzo blada, ale nie mogę opanować mojej radości ![]() Powiedzcie, w którym tc wybrałyście się do gina? U mnie to dopiero początek, a 31.07 jadę na tydzień na wakacje i trochę się boję, bo to zmiana klimatu itp. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#208 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() no ja jestem w polowie 6 tc. ide do gina w 8 tc, a co do wakacji to kompletnie niewiem co ci doradzic ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#209 |
Wtajemniczenie
|
I tak pojadę na te wakacje ponieważ rezerwowaliśmy je w lutym, tylko będę musiała na siebie bardzo uważać i nie przegrzewać się na słońcu.
|
![]() ![]() |
![]() |
#210 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja pierwszy raz jak zrobiłam test też była bladziutka kreseczka...aż zaczełąm się zastanawiać czy ona faktycznie jest czy tylko ja sobie ją wmawiam.... po dwóch-trzech dniach powtórka testu i już ciemniejsza kreseczka a więc mam nadzieję, że u Ciebie też tak będzie;] Do ginekologa poszłam w 6tc (03-06 ostatnia @, a do gina poszłam 10.07) i stwierdził, że "coś jest" więc skierował mnie na b-hcg i dzięki temu badaniu potwierdziło się;] poziom tego hormonu od razu wskazuje na tydzień ciąży - u mnie wszystko się potwierdziło - kochane 1375,5mUI/ml czyli 6 tydzień. myślę, że najlepiej jak najszybciej wybrać się do lekarza.... Powodzonka życzę wszystkim przyszłym mamusiom (jak to super brzmi ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:21.