|
|
#181 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2009
Cytat:
Jakbyś miała jakies konkretne pytanie to słuze pomoca![]() Pozdrawiam wszystkie mamuski i fasoleczki
|
|
#182 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzięki za info A jak wygląda sprawa z child benefit? Słyszałam, że jest 165e co miesiąc na dzidzie i 245 e co kwartał i oczywiście darmowe leczenie i szczepienia do 6 tyg. po porodzie? Czy to prawda? Śliczną masz córunie Pozdrawiam
|
|
#183 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
z Child Benefit sprawa wygląda tak ,że przy rejestrowaniu dzidziusia oni automatycznie wysylaja wiadomośc to CB i wtedy przysylaja Ci formularz do wypelnienia i Ty go odsylasz i czaekasz na decyzje i cb ja czekalam 3 miesiace ,ale oczywiscie wszystko wyrownali i dostalam zalegle pieniążki , to jest 166 euro na miesiac ,to drugie to jest early child supplement i wynosi 275 co cztery miesiace i 6 tygodni po porodzie Ty i dziecko masz leczenie za darmo ,ale mozesz się ubiegac o tzw medical card i wtedy masz juz wszystko za darmo nawet lekarstwa Dziękuje w imieniu Majki
|
|
#184 |
|
Raczkowanie
|
Hej Dziewczynki
Szykuję się powoli do pracy, ale nasz wątek zdążyłam przeczytać Pewnie przez cały dzień nie będę mogła tu zajrzeć, tyle roboty mam... Nic tylko Uwielbiamy z Tż Cieszę się, że sashka i anulka zawitały do nas, mam nadzieję, że będzie nas coraz więcej z tamtego wątku ![]() Kathi pisz co u Ciebie, co porabiasz, poczytam sobie chociaż Czego się nie robi dla Fasolki, prawda...?![]() Wiecie co... A ja wczoraj to przesadziłam trochę. Byłam po pracy u bratowej i tak wynosiłam dwumiesięcznego bratanka (waży już 6 kg), że tak mnie później brzuch zaczął boleć, że normalnie chodzić nie umiałam. Nie bolał tylko jak leżałam... Dziś już lepiej, mam nadzieję, że ból nie wróci, ale jednak muszę uważać z noszeniem go... ![]() Trzymajcie się kochane i piszcie - ja najpóźniej pojawię się jutro rano Choć pewnie widoczna będę cały czas
|
|
|
|
#185 |
|
Zakorzenienie
|
Witam laseczki
Ja juz od 3 nie spie bo mialam okropny sen Snilo mi sie ze zobaczylam krew na wkladce co osnaczylo tylko jedno nie bede wnikac ale fakt jest faktem ze obudzilam sie w nocy pobieglam do toalety przerazona i juz spac niemoglam ![]() Klucie przejde nie ma sprawy najwyzej jak mama narkomanka bede chodzic hihi taki urok schowanych zyl i niestety moj syn odziedziczyl je po mnie wiecjak wyladowal kiedys w szpitalu przezylam horror - bol porodowy to pikus przy bolu jaki jest gdy widzicie cierpiace dziecko i nie mozecie interweniowac Zmykam po sniadanie ( musze ja odebrac synowi hihih) Poza tym wszystko supi dzis idzeimy do okulisty wiec maly mi bedzie krzyczal ale przezyje jutro rano bede u dentysty mam jeszcze dwa zabale do zrobienia ale bez znieczulenia da rade wiec spoko Edytowane przez Kathi75 Czas edycji: 2008-09-10 o 08:30 |
|
|
|
#186 |
|
Rozeznanie
|
Dzien doberek
Juz trzeci dzien leze w lozku... Moj Tz byl wczoraj w aptece i kupil mi leki homeopatyczne. niby lepiej ale ta temperatura non stop skacze. w nocy spada do 36.6 a w dzien podnosi sie maksymalnie do 37.5. normalnie masakra Kathi boze jaki sen... ale to tylko sen. Sny czyta sie na odwrot wiec sie nie przejmuj |
|
|
|
#187 |
|
Zakorzenienie
|
sashka a moze do lekarza idz bo chomeopatii tez nie powinno sie bez konsultacji brac
ZADNYCH LEKOW bez konsultacji slonce Nie martwie sie ale ostatnio ciagle slysze ta poronila ta nie donosila i odbija sie gdzies na psychice Haha juz moje spodnie robia sie ciasne mimo ze przez miesiac pol kilo przytylam to jakas taka spuchnieta w okolicach brzucha jestem hihi upasiona
|
|
|
|
#188 |
|
Zakorzenienie
|
Mediane tylko się nie przemęczaj w pracy
Znam ten ból..ehh sama mam dzisiaj na drugą zmianę , a roboty masa i jeszcze egzaminy na studiach dochodzą :/To narobiłaś mi smaka na chili con carne...jeszcze nigdy nie robiłam, ale kiedyś kupiłam Fixa do tego dania i tak leży i czeka na swój wielki dzień Może podzielisz się sprawdzonym przepisem? ![]() Kathi ehh te sny... ja też ostatnio męczę się po nocach...jakieś dziwne koszmary... Ale z drugiej strony trzeba wierzyc w odwrotnośc snów, czyli za 9 miesięcy wklejamy zdjęcia naszych ślicznych szkrabków ![]() Sashka biedactwo, co to za wredne choróbsko tak długo Cie trzyma! ![]() Kochane orientujecie się czy w ciąży można stosowac maśc na opryszczke (vratizolin)?? Wyskoczyłam mi straszna na twarzy i męczę się od wczoraj :/ Czytałam różne opinie..jedni mówią że można, inni odradzają ?
|
#189 |
|
Zakorzenienie
|
Oj cos pusto na majoweczkach gdzie wy wszystkie jestescie???
Meldowac sie jak fasolinki sie rozwijaja i czy daja mamom popalic ![]() U mnie cicho i spokojnie zadnych bolaczek pryszczy czy wymiotow spuchlam w okolicy brucha wiec garderobe ,usze powoli na ciazowa wymienic bo nie bede sie gniesc w ciasnych dzinsach Dzis zaliczylam dentyste i sobie u niego pierwszy raz w zyciu zaslablam jak wstalam z fotela hahha pienie po prostu pieknie Dzis znow krew mi sie snila czytalam ze to niby pomyslne wiesci wiec mam nadzieje ze tak wlasnie bedzie Buziole dla mamusiek i sciskam brzuchole na placek |
|
|
|
#190 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Kathi, mi też jakiś czas temu śniło się krwawienie, leciało ze mnie jak z kranu dosłownie... Ale pocieszam się, że trzeba interpretować na odwrót ![]() A z tymi spodniami coś jest... Też jakaś taka spuchnięta na brzuchu jestem, siedzę w pracy za biurkiem z dżinsami rozpiętymi... Nie wiem czy to wynik wczorajszej kolacji, dzisiejszego śniadania czy po prostu tak mam... I żołądek jakoś mnie dziś od rana boli... Już myślałam o jakichś luźniejszych spodniach, ale mam same takie właśnie dopasowane w pasie. Śmiesznie wyglądam jak klient wchodzi a ja w pośpiechu zapinam rozporek Dobrze, że słyszę ich juz z korytarza No ale na kupowanie ciążowych ciuchów chyba jeszcze za szybko, co? Jak myślisz? Ja nie mam doświadczenia w tej kwestii... Przecież brzuch dopiero zacznie mi rosnąć...
|
|
|
|
|
#191 |
|
Rozeznanie
|
Dzien doberek
No kobietki poprawa. katar prawie juz ustal i kaszel tez Wazne ze jest ta poprawa.Jezeli chodzi o moj brzuszek.... To jak sie obezre to mam brzuch jak w 3 miesiacu ciazy ale tak to spoko. mieszcze sie jeszcze w spodnie. ciekawe jak dlugo??? Kobietki wy to macie sny.... ja takich nie mam.Ale mialam taki jakby proroczy sen w noc przed zrobieniem testu ciazowego. Pierwsza czesc snu byla taka ze dostalam okres. Ten sen byl tak realny ze jak sie przebudzilam to piewsze co zrobilam to sprawdzilam czy mam pampersa w majtkach . tez byl strasznie realny. I jak rano wstalam i jak mi sie przypomnialo jakie mialam sny... to pierwsze co to wzielam test ciazowy i biegiem do lazienki. No i wyszly dwie kreski Ale sie rozpisalam....
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#192 |
|
Zakorzenienie
|
sashka sny prorocze przed dwiema krechami ja mialam przez trzy dni ciagiem
hihi ale kreska byla u mnie jedna Fajnie ze czujesz sie juz lepiej Mediane to witaj w klubie krwawych snow . Co do spodni ja mam zapas z pierwszej ciazy i wyjelam takie ze streczu ktore sa ciazowkami ale na nie nie wygladaja a do tego mam kilka na gumeczke eleganckich ktore mysle ze wystarcza na te pierwsze miesiace Mysle ze na e typowo ciazowe troche za wczesnie bo niewiadomo ile sie rozrosniemy w ciazy ja np w pierwszej z rozmiaru 40 do 46 niby 16 kilo ale wszystko po calym ciele sie rozlazlo wiec udzicha i dupsko i cycory byly wielkie ![]() Wogole zauwazylam ze nawet jak spodnice zaloze to ja nad brzuch podciagam komicznie hihihi jak prawdziwa ciazowka ![]() Nikt nie pisze to ja poedytuje Maly rzucil we mnie zabawka puscil mi krew z nosa i boli mnie glowa Mam bunt dwulatka w domu wiec fajniusio jest Na spacerze doprowadzil mnie do skrajnosci mialam dwa wyjscia albo pierwszy raz w zyciu mu wtrzepac albo... rozbeczec sie no i sie rozbeczalam Bezsilnosc sie to nazywa i chormonki rownierz Edytowane przez Kathi75 Czas edycji: 2008-09-11 o 15:33 |
|
|
|
#193 |
|
Rozeznanie
|
Ja nie mam zadnych ciuchow ciazowych
To moja pierwsza ciaza. Cos czuje ze u mnie szybko bedzie widac brzuszek bo ja strasznie szczupla jestem. Bede musiala sie wybrac na zakupy ciazowe Kathi.... Przez przypadek rzucil czy specjalnie??? Ja to becze z byle powodu... wczoraj na przyklad z besilnosci ze juz 3 dzien choruje
|
|
|
|
#194 |
|
Zakorzenienie
|
Oj co prawda to prawda za mna tez ciezko trafic
![]() Maly rzucil specjalnie od czsu do czasu sprawdza moja reakcje to ugryzie to uderzy ale jak po nim pojade raz a dobrze to mija mu na jakis czas Ja dzis pracowity dzien zrobilam pieczen sprzatnelam najwieksze smietnikowicho w moim domu teraz reszta zostala oj narobilam sobie roboty narobilam ale sama tego chcialam a sily juz nie teCzekamy na reszte majwczek oj malo nas malo
|
|
|
|
#195 |
|
Zakorzenienie
|
Hej przyszłe mamusie
![]() Dopiero wróciłam z pracy i padam... cały czas oczka mi się zamykają, mogłabym spac i spac ![]() Dzisiaj Kruszynka była "grzeczna", bo brzuszek mnie w ogóle nie bolał Tylko jest jakiś taki spuchnięty i nawet TŻ stwierdził, że jest ogromna różnica Pierwsze spodenki ciążowe już mam Kupiłam sobie w Zarze na wyprzedaży..jeansy niby biodrówki z mega wysoką gumką Coś czuję, że niedługo zacznę w nich śmigac Tylko przydałoby się coś na rozstępy.... Stosujecie już jakieś środki? Kathi może polecisz jakiś z pierwszej ciąży?Sashka cieszę się, że już lepiej się czujesz
|
#196 |
|
Rozeznanie
|
A ja.... mam taki burdel w domu ze hej
Jutro wstaje z lozka i zabieram sie za sprzatanie. Nie ma to tamto Wlasnie... malo nas mam nadzieje ze nasz wateczek sie rozkreci
|
|
|
|
#197 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie oliwka od poczatku na rozstepy
litry oliwki i galaretka od 3 miesiaca DAX z Polski a do tego wszystko co w drogerii u nas duuuuzo nawilzania i efekt byl zero rozstepowW twj chwili oliwka i krem dla kobiet w ciazy do masazu |
|
|
|
#198 |
|
Rozeznanie
|
Boszenka
Ja musze sie zaopatrzyc w oliwke. Podobno od 4 miesiaca ciazy mozna stosowac juz jakies kremy na rozstepy
|
|
|
|
#199 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki za radę
A tą oliwką to jak się smarowac dwa razy dziennie, czy wieczorem wystarczy? :P Mam jeszcze jedno ważne pytanie... Czy w 7 tyg. ciąży jest sens robic USG? Bo jutro wybieram się do lekarza i recepcjonistka stwierdziła, że doktor będzie chciał zrobic USG (oczywiście odpłatnie)... Hmm jak myślicie, może lepiej poczekac jeszcze z 2-3 tyg?
|
|
#200 |
|
Zakorzenienie
|
W /TYG NAPEWNO BEDZIE WIDAC JUZ FASOLKE I POWINNO WIDAC SERDUSZKO ; NORMALNE JEST ZE IM POZNIEJ IDZIESZ NA usg TYM WIECEJ WIDAC
Sorki za litery Olvka ja smaruje dwa razy dziennie i raz kremikiem ![]() A tu przydatna stronka wyniki laboratorajne ladnie opisane ![]() http://www.gimbla.pl/forum/viewtopic.php?t=27901 |
|
|
|
#201 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale za USG nieźle tutaj cenią, więc może lepiej poczekac 2-3 tyg. i zobaczyc więcej ![]() Dzięki za link do stronki Na pewno się przyda
|
|
#202 |
|
Zakorzenienie
|
LAseczki a co wy na to zeby lite zalozyc w koncu wszysc maja to my tez no nie??
Piszcze do mnie na PW nik(imie wiek miast ) termin porodu , imie dla chlopca i dziewczynki Ja nas do kupy zbiore i liste ladna upisze moze wtedy wiecej majowek do nas przyjdzie bo zastuj mamy straszny a maj taki piekny miesic
|
|
|
|
#203 |
|
Zakorzenienie
|
Świetny pomysł
A maj to idealny miesiąc !
|
#204 |
|
Zadomowienie
|
a ja dziś po kolejnej becie, bo panikara jestem i musiałam sprawdzić czy na pewno przyrasta
też moja pierwsza ciąża ![]() no ale jest 614, więc do przodu Kathi, podrzucę namiary jutro po wizycie u ginki ![]() ps. maj to piękny miesiąc ślub braliśmy w maju i jak wszystko będzie dobrze, to dzidziuś też się w maju pojawi
|
|
|
|
#205 |
|
Raczkowanie
|
Hej Dziewczynki
Kathi, z listą pomysł świetny, tylko ja osobiście nie znam jeszcze terminu porodu Z OM wychodzi 26.04, ale będzie na pewno początek maja... Dowiem się konkretów w następny piątek![]() Co do oliwki... u mnie leży w łazience Muszę się zmobilizować i zacząć jej używać![]() Dziś na wieczór mam ambitny plan - wydrukować trzy egzemplarze mojej pracy magisterskiej I w perspektywie dalszej - w końcu wkrótce się obronić![]() A zastój tłumaczyłabym tym, że początki maja jeszcze nie wiedzą, że zafasolkowały... Spokojnie, jeszcze się rozkręcimy![]() Rumiankowa, ja też na początku betę sprawdzałam, czy aby na pewno przyrasta |
|
|
|
#206 |
|
Zakorzenienie
|
Mediane to podaj mi inne dane a date wstawimy jak bedziesz wiedziec ja tez poczekam do wtorku wtedy zapadnie decyzja
|
|
|
|
#207 |
|
Rozeznanie
|
Rumiankowa a tak sie martwilas. widzisz wszystko w porzadeczku
Mediane ja to nawet jeszcze nie mam oliwki musze sobie kupic Kathi chcialam to samo dzisiaj zaproponowac zakladaj liste. Wyslalam Ci juz moje dane. Mam dzis dobry dzionek. Nie dosc ze juz jestem prawie zdrowa
|
#208 |
|
Rozeznanie
|
Wiecie co sie dzieje z Poiglot??? Nie odzywa sie
|
#209 |
|
Zakorzenienie
|
36sztuk mamy gabriellao0 (Gabriela, 27 l)- t.p. 23.03.09- Olivka DIDI84(Diana 24 l) t.p.01.05.09 Sara lub Laila /Dominik lub Tristan katrin1 (Kaśka,32 l)- tp 30.04.09-Milenka l/ Błażej. Kathi75 (Kasia,32l)-t.p. 01.05.09 - Coreczka Mediane(Ewa,25l)-t.p. 05.05.09- ??? lub ??? Rumiankowa (Sylwia,30 l)- t.p.15.05.09- MalgorzataSashka20 (Natalia,20l)- t.p.6-7.05.09- Laura /Jakub poiglot (Klaudia ,17l),t.p.9 .05.09 chlopiec maugoszatka (Gosia, 21 l )t.p. 08 .05.09- Hania /Remigiusz ania 4891(Ania, 24l )-tp. 08.05.09- Julia/Filip Vila1987(Ula,21l)-t.p.09.05.09- Mattias Aleksander / Mikołaj Aleksander Boszenka69(Bozena, )-t.p. 10.05.09- Blanka Manolita( Justyna, 29l), t.p. 11.05.09 Karolina Justyna, / Marcin Mateusz anulka (Ania, 24 l)- t.p.12.05.09 ??? lub ??? michaela(Jolanta 27l)t.p.12.05.09 chlopiec Karola_82(karolina,26 l)-t.p14.05.09- Maja Bercia2000 (Ewa 28l ) t.p 16 .05.09 chlopiec olcistaw(Ola,25l)-t.p.17.05.09-???/ Erwin kuroikaze( Weronika, 21 lat )tp 18.05.09???lub??? Marika 2121 (Dominika,22 l) t.p.19.05.09 Maja / Igor gosikk_s(Małgosia, 34 l)- t.p. 19.05.09 chlopiec Allicja (Alicja,27) tp. 20.05.09???lub Rysiek esti1984 (Estera, 24 l)- t.p.20.05.09 -??? lub ??? Pakusia86 (Paulina 22 l) t. p.21.05.09 Jakub gosiaczekdm (małgorzata lat 28) tp25.5.09 Ewa / Piotr Seona (Ewa, 26 l), t.p. 20.06.09, Rita / Krzysblondynkapoznan(Magda,26l)-t.p.27.05.09-Michalinka /Maksymilian/Julian Goo100(Agata,27l) t.p.29.05.09-Basia / Janek Malutka24 (Sylwia,26l)t.p29.05.09 Magda lub Dawid djamelka (Anka 29l) t.p. 30.05.09 Chlopiec Zuzanek (Zuza, 25l)t.p.1.06.09 ??? lub ??? Marika 86( Ania 22 lata) t.p. 01.06.09. Julka, Oliwka /Igor cinusiowa(Maja - 26 l) t.p.03.06.09 Nina lub Wojtek Malwa1234(Malwina 21la)t.p. 04.06.09 Natalka lub Gabryś Mell_xx(Edyta -26 l) t.p.10.06.09 ??? lub ??? Malgosia (Malgosia,23 l) tp. 11.06.09 Emilka /Antośizulla (Iza ,27 l) 16.06.09. Maja/Szymon aguha(Agnieszka, 26 l) t.p. 24.06.09 ??? lub ??? *kaalinaa* (Kasia 26 lat)tp. 29.06.2009 Kalina lub ??? ![]() Nasze aniolki ktore wrocily do nieba[*] blackrose4u [*] brzoskwinia82[*] Edytowane przez Kathi75 Czas edycji: 2009-01-08 o 16:02 |
|
|
|
#210 |
|
Zakorzenienie
|
No to mamy liste ewentualne poprawki
do mnie chcetnie zmienie jedno albo drugieU mnie dzis spotkanko z kolega Maxika moze troche odsapne no i cycorki mi nabrzmialy i nie powiem ze bola ale ciazary sie zrobila Nie wiem co z POglot nie odzywa sie nigdzie ![]() Zmykam sie ubierac i w droge Ja sobie na pocieszenie kupilam taki kosz na pieluszki dla niuni oczywiscie nie na allegro i nie tak drogo http://www.allegro.pl/item457385576_...pieluszki.html Edytowane przez Kathi75 Czas edycji: 2008-11-14 o 13:33 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:59.

Jakbyś miała jakies konkretne pytanie to słuze pomoca

wiec sie nie przejmuj

ja takich nie mam.

teraz reszta zostala oj narobilam sobie roboty narobilam ale sama tego chcialam a sily juz nie te