Intymność w akademiku... - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-09-26, 13:14   #181
Madzia9999
Zakorzenienie

Dot.: Intymność w akademiku...

Cytat:
Napisane przez Hanako Pokaż wiadomość
dziewczyny, na dniach wyprowadzam się do akademika i jestem zielona. jak jest z wyposażeniem kuchni w akademikach? czy mam brać swoje naczynia, sztućce, garnki?
Musisz zabrać swoje

Sophia Loren
Madzia9999 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-28, 00:33   #182
blue_dress
Rozeznanie

Hanako, moja koleżanka kupowała jeszcze lodówkę, bo nie ma tego w wyposażeniu aneksu kuchennego.
znów przetańczymy razem całą noc!

odchudzam się! z 63 kg do 55 kg! TRZYMAĆ KCIUKI BO CHOLERA ZNÓW SKOŃCZY SIĘ FIASKIEM!

blue_dress jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-28, 00:51   #183
Mijanou
Wizażowy Kot Igor

Cytat:
Napisane przez aniawon1989 Pokaż wiadomość
W tym roku ide na studia i mam isc do akademika. Mam pewne obawy i pytania. Standard akademika jest dosc niski, prysznice i toalety sa wspolne. Czy można będzie sie spokojnie umyć, czy nie będę musiala czekać? Czy musze wziąść ze sobą szlafrok, jak mam chodzić po korytarzu? Ile par klapek będzie potrzebnych? Będę mieszkać w pokoju dwu lub trzy osobowym. Trochę to dla mnie krępujące np. Jak wyglada sprawa zmiany bielizny? Czy zmieniac ja w pokoju, czy może za kazdym razem bedę musiała leciec do łazniki? Gdzie mam obcinać paznokietki albo wydepilować się?
No a masz zamiar goła czy w bieliźnie paradować korytarzem? No przecież, że w piżamce czy szlafroku. Co do zmiany bielizny to myślę, że skoro pokój jest żeński to chyba nikomu przeszkadzać nie będzie widok golizny przez tę chwilkę. Co do depilacji to łazienka jest najwłasciwszym do tego miejscem, z tym, że nie zapomnij po sobie sprzątnąć i nie depiluj rano, gdy wszyscy się spieszą (paszki możesz depilować raz dwa maszynką pod prysznicem). To samo dotyczy paznokci, zwłaszcza nożnych bo mi by to przeszkadzalo jednak, gdyby ktoś obcinał paznokcie w pokoju i strzelał nimi po pomieszczeniu. Klapek weź dwie pary: do chodzenia i pod prysznic (plastikowe).

Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209

Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw

No pasaran!
Mijanou jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-28, 19:13   #184
jeers
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez aniawon1989 Pokaż wiadomość
W tym roku ide na studia i mam isc do akademika. Mam pewne obawy i pytania. Standard akademika jest dosc niski, prysznice i toalety sa wspolne. Czy można będzie sie spokojnie umyć, czy nie będę musiala czekać? Czy musze wziąść ze sobą szlafrok, jak mam chodzić po korytarzu? Ile par klapek będzie potrzebnych? Będę mieszkać w pokoju dwu lub trzy osobowym. Trochę to dla mnie krępujące np. Jak wyglada sprawa zmiany bielizny? Czy zmieniac ja w pokoju, czy może za kazdym razem bedę musiała leciec do łazniki? Gdzie mam obcinać paznokietki albo wydepilować się?
Mieszkałam w akademiku w tamtym roku i będę w tym. U mnie również łazienki są koedukacyjne, prysznice nie mają zaków- ale to nie problem, nikomu specjalnie nie zależy żeby kogoś podglądać, bo łatwo można się zemścić... Idąc pod prysznic możesz przebrac się w piżamkę w pokoju i nie musisz zabierać ze sobą sterrty ubrań na zmianę tylko samą bieliznę i coś do kąpania, ręcznik etc. klapki pod prysznic też doraczam i stac w nich pod prysznicem - nigdy nie wiadmo czy nie trafi się na grzyba :P depilacja? mozesz robic to pod prysznicem. A szlafrok też dobra rzecz, szczególnie zimą, gdy na korytarzach wije chłodem. Zmiana bielizny? pod prysznicem w wc,etc. wbrew pozorom można znaleźć wile miejsc.
jeers jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-02, 00:30   #185
mansikkaa
Zakorzenienie

I jak wam sie mieszka w akademiku?
Ja od czwartku mieszkam i jak na razie super jest. Łazienkę mam na 2 pokoje czyli na 5 osób ale są tylko 4
Woda ciepła jest kaloryfery grzeją, sąsiedzi fajni, nie ma chlania na umór no chyba że na wyzszym piętrze bo ja mieszkam na parterze
Luciano de Crescenzo

D

48-2015
57-2016
mansikkaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-22, 13:07   #186
aniajordan30
Przyczajenie

A mi się dobrze mieszka w akademiku, mimo że mamy wspólne wc i prysznice. Codziennie przychodzi pani sprzątająca i rano w toalecie jest czysto. Można spkojnie zrobić kupe i nie trzeba się martwić, że muszla się zabrudzi, bo i tak wieczorem zawsze jest "bródno". Do prysznicy nie ma kolejek, nie trzeba oszczędzać wody, można spokojenie sie depilować.

Ale! Niestety w weekendy jest gorzej...
aniajordan30 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-26, 15:00   #187
Synkopa
Raczkowanie

Eeeee u nas w akademikach (ja nie mieszkam, ale odwiedzam znajomych) jest tak, że na dwa pokoje jest wspólny łącznik - korytarz i wc. Czyli tylko to 4-5 osób z dwóch pokoi korzysta z kibelka, zwykle osoby się już znają (szczególnie po pierwszym roku już każdy świadomie wybiera współlokatora) i jest ok.
Prysznice są wspólne, kilka na każdym piętrze, ale przecież pod prysznic wystarczy iść w klapkach i jest ok.

Depilacja? Zwykle dziewczyny z pokoi się zaprzyjaźniają na tyle, że i ze zmianą bielizny nie ma problemu (oczywiście nie mówię o perfidnym paradowaniu z gołym dupskiem). Nie wyobrażam sobie bawić się z woskiem czy depilatorem pod prysznicem, gdzie czekają już następne osoby w kolejce. Poza tym to strasznie niekomfortowe.

Generalnie wszystko w granicach rozsądku i kultury. Nikomu nie będą przeszkadzały codzienne czynności, które wygodniej zrobić jest w pokoju (poza tym, przecież są momenty, kiedy nie ma współlokatorów ), o ile nie będzie się z tymi czynnościami pchało na środek pokoju, stół, po prostu nie będzie się paradowało i eksponowało ze wszystkim

https://wizaz.pl/akcje/pantene/wygra...php?pid=945988
Synkopa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości