|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#181 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: ...magia, paranormalne zjawiska i ezoteryczny świat...
Cytat:
mozna jasniej ? sa to tylko przypuszczenia wiec nikt nie ma prawa sie oburzac bezpodstawnie, wiec prosze
|
|
|
|
|
|
#182 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pierwsze co to pomyślałam o Lilith. Tak wiem, 80% ludzi myśli, że to lala z pejczem na widok której ślinią się faceci. Ale nie to jest poczatkiem jej historii. Lilith została ukarana i każde dziecko, które urodzi, umiera (to tak w skrócie), dlatego też jak wspomiałaś o kobiecie z dziecmi to odrazu mi sie to z nia skojarzyło, Lilith porywa dzieci do świata umarłych. Dlatego też żydzi zakładają swym dziecia amulety z imoinami 3 aniołów aby Lilith ich nie zabrała. I już rozwiewam Wasze wątpliwości co do tego, że nie jesteście żydówkami - chrześcijństwo pochodzi od judaizmu (polecam historie starożytnego rzymu). Dlatego mogłaś zobaczyć Lilith, która właśnie zabrała jakieś dzieci. A patrząc na twój nick (bez obrazy to nic osobistego) jesteś z rocznika 89?? to byłabyś dla niej za stara aby cie zabrała, wiec nie masz sie czego obawiać. Poprostu ja zobaczyłaś ale czymu to nie wiem.
|
|
|
|
#183 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
hehehe przez chwilę po Twoim poprzednim poście przeszło mi przez myśl, że masz na myśli Maryję hehehehe aaa no i jestem z rocznika 89 ;p więc dla niej zdecydowanie za stara ;p |
|
|
|
|
|
#184 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#185 |
|
Zadomowienie
|
ja pomyslalam ze przyszla do niej"smierc"(nie bic za skojarzenia)..a Ty mi elfie opowiedz o tej lilith..czy ona zabiera tylko dzieci??skad sie wziela i czy jest realny dowód ze istnieje??w sensie czy ktos potwierdzi ze ja widział??
oo w mordunke chyba sie z..ze strachu!ja demonami nie interesuje sie wcale ale chyba zaczne..bo nie mialam o nich pojecia![]() juz doczytalam o niej tzn kim jest ale nadal nie rozumiem zcemu noworodki porywa w jakim celu??
mów mi Suri.. Zgniję czy nie zgniję..oto jest pytanie ![]() nie pyskuj stary (czyt. mężu) bo zrobię Ci z d.. surimimimidu ![]() Edytowane przez Surimi Czas edycji: 2008-09-18 o 12:24 Powód: poszerzenie wiedzy o wlkp:) |
|
|
|
|
#186 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ło matko...to tak w skrócie a jak cie któraś czesc zainteresuje to ja rozwine... tylko nie wszysto bo tego troche jest ![]() lilith to pierwsza ewa ale ze nie chciała seksić sie z adamem na misjonarza lub jak kto woli klasycznie to została wygnana. Jej karą było również to, że (i tu nie pamietam dokładnie) każde jej dziecko, albo co 100 dziecko, albo 100 dzieci co iles lat umiera. Dlatego też ona porywa dzieci i je zabija jako zemsta. Można sie przed nia uchronic majac amulet z imionami 3 aniołów, którzy ja pilnują. Dowód, że istnieje jest piśmie świetym ale ja znalazłam ją tez w apokalipsie czego nikt inny nie zauważył... bo niby tu chodzi o chrzescijanstwo ale ja znalazłam powiazania z jej historia i herodem i mam na to dowody ale nie wiem gdzie to dałam jak znajde to to napisze.ogólnie demonologia jest zaje.ista uwielbiam ją, jest baaardzo ciekawa
|
|
|
|
#187 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
swoja droga lilith to piekne imie..
|
|
|
#188 |
|
BAN stały
|
No więc tak... moja noc..
Zrobiłam wcześniej tak jak mi pisałyście... łącznie z gotowaniem gwoździ... modlitwą miseczką święconej wody... Po tym gotowaniu... poszłam się przyszykować do spaciu... Leże sobie... zasnąć jakoś nie mogłam... wziełam telefona i zaczełam sobie grać... Po paru minutach... Zaczęło mi strzelać żelazko... na początku sobie pomyślałam że ktoś pewnie prasował dzisiaj i to od gorąca... ale później doszło do mnie że przez cały dzień byłam w domu i nikt go nie ruszał... Włączyłam tv... <będzie jaśniej, będzie raźniej> Nakryłam się kołdrą... zaczynam się modlić... i jak nigdy nie mogłam sobie jej przypomnieć stawałam w jednym miejscu i nic! pojęcie nie miałam co było dalej w modlitwie... nagle.. przeszły mnie równe po całym ciele od stóp... tak zwane "mrówki" aż po głowe... mówie nie przypomne sobie... zaczynam "ojcze nasz" bo tej nie ma mowy żebym zapomniała... i niC... nie moge sobie przypomnieć... Nagle jak mnie nie przejdą dreszcze i takie uczucie jakby ktoś położył sie w tym samym miejscu gdzie ja leże.. czyli cos co położyło by sie na mnie a dokładnie we mnie... i co... Zaczełam znowu sie modlić i... tak jakby to coś zaczeło mówić razem ze mną i powiedziałam całą modlitwe... Po chwili... dreszcze i "mrówki" przeszły... stukkneło mi z kilka razy żelazko... klamka od drzi się opuściła i minęło wszytsko..... Zobaczymy co dzisiejsza noc przyniesie... Tym razem uzyje pentagram... bo wczoraj nie miałam jak go zrobić a dziś mi siotra wychaczyła taki w sklepie.. ![]() |
|
|
|
|
#189 |
|
Zakorzenienie
|
hahaha
no jest ładne ale ona ma z 40 imion
|
|
|
#190 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w takim razie ktoś nad Tobą czuwał, to dobrze moze spisz sobie te modlitwy bo jak widac pomagaja
|
|
|
|
#191 |
|
ForceIsStrongInThisOne...
|
Przyglądam się z zainteresowaniem temu wątkowi, jeśli mogę coś dodać.....
Lilith "Królowa Nocy" prześladuje tylko chłopców, dlatego do 3-go roku życia nie obcinało się chłopcom włosów aby upodobnić ich do dziewczynek. Księga Izajasza 34 Zagadka Edomitów typem kary narodów 1Przystąpcie, narody, by słuchać! I wy, ludy, natężcie uwagę! Niech słucha ziemia i wszystko, co ją napełnia, świat i wszystko, co na nim wyrasta! 2 Bo Pan kipi gniewem na wszystkich pogan i wrze z oburzenia na wszystkie ich wojska. Przeznaczył je na zagładę, na rzeź je wydał. 3 Zabici ich leżą porzuceni, rozchodzi się zaduch z ich trupów; od krwi ich rozmiękły góry, 4 całe wojsko niebieskie topnieje. Niebiosa zwijają się jak zwój księgi, wszystkie ich zastępy opadają, jak opada listowie z winnego krzewu i jak opadają liście z drzewa figowego. 5 Zaiste, mój miecz upoił się na niebiosach; oto spadnie na Edom, na lud, który przeznaczyłem na potępienie. 6 Miecz Pana spłynął krwią, pokryty jest tłuszczem, krwią jagniąt i kozłów, tłuszczem nerek baranich. Bo Pan święci ofiarę w Bosra, wielką rzeź obrzędową w kraju Edomitów. 7 Jak bawoły ludy padają, i naród mocarzy - jak woły. Ich ziemia opiła się krwią, proch jej nasiąknął tłuszczem. 8 Bo to dla Pana dzień pomsty, rok odwetu dla Obrońcy Syjonu. 9 Potoki Edomu obrócą się w smołę, a proch jego w siarkę; ziemia jego stanie się smołą płonącą. 10 Nie zagaśnie ni w nocy, ni w dzień, jej dym wznosić się będzie ciągle. Kraj pozostanie opustoszały z pokolenia w pokolenie, po wiek wieków nikt go nie przemierzy. 11 Pelikan i jeż go posiądą, puchacz i kruk go zamieszkają; Pan rozciągnie nad nim sznur nicości i ołowianki opustoszenia. 12 Kozły się w nim zadomowią. Nie będzie jego dostojników ani królestwa tam nie obwołają, wszyscy jego książęta będą niczym. 13 Ciernie wyrosną w jego pałacach, pokrzywy i osty w jego warowniach; będzie to nora szakali, dziedziniec strusich samic. 14 Zdziczałe psy spotkają się z hienami i kozły będą się przyzywać wzajemnie; co więcej, tam Lilit przycupnie i znajdzie sobie zacisze na spoczynek. 15 Tam się wąż gnieździć będzie i znosić jaja, wysiadywać młode i zgarniać je pod swój cień. Tam i sępy się zlecą, nie będą patrzeć szukając jeden drugiego. 16 Szukajcie w księdze Pańskiej i odczytajcie: Ani jednego z nich nie zabraknie! - Bo usta Jego, one rozkazały, i Duch Jego, On je zgromadził. 17 On też rzucił im los i Jego ręka podzieliła im ziemię sznurem mierniczym; na wieki będą ją dziedziczyli, mieszkać w niej będą z pokolenia w pokolenie.
|
|
|
#192 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#193 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#194 |
|
Zadomowienie
|
a to o Lilith znalazlam:
Adam i Lilith nigdy nie żyli w zgodzie. Kiedy on chciał się z nią kochać, ona obrażała się, że wymagał od niej leżenia na plecach. Lilith była nieposłuszna i uważała się za równą Adamowi. Kiedy ten próbował ją siłą zmusić do posłuszeństwa, rozwścieczona Lilith wymówiła imię Boga, wzniosła się w powietrze i opuściła Adama. Ten poskarżył się Bogu i Pan wysłał trzy anioły: Senoja, Sansenoja i Semangelofa, aby ją pojmali. Odnaleźli ją nad Morzem Czerwonym, w okolicy, gdzie roiło się od demonów. Aniołowie rozkazali jej, aby wróciła do Adama albo ją utopią. Ale ona po pobycie wśród demonów nie chciała wracać. Aniołowie nie mogli jej zabić, gdyż wcześniej Bóg powierzył jej nadzór nad nowo narodzonymi dziećmi. Powiedziała więc do Aniołów: "Jeżeli kiedykolwiek ujrzę wasze trzy imiona bądź podobizny na amuletach chroniących nowo narodzone dziecko, oszczędzę je." Aniołowie zgodzili się. Jednak Bóg ukarał ją za nieposłuszeństwo sprawiając, że każdego dnia ginęło sto jej dzieci - demonów, a kiedy nie mogła zabić ludzkiego niemowlęcia z powodu chroniącego go amuletu, zwracała się przeciwko własnemu dziecku. Adam i Lilith mieli dużo dzieci. Większość z nich towarzyszyła matce, gdy ta opuściła Adama. Stały się one demonami odwiedzającymi ludzi w sennych koszmarach. Losy dzieci, które zostały z Adamem nie są znane. Może były zmuszone opuścić Eden razem z ojcem. Niektórzy powiadają, że Lilith panowała jako królowa krainy Zmargadu, a także Saby i że to ona była tym demonem, który zniszczył synów Hioba. Uniknęła jednak przekleństwa śmierci, które padło na Adama, ponieważ opuściła go na długo przed jego upadkiem. Z mitologii babilońskiej dowiadujemy się, że legendarny Gilgamesz spotkał ją mieszkającą na wierzbie mocy, skąd przegoniła ją bogini Innana. Lilith w tej mitologii występuje jednak nie jako demon, ale jako bogini płodności. Lilith może nas odwiedzać jedynie w snach. Dusi niemowlęta, jeżeli nie mają amuletu. Uwodzi mężczyzn we śnie i zabija ich. Sprowadza koszmary. Jest władczynią wszystkich demonów nocy i potworów z sennych koszmarów. Warto się jej wystrzegać.
|
|
#195 | |
|
ForceIsStrongInThisOne...
|
Cytat:
W załączeniu amulet przeciw działaniu Lilith. Przedstawia na dwóch panelach trzy anioły, powyżej napis "Adam" i "Odejdź Lilith" Grafika z książki The Book of Raziel (Amsterdam,1701)
|
|
|
|
#196 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
także badz spokojna,ze nikt Ci chałupy nie zajmie jak bedziesz błądzić po równoległym świecie.. ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
a to nie prawda! zeby nie bylo! ![]() Cytat:
Cytat:
szto ja tez uwielbiam demonologie,a lilith wręcz "kocham" .. zaraz mnie zlinczują!
Edytowane przez Lena_20 Czas edycji: 2008-09-18 o 17:06 |
||||||
|
|
|
|
#197 |
|
Zadomowienie
|
Ekstazy napisala ze obok kobiety staly dziewczynki z dlugimi wlosami,a przeciez lilith zabiera chlopcow jak wyzej ustalilysmy..
![]() lena dlafzego tak badzo fascynuje cie lilith?? nie boisz sie ze cie opeta??
|
|
#198 |
|
Zakorzenienie
|
A bo z tej Lilith taka wyzwolona babka byla - zobaczcie, do dzis kobiety walcza o to, co ona
(tez mnie Lilith fascynuje, chcoc nie znam az tak tej calej historii)... W sumie to zadko kto o Lilith slyszal
Windows is now a 64 bit tweak of a 32 bit extension to a 16 bit user interface for an 8 bit operating system based on a 4 bit architecture from a 2 bit company that can't stand 1 bit of competition. |
|
|
|
|
#199 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tak jest przyjemniej...o rany czy ja mam w sobie ciut z lilith
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#200 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#201 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A gdzies sie spotkalam z teoria, ze Lilith byla "pramatka" - tak jakby matka i Adama i Ewy, wogole calego zycia na ziemi. I ze Lilith wroci i urodzi 4 demony (chyba) i to one beda rzadzic swiatem.
Windows is now a 64 bit tweak of a 32 bit extension to a 16 bit user interface for an 8 bit operating system based on a 4 bit architecture from a 2 bit company that can't stand 1 bit of competition. |
|
|
|
|
|
#202 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
lilith była pierwszą kobietą,stworzoną w tym samym czasie co adam. Ewa powstała z żebra adama,dlatego była tak podporządkowana adamowi ,w jakim sensie ona nim manipulowała? To on chciał sobię ją podporządkować i to mu sie udało.. Z lilith mu nie wyszło,ponieważ ona chciała byc na równi z adamem,chciała,ze tak powiem równouprawnienia.. On tego nie chciał,dlatego lilith odeszła. Wtedy Bóg stworzył ewe. Która była całkowicie poddana adamowi i to jemu odpowiadało. Podobno kain był synem lilith i adama.. ale nie wiem czy to brednie czy nie.. I w ogole mieli chyba dzieci.. Potem lilith miała dzieci z demonami.
|
|
|
#203 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No jak to w jakim sensie nim manipulowala, a kto mu jablko kazal zjesc? Waz namowil Ewe, a Ewka wcisnela jablko Adamowi...
|
|
|
|
|
#204 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wizerunek lilith był przedstawiany niekiedy jako pół kobieta,pół wąż.. To ona była kusicielka w raju.. Prawdopodobnie Nie od razu odleciała nad morze czerwone,po opuszczeniu adama "była z nimi" jeszcze długi czas..
|
|
|
#205 |
|
Zadomowienie
|
bo to zła kobieta byla..i ku..niby czemu mialaby byc podporzadkowana adamowi a ten skad niby mial rozum i chcial zeby ona byla pod nim??przeciez stworzono ich razem,to wynika z tego ze adam mial lepiej rozwinieta swiadomosc niz lilith skoro chcial nia rzadzic
|
|
#206 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale to fakt,nad tym sie nie zastanawialam.. Kazde z nich uwazało iz są pierwszymi ludzmi to nalezy im sie podporządkowanie całej reszty,niestety adam chciał by rowniez lilith taka była wobec niego...podporządkowana.. Miał chłop zapędy władcze.. Ona jednak była twarda i sie nie dała głupiemu facetowi..
|
|
|
#207 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tyle kobitek na calym swiecie dalej daje sie podporzadkowac....
|
|
|
|
|
#208 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#209 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#210 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zapewniam Cie ,ze nie.. co prawda zostanie potępiona podczas sądu ostatecznego ale do tego czasu hulaj dusza piekła nie ma..
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:31.

sa to tylko przypuszczenia wiec nikt nie ma prawa sie oburzac bezpodstawnie, wiec prosze 

oo w mordunke chyba sie z..ze strachu!ja demonami nie interesuje sie wcale ale chyba zaczne..bo nie mialam o nich pojecia

nie pyskuj stary (czyt. mężu) 

jak znajde to to napisze.

Po chwili... dreszcze i "mrówki" przeszły... stukkneło mi z kilka razy żelazko... klamka od drzi się opuściła i minęło wszytsko.....
w takim razie ktoś nad Tobą czuwał, to dobrze
moze spisz sobie te modlitwy bo jak widac pomagaja

Potem lilith miała dzieci z demonami.