|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#181 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dieta oczywszczająca jelita
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#182 |
Raczkowanie
|
Tylko mayonez jest robiony z orzechow migdalow bo zwykly mayonez to zalicza sie do bialek czytalam; Ale nie chce zmieniac tematu .ide na stronke diety nielaczenia a tutaj napewno wroce i bede zagladac . spodobalo mi sie ze jelitka takie lekkie i samopoczucie super.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#183 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Fajnie, że będziesz zaglądać, cieszę się ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#184 |
Raczkowanie
|
Czesc wszystkim.Czy ktos jeszcze jest na tym temacie?
Ja dzisiaj zaczynam po raz 2 ta dietke.dzisiaj na kefirku i sucharach. Pytanie .Czytalam gdzies na forum o soli gorzkiej Tombak poleca wypic rano szklanke z lyzka soli.OOO ale to nie dobre.Ale dziala na zaparcia !Czy ktos moze wie jak ta sol jeszcze mozna przyjmowac zeby nie czuc tego smaku bo cos okropnego. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#185 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#186 |
Rozeznanie
|
zaczełam dzis ta diete i mam pytanie - moge pic herbaty owocowe? czy tylko kefir i woda?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#187 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#188 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#189 |
Raczkowanie
|
Czesc SSS7 .Wlasnie siostra zamowila 4 ksiazki Tombaka dla mnie ..Ciekawa jestem co dokladnie pisze. Ale z ta sola gorzka to juz nie probuje 2 dni tak czyscilo jelita ze cos . Na wymioty caly dzien i smak taki gorzki i pieczacy . To nie dla mnie, chyba ze juz zaparcia nie do wytrzymania! Pierwszy dzien na diecia wytrzymalam ale 2 nie Przez ta sol musialam zjesc gotowane ziemniaczki z twarogiem bo inaczej zoladek by wykrecilo ,chyba.Poczekam pare dni zeby sie troche wzmocnic i zaczynam jeszcze raz. Nadal uwazam ze to super dieta. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#190 |
Rozeznanie
|
a ja dzis drugi dzien na diecie. od wczoraj w kibelku nie byłam. jest to mozliwe? myslałam ze dzis bede latac po tych kefirach a tu nic. co wy na to? a brzuch mam jak balon
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#191 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ---------- Ja w 3 dniu jadlam buraczki cwiklowe gotowane kapuste biala gotowana ,i zjadlam sobie kapuste kiszona i popilam woda .Duzo wody. Pomoglo . |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#192 |
Zakorzenienie
|
Hej, dzisiaj zaczęłam 1 dzień tej diety, pije właśnie 3 dozę kefiru i normalnie już mi się nie chce, zjadłam chyba ze 4 sucharki - kupiłam te od Sonko. Jeszcze przede mną 3 dozy. Mam nadzieję, że choć trochę moje jelita będa oczyszczone. Zdam relacje jak już ukończę dietkę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#193 |
Rozeznanie
|
ja zdaje taka relacje ze w sumie jak dla mnie to mi to chyba nic nie dało. brzuch jak balon uczucie napietej ciezkosci i z radoscia zakonczyłam owe katusze. zadnych "kamyków" nie zauwazyłam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#194 |
Raczkowanie
|
wiec hmmm zaczne od jutra te diete nigdy nie robiłam takich eksperymentow wiec nie wiem czy potrafie nic nie jesc cały dzien..ale zrobie wszysto by stracic brzuch bo nawet ciezko mi buty załozyc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#195 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#196 |
Zadomowienie
|
czyli normalnie wysuszyc np. w piekarniku?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#197 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#198 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() hmm dalej nie wiem co to sa za suchary. zaraz zaraz chyba jest cos takiego w biedronie ale to sa pszenne sucharry wiec chyba to nie to. ale ja sobie upieke chleb razowy tak jak radzisz tylko czy ja go potem ugryze? ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ---------- garden_d to dzieki Tobie zwrociłam uwage na moje jelita dziekuje Ci bardzo Złota kobieto ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#199 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#200 |
Raczkowanie
|
[/COLOR]
Mam nadzieję, że zadziała. Przyznam się bez bicia, że stosując tą dietę nie jadłam żadnych sucharków, a głodna i tak i tak nie byłam. Hm, Ann a Ty masz sokowirówkę? ![]() ![]() mam ale tak sie zastanawiam czy moge wykorzystac do tego celu sok ktory robiłam ze swoich jablek bez zadnych dodatkow cukru itp. sam soczek taki pyszny mniam mniam fajnie by było bo mam cała piewnice tegoi soku. jak to mowisz ze bede jadła tylko mnie nie beded przeciez(chodzi ci o ten kefir, prawda?). włąsnie susze sobie chleb w piekarniku ...hmm ciekawe ile tego chcleba mam zjesc? kurcze mogłam pozniej wstac a tak wczesniej zaczne kefir i wczesniej skoncze ehh ---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ---------- o kurcze wypiłam jeden kubek 400ml kefiru ehhh ale sie zapchałam i czuje sie taka zmeczona;/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#201 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Będziesz przecież jadła. Kefir i suchary- przecież to też jedzenie ;> A kefir pij wolniutko ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#202 |
Raczkowanie
|
ehhh juz 3 kefiry wypiłam a załatwiłam sie tylko rano;/ jesli jutro rano to sie nie ruszy to przerywam taka robote czuje sie juz zapchana ... w domu na dodatek taki pyszny obiad;( juz sobie wyobrazam jak musza chodzic w****.. ludzie ktorzy sa wciaz na diecie ayyt!
co do tego soku...hmm sprobuje temn co juz mam ..tyle soku w domu a ja mam wycyskac swiezy? tamten jest zawekowany bedzie dopszz ---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ---------- tam sobie pomyslałam ze skoro ktos tam jadł jabłka zamiast wyciskac sok to mi ten sok napewno nie zaszkodzi i tak pije go na codzien i to w duzych ilosciach mnia mniam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#203 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#204 |
Zadomowienie
|
Od poczatku kwietnia będę w Polsce i zaczynam kolejne oczyszczaie. Tutaj nie mam ani sokowirówki, ani czegoś typu jednodniowe marvity, ani kefiru. Już sie nie moge doczekać.
Ann80 nie wolno sie zniechęcać jakimś niepowodzeniem. Tą diete zaleca sie dwa razy w miesiacu, wiec można wnioskować, ze jedno oczyszczanie nie powali cie działaniem na kolana. Nie jestem też za modyfikowaniem diety. Jeśli nie masz sokowirówki, ratuj sie tak jak ja jednodniowymi sokami MarVit.
Odchudzam sie, bez kija nie podchodz... 82kg/170cm, cel: 62kg Edytowane przez sss7 Czas edycji: 2009-03-20 o 22:43 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#205 |
Raczkowanie
|
juz niedługo konec 2dnia...nie moge sie doczekac juz jutra az bede jadła...ziemniaki mniam mniam.....brokuł .miam...ogorki kiszone to wymiataja juz naszykowałam litrowy słoik z ogorkami
![]() a mam jedno pytanko; dziewczyny a czy jutro moge pic jakies zioła? ewentualnie wode? nie wyobrazam sobie ze przez cały dzien miałabym nie pic ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#206 |
Zadomowienie
|
ja pije wode i zieloną herbatę
![]() |
#207 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#208 |
Zadomowienie
|
Garden czy Ty może znasz jeszcze jakies ziółka mające działanie detoxujące, odtruwajace, oczyszczajece organizm z toksyn?? przy czym nie chodzi mi o herbatki przeczyszczające typu sens czy coś takiego
![]() |
#209 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#210 |
Zakorzenienie
|
Ukończyłam dietę, stosowałam się do wszystkich zaleceń. Trochę mnie oczyściło, ale w sumie liczyłam na lepszy efekt. 3go dnia z rana od razu pobiegłam do ubikacji, jak zjadłam śniadanie znowu... Chyba ze 4 razy tego dnia byłam. Z tymże nie czuję się jakaś lżejsza czy coś, nie wiem jak z wagą, później się zważę u TŻ to napiszę.
Bądź co bądź za jakieś 2 tyg. znowu ją zastosuję, któraś z dziewczyn pisała, że w ciągu 3 dni nie pozbędziemy się tego śmietnika, który w nas zalega. Wg mnie dieta jest bardzo dobra, tylko potrzeba systematyczności i wytrwałości. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:22.