|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#181 |
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe 2008 ;)))) część II - rozpakowywanie ;) !!!
A mnie się dzidzie nie śnią prawie w ogóle, raczej jakieś zakręcone historie bez sensu.
Witam Was dziewczynki, u mnie od rana znowu ślicznie, oby jak najdłużej |
![]() ![]() |
![]() |
#182 |
Zadomowienie
|
ze snami to my dzs bijemy rekordy hihih
Wogole dzis mam jakis dobry humor, bo czytam te posty i ciagle sie usmiecham. scorpioniec - Twoj tekst o nospie i nie rodzeniu niesamowity ![]() No ale moze w koncu moglabym dojsc do lazienki. Bo dzis wizyta u gin i siedze sobie w pizamkach jeszcze, bo chcialam isc wziasc dluga kapiel i strzelic sobie golonko ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#183 |
Zadomowienie
|
hehe widzę że nasze sny ostatnio są super
![]() scorpioniec hehe coś mi się zdaje że niedługo dostaniemy wiadomość że Iga już przyszła na świat ![]() ja od wczoraj jestem do niczego na nic nie mam siły i ledwo po domu chodzę! jak wcześniej nie miałam problemów żeby odkurzyć to dzisiaj nie mam siły odkurzacza wyjąc ale i tak planuje zrobić rogaliki z jabłkami hehehehe ciekawe czy dam rade ale jak pomyślę że w nagrodę je zjem to mam więcej siły |
![]() ![]() |
![]() |
#184 | |
Zakorzenienie
Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."
|
Cytat:
![]() wziełam sie za pranko sprzątanko i chyba sałatkę jarzynową walnę albo ciasto jakieś... zaraz ma moj mama przyjechać ale nie bede jej nc mówic o mojej nocki co by zawalu nie dostala hihi ![]() a co do pogody to u mnie tez tagedia... leje ze hoho.. i to mnie powstrzymuje by po zakupy nie polecieć ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#185 |
Zakorzenienie
|
No a u mnie z kolei piękna pogoda więc chyba się wybiorę gdzieś dalej na zakupy.
Drobciaa! Rennie na mnie nie działa niestety. Ranigast do tej pory był ok, ale jak widać i on już na mnie nie działa... ![]()
#186 |
Zadomowienie
|
a u mnie sie troche przejasnilo
![]() wysusze wlosy, troche uloze i ide na spacerek ![]() a jutro ostatnia wizyta u fryzjera przed rozpakowaniem ![]() no a w czwartek moze jeszcze jakies farbowanko, zeby w maire ladnie wygladac w szpitalu hihi - o ile to bedzie mozliwe ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#187 |
Zadomowienie
|
ja właśnie piekę rogaliki z jabłuszkami mam nadzieję że wyjdą
![]() ![]() tola biedna ![]() ![]() niobe7oooo a co robisz z włoskami?? ja już na moje patrzeć nie mogę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#188 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
zadna zmiana tylko tak zeby potem nie miec z nimi problemu. i tez nie za dzuo zeby daly sie zwiazac w kitke ![]() Ja wlasnie stracilam humor. Rok zaczal mi sie kiepsko, bo zmarla moja ukochana Babcia, a teraz wlasnie sie dowiedzialam ,ze z Dziadkiem nie najlepiej. Pozyje moze miesiac, a moze rok, nie wiadomo, ale lekarze nie maja dobrych rokowan ![]() To wszytsko brzmi dla mnie strasznie i obco. To sie wyzalilam i troche mi lepiej. Ide odreagowac, kupie sobie jakies slodycze i sie obezre. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#189 |
Zadomowienie
|
niobe7 przykro mi bardzo
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#190 |
Zadomowienie
|
niobe juz lepiej dzieki
![]() a u mnie nie ma sloneczka ale nie jest tak zle.Cieplutko.I tez chyba zrobie zalatke, bo mam pekinska i otwarta puszke kukurydzy,wiec moze cos skombinuje
#191 |
Rozeznanie
|
No to ja się także melduję. Trochę późno ale jestem. No bo jak mi sie komputer popsuł to tutaj druga część kurka no!
![]() Ja w zeszłym tygodniu byłam u gina i z małą wszystko w porządku już leży główką w dół ale to się może jeszcze ze sto razy zmienić podobno. Waży już 2200 i strasznie się wierci. Chyba jej tam juz ciasno niesamowicie. Czekam tylko która pierwsza zacznie to rozdwajanie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#192 |
Zadomowienie
|
zaczęłam się zastanawiać nad kolejną rzeczą
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#193 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() bede miec czarne spodnie,ciazowe,bo wygodne a przeciez nie spadne tak szybko, i koszulke taka fajna i na nia koszule dluga i kurtka,albo taki długasny sweterek z golfem. A\dla maluszka tak jak Ty ale bez kombinezonu bo tu cieplej mamy,a nie chcę przegrzewac maluszka. Mysle,ze mozna tez cienszy pajacyk i grubszy kombinezon ale to od pogody zalezy, a w polsce jest chlodniej
![]() |
#194 |
Zakorzenienie
|
niobe nie smutaj sie kochana
![]() ![]() ja na wyjście ze szpitala ze sobą nic nie biorę.. przygotuję sobie i malej ubranka... i mąż mi dowiezie.. moje to na pewno będą ciążowe ![]() ![]() nie wiem czy malej brać kombinezon zimowy?? zdecyduje będąc w szpitalu i obserwując pogodę za oknem ![]() nie musze miec w ogóle do szpital ciuszków dla malej ale biore dwa zestawy jeden cieńszy ze śpichami a drugi cieplejszy z welurowym pajacem.. a nawierch albo tz jej przywiezie misiowe dresiki(taki grubszy polar z podszewką) albo zimowy kombinezon ![]() skurcze mi przeszły... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#195 |
Rozeznanie
|
A ja tam zamierzam wyjść w dresikach - mimo że nie jestem ich fanką i jak dotąd latam w nich tylko po domku i z psem na spacerki...
Ale myślę że jak będziemy opuszczać szpital to będę zmęczona, przejeta i wcale nie najważniejsza tego dnia. Poza tym jak znam życie to wszystko odbędzie się ekspresowo i strój nie będzie miał wtedy żadnego znaczenia... Od rana do 16 nie działał mi internet... ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#196 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#197 |
Zakorzenienie
|
niobe7 ,nie zamartwiaj się teraz-co ma byc,to będzie-ale trzeba byc dobrej myśli
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#198 |
Zakorzenienie
|
niobe! Dużo zdrówka dla Twojego dziadka!
#199 |
Rozeznanie
|
Niobe trzymam kciuki za zdrowie Dziadziusia!!!
Zadzwoniła do mnie dzisiaj koleżanka, zebyśmy jutro wyskoczyły na kawkę na miasto. Wszystko super, ale zaczęłam się zastanawiać, gdzie by tu pójść, żeby się nie zadusić w papierosowym dymie.. Wpisałam w wyszukiwarkę lokal bez papierosa, ale wybór powiem Wam mizerny.. Mam nadzieję, że doczekam kiedyś czasów całkowitego zakazu palenia w knajpkach i restauracjach! |
![]() ![]() |
![]() |
#200 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dziewczynki dostalam smsa od an.ka.b jest w szpitalu z bólami i rozwarciem.. trzeba trzymać kciuki za nia i małą Marysię by jeszcze nie wychodziła bo to o 2 miesiące za wcześnie niech mała sie tak nie spieszy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#201 |
Zadomowienie
|
obiecałam, że jak będę miała aparat wkleję troszkę ciuszków które dostałam od mężusia siostry...
|
![]() ![]() |
![]() |
#202 |
Zadomowienie
|
...
|
![]() ![]() |
![]() |
#203 |
Zadomowienie
|
ankabe trzymam bardzo mocno za ciebie i malutką kciuki!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!! mam nadzieję, że uda się żeby jeszcze troszkę maleństwo posiedziało w brzuszku!
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#204 |
Zakorzenienie
|
Ojej,jeszcze za wcześnie na rozpakowywanie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#205 |
Raczkowanie
|
Hej Wszystkim mamusiom. Troszke sie tak wprosilam,ale na szybkiego potrzebuje rady i POMOCY. Nie wieecie,albo czy ktoras tak miala? Wysiadl mi calkowicie jeden staw biodrowy. Nie moge lezec,ani stac. A musze wytrzymac do konca tego miesiaca w pracy
![]() ![]() ![]() ![]() Ja tez trzymam kciuki za wasza kolezanke,zeby wszystko bylo dobrze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#206 |
Rozeznanie
|
Aniu trzymaj się i zaciskaj nóżki! Jejku łatwo tak pisać ale jak dzidzia zechce to i teraz się urodzi. Ale trzymamy kciuki żeby jednak jeszcze troszkę posiedziała w brzuszku u mamusi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#207 |
Raczkowanie
|
an.ka.b trzymam kciuki może jednak Marysia jeszcze troszkę poczeka
kruszynka ja też tak miałam może nie tak nasilone lekarz powiedział że dzidzia uciska na nerw jeżeli tak bardzo cie boli to powinnas skonsultować to z lekarzem co do drugiego pytania to nie pomogę |
![]() ![]() |
![]() |
#208 |
Raczkowanie
|
Byłam u lekarza jak jeszcze moglam chodzic. Powiedzial,ze zetknol sie z tym po raz pierwszy i nie wie co to. Nie moe mnie przeswietlic,a dziecko na Usg lezy prosto. A od rana jest Masakra ;( Nie wyrabam z bólu.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#209 |
Rozeznanie
|
niobe - trzymaj się
![]() kruszynka - jezeli nigdy wczesniej nie mialas problemow ze stawami, to wydaje mi sie ze to przez ciaze. Moja kolezanka miala straszna rwe kulszowa nawet. Mnie bola biodra od tego lezenia na boku, nawet w nocy nie wyrabiam i nieraz musze wstac i usiasc, ale w ciagu dnia przechodzi. U Ciebie to rzeczywiscie na jakis ucisk wyglada, a lekarz..moze rzeczywiscie pierwszy raz o tym slyszal, ja mojej lekarce tez o tym nie opowiadam,no bo co ona mi z tym pomoze. Dziewczyny - ja mam pytanie z serii glupich (jak to kiedys fajnie niobe nazwala). Strasznie męczą mnie skurcze łydek, w nocy wstaję nawet kilka razy. I tak się zastanawiam, co bym zrobiła, jak już bym rodziła, a tu nagle skurcz? W łydkę. No przecież bym nie zeszła i nie rozchodziła ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#210 |
Raczkowanie
|
an.ka.b trzymaj sie jeszcze kochana
ja ostatnio mało zaglądam bo też cały czas mam skurcze, jedynie doraźnie mi czopki biospasmil pomagają co lekarz kazał brać jak byłam na KTG i leże w łóżku cały czas jak lekarz kazał, marze , żeby na jakis spacerek jeszcze wyjsc a tu ciągle musz leżeć, najbliższe wyjscie czeka mnie w piątek na wizyte u gin, i niecierpliwie czekam bo brzucho twardy jak kamień cały czas , a mały sie prawie niewierci czasem moze przez minute i pożniej znów do końca dnia nic nieczuje i to też mnie troche martwi.oby do piątku, pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:06.