Teksty, motta, Powiedzenia, sentencje etc.. ;) - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe wyliczanki

Notka

Wizażowe wyliczanki Wizażowe wyliczanki, to miejsce gdzie porozmawiasz o pogodzie, jedzeniu, twoim samopoczuciu lub o tym co ostatnio dostałaś od swojego ukochanego.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-02-23, 13:47   #181
jagoodka92
Raczkowanie

Dot.: Teksty, motta, Powiedzenia, sentencje etc.. ;)

"Przestal bawic sie szklanka i popatrzyl mi w oczy.
- Nie ludze sie. Wiem, ze mnie nie kochasz.
Jego slowa sprawily, ze poczulam sie jeszcze bardziej zagubiona.
- Ale bede o to walczyl. W zyciu bowiem istnieja rzeczy, o które warto walczyc do samego konca.
Nie wiedzialam, co powiedziec.
- A ty jestes tego warta - zakonczyl."

"- Jestem szczęśliwa. Nigdy w całym swoim życiu nie czułam się tak dobrze. A ty?
- Ja? - Przytula ją do siebie. - Ja czuję się znakomicie.
- Tak, że mógłbyś dotknąć palcem nieba?
- Nie, nie tak.
- Jak to nie tak?
- O wiele wyżej. Co najmniej trzy metry nad niebem. "

"Nie płacz w liście
nie pisz że los ciebie kopnął
nie ma sytuacji na ziemi bez wyjścia
kiedy Bóg drzwi zamyka - to otwiera okno
odetchnij popatrz
spadają z obłoków
małe wielkie nieszczęścia potrzebne do szczęścia
a od zwykłych rzeczy naucz się spokoju
i zapomnij że jesteś gdy mówisz że kochasz."

Tyle jesteś wart
ile od siebie możesz dać.
jagoodka92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-01, 11:25   #182
zaluzja55
Rozeznanie

"Okrutne jest to urządzenie świata,na którym dwoje ludzi nieszczęśliwych z tego samego powodu nie mogą sobie pomóc"
B.Prus "Lalka"
Stary 2009-03-01, 18:20   #183
Plotkaraaa
xoxo

I choćby pogasły wszystkie światła nie pozwól zasnąć nadziei, bo gdzieś na dnie tej ciemności jest płomień, którego nie zgasi żaden wiatr. Otwieraj oczy szeroko, zaglądaj głębiej niż sięga cień, otwieraj uszy na szepty, których nie słyszy mrok.

Mamusiu
jestem już taki duży,
że ledwo się tutaj mieszczę !
Ale cierpliwie
tutaj pomieszkam
ostatni miesiąc jeszcze.
Mamusiu wiem,
że jak się tu wiercę
to rozciągam Ci brzuszek,
nie chcę żebyś
się na mnie złościła
i nie będę się już poruszał !
Mamusiu
nie chcę by Cię bolało
i nie chcę żebyś cierpiała
urodzę się więc bardzo szybko
żebyś mnie już przytulała !
Mamusiu już !
Już jestem na świecie !
Wyszedłem szybko i bez krzyku !
...Dlaczego więc
zamiast do domu
zostawiasz mnie
w zimnym śmietniku ?.....
...Mamusiu wróć...
Tak strasznie tu zimno...
Przecież już przyszła zima !
Marzną mi plecki...
zmarzły mi rączki...
Długo tu nie wytrzymam ....
....Mamusiu wiem
pewnie pobiegłaś
do domu po kocyk i śpioszki !
Nie będę płakał,
nie będę krzyczał
żeby Cię nie rozzłościć....
..... ....
...Mamusiu przyszedł
już po mnie pan Bóg,
wyjął z foliowego worka
i zabrał tam
gdzie ciepło jest
i zrobił ze mnie aniołka !
Mamusiu moja
kocham i tęsknię
i czekam tutaj na Ciebie...
..Nie przynoś już kocyka
ani śpioszków,
to nie potrzebne mi w niebie...
...Mamusiu....

.
Plotkaraaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-01, 19:24   #184
moodygirl
Raczkowanie

[1=8b9e548609c344054e4abd5 5f0a324170747666e_602b0b3 9c7b72;11083777]- Powiesz mi, co czujesz gdy Go widzisz? To miłość?
- Nie wiem, Mała.
Czy miłością można nazwać zamieranie gdy widzi się kawałek Jego twarzy w kilometrowym tłumie, bo wydaje Ci się, że jest już wystarczająco blisko?
Czy miłością można nazwać nasłuchiwanie Jego kroków, chociaż wiesz, że to niemal niemożliwe by akurat przechodził?
Czy miłością można nazwać przypadkowe przechodzenie koło Niego dziesięć razy, żeby chociaż zobaczyć Jego uśmiech, przymknięte powieki albo usłyszeć Jego śmiech unoszący się ponad tłumem?
Czy miłością można nazwać, zrywanie się parę godzin wcześniej tylko po to by towarzyszyć mu w drodze do szkoły?
Czy miłością można nazwać drżenie na całym ciele gdy On się do Ciebie zwróci?
Czy miłością można nazwać śmiech z ekscytacji gdy się do Ciebie uśmiechnie?
Pośród tylu szczęśliwych ludzi, którzy wręcz nie dostrzegają uśmiechów ukochanych osób, ja właśnie tym żyję. Jest to moja nadzieja na przetrwanie całego dnia, bez widoku Jego twarzy.
Czy miłością można nazwać modlenie się wieczorem żeby mi się przyśnił?
I czy miłością można nazwać płacz do poduszki, gdy okaże się, że to tylko sen?

On. Kilka literek imienia tak bardzo zmieniły jej światopogląd. Jego poczucie humoru, czasem drwiny były dużo ważniejsze niż komplementy innych. Uwielbiała dołeczki na jego twarzy kiedy się uśmiechał. Jego śmieszny ton mówienia, jego ciepły głos a zarazem pobudzający. Każde spotkanie, każda chwila, każde słowo było dla niej najważniejsze, najwspanialsze i JEDYNE. Kochała go mimo i wbrew. Za wszystko. Nawet za to co było złe.
.[/quote]

skąd są te cytaty ? bardzo mi się podobają

Od grzechu zaczął się jej świat, a że Bóg ją stworzył, a Szatan opętał - jest więc odtąd po dziś dzień raz grzeszna a raz święta, zdradliwa i wierna, dobra i zła; daje rozkosz i rozpacz, przez nią uśmiech i łza; jest jak gołąb i żmija, jest jak piołun i miód, jest jak anioł i demon, jest jak upiór i cud; i szczyt nad chmurami i przepaść bez dna; jest początkiem i końcem..."

Bo jaki ty jesteś mój świecie? niby wszystko takie proste, wszystko ma swoje określone miejsce. Tylko że ja nic z tego nie rozumiem albo rozumiem jak już jest za późno.

ja już przegralam, czuje to. Nawet, gdy bede jeszcze dlugo żyła to zawsze będe przegrana. Bo jestem nieuleczalnie chora, sama dla siebie.

Sa takie zwyczajne. Czasami im zazdroszcze. Mają swoje problemy. Czy chcialabym sie tak zmienić? Sama nie wiem. Chyba już bym nie umiala żyć tak jak one. Dzieli nas kolosalna przepaść. Bez dna.

Ide ulicą- puste miejsca
Placze- puste słowa
Wierze- puste myśli
I na cmentarzu - puste groby.
I we mnie jest taka pustka. i w nas wszystkich

/Pamiętnik narkomanki

Zostań ze mną,
w mej pamięci podłej,
zostań ze mną,
żebym była ładna,
zostań, bym w kawiarni modnej
nie przelękła się zwierciadła -
zapominać to nie sztuka żadna.
Zostań ze mną w mojej duszy chorej,
zostań ze mną, żebym była młoda,
bym wzdychała w każdy wtorek:
"Szkoda, szkoda, szkoda, szkoda"

/Agnieszka Osiecka

Jeżeli gdzies jest niebo

Nie wiedziałam, że tak blisko
jest to wszystko,
to wszystko o co chodzi...
Nie wiedziałam, że tej zimy
zatańczymy,
zatańczymy jak w ogrodzie...
Nie wiedziałam, że się ręce
z tego tańca
jak z wieńca
nie roplączą,
nie wiedziałam, że się serca
nigdy więcej,
nigdy więcej nie rozłączą,
nie wiedziałam, że to można - tak bez tchu...
nie wiedziałam, że ja także będę Ewą,
nie wierzyłam, nie czekałam, nie przeczułam
[w głebi snu,
że jeżeli gdzieś jest niebo,
to tu, to tu.

Nie wiedziałam, że się serca tak ostudzą,
uwierzyłam, że umiera się parami,
nie wiedziałam, że się ludzie różnie budzą
jak okręty, nie te same, choć w tej samej wciąż
[przystani...

Nie wiedziałam, że to można - tak bez tchu...
Nie wiedziałam, że odfrunie, co się rzekło,
nie czekałam, nie cierpiałam, nie przeczuwałam
[w głebi snu,
że jeżeli gdzieś jest piekło,
to tu.

/Agnieszka Osiecka

[...]"Nie miała imienia. Długo nie miała i nie mogła przecież mieć, nie wiem zresztą, ale chyba nie mogła, skoro jej samej również nie było. Może czekała dopiero na swoje imię i wiedziałem o tym, czekając razem z nią? A może nawet sobie nie chcę się przyznać, że czasem dawałem jej.. nie, wypożyczałem dla niej jakieś imię, nie zawsze to samo. Bo przecież jej nie było.
A jednak istniała na pewno, mało czego byłem tak bardzo pewien, jak właśnie tego, że ona jest. Znałem ją dobrze, bo była taką,jaką chciałem ją znać. [...]
Czasem przez chwilę albo i dłużej, jakbym widział jej twarz, sylwetkę, jakiś gest z jej strony. Widzałem i jednocześnie zdawałem sobię sprawę, że to już nie ona, że to jeszcze nie ona. [...] Więc kim ona była: marzeniem, oczekiwaniem? Może tylko przeczuciem albo zapowiedzią? A może wszystkim tym równocześnie i jeszcze czymś?
Lękiem przed kimś lub czymś określonym. Brakiem kogoś. Więc tęsknotą?"

/cytat pochodzi z ksiażki 'Zielone kasztany", niestety nie pamiętam autora.

"to nie jest taka latwa sprawa, kiedy prawda wyrazana jest przez tajemnice zawarta w jednym spojrzeniu czlowieka, ktory patrzac nie pozwala zdradzic siebie. Ale kiedy my patrzymy, widzimy wszystko to, co niedostepne. I to, co niedostepne, zostaje wyraznone w jednej ulotnej chwili.Ale wtedy tak samo szybko ucieka jak sie pojawia.Za kazdym razem spojrzenie moze wyrazac cos innego - przekazuje jednak to samo.Zawsze takie oczy sa wlasnie najtrudniejsze, bo dotycza tego, co nie poznane i co mimo, ze jest piekne - bardzo piekne, bo pieknem sie wyraza, to jednak nie nam to wyjasniac wolno, bo nie wszyscy maja dostep do duszy drugiego czlowieka wtedy, kiedy ten dostep chca miec "

... kładziesz się spać, pełen sił do tego, by wstać i żyć następnego dnia... I wtedy jej ciepłe oczy patrzą na Ciebie, zabierając Ci wszystko co masz, wysysając chęć do życia. Nawet Ty nie wiesz, czy będziesz miał siłę, by przetrwać tą noc, następną w niekończącej się kolejce nocy...

Myślę, że masz w sobie coś z anioła… Pojawiłeś się nagle na mojej drodze i pokochałam Cię od razu tak jak kocha się niespodziewany promień słońca.” ...

/
tutaj już kompletnie nie znam autora, wzięte z jakichś blogów dawno temu =)
Stary 2009-03-05, 20:49   #185
madziorlkl
Raczkowanie

Odswieżam watek

"Teoria jednej kuli..."
Zakochać się, kochać sie mozna wiele razy...ale istnieje tylko jedna kula z wygrawerowanym jednym imieniem... I jeśli ma się na tyle szczęścia, by Cię trafiła, rana nigdy się nie goi... wiele kul może trafić...przebijać serce po wielokroć... rany się goją... ale rana po tej jednej kuli się nigdy nie goi... nie zabliźni... wciąż krwawi i krwawi... tak musi być... bo tą jedną kuę dostaje się prosto w serce... na własne życzenie... samemu się ją bierze do serca...
Co weżmiesz do serca, zostanie w nim na zawsze...
Jeżeli rzeczywiście weźmiesz sobie coś do serca, naprawdę umieścisz w tych czerwonych zwojach, będziesz nosić już zawsze... może to być cokolwiek...osoba, miejsce, sen... cel w życiu... coś świętego... W tych zwojach wszystko się łączy... zawsze... wszystko jest jednością i zostaje tam na zawsze, pulsując zgodnie z rytmem serca...
Wierzę w to... w bezsenne noce... kiedy wszystkie ścieżki się łączą i widzę ludzi, których kochałam, nienawidziłam, którym pomagałam i raniłam... słyszę bicie serca i dobrze wiem, co mam robić... mam cel w życiu i wiem, że nie mogę ani zawrócić, ani zmienić drogi..
I wtedy wiem, że co weźmiesz do serca, zostanie w nim na zawsze...

~~~~~~~ *** ~~~~~~~~

It has been said that something as small as the flutter of a butterfly's wing can ultimately cause a typhoon halfway around the world. Chaos teory."
( Wg teorii chaosu coś tak drobnego jak motyl zaburzający powietrze swoim skrzydłem, może być przyczyną huraganu na drugim krańcu świata)

Stary 2009-03-05, 21:12   #186
Plotkaraaa
xoxo

.Co znaczy kochać mężczyznę? To znaczy kochać go na przekór sobie, na przekór niemu, na przekór całemu światu. To znaczy kochać go w sposób, na który nikt nie ma wpływu. Kocham twoje pragnienia, a nawet twoje awersje, kocham ból jaki mi zadajesz, ból którego nie odczuwam jako bólu, ból, o którym natychmiast zapominam, który nie pozostawia śladów. Kochać to znaczy mieć tę wytrzymałość, która pozwala przechodzić przez te wszystkie stany, od cierpienia do radości, z tą samą intensywnością.

.
Stary 2009-03-06, 14:07   #187
xDJakJaCieLubiexD
Rozeznanie

- aż tak mnie kochała ?
- aż tak.

Przyjaźń to jest coś, co każdy by chciał mieć lecz nie każdy ma. To coś o czym marzę nie tylko ja. To ludzie, którzy się spotykają, pocieszają się i rozmawiają. Lecz niektórzy o przyjaźni zapominają niszczą ją i zabijają. To uczucie, które łączy ludzi - nie zabija.To, to co nigdy nie przemija, to ludzie, którzy o sobie pamiętają i nawet w najgorszych czasach się nie zostawiają. Przyjaciel, to osoba bardzo rzadka, to nie jest chłopak, dziewczyna czy sąsiadka, to ktoś kto mógłby za ciebie zginąć, obronić Cię i wszystko zwinąć dla swojego przyjaciela, by tylko pójść za nim, razem ramię w ramię i pozostać w przyjaźni dobrym stanie. To nie bajka ani żadna legenda, to ludzka przyjaźń prosto z serca wzięta i oddana właśnie tej osobie którą uważasz za bliską Tobie.

W ciągu tych kilku godzin zdążyła przemyśleć tak wiele.
Przechodziła wiele stanów.
Skrajnych, głupich i strasznych.
Przez moment nawet płakała, bo czasem warto zapłakać.
Chwilę później obdarzyła innych tą winą
Potem zdążyła sobie nawrzucać, że to jednak jej wina, żeby zaraz potem wyklinać ludzi dookoła
Kiedy już jej przeszło zaczęła - współczuć sobie i otoczeniu
(..)
Zasnęła ze łzami na policzkach.

'Miło jest być czyjąś obsesją. Obsesją kogoś kto jest dla nas ważny. Wiedzieć, że jest się częścią czyjegoś życia, a nie tylko jedną z wielu przyjemności. Być dla kogoś bardzo ważnym. Nie rozumiem ludzi którzy narzekają na "natręctwo" (bo tak to nazywają). Dla mnie to miłe, wiedzieć że ktoś o mnie pamięta, myśli o mnie, tęskni i, co najważniejsze, odzywa się do mnie... bo chce, a nie bo musi. Wtedy wiem, że wszystko jest w porządku i nie muszę się bać że kogoś stracę. To okropne kiedy tęsknię za kimś całą sobą, a on milczy i tylko czasami sobie o mnie przypomni... . A ja nic nie mogę zrobić, przywiązana do niego uczuciem.'

Gdy ktoś mnie spyta, co o tobie myślę, mówię że jesteś głupi, że mnie nie obchodzisz, że mam cię w dupie, że nie jesteś mnie wart, ale gdybym stała twarzą w twarz z tobą, powiedziałabym ci jak bardzo cię kocham i chciałabym cię mieć.

xDJakJaCieLubiexD jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-03-06, 16:04   #188
ania_z_wzgorza_marzen
Zakorzenienie

Prowincja to stan umysłu, a nie miejsce na mapie

Przerzuć kartkę, zaryzykuj, bądź dziwakiem
Nie idź ścieżką, własną depcz, otwórz głowę
Zanim powiesz, zrozum, bądź
Nigdy nie burz, buduj, twórz
Smakuj, milcz, myśl i czuj
ania_z_wzgorza_marzen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-06, 16:19   #189
8b9e548609c344054e4abd55f0a324170747666e_602b0b39c7b72
Konto usunięte

Cytat:
skąd są te cytaty ? bardzo mi się podobają
A żebym ja wiedziała
Nie mam pojęcia, kiedyś sobie zapisałam jak na wizażu były.
Ale to tak dawno, dawno temu

________

Cierpienie w miłości ma swój sens. Jest jedyną możliwością sprawdzenia miłości. Nieważne jest, jak kto cierpiał, ale dlaczego cierpiał. Jeżeli cierpiał z miłości do drugiego człowieka, to jego cierpienie jest świadectwem miłości. Potwierdza jego miłość. Prawdziwa miłość szuka trudnych dróg...
Ks. Jan Twardowski

Miłość jest zawsze nowa. I bez względu na to, czy w życiu kochamy raz, dwa, czy dziesięć razy zawsze stajemy w obliczu nieznanego. Miłość może nas pogrążyć w ogniu piekieł, albo zabrać do bram raju - ale zawsze gdzieś nas prowadzi. I czas się z tym pogodzić, albowiem jest ona treścią naszego istnienia. Miłości trzeba szukać wszędzie, nawet za cenę długich godzin, dni, tygodni smutku i rozczarowań. Bowiem kiedy wyruszymy na poszukiwanie miłości - ona zawsze wyjdzie nam na przeciw. I nas wybawi.
P. Coelho "Zahir"

Co znaczy kochać mężczyznę? To znaczy kochać go na przekór sobie, na przekór niemu, na przekór całemu światu. To znaczy kochać go w sposób, na który nikt nie ma wpływu. Kocham twoje pragnienia, a nawet twoje awersje, kocham ból jaki mi zadajesz, ból którego nie odczuwam jako bólu, ból, o którym natychmiast zapominam, który nie pozostawia śladów. Kochać to znaczy mieć tę wytrzymałość, która pozwala przechodzić przez te wszystkie stany, od cierpienia do radości, z tą samą intensywnością.
Éric-Emmanuel Schmitta "Małe zbrodnie małżeńskie"

- Kochasz mnie, więc mnie zabijasz?
- Kocham Cię i to mnie zabija.

Nie jest rozsądne długo kochać, kochać bez przerwy to czyste szaleństwo. Rozum nakazuje kochać tak długo, jak to jest przyjemnie. Oto miłosny racjonalizm: kochajmy się, dopóki mamy złudzenia, kiedy je stracimy, lepiej się rozstańmy. Gdy tylko ujrzymy przed sobą kogoś rzeczywistego, a nie kogoś, kogo sobie wyobrażamy, rozejdźmy się.

Edytowane przez 8b9e548609c344054e4abd55f0a324170747666e_602b0b39c7b72
Czas edycji: 2009-03-06 o 16:21
8b9e548609c344054e4abd55f0a324170747666e_602b0b39c7b72 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-06, 18:38   #190
Plotkaraaa
xoxo

Najgorsza jest pamięć,
Wie o każdym twoim spojrzeniu i dotyku
Wie o tym dniu i tamtej nocy
Zachowała wszystkie twoje słowa
I odgrzewa je co wieczór
Bo ona ciągle wierzy że wrócisz...
Naiwna...

-Czego szukasz?
-Księcia z bajki.
-Ojej a to chyba trudne, no nie?
-Może...Ja nie jestem wymagająca. Może mieć stare jeansy i niemodny już rower, tylko...
-Tylko co...??
-No kurcze, niech mnie zabierze jak najdalej i niech mnie inspiruje.
-To wystarczy...??
-To aż nadmiar.

Czasami jesteś smutny – powiedz mi o tym.
Będziemy razem szukać światełka w tunelu.
Czasami jesteś zmęczony – powiedz mi o tym.
Pomogę Ci dźwigać ciężar dnia.
Czasami masz dosyć – powiedz mi o tym.
Odsunę się.
Czasami czujesz ból – powiedz mi o tym.
Znajdę lekarstwo.
Czasami jesteś szczęśliwy – powiedz mi o tym.
Zobaczę Twoje skrzydła.
Czasami tęsknisz – powiedz mi o tym.
Wrócę.
Czasami się wahasz – powiedz mi o tym.
Pomogę Ci postawić wszystko na jedną kartę.
Czasami niszczysz – nie mów mi o tym.
Sama to widzę.
Czasami ranisz – nie mów mi o tym.
Chcę wierzyć, że nigdy nie sprawiłeś mi bólu...

Doskonałość to całość.
a Całość składa się zarówno z tych dobrych i złych cech.
Więc dążąc do ideału, właściwie dążymy do zaakceptowania samych siebie .

Rzeczywistość kreowana przez większość.
dlatego taka szara, często śmieszna,
- bez żadnego wyrazu, wygrywa z normalnością.
upragnioną przez tę mniejszość prawdziwością.

.
Stary 2009-03-06, 19:20   #191
Anethka
Zakorzenienie

Patrzyliście kiedyś na swoje zdjęcie i widzieliście nieznajomego w tle?
Zastanawialiście się ilu nieznajomych ma was na zdjęciach,
W ilu chwilach z życia innych ludzi, uczestniczyliśmy,
czy jesteśmy częścią kogoś życia, kiedy jego marzenia się spełniają,
czy kiedy umierają.
Czy próbujemy się tam dostać, jakbyśmy byli przeznaczeni,
żeby tam być, albo czy zdjęcie było zrobione znienacka.
Tylko pomyślcie, możecie być dużą częścią życia kogoś innego
i nawet o tym nie wiedzieć.

KLIK
Anethka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-03-07, 08:58   #192
8b9e548609c344054e4abd55f0a324170747666e_602b0b39c7b72
Konto usunięte

Anethka -A skąd to?
Świetne jest, bardzo mi się podoba

Kiedy jestem smutna, czytam stare wiadomości od Ciebie i udaję, że otrzymałam je dopiero przed chwilą. Taki miały trik, aby na mojej twarzy przez chwilę gościł szczery uśmiech.

I choć chcę krzyczeć wprost do nieba o tym jak jest pięknie, to głęboko w sobie tamuję tą euforię. Boje się, że znów to się skończy, popsuje.
I zostanę z roczarowaniem. A to najgorsze co może być.

Wzbudza we mnie strach, gdy krąży po pokoju taka niema i niewidzalna.
I zawsze uderza z większą siłą niż zwykle, uczuciowe tsunami.
choćby oddać jej swoje dłonie i okalać dotykiem...
nie ustąpi.
pustka.

Obiecałam sobie cieszyć się zawsze wraz ze wschodem słońca, każdego ranka na nowo. Dostrzegać przyszłość, ale nigdy nie poświęcać dla niej teraźniejszości. Przyjmować miłość, ilekroć spotkam ją na swej drodze, i przenigdy nie odkładać niczego, co może mnie uradować.

Edytowane przez 8b9e548609c344054e4abd55f0a324170747666e_602b0b39c7b72
Czas edycji: 2009-03-07 o 09:01
8b9e548609c344054e4abd55f0a324170747666e_602b0b39c7b72 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-07, 13:03   #193
xDJakJaCieLubiexD
Rozeznanie

Taka miłość aż po grób, jest na jedno nasze życie, taka miłość może
sprawić ból, bardzo wielki ból.

„Moje serce obawia się cierpień. Powiedz mu, że strach przed cierpieniem jest straszniejszy niż samo cierpienie. I że żadne serce nie cierpiało nigdy, gdy sięgało po swoje marzenia, bo każda chwila poszukiwań jest chwilą spotkania z Bogiem i z wiecznością”

"I znów zmierzch, kolejny dzień dobiega końca.
Choćby nie wiem jaki był piękny jego miejsce zajmie noc."

...gdy myślało się, że już go nie ma, wyskakiwał nagle z mroku i mówił: Więc chodźmy, i nim można było cokolwiek odpowiedzieć, już go nie było.

Gdy już pomyślisz sobie, że nawet w dniu urodzin zostałeś zapomniany i opuszczony przez wszystkich, dwaj przyjaciele przyniosą ci w prezencie baryłeczkę po miodzie i pęknięty balonik.

Stary 2009-03-07, 16:16   #194
bananowalaska
Zadomowienie

Chciałabym uciec od Ciebie
Jak Kopciuszek
I pozostawić jedynie maleńki pantofelek tęsknoty.
Chciałabym, żebyś zachował go
Na pamiątkę.
Mnie nie szukaj bo nie znajdziesz
Ja nie istnieję
Jak Kopciuszek ...

nawet nie wiesz jakie to trudne...
patrzeć na ciebie każdego dnia,
być miłym i zachowywać się jakby nigdy się nic nie stało.
a stało się. chole.rnie dużo się stało.
nawet jeśli Ty nie zdajesz sobie z tego sprawy.

Niebo? tu nie ma nieba,
jest prześwit między wieżowcami.
A serce to nie serce,
to tylko kawał mięsa.
No a życie - jakie życie?
poprzerywana linia na dłoniach.
A Bóg? nie ma Boga,
są tylko krzyże przy drogach

chyba tego nie bylo jesli tak to sorry ;] buźka x
Stary 2009-03-07, 16:57   #195
Anethka
Zakorzenienie

[1=8b9e548609c344054e4abd5 5f0a324170747666e_602b0b3 9c7b72;11320714]Anethka -A skąd to?
Świetne jest, bardzo mi się podoba
[/quote]
Znalazłam kiedyś na wizażu
Nie znam autora

Nie stój nad mym grobem i nie roń łez.
Nie ma mnie tam; nie zasnęłam też.
Jestem tysiącem wiatrów dmących.
Jestem diamentowym błyskiem na śniegu lśniącym.
Jestem na skoszonym zbożu światłem promiennym.
Jestem przyjemnym deszczem jesiennym.
Nie stój nad mym grobem i nie płacz na darmo.
Nie ma mnie tam. Ja nie umarłam
(nie znam autora)

"Miłość to obsesja, namiętność i potrzeba wyłączności.
To zaufanie, dokonywanie odpowiednich wyborów, poczucie odpowiedzialności i wola niekrzywdzenia drugiej osoby.
Być może uległeś chwilowemu zauroczeniu, które trwało, ale teraz go już nie ma.
Poszukaj kogoś, w kim zakochasz się po uszy, oszalejesz ze szczęścia i będziesz piać z zachwytu.
To właśnie będzie prawdziwa miłość."

"pomnóż to przez nieskończoność, dodaj głębię wieczności, a otrzymasz próbkę tego, czym mówię"

("Joe Black")

KLIK

Edytowane przez Anethka
Czas edycji: 2009-03-07 o 17:00
Anethka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-07, 17:00   #196
JustTheOne
Zadomowienie

Chciałam tylko pokochać i być pokochaną
Tak bardzo mi przykro, że nie jestem dziewczyną Twoich marzeń
Starałam się udawać, lecz mierny ze mnie aktor
Nieumiejący roli
Chciałam zdobyć publiczność

Nawet jako pisarz potrafię opisywać cudze uczucia
Swoich nie umiem, lecz kiedyś się nauczę
Tak samo jak inni udwać inną twarz
A swoją pogrzebać w ogrodzie

Aniele Mój
Czy mogę Cię tak nazywać?
Gdy jesteś blisko i czuję Twoją obecność za placami
Twój ciepły oddech...?
Aniele Mój
Czy dane mi było Cię poznać dopiero tak niedawno,
Choć tyle razy już Cię potrzebowałam dużo wcześniej?
Aniele Mój
Dotknij Moich drżących ust
Spójrz w me ciepłe spojrzenie
Stworzony tylko dla Ciebie Jedynego
Aniele Mój
Kochaj mnie od podstaw
Nie pamiętaj o moich wadach
Nikt nie jest przecież idealny
Nawet Ty...
Aniele Mój
Nie rozwijaj skrzydeł, nie odlatuj ode mnie!
Nie zostawiaj mnie samej!
Nigdy..!
Aniele Mój
Tylko Mój, Najjaśniejszy...
Zostań przy mnie..
Przecież Cię kocham..
Prawdziwie...

Kręcić, wkręcić, uwodzić i nęcić
Gryźć, całować, na górze dominować..!

'Ty pilnuj moich snów i przychodź, kiedy chcesz...'

Może i nie jestem taka, jaką chciałbyś, abym była
Czasem jestem trochę próżna i potrafię być niemiła
Często zmienna jak pogoda i za bardzo pewna siebie
Ale przecież to nie powód, aby stracić Ciebie...!
Anioł Stróż powiedział 'Naiwna' i... pogłaskał po głowie
Wiem, że Cię zdradzam i słucham pokus,
Tracę kontrolę, nie umiem stać z boku...
I myślę ile jeszcze mam kredytów w twoim sercu...

[...] Zaczaruj moje serce
Zostaw bez tchu raz jeszcze
Naucz mnie kochać
Wyryj w moim sercu siebie
Zrób to, bo przecież wiesz - to nie boli mnie
Dziwne. Jak mi mało trzeba...
Słyszę znów mego życia słaby puls!
Miłość jest jak deszcz, który sływa po mnie aż do stóp [..]
Bo nic nie trwa wiecznie
Dobrze wiem, że wszystko kiedyś skończy się
Nie mów więc, że nigdy nie opuścisz mnie
I do końca życia będziesz kochać jedynie mnie
Nie obiecuj tego czego nie możesz mi dać...!

Gdy Cię POKOCHAM, dowiesz się o tym ostatni,
Lecz gdy Cię ZNIENAWIDZĘ, dowiesz się pierwszy!

Kochać kogoś, znaczy pozwolić mu odejść
Jeśli kochasz, puśc to wolno
Jeśli wróci - jest twoje
Jeżeli nie - nigdy nie należało do Ciebie...

Nie oddawaj pochopnie swojego serduszka. Zaczekaj na wyjątkową osobę, bo byle kto nie podniesie tak gorącego serduszka, bo się nim sparzy i je upuści. Poobijane serduszko jest wówczas miej odporne na cierpienia...
JustTheOne jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-07, 19:24   #197
Sweetheart86
Zakorzenienie

...żadna wielka miłość nie umiera do końca. Możemy do niej strzelać z pistoletu lub zamykać w najciemniejszych zakamarkach naszych serc, ale ona jest sprytniejsza - wie, jak przeżyć. Potrafi znaleźć sobie drogę do wolności i zaskoczyć nas, pojawiając się, kiedy jesteśmy już cholernie pewni, że umarła, albo, że przynajmniej leży bezpiecznie schowana pod stertami innych spraw...
Oto jest milość. Dwoje ludzi spotyka się przypadkiem, a okazuje się, że czekali na siebie całe życie.

Edytowane przez Sweetheart86
Czas edycji: 2009-03-07 o 19:26
Sweetheart86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-07, 20:03   #198
xDJakJaCieLubiexD
Rozeznanie

Oto kilka prostych słów..Ty uwierz w ich prawdziwość. Jeśli chodzi o wybór, to zawsze masz możliwość. Lecz pamiętaj o tym, kiedy będziesz szedł własną ścieżką, że zwykle dobrze wybrać jest ciężko..

Stary 2009-03-07, 23:51   #199
Paajkaa
Zadomowienie

Bądź odważny. A jeżeli nie jesteś, udawaj, że jesteś. Nikt nie zauważy różnicy.
Bądź oryginalny. Jeżeli to oznacza odrobinę ekscentryczności, to nie szkodzi.
Bądź otwarty i dostępny. Następna spotkana osoba może zostać twoim najlepszym przyjacielem.
Bądź szeroko otwarty na zmiany, ale nie rezygnuj ze swoich wartości.
Jeżeli bardzo chcesz coś zrobić i masz wewnętrzne przekonanie, że powinieneś to zrobić, to rób. Intuicja jest często równie ważna jak fakty.
Módl się nie o rzeczy, ale o mądrość i odwagę.
Nie myl zwykłych niedogodności z prawdziwymi kłopotami.
Nie wierz we wszystko, co usłyszysz, nie wydawaj wszystkiego, co masz i nie śpij tyle, ile chcesz.
Okazuj szacunek wszystkiemu, co żyje.
Pamiętaj, że każdy napotkany człowiek czegoś się boi, coś kocha i coś stracił.
Uśmiechaj się jak najczęściej. To nic nie kosztuje i jest bezcenne.
Życie co jakiś czas podaruje ci cudowną chwilę. Naciesz się nią.

Znasz to uczucie,
Kiedy jakaś osoba, staje się częścią Twojego życia
I zaczynasz zastanawiać się, dlaczego nie znaliście się wcześniej?
Wtedy, potrafisz zmienić się tylko dla niej,
Odliczasz godziny do następnego spotkania,
A Twoje życie staje się oczekiwaniem...
Znasz to uczucie?
Uwierz mi nie ma nic lepszego...
Kiedy po godzinach spędzonych w pustym pokoju,
Możesz wreszcie zobaczyć tą jedyną osobę,
Usłyszeć jej głos
I po prostu cieszyć się życiem...
Razem z nią. Uwierz mi, to jest to...

Paulina jestem !

Paajkaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-08, 20:57   #200
kisonerka
BAN stały

"Bywają takie dni i noce, które zmieniają wszystko. Bywają takie rozmowy, własne lub zasłyszane, które są w stanie wywrócić do góry nogami cały nasz świat. Nie możemy ich przewidzieć. Nie możemy się na nie przygotować. Czyhają gdzieś na nas, zapisane w łańcuchu pozornych przypadków, nieuchronne jak świt po ciemności..."

„Składam ten świat po kawałku, ponieważ lustro, w którym się kiedyś odbijał, rozpadło się w drobny mak. Bo wystarczy, że zabraknie jednego kawałka puzzli, a obraz nigdy nie będzie kompletny.”

Anna Onichimowska "Hera moja miłość" (moja ulubiona)
kisonerka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-10, 18:38   #201
malinowaherbatka
Przyczajenie

Nigdy wcześniej nie zastanawiałam się nad tym jak chciałabym umrzeć (...)
Oto miałam oddać życie za kogoś innego, za kogoś ,kogo kochałam.To dobra śmierć.Bez wątpienia.Szlachetny postępek.Coś znaczącego.

"Zmierzch"-Stephenie Meyer

Nie dajmy umrzeć temu tematowi ;D jest świetny ;P
a to troche nie do konca o milosci ale wazne ze jest xD
Stary 2009-03-13, 17:20   #202
Calineczka777
BAN stały

GG do Calineczka777

Kobieta powinna umiec 70 rzeczy 69 :P i gotowac
Calineczka777 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-14, 10:41   #203
Kochanaa
Zadomowienie

GG do Kochanaa

Super wątek A cytaty piękne... A może by tak pod każdym pisać skąd pochodzi? Lub jak nie wiemy pisać: autor nieznany ?

ja niestety nic nie dodam.. bo żaden cytat nie przychodzi mi do głowy.... Przepraszam... No może dodam jeden ze "Zmierzchu", tak żeby off'a nie było.

"- Lew zakochał się w jagnięciu.
- Biedne, głupie jagnię.
- Chory na umyśle lew masochista."

Stary 2009-03-14, 10:58   #204
Plotkaraaa
xoxo

" Słyszałem że podobno świat jest piękny - rzekł niewidomy.
Podobno... - odpowiedział widzący "

`Mężczyźni zawsze kochają za coś. Za urodę, za charakter, za błysk w oczach.. A kobiety kochają po prostu, bezinteresownie.`

Jeszcze wczoraj mówiłeś, że mam ładne oczy.
Patrzyłam potem tak długo w lustro i cieszyłam się, że to zauważyłeś.
Jeszcze wczoraj, pamiętam czytałeś mi wiersze.
Nie wiem czy to był Różewicz czy Staff, bo nigdy ich nie rozróżniałam,
ale wiem że to były wiersze o MIŁOŚCI.
Jeszcze wczoraj na fizyce posłałeś mi kartkę z zeszytu, na której napisałeś, że mnie -KOCHASZ- Może to banalne ale schowałam ją do encyklopedii, jeszcze wczoraj...
A dziś..

I to wszystko przeszło!... I dziś w tym salonie - chłodno, ciemno i pusto...
Jest tylko ona i niewidzialny pająk smutku,
który zawsze zasuwa szarą siecią te miejsca,
gdzie byliśmy szczęśliwi i skąd szczęście uciekło..
.

Każdy żyje pogrążony w snach lub marzeniach, to jest piekne życie ... tylko czasem budzimy się i widzimy, że nie wszystko jest takie kolorowe ..., że rzeczywistość jest szara ... i wtedy chcemy na powrót usnąć, ale to juz nie takie łatwe.

Żadna noc nie może być aż tak czarna, żeby nigdzie nie można było odszukać choć jednej gwiazdy. Pustynia też nie może być aż tak beznadziejna, żeby nie można było odkryć oazy. Pogódź się z życiem, takim jakie ono jest. Zawsze gdzieś czeka jakaś mała radość. Istnieją kwiaty, które kwitną nawet w zimie.

Kiedy jesteś zakochany, wszystko zaczynasz widzieć w nowym świetle; stajesz sie hojny, przebaczający i miły w sytuacjach, w których wcześniej bywałeś twardy i podły. W sposób nieunikniony ludzie zaczną podobnie reagować i wkrótce przekonasz się, iż żyjesz w świecie ogarniętym miłością, który ty sam stworzyłeś. Albo przypomnij sobie okresy, kiedy byłeś w złym humorze i jak wszystko cię denerwowało, stawałeś się podejrzliwy, podły i wręcz paranoidalny. Widziałeś, jak inni ludzie reagowali na twoje zachowanie w podobnie negatywny sposób, i nagle zdałeś sobie sprawę, że żyjesz we wrogim świecie stworzonym przez twoje myśli i twoje uczucia.

.
Stary 2009-03-14, 12:08   #205
xDJakJaCieLubiexD
Rozeznanie

- Powiedziałeś że jest za gruba , byś mógł z nią być .
- No powiedziałem.. , i co z związku z tym ?!
- Schudła 15 kg. Prawda ?
- No schudła . Ale dalej nie rozumiem do czego dążysz ?!
- Bo potem powiedziałeś że jes za chuda .
- No i co z tego ?
- Teraz jest anorektyczką , nawet nie wiesz jak jest jej źle , co czuje ..
Z każdym dniem walczy o życie , rozumiesz ?!!
- ..
- i to własnie przez Ciebie . !
- ale ja..
- tak wiem , wiem nie chciałes . Zawsze sie tak mówi..

nie chciałam im posyłać łez. odchodziłam...odchodziłam ... i nie miało znaczenia, jak wiele serc będzie zranionych - moje, ich czy kogokolwiek. w duchu już od nich odeszłam. [...] nigdy już nie zobaczę tego syfu. dzięki bogu.

Stary 2009-03-14, 14:27   #206
Paajkaa
Zadomowienie

Powinnam to przewidzieć. Dostrzec wyraźne ostrzeżenia. To zabawne, ale kiedy tak bardzo pragniesz uwierzyć w coś i kogoś, stajesz się ślepy na wszystko dookoła.

Chciałabym go nienawidzić, wyrzucić o z umysłu i nie poświęcić mu ani jednej myśli tak długo, jak żyję, ale nie potrafię. Nie kocham go - przynajmniej tak mi się wydaję. Po prostu nie mogę przestać myśleć o tym, jaki był zagubiony, zdezorientowany-sama nie wiem-spragniony miłości, tak myślę.

Paulina jestem !

Paajkaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-14, 15:39   #207
Kochanaa
Zadomowienie

GG do Kochanaa

Oo a jakoś tak mi wpadły w ręce cytaty z Puchatka.. dodaam

Mój dziadek widział kiedyś ser tego samego koloru...

Im bardziej Puchatek zaglądał do środka, tym bardziej tam Prosiaczka nie było

Wiesz, Prosiaczku... miłość jest wtedy... kiedy kogoś lubimy... za bardzo

– Puchatku?
– Tak Prosiaczku?
– Nic, tylko chciałem się upewnić, że jesteś.

– Powiedz, Puchatku – rzekł wreszcie Prosiaczek – co ty mówisz, jak się budzisz z samego rana?
– Mówię: „Co też dziś będzie na śniadanie?” – odpowiedział Puchatek. – A co ty mówisz, Prosiaczku?
– Ja mówię: „Ciekaw jestem, co się dzisiaj wydarzy ciekawego”.
Puchatek skinął łebkiem w zamyśleniu.
– To na jedno wychodzi – powiedział.

To bzykanie coś oznacza. Takie bzyczące bzykanie nie bzyka bez powodu. Jeżeli słyszę bzykanie, to znaczy, że ktoś bzyka, a jedyny powód bzykania, jaki znam, to ten, że się jest pszczołą.

A gdybym ja posadził plaster miodu przed moim domem, czy wyrośnie z niego ul?

Kłapouchy:

Ale zresztą... czym są urodziny? Dziś są, jutro ich nie ma.

Bo wypadek to dziwna rzecz... Nigdy go nie ma dopóki się nie zdarzy.

Jest dostatecznie smutno, jeżeli samemu jest się nieszczęśliwym, ale jest jeszcze smutniej, kiedy wszyscy inni twierdzą, że też są nieszczęśliwi.
Stary 2009-03-14, 15:44   #208
almondfairy
seriously? no.

wiem... nie jestem idealna, ale idealnie sobie z tym radzę...

kocham ten tekst kradziony z Wizażu, któraś z Wizażanek ma go w podpisie

książki
ubrania
almondfairy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-16, 09:20   #209
Ewka:D:D
Rozeznanie

Co jest najśmieszniejsze w ludziach:
Zawsze myślą na odwrót: spieszy im się do dorosłości, a potem wzdychają za utraconym dzieciństwem. Tracą zdrowie by zdobyć pieniądze, potem tracą pieniądze by odzyskać zdrowie. Z troską myślą o przyszłości, zapominając o chwili obecnej i w ten sposób nie przeżywają ani teraźniejszości ani przyszłości. Żyją jakby nigdy nie mieli umrzeć, a umierają, jakby nigdy nie żyli.
— Paulo Coelho Być jak płynąca rzeka

"badz soba , bo zycie jest za krotkie ,aby byc kims innym ..."

'Nigdy nie bedziesz taki jak ja, nigdy nie bedziesz mna, musialbys przezyc to co ja, byc gdzie ja, myslec tak!"

'Będę sobą nawet jeśli skończę licząc drobne w kubku'

'dlatego nic mi sie nie chce,szczescie wchłaniam z powietrzem,takiego swiata ja nie chce,wiec go sobie ulepsze' ostr- brzydki, zły i …

'zycie to szkola, a ja w niej uczyc sie musze,tu kazdy blad to porazka a ja musze byc prymusem....'

'latwo sie zgubic gdzies miedzy marzeniami......'

'nie spedzam calego zycia przed telewizorem
no bo wiem skad sie wzialem i wiem po co,
nie sypiam w ciagu dnia i nie sypiam takze noca
kiedy inni spac chodza `

`a Ty pytasz mnie dokad zmierzam
a ja zawsze zmierzam tam gdzie dobra impreza ...'

`żyję dla takich chwil..kiedy bierzesz haust powietrza i krzyczysz chwilo proszę bądź wieczna! `

sto tysięcy zachodów słońca,w które chcę się gapić!'

`Ile szczęścia może dać jedna chmura na niebie.. `

Może jutro zniknę,lecz w tej sekundzie oddycham!'

zanurzyć twarz w twych dłoniach i nie dotknąć nigdy dna...'

Ewka:D:D jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-18, 07:17   #210
AgulkaB
Raczkowanie

GG do AgulkaB Send a message via Skype™ to AgulkaB

-Kim ty do licha jesteś?
- Skoro ty jesteś księżniczką, to będę twoim księciem.
-Jaką księżniczką? O czym ty do diabła mówisz?
- Diabeł powiadasz... Hmm.. Ok. Dla ciebie mogę być nawet diabłem. Kim tylko zechcesz. Byle byś była szczęśliwa..

Nowe wątki na forum Wizażowe wyliczanki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości