|
|
#181 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Wzory na haft krzyżykowy vol.2
ametysta1 wzorki dla Ciebie,jak będzie problem z wydrukowaniem to podaj emaila wyślę w pdf.
|
#182 |
|
Raczkowanie
|
Hejoo
![]() Dziewczyny macie może jakies wzory św. Franciszka?? Prosze o pomoc ![]()
|
|
|
|
#183 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#184 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: witam
asika80
Tu są śliczne wzorki, może coś Ci się spodoba... http://www.igolki.net/cat-animal.html |
|
|
|
#185 |
|
Zakorzenienie
|
NiejakaBeznadziejna ja najbardziej lubię haftować na kanwie 16 ct. Krzyżyki nie za duże nie za małe, akurat na 2 nitki. Zdjęcia kanw nie dadzą Ci za wiele, najlepiej zobaczyć na żywo. Tutaj masz kalkulator wielkości kanw http://www.haftypolskie.com.pl/?p=canvas_converter Jak mi podasz swój adres na PW, to postaram się przesłać Ci małe próbki kanw które aktualnie posiadam, wtedy najlepiej rozeznasz się w wielkościach krzyżyków.
|
|
|
|
#186 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Żeby się zorientować czy kanwa o danej gęstości najlepiej jest przeliczyć sobie ilość krzyżyków i sprawdzić jakie wymiary będzie miał gotowy obrazek, wtedy będziesz pewna czy wybrałaś odpowiednią kanwę. Strona którą podała Integra na pewno Ci pomoże i szybko sobie wszystko przeliczysz. |
|
|
|
|
#187 |
|
Raczkowanie
|
Lightangel. ale ten obraz Hae to będzie cuuuuudowny!!, już zapowiada się powalająco, a co to dopiero będzie jak dotrwasz do końca. Super
Każdy dzień ma swój aromat /Melchior Wańkowicz/ "..Bo ja przez Ciebie nawet nie wiem jak żyć, sto lat niech chociaż minie, nim spotkam Cię znów, proszę Cię, zostaw juz..." https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=247773 propozycje na wypady z naszymi psiakami, zapraszam do wpisów |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#188 |
|
Raczkowanie
|
poszukuje wzorow religijnych oraz dla dzieci i krajobrazy prosze o wyslanie na poczte a.bia80@interia.eu
|
|
|
|
#189 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Już Ci przesłałam daj znać czy doszło. |
|
|
|
|
#190 |
|
Raczkowanie
|
aszkam daj znac czy wzorki doszly
Pozdrawiam |
|
|
|
#191 |
|
Raczkowanie
|
tak bardzo dziękuję doszły wzorki
|
|
|
|
#192 |
|
Zakorzenienie
|
mam problem
![]() kupilam kanwe gestosci 46 oczek na 10 cm. do tego jest czarna i prawie nic nie widac. nie wiem iloma nitkami szyc. jedna z tych 6 w mulinie wydaje mi sie za malo i sa przeswity ale jak wezme 2 to jakos tak grubo, brzydko.jak Wy szyjecie?
|
#193 |
|
Raczkowanie
|
Są wzory bardzo ładne do wyszywania na czarnej kanwie ...wtedy kanwa jest odrazu tłem
Ja bym wyszywała trzema nitkami....przeważnie dzieli się muline na pół....kiedyś wyszywałam na takiej gęstości trzema nitkami i było ok. Ale może ktoś ma inne doświadczenie. Niestety nie mam aktualnie żadnego wzoru na czarną kanwę.Ale jak przejrzysz forum to myślę że coś znajdziesz.Powodzienia, jak coś zaczniesz zrób fotkę i się pochwal .Mam pyatanie czy pierzecie obrazki bo skoczeniu ...boję sie czy ciemne kolory nie puszczają? Edytowane przez judyta_d Czas edycji: 2008-10-29 o 15:36 |
|
|
|
#194 |
|
Zakorzenienie
|
judyto dziekuje. wzor juz mam upatrzony. do tej pory szylam 2 nitkami ale na innej grubosci
![]() tak ja piore, a raczej delikatnie namaczam w wodzie i zostawiam rozlozone do wyschniecia. do tej pory nic sie nie dzialo
|
#195 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#196 |
|
Zakorzenienie
|
Sanetko, ja zawsze wyszywam dwiema nitkami na kanwie 46 oczek. Zobacz sobie kilka postów wyżej jak wychodzą mi obrazki, nie wydaje mi się żeby było zbyt grubo.
|
|
|
|
#197 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie umiem się skupić tylko i wyłącznie na jednym obrazku, bo za szybko mnie nudzi, a potem efekty są takie jakie są
|
|
|
|
|
#198 |
|
Raczkowanie
|
;
|
|
|
|
#199 |
|
Przyczajenie
|
A ma ktos dziela Klimta? :? Chodzi mi o drzewo zycia i pocalunek... ? albo inne? helpus'?
|
|
|
|
#200 | |
|
Raczkowanie
|
Ja piorę zawsze obrazki kiedy je skończę.raz mi tylko farbowal czerwony kolor ale była to mulina kupiona na allegro.Ariadna, Anchor nie farbowały mi nigdy.pozdrawiam
Cytat:
|
|
|
|
|
#201 |
|
Rozeznanie
|
ja najczęściej wykorzystuję haft do ozdabiania jaśków...ubranek dziecięcych....nigdy mi nie farbował...chociaż piorę potem gotowe wyroby w pralce...na 40 stopni ...w arielu do białych rzeczy
|
|
|
|
#202 |
|
Wtajemniczenie
|
ja tez haftuje ariadna i jeszcze nic mi niezafarbowało, z drugiej strony to trzeba uważac strasznie tyle pracy wkładamy w haftowanie a tu może pojawic się taki zonk
|
#203 |
|
Raczkowanie
|
widzę, że ostatnio pojawia się temat o mulinie i kanwie
ja mulinę rozdzielam na 3 nitki wtedy obraz wydaje mi się pełniejszy i nie widać prześwitów kanwy używam raz mniejszej raz większej (mi to nie robi różnicy). W zależności od odcieni obrazka używam kanwy czarnej białej i kremowej wtedy dobieram ją tak żeby końcowy efekt był dość widoczny (chodzi mi tu o fakt żeby ten obrazek nie tonął w tle kanwy). W sprzedaży są u mnie kanwy jeszcze paru innych kolorów ale szczerze mówiąć nie bardzo pasują do różnych wzorków ....
|
|
|
|
#204 |
|
Raczkowanie
|
co do prania haftów to ja piorę ręcznie
a dokładnie na małą miękką gąbeczkę leje troche mydełka i lekko "szoruję" obrazek wolę nie ryzykować prania w pralce i zniszczenia :/
|
|
|
|
#205 |
|
Raczkowanie
|
witam
ostatnio któraś z was drogie koleżanki poszukiwała wzorków krówek, dzisiaj wpadły mi w ręce takie krasulki wiec jeśli któraś jest nimi zainteresowana prześle na e-maila |
|
|
|
#206 |
|
Raczkowanie
|
Hey dziewczyny.
Ja sie znowu zwracam do was z gorącą prośbą o jakieś łatwe wzorki =) Mój mężczyzna dzielnie haftuje i dobrze mu idzie, ale zrobił się wybredny a ja nie mogę nic znaleźć Więc jeśli macie w swoich zbiorach jakieś kilkukolorowe, nieduże wzorki (bez backsticha) to bardzo bym prosiła Najchetniej jakieś zwierzątka, czy inne jakieś śmieszne lub słodkie stworki.Z góry bardzo dziękuję ![]() Mój e-mail ta5ha@interia.pl |
|
|
|
#207 |
|
Przyczajenie
|
Witam wszystkie hafciarki
odpowiedz dla paputka spróbuj poszukać na www.igolki.net jest tam masa wzorów
Edytowane przez mogrud Czas edycji: 2008-10-30 o 13:10 |
|
|
|
#208 |
|
Rozeznanie
|
Ja mam zamiar wychawtować aniołki, które znajdują się w najnowszych Haftach Polskich. Zastanawiam się tylko, czy rzadsza kanwa nie dałaby lepszego efektu, muszę jeszcze pomyśleć i zorientować się czy taką wogólę u mnie znajde.
|
|
|
|
#209 |
|
Raczkowanie
|
witam mogrud znam tą strone ale niestety nie znalazłam tego wzoru dziewczyny mi przesłały taki wzór tylko nie ma numerów nici do niego trzeba pokombinować pozdrawiam Jola
|
|
|
|
#210 |
|
Raczkowanie
|
ametysta1 jak aniołki które wstawiłam,są czytelne?
Nowe wątki na forum Druty, igła i szydełko
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:26.

nie wiem iloma nitkami szyc. jedna z tych 6 w mulinie wydaje mi sie za malo i sa przeswity ale jak wezme 2 to jakos tak grubo, brzydko.