|
|
#181 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Prezenty dla taty
brzydkiepaznokcie
może pomogę z monetami? Jak coś zapraszam na priva ![]() honey92 a może myszka o komputera w kształcie samochodu?
|
|
#182 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję za sugestię
![]() Ale już kupiłam - Nóż Szefa Kuchni Victorinoxa ![]() Ciekawe jak się będzie sprawował Do tego książkę kulinarną R. Sowy. Mam nadzieję, że Tata będzie się cieszył
|
|
#183 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#184 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja kupuję tacie na gwiazdkę koszulkę z napisem "Boss wszystkich bossów"
|
|
|
|
|
#185 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Spokojnie Od paru lat slyszę, że chciałby jakiś porządny nóż etc ![]() Poza tym kocha gotować, więc myślę że to prezent jak najbardziej trafiony A co do przesądów - musielibyśmy z domu nie wychodzić i nic nie robić żeby życ w "zgodzie" z nimi
|
|
|
#186 |
|
Zakorzenienie
|
Ja właśnie zamówiłam dla mojego taty na allegro lodowy kufel
Poza tym dostanie jeszcze nową płytę Rihanny
|
|
|
|
|
#187 | |
|
Raczkowanie
|
Witam! Z tymi tatusiami to tak jest-niczego nie potrzebują (tak mówią) i nie wiadomo czym ich uszczęśliwić
![]() Mój na różne okazje dostawał m.in.: - kosmetyki wszelkiego rodzaju (przeważnie jak coś mu się kończyło, to dostawał właśnie to i był b.zadowolony) - maszynkę do włosów (teraz ma prywatnego fryzjera, za darmo i nie musi u fryzjera czekać..a że pracuje, ciężko mu się nawet wyrwać było..a tak-jak przyjeżdżam na weekend do domu, kiedy chce- 10 min.i gotowe )- pasek do spodni..o coś takiego: http://allegro.pl/item840015276_extr...ebie_mp19.html ale kupiony w zwykłym sklepie - koszulkę "I LOVE POKER"..bo kocha i gra w wirtualnego na internecie ;P - w parze z mamą - pościel - na rocznicę ślubu-też razem z mamą -oprawiony akt ślubu, bo zawsze w szafce leżał z innymi dokumentami - wizytownik, kalendarz - i inne Unikam kupowania ubrań-to robi mama.. Poza tym, wolę prezenty, które Go ucieszą.. a mierzenie ubrań jest dla Niego karą no i wybredny jest :PW tym roku dostanie prawdopodobnie podgrzewacz na USB, bo długo przesiaduje przy kompie.. Nawet w pracy i często narzeka, że mu kawa wystygnie zanim zdąży ją wypić. _________________________ ________ Kilka porad dot. niektórych prezentów: * dając coś ostrego (nóż, nożyczki, kaktus...) weźmy za to monetę, np. 2 gr-wtedy obdarowany "kupi" ją od nas * dając torebkę czy portfel, wrzućmy do niej kilka groszy, żeby pieniądze trzymały się obdarowanego * nie daje się też butów, paska, pereł (nawet sztucznych, ale to tego wątku chyba nie dotyczy Wiem, że to przesądy, ale w mojej rodzinie każdy poczułby się urażony, gdyby dostał pusty portfel.. Cytat:
Znalazłam jeszcze dwie aukcje, może coś Cię zainteresuje: http://allegro.pl/item835083137_ikea..._dvd_styl.html http://allegro.pl/item846365158_drew...plyty_dvd.html Edytowane przez pati172003 Czas edycji: 2009-12-08 o 21:18 |
|
|
|
|
|
#188 |
|
Wtajemniczenie
|
mam prezent
http://www.focus.pl/informacje/prenumerata/ |
|
|
|
|
#189 |
|
Raczkowanie
|
Tun1a-świetny pomysł!
Chyba go odgapię, ale dla dziadka
|
|
|
|
|
#190 |
|
Wtajemniczenie
|
dzięki! Tylko, że na tym nie koniec.... tata ma na imie Adam i ma urodziny 21 grudnia. Jeszcze 2 prezenty.... na pewno kosmetyki i słodycze
|
|
|
|
|
#191 |
|
Zadomowienie
|
Aaaaa dziękuję za pomysł
Przypomniało mi się, że mój już od dawna coś mówi, że chciałby taką dużą mapę świata na ścianę :PTaki dostanie moja mama Kilka dni temu zdała prawko ![]() Ja mam jeszcze dla was taki pomysł: Mój tata w zeszłym roku dostał model statku do sklejania (taki z kartonu ) i miał z tego straszną frajdę, bo przypomniało mu to młodość, gdy zbierał modele z "Małego Modelarza"
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#192 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#193 |
|
Rozeznanie
|
Ja dostałam kiedyś takie dwa pudła z IKEI czarno białe w paski z napisem DVD-przydały się bardzo. Mieszczą się do nich filmy w tych prostokątnych pudełkach
Znalazłam jeszcze dwie aukcje, może coś Cię zainteresuje: http://allegro.pl/item835083137_ikea..._dvd_styl.html http://allegro.pl/item846365158_drew...plyty_dvd.html[/QUOTE] Dziękuje za pomysły, ale już kupiłam te kalesony możecie się śmiać, ale wczoraj Matka mówiła, że szukał po mieście i nie znalazł, no to jestem pewna, że mu się przydadzą, bo często na rowerze jeździ a teraz zimno![]() A możesz napisać, czemu zegarka się nie daje? u mnie też do portfela i skarbonki wrzuca się grosik, bo nie wypada dać pustego, buty podobno to symbol rozstania, a perły to łzy a pasek? tak z ciekawości pytam
|
|
#194 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Pasek, to mi powiedział tato, bo trzeba będzie zaciskać pasa przez następny rok Nie wiem czy to tylko jego "powiedzenie", czy tak jak buty, znane..Ja zażyczyłam sobie od siostry pasek i zamierzam dać jej za niego tą przysłowiową monetę, by go odkupić ![]() |
|
|
|
|
|
#195 |
|
Raczkowanie
|
O grosiku w portfelu słyszałam, ale że się zegarków nie daje to nie.
Ja mam nie lada problem, jako, że mój tata jest osobą bardzo-mało-rzeczy-potrzebującą a jak już coś potrzebuje to kupi sobie sam Problem jednak w tym, że i jego cierpliwość czasem się kończy i po otrzymaniu kolejnej koszuli i zestawu kosmetyków kiedyś napomknął, że ile tych kosmetyków można mieć, a koszule to już mu się do szafy nie mieszczą :P Tak więc koszule i kosmetyki odpadają. Tata lubi rozwiązywać krzyżówki. Jest zapalonym działkowcem, a jak nie jest na działce to na balkonie coś przesadza Kocha swój samochód, aczkolwiek preferuje sam wybierać produkty do jego pielęgnacji jako, że ja z mamą się nie znamy :P Robi sam nalewki. Uwielbia florę i faunę - w szczególności konie i podróże, ale niezbyt dalekie. Poza tym jeździ często na rowerze i lubi bawić się w stolarza, co mu genialnie wychodzi. Ogólnie jest "złotą rączką" i lubi mieć wszystko na swoim miejscu ![]() Lubi też kolekcjonować monety, ale pasjonatem nie jest. Posiada całkiem spory zbiór a klaserze. Podobnie jest ze znaczkami. Poza tym zapalony grzybiarz - kiedyś mama kupiła mu z tego powodu scyzoryk ze stali nierdzewnej, ale ponieważ ma dwa swoje od dawien dawna ukochane, więc ten nowy leży nie używany.Książek dostał już tony - o ogrodnictwie i o koniach, więc chociaż powszechnie wiadomo, że książka jest zawsze dobrym prezentem w tym przypadku - co za dużo, to nie zdrowo. Łamałyśmy sobie głowy z mamą co by mu tu dać na gwiazdkę. Początkowo pomysłem był barometr - taki elegancki, w drewnie. Jednak po dłuższej naradzie zdecydowałyśmy się na licznik rowerowy - trochę droższy, z różnymi funkcjami. A oprócz tego zakupimy mu dużą skrzynkę na narzędzia - już widzę jak siedzi na podłodze i sobie układa śrubki i śrubeczki Tak jak pisałam wcześniej - lubi mieć wszystko poukładane, więc domowe narzędzia trzyma w szafce na balkonie - w szufladach zrobił sobie specjalne przegródki, ale jak coś trzeba naprawić to musi z całą szufladą biegać po domu, więc taka skrzynka mu się przyda ![]() A jeśli chodzi o alkohol, to całkiem dobry pomysł - mam zamiar wykorzystać go za miesiąc, na urodziny taty bo na Boże Narodzenie jednak wolę wymyślić coś bardziej kreatywnego )
Edytowane przez olinekokraglinek Czas edycji: 2009-12-13 o 12:55 |
|
|
|
|
#196 |
|
Raczkowanie
|
brzydkiepaznokcie
tak jeszcze pomyślałem, a może Twojemu tacie przyda się taka książka "Vademecum czyszczenia i konserwacji monet"? To nowa pozycja na rynku numizmatycznym. Po raz pierwszy poruszano temat usuwania zanieczyszczeń z monet ze stopu Nordic Gold oraz monet lustrzanych.
|
|
#197 |
|
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
Ja kupiłam tacie fotokufel - własnego projektu
Ale to było na mikołaja. Faktycznie - -pomysł skrzynki na narzedzia jest fajny - zawsze mam prpoblemy z tego typu prezentami i kończy się na tym, że tata dostaje kolejny sweter....
|
|
|
|
|
#198 |
|
Rozeznanie
|
mój wszystko ma i dostał ode mnie już wiele
![]() na te święta przyjdzie do niego mikołaj z pełną wielką siatką słodyczy, które uwielbia
|
|
#199 |
|
Raczkowanie
|
Mój tata ma swoją firmę, w związku z tym dużo jeździ samochodem po mieście i baaardzo często wkurza się na niedouczonych kierowców. Więc przeszukiwałam sklepy internetowe i znalazłam to http://www.ministerstwogadzetow.com/...odowy-led.html
Prezent trochę z jajem, ale napewno bardzo mu się spodoba ...w tym roku będzie oryginalnie..
|
|
|
|
|
#200 |
|
Raczkowanie
|
Jeszcze jeden pomysł dla kolekcjonera - może coś do przechowywania kolekcji?
W tym artykule przedstawiono 6 metod przechowywania numizmatów i monet może kogoś zainspiruje: http://www.katalogmonet.pl/Poradnik/...-sposobow.html
|
|
#201 |
|
|
Pamiętam, ze mój dziadek kolekcjonował kiedys monety, wiem, że jeszcze kilka lat temu pokazywał mi niektóre pamietyające czasu zaborów. W sumie polatach fajnie tak powwspominać popatrzeć - nie miał co prawda aż tak rozbudowanej kolekcji, jak ta w linku, ale miał kilka interesujących okazów. Tat nie podziela jednak jego pasji, więc chyba tradycja kolekcjonerstwa w mojej rodzinie wygaśnie. Chociaż mój TŻ zdradza pewne ciagoty w kierunku numizmatyki, ale powiedzmy, że stawia dopiero pierwsze kroki.
Wracając do tematu - co lepiej kupic tacie - fotokufel czy sweter - bo się wacham co bedzie lesze
|
|
|
|
|
#202 |
|
Raczkowanie
|
Mój dziadek kolekcjonował takie monety. Pamiętam jak opowiadał mi historie związane z monetami które posiadał. Fenomenalna sprawa.
Ostatnio myślałem, żeby zrobić sesję tematyczną opisującą historię wybranych numizmatów. |
|
|
|
|
#203 |
|
Raczkowanie
|
fooosy warto podtrzymywać rodzinne tradycje.
Kolekcja dziadka zapewne jest piękna - stare monety, numizmaty - nie dostępne dziś dla zwykłego człowieka. A może Twój TŻ rozpocznie swoją kolekcję? Jeśli zaczyna się tym interesować? Może sprezentujesz mu jakiś ładny numizmat - w wątku kolekcjonerskim pisałaś, że jest fanem futbolu, może jedną z monet z kolekcji którą Ci poleciłem? A może skoro jest początkujący przyda mu się jakiś podręcznik? Trochę wyżej pisałem nowej książce, która się nie dawno ukazała. Sesja fotografia zacna rzecz ![]() Fooosy jak dla mnie kufel - zawsze to coś innego, coś czego pewnie sam sobie nie kupic. A sweter, jeśli mu potrzebny możne sobie sam kupić, dodatkowo przymierzy go i nie będzie obaw, że zły rozmiar.
|
|
#204 |
|
Przyczajenie
|
Krol Poniatowski, a gdzie mogę dostać tę książkę? odwiedziłam dzisiaj wszystkie księgarnie w moim mieście, w żadnej nie ma...
|
|
|
|
|
#205 |
|
Raczkowanie
|
a może awaryjna ładowarka do telefonu?
![]() http://www.toys4boys.pl/Awaryjna-lad...na-item63.html mój tata często narzeka, że komórka rozładowuje mu się poza domem, a jest mu potrzebna właściwie non stop. myślicie że to dobry prezent?
|
|
#206 |
|
Zadomowienie
|
oj ja to mam problem. kupiłam tacie dwie płyty winylowe, ale jedną jak się okazało już ma, a druga jest singlem, więc w sumie niewiele dostanie.
postanowiłam mu coś dokupić, ale kompletnie nie wiem co. mogłabym mu nawte cos sama zrobić, bo siedzę w chora w domu io wychodzić nie mogę. już za późno na zakupy przez internet niestety... a więc tata, jest typowym marudą, nigdy nie cieszy się z prezentów, każdy komentuje, że słabo wykonany albo coś takiego. wszystko skórzane odpada (tata albo nie nosi, albo arzeka na zły wyrób skórzany), muzyczne płyty też, bo mam te winyle. tata nie interesuje się właściwie niczym, jest majsterkowiczem, ale wszyustko już ma. komputer też jest mu bliski, duzo na allegro siedzi. pracuje od pół roku w nowej firmie i ciągle nie ma go w domu. jedyne co mogłoby być ok to bielizna na narty (od 2lat jest zakochany w nartach, ale już gogl ei cały strój ma skompletowany, prócz włażnie takiej bielizny termicznej (nie wiem jak to się nazywa). myślałam też o bilecie na na koncert jeana michaela jarra, ale jest dośc drogi, a tata sam do katowic nie pojedzie (jesteśmy z okolic Gdańska). no i ewentualnie myslalam o prenumeracie focusa, ale widze ze trzeba zaprenumerowac z focus historia, a on kompletnie się historią nie interesuje. co zrobic/kupic? Proszę o rady. |
|
|
|
|
#207 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#208 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#209 |
|
|
Ale Twoje zdjęcia są naprawde świetne! To może sfotografujesz jakiś ciekawy obiekt i takie zdjęcie mi podarujesz - tylko w jakiejś ciekawej formie np. jak ja na kuflu do piwa? Taki fotogadżeto to moim zdaniem coś ciekawego i niespotykanego zarazem
A poza tym uważam, że taki talent powinnaś rozwijać
|
|
|
|
|
#210 | ||
|
Zakorzenienie
|
dla taty (teścia) prezent w postaci nowego portfela i ciepłych skórzanych rękawiczek
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Prezenty
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:53.

Chyba go odgapię, ale dla dziadka 

<3<3