Prezenty na 18-tkę - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Prezenty

Notka

Prezenty Prezenty to coś co lubimy otrzymywać i dawać. Podpowiadamy jak wyszukać odpowiedni prezent. Gdzie kupić po okazyjnej cenie prezenty świąteczne i nie tylko.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-05-30, 13:13   #181
Australia
Rozeznanie

Dot.: Prezenty na 18-tkę

Mam takie oto zadanie i potrzebuję pomocy

Muszę kupić prezent na 18 urodziny dla chłopaka upośledzonego w stopniu umiarkowanym. Może któraś z Was ma jakieś fajne pomysły? Chłopak jest bardzo pogodną i miłą osobą. Jest przyjazny i koleżeński. Pamiętam ze w zeszłym roku podarowałam mu album ze zdjęciami na których był on z najbliższymi osobami z jego otoczenia. Bardzo się z tego prezentu cieszył no ale teraz trzeba wymyślić coś nowego

Nauki korzenie są gorzkie, ale owoce smaczne
Australia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-31, 10:46   #182
laiamand
Raczkowanie

Może jakąś roślinkę? Ananasa, drzewko pomarańczowe, kaktusa? To w miarę oryginalny prezent i można go twórczo rozwinąć. Gdy ananas dojrzeje, odcina się pióropusz i sadzi z powrotem.
Stary 2010-06-10, 19:25   #183
happycardcore
Raczkowanie

Cześć Wam, mam problem. Chciałam podarować prezent dla kolegi na którym mi bardzo zależy, za niedługo kończy 18 lat. Więc chciałam mu wręczyć w dniu jego urodzin, tak jakby 'niespodziankę' zrobić. Nie wiem kompletnie co mu kupić, interesuje się komputerami, lubi popijać piwo w towarzystwie. A ja chcę mu coś podarować żeby było widoczne u niego w pokoju czy gdzieś tam, żeby o mnie pamiętał. Macie jakieś pomysły?
happycardcore jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-14, 14:35   #184
laiamand
Raczkowanie

Ach prezent dla komputerowca, wreszcie coś na czym się znam

Po pierwsze, on jest programistą czy sprzętowcem? To są zupełnie inne podejścia do rzeczy.

Dla programistów polecam zabawne budziki albo zegar z przerobioną tarczą: 9-11 świt, 11-14 rano, 14-18 przedpołudnie, 18-22 popołudnie, 22-3 wieczór, 3-9 noc.

Dla sprzętowców dobry jest scyzoryk z końcówkami typu torx, najlepiej spytaj w specjalistycznym sklepie.

Ponadto wszelkiego rodzaju gadżety na USB: wiatraczek+lampka (szczerze polecam), podgrzewacz do kubka, podkładka chłodząca pod laptopa; do tego dołączyć kolorowy HUB (rozdzielnik USB), bo zaraz wszystkie wejścia będą zajęte. Dobrym pomysłem jest też ładowarka solarna, ale trzeba dowiedzieć się jaki ma model telefonu, bo one nie nadają się do wszystkich. Sprawdzają się wszelkiego rodzaju głupie gadżety, ale radzę z tym uważać, bo wszyscy kumple wpadną na ten pomysł.

Możesz się na danej rzeczy jakoś podpisać.
Stary 2010-06-14, 15:24   #185
Super Fotograf
Raczkowanie

HUB USB połączony z czytnikiem kart - fajna sprawa
Super Fotograf jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-24, 16:57   #186
maalinkaa8
Rozeznanie

Witam
Wybieram się na 18nastkę koleżanki i mam pewien problem ... Otóż moim prezentem będzie pudełko z różnymi duperelami zamierzam tam włożyć kieliszek, ramkę do zdjęcia, wazonik, kajdanki i... no właśnie... nie wiem co dalej... może macie jakieś pomysły?
dodam, że do każdego elementu dołączę śmieszny wierszyk.
(Czytałam już wcześniejsze posty ale może macie jakieś inne ciekawe i niedrogie pomysły?)

Wiem, że jak każda kobieta, mam więcej siły niż na to wygląda.

Edytowane przez maalinkaa8
Czas edycji: 2010-06-24 o 17:11
maalinkaa8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-28, 18:21   #187
Tarara12
Raczkowanie

Coś na osiemnastkę :))

Cześć Kochane

Mogłybyście mi pomóc w wyborze czegoś dla przyjaciółki? Niedługo ma Ona 18-stkę i nie wiem do końca co Jej kupić.
Książki, płyty, kubki, figurki odpadają :P
Tarara12 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-02, 23:33   #188
zielone_trampki
BAN stały

Dot.: Coś na osiemnastkę :))

Ja proponuję kupic 18 balonów i włożyc do nich karteczki z życzeniami a do tego np jakieś kosmetyki
zielone_trampki jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-03, 02:37   #189
Nataly7
Przyczajenie

Może coś ze sklepu "Flo" - mają sklep internetowy oraz sklepy stacjonarne. Są tam rzeczy fajne, śmieszne i moim zdaniem dobre jakościowo.
Nataly7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-03, 22:26   #190
Shikinata
Rozeznanie

To twoja przyjaciółka więc ty powinnaś wiedzieć najlepiej z czego by się ucieszyła , co by chciała dostać. Może napiszesz coś o niej , będzie łatwiej
Shikinata jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-06, 11:50   #191
Tarara12
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Shikinata Pokaż wiadomość
To twoja przyjaciółka więc ty powinnaś wiedzieć najlepiej z czego by się ucieszyła , co by chciała dostać. Może napiszesz coś o niej , będzie łatwiej
No właśnie z Nią jest bardzo cięzko trafić. Chciałabym kupić Jej coś śmiesznego i praktycznego, ale nie wiem co
Tarara12 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-21, 14:22   #192
SunnyGirl
Zakorzenienie

sexy koszulkę nocną
Nie ma odwrotu z drogi obranej
wierność do końca i tak będzie.
Amen.
Mój ukochany M.
Razem od 8.08.10
licencjat
08.2011-Dziadek[*]
02.2012-Ciocia[*]
SunnyGirl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-22, 22:11   #193
maja0
Raczkowanie

Może jakieś ładne perfumy albo koszulkę nocną na pewno bedzie zadowolona pozdrawiam
maja0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-25, 13:22   #194
legalna_blondynka
Rozeznanie

a np. szisze?? ja ostatnio zrobilam taki prezent i solenizant byl bardzo zadowolony..
Stary 2010-11-03, 18:23   #195
Hann92
Przyczajenie

18-stka kolegi

Cześć ; ) Mam prośbę o podrzucenie ciekawych pomysłów na 18-stke kolegi, który jest malarzem, chodzi do liceum plastycznego ; )
Hann92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-04, 11:42   #196
atrisale
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Clarita Pokaż wiadomość
Najlepiej zastanowić się, co ona lubi i kupić coś związanego z jej hobby, upodobaniami. Może coś kolekcjonuje? Np.: Mam taką koleżankę, która kolekcjonuje takie przywieszki do łańcuszków: różne zabawne kształty, figurki. Ostatnio dostała kolejną do kolekcji: telefon. Inna osoba dostała zapachowe świeczki, ponieważ je uwielbia. Koledze kupiliśmy album o Japonii, ponieważ fascynuje go ten kraj. A ja dostałam zestaw do herbaty z motywem kota, ponieważ wszyscy wiedzą, że kocham koty.
A kiedy nie ma pomysłów, może trzeba spróbować 'wyciągnąć' informację od samej jubilatki.
A może złóżcie się na odtwarzacz mp3, teraz każdy i wszędzie słucha muzyki myśmy ostatnio znajomemu kupili iboxa zeala i był bardzo zadowolony
atrisale jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-01, 20:53   #197
vespertine_
Zadomowienie

Ja no swoje 18 urodziny dostalam niesamowicie oryginalny prezent, a mianowicie około 30 litrów czystej wódki żołądkowej, litr martini bianco, dwie cytrynówki za 7,50 i czystą finlandię
Z tych prezentów byłam baardzoo zadowolona.
Od rodziców 'dostałam' impreze, ktora, mimo że plenerowa była dość droga, od rodziny pieniądze.

Ja kupowalam zazwyczaj perfumy, bizuterie etc. Nie lubię niby śmieszczych prezentów, ktore zazwyczaj wychodzą żalosnie.

---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ----------

Ja no swoje 18 urodziny dostalam niesamowicie oryginalny prezent, a mianowicie około 30 litrów czystej wódki żołądkowej, litr martini bianco, dwie cytrynówki za 7,50 i czystą finlandię
Z tych prezentów byłam baardzoo zadowolona.
Od rodziców 'dostałam' impreze, ktora, mimo że plenerowa była dość droga, od rodziny pieniądze.

Ja kupowalam zazwyczaj perfumy, bizuterie etc. Nie lubię niby śmieszczych prezentów, ktore zazwyczaj wychodzą żalosnie.

będzie sam koń
vespertine_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-24, 13:00   #198
color00
Przyczajenie

Wątek coś wygasł, ale w końcu co roku ktoś ma 18 więc i tak się wypowiem. Jestem raczej za mało praktycznymi prezentami na te urodziny, nie lubie takich pompatycznych podarków, stawiajmy na zabawę
Ja mam taki pomysł, jest sprawdzony, daje dużo zabaw w sam raz na 18 i późniejsze urodziny również
http://alkochinczyk-light.alko-hero.pl/?p=115
color00 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-25, 11:13   #199
polka_
Raczkowanie

troche musztarda po obiedzie ....bo na 18 tych urodzinach bylam wczoraj -dalam chrzesniakowi tysiac zł, mam nadzieje ze sie ucieszył i zrobi lub kupi sobie to na co bedzie mial ochote-moze mogłam cos wymyslec ale ten moj prezent jest praktyczny-kolezanka powiedziala ze zwariowalam i co mu dam na wesele jak nie bede miala pieniedzy?
polka_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-25, 11:29   #200
201605300922
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez polka_ Pokaż wiadomość
troche musztarda po obiedzie ....bo na 18 tych urodzinach bylam wczoraj -dalam chrzesniakowi tysiac zł, mam nadzieje ze sie ucieszył i zrobi lub kupi sobie to na co bedzie mial ochote-moze mogłam cos wymyslec ale ten moj prezent jest praktyczny-kolezanka powiedziala ze zwariowalam i co mu dam na wesele jak nie bede miala pieniedzy?
O rany, tysiąc złotych?! Akurat sama jestem w okresie osiemnastek wśród znajomych, większość z nich dostawała od chrzestnych po max 400 zł. Albo na przykład cała rodzina się składała na jakieś używane auto... Ale chrześniak na pewno się ucieszył, bądź spokojna. A moim zdaniem dobrym pomysłem na 18stkę są takie rzeczy niekoniecznie potrzebne, ale które sprawiają przyjemność - mój przyjaciel dostał gramofon i kilka płyt winylowych, na które składali się wszyscy zaproszeni goście. Dziewczyny najczęściej życzą sobie bony upominkowe do swoich ulubionych sklepów, przyjaciółce kupiłam u jubilera kolczyki. Sporo dziewczyn dostaje też bransoletkę z jednym, dwoma charmsami.
201605300922 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-28, 17:04   #201
nie z tej bajki
Zadomowienie

hej, niedługo moja przyjaciółka będzie miała 18 urodziny. Z racji tego że jest mi strasznie bliska zastanawiam się między :
-jakimś zegarkiem Fossil, czy może jakiś tańszy Michael Kors
-dobre kosmetyki, typu pudel Cleina itp

+oczywiście whiskey
+dobra ksiązka

co jest lepsze, zegarek czy kosmetyki?
nie z tej bajki jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-07, 15:44   #202
AnULka248
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nie z tej bajki Pokaż wiadomość
hej, niedługo moja przyjaciółka będzie miała 18 urodziny. Z racji tego że jest mi strasznie bliska zastanawiam się między :
-jakimś zegarkiem Fossil, czy może jakiś tańszy Michael Kors
-dobre kosmetyki, typu pudel Cleina itp

+oczywiście whiskey
+dobra ksiązka

co jest lepsze, zegarek czy kosmetyki?
jeśli lubi zegarki, to może rzeczywiście zegarek. No a jeśli nigdy nie nosiła zegarków, to może nie lubi (sama się dowiedziałam, po fakcie, jak kupowałam Tż-owi zegarek na 18-stkę, dawno temu...)
AnULka248 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-17, 14:23   #203
kate00119
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez color00 Pokaż wiadomość
Wątek coś wygasł, ale w końcu co roku ktoś ma 18 więc i tak się wypowiem. Jestem raczej za mało praktycznymi prezentami na te urodziny, nie lubie takich pompatycznych podarków, stawiajmy na zabawę
Ja mam taki pomysł, jest sprawdzony, daje dużo zabaw w sam raz na 18 i późniejsze urodziny również
http://alkochinczyk-light.alko-hero.pl/?p=115
Może masz rację, jednak uważam, że powinno to być coś przydanego. Z moją przyjaciółką wymyśliłyśmy do kolegi na 18-stkę: pudełko z śmiesznymi i być może potrzebnymi rzeczami i do tego historię ułożyłyśmy: "Nasz malutki (jego imię) przyszedł na świat (data urodzin), a już kończy 18 lat. Czas,więc pieluchy rzucić i bokserki na tyłek wrzucić, buzi smoczek czas wyciągnąć, żeby papierosem się zaciągnąć. Przed wyjazdem do lasu weź samochodem laskę do swojego szałasu. A o spławiku to zapomnieć to sprawa najgorsza, bo wtedy nie złapiesz Dorsza. Aby wrócić połowie do Twojej lalki będą potrzebne Ci latarki. Ale fakt, że przed spotkaniem się ogoliłeś to dodatkowe punkty zdobyłeś. A perfumy też Ci służyły, bo dziewczynę poruszyły... Od piwa się zaczęło na wódce się skończyło, a gdy się znudziło, to kostki kamasutry się rzuciło. Gdy dziewczyna nie ma już ochoty to przyda się pistolet i rękawiczki do brudnej roboty." Do tego dostał bluzę, sam wybrał, poduszkę grającą kartkę i alkohol Razem z klasą się składałyśmy.

A teraz mam problem, bo moja przyjaciółka kończy 18lat i nie wiem co jej mam kupić, gorzej bliskiej osobie się wybiera prezent. Ja od niej dostałam poduszkę z naszymi zdjęciami. Od klasy dostałam antyramę ze zdjęciami klasy i moimi wraz z życzeniami i potrzebne rzeczy ( torebkę, bluzkę, sweterek, kartkę)
kate00119 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-24, 19:33   #204
kate1991
Wtajemniczenie

Przyznaję się, że całego wątku dokładnie nie przeczytałam, ale wpisując w wyszukiwarkę 'chrzestna' lub 'chrześniaczka" nic nie wyskakuje.
W wątku jest sporo pomysłów na prezenty od rówieśników, śmieszne itp., a ja potrzebuję pomysłu na prezent od matki chrzestnej.
Przychodzi mi na myśl tylko coś z biżuterii (np. lilou), ale może wy wymyślicie coś lepszego. Kasa raczej odpada, bo z tego co czytam to daje się ok. 500 zl, a ta osoba (matka chrzestna) nie jest w stanie tyle dać, a za mało też nie chce.
Z góry dziękuję za pomysły
kate1991 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-29, 20:15   #205
kate1991
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kate1991 Pokaż wiadomość
Przyznaję się, że całego wątku dokładnie nie przeczytałam, ale wpisując w wyszukiwarkę 'chrzestna' lub 'chrześniaczka" nic nie wyskakuje.
W wątku jest sporo pomysłów na prezenty od rówieśników, śmieszne itp., a ja potrzebuję pomysłu na prezent od matki chrzestnej.
Przychodzi mi na myśl tylko coś z biżuterii (np. lilou), ale może wy wymyślicie coś lepszego. Kasa raczej odpada, bo z tego co czytam to daje się ok. 500 zł, a ta osoba (matka chrzestna) nie jest w stanie tyle dać, a za mało też nie chce.
Z góry dziękuję za pomysły
Podbijam
Ma ktoś jakiś pomysł?
Mi przychodzi do głowy tylko naszyjnik/kolczyki, jakaś elegancka biżuteria, bo niedługo ma studniówkę. Ale też boję się nie trafić w jej gust.
A co myślicie o zestawie: lepszy długopis np. Parker+ książka z jakimś przesłaniem?
kate1991 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-30, 13:38   #206
robaszekk
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kate1991 Pokaż wiadomość
Podbijam
Ma ktoś jakiś pomysł?
Mi przychodzi do głowy tylko naszyjnik/kolczyki, jakaś elegancka biżuteria, bo niedługo ma studniówkę. Ale też boję się nie trafić w jej gust.
A co myślicie o zestawie: lepszy długopis np. Parker+ książka z jakimś przesłaniem?
Ze swojego punktu widzenia wolałabym dostać biżuterię niż Parkera i książkę - mimo, że jestem miłośniczką polskiego (zatem i długopis i książka pasuje) - Parkera mam z jakiegoś konkursu i nim nie piszę, bo skończył mi się wkład, dość dużo kosztował więc sobie darowałam, a poza tym - zawsze w szkole ktoś długopis chce pożyczyć i takim sposobem już jednego Parkera straciłam :/ Jeśli się martwisz, że nie trafisz w jej gust - najlepiej kupić coś neutralnego - może kolczyki plus zawieszka Svarowskiego? Przykładowo przezroczyste kryształki w kształcie łezki czy serduszka - są prześliczne, pasują do wszystkiego, na każdą okazję - bo i na co dzień i do sukienki wieczorowej, można je nosić w każdym wieku - pasują i młodej dziewczynie i starszej kobiecie więc będą służyć długo Można je kupić niemal wszędzie - włącznie z allegro (byłabym jednak ostrożna) i nie są bardzo drogie (zależy w jakim sklepie) a efektowne
Stary 2012-02-02, 16:22   #207
Anagothique
Przyczajenie

Witam!
Ja niedługo wybieram się na 18stkę
koleżanek z klasy. Organizują imprezę razem w restauracji. Prawdę mówiąc nie znam ich zbyt dobrze, zwykłe klasowe relacje kończące się na cześć-cześć. Nie wiem, co mam im kupić, chodzi raczej o jakiś drobiazg z powodu małej ilości kasy, ale nie wypada iśc zpustymi rękami. Wszelkie zabawne prezenty raczej odpadają, bo nie są w ich stylu. Z góry dzięki za odpowiedź
Anagothique jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-07, 12:04   #208
Alejka13
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Anagothique Pokaż wiadomość
Witam!
Ja niedługo wybieram się na 18stkę
koleżanek z klasy. Organizują imprezę razem w restauracji. Prawdę mówiąc nie znam ich zbyt dobrze, zwykłe klasowe relacje kończące się na cześć-cześć. Nie wiem, co mam im kupić, chodzi raczej o jakiś drobiazg z powodu małej ilości kasy, ale nie wypada iśc zpustymi rękami. Wszelkie zabawne prezenty raczej odpadają, bo nie są w ich stylu. Z góry dzięki za odpowiedź
Jakieś ładne kolczyki, niekoniecznie srebrne czy złote, np. jakieś orientalne albo bransoletka. Do tego fajna śmieszna kartka
Alejka13 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-07, 20:24   #209
Anagothique
Przyczajenie

Dzięki za odpowiedzi Chyba pora zacząć coś szukać, w sumie chyba stanie na jakiejś biżuterii, bo to bezpieczne, albo coś z koleżankami pomyślimy.
Anagothique jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-21, 07:48   #210
Kiniadc
Raczkowanie

Ja też mam problem z prezentem na 18nastkę, tzn. już wybrałam, chcę kupić koleżance takie oto świeczniki (te kolorowe, na samej górze):
http://swiecedlagastronomii.pl/?swie...-i-dodatki,104

Ona kocha świeczki i rzeczy tego rodzaju, zastanawiam się tylko czy lepiej kupić jej kolorowe, np zielony i fioletowy, bo ma ona fioletowo biały pokój, czy same białe? Jak myślicie? Które wy byście wolały?
Kiniadc jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Prezenty

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości