|
|
#181 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Prezenty na 18-tkę
Mam takie oto zadanie i potrzebuję pomocy
Muszę kupić prezent na 18 urodziny dla chłopaka upośledzonego w stopniu umiarkowanym. Może któraś z Was ma jakieś fajne pomysły? Chłopak jest bardzo pogodną i miłą osobą. Jest przyjazny i koleżeński. Pamiętam ze w zeszłym roku podarowałam mu album ze zdjęciami na których był on z najbliższymi osobami z jego otoczenia. Bardzo się z tego prezentu cieszył no ale teraz trzeba wymyślić coś nowego
|
|
#182 |
|
Raczkowanie
|
Może jakąś roślinkę? Ananasa, drzewko pomarańczowe, kaktusa? To w miarę oryginalny prezent i można go twórczo rozwinąć. Gdy ananas dojrzeje, odcina się pióropusz i sadzi z powrotem.
|
|
#183 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Wam, mam problem. Chciałam podarować prezent dla kolegi na którym mi bardzo zależy, za niedługo kończy 18 lat. Więc chciałam mu wręczyć w dniu jego urodzin, tak jakby 'niespodziankę' zrobić. Nie wiem kompletnie co mu kupić, interesuje się komputerami, lubi popijać piwo w towarzystwie. A ja chcę mu coś podarować żeby było widoczne u niego w pokoju czy gdzieś tam, żeby o mnie pamiętał. Macie jakieś pomysły?
|
|
|
|
|
#184 |
|
Raczkowanie
|
Ach prezent dla komputerowca, wreszcie coś na czym się znam
![]() Po pierwsze, on jest programistą czy sprzętowcem? To są zupełnie inne podejścia do rzeczy. Dla programistów polecam zabawne budziki albo zegar z przerobioną tarczą: 9-11 świt, 11-14 rano, 14-18 przedpołudnie, 18-22 popołudnie, 22-3 wieczór, 3-9 noc. Dla sprzętowców dobry jest scyzoryk z końcówkami typu torx, najlepiej spytaj w specjalistycznym sklepie. Ponadto wszelkiego rodzaju gadżety na USB: wiatraczek+lampka (szczerze polecam), podgrzewacz do kubka, podkładka chłodząca pod laptopa; do tego dołączyć kolorowy HUB (rozdzielnik USB), bo zaraz wszystkie wejścia będą zajęte. Dobrym pomysłem jest też ładowarka solarna, ale trzeba dowiedzieć się jaki ma model telefonu, bo one nie nadają się do wszystkich. Sprawdzają się wszelkiego rodzaju głupie gadżety, ale radzę z tym uważać, bo wszyscy kumple wpadną na ten pomysł. Możesz się na danej rzeczy jakoś podpisać.
|
|
#185 |
|
Raczkowanie
|
HUB USB połączony z czytnikiem kart - fajna sprawa
|
|
|
|
|
#186 |
|
Rozeznanie
|
Witam
Wybieram się na 18nastkę koleżanki i mam pewien problem ... Otóż moim prezentem będzie pudełko z różnymi duperelami zamierzam tam włożyć kieliszek, ramkę do zdjęcia, wazonik, kajdanki i... no właśnie... nie wiem co dalej... może macie jakieś pomysły? ![]() dodam, że do każdego elementu dołączę śmieszny wierszyk. (Czytałam już wcześniejsze posty ale może macie jakieś inne ciekawe i niedrogie pomysły?)
Edytowane przez maalinkaa8 Czas edycji: 2010-06-24 o 17:11 |
|
|
|
|
#187 |
|
Raczkowanie
|
Coś na osiemnastkę :))
Cześć Kochane
![]() Mogłybyście mi pomóc w wyborze czegoś dla przyjaciółki? Niedługo ma Ona 18-stkę i nie wiem do końca co Jej kupić. Książki, płyty, kubki, figurki odpadają :P |
|
|
|
|
#188 |
|
BAN stały
|
Dot.: Coś na osiemnastkę :))
Ja proponuję kupic 18 balonów i włożyc do nich karteczki z życzeniami
a do tego np jakieś kosmetyki
|
|
|
|
|
#189 |
|
Przyczajenie
|
Może coś ze sklepu "Flo" - mają sklep internetowy oraz sklepy stacjonarne. Są tam rzeczy fajne, śmieszne i moim zdaniem dobre jakościowo.
|
|
|
|
|
#190 |
|
Rozeznanie
|
To twoja przyjaciółka więc ty powinnaś wiedzieć najlepiej z czego by się ucieszyła , co by chciała dostać. Może napiszesz coś o niej , będzie łatwiej
|
|
|
|
|
#191 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#192 |
|
Zakorzenienie
|
sexy koszulkę nocną
5.06.10-poznałam Cię ![]() 12.07.10-prawko zdane za 1. razem 26.07.10 prawko w kieszeni, kierowca oficjalnie ![]() Nie ma odwrotu z drogi obranej wierność do końca i tak będzie. Amen. Mój ukochany M. Razem od 8.08.10 licencjat 08.2011-Dziadek[*]![]() 02.2012-Ciocia[*] |
|
|
|
|
#193 |
|
Raczkowanie
|
Może jakieś ładne perfumy
albo koszulkę nocną na pewno bedzie zadowolona pozdrawiam
|
|
|
|
|
#194 |
|
Rozeznanie
|
a np. szisze?? ja ostatnio zrobilam taki prezent i solenizant byl bardzo zadowolony..
|
|
#195 |
|
Przyczajenie
|
18-stka kolegi
Cześć ; ) Mam prośbę o podrzucenie ciekawych pomysłów na 18-stke kolegi, który jest malarzem, chodzi do liceum plastycznego ; )
|
|
|
|
|
#196 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
myśmy ostatnio znajomemu kupili iboxa zeala i był bardzo zadowolony
|
|
|
|
|
|
#197 |
|
Zadomowienie
|
Ja no swoje 18 urodziny dostalam niesamowicie oryginalny prezent, a mianowicie około 30 litrów czystej wódki żołądkowej, litr martini bianco, dwie cytrynówki za 7,50 i czystą finlandię
![]() Z tych prezentów byłam baardzoo zadowolona. Od rodziców 'dostałam' impreze, ktora, mimo że plenerowa była dość droga, od rodziny pieniądze. Ja kupowalam zazwyczaj perfumy, bizuterie etc. Nie lubię niby śmieszczych prezentów, ktore zazwyczaj wychodzą żalosnie. ---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ---------- Ja no swoje 18 urodziny dostalam niesamowicie oryginalny prezent, a mianowicie około 30 litrów czystej wódki żołądkowej, litr martini bianco, dwie cytrynówki za 7,50 i czystą finlandię ![]() Z tych prezentów byłam baardzoo zadowolona. Od rodziców 'dostałam' impreze, ktora, mimo że plenerowa była dość droga, od rodziny pieniądze. Ja kupowalam zazwyczaj perfumy, bizuterie etc. Nie lubię niby śmieszczych prezentów, ktore zazwyczaj wychodzą żalosnie.
|
|
#198 |
|
Przyczajenie
|
Wątek coś wygasł, ale w końcu co roku ktoś ma 18 więc i tak się wypowiem. Jestem raczej za mało praktycznymi prezentami na te urodziny, nie lubie takich pompatycznych podarków, stawiajmy na zabawę
![]() Ja mam taki pomysł, jest sprawdzony, daje dużo zabaw w sam raz na 18 i późniejsze urodziny również ![]() http://alkochinczyk-light.alko-hero.pl/?p=115 |
|
|
|
|
#199 |
|
Raczkowanie
|
troche musztarda po obiedzie ....bo na 18 tych urodzinach bylam wczoraj -dalam chrzesniakowi tysiac zł, mam nadzieje ze sie ucieszył i zrobi lub kupi sobie to na co bedzie mial ochote-moze mogłam cos wymyslec ale ten moj prezent jest praktyczny-kolezanka powiedziala ze zwariowalam i co mu dam na wesele jak nie bede miala pieniedzy?
|
|
|
|
|
#200 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#201 |
|
Zadomowienie
|
hej, niedługo moja przyjaciółka będzie miała 18 urodziny. Z racji tego że jest mi strasznie bliska zastanawiam się między :
-jakimś zegarkiem Fossil, czy może jakiś tańszy Michael Kors -dobre kosmetyki, typu pudel Cleina itp +oczywiście whiskey ![]() +dobra ksiązka co jest lepsze, zegarek czy kosmetyki? |
|
|
|
|
#202 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#203 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Razem z klasą się składałyśmy.A teraz mam problem, bo moja przyjaciółka kończy 18lat i nie wiem co jej mam kupić, gorzej bliskiej osobie się wybiera prezent. Ja od niej dostałam poduszkę z naszymi zdjęciami. Od klasy dostałam antyramę ze zdjęciami klasy i moimi wraz z życzeniami i potrzebne rzeczy ( torebkę, bluzkę, sweterek, kartkę)
|
|
|
|
|
|
#204 |
|
Wtajemniczenie
|
Przyznaję się, że całego wątku dokładnie nie przeczytałam, ale wpisując w wyszukiwarkę 'chrzestna' lub 'chrześniaczka" nic nie wyskakuje.
W wątku jest sporo pomysłów na prezenty od rówieśników, śmieszne itp., a ja potrzebuję pomysłu na prezent od matki chrzestnej. Przychodzi mi na myśl tylko coś z biżuterii (np. lilou), ale może wy wymyślicie coś lepszego. Kasa raczej odpada, bo z tego co czytam to daje się ok. 500 zl, a ta osoba (matka chrzestna) nie jest w stanie tyle dać, a za mało też nie chce. Z góry dziękuję za pomysły
|
|
|
|
|
#205 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ma ktoś jakiś pomysł? Mi przychodzi do głowy tylko naszyjnik/kolczyki, jakaś elegancka biżuteria, bo niedługo ma studniówkę. Ale też boję się nie trafić w jej gust. A co myślicie o zestawie: lepszy długopis np. Parker+ książka z jakimś przesłaniem? |
|
|
|
|
|
#206 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
) - Parkera mam z jakiegoś konkursu i nim nie piszę, bo skończył mi się wkład, dość dużo kosztował więc sobie darowałam, a poza tym - zawsze w szkole ktoś długopis chce pożyczyć i takim sposobem już jednego Parkera straciłam :/ Jeśli się martwisz, że nie trafisz w jej gust - najlepiej kupić coś neutralnego - może kolczyki plus zawieszka Svarowskiego? Przykładowo przezroczyste kryształki w kształcie łezki czy serduszka - są prześliczne, pasują do wszystkiego, na każdą okazję - bo i na co dzień i do sukienki wieczorowej, można je nosić w każdym wieku - pasują i młodej dziewczynie i starszej kobiecie więc będą służyć długo Można je kupić niemal wszędzie - włącznie z allegro (byłabym jednak ostrożna) i nie są bardzo drogie (zależy w jakim sklepie) a efektowne
|
|
|
|
#207 |
|
Przyczajenie
|
Witam!
Ja niedługo wybieram się na 18stkę koleżanek z klasy. Organizują imprezę razem w restauracji. Prawdę mówiąc nie znam ich zbyt dobrze, zwykłe klasowe relacje kończące się na cześć-cześć. Nie wiem, co mam im kupić, chodzi raczej o jakiś drobiazg z powodu małej ilości kasy, ale nie wypada iśc zpustymi rękami. Wszelkie zabawne prezenty raczej odpadają, bo nie są w ich stylu. Z góry dzięki za odpowiedź
|
|
|
|
|
#208 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#209 |
|
Przyczajenie
|
Dzięki za odpowiedzi
Chyba pora zacząć coś szukać, w sumie chyba stanie na jakiejś biżuterii, bo to bezpieczne, albo coś z koleżankami pomyślimy.
|
|
|
|
|
#210 |
|
Raczkowanie
|
Ja też mam problem z prezentem na 18nastkę, tzn. już wybrałam, chcę kupić koleżance takie oto świeczniki (te kolorowe, na samej górze):
http://swiecedlagastronomii.pl/?swie...-i-dodatki,104 Ona kocha świeczki i rzeczy tego rodzaju, zastanawiam się tylko czy lepiej kupić jej kolorowe, np zielony i fioletowy, bo ma ona fioletowo biały pokój, czy same białe? Jak myślicie? Które wy byście wolały? |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Prezenty
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:06.

no ale teraz trzeba wymyślić coś nowego

myśmy ostatnio znajomemu kupili iboxa zeala i był bardzo zadowolony