|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#181 |
Rozeznanie
|
Dot.: Największe Wizażowe Gaduły - Panny Młode 2009, cz. VII
Ana, Twoja mama trochę przesadza, ale pewnie to dlatego, że trudno jej przyzwyczaić się do myśli, że wyprowadzisz się jeszcze szybciej niż sądziła. A co do tego gotowania obiadków- ja tez szukam pracy więc też teraz robie obiadek
![]() ![]() Bzyczka, co do zaproszeń to tu są ładne i tanie: http://allegro.pl/item480810100_piek...tis_od_ss.html chyba je już kiedyś wklejałam.... a co do sali- u mnie ceny są straszne, ale dlatego my mamy salę 50 km od Poznania. Jest śliczna, elegancka, jedzenia pełno (sprawdzona przez znajomego i polecana na innych forach) a za osobę płacimy 110 złotych! Poszukajcie może trochę dalej od waszego miasta- w końcu goście i tak dojeżdżają na wesele, więc 50 kilometrów nie zrobi im róznicy- to tylko 40 minut drogi.
![]() ![]() Seks- maksimum radości bez jednego uśmiechu... http://www.suwaczek.pl/cache/36d1015f53.png Edytowane przez jupik Czas edycji: 2008-11-25 o 11:28 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
#182 | ||||||||||||||||||||
Zakorzenienie
|
Ana*** to mamy podobnie, bo mi mama powtarza uniesionym glosem, ze moge sie wyniesc do tesciowej hmmm jakby tylko mozna bylo mieszkac z rodzicami badz u tesciow yyyyy
Brak pracy i ja przechodzilam i ciagle cos slyszalam, a ja akurat wtedy mialam ciezki okres, ale przeciez kazdy widzial tylko to, ze nie pracuje... Minelo, jak poszlam na staz, to moze i Ty pojdziesz, jezeli bys miala mozliwosc?? ![]() ![]() Bzyczka przekalkulujcie to jeszcze, porozmawiajcie, dajcie sobie czas na przemyslenie za i przeciw... Trzymam ![]() ![]()
![]() |
#183 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#184 |
Zakorzenienie
|
Bzyczka no wlaśnie i to są minusy studiów dziennych... a papier po dziennych i zaocznych ten sam, a na dziennych brak mozliwości zarobku dlatego ja się porzeniosłam na zaoczne... fakt jest trochę ciężko ale da się przeżyć i co najważnijesze mam te swoje 650 zł a tak to nie było by nic... może zstanaów się nad przejściem od przyszłego semestru na zaoczne?
|
![]() ![]() |
![]() |
#185 |
Zakorzenienie
|
jupik, zgadnij_MS
Tylko właśnie ciągle w planach (narazie jeszcze jest, ale nie wiem czy dalej będzie) to, że mamy mieszkać u mnie...Wydaję mi się, że mama tak reaguje bo boji się, że jak tu zamieszkamy to, że wszystko będzie na jej głowie. Aha do tego ustaliliśmy z tż, że nie będę kucharką domową, tylko będziemy obowiązki domowe dzielić między siebie (kto ma czas ten gotuje, sprząta itd) co mojej mamie też nie pasuje, bo ona sobie nie wyobraża, żeby facet coś robił w kuchni, bo tata w życiu obiadu nie zrobił... No i w kółko tylko powtarza, że ona nie wie jak ja sobie dam radę w życiu... |
![]() ![]() |
![]() |
#186 |
Rozeznanie
|
#187 |
Zakorzenienie
|
bzyczka1 bardzo mi przykro
![]() Nie rezygnujcie jeszcze z wesela. Stracilibyście sporą zaliczkę, a może akurat jakoś Wasza sytuacja się poprawi... może w totka wygracie ![]() A na ile osób robicie przyjęcie? Może okroić trochę gości? Albo zmieńcie menu i Wam troszkę taniej policzą?
#188 |
Zakorzenienie
|
CZEŚĆ DZIEWCZYN
![]() Długo mnie nie było, a tu już kolejny wątek ![]() Co słychać u Was? Jak tam nastroje przedslubne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#189 |
Zakorzenienie
|
bzyczka, a może jednak udało by się znaleźć jakąś pracę? Ja też studiuje dziennie, ale mam przecież wolne weekendy, wieczorami też pracuję, co prawda cierpię na brak czasu, w domu jestem tylko przelotem, ale jakoś sobię radzę, przecież szukają studentów do kawiarni, kin - przeważnie na weekendy. Ja wiem, ze każda z nas chciałaby mieć wolne weekendy, no ale czasami nie można inaczej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#190 | ||||||||||||||||||||
Zakorzenienie
|
Ana*** dokaldnie u nas bedzie to samo
![]() mama musi "uslugiwac" tacie... Dla mamy jest to dziwne, nie wspominajac o tacie, ze dla niego to jest calkowicie nie zrozumiale... Tego nie zmienisz, ze mysla tak jak mysla, moga jedynie to przyjac do wiadomosci, niezwracac na to uwagi itd bo ja nawet nie probuje tego zmieniac... Jak sie bede wtracac to trzeba bedzie jakos to zalatwic... U mnie jedynie co skutkuje to podniesiony glos, bo o rozmowie nie ma nawet mowy... Hmm nie wiem, czemu niby mialabys sobie nie dac rady w zyciu?? Metoda prob i bledow, i do celu ![]() Emilia u mnie na razie cisza ![]() ![]()
Edytowane przez zgadnij_MS Czas edycji: 2008-11-25 o 11:48 |
||||||||||||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#191 |
Zadomowienie
|
no trochę się naszukałam
![]() https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=465 ![]()
![]() |
#192 |
Zakorzenienie
|
Mój TŻ sądzi ciągle że jest jeszcze tyle czasu!
I jak wspomniam o zaproszeniach itd to od razu wyskakuja oboje z moją mamą! Za wcześnie , jeszcze masz tyle czasu, po co się tak gorączkujesz! Wkurza mnie to czasem trochę chociaż zaczynam się zastaniawiać ... a może oni mają rację??? |
![]() ![]() |
![]() |
#193 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#194 | ||||||||||||||||||||
Zakorzenienie
|
Ana*** ja mam jeszcze o tyle dobrze, ze bedziemy na osobnym pietrze, z wlasna kuchnia, lazienka itd, wiec nie bedziemy wchodzic do ich kuchni...
Hmmm nie wiem, co Ci doradzic, ale poczekaj do momentu, jak juz bedziecie razem mieszkac u rodzicow, wtedy bedzie wiaodmo co i jak... Aaaaa noz okaze sie, ze Twoja mama nie bedzie ingerowac w to co pichcisz dla swojego meza ![]() Choc mieszkanie u tesciow na tej hali, tez nie jest glupie, bo wtedy byli byscie w osobnym budynku, tescie obok a rodzicow brak... Wtedy nie musielibyscie sie z nikim dzielic kuchnia ![]()
![]() |
#195 |
Wtajemniczenie
|
U nas robi obiad ten, kto jest wcześniej w domku, zwykle ja, ale jak był okres że wracałam później, to przychodziłam i od razu miałam gotowy obiadek przygotowany przez TŻta. Śniadania i kolacje różnie raz ja raz on, nie podliczamy tego, kto więcej z siebie daje, bo to nie o to chodzi. Ja się zajmuje prasowaniem, sprzątaniem, bo wiem że zrobię to szybciej i lepiej i nie czuję się jakoś upokorzona. Za to od faceta wymagam, żeby czasem coś przykręcił, odkręcił, naprawił itd. Jak jestem chora, albo mam doła i nie wychodzę spod koca przez cały dzień (tak jak w niedziele
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#196 |
Zakorzenienie
|
Ojejku marzy mi się taki dzień żeby wylegiwać się na wyrku...
Ale niestety nie ma wybacz! Jeżeli chodzi o sprawy mieszkaniowe to raczej będzie u mnie chociaż TŻ mieszka w bloku obok... ale jak już pisalam "teściowa"!!!! Chcicłabym mieć normalną umowę i pracę bo to się liczy przy rozpatrywaniu kredytu na mieszkanie, Tż oczywiście umowy nie ma i się o nią nie upomina bo jak twierdzi tak jest lepiej... szlag mnie trafia jak tylko o tym myślę! Ciekawe czy potem jego zacny szef będzie mu emeryturę nma starość wypłacał... U mnie w domu to jest tak , że ten gotuje kto jest w domu. Moja mama pracuje co drugi dzień więc gotuje jak ma wolne, a jak nie to gotuje tato a dziś moja bratanica bo nie poszła do szkoły.Rzadko gotuję ja bo moje godziny pracy są takie 10-18 więc raczej cężko abym cos ugotwała chociaż bardzo lubię ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#197 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#198 | |||
Zakorzenienie
|
Witam
![]() ![]() Cytat:
![]() martucha84 biedna iwi, mam nadzieję, ze szybko wróci do zdrowia a ataki nie będą się powtarzać Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() bzyczka1 ja również uważam, że nie ma co odwoływać wesela, przecież zaliczki przepadną, a to też jest strata. Poza tym z każdym następnym rokiem wszystko drożeje. Szukajcie oszczędności, dziewczyny sporo tu już doradziły w tej kwestii.Może uda się pożyczyć od kogoś część pieniędzy? Może ida ci się znaleźć jakąś pracę dorywczą? trzeba kombinować, ale powinno się udać ale super ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#199 |
Zakorzenienie
|
Witam!
Dołaczam sie do szczęśliwych panien młodych w 2009!! Dokładnie 5 września 2009 ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#200 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Bzyczka - nie odwoluj!!!! poczekaj a noz sie poprawi ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#201 |
Wtajemniczenie
|
: )
http://www.suwaczek.pl/cache/b5888ef3d0.png 06.06.2009 17:00 http://www.suwaczek.pl/cache/dbd2ccbc25.png |
![]() ![]() |
![]() |
#202 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#203 |
Wtajemniczenie
|
kurcze mi zostało do slubu 6m-cy i 11 dni
![]() ![]() Miałam wczoraj dwa sny, oczywiście tematyka " mój slub i wesele..." ale nic nie pamietam ![]() ![]()
http://www.suwaczek.pl/cache/b5888ef3d0.png 06.06.2009 17:00 http://www.suwaczek.pl/cache/dbd2ccbc25.png |
![]() ![]() |
![]() |
#204 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, wyscie zwariowaly!! Nie bylo mnie cala wiecznosc i pewnie malo kto mnie jeszcze pamieta
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#205 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#206 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#207 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
brak jeszcze fotografa i kamerzysty tak naprawde ![]() ![]() Wesele w oklolicach Świdnika a dokładnie w Remizie a co tam , tak sobie wymarzyłam ![]() Możemy sie wspierać duchowo ![]()
![]() Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2008-11-25 o 18:04 Powód: proszę nie pisać post pod postem |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#208 |
Zakorzenienie
|
Witaj MalgosiaM8 i Zottel
![]() Małgosia chwal się wszytskim co już masz a czego jeszcze nie ??? Zottel miło mi Cię poznać i gratuluję pójścia za mąż w 2009 bo to najlepszy rok na zawarcie związku małżeńskiego ![]() ![]() Dużo szczęścia i powodzenia na nowej drodze życia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#209 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
zottel witaj ![]() dziewczyny dokladnie za 5 miesiecy bedziemy wyjezdzac do kosciolka na slub ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#210 | |
Zakorzenienie
|
[quote=baja_86;9855966]witaj
![]() Słabo jeszcze najważniejszego nie ma ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2008-11-25 o 18:04 Powód: proszę nie pisać post pod postem |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:23.