![]() |
#181 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Aniołek z makaronu
Czy do tych aniołków nadaje sie tylko klej z pistoletu? Czy może być np zwykły wikol? Dużo rzeczy kleję wikolem, ale makaronu jeszcze nie próbowałam, a nie chciałabym, zeby aniołki poszły na zmarnowanie...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#182 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja tak robię i z tego co czytałam, inne wizażanki również. Ma długi czas schnięcia, więc trzeba trochę cierpliwości, ale ja nie narzekam. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#183 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#184 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#185 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#186 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja robiłam tak, że przykładając np rączkę odwracałam całego aniołka i podpierałam go w ten sposób, aby ta rączka się na nim trzymała (czyli była na górze ;-) ) i czekałam aż "chwyci". Bądź co bądź, kończąc długie wywody, polecam wikol ;-) ;-) |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#187 |
Zakorzenienie
|
Cath_ - dzięki. Mam w sumie tylko wikol teraz, więc nic innego mi nie pozostaje. Wyruszyłam dziś w miasto po makarony i kurcze, wszystkie tanie makarony wykupione, normlnie półki z tanimi makaronami praktycznie puste są! ;/ A zamiast spreyów w sklepach tylko sztuczny śnieg znalazłam;/ EEh..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#188 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Na pewno znajdziesz to, czego szukasz, nawet jeśli trzeba będzie wydać na to parę groszy więcej. Powodzenia! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#189 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, warto zajrzeć do sklepów budowlanych i poprosic o złotą farbę w srayu, polecam też bardzo klej z pistoletu, naprawdę szybko schnie i jest nie drogi a także wydajny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#190 |
Zakorzenienie
|
oksana0 - wiem, ze w sklepach budowlanych napewno bedą takie farby. Pamiętam tylko, że przed świętami zawsze te złote i srebrne spraye były praktycznie we wszystkich sklepach, no i były tańsze.
Cath_ - wczoraj odwiedziłam jeszcze jeden sklep, i znów tylko sztuczny śnieg był. Mam nadzieję że dziś uda mi się dokupić potrzebne materiały i wkrótce będę mogła pochwalić się ślicznymi aniołkami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#191 |
Przyczajenie
|
NIe przeczytałam waszych wszystkich wypowiedzi ale mam nadzieję że nie dostanę
![]() Farby w sprayu szukajcie w sklepach z farbami, tapetami a także w sklepach z lakierami do samochodów. O tej porze roku w większości sklepów pojawiają się różne brokaty itp. w sprayu, oprócz supermarketów także w papierniczych i kwiaciarniach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#192 |
Zadomowienie
|
Ja kupiłam sprey w hurtowni, ale faktycznie bywają one w kwiaciarniach i sklepach papierniczych - u mnie jednak i tu i tu się skończyły ;-)
Co do tych kupowanych w sklepach budowlanych - często różnią się one odcieniem od tych z kwiaciarni. Te z budowlanych są bardziej w stylu "starego złota", a te drugie - bardziej błyszczące. moni_ka - Trzymam kciuki za owocne poszukiwania ;-) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#193 |
Zakorzenienie
|
Cath_ - kupiłam. Brakujące materiały zdobyłam w supermarkecie, który zostawiłam sobie na koniec ;/ I to był błąd. Poza sztucznym śniegiem znalazłam spray złoty
![]() skira - spray'ów celowo szukałam w supermarketach na promocjach swiątecznych, bo sa tańsze. Normalnie, w sklepach budowlanych czy jakichs widziałam chyba po ok 10 zł, a na promocjach teraz można kupić za 5 zł. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#194 |
Zadomowienie
|
Moni_ka - cieszę się, że nareszcie zakupy się udały
![]() Swoją drogą - z czego robisz główki aniołków? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#195 |
Zakorzenienie
|
Na główki aniołków zdobyłam kuleczki drewniane ze starego siedziska samochodowego dla kierowcy. Szukałam czegoś z dziurkami, żeby od razu przeciągnąć sznureczek i nie musieć go przyklejać. Pierwszy raz będę robić aniołki, więc nie wiem jak to wyjdzie i jak udadzą się główki z koralików. Ktoś już robił z takich koralików i podobno dobrze to wychodzi. Zobaczymy. Jak będą gotowe to rzucę fotki. Pozdrawiam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#196 |
Raczkowanie
|
witam serdecznie! i mnie dopadla mania przedswiatecznego ozdobkowania - a oto i efekty;-) moje pierwsze makaronowe dokonania - reniferki i aniolki oczywiscie
![]()
![]() |
#197 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#198 |
Zakorzenienie
|
kalima piekne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#199 |
Raczkowanie
|
o korcze jakie cudne jeszcze takich nie widzialam szkoda ze nie mozna powiekszyc chociaz pare zeby blizej zobaczyc a te renifery głowa też z makaronu ?
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#200 |
Raczkowanie
|
zarowno aniolki jak i reniferki w 100% sa makaronowe
![]() glowki reniferkow sa zrobione z tego samego makaronu, co glowki aniolkow i "plomien" swieczki
![]() |
#201 |
Zadomowienie
|
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#202 |
Zakorzenienie
|
kalima - śliczne te Twoje makaronowe dzieła! no i podziwiam cierpliwość do rysowania jeszcze aniołkom oczu i płomienia na świecy i tego typu dodatków. Jak teraz patrzę na moje powstające aniołki to nie wiem czy zamieszczę zdjęcia. Ale Twoje są śliczne!
nela007 - u mnie w sklepach też nie było makaronów, tzn szukałam w kilku większych hipermatketach u mnie w mieście, i w końcu znalazłam. Nie znalazłam tylko żandego makaronu ozdobnego, tzn szukałam czegoś makaronowego, co aniołki mogłyby trzymać w rękach, jakieś gwiazdy, choinki, itp ale tego nie znalazłam. poza tym inne makarony w końcu dopadłam (w tych tańszych tylko szukałam, bo inne to są..) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#203 |
Zakorzenienie
|
A tak swoją drogą to macie jeszcze jakieś pomysły co można swiatecznego skleić z makaronu? Świeczki z makaronu widziałam chyba po raz pierwszy. Gdzieś na forum były skany książki, w której są ozdoby właśnie z makaronu, ale swieczki też tam nie było. Wiem, że wymyslenie świeczki z makaronu nie jest trudne, no, ale jakby ktoś miał jeszcze jakieś ciekawe świąteczno-makaronowe pomysły to proszę o podpowiedzenie czegoś.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#204 |
Zakorzenienie
|
Książeczkę o ozdobach z makaronu można sciągnąć stąd: http://☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/files/70588012...zdoby.rar.html
Nie ma tam świeczek, ale mam nadzieję, że inne pomysły też się wam spodobają. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#205 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny brawo
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#206 |
Przyczajenie
|
zainspirowalyscie mnie dziewczyny
![]() caly wieczor dzisiaj kleilam aniolki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#207 |
Raczkowanie
|
pokaz! pokaz!
![]()
![]() |
#208 |
Przyczajenie
|
oto jeden z nich
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#209 |
Zakorzenienie
|
atankaa - z czego Twój aniołek ma główkę?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#210 |
Zakorzenienie
|
Świetny aniołek.
Te włosy to z kaszy?
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:14.