|
|
#181 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: :*:*:*Dla tych, które się doczekały... (z wątku zazdrośnic:D):*:*:*
Cytat:
Co do wina to trudno powiedziec, wszystko zalezy od gosci. Mysmy mieli 10 butelek tez na 80 osob i zostalo chyba z 5. A oprocz tego mielismy 2 butelki ginu, 2 zubrowki, jedno duze martini. |
|
|
|
|
|
#182 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hmmm my nie robimy poprawin czyli tak z 90 butelek wypadałoby kupić. A jaką wódke Daget kupowaliście?Mój Tz myśli o wyborowej, ja osobiście wolałabym Pana Tadeusza,bo ma ładne opakowanie
|
|
|
|
|
|
#183 |
|
Zakorzenienie
|
Ustalilismy ze nie damy za 0,5l wodki wiecej niz 18 zl bo wstepnie mialo byc 120 osob. Mieliesmy wiele wariantow i wiele koncepcji ale wydac gruba kase na alkohol jest dla mnie bez sensu. Wobec tego szukalismy w takim wlasnie pulapie wiec i wyborowa i Pan Tadeusz odpadly. W zwiazku ze my laicy w tym temacie dopytywalismy sie wiekszych znawcow i po wielu rozmowach kupilismy w hurtowni za 16,89 zl Luksusowa i na prawde ja sobie chwalimy. Nie bylo zadnego bolu glowy, zjazdu ani ciezkiego stanu w dzien poprawin. W dodatku ma fajna butelke z czerono-bialo-srebrna naklejka. A ze stylizaja byla bialo bordowa to nam pasowala i przywieszki tez sie super prezencily.
|
|
|
|
|
#184 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hmmm...my tak liczymy 20 zł za butelke, dla mnei też jest bez sensu wydawać mnóswto kasy na sam alkohol, bo 80 butelek to już wychodzi 1600 zł, dlatego dość szybko planuemy się rozglądać za jakimiś promocjami, itp Daget mogę jeszcze jedno pytanko??? Mieliście jakąś firme od pieczenia ciast i placków czy sami piekliście??? Ile tak trzeba liczyc samych placków na 80 gości??
|
|
|
|
|
|
#185 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. I powiem, ze to co zostalo po poprawinach (nie rozdawalismy ciasta gosciom) zabralam w poniedzialek do pracy i zostaly okruszki. Ciasta na prawde byly smakowite.Z tego co wiem to jedni kaza liczyc 1 blaszke na 10 osob. A dla mnie z jednej duzej blaszki spokojnie mozna ukroic 42 kawalki wiec musisz miej wiecej wyliczyc ile. |
|
|
|
|
|
#186 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Dzieki Daget za potrzebne info ![]() Wiesz musimy się zorientować czego i ile nam potrzeba, wole pytać koleżanki w necie niż mają mi tu na żywo mieszać i wtrącać się inni
|
|
|
|
|
|
#187 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pewnie zrobię przywieszki sama, zalezy od ilości butelek, może uda się na wszystkie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Też mam specjalny zeszycik z notatkami ślubnymi
|
|
|
#188 |
|
Zakorzenienie
|
Tak tak
Zeszycik musi byc, ja mam różowy![]() My tez sobie zaokragamy wydatki, żeby potem nie było niespodzianki
|
|
|
|
|
#189 |
|
Rozeznanie
|
Nieśmiało przyłączam się do wątku.
![]() Nieśmiało, bo ja nawet jeszcze do domu nie dzwoniłam i rodzice jeszcze nic nie wiedzą o zaręczynach, a tu już takie poważne tematy Głowa mnie boli jak sobie pomyśle, że trzeba się będzie za to zabrać, ale cóż- sama chciałam no nie
|
|
|
|
|
#190 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oooo super, gratulacje, kiedy to sie stało????
|
|
|
|
|
|
#191 |
|
Rozeznanie
|
Ano wczoraj się stało i to było dokładnie 3 lata i 7 miesięcy odkąd zaczęliśmy być razem, ale takie plany pojawiły się już jakieś pół roku temu- tylko tak bardzo nieoficjalnie. No więc teraz jest oficjalnie i jestem obecnie przeszczęśliwa
![]() |
|
|
|
|
#192 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pokaż pierścionek ![]() No to super, ja do tej pory chodze "podjarana" A macie jakieś plany co do ślubu, jakąś wstepną datę? Jak Narzeczony Cię zaskoczył?
|
|
|
|
|
|
#193 |
|
BAN stały
|
hej kobietki gratuluje wam zaręczyn
i mam takie pytanie do was ile macie lat?ja mam 20,mój TŻ 21, jestem z nim 5 lat,on nigdy nie planował zareczyn,ślubu itd.on nigdy nic nie planuje bo zawsze mówi że jak bedzie planował to nic z tego nie wyjdzie, szkoda zazdroszcze wam ..
|
|
|
|
|
#194 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Klasyczny taki z żółtego złota, bardzo delikatny.Planów na razie nie mamy, chociaż TŻ mówi, że jakby tylko były pieniążki to on może choćby i jutro ![]() Poza tym jeszcze dużo przed nami- nasi rodzice się w życiu na oczy nie widzieli, ale dzieli ich blisko 400 km, więc się nie ma co dziwić Finansowo na razie klapa, więc szybko ślubu raczej nie będzie- chyba, że wygramy w totka![]() A zaskoczył mnie tym, że poszliśmy na spacer- to chyba najbardziej, bo on wieczorem jak jest zimno bardzo nie lubi wychodzić(pisałam na wątku zazdrośnic, ale mogę powtórzyć. A co tam!) No i poszliśmy na taki plac zabaw, gdzie kiedyś były huśtawki, na których siedzieliśmy podczas pierwszej randki- teraz niestety ten plac przebudowali i jest tylko jedna .W każdym razie, posadził mnie na tej huśtawce i zapytał: " No to co Kotku, wyjdziesz za mnie?" Ja oczywiście cała w ryk, że musiał drugi raz pytać i zabijcie mnie- nie wiem co odpowiedziałam... Wiem tylko, że się zgodziłam...
|
|
|
|
|
|
#195 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Moim zdaniem facet zwyczajnie musi dojrzeć do małżeństwa. Kobieta zresztą również Więc głowa do góry, nie ma czego zazdrościć - jestem pewna, że kiedyś doczekasz się i oświadczyn i samego ślubu
|
|
|
#196 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja juz jestem stara łupa, 24 lata i pół ![]() Mój Tż kiedyś tez mi powiedział, że o zaręczynach nie będzie gadał, bo to ma byc niespodzianka. Ale o ślubie gadalismy, nawet razem za granice pojechalismy z myślą "zarobić na wesele" ![]() Kochana przyjdzie i na Ciebie czas LadyMagnolio bardzo romantycznie Twój Narzeczony to wymyślił takie zaręczyny są sto razy lepsze niż w restauracjach, takie spontaniczne
|
|
|
|
|
|
#197 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Widzę, że z tego samego rocznika jesteśmy, ja jeszcze co prawda pół nie mam, ale 24 już jest od 3 miesięcy. anitka12345 może Twój TŻ jeszcze do tego nie dorósł, co wcale nie oznacza, że to nie nastąpi. Jeszcze się doczekasz... |
|
|
|
|
|
#198 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To obie star łupy jestesmy ![]() W każdym razie jeszcze raz gratuluje, bo to taki słodki okres W końcu okres Narzeczeństwa
|
|
|
|
|
|
#199 |
|
BAN stały
|
dziekuje ;* no mam taką nadzieje,że kiedyś to nastąpi
|
|
|
|
|
#200 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja to myślę, że trzeba by sobie laska może sprawić, bo jak nas w te deszcze reumatyzm dorwie to koniec...
|
|
|
|
|
|
#201 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny
gratuluję nowej wątkowiczce ja dziś zaniosłam pierścionek do zmniejszenia, jednak był za duży a nie chcę go zgubić.. musze powiedzieć, że powoli wychodzę z uczucia euforii, ale i tak jestem szczęśliwa My ciągle jakoś tej daty nie ustaliliśmy ale może niebawem
|
|
|
|
|
#202 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powiem szczerze, że mi mój też troszke lata, mimo, że mam mały rozmiar 8 ale mam zamiar obrączke wziąć 7 lub 7,5 a na lewej ręce mój pierścionek leży jak ulał
|
|
|
|
|
|
#203 |
|
Zakorzenienie
|
siemka
![]() ja mam rozmiar pierścionka też malutki bo 9 ,spaść to nie spadnie może ale do połowy palca czasem się zsuwa i "przekręca" się oczko na drugą stronę więc pewnie 8 byłaby w sam raz , a które palce są grubsze u prawej czy lewej ręki ? ![]() anitka12345 się doczekasz a swoją drogą ja jak miałam 20 lat dopiero zaczynałam swoją przygodę z facetem życia a o ślubie zawsze myślałam,że po co mi jakiś papierek głupia jestem bo teraz cały czas zastanawiam się czy ja aby na pewno jestem gotowa na ślub - tak z dnia na dzień - poza tym mój TŻ nie zapytał jak wszyscy czy wyjde za niego tylko czy będę z nim na zawsze więc może to też oznaczać ,że możemy żyć bez ślubu stwierdziłam ,że wiek 22- 23 lata to głupi wiek na cokolwiek czasami mam takie głupie myśli ![]() to chyba nerwy przed dzisiejszym porannym USG
|
|
#204 | |||||
|
Zakorzenienie
|
LadyMagnolia - Tobie jeszcze raz gratuluję i witam serdecznie na watku
![]() Cytat:
![]() Jeśli jednak Ty czujesz, że jesteś już gotowa na ten krok, to polecam Ci wspieralnię czekający, czyli wątek: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=228507&page=104 Cytat:
Bo po co zaręczyny, slub, jak się człowiek czuje przymuszony do tego, nieprzygotowanym na taki krok.Z pewnością ![]() Cytat:
To może od razu wózek inwalidzki ![]() Cytat:
Na co Tż,że chętnie, ale że nie mamy kasy na slub i wesele i takie ble ble ble..Na co ja, ze tak to mozemy gadać do usr**ej śmierci i ja nie potrzebuję weseliska, a w życiu nie zawsze na wszystko będzie nas stać. Podszedł, przytulił i kazał wyjąć kalendarz Stwierdził, że skoro w 2010 chcę, to zdąrzymy uzbierać i razem sobie poradzimy ![]() Cytat:
|
|
|
#205 |
|
Zakorzenienie
|
Kamienie w woreczku i dzisiaj się dowiedziałam ,że piasek w nerce
matko jedyna już teraz takie problemy zdr. a TŻ od razu pyta : "a czy dziecko będziesz mogła mieć jak masz piasek? "![]() ![]() i dzisiaj powiedział ,że może zrobić by tak jak mu radzi kolega czyli ślub bez wesela tzn. tylko rodzice i świadkowie ![]()
|
|
#206 |
|
Rozeznanie
|
Nestka i chilanes dziękuje
![]() Ollliwka mój TŻ, jak jeszcze nieoficjalnie rozmawialiśmy, tez się mnie zapytał, czy chce zostać z nim tak już na zawsze. |
|
|
|
|
#207 |
|
Zakorzenienie
|
Ollliwka ojjj kurczę to niedobrze! Moja mama miała kamienie ;/ ale w tamtych czasach (ok13-15 lat temu) to tylko cięcie pozostawało. teraz na szczęście można to zrobić laserowo
|
|
#208 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z woreczka kamieni się nie da usunąć tak jak z nerek , trzeba wyciąć cały woreczek tak mi tłumaczyła nawet dzisiaj lekarka. A co do piasku w nerkach to nie wiem co się z nim robi ale nie zagraża to życiu
|
|
|
#209 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja tam myślę, że te wszystkie problem to przez degradacje środowiska się pojawiają... |
|
|
|
|
|
#210 |
|
Zakorzenienie
|
no jak niemożna, jak jakiś czas temu przez takie 2-3 małe kropeczki rozdrabniali i wyciągali kamienie znajomemu!?
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:40.

hand-made: urodzinowo na 40tkę

czyli tak z 90 butelek wypadałoby kupić. A jaką wódke Daget kupowaliście?Mój Tz myśli o wyborowej, ja osobiście wolałabym Pana Tadeusza,bo ma ładne opakowanie

. I powiem, ze to co zostalo po poprawinach (nie rozdawalismy ciasta gosciom) zabralam w poniedzialek do pracy i zostaly okruszki. Ciasta na prawde byly smakowite.

i mam takie pytanie do was ile macie lat?ja mam 20,mój TŻ 21, jestem z nim 5 lat,on nigdy nie planował zareczyn,ślubu itd.on nigdy nic nie planuje bo zawsze mówi że jak bedzie planował to nic z tego nie wyjdzie, szkoda
zazdroszcze wam ..