Nietrafione, głupie, badziewne prezenty - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Prezenty

Notka

Prezenty Prezenty to coś co lubimy otrzymywać i dawać. Podpowiadamy jak wyszukać odpowiedni prezent. Gdzie kupić po okazyjnej cenie prezenty świąteczne i nie tylko.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-03-21, 23:58   #181
asiulkaa
Zakorzenienie

Dot.: Najgorszy, najbardziej nie trafiony prazent jaki dostałyście?

Cytat:
Napisane przez Olila9 Pokaż wiadomość
Mi sie przypomniala jeszcze jedna zabawna historia z prezentami, chociaz w tym przypadku akurat trudno mowic o nietrafionych. Bylam niedawno z Tztem u rodzicow i ktos skomplementowal bardzo moje prefumy ( Kenzo Oriental Flower). Ja sie oczywiscie bardzo ucieszylam, powiedzialam, co to jest , jak sie nazywa i wyrazilam zal, ze to limitowana edycja byla i wlasnie mi sie koncza. Kilka tygodni pozniej, w moje urodziny, tez sie pojawili rodzice plus nasza daleka kuzynka z Polski. Wyjmuje pierwszy prezent, o, fantastycznie, Oriental Flower od mamy dostalam. Tz nieco speszony daje swoj prezent, ja sie zastanawiam, co sie stalo, otwieram , a tam... Oriental Flower! W tym momencie kuzyka kazala juz od razu otworzyc prezent od siebie, a bylo to... zgadyj, zgadula... Oriental Flower! Ale w sumie milo, ze wszyscy pamietali, ze je lubie... A najdziwniejszy prezent ajki kiedykolwiek dostalam, to kubek z nie moim imieniem, bo z moim nie robia ;-)
To teraz będziesz musiała się intensywnie psikać bo perfumy nawet w zamkniętych buteleczkach z czasem zmieniają zapach, miałam tak z jednym, nie używałam go, a jak po trzech latach się nim psiknęłam to się okazało że zapach jest inny i niestety już mi się nie podoba.
Stary 2009-03-26, 20:34   #182
grzebyczek17
Raczkowanie

Dot.: Nietrafione, głupie, badziewne prezenty

heh to ja kiedys na mokołajki klasowe (chyba 5 klasa") dostałam OTWARTY(a raczej rozdarty) prezent i zamiast cukierkow byly tam tylko papierki domyślilam sie ze kolega ktory to kipował miał chcice na cukierki albo kiedys (tez na mikolajki klasowe zreszta tylko w 3 gimn) dostałam od kumpla 2 markery, jeden zurzyty a drugi zurzyl sie po dniu a kumpel jeszcze mowi ze jego mama wczoraj je kupila xD jasneeeee.....

To, czego nie ogarniamy umysłem, trzeba czasem objąć ramieniem.

praca, praca, praca....
grzebyczek17 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-04, 10:34   #183
ona2008
Rozeznanie

srebrna meska bransoletka z apartu.czemu w tym temacie?bo szwagier mi oddal. hmm zly prezent kupilam;p

podczytuje: http://slawek34.blog.onet.pl/ i http://dwojako.blog.onet.pl/
od 15.02.09:bez chipsow,alkoholu(poza piwem),cwicze na stepie,dbam o cere, //bez kawy od 12.03.09
ona2008 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-04, 15:40   #184
mary_alice_young
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez marikusia Pokaż wiadomość

Ciocia jest kobietą z klasą, w jej mieszkaniu jest masa różnych "bibelotów", które niosą jakąś wartość, a w prezencie na urodziny od swojej teściowej dostała... bombonierkę

byłoby wszystko fajnie, tyle, że bombonierka była PUSTA ciocia zdziwiona sytuacją, powiedziała, że chyba coś jest nie tak z uśmiechem... na co dostała odpowiedź, że u niej w domu tyle pięknych rzeczy i na tym pudełku takie piękne róże są namalowane, to pomyślała, że sobie postawi i będzie miała taki obrazek...
Cytat:
Napisane przez klaudynka2009 Pokaż wiadomość
Ja na mikołajki klasowe dostałam używana encyklopedie litery A-B
omg
Stary 2009-05-03, 08:47   #185
Jammy14
Przyczajenie

Ja akurat nigdy nie dostałam nietrafionego prezentu, jednak moja siostra w tym roku tak.

Mój były dał jej przeterminowaną czekoladę i nic poza tym. Potem dowiedziałam się, że leżała rok pod jego łóżkiem i nie miał co z nią zrobić.
Mój kumpel dał jej blaszane pudełko, a w nim opakowania na płyty. To pudełko z opakowaniami miał za darmo, bo jego ojciec pracuje w firmie komputerowej.
Jammy14 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-03, 11:23   #186
Jakkolwiek
Wtajemniczenie

Rekordzistką w beznadziejnych prezentach jest moja babcia. Wiem, że się stara, kupuje drogie rzeczy, ale kompletnie nie trafione. Co roku dostaję sewterki a'la 70letnia kobieta lub 'młodzieżowe i modne, bo tak pani w sklepie powiedziała' bluzeczki. Wolałabym dostać pieniądze, bo wiem, że te rzeczy z reguły są dobre gatunkowo i kosztują trochę kasy. Szkoda wywalać to w błoto. Biżuterię też wybiera straszną. Własciwie noszę srebro tylko od święta, ze 4 razy w roku i to coś bardzo delikatnego. A od niej dostaje całe zestawy jakiś świecidełek. I tak jak z ciuchami, z reguły są to drogie rzeczy i na prawdę wolałabym wydać te pieniądze na coś porządnego.
Od byłego zawsze dostawałam paskudne czekoladki z nadzieniem (właściwie nie jem słodyczy, już bym chyba worek orzechów wolała dostać albo jakiegoś badyla :P) . Starałam się mu wytłumaczyć, że czekoladę tylko z orzchami i tylko raz na rok, ale chyba to do niego nie docierało :P
I jeszcze dostałam kiedyś porcelanowego delfinka z syrenką
Za duże bransoletki - sztuk 3.
Za duże pierścionki- sztuk 4.
Kiedyś dostałam od cioci śliczną bluzkę Armaniego (oryginał ), ale była w rozmiarze xs, a ja noszę s Musiałam z wielkim żalem oddać bluzkę kuzynce, która nosi ciuchy z targu i maluje się na pomarańczowo
najlepsze prezenty chyba zawsze dostawałam od mamy- czasami zdarzyło jej się kupić coś nietrafionego, ale z reguły widze, że się prznajmniej stara wpasować w mój gust. Od ojca zawsze dostaję to samo- kasę, co też mnie bardzo cieszy :P
Jakkolwiek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-08, 11:45   #187
Bachata
Raczkowanie

Dostałam dwie pary futerkowych tandetnych kajdanek od bliskich znajomych. Naprawdę nie mam pojęcia, co z tym zrobić, a boję się wyrzucić, bo jeszcze któraś z nich sobie o tym przypomni i będzie chciała pożyczyć...
Mój były kupił mi wielką kartkę [A3] z misiem :/ Nienawidzę romantycznych motywów, szydzę z nich na każdym korku, ale po co o tym pamiętać. Do tego dorzucił też dwa swoje zdjęcia w ramkach. Zawsze musiałam je wyciągać z szuflady, jak przychodził. Teraz mam przynajmniej dwie ramki
Ostatnio dostałam od koleżanki parę kolczyków-pajączków ze sztucznym diamencikiem. Mają bardzo krótki pręcik, który przechodzi przez ucho i ciągle mi się odpinają, więc mam powód, żeby nie nosić
Od komunii zalegają mi też złote kolczyki, których nie da się otworzyć Chciałam je nosić, jak byłam dzieckiem, ale nie udało się ściągnąć zapięcia (oczywiście się nie przyznałam, bo myślałam, że zepsułam). Poza tym szybko przerzuciłam się na srebro i teraz tylko zalegają w szufladzie.
Bachata jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-05-12, 05:45   #188
wsiowy_gupek
Zakorzenienie

GG do wsiowy_gupek

Moja chrzestna raz dała mi na gwiazdke flakonik ze sklepu za 4zł. Mały porcelanowy, brązowy z różą Do tego waciki z Biedrony i mydło...:|

Moj ex TŻ był mistrzem nietrafionych prezentów. Jestem osobą ktora lubi konkretne prezenty, albo wcale. Wszelkie figurki i inne nie użyteczne rzeczy są na maxa nie trafione w moim przypadku. Oprócz miśków. Ale ładnych brązowych miśków niedźwiadków, a nie królików słoni itp...
Powtarzałam mu miliony razy to, ale cóż z tego. Tak oto dostałam:
- Kubek z napisem "kubek kwiatuszka" w obrzydliwym pomaranczowym kolorze, choć dobrze wiedział że nienawidze pomaranczów i żółci, a kubków mam w domu milion (kolekcja mojej mamy-wiedział że ich nienaiwdze)z czego pije z jednego, swojego od wielu lat.
- branzoletke, która do tej pory nie wiem czy jest srebrna czy tylko taką udaje, co gorsza wygląda raczej jak metalowa żyłka, a nie branzoletka, bo ozdobna ona nie jest ani ładna tym bardziej. Nie nosze branzoletek bo ciągle zrywam. Wiedział o tym. Nigdy jej nie ubrałam.

I uwaga HIT:
Na mikołajki dostałam od niego....
"Śpiewające gówno", a może raczej grający klozet
Jakby to opisać..Plastikowa miniaturka kibla, kiedy podnosi się klape ukazuje się uśmiechnięta kupa, która podskakuje a z kibla wydobywa sie muzyka

Teraz się z tego śmieje, ale wtedy nie wiedziałam co mam powiedzieć w takim szoku byłam
O zapomniałam dorzucił do tego mini misia takiego obleśnego pomaranczowo zielono niebieskiego słonia, takiego ze złotą nitką w głowie.
Jeszcze chwalił się że się w 20 zł zmieścił i taki super prezent kupił

Od Babci dostałam na 18te urodziny książeczke do modlitwy dla młodzieży(taka sama mam z biezmowania..:/) z życzeniami: "zdrowia szczęścia bla bla bla, módl się i zrób coś z własami bo jak zawsze masz brzydkie"
Dodam, że liczyłam, że chociaż na 18 dostane coś od niej normalnego, bo moim kuzynkom daje na każdą okazje po 100 zł, a ja zawsze byłam przez nią odrzucona, bo urodziłam się i wychowywałam w czasie jak ona była w USA, a kuzynki już po jej powrocie.
Dodatkowo raz na imieniny dostałam do niej herbatę...I to był prezent na poczekaniu po tym jak się zgasiła że ja przyszłam do niej z kwiatami i prezentem. (mamy tak samo na imie). Po prostu weszła do kuchni i wyciągnela z szafki herbate i mówi "masz, to dla Ciebie".
Na gwiazdke za to nie dostaje od niej NIC, chociaz co roku Wigilie spędzamy razem i moje kuzynki dostają z okazji świąt prezenty/kasę a ja jestem pomijana i to wszytsko na moich oczach...
Dlatego zazdroszcze wam tych okropnych sweterków i innych głupotek od babć, bo ja tego nawet nigdy nie miałam,

Zapuszczam:
włosy, paznokcie i biust.

Po prostu od urodzenia jestem chora na lenia
Wszystko co robię - robię tak od niechcenia...

Bo wolny czas to jest coś co lubie,
tych co pracują i się uczą nie rozumiem!

Edytowane przez wsiowy_gupek
Czas edycji: 2009-05-12 o 05:58
wsiowy_gupek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-12, 07:21   #189
tysiuniax33
Raczkowanie

wsiowy_gupku przy tych prezentach od byłego to płakałam xd przy tym kibelku i jego oszczędności ;p

ale z babcią no faktycznie nie ciekawie . ; /
Stary 2009-05-12, 08:35   #190
Sweetheart86
Zakorzenienie

Geniuszem w dawaniu beznadziejnych prezentów jest moja przyjaciółka....
Bardzo lubię kolczyki i moi znajomi o tym wiedzą... ona też...
Problem tym, że kolczyki, które ona mi kupuje są kompletnie nie w moim guście...
Na któreś urodziny dostałam od niej plastikowe kolczyki w kształcie księżyców, do tego czarno-białe Nie założyłam ich ani razu, nawet po to, żeby jej zrobić przyjemność...
Na każdą okazję jako dodatek do prezentu od niej jest jeszcze antyramka... Już nie mam co z nimi robić...

Sweetheart86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-12, 10:32   #191
gsk
Zakorzenienie

GG do gsk

Moja babcia jest bardzo pomysłowa w prezentach... Rozdaje to co wcześniej dostała albo wciska jakieś książki co stoją na półkach Rok temu mojej siostre ciotecznej na komunie dała obraz (bo mój dziadek malował obrazy, wszystkie takie same) i aż mi było wstyd za babcie bo babcia twierdziła że napewno się jej spodoba ten obraz. Nie rozumie że małe dziewczynki nie gustują w obrazach drzew. Albo kiedyś miałam w pokoju takie niby dwa egipskie obrazki a później babcia je sobie wzieła i u niej wisiały. Na zeszłe święta chciała jeden dać siostrze w prezencie jakoże siostra studiuje historie sztuki to babcia stwierdziła że napewno się jej prezent spodoba. Na szczęście udało mi się odwieść babcie od tego pomysłu. Albo kupiła mi i siostrom czerwone majtki (wszystkie rozmiar XXL chociaż siostry noszą S i XS) bo przeczytała we "Wróżce" że czerwony kolor daje energie...
Ja już wole nic nie dostawać niż byle co, jakieś na siłe kupowane beznadziejne figurki których pełno mi się przez życie przetoczyło.
gsk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-14, 22:07   #192
Dracaena
Raczkowanie

Nigdy nie zapomnę, że mama dostała od swojej siostry na Gwiazdkę komplet kosmetyków (wiecie, takie świąteczne wydania). No ok, prezent całkiem niezły. Problem w tym, że rok wcześniej mama jej dała właśnie ten zestaw = po prostu do niej wrócił po roku, w dodatku przeterminowany . Ja nie podejrzewam, że ciocia to zrobiła specjalnie, po prostu już nie pamiętała, że od mamy te kosmetyki dostała .

Ja dostałam sporo nietrafionych prezentów, głównie od mamy... Wie, że kocham książki i mimo, że wie, iż najchętniej czytam kryminały, to i tak co roku dostaję coś o pięknych krajobrazach w Polsce albo atlasy historii Polski itp. które tylko leżą na półkach i ładnie wyglądają, a ja mam ochotę płakać bo niektóre z tych książek nawet 100 zł kosztowały... A za stówę skompletowałabym sporo książek, które czytałabym bez wytchnienia, a nie takie coś... A już w komplecie to przedstawiają niezłą fortunkę wydaną przez lata, której z kolei trudno się pozbyć "bo a nuż coś się przyda".
Ostatni rekord - kupiła mi komplet biżuterii (naszyjnik + kolczyki) za ponad 200 zł... Kompletnie nietrafiony w mój gust (wg niej piękne, wg mnie, owszem, ale nie na 16- latkę tylko na 50-latkę) . I mówię, powtarzam, że niektóre rzeczy muszę sama wybrać i co? Co jakiś czas mam powtórkę z rozrywki.
Sporo tego było, już nie pamiętam, niestety, co roku zdarza się coś nietrafionego.

Moja matka chrzestna za to zawsze przysyła kasę i chyba z tego jestem najbardziej zadowolona. Przy tym np. nadal pamiętam, że moje ukochane, złote kolczyki które noszę od niepamiętnych czasów były właśnie kupione za pieniądze od niej . I właśnie na ten "prezent:" czekam zawsze najbardziej ,już planuję co kupię i mam radochę zawsze .

Edytowane przez Dracaena
Czas edycji: 2009-05-14 o 22:08
Dracaena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-15, 00:53   #193
laseczka.wąglika
Raczkowanie

Najbardziej nietrafione prezenty w moim życiu to:
- gigantyczny porcelanowy słoń z kolorowymi cekinkami (od koleżanki na urodziny chyba w 5 klasie)
- plastikowy ptaszek na plastikowym drzewku z czujnikiem ruchu - śpiewający (od babci, gdybym sama chciała coś takiego kupić, naprawdę nie wiem gdzie miałabym szukać)
- dwie porcelanowe lalki w ciuchach materiałowych (od dwóch różnych kumpli na te same urodziny chyba w 4 klasie)

Moja mama kiedyś dostała od babci torebkę, podobno skórzaną, bo "chodzisz ciągle z tą szmacianą", a chce zaznaczyć, że byłą to torba z Wittchen'a, ale babcia się nie zna. Torebka za 20zł z byle targu górą

A mojej siostrze kiedyś podarowano (a raczej podarowała jedna z koleżanek posiadająca przedziwny gust) kotka ze sztucznego futerka w wiklinowym koszyczku Zresztą ona to zbiera na kilogramy po urodzinach porcelanki i tego typu "bylestójki", które po imprezie pakuje do pudła i wynosi na strych...

Echh... czasem chyba lepiej nic nie dosatć

Kobieta łatwa do zdobycia, może być trudna do zniesienia...

Książki - wymiana:
Vasconcelos, Czepiel, Fitzgerald, Beauman, Fielding i inne książki...
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...8#post16594958

Kosmetyki - wymiana:
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...6#post13661126
laseczka.wąglika jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-24, 13:33   #194
Fresa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wsiowy_gupek Pokaż wiadomość
I uwaga HIT:
Jakby to opisać..Plastikowa miniaturka kibla, kiedy podnosi się klape ukazuje się uśmiechnięta kupa, która podskakuje a z kibla wydobywa sie muzyka
Hahahahaha hahahaha, dobre

---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ----------

Cytat:
I uwaga HIT:
Hahahahaha hahahaha, dobre

Fresa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-24, 15:36   #195
wsiowy_gupek
Zakorzenienie

GG do wsiowy_gupek

Cytat:
Napisane przez wsiowy_gupek
I uwaga HIT:
Akurat w domu jestem więczorbiłam zdjęcie...
Oto i on(o?):
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg klop.jpg (30,4 KB, 1136 załadowań)

Zapuszczam:
włosy, paznokcie i biust.

Po prostu od urodzenia jestem chora na lenia
Wszystko co robię - robię tak od niechcenia...

Bo wolny czas to jest coś co lubie,
tych co pracują i się uczą nie rozumiem!
wsiowy_gupek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-24, 17:06   #196
makeupnotwar
Wtajemniczenie

Cytat:
Oto i on(o?):
ojejku rewelacja
makeupnotwar jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-24, 17:20   #197
kesly1
Zakorzenienie

Cytat:
Oto i on(o?):
padłam
It can't last forever either...
kesly1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-24, 19:20   #198
Fresa
Zakorzenienie

Cytat:
Oto i on(o?):
A tfuj! (nie no , czego to ludzie nie wymyślą )

Fresa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-24, 20:04   #199
Jakkolwiek
Wtajemniczenie

Na prawdę nie wiem jak można dać ukochanej kibel... 'Romantyczne kur** w ch**', jak to mój znajomy mówi xD
Jakkolwiek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-05-27, 22:36   #200
antidotum89
Wtajemniczenie

hehe normalnie leze i kwicze, ja od babci tradycyjnie swtereki (wiekie, czerwone, z guzikami, cekinami i brokatem, aha i rekawki z siatki) , przypomina mi sie historia, miałam moze 6 lat kolezanka dała mi na urodziny taki mały plecaczek (strasznie mi sie podobał) dala mi w takiehuj ozdobnej torebeczce a pozniej mi ja wzieła mowiac ze sie przyda n inny prezent;| bylam w szoku;p
antidotum89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-01, 08:28   #201
panierrka
Zadomowienie

Cytat:
Oto i on(o?):

Świetne, no nie mogę... skąd coś takiego wytrzasnąć?
panierrka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-01, 11:00   #202
lady opium
Zadomowienie

"Śpiewające gówno"... rewelka Nie wiecie przypadkiem, gdzie coś takiego można kupić? Zemściłabym się na Moim za deskę do prasowania w serduszka, którą dostałam na Walentynki

08.06.2012
, 17.08.2013, 06.11.2013, 03.02.2014

lady opium jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-01, 22:11   #203
Madlenn
Raczkowanie

niestety nie wiem gdzie mozesz kupic, ale moze zamist tego czapeczke? http://allegro.pl/item640306008_czapka_mega_kupa.html
Madlenn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-06-08, 17:10   #204
bartnix
Rozeznanie

GG do bartnix

witam mój pierwszy post na forum, akurat szukałam natchnienia z okazji zbliżających się urodzin przyjaciółki i trafiłam na ten ciekawy wątek

z moich "trafionych" prezentów mogę wymienić:
"szykowne bardzo modne bluzki" od mojej babci, które niestety takie są może dla 60,70 latek ale nie dla nastolatek (nawet moja mama ich nie chciała)
bukiet jesli oczywiście mozna tak trzy róże wsadzone w kubek zrobiony z jakiejś trawy z dużą ilością motylków piórek itd, który po dwóch dniach zaczął strasznie pachnieć, nie wiem czym ta gąbka była nasączona
strasznie pachące perfumy pomimo wielokrotnych zapewnień że nie lubi.ęę mocnych kwiatowych zapachów oraz te zestawy perfumy+dezodorant za 15 zł ze spożywczaka

bartnix jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-09, 14:14   #205
nxxy
Raczkowanie

Dla mnie najbardziej nieudanym i bardzo łatwym prezentem są pieniądze. Faktycznie, czasem nie ma co kupić, ale jak mam dawać pieniądze to wolę w ogóle nie iść, bo ja gdy dostaję je czuję, że osobie na mnie nie zależy, nawet się nie potrudziła, żeby dać mi coś sensownego. Osobiście wolę już dostać wełniany, za duży sweter niż pieniądze - liczą się intencje.

Jestem pedantką i perfekcjnistką i okropnie irytuje mnie zapakowywanie prezentów w zwykłe torebki. (szczytem są torebki komunijne na np. ślub) Zawsze staram się zapakować w folię, papier ozdobny, ciekawo udekorować, upiąć i sama mam największą radochę w siedzeniu w tym. (obojętnie czy rozpakowywanie czy pakowanie. ) Najważniejsze jest to, że widać, że osoba przygotowują prezent musiała się napracować - dla Nas.
nxxy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-18, 10:56   #206
fredzia1990
Raczkowanie

Cytat:
Oto i on(o?):

" urocze "
fredzia1990 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-18, 14:04   #207
pcynesia
Rozeznanie

Wstyd sie przyznac, ale ja 10 lat temu kupilam kolezance na 18-tke jakies sztuczne kwiatki tak jakby 'pod kloszem' zalane woda. Wtedy wydawalo mi sie, ze to bedzie bardzo ladne, a co najlepsze to bylo naprawde dosc drogie (do dzis nie wiem za co taka cena).

Co do innych prezentow to:
- od babci wielokrotnie dostawalam pizamki, ktore mi absolutnie nie pasowaly; ponadto koldre, poduszki (a mialam okolo 16 lat i za maz bynajmniej nie wychodzilam )
- moja siostra na 18-tke dostala takiego psa z dyndajaca glowa (czesto sie to spotyka w samochodach) i na komunie od cioci aparat fotograficzny, ktory okazal sie zepsuty. Ciocia wziela go do naprawy i nigdy juz do nas nie wrocil
pcynesia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-18, 16:13   #208
bzyczka1
Zakorzenienie

"świetne" te wasze prezenty

pcynesia kiedyś te kule były super hitem

przypominam sobie jedynie dwa prezenty takie... Mój tato dostal od siostry damskie perfumy które ona dostała on jakiejś ciotki swojego męża z kanady (ciotka z kanady). W końcu mama wyrzuciła do śmieci.
Albo moja ciocia, siostra taty, która ma kasy jak lodu i ma naprawdę wszystko czego jej trzeba od tej samej cioci dostał 6 miseczek kolorowych na zupę z takimi namalowanymi twarzami na nich miseczki trafiły do nas jak że my dzieci byłyśmy jeszcze to nas wujek z ciocią obdarowali bez okazji
Aha i ja jeszcze pamiętam jedyny prezent od chrzestnego..taką "dmuchaną" bluzę, czekoladę i pomarańcze. Czekolada i pomarańcz zostały pochłonięte przez jego córki

Nasz skarb
bzyczka1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-22, 20:51   #209
clo
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez asiulkaa Pokaż wiadomość
To teraz będziesz musiała się intensywnie psikać bo perfumy nawet w zamkniętych buteleczkach z czasem zmieniają zapach, miałam tak z jednym, nie używałam go, a jak po trzech latach się nim psiknęłam to się okazało że zapach jest inny i niestety już mi się nie podoba.
Ktoś mi kiedyś powiedział, że perfumy należy trzymać w lodówce jak się ich nie używa wtedy zachowują swoją pierwotną nutę w sumie sama jeszcze tego nie testowałam, więc nie mogę stwierdzić ile jest w tym prawdy.
clo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-24, 00:57   #210
werta
Raczkowanie

czytam czytam a łóżko na mnie czeka.
jeśli chodzi o mnie w wieku 7 czy 8 lat na urodziny od babci dostałam karafkę (naczynie podobne do butelki, używano i może nadal się używa ;p tego do przechowywania wódki na imprezach) karafka ładna kryształowa też taką dostała o dwa lata młodsza siostra cioteczna ;]

w 5kl pod. od koleżanki dostałam pluszaka różowo-fioletowego który"pachniał" proszkiem, w 1liceum zestaw kosmetyków, moja koleżanka w 2liceum również zest. kosmetyków ale przeciwzmarszczkowych,[była nieźle wkurzona]

na 18nastke dwie brudno różowe spinki do włosów z małpką która trzyma piłkę, zawieszkę do telefonu z 5cm ala srebrnym delfinem, za14.99 cena byla bardzo widoczna i nie zakryta, 1kg ziemniaków sałatkowych i obieraczke (to akurat mnie rośmieszyło i było dodatkiem, a obieraczke i tak chciałam sobie kupic;p), badziewne kajdanki z różowym futerkiem, figurke misia z piłką wszytsko prócz ziemniaków było od jednej dziewczyny.

dwa pierwsze prezenty od mojego TZ dostałam z ceną lub paragonem, prezenty byly trafione ;] raz zwróciłam uwage i się juz to nie powtóżyło ;]
werta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Prezenty

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości