|
|
#181 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Paypal
Niedługo muszę zrobić przelew za pomocą paypala, tylko zawsze robię przelew z mojego konta a paypal jedynie pobiera numer karty i wysyła na odpowiednie konto. Czy będę gdzieś miała potwierdzenie wykonanego przelewu ?
Już dawno nie korzystałam i nie pamiętam jak to dokładnie jest |
|
|
|
|
#182 |
|
Przyczajenie
|
Przelew pojawi się na wyciągu jak kazda transakcja kartą.
|
|
|
|
|
#183 |
|
Raczkowanie
|
witam!
proszę Was o pomoc i odpowiedz na moje pytanie. kupiłam na ebay'u zagranicznym pewną rzecz. zresztą już nie pierwszy raz. sęk w tym że między poprzednimi zakupami a tym ostatnim zmieniłam nazwisko (zmiana stanu cywilnego). i tak konto na paypalu mam na panieńskie a normalne w banku na nowe nazwisko. przelałam środki z normalnego na paypal dosłownie przed chwilą ale już PO fakcie wyczytałam że imię i nazwisko na obu kontach musi być takie same. co mam teraz zrobić? czekać z nadzieją że pieniążki jednak wpłyną na paypal czy starać się w międzyczasie zmienić nazwisko na paypalu? ta opcja mi się nie podoba bo wymagają wysłania im skanu dowodu tożsamości oraz aktu małżeństwa a tego chce uniknąć bo zwyczajnie nie ufam elektronicznym kontom na tyle aby wysyłać absolutnie wszystkie dane osobowe oraz tak ważne dokumenty - różnie to bywa niestety. w najgorszym wypadku założę nowe konto na paypalu już na nowe nazwisko - przynajmniej nie będę musiała wysyłać żadnych dokumentów przez internet. jak uważacie? proszę o pomoc i z góry dziękuje. |
|
|
|
|
#184 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, mam pytanie z serii prymitywnych
![]() Zrobiłam zamówienie na stronie joppa i przekierowało mnie. Mogłam płacic przez swoje konto paypal albo wpisać dane z karty kredytowej lub debetowej. Wpisałam dane z mojej zwykłej wbk płatniczej... Zaakceptowało. Jak mam to rozumieć? Że ściągnie mi normalnie z konta? Dziękuję za pomoc |
|
|
|
|
#185 |
|
Jestem groszek... ;)
|
Jeśli zaakceptowało to ściągnie z konta
|
|
#186 |
|
Raczkowanie
|
a jak będzie z moim przypadkiem? da się wpłacić pieniądze z konta na inne nazwisko? niby pieniądze "poszły" z normalnego konta ale podobno mogą je przelać z powrotem na te normalne jeżeli nazwisko jest inne. miał ktoś taki przypadek?
|
|
|
|
|
#187 |
|
Jestem groszek... ;)
|
Czytając Twojego posta pomyślałam o założeniu nowego konta i przelaniu ze starego na nowe, o czym piszesz pod koniec
![]() Nie miałam takiej sytuacji, tylko to rozwiązanie przychodzi mi na myśl
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#188 |
|
Raczkowanie
|
ok, dziękuje za odpowiedz.
|
|
|
|
|
#189 |
|
Raczkowanie
|
jeżeli paypal jednak cofnie te pieniążki na moje normalne konto to czy zostanę o tym jakoś poinformowana np. na maila?
|
|
|
|
|
#190 |
|
Jestem groszek... ;)
|
Jakie są opłaty za dodawanie i wypłacanie środków? [źródło: Centrum pomocy paypal]
W przypadku cofnięcia (odrzucenia) wypłaty środków przez bank firma PayPal obciąża użytkownika kosztami cofnięcia operacji (kosztami zwrotu przelewu). Opłata za cofniętą wypłatę środków wynosi 30,00 PLN. I tak, chyba zostaniesz poinformowana mailem...
|
|
#191 |
|
Raczkowanie
|
czy w przypadku wpłaty na paypal sytuacja wygląda tak samo? bo jednak wpłata a wypłata to dwie zasadnicze różnice.
|
|
|
|
|
#192 |
|
Jestem groszek... ;)
|
Wydaje mi się że jak wpłacisz i nie dojdzie = zostanie cofnięte, bez żadnych opłat, jedynie poczekasz na pieniądze parę dni...
|
|
#193 |
|
Raczkowanie
|
Dziś pieniążki wpłynęły na paypal'a
jak widać nie robili kłopotów z powodu innego nazwiska na zwykłym koncie. wszystko skończyło się bezproblemowo.
|
|
|
|
|
#194 |
|
BAN stały
|
Kochani, to jaką wartość w końcu ma prowizja paypal'a? Chcę coś zamówić, kosztuje to łącznie 9,59$ a ja mam jakieś 11,05$. czy mi starczy na zakup?
|
|
|
|
|
#195 |
|
Jestem groszek... ;)
|
Zapłacisz 9,59$ tyle że po kursie nieznacznie wyższym niż kurs NBP.
Przynajmniej ja tak mam - zamówień na wizażu zrobiłam już koło 150
Wymiana Zakupy z Is mail do adresów: zakupyzis@gmail.com podaj nick w tytule! Za ciemny podkład? Tapeta? Zajrzyj na forum mineralne Edytowane przez Isilindil Czas edycji: 2011-01-08 o 10:58 |
|
|
|
|
#196 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
edit. Czyli ich prowizja, jest jakby wliczona już w ich kurs walutowy? Kurde, mam nadzieję, że po pierwszym zakupie już nie będę taka 'ciemna'
Edytowane przez mmm3m Czas edycji: 2011-01-08 o 11:25 |
|
|
|
|
|
#197 |
|
Jestem groszek... ;)
|
Nie wiem czy link działa ale : https://www.paypal.com/helpcenter/ma...156&isSrch=Yes
i tutaj jest że pobierają marżę 2,5% wliczoną już w kurs wg paypala - dlatego jest wyższe niż NBP ![]() Nic innego o przewalutowaniu nie znalazłam...
|
|
#198 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Czyli wychodzi, że w takim razie mnie stać. Muszę w końcu zaryzykować i kliknąć "Potwierdzam zakup" edit Dziękuję serdecznie ![]() zaryzykował i już wszystko jasne. Z konta ma mi ściągnąć 29 zł z groszami, czyli mniej niż te moje marne 33 zł Chyba dałam radę ![]() edit2. A teraz przeraziło mnie to w moim mailu od paypal: Szczegóły wysyłki Usługa standardowej międzynarodowej dostawy objęta stawką ryczałtową — Stany Zjednoczone Niby produkt ma być z Korei a przesyłka darmowa, sprawdzałam, że do Polski tez miała być darmowa. a tu mi jakieś USA wyskakuje :O Edytowane przez mmm3m Czas edycji: 2011-01-08 o 11:55 |
|
|
|
|
|
#199 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pomocy ![]() Mam takie pytanko: kupilam cos od jednej kobietki, przelalam jej dosyc spora gotowke. Moje pytanie- jesli probowalaby mnie wykiwac/nie przeslac tego za co zaplacilam- czy moge sie starac od PayPala o zwrot pieniedzy? Wiem,ze kolege jakis sklep internetowy zrobil w konia, zaplacil za TV i go nie dostal..Pay Pal oddal mu kase i wzial sie za tamtego oszusta. Chcialabym sie jednak Was zapytac, czy na pewno tak jest, czy nie musze sie martwic,ze kasa moglaby pojsc bokiem ![]() Z gory dziekuje
|
|
|
|
#200 | ||
|
Jestem groszek... ;)
|
Cytat:
Paczka przyszła normalnie, szybciutko bez dodatkowych opłat Mogę wysłać Ci skan na potwierdzenie moich słów. Cytat:
https://www.paypal.com/helpcenter/main.jsp;jsessionid=nbDGN p2Q6twCygQx2Bkx6Ryhw51P6V ygR7Kx6f8YH4KkL8G1G7Zh!10 46729879?locale=pl_PL&_dy ncharset=UTF-8&countrycode=PL&cmd=_hel p&serverInstance=9022&t=s olutionTab&ft=browseTab&p s=solutionPanels&solution Id=163649&isSrch=Yes oraz: https://www.paypal.com/helpcenter/ma...760&isSrch=Yes
Wymiana Zakupy z Is mail do adresów: zakupyzis@gmail.com podaj nick w tytule! Za ciemny podkład? Tapeta? Zajrzyj na forum mineralne Edytowane przez Isilindil Czas edycji: 2011-01-09 o 10:28 |
||
|
|
|
|
#201 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#203 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny zaczynam się bać..
Bo przelałam sobie kase na paypala w czwartek o 10 rano,a dziś jest wtorek i jeszcze jej nie ma.. Nigdy tak nie miałam,żeby szła tyle dni ![]() Inaczej cierpliwie bym czekała ale jutro minie 7 dni od kiedy kliknęłam sobie rzeczy na ebayu za które musze zapłacić,a do te pory powinnam przecież już mieć przelane.. Nie wiem co robić,czy gdzieś pójsc dzisiaj,zadzwonić cos ie stało,czy jak..
Edytowane przez Kachnaaaa Czas edycji: 2011-01-11 o 16:15 |
|
|
|
|
#204 |
|
Jestem groszek... ;)
|
Mi pierwsza kasa szła 6 dni roboczych...
Wkurzyłam się i podpięłam kartę ![]() Może wytłumaczysz sprzedającemu że ciągle czekasz na kase?
|
|
#205 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Dlatego ja zawsze najpierw muszę mieć kasę by kliknąć aukcję - doświadczenie mnie nauczyło, że różne przypadki chodzą po ludziach, po co kusić los? ;] Edytowane przez mmm3m Czas edycji: 2011-01-11 o 23:02 |
|
|
|
|
|
#206 |
|
Rozeznanie
|
Witam.
Czy jest możliwość, żeby któraś wizażanka opłaciła mi przez paypal'a zakupy??Oczywiście przeleję pieniądze w złotówkach tyle ile trzeba!!! Po prostu jestem zielona w tym temacie. Chodzi mi o zakupy w dwóch amerykańskich sklepach(oba łącznie na kwotę 15$) z wysyłką na adres w stanach. Proszę o pomoc i serdecznie pozdrawiam. |
|
|
|
|
#207 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Tez byłam zielona i sobie teraz radze. Nie ""świruj"" tylko się przełam, dasz radę Powodzenia! |
|
|
|
|
|
#208 |
|
Rozeznanie
|
Jeśli są nielegalne to bardzo przepraszam
![]() Prośba nieaktualna!! Właśnie siadam do instrukcji obsługi Paypala. A powiedzcie mi proszę, ile paypal pobiera opłat związanych z przelaniem kasy za zakupy??(tzn ile muszę dodatkowo zapłacić??) |
|
|
|
|
#209 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Chodzi o to, że jak np. masz konto w złotówkach a płacisz np. w $ to PayPal nalicza nieco większy kurs niż NBP - to są groszowe sprawy dlatego złotówkę lub dwie warto mieć w zapasie
|
|
|
|
|
|
#210 |
|
Zakorzenienie
|
Bardzo potrzebny mi jest nr IBAN,ale do banku nie mogę sie niestety wybrać i tu moje pytanie czy da sie go jakoś sprawdzić?
Znalazlam taka stronkę,tylko nie wiem czy jest bezpieczna. http://www.mimuw.edu.pl/~rlatkows/iban/ Chcę po prostu wypłacić pieniążki z paypala na konto,kiedyś już to robilam,wszystko było bez problemu,dodałam chyba tylko "PL" przed numerem konta,więc nie wiem dlaczego teraz nie moge sobie poradzić
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:27.

a tego chce uniknąć bo zwyczajnie nie ufam elektronicznym kontom na tyle aby wysyłać absolutnie wszystkie dane osobowe oraz tak ważne dokumenty - różnie to bywa niestety.