![]() |
#181 |
Raczkowanie
|
Dot.: STRAŻ GRANICZNA-przykładowe testy-poszukuje!!
No to super byłoby jakby zmniejszyli no ale póki co nie ma się czym podniecać dopóki to nie będzie pewne wtedy może bym i zdał hehe
![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:35 ---------- Zresztą jak czegoś nie będę wiedział (a na pewno nie będę ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#182 |
Rozeznanie
|
hej kielbik! podwyższyli już dawno i wszystkie zainteresowane o tym wiedzą. No chyba że w ciągu ostatnich dni/tygodni. A propos, dziewczyny czy te normy z biegu na 600 m (2,35/2,50/3,00) obowiązują też latem? bo ja na stronce znalazłam tylko takie, choć wiem że kiedyś był podział na normy letnie i zimowe...
|
![]() ![]() |
![]() |
#183 |
Raczkowanie
|
No tak Wy piszecie z niemieckiego a ja z angielskiego
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#184 |
Rozeznanie
|
...ubawiłam się szwaku...
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#185 |
Raczkowanie
|
właśnie szwaku tak panikuje, a sam może należy do orłów
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#186 |
Raczkowanie
|
Dobre Szwaku z 24pkt
![]() ![]() ![]() ja nie chce więcej niż 1 pkt z tego niemca ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:00 ---------- Onnna nie przesadzaj jak można być orłem jak się miało niemiec 3 lata temu na dodatek powtórkę z egz ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#187 |
Rozeznanie
|
szwaku jeśli wystarczy Ci 1 punkt z obcego to ile chcesz zdobyć ze sprawności i ogólnej?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#188 |
Raczkowanie
|
No co Ty nie pamiętam duzo słów i dla mnie jak narazie to czarna magia heheh no na niektóre pytania bym odp z tekstu bo wystarczy przepisać
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ---------- No ze sprawnościówki chce 5/6 pkt może sie uda z ogólnej jakieś punkty obcy 1 i rozmowa coś napewno wpadnie lub nie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#189 |
Raczkowanie
|
wróciłem ze stadionu 4:03 na km hehe może nie będzie aż tak źle ze sprawnościówką
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#190 |
Przyczajenie
|
kiepski ten Twoj czas ja miałem 3.20 musisz sie jeszzce dobrze rozbiegac jesli marzysz o 5 lub nawet 6 pkt a ile pompek robisz?
|
![]() ![]() |
![]() |
#191 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#192 |
Raczkowanie
|
dokladnie tak!!!!! adrenalina, adrenalina.........
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#193 |
Raczkowanie
|
Marian ale po co lepiej jak 4:10 jest na 5
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#194 |
Przyczajenie
|
w takim ukladzie z pompkami naprawde dobrze zamiatasz widzisz ja robilem troszeczke szerzej z rekoma i z tego co kolezanka kiedys pisala nie ma takiej opcji zeby takie robic bo nie zaliczą mam z kolei kolege w sg i pytalem sluchaj jak z lapami przy tych pompkach powiedzial ze jak Ci wygodnie byle zeby byla sylwetka wyprostowana i zachowany kot 90 stopni on zdawal w koszalinie wiec moze dlatego i on tez potwierdzil ze w ketrzynie musisz napradwe dobrze robic cwiczenia technicznie bo sie dopierdalajo o detale a koszalin jest bardziej lajtowy pod tym wzgledem jesli chodzi o jezyk nic nie wiem ale naprawde przeglodalem te testy z wiedzy i jezyka i nie so trudne dasz sobie rade trzeba sie wyluzowac generalnie zawsze moze strzelic odp tudziez na intuicje
---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:13 ---------- widzisz 4.10 to jest norma ziomowa ktora obowiozuje jak jest mroz heh sama nazwa mowi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#195 |
Raczkowanie
|
kąt 90stopni pomiędzy wyprostowanymi rękoma a ciałem czy jak??
---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ---------- Jak to norma zimowa?? wiem że kiedyś było cos takiego ale na stronie nie ma juz letnich i zimowych jest tylko jedna podana 4;10. jak masz jakieś nowe tabele to napisz co i jak ---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ---------- a w Kętrzynie to co na hali się biega?? ---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ---------- Ja juz kur... nic nie wiem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#196 |
Przyczajenie
|
nie no luzik so te normy z tabeli nie z rozporzodzenia bo oni to zmniejszyli bo ponoc za duzo osob nie zdawalo kot 90 stopni czyli jak opuszczasz tylek to zeby lokcie byly na rowno z barkami
---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ---------- jesli chodzi o Ketrzyn to nie wiem gdzie sie biega hehe ale ten moj ziomus z sg on biegal na hali i mowil ze bylo prze***ane na tych zakretach ja generalnie polecam wam wszystkim buciki na kauczuku bo lepiej sie sprwdzajo w czasie biegu i tej koperty |
![]() ![]() |
![]() |
#197 |
Raczkowanie
|
Marian ale żeś mnie kur... wystraszył
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:12 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ---------- to możne i coś z obcego tez obniżyli wymagania super byłoby ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#198 |
Przyczajenie
|
ja generalnie zycze Ci zebys na*******il tych punktow co ruskie rakiet
|
![]() ![]() |
![]() |
#199 |
Raczkowanie
|
Rakiety to niepewna inwestycja (zwłaszcza ruskie). Proponuje iśc z duchem czasu. Dzisiaj na topie są zaradni gimnazjaliści. Mały wyciek i już jest 12p na starcie. Potem mały aerobik i jeden z dziesięciu (albo raczej dziesięciu na jednego) i macie komplet 24p.
|
![]() ![]() |
![]() |
#200 |
Raczkowanie
|
ELEONORE mam radosna wiadomość która
Cie zapewne ucieszy heheh ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#201 |
Przyczajenie
|
Witam, jestem nową osobą w tym wątku i ogólnie na początku drogi do służby w SG...
![]() wiem, wiem nie klamać, ale napiszcie ile to trwa (godzinę, dwie?), ile zadają pytań, jakiego typu?ile osób jest przy tym? jak długo potem czekaliście na odpowiedź? będę wdzięczna za wszystkie informacje! życzę sukcesów w nauce i ćwiczeniach!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#202 |
Raczkowanie
|
A więc tak
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#203 |
Przyczajenie
|
Dzięki zatem za info
![]() ![]() pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#204 |
Raczkowanie
|
Ja mam to szczęście być po 2 etapie niestety jak i ok 24 osoby z mojego oddziału czekam już 2 miesiące na szkolenie i nic nie wiadomo.
Widzę sporo nieścisłość: - żeby zaliczyć 2 etap trzeba zdobyć minimum 12 pkt - język jest do przejścia nie martwcie się jest łatwiejszy niż przykładowe - ogólny jest trudniejszy niż przykładowe - rozmowa kwalifikacyjna na koniec jest przed chyba ok 10 oficerami troszkę maglują, najważniejsze być pewnym siebie i spokojnym oraz wiedza z ustawy o SG Powodzenia ---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:32 ---------- Mam niestety złe wiadomości dla kobiet, naprawdę jest wśród was niesamowity odsiew na sprawnościowym i chyba na rozmowie. Powiem tak w Kętrzynie egzaminator w-f strasznie się wyżywał na kobietach pod względem poprawnego technicznie wykonywania ćwiczeń, jedna dziewczyna zrobiła 23 pompki ale tylko 8 jej zaliczył (a to nie zeszła niby łokciami do konta 90stopni, a to nie wyprostowała u góry rąk w łokciach, a to tyłek nie był prosto) a sam nie reprezentował wysportowania, osobiście chętnie bym go… i nie tylko ja przykro nam się aż patrzało na to. Tak więc drogie Panie powodzenia, znam kilku Funkcjonariuszy podobno za dużo kobiet przyjęli no i teraz są efekty Edytowane przez Chaoz Czas edycji: 2009-04-26 o 18:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#205 |
Raczkowanie
|
Witaj Chaoz. A Wy już jesteście po badaniach lekarskich?
|
![]() ![]() |
![]() |
#206 |
Przyczajenie
|
Witam!
Mam pytanie do Panów, którzy są już po II etapie: czy wszystkim paniom udało się na egzaminie zrobić wymaganą ilość pompek? pomijając oczywiście fakt, że egzaminujący z różnych powodów nie wszystkie liczył. i czy odbywa się też tak jak na próbnym że jeden robi a reszta patrzy? |
![]() ![]() |
![]() |
#207 |
Raczkowanie
|
Chaoz napisz coś o teście z wiedzy ogólnej pamiętasz jakieś pytania?? to pomóż troszkę
![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ---------- co pytają na tej rozmowie?? |
![]() ![]() |
![]() |
#208 |
Raczkowanie
|
Witam wszystkich. Od mojego wcześniejszego postu sporo czasu już minęło a mimo to Straż Graniczna nadal się nie odzywa
![]() ---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ---------- A co do egzaminu z WF, z tego co wiem (rozmawiałem z chorążym podczas testu próbnego) wszystkie osoby będą podzielone na grupy. W trakcie egzaminu jedna grupka robi dane ćwiczenie a druga czeka.Więc pomiędzy poszczególnymi ćwiczeniami jest czas na odpoczynek. Nie wiem czy to prawda ale taki przebieg miał egzamin u powyższego chorążego. |
![]() ![]() |
![]() |
#209 |
Rozeznanie
|
Jaras, lekarzy oczywiście "robi się" po egzaminach. Ale w dniu egzaminu sprawnościowego przeprowadza się badania lekarskie (na miejscu) sprawdzające czy możesz zostać dopuszczony do egzaminu sprawn.
Napisz konkretniej czy miałeś już próbny sprawn. a jeśłi tak to kiedy i czy dostałeś jakieś pismo że przeszedłeś pozytywnie I etap... ---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ---------- szwaku a Ty oczywiście jak ten niewierny Tomasz... ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#210 |
Raczkowanie
|
ELEONORE Tobie to fajnie hehe dobre chociaż jeden pkt ja nie wiem czy wogóle będę miał przyjemność być na sprawnościówce po niemcu
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:23.