STRAŻ GRANICZNA-przykładowe testy-poszukuje!! - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Praca i biznes > Służby mundurowe

Notka

Służby mundurowe Służby mundurowe to forum, na którym dyskutujemy o pracy, szkołach i możliwości zatrudnienia w policji, straży granicznej, wojsku. Podziel się wiedzą.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-04-22, 18:38   #181
szwaku
Raczkowanie

Dot.: STRAŻ GRANICZNA-przykładowe testy-poszukuje!!

No to super byłoby jakby zmniejszyli no ale póki co nie ma się czym podniecać dopóki to nie będzie pewne wtedy może bym i zdał hehe bo inaczej to pewnie będzie ta

---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:35 ----------

Zresztą jak czegoś nie będę wiedział (a na pewno nie będę) to wstanę na sali i krzyknę ELEONORA pomocy
szwaku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-22, 18:46   #182
eleonore1
Rozeznanie

hej kielbik! podwyższyli już dawno i wszystkie zainteresowane o tym wiedzą. No chyba że w ciągu ostatnich dni/tygodni. A propos, dziewczyny czy te normy z biegu na 600 m (2,35/2,50/3,00) obowiązują też latem? bo ja na stronce znalazłam tylko takie, choć wiem że kiedyś był podział na normy letnie i zimowe...
eleonore1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-22, 18:49   #183
Onaaa23
Raczkowanie

No tak Wy piszecie z niemieckiego a ja z angielskiego jest ktos drugi tak i mi pomoże jak eleonora dla szwaku ??? a z tym przesiewem kobiet to od dawna wiadomo, ze nas nie chcą nie wiedza co traca w Policji jest tak samo, ale my kobietki pokazemy klase
Onaaa23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-22, 18:53   #184
eleonore1
Rozeznanie

...ubawiłam się szwaku... dobre! pytanie tylko czy będziemy pisać tego samego dnia... jest 5 dni na egzaminy więc pewnie pogrupują po 2 oddziały na 1 dzień... będzie git, zobaczysz... a później się okaże że szwaku pierwszy na liście z 24 punktami...
Stary 2009-04-22, 18:59   #185
Onaaa23
Raczkowanie

właśnie szwaku tak panikuje, a sam może należy do orłów
Stary 2009-04-22, 19:18   #186
szwaku
Raczkowanie

Dobre Szwaku z 24pkt j a prawie wogóle tych testów nie rozumie heheh
ja nie chce więcej niż 1 pkt z tego niemcana więcej nie liczę. ELEONORE z czego Ty tak wogóle się na ten niemiec uczysz??Czy tylko sobie powtarzasz?>: mad:

---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:00 ----------

Onnna nie przesadzaj jak można być orłem jak się miało niemiec 3 lata temu na dodatek powtórkę z egz heheh a Ty tez coś takiego słyszałaś że obniżyli normy z obcego do 10 pkt?? pisz jak coś wiesz mam nadzieje ze to prawda to moze bedzie sens żeby się uczyć
Stary 2009-04-22, 19:28   #187
eleonore1
Rozeznanie

szwaku jeśli wystarczy Ci 1 punkt z obcego to ile chcesz zdobyć ze sprawności i ogólnej? rozwiązywałeś ten przykładowy test? co jesteś w stanie zrobić, a czego nie? Bo ja np. mam kłopot z budowaniem zdań. Nie uczę się, po prostu rozwiązuję ze słownikiem te paskudne testy i powtarzam gramatykę...
Stary 2009-04-22, 19:35   #188
szwaku
Raczkowanie

No co Ty nie pamiętam duzo słów i dla mnie jak narazie to czarna magia heheh no na niektóre pytania bym odp z tekstu bo wystarczy przepisać a resztę to bym strzelał . właśnie nie wiem czego sie uczyć słówek czy copisać też już zapomniałem niektóre wyrazy

---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ----------

No ze sprawnościówki chce 5/6 pkt może sie uda z ogólnej jakieś punkty obcy 1 i rozmowa coś napewno wpadnie lub nie
Stary 2009-04-23, 13:05   #189
szwaku
Raczkowanie

wróciłem ze stadionu 4:03 na km hehe może nie będzie aż tak źle ze sprawnościówką
Stary 2009-04-23, 13:25   #190
marian82
Przyczajenie

kiepski ten Twoj czas ja miałem 3.20 musisz sie jeszzce dobrze rozbiegac jesli marzysz o 5 lub nawet 6 pkt a ile pompek robisz?
marian82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-23, 13:38   #191
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marian82 Pokaż wiadomość
kiepski ten Twoj czas ja miałem 3.20 musisz sie jeszzce dobrze rozbiegac jesli marzysz o 5 lub nawet 6 pkt a ile pompek robisz?
Na egzaminie stres swoje zrobi i pewnie dostanie mobilizującego kopa
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-04-23, 14:18   #192
Onaaa23
Raczkowanie

dokladnie tak!!!!! adrenalina, adrenalina.........
Stary 2009-04-23, 14:32   #193
szwaku
Raczkowanie

Marian ale po co lepiej jak 4:10 jest na 5 nawet jakbym przebiegł w minute to i tak taka sama ocena będzie pompki normalnie ok50 a tak jak tu z rękoma wąsko to ok40. Marian a Ty masz jakieś info co do języka obcego czy zmniejszone są wymogi na zaliczenie tak jak pisała ELEONORE ??
Stary 2009-04-23, 15:19   #194
marian82
Przyczajenie

w takim ukladzie z pompkami naprawde dobrze zamiatasz widzisz ja robilem troszeczke szerzej z rekoma i z tego co kolezanka kiedys pisala nie ma takiej opcji zeby takie robic bo nie zaliczą mam z kolei kolege w sg i pytalem sluchaj jak z lapami przy tych pompkach powiedzial ze jak Ci wygodnie byle zeby byla sylwetka wyprostowana i zachowany kot 90 stopni on zdawal w koszalinie wiec moze dlatego i on tez potwierdzil ze w ketrzynie musisz napradwe dobrze robic cwiczenia technicznie bo sie dopierdalajo o detale a koszalin jest bardziej lajtowy pod tym wzgledem jesli chodzi o jezyk nic nie wiem ale naprawde przeglodalem te testy z wiedzy i jezyka i nie so trudne dasz sobie rade trzeba sie wyluzowac generalnie zawsze moze strzelic odp tudziez na intuicje

---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:13 ----------

widzisz 4.10 to jest norma ziomowa ktora obowiozuje jak jest mroz heh sama nazwa mowi i jak sie biegnie na ich magicznej hali nie ma za to norm letnich jesli np bys mial bieg na stadionie
Stary 2009-04-23, 15:45   #195
szwaku
Raczkowanie

kąt 90stopni pomiędzy wyprostowanymi rękoma a ciałem czy jak??

---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ----------

Jak to norma zimowa?? wiem że kiedyś było cos takiego ale na stronie nie ma juz letnich i zimowych jest tylko jedna podana 4;10. jak masz jakieś nowe tabele to napisz co i jak

---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ----------

a w Kętrzynie to co na hali się biega??

---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ----------

Ja juz kur... nic nie wiem które normy ze sprawnościówki są na czasie te z rozporządzenia np 43pompki czy te ze strony z tabeli 35pompek?? no i reszta też sie oczywiście zmienia:ma d:

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-04-23, 16:04   #196
marian82
Przyczajenie

nie no luzik so te normy z tabeli nie z rozporzodzenia bo oni to zmniejszyli bo ponoc za duzo osob nie zdawalo kot 90 stopni czyli jak opuszczasz tylek to zeby lokcie byly na rowno z barkami

---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ----------

jesli chodzi o Ketrzyn to nie wiem gdzie sie biega hehe ale ten moj ziomus z sg on biegal na hali i mowil ze bylo prze***ane na tych zakretach ja generalnie polecam wam wszystkim buciki na kauczuku bo lepiej sie sprwdzajo w czasie biegu i tej koperty
Stary 2009-04-23, 16:12   #197
szwaku
Raczkowanie

Marian ale żeś mnie kur... wystraszył heheh już myślałem ze te z rozporządzenia no czyli już nie ma zimowych i letnich tylko te z tabeli juz sobie myślałem gdzie ja te pół min nadrobię z biegania hehehe

---------- Dopisano o 16:12 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ----------

to możne i coś z obcego tez obniżyli wymagania super byłoby
Stary 2009-04-23, 16:15   #198
marian82
Przyczajenie

ja generalnie zycze Ci zebys na*******il tych punktow co ruskie rakiet
Stary 2009-04-24, 13:52   #199
rekrut5
Raczkowanie

Rakiety to niepewna inwestycja (zwłaszcza ruskie). Proponuje iśc z duchem czasu. Dzisiaj na topie są zaradni gimnazjaliści. Mały wyciek i już jest 12p na starcie. Potem mały aerobik i jeden z dziesięciu (albo raczej dziesięciu na jednego) i macie komplet 24p.
rekrut5 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-04-24, 13:54   #200
szwaku
Raczkowanie

ELEONORE mam radosna wiadomość która
Cie zapewne ucieszy heheh dzwoniłem do Oddziału i pytałem o język obcy jest obniżony do 10pkt teraz to można się coś uczyć heheh jest szansa:ha haha:
Stary 2009-04-24, 16:08   #201
Kagu
Przyczajenie

Witam, jestem nową osobą w tym wątku i ogólnie na początku drogi do służby w SG... i mam do Was doświadczonych w bojach pytanie o wariograf(poligraf)..
wiem, wiem nie klamać, ale napiszcie ile to trwa (godzinę, dwie?), ile zadają pytań, jakiego typu?ile osób jest przy tym? jak długo potem czekaliście na odpowiedź? będę wdzięczna za wszystkie informacje!
życzę sukcesów w nauce i ćwiczeniach!!
Kagu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-24, 18:10   #202
szwaku
Raczkowanie

A więc takco do wario to pytania nie wiadomo jakie będziesz miała ponieważ najpierw wypełnisz ankietę z pytaniami i wg nich zostaną dobrane pytania. samo badanie trwa ok30min a na odpowiedz to jak 5 miesięcy czekałem razem z potwierdzeniem danych z ankiety bezpieczeństwa.zr esztą to zależy od oddziału ile sie czeka no ael od 3do6 miesięcy trwa sprawdzanie danych
Stary 2009-04-24, 22:15   #203
Kagu
Przyczajenie

Dzięki zatem za info a zatem czeka mnie test cierpliwości, jak Was wszystkich...
pozdrawiam
Kagu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-26, 18:40   #204
Chaoz
Raczkowanie

Ja mam to szczęście być po 2 etapie niestety jak i ok 24 osoby z mojego oddziału czekam już 2 miesiące na szkolenie i nic nie wiadomo.
Widzę sporo nieścisłość:
- żeby zaliczyć 2 etap trzeba zdobyć minimum 12 pkt
- język jest do przejścia nie martwcie się jest łatwiejszy niż przykładowe
- ogólny jest trudniejszy niż przykładowe
- rozmowa kwalifikacyjna na koniec jest przed chyba ok 10 oficerami troszkę maglują, najważniejsze być pewnym siebie i spokojnym oraz wiedza z ustawy o SG

Powodzenia

---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:32 ----------

Mam niestety złe wiadomości dla kobiet, naprawdę jest wśród was niesamowity odsiew na sprawnościowym i chyba na rozmowie. Powiem tak w Kętrzynie egzaminator w-f strasznie się wyżywał na kobietach pod względem poprawnego technicznie wykonywania ćwiczeń, jedna dziewczyna zrobiła 23 pompki ale tylko 8 jej zaliczył (a to nie zeszła niby łokciami do konta 90stopni, a to nie wyprostowała u góry rąk w łokciach, a to tyłek nie był prosto) a sam nie reprezentował wysportowania, osobiście chętnie bym go… i nie tylko ja przykro nam się aż patrzało na to.

Tak więc drogie Panie powodzenia, znam kilku Funkcjonariuszy podobno za dużo kobiet przyjęli no i teraz są efekty

Edytowane przez Chaoz
Czas edycji: 2009-04-26 o 18:44
Chaoz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-26, 19:22   #205
rekrut5
Raczkowanie

Witaj Chaoz. A Wy już jesteście po badaniach lekarskich?
rekrut5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-26, 19:36   #206
pampelunaa
Przyczajenie

Witam!
Mam pytanie do Panów, którzy są już po II etapie: czy wszystkim paniom udało się na egzaminie zrobić wymaganą ilość pompek? pomijając oczywiście fakt, że egzaminujący z różnych powodów nie wszystkie liczył. i czy odbywa się też tak jak na próbnym że jeden robi a reszta patrzy?
pampelunaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-26, 23:01   #207
szwaku
Raczkowanie

Chaoz napisz coś o teście z wiedzy ogólnej pamiętasz jakieś pytania?? to pomóż troszkę

---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ----------

co pytają na tej rozmowie??

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-04-27, 18:22   #208
jaras
Raczkowanie

Witam wszystkich. Od mojego wcześniejszego postu sporo czasu już minęło a mimo to Straż Graniczna nadal się nie odzywa(((((Mam pytanie związane z komisją lekarską (badaniami lekarskimi). W tym momencie jestem w trakcie "otrzymywania" poświadczenia bezpieczeństwa (mija już 5 miesiąc a ja nadal nic nie wiem) a nie mogę czegoś skumać. Mianowicie lekarza/y "robię" przed egzaminami tak jak pisze na stronie Straży Granicznej czy po egzaminach, bo różnie na forum piszą osoby a Straż jest jakoś niechętna do udzielenia mi odpowiedzi (jakoś boją się powiedzieć - jakby Im to wielki problem sprawiało). A i jeszcze jedno: czy ktoś z kolegów/ koleżanek podobnie tak jak ja startuje do Nadwiślańskiego Oddziału i jest w tym samym momencie co i ja, tzn. czeka na wynik poświadczenia od 14 grudnia ubiegłego roku?

---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ----------

A co do egzaminu z WF, z tego co wiem (rozmawiałem z chorążym podczas testu próbnego) wszystkie osoby będą podzielone na grupy. W trakcie egzaminu jedna grupka robi dane ćwiczenie a druga czeka.Więc pomiędzy poszczególnymi ćwiczeniami jest czas na odpoczynek. Nie wiem czy to prawda ale taki przebieg miał egzamin u powyższego chorążego.
jaras jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-27, 19:02   #209
eleonore1
Rozeznanie

Jaras, lekarzy oczywiście "robi się" po egzaminach. Ale w dniu egzaminu sprawnościowego przeprowadza się badania lekarskie (na miejscu) sprawdzające czy możesz zostać dopuszczony do egzaminu sprawn.
Napisz konkretniej czy miałeś już próbny sprawn. a jeśłi tak to kiedy i czy dostałeś jakieś pismo że przeszedłeś pozytywnie I etap...

---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ----------

szwaku a Ty oczywiście jak ten niewierny Tomasz... pisałam Ci że 10 p. wystarczy... po tym co napisał Chaoz z tym odsiewem bab zastanawiam się czy zdobędę chociaż 1 punkt ze sprawn. jak tak się ma to odbywać
Stary 2009-04-27, 19:23   #210
szwaku
Raczkowanie

ELEONORE Tobie to fajnie hehe dobre chociaż jeden pkt ja nie wiem czy wogóle będę miał przyjemność być na sprawnościówce po niemcu wogóle nie zaglądałem jeszcze takiego mam lenia jest jakiś lek na to ???
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Służby mundurowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości