![]() |
#181 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2009 cz.2
nie no pewnie mi tez to obojetne..
pisze tylko tak jakbym chciala.. tak jak sobie wyobrazam dzidziusia chociaz pewnie i tak wyjdzizie blondynek hihi tak cos czuje ![]() oj dziewczyny ja to z jednej strony juz sie niemmoge doczekac a zdrugiej boje se strasznie... ![]()
#182 |
Zakorzenienie
|
Kuroikaze, jakbyś miała gdzieś fotkę chętnie zobaczę
![]() ![]() Poiglot, fajnie Ci że masz ciemną karnację ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#183 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#184 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
u mnie niegdy nie bylo klopotu z pobieraniem krwi, tylko teraz w ciazy. z antybiotykiem wstrzymam sie moze powoli sie dolecze bez niego. poszukam zdjecia, za chwile wkleje edit: na tym zdjeciu wlasnie mialam 48 kg z taka waga najlepiej sie czulam ale z perspektywy czasu faktycznie widze ze i mama i tz i inni mieli racje ze jestem strasznie chuda. Edytowane przez kuroikaze Czas edycji: 2009-01-09 o 14:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#185 |
Wtajemniczenie
|
A ja słyszałam o przypadku, gdzie kobieta trafiła na patologię, bo podejrzewali u dziecka poważną wadę serca, gdyż poza biciem było słuchać echo. Kobieta poleżała na patologii z tydzień, i w końcu z nerwów urodziła....
Z jednego chorego na serce dziecka - zrobiło się dwoje całkiem zdrowych ![]() To serduszka im biły w małym odstępie czasu ![]() A ja bym mogła miec bliźniaki, najlepiej parkę... Ale chyba się nie uda... |
![]() ![]() |
![]() |
#186 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() u mnie w miescie podobna sytuacja tylko odwrotna ![]() ![]() ![]()
![]() |
#187 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#188 |
Zakorzenienie
|
Manolita, ja ostatnio gdzieś na wizażu wyczytałam jeszcze lepszą historię. Kobieta rodziła jakoś rok temu, przez całą ciążę chodziła do lekarza i regularnie robiła usg. Miał być syn. Po porodzie okazało się że oprócz syna są 2 córeczki
![]() ![]() Pakusia, no to miałaś podwyższone chociaż w gabinecie to mógł być efekt stresu. Niemniej jednak warto byłoby kontrolować regularnie ![]() ![]() Kuroikaze, wiadomo że dziecko dziedziczy geny po różnych przodkach. Oby moje nie wrodziło się tylko do teściowej ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#189 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#190 |
Zakorzenienie
|
ciemne geny sa niby dominujace, jasniejsze-recesywne..
ale to nie prawda ze dziecko musi miec koniecznie np. ciemne oczy czy ciemne wlosy.. Mialam kiedys w szkole takie zadania,.. ale nie pamietam zabardzo jak to sie obliczalo ![]() jednak wychodzilo ze zazwyczaj kiedy mama ma niebieskie oczy a tata brazowe.. to dzieci beda mialy 50/50%.. czyli.. np malzenstwo bedzie mialo powiedzmy 4 dzieci.. to dwojka bedzie miala niebieske druga arka bedzie miala brazowe.. no i np wprzypadku mojej babci sie to sprawdzilo.. ![]() urodzila 6.. 3-szarrookich druga trojeczka.. -brazowookich ![]() kurokaize ale z ciebie kruszynkaa ![]()
#191 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
no musze chyba zakupic cisnieniomierz ![]() a co do corci to mam nadzieje ze wypadnie ![]() ![]() ![]()
![]() |
#192 |
Raczkowanie
|
znikam już, bo za 10 minutek kończę pracę. Jutro od rana znów będę nadrabiać zaległości
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#193 |
Rozeznanie
|
Kurcze, Gosikk, czy ty nie przesadzasz z tym strachem o wagę? Taka chudzina z ciebie, chyba jedna z najchudszych na naszym wątku i tak mało przytyłaś. Ja ważyłam 47 kg, teraz mam już 56, wiadomo, nie jestem mega szczęśliwa, ale żeby dzidzia mogła rosnąć troche przytyć musimy, tym bardziej, że te rezerwy tłuszczu jakie organizm gromadzi w ciąży są konieczne do produkcji mleka, przy karmieniu traci się 500 kcal dziennie i MUSIMY przytyć. U jednych jest mniej u innych więcej, ale szczególnie my chudzielce powinnyśmy przytyć, bo nie będziemy czym miały karmić dzidzi. Tak że nie przejmuj się tak bardzo, bo skoro przez 5 miesięcy przybyło ci tylko 2,5 kg raczej nie ma szans, żeby w ciągu następnych 4 przybyło ci dużo więcej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#194 |
Wtajemniczenie
|
gosikk dziekuje
![]() ![]() ![]() a to zdjecie bylo robione jak juz bylam w ciazy ale jeszcze nie wiedzialam jakis tydzien moze ![]() hehe moze nie bedzie tak zle i geny tesciowej go ominely ![]() ja bym chciala zeby mial z kogo tam chce ale tylko te najlepsze cechy :P poiglot nie do konca tak jest, robi sie krzyzowki pamietam to z biologii dla mnei to byl koszmar nie rozumialam tego a mialam przedmiot rozszerzony i walkowalismy to caly semestr. musisz wziac pod uwage nie tylko rodzicow ale i dziadkow. |
![]() ![]() |
![]() |
#195 |
Wtajemniczenie
|
kurcze nie sposób Was nadrobić
![]() Goo fajnie że z dzidzią wszystko ok ![]() kokoin gratuluję drugiego synka ![]() miałam usg 3D/4D w 12 tyg i dzisiaj ![]() Bercia gratuluję pewnego synka ![]() boszenka ja mam ubranka od rozmiaru 56. Julka jak się urodziła miała 51 cm i też na dosyć długo wystarczyły ![]() anulka ja tego nie słyszałam. Ale jeśli masz zgagę to podobno pomagają pestki dyni. Ale szczerze powiem że szalenie mi się podobają łyse noworodki ![]() marika gratuluję synka ![]() kuroikaze chodzący cień ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#196 |
Wtajemniczenie
|
A czy wy wiecie, że nabawiamy się przy Was kompleksów.....
![]() Dzisiaj cos nie wklejacie linków... szał zakupowy zakończony? ![]() A sashka, zamówiłaś coś? Ja zaraz zajrzę na allegro w poszukiwaniu koszuli do szpitala. Nie mam ani jednej, a przydadzą się ze 3.... Popijam kawusię, bo myślałam że zasnę przy kompie... Jeszcze 45 minut, godzina jazdy i w domku.... Edytowane przez Małgosia:) Czas edycji: 2009-01-09 o 14:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#197 |
Zakorzenienie
|
Poiglot, to mam nadzieję że Junior kolor oczu odziedziczy jednak po mnie
![]() ![]() ![]() Pakusia, ja jestem jedynaczką i jakoś przeraża mnie większa ilość dzieci ![]() ![]() Katrin, przytyłam już 4 kilo. I mam wystarczająco dużo rezerw na biodrach i udach, mały będzie miał z czego czerpać ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#198 |
Wtajemniczenie
|
esti 43 <wow> nie umiem sobie tego wyobrazic. Ty chyba tez masz wzrostu cos w okolicach 164?
ja zawsze mialam dobrze zbudowane nogi (zbyt dobrze...) bo przy takiej chudej gorze mialam w lydce 38 cm strasznie nie proporcjonalnie. teraz juz mam troche mniej. Temu na malo ktorych zdjeciach widac mi nogi hehe ![]() i jakos tez za bardzo nie ograniczalam sie z jedzeniem, a teraz to juz wogole nie mysle o tym ze przytyje tylko jem to na co mam ochote za to moj TZ tez ma spora niedowage a je za 5. lekarz mupwiedzial ze ma taka szybke przemiane materii |
![]() ![]() |
![]() |
#199 |
Zakorzenienie
|
ja kocham brazowe oczy.. chcialabym zeby moj dzidzius mial.. ale nie ma po kim
![]() ja zielone.. tz zielone Zawsze chcialam i chyba zawsze bede chciala byc posiadaczka brazowych ciemnych oczu ![]() ![]() no wiem ze to krzyzoweczi takie byly.. tak napisalam ogolnie.. ![]() ja to umialam bardzo dobrze// ![]() tyle ze musialabym sobie przypomniec ![]()
#200 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tak mam 164 ![]() ![]() ![]() A mój TŻ znowu przed ślubem chudzielec a po ślubie nadrobił ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#201 |
Zakorzenienie
|
Kuroikaze, faktycznie wygląda na mniej, ja tak wyglądałam jak miałam koło 55 cm, przed ciążą przy 58-60 już byłam szersza
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#202 |
Zakorzenienie
|
oj dziewczyny czy ktoras ma tu z 170? hehe
ja mam 171 cm.. w tali mam 60-62 cm.. bywa roznie ![]() tzn mialam.. bo teraz mam pewnie z 80 ![]() a wazyc to ja powinnam chyba wlasnie z 58 kg(moja waga sprzed ciazy 55-56) zeby wygladac ladnie bo zawsze wygladam jakos zachud.. moze to dlatego ze wysoka jestem chociaz przy tz.. czuje sie bardzo niska.. i on sie smieje ze mnie tez ze jestem niska.. ![]() ale co fakt to fakt troche zaniska jestem jak dla niego hehe
[/SIZE][/RIGHT] Edytowane przez poiglot91 Czas edycji: 2009-01-09 o 14:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#203 |
Wtajemniczenie
|
Nadaje się taka koszulka?
http://www.webwarper.net/ww/~av/www....a_pink_xl.html No ja też kiedyś ważyłam 43. Schudłam 13 kg w ciągu 2 miesięcy jak tata miał wypadek. Potem długo 48. Jak kończyłam szkołę średnią to miałam 54. Poślubie za to mi się przytyło... ale przed ciążą nosiłam rozmiar 36 - góra ok.38 - dół. Takżę ja przy wadze 60 kg i 170 wzrostu miałam takie wymiary jak koleżanka co ważyła 54 przy 170. Waga nie ma znaczenia. Ja mam ciężkie kości (tak sobie wmawiam)... a kto inny może ważyć mało a mieć tłuszczyk... |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#204 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
o kurcze 57 to faktycznie strasznie malo, niektore dziewczyny sa sflustrowane tym ze sa za grube ni emoga zrzucic a inne ze nie moga przytyc. Esti nie mialas problemu z zakupem spodni? bo mi sie zdarzalo ze rozm. 32 byl za duzy w biodrach bo biodra tez mam waskie, czasem to mi sie plakac chcialo. ja nie tyle co mam szybka przemiane ale musze byc na diecie wiec wiekszosci mi nie wolno jesc poiglot to gratuluje dla mnie zawsze to bylo za skomplikowane ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#205 |
Zakorzenienie
|
dziekuje hehe
ja uwielbialam zawsze biologie ![]() a powiem wam tak szczerze ze ja bym duzo dala zeby miec figure takiej np. Beyonce ![]() ona i ma kawalek tylka i uda ![]() jak dla mnie slicznie wyglada.. ale to marzeeenie ![]()
#206 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ojej 55? ale pewnie mialas ladne wciecei w talii, ja to prawie nie mam. to napewno tez mialas problem z zakupem ubran? u mnie dziewczyny smialy sie jak im mowilam ze nic na siebie nie moge kupic zebym w koncu odwiedzila sklep dla mnie czyli 5-10-15 poiglot to Ty tez chudzielec jestes tylko troche wyzszy ![]() ![]() ale mnei zawsze bardziej sie podobaly modelki chudzielce, ale chudzielce z natury a nie z wyniszczenia Malgosia racja waga nie ma znaczenia wymiary w sumie tez, bo kazdy wyglada inaczej, ja nie mialam wciecia w talii ale mialam bardzo plaski brzuch i mialam te 60, a ktos kto ma tez 60 a ma ladne wciecie w talii ale troche szerszy ze tak napisze brzuch bedzie calkiem inaczej wygladac gosikk poleciałam sie zmierzyc, tam gdzie powinnam miec talie mam na chwile obecna 78 cm. a nizej jeszcze wiecej Edytowane przez kuroikaze Czas edycji: 2009-01-09 o 14:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#207 |
Zakorzenienie
|
Esti, mój TŻ jak się poznaliśmy 2 lata temu ważył 62 kilo a teraz już 71
![]() ![]() ![]() Poiglot, mnie przy ciemnych włosach najbardziej podobają się jasne oczy (niebieskie, zielone) i na odwrót ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#208 |
Zakorzenienie
|
noo widzisz a mi sie zawsze podobaly ta z kraglymi tyleczkami z zaograglonymi biodrami i talia osy..
![]() (taka troche figura murzynek) ale kurde ja jak tyje.. to jedynie gdzie sie najpierw zaokraglam to sa te cholerne ''boczki '';/ ![]()
#209 |
Wtajemniczenie
|
![]() Najlepsza waga jak dla mnie to tak 56. U mnie jest szczupła "góra", a dól "szerszy". Zawsze miałam o rozmiar więcej w biorach i udach niż w tułowiu. Spodnie dobre w pupie, były za szerokie w pasie. Mam nadzieję ważyć z 57 po ciąży. W innej wadze czuję się "za duża". |
![]() ![]() |
![]() |
#210 |
Wtajemniczenie
|
mi też się podobają duże pupy i zauważam, że mi się takowa robi
![]() U mojej mamy w pracy panuje ospa ![]() poza tym mam paranoje, ze będe miała przedwczesny poród ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:46.