![]() |
#181 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Nowe tabletki YAZ zamiast Yasminelle ...
Cytat:
ponadto studiuje dziennikarstwo i wiem, jak sie pisze dane artykuly potwierdzajace swoja teze - wystarczy znalezc odpowiedni autorytet [np. specjaliste] potwierdzajacego to, co mowimy + odpowiednie badania i voila! a co do tego fragmentu: Cytat:
ponadto zarowno ja, jak i moj TŻ KOCHAMY sport, wiec niestety musisz mi wierzyc, ze zarowno aktywnosci ruchowej jak i zdrowego zywienia w moim stylu zycia nie brakuje. co wiecej - od kiedy jestem z TŻtem, a takze od kiedy biore tabletki JEM MNIEJ, ZDROWIEJ i WIECEJ I CZESCIEJ SIE RUSZAM. co ty na to mądralo? ![]() ponadto jak wytlumaczysz fakt, ze niektore kobiety tyją po nowoczesnych tabletkach, zmieniaja je na inne nowoczesne i nagle po tych innych chudna, bez zmiany trybu zycia? [np. zmiana z yasminelle na novynette]
Szczerość nie czyni dziewczyny najbardziej lubianą koleżanką. Ale przynosi szacunek. A kiedy dziewczyna nauczy się szacunku do siebie, zawsze jej się uda. ![]() 65,5 > 64 > 63 > 62 > 61 > 60 > 59 > 58 > 57> 56 > 52 ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#182 |
Przyczajenie
|
witam ja jestem farmaceutka i mam kontakt z pacjentakim ktore biora yaz i mowia ze jest to rewelacja nie ma efektu zmiany nastrosuj zadnych skudków uboicznych u mnie yaz- 36,90 , yasminelle kosztuje 34,90
pozdr. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#183 |
Raczkowanie
|
YAzDZIU a gdzie mieszkasz i pracujesz?? bo w Katowicach takiej ceny nie znalazłam
#184 |
Przyczajenie
|
jakieś 2 godziny po wzięciu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#185 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#186 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
To ty ino dziewczę sprawdź czy w ciąży nie jesteś, bo jeśli wymiotujesz ok. 2h po przyjęciu i kochasz się bez gumki to istnieje prawdopodobieństwo kochana... Tabletka mogła się nie wchłonąc z tego co mi się wydaje... A tak na marginesie kochane: to jest najśmieszniejszy wątek o pigułkach, na który się natknęłam-uśmiałam się jak nigdy!!! ![]() ![]() ![]() Nasz yasminelle jest poważniejszy-prawda dziwczynki? No chyba,że to mój efekt uboczny po wzięciu tabsa o 22 ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#187 |
Raczkowanie
|
witam a więc też jestem szczęśliwą bądź nie <to się okaze> posiadaczką tabletek Yaz
![]()
#188 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie miałam z tym problemu ani po Novynette ani teraz. Poczekaj 3 miesiące jak się organizm przyzwyczai do hormonów, jeżeli nie będzie poprawy możesz myśleć o rezygnacji z tabletek. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#189 |
Przyczajenie
|
Ja nie rozumiem tego, że mój gin mi zmienił te tabletki już pisałam wcześniej że według niego może przy yasminelle wystąpić owulacja, ale w sumie nie wiem czy w to wierzyć. Sprawa jest taka, że te tabletki są niewiarygodnie drogie według większości z was. Prawie 50 zł miesięcznie to strasznie dużo pieniędzy jak na antykoncepcje. Dzisiaj idę do apteki po Yaz i jestem ciekawa po ile będą. N apewno Was poinformuję
![]() A tak btw...pomyslałam a może by tak brać 3 dni więcej yasminelle skoro to to samo:P no bo Yaz droższe są a to to samo co Yasminelle no to co za różnica:P:P (żeby nie było nie mówię serio ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#190 |
Przyczajenie
|
A jeszcze jedno. Czy po jakimś czasie nie miałyście po Yasminelle właśnie bólów w podbrzuszu i jajników?? Bo od jakoś 3-4 miesięcy tak mam, co prawda pod koniec opakowania, więc może organizm domaga się okresu:P ale czuję duży dyskomfort. A tabletki brałam ponad półtora roku.
Edytowane przez kiciunia Czas edycji: 2009-02-13 o 10:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#191 |
Przyczajenie
|
Hejka
![]() ![]() Ucieszyły mnie wpisy, że po Yaz są zdecydowanie krótsze i mniej uciążliwe. Po Yasmin schudłam, mam wręcz niechęć do słodyczy ![]() Za tydzień skonczę opakowanie, tydzień przerwy i zacznę Yaz. Mam jeszcze pytanie do forumowiczek: czy któraś robiła może krzywą insulinową?? Mam skierowanie do poradni metabolicznej i muszę zrobic takie badanie. W moim miescie proponują tylko krzywą cukrową. Poziomu insuliny po obciążeniu nikt nie oznacza. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#192 |
Przyczajenie
|
witam ja mieszkam w tarnowie takze musisz byc wytrwała i szukac pozdr
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#193 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie ma co szukać, przynajmniej w Krk. Ja zjeździłam i obdzwoniłam praktycznie cały kraków. I cena wszędzie zbliżona ok 50zł. Jedyna apteka gdzie znalazłam taniej jest na ul. Krowoderskich Zuchów ok 40zł. Trzeba wziąć pod uwagę że w każdym mieście, każdej aptece są narzucane inne marże i nie ma się co sugerować że np. w tarnowie są po tyle i szukać w swoim mieście w takiej samej cenie.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#194 |
Raczkowanie
|
Juz nie mam problemow z orgazmem
![]() Ale mam inny. Dzisiaj mam 27 dzien cyklu a okresu nie widac. Czytalam na innych forach, ze mozna nie miec okresu po tabletkach. Jak juz wczesniej pisalam, to moje pierwsze tabletki i pierwsze opakowanie. Brzuch boli mnie od 3 dni jakbym miala dostac a nie dostaje. Moge byc w ciazy? I co, jesli nie dostane? Zaczynac nastepne opakowanie czy odstawic, bo w ulotce jest napisane, by odstawic i jak najszybciej udac sie do ginekologa, a ja jestem teraz zagranica i do gin jestem zapisana za 2 tygodnie jak wroce. Co radzicie? Bralam codziennie o tej samej porze. Roznica wynosila max. 20 minut. Nie zapomnialam zadnej tabletki. |
![]() ![]() |
![]() |
#195 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#196 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
beataboni - bierz dalej, a na nastepnej wizycie powiedz o tym lekarzowi. byc moze przerwa przy YAZ jest dla ciebie za krotka, bo sa dziewczyny, ktore dostaja krwawienie z odstawienia nawet w 6-7 dniu przerwy [np. ja, zawsze 6 dzien] i moze dlatego krwawienie nie zdazylo wystapic [skoro YAZ ma tylko 4 dni przerwy]. jest tez mozliwosc, ze krwawienie pojawi sie, gdy zaczniesz nowe opakowanie.
Szczerość nie czyni dziewczyny najbardziej lubianą koleżanką. Ale przynosi szacunek. A kiedy dziewczyna nauczy się szacunku do siebie, zawsze jej się uda. ![]() 65,5 > 64 > 63 > 62 > 61 > 60 > 59 > 58 > 57> 56 > 52 ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#197 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#198 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
a z tym testem to maly problem, bo dnia bez stosunku nie bylo ![]() Jak bede w ciazy to najwyzej uszczesliwie mojego mezczyzne ![]() Napisze co dalej sie dzialo z tym moim okresem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#199 |
Przyczajenie
|
PFF nie jestem w ciążyy !!^^ żal mi cie dziewczyno!! z resztą to chyba nie możliwe żeby bez sexu być w ciązy no nie ? -.-
|
![]() ![]() |
![]() |
#200 |
Zakorzenienie
|
koleżance powyżej radzę przeczytać jeszcze raz.
Beataboni napisała, że nie było dnia, w którym nie było stosunku = współżyła codziennie.
#201 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#202 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziewczęta to chyba do mnie było... ![]() Bo niecnie posądziłam kolezankę MaDzIuLkA1906 o uprawianie seksu skoro bierze pigułki... ![]() Sorki-to było info z uprzejmości, a tak standardowo to można założyc, że jeśli ktoś bierze antykoncepcję to w celu zapobiegania ciąży podczas stosunków ![]() Na moje jesli wymiotujesz do 2 godz. od wzięcia tabletki to może byc tak,że w zasadzie nie stosujesz antykoncepcji, bo tabletkę zwracasz, więc nie wiem o co ten foch... ![]() ![]() W końcu forum służy do uświadamianie i pomocy... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#203 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Hmm nie masz problemow z orgazmem bo zmienilas tabletki na yaz??Ja mam olbrzymie prolemy a biore yasminelle nie wiem czy to ma jakies znaczenie??czy to ma jakiekolwiek znaczenie tabletki na orgazm??wypowiedzcie sie dziewczyny prosze!!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#204 |
Przyczajenie
|
Tabletki mają wpływ na libido, chociaż też nie zawsze. Ale czy na orgazmy hm... Mi ani libido nie spadło ani nie mam problemów z orgazmami wręcz przeciwnie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#205 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To mam taką prośbe do Ciebie żebyś po stosowaniu tego Yaz napisała co i jak... Z innych powodów czyli jakich... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#206 |
Raczkowanie
|
hej! jestem zupełnie nowa na wizażu,ale bardzo zaciekawił mnie ten temat.
Brałam jakiś czas temu Yasmin (przez 5miesiecy), który dostałam żeby złagodzić bóle miesiączkowe. Potem lekarz mi odstawił, ale bóle wróciły więc 3 miesiące temu lekarz wykrył u mnie torbiele na jajnikach i przepisał mi Yasminelle (których jedynym ,,skutkiem ubocznym" było to ze trochę mi biust urósł,ale to mi akurat nie przeszkadza,ogólnie dobrze sie czułam po nich) .W piatek byłam znowu i przepisał mi ten YAZ. twierdził ze ma mniejszą dawke hormonów i jest bezpieczniejszy,ale z tego co tutaj przeczytałam to raczej niczym sie nie różni od Yasminelle. Zobacze jak z cenami u mnie w aptekach i z dostępnością. Piszcie prosze jak sie czujecie po YAZie i czy wszytsko ok, bo ja nabrałam wątpliwości po przeczytaniu tego wątku i troche boje się zmieniać tych tabletek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#207 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Więc Yasminelle i Yaz składem się nie róznią, nawet mają bardzo podobne opakowanie i formę ulotki ![]() U mnie ceny podobne Yasminelle 36 zł, Yaz 37zł. Nie bój się zmieniać ich jeśli brałaś Yasminelle to nic nie powinno się dziać, w sumie to nawet nie powinnaś mieć ubocznych skutków, bo to tak jakbyś brała 3 tabletki więcej po prostu. Więc nie martw się ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#208 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
mialam kilka dni problemowych jesli chodzi o orgazm. a to moze miec wplyw. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#209 |
Raczkowanie
|
ja z kolei ostatnią różową tabletkę wzięłam w piątek i do dziś, jak któraś z dziewczyn też tu pisała, nie mam krwawienia. trochę mnie to niepokoi...
|
![]() ![]() |
![]() |
#210 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Po pierwszym opakowaniu mój ginekolog mówił że jest duże prawdopodobieństwo, że krwawienia nei będzie, bo organizm się musi przyzwyczaić do dłuższego przyjmowania hormonów. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:51.