tabletki YAZ - zbiorczy! - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-02-12, 18:44   #181
pani ćma
Zakorzenienie

Dot.: Nowe tabletki YAZ zamiast Yasminelle ...

Cytat:
Napisane przez kasiaso Pokaż wiadomość
no coz .... a ja polecam Wam artykuł dotyczący sprawy tycia czy " nir tycia"
http://vitalia.pl//artykul347_Dietet....html&cookie=1

bo potem PANIĄ CMĘ wkurzam ;-))))
a ja polecam ci uwierzyc, ze jedna jaskolka wiosny nie czyni ;-) to tak metaforycznie. chodzi o to, ze jedne opublikowane badania nie są wyrocznia.

ponadto studiuje dziennikarstwo i wiem, jak sie pisze dane artykuly potwierdzajace swoja teze - wystarczy znalezc odpowiedni autorytet [np. specjaliste] potwierdzajacego to, co mowimy + odpowiednie badania i voila!

a co do tego fragmentu:
Cytat:
Jakie mogą być inne przyczyny tycia w trakcie stosowania antykoncepcji hormonalnej

Decyzja o wyborze tej metody antykoncepcyjnej najczęściej podejmowana jest, gdy kobieta czuje się pewnie w związku i według niej dobrze rokuje on na przyszłość. Związane jest to także z tym, że nie dba już w takim stopniu o siebie jak na początku. Zwiększa wielkość spożywanych porcji i mniej ćwiczy.
to kompletna bzdura! zwazajac na to, ze wiele kobiet zazywa tabletki antykoncepcyjne z innych powodow lub zaczela brac je przed wejsciem w zwiazek, a rowniez tyje.

ponadto zarowno ja, jak i moj TŻ KOCHAMY sport, wiec niestety musisz mi wierzyc, ze zarowno aktywnosci ruchowej jak i zdrowego zywienia w moim stylu zycia nie brakuje. co wiecej - od kiedy jestem z TŻtem, a takze od kiedy biore tabletki JEM MNIEJ, ZDROWIEJ i WIECEJ I CZESCIEJ SIE RUSZAM.
co ty na to mądralo?

ponadto jak wytlumaczysz fakt, ze niektore kobiety tyją po nowoczesnych tabletkach, zmieniaja je na inne nowoczesne i nagle po tych innych chudna, bez zmiany trybu zycia? [np. zmiana z yasminelle na novynette]

Szczerość nie czyni dziewczyny najbardziej lubianą koleżanką.
Ale przynosi szacunek.
A kiedy dziewczyna nauczy się szacunku do siebie, zawsze jej się uda.

65,5 > 64 > 63 > 62 > 61 > 60 >
59 > 58 > 57> 56 > 52 ... > 49
pani ćma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-12, 19:23   #182
yazdzia
Przyczajenie

witam ja jestem farmaceutka i mam kontakt z pacjentakim ktore biora yaz i mowia ze jest to rewelacja nie ma efektu zmiany nastrosuj zadnych skudków uboicznych u mnie yaz- 36,90 , yasminelle kosztuje 34,90
pozdr. )
yazdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-12, 19:43   #183
kasiaso
Raczkowanie

GG do kasiaso

YAzDZIU a gdzie mieszkasz i pracujesz?? bo w Katowicach takiej ceny nie znalazłam
Stary 2009-02-12, 20:50   #184
MaDzIuLkA1906
Przyczajenie

jakieś 2 godziny po wzięciu na początku nie dobrze mi.. a potem ide do łazienki .. Rzygens :/
MaDzIuLkA1906 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-12, 20:52   #185
Andziulka
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez anka83krk Pokaż wiadomość
Ja zmieniałam z Novynette, ale ze względu na samopoczucie.
Po za poprawą nie ma żadnych zmian, nie plamię, nie mam żadnych skutków ubocznych
Czyli Twoje libido nie wróciło po nich do normy..? Zastanawiam się czy w ogóle przez to nie odstawić tabletek.
Andziulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-12, 22:40   #186
renua
Raczkowanie

Talking Dot.: Nowe tabletki YAZ zamiast Yasminelle ...

Cytat:
Napisane przez MaDzIuLkA1906 Pokaż wiadomość
jakieś 2 godziny po wzięciu na początku nie dobrze mi.. a potem ide do łazienki .. Rzygens :/

To ty ino dziewczę sprawdź czy w ciąży nie jesteś, bo jeśli wymiotujesz
ok. 2h po przyjęciu i kochasz się bez gumki to istnieje prawdopodobieństwo
kochana...
Tabletka mogła się nie wchłonąc z tego co mi się wydaje...

A tak na marginesie kochane: to jest najśmieszniejszy wątek o pigułkach,
na który się natknęłam-uśmiałam się jak nigdy!!!

Nasz yasminelle jest poważniejszy-prawda dziwczynki?

No chyba,że to mój efekt uboczny po wzięciu tabsa o 22
renua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-13, 08:16   #187
denima123
Raczkowanie

witam a więc też jestem szczęśliwą bądź nie <to się okaze> posiadaczką tabletek Yaz To są moje pierwsze tabletki i dopiero 2 łyknięta zobaczymy jak będzie dalej wydaje się być ok tylko wczoraj mialam okropne zmiany nastroju nie wiem czy spowodowane okresem bo zazwyczaj tak mam czy tymi tabletkami okaze sie później pozatym naczytalam sie tez o tych skutkach i ja sama w sobie jestem sobą nerwową którą łątwo wyprowadzic z równowagi a co dopiero po tabletkach takich no ale mam nadzieje ze bedzie dobrze u mnie w Łodzi te tabletki kosztowały 47 złi dostaląm je na zamówienie pare godzin później moglam je odebrać. czy pani ginekolog powiedziała wam ze do tabletek anty powinno zazywac sie kwas foliowy? i witamine B coś? słyszałąm że wtedy nie ma takich skutków ubocznych przynajmiej az takich wielkich będę opisywałą jak sie po nich czuje i na bierząco sprawdzała jak wam pasują te tabletki pozdrawiam
TAK dla wyzwania jakiekolwiek by nie było
TAKA JESTEM
denima123 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-02-13, 08:50   #188
anka83krk
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Andziulka Pokaż wiadomość
Czyli Twoje libido nie wróciło po nich do normy..? Zastanawiam się czy w ogóle przez to nie odstawić tabletek.

Nie miałam z tym problemu ani po Novynette ani teraz.
Poczekaj 3 miesiące jak się organizm przyzwyczai do hormonów, jeżeli nie będzie poprawy możesz myśleć o rezygnacji z tabletek.
anka83krk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-13, 10:09   #189
kiciunia
Przyczajenie

Ja nie rozumiem tego, że mój gin mi zmienił te tabletki już pisałam wcześniej że według niego może przy yasminelle wystąpić owulacja, ale w sumie nie wiem czy w to wierzyć. Sprawa jest taka, że te tabletki są niewiarygodnie drogie według większości z was. Prawie 50 zł miesięcznie to strasznie dużo pieniędzy jak na antykoncepcje. Dzisiaj idę do apteki po Yaz i jestem ciekawa po ile będą. N apewno Was poinformuję

A tak btw...pomyslałam a może by tak brać 3 dni więcej yasminelle skoro to to samo:P no bo Yaz droższe są a to to samo co Yasminelle no to co za różnica:P:P
(żeby nie było nie mówię serio)
kiciunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-13, 10:27   #190
kiciunia
Przyczajenie

A jeszcze jedno. Czy po jakimś czasie nie miałyście po Yasminelle właśnie bólów w podbrzuszu i jajników?? Bo od jakoś 3-4 miesięcy tak mam, co prawda pod koniec opakowania, więc może organizm domaga się okresu:P ale czuję duży dyskomfort. A tabletki brałam ponad półtora roku.

Edytowane przez kiciunia
Czas edycji: 2009-02-13 o 10:33
Stary 2009-02-13, 12:55   #191
Migdal_Eder
Przyczajenie

Hejka ja dostałam Yaz wczoraj od mojego gina. Od 4 m-cy biorę Yasmin. U mnie bardziej na obniżenie androgenów niż anty- baby. Czuję sie po nim dobrze, ale faktem jest, że miesiączki są koszmarne
Ucieszyły mnie wpisy, że po Yaz są zdecydowanie krótsze i mniej uciążliwe.
Po Yasmin schudłam, mam wręcz niechęć do słodyczy , nie miałam żadnych skutków ubocznych.
Za tydzień skonczę opakowanie, tydzień przerwy i zacznę Yaz.
Mam jeszcze pytanie do forumowiczek: czy któraś robiła może krzywą insulinową?? Mam skierowanie do poradni metabolicznej i muszę zrobic takie badanie. W moim miescie proponują tylko krzywą cukrową. Poziomu insuliny po obciążeniu nikt nie oznacza. Chciałam sie dowiedzeć czym owe badania się róznią i ile kosztuje takie badania. zeby nie zasmiecać wątku proszę o informacje na PW.
Migdal_Eder jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-02-13, 14:37   #192
yazdzia
Przyczajenie

witam ja mieszkam w tarnowie takze musisz byc wytrwała i szukac pozdr )
yazdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-14, 09:29   #193
anka83krk
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez yazdzia Pokaż wiadomość
witam ja mieszkam w tarnowie takze musisz byc wytrwała i szukac pozdr )

Nie ma co szukać, przynajmniej w Krk.
Ja zjeździłam i obdzwoniłam praktycznie cały kraków.
I cena wszędzie zbliżona ok 50zł. Jedyna apteka gdzie znalazłam taniej jest na ul. Krowoderskich Zuchów ok 40zł.
Trzeba wziąć pod uwagę że w każdym mieście, każdej aptece są narzucane inne marże i nie ma się co sugerować że np. w tarnowie są po tyle i szukać w swoim mieście w takiej samej cenie....
anka83krk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-14, 13:41   #194
Beataboni
Raczkowanie

Juz nie mam problemow z orgazmem .

Ale mam inny. Dzisiaj mam 27 dzien cyklu a okresu nie widac. Czytalam na innych forach, ze mozna nie miec okresu po tabletkach. Jak juz wczesniej pisalam, to moje pierwsze tabletki i pierwsze opakowanie.
Brzuch boli mnie od 3 dni jakbym miala dostac a nie dostaje.
Moge byc w ciazy? I co, jesli nie dostane? Zaczynac nastepne opakowanie czy odstawic, bo w ulotce jest napisane, by odstawic i jak najszybciej udac sie do ginekologa, a ja jestem teraz zagranica i do gin jestem zapisana za 2 tygodnie jak wroce. Co radzicie?

Bralam codziennie o tej samej porze. Roznica wynosila max. 20 minut. Nie zapomnialam zadnej tabletki.
Beataboni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-14, 13:44   #195
_Emi_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Beataboni Pokaż wiadomość

Ale mam inny. Dzisiaj mam 27 dzien cyklu a okresu nie widac. Czytalam na innych forach, ze mozna nie miec okresu po tabletkach. Jak juz wczesniej pisalam, to moje pierwsze tabletki i pierwsze opakowanie.
Moge byc w ciazy? I co, jesli nie dostane? Zaczynac nastepne opakowanie czy odstawic, bo w ulotce jest napisane, by odstawic i jak najszybciej udac sie do ginekologa, a ja jestem teraz zagranica i do gin jestem zapisana za 2 tygodnie jak wroce. Co radzicie?

Bralam codziennie o tej samej porze. Roznica wynosila max. 20 minut. Nie zapomnialam zadnej tabletki.
Przy tabletkach jest krwawienie z odstawienia a nie okres. To znaczy,ze jestes w 6. dn przerwy tak? Jesli pierwsze tabletki to jesli teraz sie nie pojawi krwawienie to nic dziwnego ,organizm musi sie przyzwyczaic. I ja bym zaczela nastepne op ale na wszelki wypadek zrob test 14 dni od stosuku.
_Emi_ jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-02-14, 14:12   #196
pani ćma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Emi_ Pokaż wiadomość
Przy tabletkach jest krwawienie z odstawienia a nie okres. To znaczy,ze jestes w 6. dn przerwy tak? Jesli pierwsze tabletki to jesli teraz sie nie pojawi krwawienie to nic dziwnego ,organizm musi sie przyzwyczaic. I ja bym zaczela nastepne op ale na wszelki wypadek zrob test 14 dni od stosuku.
przypuszczam, ze skoro jej wypowiedz jest w watku o YAZ, to wziela 24 tabletki i jest w czasie 3 dnia przerwy [a przerwa trwa tylko 4 dni]

beataboni - bierz dalej, a na nastepnej wizycie powiedz o tym lekarzowi. byc moze przerwa przy YAZ jest dla ciebie za krotka, bo sa dziewczyny, ktore dostaja krwawienie z odstawienia nawet w 6-7 dniu przerwy [np. ja, zawsze 6 dzien] i moze dlatego krwawienie nie zdazylo wystapic [skoro YAZ ma tylko 4 dni przerwy]. jest tez mozliwosc, ze krwawienie pojawi sie, gdy zaczniesz nowe opakowanie.

Szczerość nie czyni dziewczyny najbardziej lubianą koleżanką.
Ale przynosi szacunek.
A kiedy dziewczyna nauczy się szacunku do siebie, zawsze jej się uda.

65,5 > 64 > 63 > 62 > 61 > 60 >
59 > 58 > 57> 56 > 52 ... > 49
pani ćma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-14, 14:17   #197
_Emi_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pani ćma Pokaż wiadomość
przypuszczam, ze skoro jej wypowiedz jest w watku o YAZ, to wziela 24 tabletki i jest w czasie 3 dnia przerwy [a przerwa trwa tylko 4 dni]

beataboni - bierz dalej, a na nastepnej wizycie powiedz o tym lekarzowi. byc moze przerwa przy YAZ jest dla ciebie za krotka, bo sa dziewczyny, ktore dostaja krwawienie z odstawienia nawet w 6-7 dniu przerwy [np. ja, zawsze 6 dzien] i moze dlatego krwawienie nie zdazylo wystapic [skoro YAZ ma tylko 4 dni przerwy]. jest tez mozliwosc, ze krwawienie pojawi sie, gdy zaczniesz nowe opakowanie.
Zapomniałam,że tu są 24 tabletki.
_Emi_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-14, 17:57   #198
Beataboni
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez _Emi_ Pokaż wiadomość
Tak zrobie.
a z tym testem to maly problem, bo dnia bez stosunku nie bylo . ale tez o nim myslalam, zeby zrobic, jezeli dzisiaj jeszcze nie dostane.
Jak bede w ciazy to najwyzej uszczesliwie mojego mezczyzne

Napisze co dalej sie dzialo z tym moim okresem
Stary 2009-02-14, 21:21   #199
MaDzIuLkA1906
Przyczajenie

PFF nie jestem w ciążyy !!^^ żal mi cie dziewczyno!! z resztą to chyba nie możliwe żeby bez sexu być w ciązy no nie ? -.-
MaDzIuLkA1906 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-14, 21:35   #200
pani_smith
Zakorzenienie

koleżance powyżej radzę przeczytać jeszcze raz.
Beataboni napisała, że nie było dnia, w którym nie było stosunku = współżyła codziennie.

wróciłam
pani_smith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-14, 21:38   #201
Beataboni
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pani_smith Pokaż wiadomość
koleżance powyżej radzę przeczytać jeszcze raz.
Beataboni napisała, że nie było dnia, w którym nie było stosunku = współżyła codziennie.
w gimnazjum najwyrazniej juz nie ucza czytania ze zrozumieniem
Stary 2009-02-15, 09:18   #202
renua
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez MaDzIuLkA1906 Pokaż wiadomość
PFF nie jestem w ciążyy !!^^ żal mi cie dziewczyno!! z resztą to chyba nie możliwe żeby bez sexu być w ciązy no nie ? -.-

Dziewczęta to chyba do mnie było...
Bo niecnie posądziłam kolezankę MaDzIuLkA1906 o uprawianie seksu
skoro bierze pigułki...
Sorki-to było info z uprzejmości, a tak standardowo to można założyc,
że jeśli ktoś bierze antykoncepcję to w celu zapobiegania ciąży podczas stosunków

Na moje jesli wymiotujesz do 2 godz. od wzięcia tabletki to może byc tak,że w zasadzie nie stosujesz antykoncepcji, bo tabletkę zwracasz, więc nie wiem
o co ten foch...

W końcu forum służy do uświadamianie i pomocy...
renua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-15, 11:23   #203
FoxyC
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Beataboni Pokaż wiadomość

Hmm nie masz problemow z orgazmem bo zmienilas tabletki na yaz??Ja mam olbrzymie prolemy a biore yasminelle nie wiem czy to ma jakies znaczenie??czy to ma jakiekolwiek znaczenie tabletki na orgazm??wypowiedzcie sie dziewczyny prosze!!!
FoxyC jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-15, 12:01   #204
kiciunia
Przyczajenie

Tabletki mają wpływ na libido, chociaż też nie zawsze. Ale czy na orgazmy hm... Mi ani libido nie spadło ani nie mam problemów z orgazmami wręcz przeciwnie ponadto zaczęłam szczytować jak zaczęłam brać tabletki Wydaje mi się, że u niektórych tabletki mogą mieć wpływ, wiadomo każdy reaguje inaczej, aczkolwiek jak się odpowiednio popieści to na pewno będą:P
Stary 2009-02-15, 14:37   #205
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez kasiaso Pokaż wiadomość
no coz ja przeszłam z YASMIN na YAZ ale narazie nic Ci nie doradzę bo wzięłam dopiero 4 tabletki , na Yasminie nie przytyłam i szczerze mowiąc tabletki nowej generacji raczej tycia nie powoduja, moze to z innych powodów?????

To mam taką prośbe do Ciebie żebyś po stosowaniu tego Yaz napisała co i jak...
Z innych powodów czyli jakich... sama nie wiem
Jolkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-15, 15:46   #206
agata2905
Raczkowanie

hej! jestem zupełnie nowa na wizażu,ale bardzo zaciekawił mnie ten temat.
Brałam jakiś czas temu Yasmin (przez 5miesiecy), który dostałam żeby złagodzić bóle miesiączkowe. Potem lekarz mi odstawił, ale bóle wróciły więc 3 miesiące temu lekarz wykrył u mnie torbiele na jajnikach i przepisał mi Yasminelle (których jedynym ,,skutkiem ubocznym" było to ze trochę mi biust urósł,ale to mi akurat nie przeszkadza,ogólnie dobrze sie czułam po nich) .W piatek byłam znowu i przepisał mi ten YAZ. twierdził ze ma mniejszą dawke hormonów i jest bezpieczniejszy,ale z tego co tutaj przeczytałam to raczej niczym sie nie różni od Yasminelle. Zobacze jak z cenami u mnie w aptekach i z dostępnością.
Piszcie prosze jak sie czujecie po YAZie i czy wszytsko ok, bo ja nabrałam wątpliwości po przeczytaniu tego wątku i troche boje się zmieniać tych tabletek
agata2905 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-15, 22:55   #207
kiciunia
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez agata2905 Pokaż wiadomość
hej! jestem zupełnie nowa na wizażu,ale bardzo zaciekawił mnie ten temat.
Brałam jakiś czas temu Yasmin (przez 5miesiecy), który dostałam żeby złagodzić bóle miesiączkowe. Potem lekarz mi odstawił, ale bóle wróciły więc 3 miesiące temu lekarz wykrył u mnie torbiele na jajnikach i przepisał mi Yasminelle (których jedynym ,,skutkiem ubocznym" było to ze trochę mi biust urósł,ale to mi akurat nie przeszkadza,ogólnie dobrze sie czułam po nich) .W piatek byłam znowu i przepisał mi ten YAZ. twierdził ze ma mniejszą dawke hormonów i jest bezpieczniejszy,ale z tego co tutaj przeczytałam to raczej niczym sie nie różni od Yasminelle. Zobacze jak z cenami u mnie w aptekach i z dostępnością.
Piszcie prosze jak sie czujecie po YAZie i czy wszytsko ok, bo ja nabrałam wątpliwości po przeczytaniu tego wątku i troche boje się zmieniać tych tabletek
Mam przed sobą 2 opakowania... Yasminelle które właśnie mam przestać brać i Yaz, który właśnie dostałam i zaczynam brać od soboty. Na obu napisane jest Ethinylestradiolum+Drospi renonum, 0,02mg+3mg, tabletki powlekane:P
Więc Yasminelle i Yaz składem się nie róznią, nawet mają bardzo podobne opakowanie i formę ulotki róznica polega na tym, że jest więcej tabletek aktywnych czyli 24 plus 4 nieaktywne, żeby kobitka naokrągło łykała tabsy i nie zapominała ich wziąć jak już przerwa się skończy:P
U mnie ceny podobne Yasminelle 36 zł, Yaz 37zł.
Nie bój się zmieniać ich jeśli brałaś Yasminelle to nic nie powinno się dziać, w sumie to nawet nie powinnaś mieć ubocznych skutków, bo to tak jakbyś brała 3 tabletki więcej po prostu. Więc nie martw się
Stary 2009-02-16, 12:06   #208
Beataboni
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez FoxyC Pokaż wiadomość
Hmm nie masz problemow z orgazmem bo zmienilas tabletki na yaz??Ja mam olbrzymie prolemy a biore yasminelle nie wiem czy to ma jakies znaczenie??czy to ma jakiekolwiek znaczenie tabletki na orgazm??wypowiedzcie sie dziewczyny prosze!!!
nie bralam zadnych innych wczesniej.
mialam kilka dni problemowych jesli chodzi o orgazm.
a to moze miec wplyw.
Stary 2009-02-16, 12:09   #209
The High Priestess26
Raczkowanie

ja z kolei ostatnią różową tabletkę wzięłam w piątek i do dziś, jak któraś z dziewczyn też tu pisała, nie mam krwawienia. trochę mnie to niepokoi...
The High Priestess26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-16, 21:44   #210
kiciunia
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez The High Priestess26 Pokaż wiadomość
ja z kolei ostatnią różową tabletkę wzięłam w piątek i do dziś, jak któraś z dziewczyn też tu pisała, nie mam krwawienia. trochę mnie to niepokoi...
Może tak być od tego, że ta przerwa jest taka krótka, albo, że biorąc tak długo te tabletki nie ma takiej ilości wyściółki macicy, żeby się złuszczyła i wydaliła.

Po pierwszym opakowaniu mój ginekolog mówił że jest duże prawdopodobieństwo, że krwawienia nei będzie, bo organizm się musi przyzwyczaić do dłuższego przyjmowania hormonów.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości