![]() |
#181 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mieszkanie z rodzicami!!-teściami
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#182 |
Raczkowanie
|
Hym ja mam podobną sytuację .. z tym, ze mieszkam w Gdansku a moj wybranek 700 km dalej. Mam tutaj swoja firme, swiezo wyremontowane mieszkanie .. ale przenosze się do TZ
Będzie trudno ze wzgledu na słabiutką sytuacje finansowa ( do maja musze splacic ciezki kredyt) albo zostane na miejscu i tz bedzie przyjezdzal w weekendy co 3 tyg. albo na 3 miesiace przeprowadze sie do TZ. Tz. mieszka w dosc duzymy domu tylko z ojcem ktory niestety czasami lubi sobie wypic ![]() a obok jest babcia ktora lubi sie we wszystko wtracac ... Jezu dziewczyny to tylko 3 miesiace a ja od 2 dni rycze ... tutaj mam tak dobrze a tam wszystko od poczatku. za 3 miesiace wynajmiejmy mieszkanie bo bede miala juz zarobki ze swojej firmy. Tak strasznie sie boje ze to popsuje nasze relacje, mieszkam u Tz czasami 2 czasami 3 tyg. i ogolnie jest w porzaku. Teraz tez bede jezdzic do rodzicow (studia) na weekendy ... ale strasznie sie boje. Tz mnie uspakaja, babcia podobno sie cieszy, ojciec tez, o dziadku nic nie wiem ;p byly juz takie sytuacje ktore wyprowadzily mnie z rownowagi np. zwracanie uwagi przez babcie ze za dlugo siedze w lazience wypowiedziane szeptem do ojca tz (on jest takim typem mamisynka - ojciec tz.) Dam rade .. napiszcie prosze cos pocieszajacego ... W misiecie tz. mam dosc duza rodzice ktora oferuje mi wsparcie w razie czego ... moge nawet zamieszkac na dole domu .. - niestety trzeba zrobic tam remont, a wydaje mi sie ze nie ma cos sie wpakowywac w koszty spoko wiadomo z gory, ze sie za 3 misiace wyprowadzimy. Co o tym myslicie, dam rade ? ![]() moj tz nie przeniesie sie do mnie ma zbyt dobra prace, a sama bym tez tego nie chciala ... pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#183 |
Przyczajenie
|
No pewnie, że dasz radę! 3 miesiące szybko miną. U mnie raczej nie ma innych perspektyw i po ślubie będziemy musieli mieszkać z rodzicami TŻ. Pocieszam się tym, że całe pierwsze piętro będzie nasze, a rodzice na dole, ale i tak jestem przerażona
![]()
![]() |
#184 |
Raczkowanie
|
dziwne to przerażenie nie ? niby bedziesz z ukochanym wiec powinnas byc najszczesliwsza razem - bo nie wazne gdzie, wazne ze razem
a własnie ze guzik prawda bo wazne, ze gdzie ![]() moi rodzice tez tak mysleli, ze bede u gory i tym sposobem mam wykonczone 120 m2 ktore opuszczam na rzecz pokoju ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#185 |
Przyczajenie
|
Bo najważniejsze, żeby bliscy zrozumieli, że to że chcemy mieszkać bez rodziców wcale nie oznacza, że już ich nie kochamy. To zrozumienie powinno dotyczyć zarówno rodziców, od których mamy się wyprowadzić, ale też partnera, który powinien iść razem z nami.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#186 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 100 % racji!!!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#187 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Edytowane przez 4f94a5c8781d2dd2378da9d67d97ac373e40afc0_5f8cc934c51e4 Czas edycji: 2010-01-18 o 14:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#188 |
Wtajemniczenie
|
Czasami bez terapii wstrząsowej się nie obędzie! Myślę że jeśli byś tak zrobiła to poszedł by za Tobą a nie patrzył na rodziców.
Mimo iż rodziców się kocha to ta druga osoba jest NAJWAŻNIEJSZA!!!! Jak to się mówi z rodzicami nie musi się układac idealnie a z drugą połówką i owszem!!!!! Pozdraiwam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#189 |
Raczkowanie
|
Tak sobie czytam Wasze, w pewnym sensie rozumiem obawy na temat mieszkania z rodzicami/teściami, a z drugiej nie rozumiem.
Z nami zamieszkała moja przyszła teściowa około rok temu, sami jej to zaproponowaliśmy, bo jest sama, obawiałam się strasznie, mimo to że się lubimy. I muszę powiedziec, że naprawdę nie było czego się obawiac!!! Jest super, zero spięc, kłótni, nieporozumień itp. Może to jest zależne również od naszych i jej charakteru ![]() Życzę każdej z Was takiej (przyszłej) teściowej. Jedyne czego trochę się obawiam to czasu kiedy pojawią się dzieci, ale na razie nie mogę się wypowiedziec na ten temat. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#190 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#191 |
Wtajemniczenie
|
Dokładnie! Wy jesteście u siebie a ona jest u Was, a nie wy jesteście u niej a ona u siebie!!!! To jest spora różnica.
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#192 |
Raczkowanie
|
Hmm, może faktycznie macie rację.
Z tym że nie wspomniałam, że teściowa odstąpiła to mieszkanie swojemu synowi, w sumie jak się poznaliśmy, wcześniej mieszkała tam już, i to w sumie jej mieszkanie. Wyprowadziła się na krótko do mniejszego mieszkania, i my zaproponowaliśmy, żeby wróciła do nas, bo tam jest sama. Ale rzeczywiście, to trochę inna sytuacja niż jakbym miała się wprowadzic do domu w którym teściowa od początku jest. Zamieszałam troszkę. Ale tak czy tak, życzę dogadania się z rodzicami/teściami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#193 |
Wtajemniczenie
|
U mnie jak na razie spokój - oby nie przed burzą
![]() A co u Was???? Jakieś zmiany???? Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#194 |
Raczkowanie
|
mam podobna sytuacje do saga86. jestem ze swoim chłopakiem 3 lata mieszkamy niby tym czasowo u jego rodziców a dlatego ze u mnie nie byłoby to mozliwe(tak to jest w bloku i jeszcze pochodze z wielodzietnej rodzinki)i tak sie teraz zastanawiam po co np ja bym miała wynajmowac mieszkania czy pokoju u obcych ludzi jak u niego jest wystarczajaco miejsca zeby tam mieszkac wolne pokoje stoja i sie marnuja nie lepiej dac dziecia niech sie nie pakuja w długi???
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#195 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Co to jest miłość ? To spacer podczas bardzo drobniutkiego deszczu. Człowiek idzie, idzie i dopiero po pewnym czasie orientuje się, że przemókł do głębi serca http://s3.suwaczek.com/20090530040117.png http://www.suwaczki.com/tickers/p19ucsqvry96uqg4.png 15.12.2010 - prawo jazdy zdane ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#196 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
i do konca zycia bedziesz siedziec komus na glowie ?a jak beda dzieci ?gniesc sie jest zawsze lepiej na wlasnym nawet ciasnym. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#197 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#198 |
Raczkowanie
|
pewnie, że lepiej na własnym choćby ciasnym
chociaż zdarzają się też fajni teściowie, którzy znają granice pomagania młodym ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#199 |
Raczkowanie
|
![]()
no racja ale to jest pietrowy dom oni i tak nie kozystaja z tego dołu co stoi i sie marnuje. a w tym 2 pietrowym domu mieszkaja za ledwie 2 osoby czy to nie chore zeby kupowac cos jak mozna tam ??? dogadac sie tez nie mozna raz mówi ok zamieszkajcie a jak juz sie tam urzadzimy to karze isc na góre do jego pokoju. a kase i tak zgarnia . kiedys to chociaz turysci byli a teraz nic zero, jak myslicie da sie to jakos rozwiazac??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#200 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#201 |
Raczkowanie
|
no własnie dom duzy i sami czujemy sie zagubieni. u mnie nie mozna wiec podjelismy decyzje ze zamieszkamy u niego. a tu nas tak traktuje jego matka ( ojciec jest daleko i sa w separacji) i nie ma nic przeciwko zebysmy wzieli sobie czesc domu a ona tak.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#202 |
Przyczajenie
|
Powiem Wam dziewczyny, że gdybym wiedziała, że mój związek rozpadnie się przez to, że zamieszkamy z teściami. Gdybym wiedziała, że przez to będę sama musiała zmagać się z ciążą i wychowaniem dziecka, to nigdy w życiu nie zdecydowałabym się na taki układ. Nawet teraz moi rodzice korzystają z tego, że mieszkam sama i bardzo chcą mi pomagać i mam powtórkę z rozrywki. Z tą różnicą, że jak juz przesadzają to mówię, że jest juz późno i nie chcę, żeby tak w środku nocy wracali do domu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#203 |
Raczkowanie
|
ja niechce z nia mieszkac tylko chcem wykorzystac marnujace sie mieszkanie.to tak duzo i to tak zle???
---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ---------- jeszcze wiecej bym napisała ale chyba nowy watek by powstał ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#204 |
Zakorzenienie
|
nie chcesz ale jest ci na ręke ,pytanie jak długo .
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#205 |
Raczkowanie
|
a ty bys nie skorzystała z wolnego mieszkania?? marnujacego sie?? ja nie bede jej siedziec na głowie bo na współe to z "tesciem " bysmy mieli.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#206 |
Zakorzenienie
|
Moje zdanie patrycja22 jest takie: dopóki nie znajdę mieszkania, mieszkam ze swoimi rodzicami. Jak zapracuję, znajdę i urządzę sobie swoje mieszkanie, to wtedy będę na tyle dojrzała, by zamieszkać ze swoim TŻ. Względem siebie również stosuję powyższe zdanie.
Jedynym wyjątkiem jest małżeństwo. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#207 |
Raczkowanie
|
no własnie nam tesc kazał sie tam wprowadzic bo on jest za granica i jak wróci to chce to podzielic na 2 mieszkania.(jego zonka chce go puscic z torbami) ona tez nieraz milutka normalnie włazi w tyłek(ze tak napisze), zamieszkajcie ze mna bo dół sie marnuje a jak juz sie wprowadzamy to kaze isc nam do pokoju tż bo cos jej nie pasuje, a to rachunki za duze a to ze drzwi mamy zamkniete itd tu juz sie powtarzam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#208 |
Wtajemniczenie
|
Masakra!!!!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#209 |
Raczkowanie
|
no to jest masakra. ale co zrobic tylko tu moge jakas rade otrzymac wsparcie i ponarzekac
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#210 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:16.