|
|
#181 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Meridianki łączmy się!
Cytat:
![]() |
|
|
|
|
|
#182 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie moge brac lekow rozkurczowych.brodawczakiem mozesz zarazic sie nie tylko przez sex. a mozna szczepic dziewczynki od 5go roku zycia bez gornej granicy. a co do wiary w wiernosc TZ.. hehe moge miec tylko nadzieje, ze mu nic nie odwali, ale przezorny zawsze zabezpieczony (to samo dotyczy mnie, nie moge mu zagwarantowac, ze kiedys mi nie odbije zadna szajba).wydatki.. teraz jestem na wychowawczym, ale jak jeszcze pracowalam, bedac w ciazy, a potem na macierzynskim dostawalam pensje, to zawsze wieksza czesc wydawalam na dziecko normalnie skrzynka bez dna ja stosowalam cilest przed pierwsza ciaza, potem dluuugo diane, a teraz znow mam przypisany cilest fakt, ze po dianie niezle mi sie przytylo.. a cera duzo lepsza nie byla..Cytat:
co do ilości badań; mi przed Meridią endo zleciła ich tyle, że pobierali mi krew do 5 probówek... ![]() co do cery: w ciazy i po porodzie tak mnie zsyfilo, ze juz nie wiedzialam co robic cala twarz, plecy i dekolt w kropki i nie ropieja tylko tak gleboko siedza poczytalam sobie troche na wizazu i zazywam teraz kapieli w mleku hihih na twarz i dekolt dziala-teraz goje sie, na plecach troche wolniej, ale tez jest poprawa...jak ja bym zyla bez wizazu? pomyslec, ze przed ciaza nie mialam czasu na foremkowanie ![]() buziaki laseczki
|
|
|
#183 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
dobrego tego TŻta masz Cytat:
lody? paskudy ja już nie pamiętam kiedy jadłam lody, chipsy, ziemniaki, hamburgera... matko... i powiem wam że jak kiedyś widząc Maka od razu miałam ochotę i na prawdę musiałam się powstrzymywać żeby np nie zjechać do niego, a teraz nawet go nie zauważam.... oby tak było dalej... ale frytki to bym zjadła.... ![]() Cytat:
chociaż kiedyś miałam takiego idiotę (na szczęście tylko na zastępstwie) że przez pół roku jak mieliśmy z nim zajęcia normalni liczył każdej dziewczynie 28 dni cyklu i jak za dużo razy miała te słynne "kropki" z powodu niedysponowania to nie pozwolił siedzieć na ławce tylko trzeba było ćwiczyc... ![]() Cytat:
ja chyba sobie ją zdrobię... nie teraz, ale jak zacznę zarabiać to sobie odłoże Cytat:
ale cena faktycznie może odstraszyć... ![]() Cytat:
na pewno wszystko będzie ok lekarz zdziwił się pewnie jak Cię zobaczył co? robiąc porządki w biurku znalazłam kartki od dietetyczki które dostałam... i znalazłam swoje wymiary... od 27.03.2008 roku ubyło mi 9cm z pasa na wysokości pępka, 10 cm z talii, 6 z bioder i 5 z ud... w sumie nieźle ale muszę zaznaczyć że w ciągu tego roku, trochę chudłam, tyłam itp... ale podobne centymetry miałam jak zaczęłam dietę MM około listopada więc to i tak nieźle... ![]() miłego dnia
|
|
|
#184 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Bardzo dużo wkładam w ten związek, nie będę go sobie psuć.A mój facet pokazał mi już raz zanim się związaliśmy, że zasady to on ma, więc w kwestii zdrady fizycznej nie mam najmniejszych powodów, żeby mu nie ufać. A jeśli się kiedykolwiek w kimś innym zakocha, co się zdarza, to myślę że ma świadomość, że zwyczajnie wolałabym żeby mnie zostawił i ułożył sobie życie z kimś innym. A że można złapać poza seksem - no cóż, wiele chorób można tak złapać, nie wszystkiego da się w życiu uniknąć, liczę, że nie trafi na mnie. Cytat:
![]() cerę na cileście mam dość ładną, czasem coś wyskoczy (i wtedy nei chce się goić i muszę stosować maści antybakteryjne na receptę), ale to nie jakoś często i nie dużo. Jak miałam półroczną przerwę to wysypało mnie przeokropnie ![]() Bo w ogóle zaczęłam brac dianę właśnie na problemy z cerą jak miałam naście lat. no mi zdecydowanie są potrzebne, najbardziej komfortowa metoda antykoncepcji jak dla mnie+znośna cera+regularne cykle
|
|||
|
|
|
|
#185 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a później wróciliśmy i sprawiliśmy, że sąsiadom było gorzej ![]() Cytat:
ale frytki mnie nie ruszają, royal mnie rusza ![]() Cytat:
ale tak właściwie u mnie tyle lasek ściemniało, że ma okres chociaż wfista i tak wiedział, że ktos np. dwa razy w danym miesiącu zgłosił niedyspozycję, bo przecież to się przy obecnościach w zeszycie zapisywało, że ktoś nie ćwiczył, ale no żeby kropki z liczeniem cyklu...w ogóle miałam za***istego wfistę, tak podobnego do mojego ojca, że normalnie jakby nie był wfistą to bym go bezinteresownie uwielbiała ;] Cytat:
To się jakby co uaktywnia jakoś spontanicznie czy po jakimś określonym czasie czy okolicznościach? Czy po prostu robi się jakieś testy? Wizualnie i cytologicznie zdrowa jestem,a poza tym - cholera mnie wie. Od teraz na pewno niczym się już nie zarażę ![]() Cytat:
a mój stały partner niech już takim zostanie, tak sobie sama życzę ![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
|
#186 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale mnie się nie opłaca brać tabletek na tyle co ja z tego korzystam ![]() Co do cykli jeśli masz nieregularne to na pewno dużo ci one daja ![]() A cera....hm mam tylko kilka syfków przed okresem tak to mam spokój A ile ty masz lat jeśli mogę zapytać? Pisałaś coś o remontach u swojego TŻ to ty z nim już mieszkasz?
|
|
|
|
|
|
#187 |
|
Zadomowienie
|
nie mieszkam, bywam
mam 24 lata, Tż uciekł na studia uzupełniające do Poznania(całe szczęście już kończy) i tak sobie od czasu do czasu (najczęściej jak mogę) do niego jeżdżę. A że teraz trafiła się opcja remontowania zalanego pokoju to tego dopilnowywuję, on jest w pracy do 16 a malować trzeba jak jest jasno ![]() W Łodzi mieszkam na wynajętym od początku liceum, więc pewnie jak tż wróci to do mnie <no chyba, że coś nas podkusi, żebym to ja się przeniosła do Poznania po studiach>
|
|
|
|
|
#188 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A długo już ze sobą jesteście? ![]() Kurcze fajniutko macie ![]() Ja mam 21 lat a mój TŻ 23 W sumie mieszkamy 7 kilometrów od siebie ![]() To samo miasto tylko inna dzielnica ![]() Ale w sumie to też jeżdżę do niego od piątku do wtorku...z tym że on mieszka z rodziną...ale mnie tam lubią i zawsze zapraszają ![]() W sumie traktuję ich jak drugą rodiznkę ![]() A teraz mam 2 tygodnie feri i sobie u niego siedzę;P Zazdroszczę Ci już takiej samodzielności |
|
|
|
|
|
#189 |
|
Zakorzenienie
|
Fafi gratuluję spadku wagi i tych centymetrów
Ja ci powiem że mimo że tyle grzeszków narobiłam to wkońcu zaczynam chudnąć Tylko że moja waga dodaje 3,5 kilo... ![]() I ciężko mi na niej tak powiedzieć ale wiem ile ważyłam na niej a ile teraz ![]() W okres zawsze tyłam 2 kilo...noi zawsze ważyłam się bez ubrania rano...a teraz w okres...z ubraniem i wieczorem po jedzeniu...i ważę tyle co rano i bez ubrania i okresu i jedzenia ![]() To na pewno coś zleciałam Gdybym grzeszków nie zrobiła to pewnie byłoby lepiej...ale już się biorę za siebie mimo to motywację mam bo coś idzie |
|
|
|
|
#190 |
|
Zadomowienie
|
hey Dziewczyny ;*
mam takie hmm moze Wam sie wydac glupie pytanie ... co dokladnie, oprocz zahamowania uczucia glodu daje meridia ? moja waga stoi w miejscu (a raczej nie mozliwe zeby jakos szczegolnie miesnie rosly, bo robie tylko 200 brzuszkow dziennie ... ;/ ) ;/
|
|
|
#191 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Każdy tak miał...waga ci stanie na jakiś czas Później znowu ruszy![]() Meridia również powoduje iż Twój organizm wydziela ciepło...tak jakbyś nieustannie biegała czy też ćwiczyła... co do mięśni to na pewno coś ważą ja ćwiczę tylko 15 minut dziennie i mięśnie ważyły kilogram
|
|
|
|
|
|
#192 |
|
Zakorzenienie
|
Mam dzisiaj urodzinki!!
|
|
|
|
|
#193 |
|
Zadomowienie
|
hmmm, co z ta woda? kiedy to minie?
co to cieplo daje? wszytskiego najjj Blondi ;*
|
|
|
#194 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No może się utrzymać nawet do dwóch tygodni Ale to zależy od organizmu![]() A ciepło powoduje że chudniesz...no bo wiadomo energie ci zużywa i kolejną pobiera z tłuszczy. ![]() Nie martw się ruszy waga
|
|
|
|
|
|
#195 |
|
Raczkowanie
|
jak można kupić meridię? czy to nie jest zabronoine
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#196 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Z tż jesteśmy razem...hm, to trudno obliczyć, bo formalnie to nieco ponad rok, praktycznie wyszłoby dużo dłużej, bo się ze sobą spotykaliśmy ale bez wiązania się takie dziwne relacje miedzy nami panowaly, ze o boziu... ja mam teraz sesję, więc też sobie tu przyjechałam, egzamin zaliczę w przyszłym tygodniu, o. to jesteś starsza o rok wszystkiego naj! można iść do lekarza i lekarz wypisuje receptę, jeśli uzna, że jest konieczna. Każda inna opcja zdobycia leku jest nielegalna. Poczytaj wątek o meridii (ten jest plotkowy) i tam jest więcej i o leku i o skutkach ubocznych i o tym kiedy lekarze go przepisują. |
|
|
|
|
|
#197 |
|
Zadomowienie
|
Blondi --->
a juz sie zaczelam martwic ![]() no ale podbudowalas mnie ![]() dzieki ;*
|
|
|
#198 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hihi będziesz miała kaloryferek ![]() 100 lat szczęścia!!!!! kwiat dla Ciebie ![]() Cytat:
fajnie, że te relacje się unormowały hihi ja to jestem specjalistką od dziwnych relacji... eh oh ![]() szukam sobie nowych biustonoszy w necie i mam straszną frajdę nie cierpię tych do karmienia hihi chyba sobie zakupię jeszcze jakąś koszulkę ![]() nie chciałabym być stereotypową mamuśką.. miłego dnia!
|
|
|
#199 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Woda zejdzie i zobaczysz że będzie lepiej ![]() Tylko że zawsze na początku chudnie się najwięcej...więc warto nie robić grzeszków przez pierwszy miesiąc i wykorzystać sytuację ![]() Pozdrawiam ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#200 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wczoraj wyszłam do baru z koleżankami, wypiłam koktajl malinowy i ice tea i dzisiaj na wadze znowu było 78 a i meridii dziennie nie biorę nooo skoro teraz ważyłaś się w ciuchach i wieczorem to na pewno waga spadła nie ma innej opcji gratulacje Cytat:
spokojne... dasz rade!! cierpliwości sto lat miłości spełnienia marzeń miłego świętowania MamoNiny gratulacje spadku wagi widzę że opisik się zmiana ![]() kurcze ale ostatnio rozwalona jestem... dzień mi strasznie ucieka... niech ta zima się już kończy
Edytowane przez Faficzkowa Czas edycji: 2009-01-29 o 13:54 |
||
|
|
|
|
#201 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Więc waga ruszyła uf ![]() Dzisiaj porządzę na pewno....:P Muszę ![]() A ty kochana się nie martw...waga tak czasem skacze z różnych powodów... Wiesz woda się zbierze to też...poza tym przed okresem jesteś ...spokojnie piersi i wszystko ważą... Schudniesz na pewno Trzymam kciuki![]() A za życzonka dziękuję kochana
|
|
|
|
|
|
#202 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
już od maja, kiedy to sprzedawczyni zaproponowała mi karmnik z mniejsza miska i dużo większym obwodem niż przed ciążą, odwiedziłam lobby biuściastych i nauczyłam się dobierać rozmiar ![]() Cytat:
wczoraj troszkę drgnęło chociaż waga i u mnie pokazuje różnie...rany, ja też już marzę o ciepełku i wiośnie.. jakaś nerwowa jestem, więc już nie wiem czy to zima mnie tak wkurza czy to pms się ![]() takie pojedyncze grzeszki spalisz szybciutko.. koktail malinowy.. mniam mniam sama robię z mrożonych owocków i mleka 0% mnie wczoraj złapała chcica na colę... kupiłam, łyknęłam trochę, a resztę mi mężulo wychlał
|
|
|
#203 |
|
Zadomowienie
|
zazdroszcze Wam tego spadku wagi
![]() ja juz mam moje 200 brzuszkow za soba (na takim sprzeciorze cwicze, odciazajac kregoslup; tylko nie trzymam sie raczkami zeby bylo trudniej: http://allegro.pl/item532784901_lawe...l.html#gallery ) Wy tutaj zawsze dobre rady dajecie wiec mam taka sprawe do Was ![]() chodzi mi o to czy dobrze zmienilam nawyki zywieniowe, napisze w skrocie co jem, a Wy mi powiecie czy dobrze, co zmienic, albo co wyeliminowac, ok? ![]() sniadanko: otreby z mlekiem (+ czasem jakis cytrus: pomarancz/grapefruit) obiad: piers z kurczaka z warzywami (jem tylko i wylacznie kurczaka, najczesciej wlasnie piersi) kolacja: to roznie ;p czasem jablko czasem jakies musli, ogolnie cos lekkiego w miedzy czasie siegam po jakis owoc: jablko, pomarancz, lub garsc orzechow pije duzo czerwonej herbaty iwody,chociaz za ia ie przepadam;p codziennie pije sok ze swiezej marchwi (czasem wieczorem tez szklanke soku z cytrusow) wyelimiowalam ziemiaki, makaron, pieczywo, slodycze, chipsy, napoje gazowane ![]() czasem od swieta ( ;p ) wypije troszke napoju gazowanego, albo np zjem pierozki ruskie (jak mi moj TŻ zrobi )
|
|
|
#204 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Po nich zatrzymuje się woda w organizmie
Edytowane przez Blondyna20 Czas edycji: 2009-01-29 o 22:50 |
|
|
|
|
|
#205 |
|
Zadomowienie
|
aaaaaa to dlatego...
te cholerne owoce ;p a co mam jesc takiego bialkowego?;> moga byc np jakies jogurty owocowe albo bialy ser?
|
|
|
#206 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeśli jogurt, to najlepiej naturalny niesłodzony.. przy tych owocowych patrz na kalorie... czasami też są taką ukrytą bombą. polecam serek wiejski, twarożek z warzywami chudy.. w ogóle na przegryzki najlepsze są warzywa-czysty błonnik
|
|
|
#207 |
|
Raczkowanie
|
Witam
Od dzisiaj przyłączam się do was moje drogie Panie w walce o szczupłą sylwetkę. Próbuję teraz po raz drugi (a właściwie to trzeci) bo po zjechaniu mnie przez tereskaa odechciało mi się odchudzać: Napisane przez Kaki20 Witam Ja też stosowałam Meridię.Dzięki temu cudowi natury Od tego czasu mocno przesadzałam z jedzeniem i to tym niezdrowym jedzeniem i ponownie mam do zrzucenia trochę kilo.Od jutra zaczynam. Dodam, że ważę 68 kg przy wzroście 160 cm - więc to już jest nadwaga. Przy moim wzroście powinnam ważyć jakieś 55 kg (czyli tyle ile ważyłam zawsze). Więc zaczynam dlugą drogę do wymażonej sylwetki. 13 kg przede mną. Na początek Meridia i zasada mniej żreć.Później dodam też dietę i ćwiczenia (za niecały miesiąc będę miała na to czas). Mam nadzieję że i tym razem uda mi się i wiem, że nie powtórzę ponownie tych samych błędów (mowa tu o niepochamowanym jedzeniu po zakończeniu odchudzania wszystkiego i w każdej ilości). Trzymajcie kciuki ![]() Masz zaledwie 5 kg nadwagi od górnej granicy normy... Z czym do ludu, to tak jakbyś przyjechała czołgiem zabić komara... Sorry, ale lek na otyłość nie jest lekiem na wyimaginowaną otyłość. Wybacz, ale ja nie popieram __________________ Dlatego zaczynam pisać na tym forum a nie w wątku ,,Meridia'' - tam nie dostałam wsparcia, a tutaj widzę, że sporo osób jest w podobnej sytuacji jak ja i tutaj jest milsza atmosfera niż tam. Waże nadal 68 kg przy wzroście 160 cm, rocznik mój 1988 - czyli podobnie jak Blondyna20 - jesteś dla mnie wzorem na tym forum |
|
|
|
|
#208 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
niestety tam jest strasznie dużo cukrów... moja dietetyczka do której kiedyś chodziła poleciła mi że skoro nie mogę obyć się bez owoców żebym jadła je tylko do południa w formie przegryzki (oczywiście z umiarem) a po południu tylko warzywa... np kroić w słupki ogórka czy marchewkę ![]() jeśli chodzi o białka to uważaj na jogurty one też mają sporo kalorii.... nawet te light... najlepiej jeść chudy twaróg o którym pisze MamaNiny albo serki wiejskie, jogurty naturalne.... w diecie Montiego jako białko uznawane są kefiry albo sery pleśniowe... może mają dużo tłuszczu ale jeśli lubisz to kawałek nie zaszkodzi ![]() Cytat:
z tego co wiem do Blondyna która dla Ciebie jest wzorem , mimo że jest na tym wątku nie bierze meridii.... ![]() po za tym Twoje podejście że najpierw chcesz łykać M i MŻ a potem dopiero wprowadzać jakąś dietę i ćwiczenia, kłóci się z głównym założeniem tego leku... bo jak przestaniesz ją łykać mimo że będziesz miała dietę może być efekt jojo.... ale powodzenia źle mi grzeszę i mam wyrzuty sumienia... a to wszystko przez rodziców i siostrę... jeszcze niedawno cały czas uważali też na to co jedzą i na to co jest w lodówce żeby mnie nie kusiło czyli miałam w nich wsparcie a teraz? ojciec kupił drożdżówki i jeszcze się mnie pyta "Kaśka chcesz? " albo "w chlebaku masz bułki mleczne zjedź sobie, świeże są, rano ciepłe z piekarni przywiozłem" nooo zabić to mało zazwyczaj potrafię się powstrzymać ale teraz to mam tak że wszystko bym jadła bez opamiętania.... nie dobrze..... miłego dnia
|
|
|
#209 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() niestety muszę na wstępie powiedzieć Ci, że Tereska ma sporo racji. oczywiście należy Ci się wsparcie, jak wszystkim walczącym z nadwagą, ale meridia to nie sposób na łatwe odchudzanie-to LEK. mam nadzieję, że różnica jest dla ciebie jasna. jesteś młodziutka i skoro nie możesz schudnąć, to zrób najpierw szczegółowe badania, bo w Twoim wieku metabolizm powinien hulać. może przyczyna nadwagi tkwi w jakimś problemie zdrowotnym. ja mam 162cm wzrostu, zaczynałam od prawie 80kg, z czego 6 schudłam bez meridii, dzięki diecie i ćwiczeniom, a kolejne 6 z M15. tylko, że ja mam 28 lat a w okolicach 30 metabolizm słabnie. poza tym sama meridia to nie rozwiązanie-musisz zmienić zwyczaje żywieniowe i zwiększyć aktywność fizyczną nie poddawaj się i walcz o figurę! życzę powodzenia maleńka. Cytat:
zgadzam się z Tobą.bądź dzielna kochana! może poproś, żeby chociaż nie proponowali Ci tych smakołyków...? ja mojego Tż OPR jak mi wyjeżdża z textem czy chce... np ciacho ale do rodziców trzeba grzeczniej hehe ![]() buźki
|
|
|
#210 |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po prostu to jest lek na otyłość...ja go brałam nie przecze ale po 1.Po ówczesnym skontaktowaniu się z lekarzem. 2.Ważyłam 68 kilo przy wzroście 158,czyli moje BMI wynosiło 27..a to minimum aby brać meridię. 3.Ja wcześniej próbowałam wszystkiego ćwiczeń,diety,dietetyczek ...i nic nie dawało rezultatów,dlatego to było moim jedynym wyjściem. 4.Robiłam stałą kontrolę u lekarza. 5.Brałam ją tylko jeden miesiąc...schudłam 10 kilo i koniec,nie brałam już tlyko teraz odchudzam się sama,dieta plus ćwiczenia.Choćby po to aby utrzymać wagę. Masz podobną wagę jak ja miałam zaczynając brać Meridię, jednak Twoje BMI nie do końca kwalifikuje się do wzięcia tego leku.Schudnąć możesz również jeśli najpierw spróbujesz ćwiczeń i diety. To jest naprawdę silny lek,i jeśli masz inne możliwości zrzucenia wagi to polecam tą opcję wybrać. Jeśli już to nie pomoże...to to już będzie ostatecznością Oczywiście zrobisz jak będziesz uważała...będziemy Cię wspierać jeśli jednak się zdecydujesz na Meridię ale chociaż dobrze sie zastanów To że akurat mi nic nie było nie oznacza że Tobie nie będzie...ktoś kto ma większą wagę ma mniejsze prawdopodobieństwo wystąpienia skutków ubocznych niż np Ty Pozdrawiam ciepło
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:52.

jem sobie chlebek razowy z serkiem pleśniowym i piję kawkę. Muszę zaraz indyka zaprawić i jak przyjdzie malarz to będę robić do niego sos. Po wczorajszym obiadku-mrożonce (moje kochane warzywa hortexu, tym razem w wersji prowansalskiej) dziś serwuję Tż-towi jakieś normalne jedzenie
No ja lubię warzywa na patelnię

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

nie moge brac lekow rozkurczowych.
dobrego tego TŻta masz 

- 60(28.07) - 59 -58 - 57 - 56 - 55!

kwiat dla Ciebie 

miłego świętowania