![]() |
#181 |
Raczkowanie
|
Dot.: Biżuteria malowana
Serdecznie dziękuję za odwiedziny i komentarze
![]() bopp, Idea się sprawdza, starczy na długo, cena też nie zabija. Czy malujesz samo drewienko? Na początku próbowałam malować wzorki na gotowych koralikach i lakierować, niestety się nie da. Jeśli mam pomalowane i polakierowane fabrycznie koraliki, to najpierw usuwam wszelkie ślady farby i lakieru i maluję na nowo, potem lakier. Może zbyt gruba warstwa, albo za krótko się suszyło? Po pierwszej warstwie najlepiej odczekać ok. 7-8 godzin, można też przed ostatnią warstwą lakieru delikatnie wyszlifować element drobnym papierem ściernym. Jeśli jest zbyt gorąco, albo zbyt wilgotne powietrze, lakier schnie gorzej. Spróbowałabym teraz przejechać papierem ściernym, tak żeby powierzchnia zrobiła się matowa i polakierować jeszcze raz. Specjalistką nie jestem, na pewno więcej rzeczy się dowiesz od dziewczyn z wizażowego forum decoupage ![]() plastusia1, niestety nic więcej nie zrobiłam, mam nadzieję, że dostanę olśnienia i coś ciekawego z ceramiką powstanie(heh, koraliki dla Ciebie jeszcze nie skończyłam jestem dopiero w połowie). |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#182 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#183 |
Rozeznanie
|
przepiękne są te Twoje malowidełka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#184 |
Raczkowanie
|
Malowidła na prawdę śliczne
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#185 |
Zadomowienie
|
Cudowne prace! Czemu ja dopiero teraz odkryłam ten wątek? Śliczne rzeczy tworzysz!
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:20.