Antywalentynkowo. - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-02-07, 14:21   #181
7b876ccefd4157b39b86852d237c1fcdcf44b9c3_64850071d5e54
Konto usunięte

Dot.: Antywalentynkowo.

Cytat:
Napisane przez Ptysio5 Pokaż wiadomość
byc może trochę i to i to, ale inaczej:
w kwestii presji chodziło mi raczej o to, że musze mieć ten kwiatek w ręku jeśli idziemy razem, bo inaczej jakoś dziwnie wyglądamy Nie o presję,żeby mieć faceta, bo inni mają, tylko o ten "wyraz miłości" tego dnia. Tak samo nie znoszę sylwestrów, bo muszę sie "szampańsko bawić".
Zazdrość? Może, lecz nie o to, "że inni mają lepiej". Tylko mają w ogóle, a mi jest po ludzku zwyczajnie przykro, że nie mam wcale... A przy takich okazjach po prostu bardziej to widać.

wcale nie. Nie widzę w tym zawiści, a tylko własny smutek (z retrospekcji).

Zresztą to jeden powód mojego nielubienia walentynek. Drugim jest szeroko komentowana komercja i robienie wszystkiego tego dnia "na pokaz" + wydawanie bez sensu kasy na jakieś bzdety, bo tak wypada.
No, bo dla niektórych życiową porażką jest być w tym dniu w domu i nie obchodzić go hucznie, i oczywiście szerzyć swoje jedynie słuszne przekonania wśród tych, którzy spędzają sylwka "na spokojnie".
7b876ccefd4157b39b86852d237c1fcdcf44b9c3_64850071d5e54 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-07, 15:25   #182
bitter
Zadomowienie

[1=7b876ccefd4157b39b86852 d237c1fcdcf44b9c3_6485007 1d5e54;10868262]No, bo dla niektórych życiową porażką jest być w tym dniu w domu i nie obchodzić go hucznie, i oczywiście szerzyć swoje jedynie słuszne przekonania wśród tych, którzy spędzają sylwka "na spokojnie".[/quote]

dokładnie
ja to w ogóle mam tak że maksymalnie koło 12-1 w nocy osiągam limit siedzenia na imprezie i chcę wracać do domu, a moi znajomi nie zawsze to rozumieją niestety. tak jak i niechęci do hucznych sylwestrów...

a żeby nie było off-topa, wyrosłam już z bojkotowania walentynek i czegokolwiek poza ludzką głupotą. tż dostanie winko i słonika żeby się trochę speszył hehe
Stary 2009-02-07, 15:26   #183
sine.ira
BAN stały

Cytat:
Napisane przez bitter Pokaż wiadomość
wyrosłam już z bojkotowania walentynek i czegokolwiek poza ludzką głupotą. tż dostanie winko i słonika żeby się trochę speszył hehe
Dla mnie ten owczy pęd to właśnie nic innego jak ludzka głupota
sine.ira jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-07, 15:52   #184
Konto usunięte

Igzakli
7b876ccefd4157b39b86852d237c1fcdcf44b9c3_64850071d5e54 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-07, 16:00   #185
TmargoT
Zakorzenienie

[1=7b876ccefd4157b39b86852 d237c1fcdcf44b9c3_6485007 1d5e54;10868262]No, bo dla niektórych życiową porażką jest być w tym dniu w domu i nie obchodzić go hucznie, i oczywiście szerzyć swoje jedynie słuszne przekonania wśród tych, którzy spędzają sylwka "na spokojnie".[/quote]a może nie potrafia się bawić w inne dni,niż "świateczne"?mają okazję na bezkarna zabawe.
TmargoT jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-07, 17:01   #186
bitter
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sine.ira Pokaż wiadomość
Dla mnie ten owczy pęd to właśnie nic innego jak ludzka głupota
ot
może i masz racje (zresztą uwielbiam Cię czytać i bardzo często się zgadzam w myślach z tym co piszesz)

ale w tym momencie dużo bardziej wkurzają mnie chociażby moherki i ich tramwajowa hegemonia a niżeli te nieszczęsne, głupie bo głupie walentynki. kiedy powiedziałam kobicie że jej nie ustąpię bo rozwaliłam sobie nogę pomagając jakiejś kobiecie wynieść wózek z tramwaju (smutna prawda, został mi uraz do pomocy i paskudne szramy) i prawie sprała mnie parasolką dochodzę do wniosku że walentynki nie są takie złe. przynajmniej nie ma parasolek
Stary 2009-02-07, 17:20   #187
sine.ira
BAN stały

Cytat:
ot
może i masz racje (zresztą uwielbiam Cię czytać i bardzo często się zgadzam w myślach z tym co piszesz)
O kuuurka, spiekłam raka

Cytat:
ale w tym momencie dużo bardziej wkurzają mnie chociażby moherki i ich tramwajowa hegemonia a niżeli te nieszczęsne, głupie bo głupie walentynki. kiedy powiedziałam kobicie że jej nie ustąpię bo rozwaliłam sobie nogę pomagając jakiejś kobiecie wynieść wózek z tramwaju (smutna prawda, został mi uraz do pomocy i paskudne szramy) i prawie sprała mnie parasolką dochodzę do wniosku że walentynki nie są takie złe. przynajmniej nie ma parasolek
Nie no wiesz...wiele rzeczy mnie wkurza, nie tylko walentynki Babcie w autobusach to osobna historia
sine.ira jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-02-07, 17:26   #188
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez TmargoT Pokaż wiadomość
a może nie potrafia się bawić w inne dni,niż "świateczne"?mają okazję na bezkarna zabawe.
Może, ilu ludzi tyle przypadków.
Stary 2009-02-07, 17:48   #189
arktyczna
Raczkowanie

[1=7b876ccefd4157b39b86852 d237c1fcdcf44b9c3_6485007 1d5e54;10865027]Arktyczna, im bardziej będziesz przekonywać ludzi żeby polubili 14 lutego, tym mniejsze efekty osiągniesz.
Jak ktoś nie ma dystansu, to nic z tym nie zrobisz, a krytykując tym bardziej wkurzysz.[/quote]

Ale ja nikogo nie przekonuję do walentynek, z tego co zauważyłam to nikt w tym wątku nie namawiał nikogo do obchodzenia czy ich lubienia walentynek. Poza tym nie są sensem mego życia i jakbyś czytała mój pierwszy post w tym wątku, to byś wiedziała, że są mi obojętne i sama ich nie obchodzę z moim facetem. Nie czuję presji kupowania czegokolwiek ukochanej osobie i wychodzenia do restauracji czy do kina. Moi znajomi choć są w większości "sparowani" też hucznie tego dnia nie świętują , albo przynajmniej mi się nie chwalą. Nie wiem jak w Waszych miastach ale u mnie w Łodzi nie zauważyłam jakiś tłumów par na ulicach z kwiatami czy balonikami, może mój region ten szał miłości ominął.

miphuhiz przykre to, jak Ciebie i koleżankę potraktowali w tej restauracji
chyba już tam nie zaglądasz?
arktyczna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-07, 19:50   #190
xdate
Rozeznanie

ja zasadzie jestem antywalentynkowa, być może trochę z tego powodu, że jestem singielką, ale też denerwuje mnie to demonstracyjne okazywanie sobie uczuć. jak się kogoś kocha to cały rok a nie tylko 14 lutego...
xdate jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-07, 20:15   #191
vanesia1
Zadomowienie

Szczerze nie znoszę walentynek
Jak kogoś kocham to każdy dzień jest dla mnie świętem, a nie ten, w którym ktoś mi narzuca, że mam świętować

Jak dla mnie to bezsens
I te prezenty- czekoladki, lizaki, maskotki i inne pierdołki oczywiście obowiązkowo w kształcie serduszek . Kto to wymyślił ja się pytam???

Tym razem to będziesz TY!

vanesia1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-07, 20:22   #192
ooomadziaaaxxx
Raczkowanie

aaaaaaa ja tam Walentynki lubię tylko dlatego, ze w sklepach są czekoladowe lizaki...;p

ooomadziaaaxxx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-07, 20:41   #193
kocinka84
Raczkowanie

A ja spędzam walentynki sam, mój facet ma mszę za ojca w tym dniu.
wina matki, jego ojciec umarł 13 a sobie co roku robi 14 byle tylko walentynek nie spędzić ;/

Dlatego nie lubie tego święta
kocinka84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-07, 20:54   #194
Madaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xdate Pokaż wiadomość
ja zasadzie jestem antywalentynkowa, być może trochę z tego powodu, że jestem singielką, ale też denerwuje mnie to demonstracyjne okazywanie sobie uczuć. jak się kogoś kocha to cały rok a nie tylko 14 lutego...
ale przeciez nie tylko w walentynki zakochani sobie okazuja uczucia To tlumaczenie mnie rozbraja i jest bzdetne bo to nie pprawda ze raz do roku sobie miloscokazujemy. Ktos tak kiedy palnąl i kazdy to powtarza. Niech ktos napisze w końcu cos innego dlaczego nie lubi walentynek

Dodam jeszcze, ze na co dzien nie je sie romantycznej kolacji i nie spedza sie dnia beztrosko. Walentynki bynajmniej na to pozwalaja i usprawiedliwija

A marketingowy szal to już inna sprawa. Nie drażnią mnie wystawy i reklamy w sklepach, ale dziwi mnie, ta cala komercja. Dobrze, ze walentynki to tylko jeden dzien w roku

Edytowane przez Madaaa
Czas edycji: 2009-02-07 o 21:00
Madaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-07, 21:02   #195
crippled
Wtajemniczenie

walentynki, urodzinki, imieninki itp mnie nie obchodzą. zlewa mnie to. nie lubie dostawać prezentów i czuć presji bycia szczęśliwą, zakochaną po uszy, usmiechniętą od ucha do ucha. te 'okazyjne' dni obchodze zawsze bardziej dla kogoś niż dla samej siebie. jedyną ważną datą są dla mnie rocznice.
Stary 2009-02-07, 21:07   #196
GOśka T.
Zakorzenienie

14 luty dzień jak co dzien tyle ze miasto bardziej czerwone i jeszcze jakby wiecej osób na ulicach komercja i traktowanie go jakby był jedynym wyjatkowym dniem ostatnim i tzreba koniecznie wyznać miłosć innej osobie bo jak nie to wielka trageeedyjaa ojojjj jak ktoś chce okazać jakieś uczucie<miłosc, przyjaźń, szacunek to niech wyraża przez cały rok w koncu jest 365 dni na to.. dla mnie to takie walentynkowe wyznania dnia jednego są sztuczne i tyle i zawsze tak miałam a jak ktos ma inaczej to mnie nic do tego pzrecież każy ma swoje włąsne zdanie an ten temat
GOśka T. jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-07, 21:08   #197
malenstfo24
Rozeznanie

Prawdą jest, że w walentynki jest więcej par na ulicach bo jadą albo do kina, restauracji, klubu, żeby sobie uczcić w te święto....zazdrość czy może raczej żal, że to nie ja idę z moim ukochanym, że nie dostałam kiczowatej kartki. Normalnie nie ma takiego tłumu w miejscach publicznych misie,żabki,skarbki,pysie ,pączuszki siedzą w domkach, jak się widzi jedną 2 pary nie zwraca się uwagi, ale w ten dzień to już jest raczej parada radio napada człowieka miłosnymi piosenkami a w telewizji pewnie będą lecieć tylko romansidła i w ogóle będą krakać o miłości aż do północy za dużo tego jakoś jak dla mnie

6 Lipiec 2013
<3<3

14.08.2016 Bartek moj Najwiekszy Skarb

malenstfo24 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-07, 21:56   #198
madmuazelle
BAN stały

Cytat:
Napisane przez xdate Pokaż wiadomość
Przecież pary zapewne kochają się przez cały rok,a nie tylko w Walentynki. To zabrzmiało,jakby pary w ciągu roku się nie kochały ( i nie o seks mi chodzi),nie okazywały sobie uczuc,jedynie tylko w Walentynki.

apropo Walentynek,wchodze na swój profil nk i dostałam coś od znajomej.To cos to moje znienawidzony łańcuszek

WALENTYNKOWE CYCKI!!!!!
Roześlij je wszystkim osobom które lubisz lub kochasz <3<3<3<3<3

__ __███████______███████
___██__♥___███__███____♥_ _██
__██_____♥___██_██_♥__♥__ ♥_██
__█__♥__♥__♥__███____♥___ ♥___█
__█_♥___♥____██_██_♥___♥_ _♥_█

Jeżeli dostaniesz:
1-nie jestes zbyt walentynkowa
2-moze byc
3-nawet nawet
4-jestes bardzo

madmuazelle jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-07, 22:31   #199
Fiffka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Madaaa Pokaż wiadomość
ale przeciez nie tylko w walentynki zakochani sobie okazuja uczucia To tlumaczenie mnie rozbraja i jest bzdetne bo to nie pprawda ze raz do roku sobie miloscokazujemy. Ktos tak kiedy palnąl i kazdy to powtarza. Niech ktos napisze w końcu cos innego dlaczego nie lubi walentynek

Dodam jeszcze, ze na co dzien nie je sie romantycznej kolacji i nie spedza sie dnia beztrosko. Walentynki bynajmniej na to pozwalaja i usprawiedliwija

A marketingowy szal to już inna sprawa. Nie drażnią mnie wystawy i reklamy w sklepach, ale dziwi mnie, ta cala komercja. Dobrze, ze walentynki to tylko jeden dzien w roku
A moim zdaniem to tłumaczenie nie jest bzdetne. Jak kochać to codziennie, a nie bo akurat są walentynki. To święto po prostu w pewien sposób wymusza na człowieku jakieś zachowanie. Wszyscy sobie okazują miłość akurat 14 lutego...
Odniosę się teraz do tego drugiego zdania, które mnie zirytowało. Ja akurat z moim chłopakiem jadam romantyczne kolacje zupełnie bez okazji bardzo często. Lubimy to i spędzamy czas zupełnie beztrosko. I każdy taki dzień nas bardzo cieszy, bo jest tylko nasz A nie wszystkich zakochanych. A najlepsze jest to, że wtedy, gdy niosę kwiatek i trzymam za rękę mojego chłopca widzę, że ludzie, którzy nas mijają uśmiechają się do nas. To
jest piękne. Gdy o tym myślę walentynki mi do szczęścia nie potrzebne.
Fiffka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-02-07, 22:35   #200
grudniowa-szatynka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madmuazelle Pokaż wiadomość
apropo Walentynek,wchodze na swój profil nk i dostałam coś od znajomej.To cos to moje znienawidzony łańcuszek

WALENTYNKOWE CYCKI!!!!!
Roześlij je wszystkim osobom które lubisz lub kochasz <3<3<3<3<3

__ __███████______███████
___██__♥___███__███____♥_ _██
__██_____♥___██_██_♥__♥__ ♥_██
__█__♥__♥__♥__███____♥___ ♥___█
__█_♥___♥____██_██_♥___♥_ _♥_█

Jeżeli dostaniesz:
1-nie jestes zbyt walentynkowa
2-moze byc
3-nawet nawet
4-jestes bardzo

Usunęłabym ten badziew bez zastanowienia
Jak dobrze, że nie mam nk bo strach pomyśleć co bym dostała.
Stary 2009-02-07, 22:40   #201
martaaxD
Raczkowanie

Komercja i jeszcze raz komercja kochać należy każdego dnia a nie tylko 14 lutego...nabijanie kasy sprzedawcom kiczowych maskotek które i tak później zalegaja na półkach...
martaaxD jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-07, 22:49   #202
Kira87
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez martaaxD Pokaż wiadomość
(...)kochać należy każdego dnia a nie tylko 14 lutego(...)

Cytat:
Podkreślę jeszcze raz: odbiegam od kwestii Walentynek, komercji etc. Wałkuję jedynie niezrozumiałe dla mnie argumenty

Obchodzenie jakiegoś święta, które jest "uczczeniem" osoby, instytucji etc. nie jest równoznaczne z tym, że to jedyny dzień w roku, w którym szanujemy czy darzymy szczerym uczuciem daną osobę/instytucję etc.

To jest tylko symbol.
Muszę definitywnie przestać zaglądać do tego tematu, bo czytanie po raz kolejny tych samych dziwnych teorii wprawia mnie w zakłopotanie i smutek...
"Wszechświat dopuszcza liczne sposoby straszliwego przebudzenia, na przykład ryk tłumu wyłamującego drzwi frontowe, wycie syren straży pożarnej czy nagła świadomość, że dziś jest właśnie poniedziałek, który jeszcze w piątek wieczorem wydawał się przyjemnie odległy."
~Lineage2 & Sigur Ros fan
Kira87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-08, 00:39   #203
madmuazelle
BAN stały

Cytat:
Napisane przez martaaxD Pokaż wiadomość
Komercja i jeszcze raz komercja kochać należy każdego dnia a nie tylko 14 lutego...nabijanie kasy sprzedawcom kiczowych maskotek które i tak później zalegaja na półkach...
Trzymajcie mnie,bo nie wytrzymam kolejnego postu typu,że w ciągu roku pary się nie kochają,tylko w walentynki.
madmuazelle jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-08, 10:50   #204
xdate
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Madaaa Pokaż wiadomość

oczywiście, że nie tylko w tym dniu zakochaniu okazują sobie uczucie, jednak odnoszę wrażenie,że co niektóre osoby/pary w Walentynki robią to zbyt ostentacyjnie w tamtym roku byłam w kinie, i naprawdę miałam ochotę wyjść, pełno par w zasadzie niezainteresowanych filmem, tylko, no wiadomo o co chodzi, te odgłosy mlaskania itd takie jest moje zdanie, trochę z obserwacji, troche z doświadczenia, Ty i inni mogą mieć swoje inne
Stary 2009-02-08, 10:51   #205
Fiffka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kira87 Pokaż wiadomość
Muszę definitywnie przestać zaglądać do tego tematu, bo czytanie po raz kolejny tych samych dziwnych teorii wprawia mnie w zakłopotanie i smutek...
Cytat:
Napisane przez madmuazelle Pokaż wiadomość
Trzymajcie mnie,bo nie wytrzymam kolejnego postu typu,że w ciągu roku pary się nie kochają,tylko w walentynki.
Moim zdaniem większości już nie chodzi o to, że pary się nie kochają lub nie okazują sobie miłości przez cały rok. Chodzi o to, że ludzie akurat w walentynki z tą swoją MIŁOŚCIĄ przesadnie się obnoszą... Co innego w walentynki okazywać sobie miłość, a co innego kochać się (nie chodzi o seks) na pokaz.
Fiffka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-08, 10:57   #206
xdate
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Fiffka Pokaż wiadomość
Moim zdaniem większości już nie chodzi o to, że pary się nie kochają lub nie okazują sobie miłości przez cały rok. Chodzi o to, że ludzie akurat w walentynki z tą swoją MIŁOŚCIĄ przesadnie się obnoszą... Co innego w walentynki okazywać sobie miłość, a co innego kochać się (nie chodzi o seks) na pokaz.
i o to właśnie mi chodzi...
Stary 2009-02-08, 11:23   #207
Deede
Zakorzenienie

Cytat:
Dokładnie Też już pisałam, że walentynki jako takie mi zwisają. Nie obchodzimy ich z TŻem, bo i po co? Niespodzianki robimy sobie, jak nas najdzie. Tylko widok tych wszystkich misiujących sobie par poprzyklejanych na każdym kawałku przestrzeni jest do porzygania. Więc pytam - gdzie oni wszyscy byli przez pozostałe 364 dni??!

Deede jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-08, 11:36   #208
Kira87
Wtajemniczenie

Cytat:
No to w takim razie wiele forumowiczek musi nauczyć się wyrażać swoje myśli w sposób konkretny. Na forum internetowym szczególnie trzeba ważyć swoje słowa (w odróżnieniu do dyskusji w cztery oczy, internetowe pogawędki są uboższe pod tym względem. że nie widzimy gestów, nie słyszymy intonacji głosu i łatwiej o nieporozumienia), jeżeli chcemy, by nasz przekaz był ostry i zrozumiały dla odbiorców. Wszelkie skróty myślowe w tego typu dyskusjach, to chybiony pomysł.

Przepraszam, że się czepiam, ale dopadło mnie już "zboczenie zawodowe".
"Wszechświat dopuszcza liczne sposoby straszliwego przebudzenia, na przykład ryk tłumu wyłamującego drzwi frontowe, wycie syren straży pożarnej czy nagła świadomość, że dziś jest właśnie poniedziałek, który jeszcze w piątek wieczorem wydawał się przyjemnie odległy."
~Lineage2 & Sigur Ros fan
Kira87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-08, 13:23   #209
miphuhiz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Deede Pokaż wiadomość
Dokładnie Też już pisałam, że walentynki jako takie mi zwisają. Nie obchodzimy ich z TŻem, bo i po co? Niespodzianki robimy sobie, jak nas najdzie. Tylko widok tych wszystkich misiujących sobie par poprzyklejanych na każdym kawałku przestrzeni jest do porzygania.Więc pytam - gdzie oni wszyscy byli przez pozostałe 364 dni??!
dokladnie o to mi chodzilo.
Stary 2009-02-08, 13:38   #210
bitter
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Deede Pokaż wiadomość
Dokładnie Też już pisałam, że walentynki jako takie mi zwisają. Nie obchodzimy ich z TŻem, bo i po co? Niespodzianki robimy sobie, jak nas najdzie. Tylko widok tych wszystkich misiujących sobie par poprzyklejanych na każdym kawałku przestrzeni jest do porzygania. Więc pytam - gdzie oni wszyscy byli przez pozostałe 364 dni??!
siedzieli na wizażu i zakładali wątki miesiąc/dwa/trzy/tysiącpińćset/ razem, ewentualnie /walentynki/urodziny/imieniny/rocznica pierwszego chodzenia za rękę (autentyk z prezentowego ) z podtytułem wizażanki, co zrobić?

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości