![]() |
#181 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Co Was wkurza w allegro?
u mnie też
ale wkurzają mnie kupujący którzy piszą 15 maili z pytaniem czy aby napewno towar jest zgodny z opisem aukcji ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#182 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#183 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziewucha tydzień temu kupiła ode mnie bluzkę i nic,ani maila,ani kasy. Nie znoszę tego,że nie wiem na czym stoję,tym bardziej,że wyjeżdżam na święta i przez cały zeszły tydzień mogłam jej to wysłać.
![]() |
![]() |
#184 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja już kilka razy dostałam nie to co trzeba,albo inaczej wyglada ,jak na zdjęciu. mnie wkurza w alll,że sama firma ma tez kupujacego w dupie. wysłałam maila z formularzem i co dostałam? czy nie probowała pani porozmawiac ze sprzedawca? a przeciez napisałam,ze kilka krotnie dzwoniłam do firmy i za każdym razem mówili ,że wyślą. ![]() nie straszyłam ich policją,bo za mało kasy to kosztuje. już nie wiem co robić. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#185 |
Zakorzenienie
|
mało czy nie - w końcu to Twoje pieniądze i to Ty zostałaś oszukana/okradziona
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#186 |
Zadomowienie
|
Od czasu do czasu też coś kupuję na allegro.Jak do tej pory nie miałam żadnych problemów ze sprzedawcami.
Wpłacam kasę na konto i za kilka dni kurier przywozi mi towar albo listonosz przynosi przesyłkę.Nawet teraz przed świętami też długo nie czekałam.
![]() |
#187 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
wątpię ,czy policja zajęłaby sie taka sprawą. według mnie takimi sporami powinni zając się z allegro i pewnie za karę np.tygodniowego zakazu sprzedazy poskutkowałoby szybko. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#188 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja raczej też bym nie poszła, ale pisać nikt mi nie zabroni :P też uważam, że allegro powinno się tym zająć, ale oni chyba dopiero interweniują gdy zgłosisz spór o którym wcześniej pisałam (tzn dopiero wtedy gdy chyba po 80iluś dniach nie dojdziesz do porozumienia ze sprzedawcą ![]() nie jest to szybkie rozwiązanie ale chyba nic lepszego nie ma ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#189 |
Zakorzenienie
|
mnie wkurza jedno-sprzedawcy zawyżaja koszty przesylki. wiadomo o co chodzi, towar tani, przesylka platna jak za granice
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#190 |
na drugie mam Irena
|
a mnie wkurza długi czas oczekiwanie wpłatę zaksięgowali 3 kwietnia a ja paczki nie mam do dziś
![]() |
#191 |
Raczkowanie
|
Mnie rowniez wkurza to co evele28. Tylko, ze mi wplate zaksiegowali 2 kwietnia. A teraz swieta to troche jeszcze sobie poczekam. Co za ludzie. Nie wspomne juz o kosztach przesylki. Skad oni biora te ceny...
![]() |
#192 |
Zakorzenienie
|
Mnie denerwuje totalna olewka ze strony obsługi allegro! jakby mogli to by zrobili na nas kupe i przyklepali! kiedyś facet chciał mnie oszukać, kupiłam pozłacaną bransoletkę, zepsuła się i odesłałam na gwarancje (wcześniej ustaloną) i 3 miesiące się użerałam a all stwierdziło że nic nie mogą zrobić żebym sobie szła na policję I takich sytuacji z olewką było już kilka
Nienawidze też zawyżania cen wysyłki! ostatnio zapłaciłam prawie 13 zł co się okazało za przesyłkę poleconą ekonomiczną!!! spodni i bluzeczki ![]() Nienawidzę jeszcze olewki kupujących i sprzedających, brak odpisywania. Sprzedałam przed świętami szmizjerkę i do tej pory ani kasy ani odzewu, szlak mnie trafia! ---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ---------- a jeszcze nienawidzę jak robią z ludzi idiotów i odpisują tymi swoimi gotowcami! Miałam taką sytuację, że licytowałam bluzeczkę strasznie się napaliłam, no i wygrałam aukcję, strasznie szczęśliwa, odświeżyłam stronę bo jeszcze inna aukcja się kończyła a tu mi przeskoczło że to nie ja wygrałam już po zakończeniu! Zgłosiłam to oczywiście z 3 razy bo nie chciałam podarować i 3 rózne osoby odpisały mi to samo słowo w sowo ![]()
![]() |
![]() |
#193 |
Konto usunięte
|
Ja na obsluge allegro narzekać nie mogę.
W sumie potrzebowałam pomocy tylko raz(pisałam o mojej wpadce ) i właśnie oni mi pomogli. Chciałam napisać jeszcze o czasami wielkiej złudności pozytywów Wspominałam ze kupiłam lalkę ,no więc otworzyłam pudło,na wizus lalka fajna ,szybko wysłali paczkę więc ja buch -pozytyw. Tylko ze po b. krótkim czasie z lalki zaczeły wypadać jakby to powiedzieć wszystkie członki -no masakra (a na dobrą sprawę lalka nie miała kontaktu z dziećmi a co jakby miała? ![]() Sprzedawca ma taką reklamę tej lalki ze szok!! normalnie niezniszczalna no i 2 lata gwarancji udziela.Pisałam do niego -mam ją na mój koszt oczywiście odesłać to mi ją naprawią(acha-jak uznają ze wada jest z mojej winy to przesyłkę powtórnie pokrywam ja!) Kontaktowałam się na chybił-trafił dwoma innymi allegrowiczami co też tę lalę kupili. Ha-mają to samo,jednej to od razu głowa odpadła ![]() Więc tak na zdrowy rozum-pokryję koszty wysyłki( nie takie tanie) a i pewnie znów będzie to samo. Sprzedawca ma same pozytywy(tak jak mój) i inni się na to też nabierają. (zależało mi na takiej lalce bo na mieście szukałam i nie było) Edytowane przez 201710120930 Czas edycji: 2009-04-13 o 08:46 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#194 |
Zakorzenienie
|
no ja się głęboko zastanawiam zanim coś kupię na ALLEGRO.
chyba,że od zaufanego dostawcy,albo coś na prezent. wolę iść do sklepu ,zobaczyć,przymierzyć i wtedy się zastanowić. ciuchów nie kupuję!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#195 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
64/88 https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=335375 "Jak dalece jesteśmy wszyscy naznaczeni piętnem pani Bovary?Jak głęboko ów bowaryzm,owo marzenie o lepszym życiu,o romantycznej miłości tkwi w naszych duszach?Jak mocno popycha nas ku ruinie obecnego życia w imię ułudnych nadziei?" |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#196 |
Zakorzenienie
|
Muszę przyznać, że jest mnóstwo rzeczy, które denerwują mnie w allegro - przede wszystkim kupujący, którzy nie płacą lub w ogóle się nie odzywają, a i tak najgorsi są Ci, którzy cwaniakują. Ale denerwuje mnie też cały ten system allegrowski dotyczący np. zwrotów prowizji, podam przykład sytuacji jaką miałam:
Jakaś osobniczka wygrała moją aukcję, potwierdziła zakup wypełniając formularz dostawy - i na tym się skończyły jej zakupy, bo wpłaty nie było. Wszystkie moje maile zignorowane - totalne zero odzewu na jakiekolwiek przypomnienia o wpłacie itd. No to w takim razie wypełniłam formularz zwrotu prowizji podając, że kupujący potwierdził zakup, ale nie uiścił zapłaty. Co allegro mi przysyła po jakimś tygodniu? Że niestety, ale prowizja nie została zwrócona, ponieważ kupujący przesłał wyjaśnienie: "Pieniądze zostały wpłacone" ![]() Wkurzyłam się - wysłałam maila najpierw do kupującej czemu bezczelnie kłamie i że bardzo sobie zasłuzyła na negatyw (normalnie nie stawiam negatywów, ktoś musi sobie mocno zasłuzyć), a później do allegro czemu wierzą komuś takiemu, a nie mnie i że się zawiodłam na tym portalu. Odpowiedź allegro? --> "Prowizja przecież została Pani zwrócona, proszę zobaczyć w rachunkach" Patrzę, no jest - z datą wysłania do mnie tego maila ![]() Szkoda słów po prostu... A teraz mam znowu taką sytuację, że nie wiem z jakiego powodu mam zablokowaną mozliwość wypełnienia formularza zwrotu prowizji - nie chcę go jeszcze wypełniać, ale zanosi się na to, bo znów kupujący nie zapłacił, a minęła już kupa czasu. Mam tą opcję zablokowaną przy aukcjach gdzie wysyłałam przypomnienie przez allegro - czy o czymś nie wiem, istnieje jakaś ilość czasu, która musi minąć od przypomnienia do zwrotu prowizji? ![]()
![]() |
#197 |
Raczkowanie
|
witam, nie chcę zakładać osobnego tematu, otoz mam pewien problem z allegro, nie umiem wystawic zestawu (chcialam wystawic 25 sztuk). Jezeli, ktoras z Was jest zorientowana jak to się robi to byłabym bardzo wdzięczna za odpowiedź.
"Bo śmiałkiem jest ten, kto podejmuje decyzje wbrew obawom, ten, kogo na każdym kroku nękają demony, kogo nurtują rozterki, czy ma rację czy nie. A mimo to działa - bo również wierzy w cuda." kierowca od 18.02.2010 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#198 |
Wtajemniczenie
|
Jeżeli to jest zestaw i wystawisz to jako jedną całość, to wystawiasz jak normalny przedmiot, w liczbie sztuk wpisujesz 1, tylko wpisujesz potem opis ile sztuk ten zestaw zawiera i już
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#199 |
Zakorzenienie
|
mnie wkurza w allgergo,że nie ma przymusu wystawiania opinii.
ja wystawiłam,ale nie dostała odpowiedzi:/ |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#200 |
Zakorzenienie
|
TmargoT chodzi Ci o komentarze, tak? Niektórzy wystawiają je po miesiącu lub dużo dłużej. Upomnij się o komentarz.
Teoria - to kiedy wiecie wszystko, lecz nic nie działa. Praktyka - to kiedy wszystko działa, lecz nikt nie wie dlaczego. W tym miejscu łączymy teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego. Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#201 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
No tak, ale chodzi mi o to by wstawić te 25 zdjęć i pod każdym zrobić opis. A z tego co wiem limit zdjęć jest 8. Nie bardzo wiem jak sobie z tym poradzic.
"Bo śmiałkiem jest ten, kto podejmuje decyzje wbrew obawom, ten, kogo na każdym kroku nękają demony, kogo nurtują rozterki, czy ma rację czy nie. A mimo to działa - bo również wierzy w cuda." kierowca od 18.02.2010 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#202 |
Zakorzenienie
|
Wstawiasz zdjęcia do np fotosika, on ci generuje linki/kody i potem te linki wstawiasz w opisie aukcji a wyświetlają się zdjęcia.
![]() |
#203 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#204 |
Zakorzenienie
|
wkurza mnie, ze po ostatnich zmianach trzeba sie logowac przy kazdym przejsciu w zakladkach 'moje allegro'...
![]() ![]() Wy tez tak macie? bo moze to wina mojej przegladarki, ktora ostatnio zmienilam...
![]() |
#205 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#206 | |
na drugie mam Irena
|
Cytat:
co mam zrobić z klientką która od dwóch tyg nie zapłaciła mi za towar, napisała że zapłaci w poniedz a dziś środa ani wpłaty ani odzewu,a ma same pozytywy
![]() |
![]() |
#207 |
Zakorzenienie
|
wyslij przypomnienie przez allegro i daj ostateczny termin, po ktorym wystapisz o zwrot prowizji i wystawisz odpowiedni komentarz...
![]() |
#208 |
Zadomowienie
|
![]()
Całkiem niedawno udało mi sie wygrać na all komplet bizuterii z bursztynem.
Po skończonej aukcji wysłałam meila z prośba o nr konta. Widzialam że sprzedająca sie logowała, ale nic mi nie odpisywała i nr konta mi nie wysłała. W przeciągu 2 albo 3 dni wyslałam do niej 4 meile z prosba o nr konta, niestety bezskuteczne. W końcu napisałam do niej smsa. Odpisała,że przeprasza, ale sprzedała komplet poza allegro. Odczekałam troche i napisałam do allegro co mam z tym fantem zrobić. Odpisali mi że oni to nic nie mogą, a ja musze sie dogadać ze sprzedajacym. Za jakis tydzień znowu do nich napisałam, bo odpowiedz od nich mnie nie satysfakcjonowała, ale otrzymałam ta sama odpowiedz co wczesniej. Nie ma sensu zgłaszać na policję, bo w sumie miała bym do zapłaty 18zł, ale liczy sie fakt prawda? Jak sie cos wystawia na allegro z zamirem sprzedazy to powinno sie to sprzedać, albo wycofać wczesniej aukcję jak cos nie pasuje sprzedajacemu, a nie potem wypisywać, że sory ale sprzedałam poza allegro.... ![]() Więc jako kupujący tez czasem czujemy sie pokrzywdzeni, a allegro nie ma sposobu na sprzedajacych, którzy nie dotrzymuja warunków umowy.
![]() |
#209 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko nie wiem jak to sie zglasza...jakis spor na all? czy cos w tym stylu...?
![]() |
![]() |
#210 |
Wtajemniczenie
|
Zapraszam użytkowniczki Allegro do wypowiedzenia się w wątku:
Fiskus cię dopadnie. W sieci. JAK TO JEST? https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=425437 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:42.