Co Was wkurza w allegro? - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-04-10, 22:34   #181
KawaMarcepanowa
Zakorzenienie

Dot.: Co Was wkurza w allegro?

u mnie też

ale wkurzają mnie kupujący którzy piszą 15 maili z pytaniem czy aby napewno towar jest zgodny z opisem aukcji
KawaMarcepanowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-10, 22:49   #182
wdowa_po_leninie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Serendipity Pokaż wiadomość
Priorytet który wysłałam użytkowniczce miała po 2 dniach,także u mnie jest wszystko dobrze.
u mnie też bez problemów, wszystkie paczki idą ekspresowo aż dziwne to dla mnie, że tak przed świętami ładnie dają radę

wdowa_po_leninie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-11, 06:48   #183
Serendipity
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KawaMarcepanowa Pokaż wiadomość
u mnie też

ale wkurzają mnie kupujący którzy piszą 15 maili z pytaniem czy aby napewno towar jest zgodny z opisem aukcji
A mnie ci,co nic nie piszą
Dziewucha tydzień temu kupiła ode mnie bluzkę i nic,ani maila,ani kasy.
Nie znoszę tego,że nie wiem na czym stoję,tym bardziej,że wyjeżdżam na święta i przez cały zeszły tydzień mogłam jej to wysłać.
Stary 2009-04-11, 07:48   #184
TmargoT
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KawaMarcepanowa Pokaż wiadomość
u mnie też

nie dziw się słoneczko.
ja już kilka razy dostałam nie to co trzeba,albo inaczej wyglada ,jak na zdjęciu.

mnie wkurza w alll,że sama firma ma tez kupujacego w dupie.
wysłałam maila z formularzem i co dostałam?

czy nie probowała pani porozmawiac ze sprzedawca?

a przeciez napisałam,ze kilka krotnie dzwoniłam do firmy i za każdym razem mówili ,że wyślą.

nie straszyłam ich policją,bo za mało kasy to kosztuje.

już nie wiem co robić.
TmargoT jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-11, 09:00   #185
wdowa_po_leninie
Zakorzenienie

mało czy nie - w końcu to Twoje pieniądze i to Ty zostałaś oszukana/okradziona

Stary 2009-04-11, 10:24   #186
Monifash34
Zadomowienie

Od czasu do czasu też coś kupuję na allegro.Jak do tej pory nie miałam żadnych problemów ze sprzedawcami.
Wpłacam kasę na konto i za kilka dni kurier przywozi mi towar albo listonosz przynosi przesyłkę.Nawet teraz przed świętami też długo nie czekałam.
Stary 2009-04-11, 11:01   #187
TmargoT
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wdowa_po_leninie Pokaż wiadomość
mało czy nie - w końcu to Twoje pieniądze i to Ty zostałaś oszukana/okradziona
WDOWO-te słuchawki,ktory link do nich wam wklejałam kosztuja około 10 zł+ 15 kosz przesyłki.
wątpię ,czy policja zajęłaby sie taka sprawą.
według mnie takimi sporami powinni zając się z allegro i pewnie za karę np.tygodniowego zakazu sprzedazy poskutkowałoby szybko.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-04-11, 11:33   #188
wdowa_po_leninie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez TmargoT Pokaż wiadomość
WDOWO-te słuchawki,ktory link do nich wam wklejałam kosztuja około 10 zł+ 15 kosz przesyłki.
wątpię ,czy policja zajęłaby sie taka sprawą.
według mnie takimi sporami powinni zając się z allegro i pewnie za karę np.tygodniowego zakazu sprzedazy poskutkowałoby szybko.
ale tu nie chodzi o to, żebyś szła od razu na policję, tylko po prostu próbowała postraszyć, wspomnieć sprzedawcy coś o tym
ja raczej też bym nie poszła, ale pisać nikt mi nie zabroni :P

też uważam, że allegro powinno się tym zająć, ale oni chyba dopiero interweniują gdy zgłosisz spór o którym wcześniej pisałam (tzn dopiero wtedy gdy chyba po 80iluś dniach nie dojdziesz do porozumienia ze sprzedawcą)
nie jest to szybkie rozwiązanie ale chyba nic lepszego nie ma

Stary 2009-04-11, 11:36   #189
novakia
Zakorzenienie

mnie wkurza jedno-sprzedawcy zawyżaja koszty przesylki. wiadomo o co chodzi, towar tani, przesylka platna jak za granice kiedys napisalam do jednego sprzedawcy dlaczego jest taka droga wysylka, ze ja na wlasna odpowiedzialnosc chcialabym list zwykły, bo to nie byla duza rzecz, a on pisal ze wysyla paczką za jakies 20zl i co? nie odpisal... chamstwo. kazdy orze jak moze...
novakia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-11, 15:28   #190
evela28
na drugie mam Irena

a mnie wkurza długi czas oczekiwanie wpłatę zaksięgowali 3 kwietnia a ja paczki nie mam do dziś

kiedy życie daje ci w twarz
uśmiechnij się i z politowaniem powiedz:
bijesz się jak ciota
evela28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-12, 19:55   #191
travirra
Raczkowanie

Mnie rowniez wkurza to co evele28. Tylko, ze mi wplate zaksiegowali 2 kwietnia. A teraz swieta to troche jeszcze sobie poczekam. Co za ludzie. Nie wspomne juz o kosztach przesylki. Skad oni biora te ceny...
Stary 2009-04-12, 20:04   #192
bianeczkaa
Zakorzenienie

Mnie denerwuje totalna olewka ze strony obsługi allegro! jakby mogli to by zrobili na nas kupe i przyklepali! kiedyś facet chciał mnie oszukać, kupiłam pozłacaną bransoletkę, zepsuła się i odesłałam na gwarancje (wcześniej ustaloną) i 3 miesiące się użerałam a all stwierdziło że nic nie mogą zrobić żebym sobie szła na policję I takich sytuacji z olewką było już kilka

Nienawidze też zawyżania cen wysyłki! ostatnio zapłaciłam prawie 13 zł co się okazało za przesyłkę poleconą ekonomiczną!!! spodni i bluzeczki

Nienawidzę jeszcze olewki kupujących i sprzedających, brak odpisywania. Sprzedałam przed świętami szmizjerkę i do tej pory ani kasy ani odzewu, szlak mnie trafia!

---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ----------

a jeszcze nienawidzę jak robią z ludzi idiotów i odpisują tymi swoimi gotowcami! Miałam taką sytuację, że licytowałam bluzeczkę strasznie się napaliłam, no i wygrałam aukcję, strasznie szczęśliwa, odświeżyłam stronę bo jeszcze inna aukcja się kończyła a tu mi przeskoczło że to nie ja wygrałam już po zakończeniu! Zgłosiłam to oczywiście z 3 razy bo nie chciałam podarować i 3 rózne osoby odpisały mi to samo słowo w sowo

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-13, 08:45   #193
201710120930
Konto usunięte

Ja na obsluge allegro narzekać nie mogę.
W sumie potrzebowałam pomocy tylko raz(pisałam o mojej wpadce ) i właśnie oni mi pomogli.

Chciałam napisać jeszcze o czasami wielkiej złudności pozytywów

Wspominałam ze kupiłam lalkę ,no więc otworzyłam pudło,na wizus lalka fajna ,szybko wysłali paczkę więc ja buch -pozytyw.
Tylko ze po b. krótkim czasie z lalki zaczeły wypadać jakby to powiedzieć wszystkie członki -no masakra (a na dobrą sprawę lalka nie miała kontaktu z dziećmi a co jakby miała? )
Sprzedawca ma taką reklamę tej lalki ze szok!! normalnie niezniszczalna no i 2 lata gwarancji udziela.Pisałam do niego -mam ją na mój koszt oczywiście odesłać to mi ją naprawią(acha-jak uznają ze wada jest z mojej winy to przesyłkę powtórnie pokrywam ja!)
Kontaktowałam się na chybił-trafił dwoma innymi allegrowiczami co też tę lalę kupili.
Ha-mają to samo,jednej to od razu głowa odpadła
Więc tak na zdrowy rozum-pokryję koszty wysyłki( nie takie tanie) a i pewnie znów będzie to samo.

Sprzedawca ma same pozytywy(tak jak mój) i inni się na to też nabierają.
(zależało mi na takiej lalce bo na mieście szukałam i nie było)

Edytowane przez 201710120930
Czas edycji: 2009-04-13 o 08:46
201710120930 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-13, 10:30   #194
TmargoT
Zakorzenienie

no ja się głęboko zastanawiam zanim coś kupię na ALLEGRO.
chyba,że od zaufanego dostawcy,albo coś na prezent.
wolę iść do sklepu ,zobaczyć,przymierzyć i wtedy się zastanowić.

ciuchów nie kupuję!!
Stary 2009-04-15, 21:13   #195
MadameBovary
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez SzpiegZKrainyDeszczowców Pokaż wiadomość
Mi przyszla przesylka normalnie, nawet szybciej. A szla z duzej ponoc zasypanej sortowni do innej duzej ponoc zasypanej sortowni (i znowu sprzedawca zarobil piataka na przesylce).
Cytat:
Napisane przez Hypnotist Pokaż wiadomość
Wy też macie problemy z pocztą? Wysłano przesyłkę 23 marca i do tej pory ani widu ani słychu.
Jak priorytet idzie dwa tygodnie to ja nawet nie chcę myśleć co ze zwykłym listem się dzieje.
Przez te problemy z pocztą mam już dość jakichkolwiek zakupów w internecie.
no moja przesyłka w koncu dotarła. na stemplu z krakowa widnieje 4.04 a na stemplu mojego miasta 14.04 (polecony priorytet około 100km ) awizo pojawilo sie dzisiaj. I jeszcze sobie napisali ze niby powtórnie awizowane.

"Jak dalece jesteśmy wszyscy naznaczeni piętnem pani Bovary?Jak głęboko ów bowaryzm,owo marzenie o lepszym życiu,o romantycznej miłości tkwi w naszych duszach?Jak mocno popycha nas ku ruinie obecnego życia w imię ułudnych nadziei?"
MadameBovary jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-19, 16:04   #196
bura kocurka
Zakorzenienie

Muszę przyznać, że jest mnóstwo rzeczy, które denerwują mnie w allegro - przede wszystkim kupujący, którzy nie płacą lub w ogóle się nie odzywają, a i tak najgorsi są Ci, którzy cwaniakują. Ale denerwuje mnie też cały ten system allegrowski dotyczący np. zwrotów prowizji, podam przykład sytuacji jaką miałam:

Jakaś osobniczka wygrała moją aukcję, potwierdziła zakup wypełniając formularz dostawy - i na tym się skończyły jej zakupy, bo wpłaty nie było. Wszystkie moje maile zignorowane - totalne zero odzewu na jakiekolwiek przypomnienia o wpłacie itd. No to w takim razie wypełniłam formularz zwrotu prowizji podając, że kupujący potwierdził zakup, ale nie uiścił zapłaty.
Co allegro mi przysyła po jakimś tygodniu? Że niestety, ale prowizja nie została zwrócona, ponieważ kupujący przesłał wyjaśnienie: "Pieniądze zostały wpłacone"
Wkurzyłam się - wysłałam maila najpierw do kupującej czemu bezczelnie kłamie i że bardzo sobie zasłuzyła na negatyw (normalnie nie stawiam negatywów, ktoś musi sobie mocno zasłuzyć), a później do allegro czemu wierzą komuś takiemu, a nie mnie i że się zawiodłam na tym portalu.

Odpowiedź allegro? --> "Prowizja przecież została Pani zwrócona, proszę zobaczyć w rachunkach" Patrzę, no jest - z datą wysłania do mnie tego maila
Szkoda słów po prostu...

A teraz mam znowu taką sytuację, że nie wiem z jakiego powodu mam zablokowaną mozliwość wypełnienia formularza zwrotu prowizji - nie chcę go jeszcze wypełniać, ale zanosi się na to, bo znów kupujący nie zapłacił, a minęła już kupa czasu. Mam tą opcję zablokowaną przy aukcjach gdzie wysyłałam przypomnienie przez allegro - czy o czymś nie wiem, istnieje jakaś ilość czasu, która musi minąć od przypomnienia do zwrotu prowizji?

bura kocurka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-27, 19:19   #197
Nusia87
Raczkowanie

witam, nie chcę zakładać osobnego tematu, otoz mam pewien problem z allegro, nie umiem wystawic zestawu (chcialam wystawic 25 sztuk). Jezeli, ktoras z Was jest zorientowana jak to się robi to byłabym bardzo wdzięczna za odpowiedź.

kierowca od 18.02.2010
Nusia87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-27, 19:31   #198
Rarita
Wtajemniczenie

Jeżeli to jest zestaw i wystawisz to jako jedną całość, to wystawiasz jak normalny przedmiot, w liczbie sztuk wpisujesz 1, tylko wpisujesz potem opis ile sztuk ten zestaw zawiera i już
Rarita jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-27, 20:25   #199
TmargoT
Zakorzenienie

mnie wkurza w allgergo,że nie ma przymusu wystawiania opinii.
ja wystawiłam,ale nie dostała odpowiedzi:/

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-01-27, 20:32   #200
Spoora
Zakorzenienie

TmargoT chodzi Ci o komentarze, tak? Niektórzy wystawiają je po miesiącu lub dużo dłużej. Upomnij się o komentarz.
teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego.

Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki.
Spoora jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-28, 08:19   #201
Nusia87
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Rarita Pokaż wiadomość
Jeżeli to jest zestaw i wystawisz to jako jedną całość, to wystawiasz jak normalny przedmiot, w liczbie sztuk wpisujesz 1, tylko wpisujesz potem opis ile sztuk ten zestaw zawiera i już

No tak, ale chodzi mi o to by wstawić te 25 zdjęć i pod każdym zrobić opis. A z tego co wiem limit zdjęć jest 8. Nie bardzo wiem jak sobie z tym poradzic.

kierowca od 18.02.2010
Stary 2010-01-29, 11:33   #202
izzie
Zakorzenienie

GG do izzie

Cytat:
Napisane przez Nusia87 Pokaż wiadomość
No tak, ale chodzi mi o to by wstawić te 25 zdjęć i pod każdym zrobić opis. A z tego co wiem limit zdjęć jest 8. Nie bardzo wiem jak sobie z tym poradzic.
Wstawiasz zdjęcia do np fotosika, on ci generuje linki/kody i potem te linki wstawiasz w opisie aukcji a wyświetlają się zdjęcia.
izzie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-31, 09:22   #203
Nusia87
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez izzie Pokaż wiadomość
Wstawiasz zdjęcia do np fotosika, on ci generuje linki/kody i potem te linki wstawiasz w opisie aukcji a wyświetlają się zdjęcia.
Dziękuję Ci bardzo

kierowca od 18.02.2010
Stary 2010-03-23, 17:43   #204
magda s.
Zakorzenienie

wkurza mnie, ze po ostatnich zmianach trzeba sie logowac przy kazdym przejsciu w zakladkach 'moje allegro'... co klikam to strona logowania sie pojawia....
Wy tez tak macie? bo moze to wina mojej przegladarki, ktora ostatnio zmienilam...
magda s. jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-23, 18:57   #205
Wroclovianka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magda s. Pokaż wiadomość
wkurza mnie, ze po ostatnich zmianach trzeba sie logowac przy kazdym przejsciu w zakladkach 'moje allegro'... co klikam to strona logowania sie pojawia....
Wy tez tak macie? bo moze to wina mojej przegladarki, ktora ostatnio zmienilam...
Na laptopie mam normalnie, ale na stacjonarnym mnie kur..ca bierze Wyczyściłam ciasteczka i był spokój a dzisiaj od nowa

Wizaż rządzi, Wizaż radzi, Wizaż nigdy Cię nie zdradzi
Wroclovianka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-24, 10:48   #206
evela28
na drugie mam Irena

Cytat:
Napisane przez magda s. Pokaż wiadomość
ja mam na razie dobrze

co mam zrobić z klientką która od dwóch tyg nie zapłaciła mi za towar, napisała że zapłaci w poniedz a dziś środa ani wpłaty ani odzewu,a ma same pozytywy

kiedy życie daje ci w twarz
uśmiechnij się i z politowaniem powiedz:
bijesz się jak ciota
evela28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-24, 11:02   #207
magda s.
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez evela28 Pokaż wiadomość
ja mam na razie dobrze

co mam zrobić z klientką która od dwóch tyg nie zapłaciła mi za towar, napisała że zapłaci w poniedz a dziś środa ani wpłaty ani odzewu,a ma same pozytywy
wyslij przypomnienie przez allegro i daj ostateczny termin, po ktorym wystapisz o zwrot prowizji i wystawisz odpowiedni komentarz...
Stary 2010-04-25, 15:00   #208
sunik1
Zadomowienie

Post Dot.: Co Was wkurza w allegro?

Całkiem niedawno udało mi sie wygrać na all komplet bizuterii z bursztynem.
Po skończonej aukcji wysłałam meila z prośba o nr konta.
Widzialam że sprzedająca sie logowała, ale nic mi nie odpisywała i nr konta mi nie wysłała.
W przeciągu 2 albo 3 dni wyslałam do niej 4 meile z prosba o nr konta, niestety bezskuteczne.
W końcu napisałam do niej smsa. Odpisała,że przeprasza, ale sprzedała komplet poza allegro.
Odczekałam troche i napisałam do allegro co mam z tym fantem zrobić.
Odpisali mi że oni to nic nie mogą, a ja musze sie dogadać ze sprzedajacym. Za jakis tydzień znowu do nich napisałam, bo odpowiedz od nich mnie nie satysfakcjonowała, ale otrzymałam ta sama odpowiedz co wczesniej.
Nie ma sensu zgłaszać na policję, bo w sumie miała bym do zapłaty 18zł, ale liczy sie fakt prawda? Jak sie cos wystawia na allegro z zamirem sprzedazy to powinno sie to sprzedać, albo wycofać wczesniej aukcję jak cos nie pasuje sprzedajacemu, a nie potem wypisywać, że sory ale sprzedałam poza allegro....
Więc jako kupujący tez czasem czujemy sie pokrzywdzeni, a allegro nie ma sposobu na sprzedajacych, którzy nie dotrzymuja warunków umowy.

sunik1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-25, 17:02   #209
magda s.
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sunik1 Pokaż wiadomość
Całkiem niedawno udało mi sie wygrać na all komplet bizuterii z bursztynem.
Po skończonej aukcji wysłałam meila z prośba o nr konta.
Widzialam że sprzedająca sie logowała, ale nic mi nie odpisywała i nr konta mi nie wysłała.
W przeciągu 2 albo 3 dni wyslałam do niej 4 meile z prosba o nr konta, niestety bezskuteczne.
W końcu napisałam do niej smsa. Odpisała,że przeprasza, ale sprzedała komplet poza allegro.
Odczekałam troche i napisałam do allegro co mam z tym fantem zrobić.
Odpisali mi że oni to nic nie mogą, a ja musze sie dogadać ze sprzedajacym. Za jakis tydzień znowu do nich napisałam, bo odpowiedz od nich mnie nie satysfakcjonowała, ale otrzymałam ta sama odpowiedz co wczesniej.
Nie ma sensu zgłaszać na policję, bo w sumie miała bym do zapłaty 18zł, ale liczy sie fakt prawda? Jak sie cos wystawia na allegro z zamirem sprzedazy to powinno sie to sprzedać, albo wycofać wczesniej aukcję jak cos nie pasuje sprzedajacemu, a nie potem wypisywać, że sory ale sprzedałam poza allegro....
Więc jako kupujący tez czasem czujemy sie pokrzywdzeni, a allegro nie ma sposobu na sprzedajacych, którzy nie dotrzymuja warunków umowy.
a nie powinna (sprzedajaca) dostac jakiegos ostrzezenia od allegro za takie zachowanie? przeciez zaciagnela zobowiazanie cywilno-prawne i sie nie wywizala z umowy...kupujacy by dostal upomnienie od serwisu, wiec sprzedajacy tez powinien...

tylko nie wiem jak to sie zglasza...jakis spor na all? czy cos w tym stylu...?
Stary 2010-04-25, 17:18   #210
cherry-lady
Wtajemniczenie

Zapraszam użytkowniczki Allegro do wypowiedzenia się w wątku:

Fiskus cię dopadnie. W sieci. JAK TO JEST?
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=425437
cherry-lady jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości