Finał czy też never ending story:) Mamusie marcowo-kwietniowe 2009 IV - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-02-13, 21:46   #181
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor
Dot.: Finał czy też never ending story:) Mamusie marcowo-kwietniowe 2009 IV

Cytat:
Napisane przez gosiunia22 Pokaż wiadomość
Dziewczyny marcowe , czy Wy też słabiej czujecie ruchy? Nina już nie skacze, jak kiedyś, choćby miesiąc temu, tylko się tak lekko miejscami "wybrzusza", może jej ciasno?
tzn słabiej to może nie...ale są....hmm inne?? no ale wiadomo maluszek ma bardzo ciasno jednak

Cytat:
Napisane przez anadun Pokaż wiadomość
Alkamor - ale takie twardnienia to niektóre z nas, np ja mają od dawna, chyba chodzi o ich duże nasilenie? A to zwolnienie masz rzeczywiśie bardzo długie i po terminie - nieźle, ciekawe czy moja ginaka da się na takie naciągnąc
nie wiem dokładnie...bo samo twardnienie brzuszka to normalne, szczególnie jak robisz coś, że napinasz go czyli jak siadasz,wstajesz czy schylasz się etc. zdarzają się i wcześniej dni, że twardnieje...ale z tego co ja ją zrozumiałam to po prostu to jest twardnienie samoistne...że np stoję i czuję jak zaczyna twardnieć ale jakoś tak jakby od dołu.ciężko to wytłumaczyć...poza tym jak któraś miała bóle brzucha przed okresem to będzie jej łatwiej. Co do zwolnienia to dziwię się, że Wy macie takie problemy z L4 bo ja tak jak juz pisałam wcale się jej nie pytałam.Sama z siebie mi tak wypisała

Maja
alkamor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-13, 21:48   #182
anadun
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez e.m.i.l.k.a Pokaż wiadomość
dobra to kto zaczyna zbiorowy lincz na Amazonii? i Raspberry bo z tego co pamiętam to ona miała 88cm no i miała podać aktualny wymiar i zapomniała
a może jeszcze ktoś się chce pochwalić wymiarami?
Raspberry to może zostawmy w spokoju, ona tak cierpi biedactwo

Cytat:
Dziewczyny marcowe , czy Wy też słabiej czujecie ruchy? Nina już nie skacze, jak kiedyś, choćby miesiąc temu, tylko się tak lekko miejscami "wybrzusza", może jej ciasno?
Ja nie marcowa, moje jeszcze nieźle się rusza, ale na pewno im większe dziecko rosnie tym mniej miejsca dla niego, nasza rozciągliwość też ma chyba swoje granice .

Alkamor - ja mam nadzieję, że jak to będą te właściwe skurcze, to nie da się ich przeoczyć, bo takim pierworódkom jak my, to trudno sobie wyobrazić coś tylko z opisu, zresztą ja nie wiem czy to na pewno każda dokładnie tak samo czuje i opisuje...

Edytowane przez anadun
Czas edycji: 2009-02-13 o 21:51 Powód: dopisek
anadun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-13, 21:50   #183
e.m.i.l.k.a
Wtajemniczenie

GG do e.m.i.l.k.a

Cytat:
Emilko kochana , dzisiaj się grzecznie zameldowałam, żeby Was nie straszyć
oj
ale ja dzisiaj jakaś niedzisiejsza jestem musisz mi wybaczyć
pierwszy spacer od listopadanieźle

cocci
filmik zajefajny

Judy po co Ci ta stronka ze skurczami
pamiętasz o kolejce?

Ewccik
112m i chcesz nam zaimponować toż to jeden ze średnich wymiarów wśród szczypiorków - musisz się bardziej postarać

mój bobas "inaczej" się rusza - dużo wolniej ale za to bardziej boli

a mnie brzuch boli
i to nie tak, że mam skurcze tylko to jest ciągły ból jak na @

Edytowane przez e.m.i.l.k.a
Czas edycji: 2009-02-13 o 21:52
e.m.i.l.k.a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-13, 21:51   #184
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

Cytat:
Ja nie marcowa, moje jeszcze nieźle się rusza, ale na pewno im większe dziecko rosnie tym mniej miejsca dla niego, nasza rozciągliwość też ma chyba swoje granice .
Ja mam taką nadzieję

Maja
Stary 2009-02-13, 21:51   #185
SoNeRa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SoNeRa Pokaż wiadomość
ja tez sie jutro zmierzeja jestem ciekawa czy dobije 30+

sorka ze nie uzewam polskich znakow ale leze na boku i pisze jedna reka
anadum - ja tez słyszałam zeby za duzo malutenkich ciuszków nie kupowac ze zawsze mozna podwinac

fizjo bidulko dobrze ze juz w domu jestes bo na pewno pobyt w szpitalu nie wpływa korzystnie
Stary 2009-02-13, 21:53   #186
ewccik
Zadomowienie

Cytat:
a mnie brzuch boli
biedulko
a nie masz zwiastunki ?
ewccik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-13, 21:55   #187
agatka20
Raczkowanie

GG do agatka20

Cytat:
Napisane przez sija Pokaż wiadomość
No i zapomniałam napisać wcześniej: czy któraś wczoraj oglądała Housa? pewnie nie, bo wszystkie tu przesiadujecie był odcinek, w ktorym operowali płód w brzuszku i taka scena jak maluśka rączka dzieciątka złapała Housa za palec - normalnie myślałam, że się porycze, takie to było maluśkie i śliczne
Ja widziałam, ale już dawno może jak byłam w 3 miesiącu ale też ryczałam jak bóbr na tej scenie

Cytat:
ufff pewnie w tym czasie nastukałyście z pół strony jeśli nie więcej bardzo prosze ograniczyć produkcję postów, bo nie wiem czy zauważyłyście, ale większość dziewczyn "pościąganych" ostatnio po dłuższej nieobecności na forum napisało po 1-2 posty i zniknęły znowu pewnie nie mogły za Wami nadążyć
zgadza się naprawdę szalejecie dziewczyny dzisiaj z rana próbowałam Was nadrobić. Skończyłam na drugiej stronie 4 części gdzieś o godzinie 13 bo musiałam lecieć do mamy na obiad a jak weszłam na wizaz po 19 to dopiero teraz nadrobiłam te 6 stron naprawdę dajecie czadu

cocci dzieciaczki masz cudowne

Cytat:
Napisane przez monix0 Pokaż wiadomość
A teraz mam pytanie czy Wasi TZtowie tez ciagle mowia ze jecie jak slon i pytaja czy schudniecie i ciagle sie gapia na jedzenie i komentuja ze tego az tyle na tym talerzu???
Bo mojemu Tż owi coś odbilo i od 2 dni mnie "sledzi" i kometuje,ze ciagle jem...itd juz nie wiem czy to na zarty czy na powaznie....
Mój mi raczej nie zwraca uwagi na to co i ile jem. Ja cały czas praktycznie jadłam normalnie i nie miałam jakiś specjalnych zachcianek ale teraz od jakiś 3 dni nic tylko bym jadła. I mój się złości na mnie bo jak ja robię sobie coś na kolację to jemu też zrobię i mówi mi że przeze mnie musi jeść. Wiecie, w naszym przypadku to on tyje w ciąży

basia85 uważaj z tym gazem. Całe szczęście że nic się nie stało

Cytat:
Napisane przez spicegirl Pokaż wiadomość
W imieniu wszystkich naszych watkowych (i nie tylko) dzieci apeluje: Ubierajcie dzieciom skarpetki tak, jakbyscie same chcialy miec zalozone!
Hehe, fajnie że pamiętasz takie rzeczy. A ja na pewno o skarpetkach będę pamiętała

Cytat:
ja apeluje rowniez o cos...jesli Wasze dzieci zaczna jesc sciane wydlubywac ja obslinionymi palcami pamietajcie brakuje im Wapna!!!!

fizjo83 współczuję Ci tych przeżyć. Cieszę się że wszystko z Wami ok. Odpoczywaj teraz i uważaj na siebie

Ja nadal nie mogę prać ciuszków bo jeszcze nie zrobili mi tej szafki mam już dość tych fachowców i wiecznych ich wymówek że nie mają teraz czasu. Ok, rozumiem że robią mi to po znajomości ale mogli by wziąć pod uwagę to że jednak trochę nam się spieszy.

Dziewczyny a jakie pieluszki macie dla swoich dzieciaczków?? Ja kupiłam 2 paczki z różnych firm pampersa i happy i te happy chyba się nie sprawdzą. Są jakieś sztywne i szorstkie w porównaniu do pampersów.
agatka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-13, 21:55   #188
...:::kizia:::...
Rozeznanie

Mąż mi kupił lody, ale o smaku malagi
piątek trzynastego, ehh

Pisz, zrobię dla Ciebie dredloki!
...:::kizia:::... jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-13, 21:58   #189
cocci
Zakorzenienie

j atylko krótko na dzobranoc wpadłam powiedziec "dobrnoc" Miłych snów, paczuszki! Nadrobię jutro.

ʎɐqǝ uo pɹɐoqʎǝʞ ɐ ʎnq ı ǝɯıʇ ʇsɐן ǝɥʇ sı sıɥʇ

cocci jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-13, 21:58   #190
e.m.i.l.k.a
Wtajemniczenie

GG do e.m.i.l.k.a

Cytat:
Raspberry to może zostawmy w spokoju, ona tak cierpi biedactwo
.
wiem, ale trzeba jej mysli odciągnąć jakoś od bólu
to tylko żarty z tym linczowaniem.....j nawet bacika nie mam

Kajaska witamy

Ewccik żadnych więcej objawów - ani srakuli ani czopa żadnego

Stary 2009-02-13, 22:01   #191
sija
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cocci Pokaż wiadomość
no i my byliśmy na sankach. Nawet zjechałam sobie 2x kurczaki wniebowzięte.
oooo dały Ci dzieci pojeździć?

Cytat:
Eh dziewczyny, nie ma sie co szarpac, ide do domu, fatalnie sie czuje, nie wytrzymam dluzej
Dobranoc !
nie ma się co przemęczać, miłego odpoczynku i duuuużo snu w domku

Cytat:
A co tu taka cisza????CO sie porobiło, gdzie wszystkie plotkary polazly???
csiiiiii nie wywołuj wilka z lasu

Cytat:
Napisane przez ewccik Pokaż wiadomość
dzisiaj miałam usg
dzidzia waży 2,5 kg, wszystkie wymiary ma w normie
tylko że miała skrzyżowane nóżki i nie potwierdziła się dzisiaj jej płeć
super wieści, szkoda tylko, że nie poznaliście płci, a będzie jeszcze jakieś usg?

Cytat:
Napisane przez SoNeRa Pokaż wiadomość
zabieram się za czytanie ale dziś nie odpiszę - łopatka daje w kość i boli niemiłosiernie. Leżę i ledwo piszę:/
ojoj współczuję

Cytat:
Napisane przez ...:::kizia:::... Pokaż wiadomość
poza tym calutki dzień spędziłam z Mężem.... cudnie
akurat calutki a kto nam tu klika już któregoś posta?

Cytat:
hmmm mała na pewno juz tak mocno nie kopie, teraz się tak rozciąga raczej, albo gdzieś nogi pod żebrami mi przeciąga, albo się troche kręci - na pewno nie czuję tego słabiej, tylko inaczej niż przy kopniaczkach, bardzo mi to skórę napina a jak smyra nogami to już wogóle boli w tym miejscu

Cytat:
Napisane przez kajaska87 Pokaż wiadomość
hej ho na poczatku chcialam przeprosic, ze wogole sie nie odzywam a zagladam i czytuje was codziennie.. mam termin na 21 marca, coraz blizej.. w sumie staram sie cieszyc, nie bac i myslec pozytywnie i jak do tej pory takie myslenie daje efekty czuje sie w sumie dobrze, pisalam wam raz, ze mam rozwarcie na 1cm, od jakis 6 tygodni i nic dalej nie postepuje a nie powiem zebym sie oszczedzala:P sesje mam juz za soba, jeszcze tylko jeden dzien na uczelni, pozalatwiac papierkowe sprawy i bede czekac na moja dzidzie. Bede miala chlopaczka a mowimy do niego pieszczotliwie- GROSZEK ) i wlasnie, mam pytanie czy sa tu jakies studiujace dziewczyny i jak tak to jak sobie zalatwilyscie na uczelni?
witaj po przerwie, niestety ja w sprawie studiów nie pomogę, a jak się cofniesz do poprzedniej części to jakieś 10-20 stron od końca było wyjaśniane jak się wielocytuje żeby odpowiadać na kilka postów naraz

sija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-13, 22:02   #192
monix0
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agatka20 Pokaż wiadomość
Ja widziałam, ale już dawno może jak byłam w 3 miesiącu ale też ryczałam jak bóbr na tej scenie

zgadza się naprawdę szalejecie dziewczyny dzisiaj z rana próbowałam Was nadrobić. Skończyłam na drugiej stronie 4 części gdzieś o godzinie 13 bo musiałam lecieć do mamy na obiad a jak weszłam na wizaz po 19 to dopiero teraz nadrobiłam te 6 stron naprawdę dajecie czadu

cocci dzieciaczki masz cudowne

Mój mi raczej nie zwraca uwagi na to co i ile jem. Ja cały czas praktycznie jadłam normalnie i nie miałam jakiś specjalnych zachcianek ale teraz od jakiś 3 dni nic tylko bym jadła. I mój się złości na mnie bo jak ja robię sobie coś na kolację to jemu też zrobię i mówi mi że przeze mnie musi jeść. Wiecie, w naszym przypadku to on tyje w ciąży

basia85 uważaj z tym gazem. Całe szczęście że nic się nie stało

Hehe, fajnie że pamiętasz takie rzeczy. A ja na pewno o skarpetkach będę pamiętała

fizjo83 współczuję Ci tych przeżyć. Cieszę się że wszystko z Wami ok. Odpoczywaj teraz i uważaj na siebie

Ja nadal nie mogę prać ciuszków bo jeszcze nie zrobili mi tej szafki mam już dość tych fachowców i wiecznych ich wymówek że nie mają teraz czasu. Ok, rozumiem że robią mi to po znajomości ale mogli by wziąć pod uwagę to że jednak trochę nam się spieszy.

Dziewczyny a jakie pieluszki macie dla swoich dzieciaczków?? Ja kupiłam 2 paczki z różnych firm pampersa i happy i te happy chyba się nie sprawdzą. Są jakieś sztywne i szorstkie w porównaniu do pampersów.
ja mam pampersy i dada z biedronki, jakie sa wyjdzie w praniu ale roznica w cenie straszna!!!
edit:zasypiam....

Edytowane przez monix0
Czas edycji: 2009-02-13 o 22:03
monix0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-13, 22:04   #193
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

Cytat:

Ja wcześniej też w sumie nie miałam jakichś dziwnych zachcianek ale już pod koniec to tylko jedzenie mi w głowie Co do pieluszek to wybór zależy od oczekiwań.Nie wiem jak jest bo ja jeszcze nie kupiłam ale jedne mamusie polecają Happy a jedne Pampersa, a jeszcze inne polecają inne dobrze, że jest w czym wybierać

Cytat:
piątek trzynastego, ehh

uuuu.....domyślam się, ze nie lubisz o smaku malagi

Maja
Stary 2009-02-13, 22:05   #194
SoNeRa
Zakorzenienie

my mamy pampersy i huggies
Stary 2009-02-13, 22:08   #195
sija
Zadomowienie

Cytat:
naprawdę dajecie czadu
...

niestety jedyna nadzieja w tym, że wszystkie naraz urodzimy i nie będziemy miały czasu na klikanie
współczuję nerwów z tą szafką, a nie możesz tymczasowo gdzieś indziej poukładać rzeczy?
ja mam pieluszki pampersa jak narazie, ale jak mała nie będzie miała uczuleń ani innych przebojów z innymi pieluszkami to pomyślę o happy

Cytat:
piątek trzynastego, ehh
wpadnij do mnie, podziele się czekoladowymi

Cytat:
j atylko krótko na dzobranoc wpadłam powiedziec "dobrnoc" Miłych snów, paczuszki! Nadrobię jutro.
dobranoc

Stary 2009-02-13, 22:09   #196
kajaska87
Raczkowanie

Dzisiaj juz nie mam sily zeby szperac w poprzednich wiadomosciach.. Jutro sie za to wezme, chcialam teraz na wlasna reke cos zdzialac ale jedyne co wyszlo to wpis w moim blogu (?), aj. jezeli chodzi o pieluszki to slyszalam, ze Happy uczulaja i odparzaja mala dupcie, ja mam Happy i Pampersa, pierw zuzyje Happy bo jakby nie patrzec sa tansze a malutkie dziecko trzeba co chwile przewijac i na poczatku pieluszek ida cale sterty, a jemu z cala pewnoscia bedzie na poczatku obojetne jakie pieluszki na sobie ma, tak mi sie wydaje. Chyba, ze zobacze zle efekty po nich to wtedy zmienie na Pampersy..zobaczymy
kajaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-13, 22:13   #197
agatka20
Raczkowanie

GG do agatka20

Cytat:
Mój Julcio praktycznie cały czas bardziej się wierci niż kopie ale nie są te ruchy w żaden sposób słabsze.

Cytat:
Napisane przez alkamor Pokaż wiadomość
Ja wcześniej też w sumie nie miałam jakichś dziwnych zachcianek ale już pod koniec to tylko jedzenie mi w głowie Co do pieluszek to wybór zależy od oczekiwań.Nie wiem jak jest bo ja jeszcze nie kupiłam ale jedne mamusie polecają Happy a jedne Pampersa, a jeszcze inne polecają inne dobrze, że jest w czym wybierać
Dobrze wiedzieć, że nie tylko mi tak chce się jeść pod koniec A z tymi pieluszkami to macie rację, na pewno każdej z nas będą odpowiadały inne

o nie!!!...i jeszcze ta wstrętna zgaga przyszła...fuj

Sija niestety nie mam gdzie indziej poukładać ciuszków bo nie mam nigdzie miejsca. Mamy małe mieszkanko i mało miejsca do przechowywania dlatego robimy szafkę specjalnie na rzeczy dla Julcia. Teraz to one leżą w plastikowym pudełku pod łóżkiem a bez sensu je teraz prać i z powrotem dawać pod łóżko. Trudno, nie pozostało mi nic innego jak tylko czekać

Edytowane przez agatka20
Czas edycji: 2009-02-13 o 22:18
agatka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-13, 22:18   #198
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

Cytat:
o nie!!!...i jeszcze ta wstrętna zgaga przyszła...fuj
No tak...zgaga to ZDECYDOWANIE nie jest przyjaciel człowieka ja na szczęście jak mam to raczej na krótko Kurczę a ja siedzę niecałą godzinkę przy kompie i już mi plecy odpadają

Maja
Stary 2009-02-13, 22:21   #199
Jaga1111
BAN stały

[

Cytat:
oj
ale ja dzisiaj jakaś niedzisiejsza jestem musisz mi wybaczyć
pierwszy spacer od listopadanieźle

cocci filmik zajefajny

Judy po co Ci ta stronka ze skurczami
pamiętasz o kolejce?

Ewccik 112m i chcesz nam zaimponować toż to jeden ze średnich wymiarów wśród szczypiorków - musisz się bardziej postarać

mój bobas "inaczej" się rusza - dużo wolniej ale za to bardziej boli

a mnie brzuch boli
OJJ buedactowa; moze kapiel pomoze i nie ebdzie bolec..

Witam wieczorkiem...

No odzywam sie zebyscie nie zapomnaily o mnie HEHEH i zebyscie nie pomyslaly ze ja juz ordze...HHEHH...

No nie czuje sie najlepiej....neiw eim od czego...;EHH

TZ pociesza ze jaks ei wyspie to mi to przejdzie sama nie iwem...czuje sie tak jakos dziwnie jakbym miala dostac @ EHEH...i znow marudze....

doba ide spac! mzoe mi przejdzie najwyrzej urodze..jutro...heheh zartuje...:")

DObranocka trzymajcie sie dziewuszki
Jaga1111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-13, 22:43   #200
e.m.i.l.k.a
Wtajemniczenie

GG do e.m.i.l.k.a

Cytat:
Napisane przez Jaga1111 Pokaż wiadomość
[

OJJ buedactowa; moze kapiel pomoze i nie ebdzie bolec..
ok 16 byłam pod prysznicem i nie chce mi się drugi raz
na szczęśie trochę przestało...przynajmniej na tyle, że będę mogła pójść spać

może Ty Jaga zaczynasz rodzić

a jutro jadę do lekarza, trzymajcie kciuki, żebym wszystko załatwiła....już mi jest chyba obojętne i jak trzeba będzie to po prostu będę miała cc - nie ja pierwsza i nie ostatnia tylko chcę już wiedzieć albo w tę albo w drugą stronę

słodkich snów dziewczynki

Stary 2009-02-13, 22:50   #201
rudalbn
Rozeznanie

GG do rudalbn

Kochane jesteście że mnie tak wspierałyście po długiej kłótni pogodziłam się wreszcie z TŻ tylko sąsiedzi na tym ucierpieli bo jak się zdenerwuje to baaaardzo głośno krzyczę w ramach przeprosin kupił mi gofrownicę i właśnie robi gofry

a normalnie dzisiaj byłam tak zła że pod koniec pracy byłam lekko nie miła dla jednego klienta (nawet śmiał mi zwrócić uwagę ) a potem okazało się że to znajomy szefa

jutro walentynki to pewnie pusto na forum będzie, będziecie spędzać czas z TeŻetami a mojego jutro nie będzie więc sama do siebie chyba pisać będę

Cytat:
Napisane przez Charlotte Pokaż wiadomość
A dla rozweselenia wklejam mój dzisiejszy brzuszek.. cóż, troszkę mi się nudziło

edit. Ach, to i avatarek sobie od razu zmienię, bo tamten to przedpotopowy był - usg dzidzi chyba w 12t.c.
jaki cuuudny brzusio słooodziutki

fizjo witaj ponownie na forum napewno będzie wszystko dobrze, będziemy wszystkie trzymać kciuki a jak nas sie tyle zebrało to napewno będzie dobrze i nudzić się przy nas nie będziesz

Amazonia dobrze że napisałaś że masz 90, ja mam 95 i się bałam pisać żeby mi się nie oberwało
rudalbn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-13, 22:54   #202
SoNeRa
Zakorzenienie

do spanka dziewczynki
ja tez juz znikam !!!
Dobranoc i miluśkich Walentynek
Stary 2009-02-14, 03:42   #203
spicegirl
Zadomowienie

GG do spicegirl

Witam!

Zwolnilam sie wczesniej do domu z pracy, zdrzemnelam sie 2 godzinki i od razu mi lepiej Wstalam, zjadlam, obejrzalam film i jestem gotowa na powitanie dlugiego weekendu (Dzien Prezydenta w poniedzialek ). Jutro rano tylko wstaje wczesnie, bo jedziemy z mezem na spotkanie z tym policjantem co wam kiedys mowilam, ze robi indywidualne szkolenia z montowania fotelika dla dziecka.

Cytat:
Napisane przez ewccik Pokaż wiadomość

dzisiaj miałam usg
dzidzia waży 2,5 kg, wszystkie wymiary ma w normie
tylko że miała skrzyżowane nóżki i nie potwierdziła się dzisiaj jej płeć
gratuluje swietnych wynikow i duzej dzidzi

Cytat:
Napisane przez rudalbn Pokaż wiadomość
Kochane jesteście że mnie tak wspierałyście po długiej kłótni pogodziłam się wreszcie z TŻ tylko sąsiedzi na tym ucierpieli bo jak się zdenerwuje to baaaardzo głośno krzyczę w ramach przeprosin kupił mi gofrownicę i właśnie robi gofry
prosze, jak latwo udobruchac kobiete w ciazy

Musze sie pochwalic, ze juz mam spakowana do szpitala kosmetyczke. A ze praktycznie tylko kosmetyczke mam ze soba wziac (i ubranka dla malucha na wyjscie), to mozna powiedziec, ze jestem spakowana do szpitala
Rozmawialam z kolezanka z pracy, ktora rodzila 2 miesiace temu w tym samym szpitalu i powiedziala, zebym koniecznie wziela prawie pusta torbe, bo pelno rzeczy dostane w szpitalu, ona przyszla z jedna torba, a wychodzila z trzema - nadostawala pieluch na 2 tygodnie, kilkadziesiat majtek tych poporodowych jednorazowych, maty do przewijania, nawet sprzet typu nozyczki, bo oni wszystko po jednym pacjencie wyrzucaja. No wiec mam walizeczke na kolkach, a w niej na dnie przypasana kosmetyczke i woreczek z ubrankiem dla Julci
A poza tym to gruba jestem.

Juleczka

Maleństwo

spicegirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-14, 07:59   #204
sija
Zadomowienie

łaaaał nie moge, pierwsza jestem z samego rana
Sonera a coś Ty wczoraj dziewczynom zrobiła, że Cię tak ładnie posłuchały i poszły spać?

Cytat:
a jutro jadę do lekarza, trzymajcie kciuki, żebym wszystko załatwiła....już mi jest chyba obojętne i jak trzeba będzie to po prostu będę miała cc - nie ja pierwsza i nie ostatnia tylko chcę już wiedzieć albo w tę albo w drugą stronę

Cytat:
w ramach przeprosin kupił mi gofrownicę i właśnie robi gofry
i co, dobre były?

Cytat:
Musze sie pochwalic, ze juz mam spakowana do szpitala kosmetyczke. A ze praktycznie tylko kosmetyczke mam ze soba wziac (i ubranka dla malucha na wyjscie), to mozna powiedziec, ze jestem spakowana do szpitala
Rozmawialam z kolezanka z pracy, ktora rodzila 2 miesiace temu w tym samym szpitalu i powiedziala, zebym koniecznie wziela prawie pusta torbe, bo pelno rzeczy dostane w szpitalu, ona przyszla z jedna torba, a wychodzila z trzema - nadostawala pieluch na 2 tygodnie, kilkadziesiat majtek tych poporodowych jednorazowych, maty do przewijania, nawet sprzet typu nozyczki, bo oni wszystko po jednym pacjencie wyrzucaja. No wiec mam walizeczke na kolkach, a w niej na dnie przypasana kosmetyczke i woreczek z ubrankiem dla Julci
A poza tym to gruba jestem.
gratuluję spakowaniej torby-kosmetyczki
fajnie masz, zasypią Cię różnymi rzeczami, tylko czy będziesz miała czas je obejrzeć jak będziesz się ciągle przyglądać Julci? ja to chyba pierwszy tydzień będę się w córcie nieustannie wpatrywać przynajmniej dopóki nie padne z braku snu
a jak było na tym spotkaniu z policjantem?

no dobra, wpadłam tylko na chwilkę powiedzieć dzień dobry i do jutra mnie raczej nie będzie, bo mąż ma wolny dzień

udanych Walentynek, jakkolwiek macie zamiar je świętować

Stary 2009-02-14, 08:02   #205
e.m.i.l.k.a
Wtajemniczenie

GG do e.m.i.l.k.a

ja też jestem gruba i do tego zaczynam być niedołężna...
tak mi się tragicznie spało, że szok - a raczej nie spało....mogłam się wogóle nie kłaść wyszłoby na to samo....
zaraz jedziemy do Lublina a na dworze bielusieńko, tzn już wczoraj było biało ale teraz jeszcze dosypało i nadal sypie, mam nadzieję, że bardzo ślisko nie jest
Dobra dziołchy trzymajcie się cieplutko i mam nadzieję, że chociaż u Was dzisiaj lepsze samopoczucia. Ja za kilka stron nadrabiania się nie obrażę - jak dzisiaj nie nadrobię to jutro

oj nie udało mi się i nie jestem pierwszadzień dobry Sija

Edytowane przez e.m.i.l.k.a
Czas edycji: 2009-02-14 o 08:03
Stary 2009-02-14, 08:45   #206
monix0
Zakorzenienie

dzień dobry Spicegirl,Sija i Emilka, pozostałe brzuszki i mamuski i bobaski))))))))))
Boszzz ale mnie fredka boli, zaraz zwariuje!!!!!!!!!!!!!
monix0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-14, 08:48   #207
basia85
Raczkowanie

witam!!
ja tylko na chwilke mąż zrobił mi niespodzianke i nieszedł dzisiaj do pracy będzie ze mna pilnował mojje bratanicy a potem romantyczny wieczór.
uciekam pappa miłego walentynkowania
Stary 2009-02-14, 09:39   #208
gabriellao0
Zakorzenienie

Cytat:
poproszę o przepis na ciasto!!!
bo te które znajduje dają OHYDNE gofry a tu proszę sprawdzony przepisik!
bardzo bardzo proszę
gabriellao0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-14, 09:39   #209
jastinada
Wtajemniczenie

GG do jastinada

No to dzień dobry
zaczynam odpisywać po jednej stronie

Anvi bardzo się ciesze,że już się lepiej czujesz
Cytat:
Napisane przez Anvi Pokaż wiadomość
Jeszcze tylko dodam, ze chyba musze jakos wzbudzac wspolczucie, bo gdy wczoraj czekalam na autobus jadąc na szkole rodzenia to mnie jakas babcia na stopa wziela i podwiozla... Tak to jest jak milosnik zwierzat spotka wieloryba z dala od oceanu....
to był taki dzień dobroci dla ciężarówek chyba,baba pomyślała-jutro piątek 13tego jak nie zabiorę tej biednej ciężarnej to mnie myszy zjedzą ale miłe to no nie Anvi??Jak mnie raz w sklepie chcieli puścić pierwszą do kasy to omało ise nie poryczałam

Cytat:
no ja sie nie dziwie ze nie pozwoli, jak zobaczy efekty operacji "obciosania piczki" A nie wygoliłaś sobie czasem serduszka na walentynki?
A tak na serio, to podziwiam....jak ty to zrobilas?? Ja ciagle obmyslam strategie, jakby sie za to zabrac...
moja droga,już kiedyś pisałam,ale podzielę się z chęcią jeszcze raz moim systemem siadam na brzegu wanny nogi kładę na przeciwległy brzeg i rozkładam tak szeroko jak bym chciała szpagat zrobić/oczywiście do szpagatu daleko/ biorę takie lustereczko i manewruję nim jak dentysta,aby ujżeć zakamarki mojej piczu i biorę pianę do golenia męża i jadę.tak pianka pomaga o tyle,że widzę gdzie już goliłam a gdzie nie fajny system,nie???

Cytat:
Napisane przez basia85 Pokaż wiadomość
"obciosałam piczku" wy to macie te nazwy heheehe ja w środe rano walczyłam z moją "piczku" na ślepo bo już jej bardzo niewidze , ale dałam rade.Męża niechciałam prośić bo to była niespodzianka , ale się zdziwił jak niemusiał przez dźungle się przedzierać
wiecie co,jak pomyślę,co by faceci teraz poczuli jak by czytali o goleniu piczki wiecie,tacy obcy...co sobie myślą-co można ciekawego znaleźć na forum dla ciężarnych to by się zdziwli,nie??

Cytat:
pomyslalam ze gdybys tak chciala zrobic niespodzianke mezowi tak jak Basia, to musisz poprosic o pomoc sąsiada albo listonosza
dobre listonosz na pewno chętnie posłużyłby pomocą,bo ja myślę,że golenie piczu obcej kobiety to jedna z wielu dziwnych fantazji większości mężczyzn

Cytat:
nawet sobie nie wyobrażasz ile mamy wspólnego z Twoją córką..jak ja się przewróce na plecki,to też tak wyglądam i nie umiem się podnieść słodziak ten numer

Cytat:
oD DZIS PISZE DO NIEJ MISS FREDKA
do mnie dziękuję-eto komplement

a z jedzeniem to mój mąż mało widzi jak jem,śniadanie je i jest tak zaspany,ze ledwo widzi swój talerz a kolację i obiad zazwyczaj jemy osobno,bo ja jestem głodna o innych godzinach ale to dziwne jak mąż tak szpieguje ile i jak jesz...ja bym go

ok,idę do następnej strony

moje maleństwo
jastinada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-14, 10:05   #210
...:::kizia:::...
Rozeznanie

Thumbs up Dot.: Finał czy też never ending story:) Mamusie marcowo-kwietniowe 2009 IV

Dzień dobry dziewczyny!
wielka buźka na walentynki

Cytat:
Napisane przez alkamor Pokaż wiadomość
Ja wcześniej też w sumie nie miałam jakichś dziwnych zachcianek ale już pod koniec to tylko jedzenie mi w głowie

uuuu.....domyślam się, ze nie lubisz o smaku malagi
tyle w tych lodach alkoholu, że Mąż zionął jak po wódce
co do zachcianek to mama mnie zapytała czy nie chcę popiołu ona przepadała

Cytat:

wpadnij do mnie, podziele się czekoladowymi
juz lecę

Pisz, zrobię dla Ciebie dredloki!
...:::kizia:::... jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości