* Dzieciaczki Wiosna- Lato 2006 * cz. III - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-03-16, 12:24   #181
parapet
Zadomowienie

Dot.: * Dzieciaczki Wiosna- Lato 2006 * cz. III

Monka, nie nabrałam się :P nie mamy polsatu play, niestety, bo z tego co opowiadasz program ciekawy.

Gosia, Śniezynka gratuluję postępów. Małymi kroczkami, ale jednak do
przodu. Dzielnie się trzymacie.

Monika, Weronika to już mała nastolatka, zaczynają się kompleksy i kłopot z samooceną i samoakceptacją, pewnie dlatego nie chce zdjęć. Podejście pozytywne, ale i tak się na koniec staram go wykiwać no chyba, że mam katar i smaków nie czuję
parapet jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-16, 12:42   #182
monka23
Zakorzenienie

Amelka , ale ci ta ciąża idzie ekspresowo , mi sie wydawalo ze ja wieki jestem , a twoja topospieszna jakas hehe. Za niedlugo bedziesz sie chwalic maluskim milusinskim

Monika nie masz sie co przejmowac Werka bo moze poprostu nie lubi, ja nie lubie tez i jakos zyje znam duzo ludzi ktorych to krepuje i tyle, no i tak jak prawi Justyna , tez moze byc to. Co do robutki ustnej, to ja mowie wszystko jest dla ludzi , kazdy ma swoje granice, jeden lubi budyn, drugi kisiel, a trzeci i budyn i kisiel( prosze kisielku i budyniu w zaden sposob nie interpretować) Jezeli nie jest przekroczona granica perwersji i brutalnosci to czemu nie. Jezeli komus cos sprawia przyjemnośc to czemu ma tego nie robicTy chyba raczej sceptycznie do tego podchodzisz

Justyna nie chodzilo mi raczje o nabranie ale zwabienie hehe
monka23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-16, 13:27   #183
magdawikp
Wtajemniczenie

GG do magdawikp Send a message via Skype™ to magdawikp

Rozmawiamy z mała na temat nowego dzidziusia i tego, ze jest teraz w brzuszku u mamy
a Iza - śmieje się z faktu, ze dzidziuś jest u mnie w brzuszku - dosłownie się smieje, jest to dla niej totalna abstrakcja
i stwierdziła ostatnio - ciekawe jak dzidziuś znalazł się w twoim brzuszku?

z tego to ja miałam ubaw
magdawikp jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-16, 13:36   #184
monka23
Zakorzenienie

Magda hehe i co jej odpowiedziałas? czy nic i zagadalas ja czyms innym.

Własnie tlumaczycie cos dzieciakom ? to chlopczyk to dziewczynka czym sie roznia itd czy jakos to przyszlo nawet nie wiecie kiedy i teraz wystarczy powoli rozszerzac wiedze na temat " sexualności" w zalezności od wieku. Im starsze tym wiecej i bardziej opisowo sie mowi.Chyba kitów nie wciskacie motylki, pszczołki albo kapusta Czy nie nadarzyła się jeszcze okazja.
Stary 2009-03-16, 13:47   #185
MONIKA1850
Zakorzenienie

GG do MONIKA1850 Send a message via Skype™ to MONIKA1850

Monka a wlasnie ze niechcialam wiedziec jak to w waszych łóżkach wygladai powiem tak jak ty:wszystko jest dla ludziale analnego

Justyna masz racje-Weronika jak mam jej pstryknac foto to marudzi ze brzydko wyglada,a ze ma wlosy brzydkie albo jeszcze cos tammoze wkoncu zrozumie bo dosc jej tlumacze-ze ladna z niej dziewczynka
MONIKA1850 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-16, 14:03   #186
Sniezynka21
Zakorzenienie

Monka moj Tzet juz wszystko Olivii wyjasnil Wie czym mama i tata roznia sie od siebie Tyle poki co jej wystarczy

Monika a co Ciebie wzielo na takie pytania ??
Sniezynka21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-16, 14:12   #187
monka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sniezynka21 Pokaż wiadomość
Monka moj Tzet juz wszystko Olivii wyjasnil Wie czym mama i tata roznia sie od siebie Tyle poki co jej wystarczy

Monika a co Ciebie wzielo na takie pytania ??

Bo chcice MA

Sniezynka oj wystarczy wystarczy a pytała sie ciebie Olivka jak Sara przyszła na swiat? skad sie wzieła itd? Pewnie wie, że z brzuszka mamy , mam racje? tez jej wystarczy
Stary 2009-03-16, 14:16   #188
MONIKA1850
Zakorzenienie

Sniezynka Monka mnie zainspirowala piszac o tym programie gdzie teges

Mi Bartosz raz przy kapieli pokazuje na swoje jaderka i pyta co to jest,a ja mu na to ze jaderka,a on a co w nich jest?pusto?a ja niewiedzialam jak mu to wytlumaczyc wiec mowie ze pozniej jak bedzie wiekszy to tam beda zyly takie malenkie ludzikia on zadowolony na drugi dzien biegnie do tesciowej i wola ze ma w siusiaku jaderka a w nich ludzikii ze jak bedzie duzy to te ludziki wyjda i bedzie sie nimi bawilmowie wam szok-oczywiscie to ze one wyjda i ta zabawe z tymi ludzikami to sam sobie wymyslil

A czym sie rozni mama od taty to wiedza

---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:14 ----------

Cytat:
Napisane przez monka23 Pokaż wiadomość
Bo chcice MA

A mam a co????????okres mi sie skonczyl to chce sie szalec
Stary 2009-03-16, 14:34   #189
monka23
Zakorzenienie

Monika zapomnialam napisac o fotkach ahhhh, Daria rzeczywiscie chudziutka, ale zawsze zadowolona i bananka ma na buzi , Bartosz nic sie nie zmienil dalej taki chlopczyk z twarzyczki , ale chyba w gore troszke poszedl . NO wiesz 3 dzieci masz , sie broilo troszke co hehe Werke do fryzjera zabierz niech sobie fryz szczeli i zapozuje.Czy chodzilo tutaj o nieodpowiednia fryzure akurat w omencie robienia fotek, no to sorry , ale pannica ci rosnie zaczyna sie strojenie, fryzurki itd Super ze ja tak podbudowujesz. A z ludzikóóóóów to ja sikam , .A co? a co? a nic nic chcica to super rzecz.
Stary 2009-03-16, 14:58   #190
MONIKA1850
Zakorzenienie

Monka ty sie smiej,smiej a ja myslalam ze padne

Przed chwila przeczytalam ten kawal:

Pewna kobieta miala 9 synow
nie byłoby w tym nic dziwnego gdyby nie to, że wszyscy mieli na imię Jasiek. Pewnego razu zainteresował się rodziną dziennikarz. Pojechał do nich na wieś i pyta matkę:
-Dlaczego nazwała Pani ich wszystkich tym samym imieniem?
na to kobieta:
-Jak zrobie obiad i krzyknę Jasiek, to wszyscy biegną. I gardło oszczędzam.
-No dobrze, ale co jeśli chce Pani zawołać tego jednego, konkretnego syna?
-Aaa... A wtedy to już wołam po nazwisku.
Stary 2009-03-16, 15:13   #191
monka23
Zakorzenienie

akcja reanimacja hehe,

Spia jeszcze wasze dzieci w dzien? moj jeszcze spi, potrzebuje tego, jak go nie poloze na drzemke to pada o 17. A na sniadanie co dajecie, u nas dalej mleko plus rozne platki i cuda nie widy sniadaiowe do mleka a no i jajca wiadomo

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-03-16, 15:28   #192
Sniezynka21
Zakorzenienie

Monka pewnie, ze Olivia pytala skad wziela sie Sarenka. Mowilam, jej pojechalam do szpitala i pani doktor wyjela Sarenke dlatego mamusia juz nie ma takiego duzego brzuszka ( zostal flak ) Kiedys ogladala film z naszego wesela i tam bylam w ciazy, wiec jej wytlumaczylam, ze Olivia w nim byla i z nami na weselu tanczyla
Olivia spi jeszcze popoludniu, ale nie codziennie. Na sniadanie roznie : mleko, kakao, bobaski, bulka slodka itp.. w niedziele i sobote jajka

Monika mi chyba tez sie w koncu skonczyl po 2 miesiacach pisze chyba, bo czasami mam kilkanascie godzin przerwy i znowuuu

Edytowane przez Sniezynka21
Czas edycji: 2009-03-16 o 15:30
Stary 2009-03-16, 15:47   #193
MONIKA1850
Zakorzenienie

Monka jesli chodzi o sniadanie Darii to jest mleczko obowiazkowo,no i rowniez lubi platki i chlebek z nutela,a i parowki uwielbianajlepiej te z seremBartosz podobnie tylko w wiekszych ilosciacha Werka tez

Sniezynka no to tera dalej fiku-miku
Stary 2009-03-16, 16:58   #194
parapet
Zadomowienie

Zboczuchy, szalejecie

Dzisiaj byłam u ginekologa. Była babeczka w 38 tyg ciąży. Nie wyglądała na szczęśliwą. Ty się, Gosia, zastanów

Monika, poczucie wartości dziewczynek budują ojcowie. Przynajmniej tak w książkach piszą Pogoń tż, żeby pokomplementował córę, bo to już mała kobietka mu wyrosła.
Tesciowa dopiero musiała mieć minę jak ją Bartosz uświadomił

Monka, zwabiona zostałam jak nic
Stary 2009-03-16, 19:44   #195
monka23
Zakorzenienie

Sniezynka a wy macie weekendy jajeczne? hehe nie mam nic przeciwko ja uwielbiam jajka, jakby co to wiem kiedy wpadac

Justyna a moze to i prawda co piszesz, wczoraj ogladalam chwile program, na discovery , byly dwie blizniaczki które chcialy sobie implanty w cycuchy wsadzic ble bleble, ale jedna z nich powiedział - kiedy mama mowi nam ze jestesmy ladne nie ma to dla nas znaczenia , bo ona jest kobieta, ale jak tato do nas mowi ze jestesmy ladne to mu dziekujemy i mu wierzymy , bo jest facetem, a wiem ze sie oglada za ladnymi kobietami ble ble- cos w tym stylu. Wiec cos musi w tym byc Hehe usmialam sie z haslem o tej ciazy, moze byla zmeczona 38 tydz to juz ciezko i stres i nerwy, no chyba ze dziecka nie chce, albo sa jakies obawy ze jest chore, aaaaa ja to jak zalapie jakis temat to eseje drukuje ble ble ble hehe
Stary 2009-03-16, 21:14   #196
MONIKA1850
Zakorzenienie

Justynka ale jakie tam zaraz zboczuchysamo zycie i tyle

moze masz racje z tymi facetamimusze pogonic tzta zeby ja troche pozakomplementowal,moze i dziadka pogonieA tesciowa wrecz przeciwniesmiala sie do leza tak powaznie to moi tescie sa dosc tolerancyjni w tych sprawach,potraktowala to z usmiechem na twarzy,wcale nie cynicznym

Monka jestes przeciwniczka powiekszania piersi?Innych zabiegow chirurgii kosmetycznej tez?Ja osobiscie duzo bym dala zeby miec wieksze cycuszkiale napewno nie metoda skalpelaprzed okresem mam napompowane to sie ciesze kilka dni jak mi stanik wypelniaja hehea powaznie to ja tam sama niewiem co myslec o tych wszystkich operacjach upiekszajacych,chociaz fajnie sie patrzy jak sie ludzie zmieniajajestem fanka Dr 90210 na E! ogladacie tez?
Stary 2009-03-16, 21:24   #197
monka23
Zakorzenienie

Monika jaaa przeciwniczka ? a gdzie tam za rok ide sobie powiekszać Juz gadałam z tz-tem, mowi ze troche mu dziwnie bedzie calowac cycuchy bo zaraz pomysli ze tam silikon. Musze sie zebrac i poszukac odpowiedniej kliniki, jak chce czy pod miesien czy silikon czy sol ble ble ble , wiec troche mi to zajmie czasu. Psychicznie sie juz nastawilam jestem pewna i jak narazie zdania nie zmienie.Aaaaato tez bedzie zalezalo od naszej sytuacji finansowej, booo to róznie bywa.

Edytowane przez monka23
Czas edycji: 2009-03-16 o 21:30
Stary 2009-03-16, 22:10   #198
MONIKA1850
Zakorzenienie

Monka oooo ty franco-juz ci zazdroszczea slyszalas o tych tabletkach Bustup czy cos takiegozagladal am maja super opinie niby nie powiekszaja ale znacznie wypelniaja biust,na allegro tez az roi sie od roznorodnych specyfikow-ale ja tam nie wierze w to za bardzozazdroszcze wszystkim laskom co maja jedrne i pelne cyckitez takie mialam 12 lat temu

Dobra spadam spac,jeszcze umyc sie muszetroche to meczace ale dam rade,jeszcze dwa tygodniedobrej nockui meczacego bara-bara
Stary 2009-03-17, 07:31   #199
Sniezynka21
Zakorzenienie

Morgen

Monka powaznie chcesz sobie powiekszyc piersi ??? Ja chyba bym sie bala, tego bolu po

Doridee a gdzie Ty sie podziewasz ??? Ile razy w tygodniu Alicja chodzi do przedszkola ??

Ogladalam wczoraj piekny film z Richardem Gere i Diane Lane " Noc w Rodanthe " plakalam, jak male dziecko. Niby prosty film, ale jak sie czlowiek wczuje to tragedia
Stary 2009-03-17, 08:16   #200
djamelka
Rozeznanie

Sniezynka mowisz ze fajny filmmusze sobie zciagnac,lubie tez na filmach plakac

Monka powiekszac bedziesz baloniki?Ja nie musze(choc tez bym chciala troche sobie podniec-tak ciupinke)-moj tz sie smiejeale my baby niestety takie jestesmy i chodzby bylo dobrze zawsze jest cos nie tak-taka nasza natura.
I jakby byly mozliwosci to bym tez zmienila rozmiar nogibo mam 42 i z bucikami ciezko,albo zamienila sie z moim tz bo mu tez ciezko bo ma 38-39

Monika ty to juz masz doswiadczenie przy dzieciach,Werka ci dojrzewa,kurde im te dzieci starsze tym to wszystko zmienia sie.Kazdy mowi ze najgorzej jak sa malenkie(trzeba wstawac,zaczynaja chodzic itd)ale to nie prawda-to sa takie malenkie rzeczy ,a potem dopiero zaczyna sieSzkola,nauka,doj rzewanie,itd.Ja tak myslalam jak Sarah byla mala,ale teraz widze ze to bylo nic .
Moja siostra ma dwie corki i syna ,ta najstarsza ma 14 lat i z jednej strony jest kochana a z drugiejterorr ,niekiedy jak wpadnie w szal to wszystkimchce rzucac,uciekac z domu itd(szok)a ta druga aniol i widzicie chowane przez jednych rodzicow-a tak wielkie roznice
djamelka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-17, 09:48   #201
monka23
Zakorzenienie

Witka , kto rano wstaje ten sie NIE WYSYPIA

Monika , slyszałam o jakis tabletkach , pelno tego ( przychodzi mi nawet do domu w katalogu ), ale w to nie wierze Wczoraj ogladałam o cycychac, była babka, która za pierwszym razem powiekszyła sobie na rozmiar D a teraz chce na F lub G, ale nie o to mi chodzi. Mowili o jakiejs nowej metodzie, na powiekszenie biustu, ale to nie dla mnie bo jest tylko o jeden rozmiar i trwa do poltora roku.

Sniezynka jasne że sie boje bolu, licze sie z tym, ale jakos to bede musiała przetrwac, nie ma co teraz o tymmyslec , bo zanim znajde klinike to troche mini Tz mi mowi klinice w Turcji w Antaly ja wole Anglie.

Amelka u nas sie mowi tak MAŁE DZIECI MAŁY KLOPOT, DUZE DZIECI DUZY KLOPOT hehe Trzeba sie przygotowac na ten terror nastolatków, chyba to przezyjemy
Napewno trzeba duuuzo rozmawiać , nie krytykowac , zeby dziecko czuło w nas wsparcie, nie wysmiewać , nie ponizac, ale motywowac ,aaa i wyznaczac zasady. Oj cięzko bedzie . Takze z teori wiemy o co chodzi a jak to sie w praktyce sprawdzi to jedna niewiadoma. Tak ciupinke mowisz hehe , po ciąży wiadomo ze flaczeja hehe dlatego ja wole cos z tym zrobic .

Bujamy dzis na basen, księciuniu z tz-tem , mały zadowolony na maxa.
Stary 2009-03-17, 09:50   #202
MONIKA1850
Zakorzenienie

Dzien dobry

Djamelka tak to prawda z dziecmi juz tak jest jak w tym przyslowiu"male dzieci-maly klopot,duze dzieci-duzy klopot"niestety sprawdza sie to tez w praktyceMoje dzieci ogolnie nie sprawieja mi klopotow wychowawczych,Werka ma swoje fochy ale na ogol szybko sie godzimy,zawsze to ja pierwsza wyciagam reke,wiem ze wtedy ona mi ufa,jak cos zrobi zle i ja sie zdenerwuje to sa ciche chwile ale potem ona przeprasza i ja i jest wporzadku,nieraz to ja jak mam nerwy to krzycze bez powodu nie macie pojecia jak mi wtedy wstydzwlaszcza jak niechcacy krzykna na Darie-a ona tymi oczkami pelnymi lez mowi"czemu krzyczysz mamusiu"wtedy mam narewy na siebie ze tak wybucham bez powoduale nie raz to juz jest nie do zniesienia ten wieczny halas i klotnie o kanal z bajkamiBartosz to takie dziecko-typowy mami-synekkleji sie do mnie jak niewiemciagle powtarza ze bardzo mnie kocha itp.to urocze.A o Darii to juz nie wspomne,zreszta juz pisalam ze ona za mna jest zkichana

U nas dzis okropna pogodapada deszcz,wieje wiatr,bardziej jak jesienia niz wiosna

Djamelka siostra tz tez ma podobny klopot jak ty ona nosi rozm.41 i tez ciezko jej dopasowac buty, a pozaty ma 182wzrostu wiec nie moze nosic wysokichja mam 39 wiec uniwersalny,chociaz niektore buty maja zawyzona numeracje i wtedy mam 40

Ach ja bym chciala miec piersi tak duze C a mam teraz B,wczoraj znowu ogladalam Dr.90210 i wtedy mnie zazdrosc bierzeale swoja droga taka operacja dosc droga jest nie???Czytalam na wizazu ze srednio ok.10tysa tam lepiej sobie kupic push-up'a i juz

A gdzie reszta laseczek???Doridee,Gosia,Edytcia????
Stary 2009-03-17, 10:04   #203
monka23
Zakorzenienie

Amelka własnie zapomnialam z tym rozmiarem hehe chyba pomyliliscie kolejki z tz-tem jak po rozmiar stopy staliscie.

Monika ja tez czasem krzycze zdarza sie czasem nerwy czlowiekowi siadaja , wazne zeby starac sie poprawic , nikt nie jest idelany Drogie drogie te operacje ceny sa zrózncowane , sa droższe. Wczoraj w tym programie koles mowil ze te dwie operacje powiekszenia wyniosa go 6,5 ts funta czyli tak lisle ze jedna jest 3 tys.Tez chce miec peeeeelne C albo male D zobaczymy w jakiej proporcji wagowej bede za rok hehe zeby to potem smiesznie i brzydko nie wygladalo

Kurka ide sie kapac bo te klaki bede pol godziny suszyc . Odpadl mi jeden kosmyk przyczepiany, a raczej wyrwał mi go maly, bo skoczyl z wyra i do asekuracji uzyl moich włosów, bolało

Edytowane przez monka23
Czas edycji: 2009-03-17 o 10:20
Stary 2009-03-17, 10:10   #204
MONIKA1850
Zakorzenienie

Monka kurka to rzeczywiscie drogono ale czego sie nie robi dla urodya napewno taki zabieg bardzo podnosi samoocene

Dobra ja id erobic obiadek-ogorkowa dzisiaj i musze zajarac-do potem
Stary 2009-03-17, 12:30   #205
Gosia_Szymonek
Rozeznanie

Czytam Dziewczynki, czytam, ale nie mogę teraz pisać, bo mam meeeeeeega dół i trochę kłopotów (nie zdrowotne). Jakby co to wciąż tu jestem
Gosia_Szymonek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-17, 13:06   #206
Sniezynka21
Zakorzenienie

Gosiu co sie stalo ??? Pisz nam tu szybko, pomozemy
Stary 2009-03-17, 13:31   #207
MONIKA1850
Zakorzenienie

Gosia co jest?????????

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-03-17, 13:43   #208
magdawikp
Wtajemniczenie

GG do magdawikp Send a message via Skype™ to magdawikp

Gosia ????????????????????

poczytałam dziewczyny jak uświadamiacie dzieci
ja małej Monka tłumacze hmmmm jeżeli to można uznać za tłumaczenie 3 latkowi
tzn.: odpowiedziałam jej wtedy na to pytani - "tatuś się mocno przytulił do mamy i jest dzidziuś"
magdawikp jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-17, 14:30   #209
parapet
Zadomowienie

Gosiu, jak coś z chłopem to my go tu zaraz przez kolano przełożymy i
Stary 2009-03-17, 15:35   #210
monka23
Zakorzenienie

Gosia trzymak kciuki zeby poszlo po twojej mysli, trzymaj sie. Bedzie dobrze
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości