|
|
#181 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Scent Bar VIII
Polly, a w dupsko chcesz za te kulinarne posty?
![]() Człowiek tu głodny,a tu mu na pokuszenie....
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
|
|
|
#182 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja muszę być meganieelegancka, bo zawsze mówię "smacznego"
|
|
#183 | ||
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ---------- Cytat:
|
|
|
#184 |
|
Zakorzenienie
|
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
|
|
|
#185 |
|
grozi wypollizowaniem
|
vesenka! mrozonki to podstawa!
![]() moim ostatnim odkryciem są "ruskie naleśniki"- zamiennik ruskich pierogów
|
|
#186 |
|
RENTGEN RZĄDZI!
|
Jestę hejterę, snobę, trollę i wizażystkom ![]() Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można.... Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby |
|
|
|
#187 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A naleśniki ruskie to jedne z moich ulubionych
|
|
#188 |
|
Zakorzenienie
|
Idę sobie stąd.
![]() Nie no na serio stąd idę - przy cukini już wyję z żałości ![]() :sli na: Jestem Cukiniowym Monsterkiem
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI Edytowane przez madziczka Czas edycji: 2009-03-18 o 21:47 |
|
|
|
#190 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I jeszcze - cukinia przkrojona w pół. Wydrążony środek ( takie "łódeczki") do środka ugotowany ryż z mielonym mięsem i sosem pomidorowym, całość potem poddusić, żeby cuknia zmiękła.... Jaka jestem głoooodna...
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI Edytowane przez madziczka Czas edycji: 2009-03-18 o 22:06 |
|
|
|
|
#191 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mniam.... ale dodałabym czosnek ![]() Ide na wodzionka
|
|
|
|
|
#192 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A w koncu kupilam odlewke od Ivanny i teraz bede miala swoja OI Za OI i jej wielbicielki |
|
|
|
|
#193 |
|
Zakorzenienie
|
Yolu - oczywiście czosnek też jest Zapomniałam dopisać![]() Wodzionka jest pyszna... w sytuacjach awaryjnych ![]() La gato - za wielbicielki OI
|
|
|
#194 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#195 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
#196 | ||||
|
grozi wypollizowaniem
|
pizza pożarta wiec wróciłam
![]() Cytat:
![]() z sosem nie jadłam ,muszę spróbować Cytat:
![]() Cytat:
![]() co to jest wodzionek? Cytat:
ja tez mam swoją ale tą nową
|
|
|
#197 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#198 |
|
Zakorzenienie
|
Polly , wodzionka to TO
|
|
|
#199 | ||
|
BAN stały
|
![]() Myślałem o Tobie dzisiaj, gdy stałem przy pisuarze Ale to dlatego, że z naszego uczelnianego wc rozciąga się widok na WORD właśnie Próbował się opierać?! ![]() Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#200 |
|
Wtajemniczenie
|
Muszę spróbowac, chociaż wątpię czy zostanę fanką ![]() hihihih Wodzionka - śląska zupa - chleb + czosnek + woda Dałam linka wyżej jest piosenka i jest przepis ![]() Edit: ale widzę, że Madzik już wytłumaczyła to bardziej po ludzku A swoja drogą wpadłam na pomysł przyrządzenia zupy dziś, gdy któraś z wizażanek użyła tu wyrażenia "na pokuszenie" Moja przyjaciółka która nie pochodzi ze Śląska jak usłyszała o wodzionce pierwszy raz zapytała : "coo? wodziona na pokuszenie" ?
Edytowane przez Yola Czas edycji: 2009-03-18 o 22:58 |
|
|
|
#201 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko tyle zdołałam z siebie wydobyć.Piękne! (Też chcę tak wyglądać Tylko nie wiem przed kim musiałabym zrobić:Polly, dzięki za "smaczny " przepis ![]() Też mi się chce wodzionki ... A tu chlebka ni ma |
|
|
|
|
#202 |
|
Zakorzenienie
|
Niektóre moje koleżanki na studiach były zszokowane jak można jeść wodę z chlebem
A potem poznałam Ślązaczki i byłyśmy "wtajemniczone".Magdulenko - nie ma to jak definicja z Wiki I obrazek jest....
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI Edytowane przez madziczka Czas edycji: 2009-03-18 o 22:48 |
|
|
|
#203 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#204 | ||||
|
Wiedźma
|
Cytat:
No i z moich doświadczeń wynika, że egzamin na prawko wcale nie jest straszny. Zdawałam dwa - oba zdane przy pierwszym podejściu. Drugi to nawet w glanach. Mnie się wydaje, że te przerypy z prawkiem to takie trochę urban legends, jak o radioaktywnych pomidorach. Może to jest tak, że opowiadają o tym, jak to jest strasznie głównie ci, którym się nie udaje (ci, co zdali nie opowiadają, bo i po co)? A ludzie przed egzaminem wierzą i boją się, bo przed egzaminem to człowiek w każdą straszną pogłoskę uwierzy... ![]() Nie wierz więc Melk - sama widziałaś, że nie taki diabeł straszny. ![]() Cytat:
Teraz udało mi się puścić drogę gminną nie po mojej, lecz po sąsiada działce, co sprawia, że nie okroili mi gruntu. Takie pierduty w sumie... Cytat:
Vesenko, może to dziewczyna była? Krasnoludzka kobieta? ![]() ![]() Miałam skrobnąć PW, ale dopóki nie nadam w końcu przesyłki, to się nie odważę.serum dotarło, skóra jest po nim gładka jak po silikonach. Nie wiem tylko, czy nie robia mi się po nim zaskórniaki... Ale i tak zamówię. Najwyżej będe używała na dzień zamiast Perfectionista. Bo efekt równie spektakularny. Jesteś kochana. A Rousse wyslę, słowo daję! Cytat:
Też czytałam, że mówienie smacznego jest nieeleganckie. Ale to kit jakiś. Bo czytałam tez, że mówienie przy jedzeniu jest nieeleganckie, a to już ewidentna bzdura. W naszych czasach jedzenie jest czynnością towarzyską i milczenie jak buc przy stole zda mi się bardziej gburowate. Rzecz w tym, żeby umieć jeść tak, by móc prowadzić przy tym elegancją dysputę i nie demonstrować wszyskim na wpół przeżutej potrawy. I nie bełkotać, i nie zacinać się, i nie przełykac głośno, nie mlaskać.... No powiedzcie, czy dokonanie tego podczas błyskotliwej konwersacji nie jest bardziej imponujące niż jedzenie ze wzrokiem wbitym w talerz i zacięta miną? ![]() Ja tam moge wypić za prukiewkę i prukiewkolubne osoby. A co! ![]() Ależ skąd! ![]() Może to i szkoda... ![]() Plus smalec domowy ze skwareczkami i maggi.
|
|
#205 | |||
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
![]() Cytat:
na wodzionke chyba sie nie skusze Yolu! gratuluje! Cytat:
![]() gryx! biedna melk-jak ona teraz będzie żyć ze świadomościa że myslałeś o niej dzierżąc swojego.....w dłoni ![]()
|
|
|
#206 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#207 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
ale jak geodeta może zmienić kwalifikacje gruntu? ![]() ---------- Dopisano o 23:51 ---------- Poprzedni post napisano o 23:47 ---------- wiecie co ta wasza wodziomka...z chlebem i maggi to mi sie jakoś z Black Cashmere skojarzyła......
|
|
|
#208 | |
|
Wiedźma
|
Bo to jakiś gminny był - taki stacjonarny w biurze na urzędzie - nie wędrowny.
W każdym razie przeprowadzano jakieś zmiany w planach zagospodarowania czegośtam i część działek w pobliżu nowo zalanego zalewu miała zostać przekwalifikowana z gruntów rolnych na działki budowlane. tyle, że te budowlane miały się kończyć dwie działki przed moją. I udało mi się go przekonać, żeby pociągnął te zmiany o dwie chudziutkie działeczki dalej.Nie wiem, jak mógł, ale faktem jest, że mam teraz działkę budowlaną, a nie rolną. A pojechałam do niego właśnie po to, żeby się dopytać, czy moja się łapie, czy nie, bo moja mama gdzieś tam się dowiedziała, że nas zmiana nie obejmie. Czy to ma jakiś sens? ![]() A może to wtedy nie był geodeta , tylko ktoś inny, a ja już się pokałapućkałam i zasugerowałam tym dzisiejszym? No w kazdym razie ten dzisiejszy był ładnieszy znacznie. Nie znam się na pomiarach gruntów. ---------- Dopisano o 23:58 ---------- Poprzedni post napisano o 23:57 ---------- Cytat:
Wcale nie podobna. Słowo!
Edytowane przez Sabbath Czas edycji: 2009-03-19 o 00:08 |
|
|
|
|
#209 |
|
Zakorzenienie
|
Polly, co ci jest?
Toż to pyszne jest Trzeba mieć w zapasie suchy chlebek ( może być ten chomikowany dla konia), wodę i przyprawki tudzież jakieś masełko. I jedzonko - mniam
|
|
|
#210 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
![]() ale jedną śląską (chyba) potrawę to bym zjadła, to były chyba yyy pyry z gzikiem...czy jakoś tak
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:58.

Tylko tyle zdołałam z siebie wydobyć.
Tylko nie wiem przed kim musiałabym zrobić: