![]() |
#181 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Waniliowe perfumy
Cytat:
![]() ![]() Ja mam świeczkę w kolorze bordowym i pachnie jak glog ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#182 |
Raczkowanie
|
Dla mnie waniliowymi perfumami sa Sensi Giorgio Armani ,Cinema YSL,desire Dunhilla damski,Armani Mania oraz Vanilla Body Shopu.Z meskich zapachow wspaniala wanilia szczyci sie "PI" Givenchy.
Edytowane przez Princessin_H. Czas edycji: 2007-10-12 o 10:31 Powód: literowka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#183 |
Zakorzenienie
|
Dodam jeszcze Yellow Butterfly Hanae Mori, piękna, kusząca, niezwykle zmysłowa i magiczna wanilia, zwłaszcza pod koniec trwania zapachu... Kiedy ją czuję widzę zimę, płatki śniegu wirujące w pomarańczowym świetle ulicznych lamp i siebie siedzącą na parapecie, w ciepłym domku... mmm
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#184 | |
lipiec na maksa!!! :)
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#185 |
Wiedźma
|
Z moich ostatnich zapachowych rekonensansów przyniosłam takie oto zapachowe waniliowe "znajomości" (spisałam je przy okazji innego wątku, ale dla porządku i ze strachu przed naszymi groźnymi modami wrzucam we właściwe miejsce):
Ciepła, lekko mdląca wanilia: Ambre et Vanille Coudray. Rozkosznie waniliowy i kremowy jest Jour de Fete l'Artisan Parfumeur, ale zdobycie go jest bardzo trudne. Dalej: wszelkie wytwory Maison de la Vanille - prawdziwe eldorado dla miłośników wanilii w różnistych wcieleniach. Dużo wariacji na temat typowo spożywczej wanilii ma w swojej ofercie Comptoir de Sud Pacifique (o czym już chyba było). Nieco ciemniejsza wanilia: Vanilla Tonka Particii de Nicolai. Ale uwaga - ten ma już nutki ostrzejsze i kadzidło. Z tego samego ciemniejszego typu (choć to wcale nie ciemne typy): Ambre Extreme l'Artisan - mnóstwo wanilii, ale już nie w rodzaju Lolity, czy Addict. I wreszcie last but not least: wspominana już wszelka wanilia w zapachach Lutensa. Takiej drewnianej wanilii nigdzie nie znalazłam! ![]()
Edytowane przez Sabbath Czas edycji: 2007-10-12 o 05:01 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#186 |
BAN stały
|
co do wanilii to czy macie wrazenie, ze Hypnotic Poison jest wrecz identyczne jak Amour Kenzo???
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#187 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#188 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#189 |
Zakorzenienie
|
Eeee tam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#190 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#191 |
Zakorzenienie
|
Lubie wanilie w perfumach, jednak nie kazda mi odpowiada. Zdecydowanie mowie nie sztucznym , chemicznym waniliom!
![]()
![]() |
#192 |
Przyczajenie
|
Hej ja tez poszukuje waniliowych perfum, pamietam, ze byly intensywne i waniliowe, w czasopismach reklamował je koliber, pachniała nimi moja nauczycielka w podstawowce;o), a to bylo okolo 10 lat temu, teraz próbuje odnależć te perfumy, ale czy sa jeszcze produkowane? byc moze mialy w nazwie -vanilla, ale tego nie jestem pewna, moze któras z Was Wizazanek wie o jakie mi chodzi perfumy?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#193 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i KLIK ![]() O ile wiem, to ciagle sa do dostania.
![]() |
![]() |
#194 |
Zakorzenienie
|
Choruję na ten zapach !!!
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#195 |
Wtajemniczenie
|
najbardziej waniliowe perfumy jakie znam to The One D&G dla mnie pacha jak budyń waniliowy, Kenzo Amour także pachnie mi mocno wanilią ale i mocno kadzidłem;-)
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#196 |
Zakorzenienie
|
Podlacze sie
![]() Od rana siedze na tym forum i szukam czegos dla siebie ![]() Zamowilam juz probki z Quality (tj. z godzine temu zlozylam zamowienie), na 10 "waniliowych" probek... ale, tak sobie mysle, ze chcilbym cos waniliowo-kawowego, albo waniliowo-pomaranczowego (o tym 2 juz troche czytalam), a mozecie polecic mi cos waniliowo-kawowego, wlasnie? ![]() BTW, ostatnio w Sephorze widzialam nowa (?) kolekcje sephory-waniliowa wlasnie, ale nie mialam czasu przetestowac, moze pozniej pojade i zobacze, co ciekawego maja ![]()
Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#197 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#198 | |
Zakorzenienie
|
O, jak milo, to nie bede osamotniona w poszukiwaniach
![]() Cytat:
Tia, nowa, wystarczylo wrzucic w google wody waniliowe Sephora i sie okazalo, ze one od jakiegos czasu juz sa ![]() ![]()
Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#199 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: :)
Dzięki dzięki dzięki. Właśnie próbowałam sobie przypomnieć tą nazwę. Cały dzień za mną chodziła vanilla vanilla.... i nic mi nie pasowalo ani sky ani ice a to było fields
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#200 |
Konto usunięte
|
Dot.: :)
waniliowe zapachy to jest to, w sam raz na zime
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#201 |
Raczkowanie
|
Natknęłam się dzisiaj na perfumy waniliowo czekoladowe, co prawda pytałyście o kawowe, ale to już coś zbliżonego
![]() http://allegro.pl/item267693168_the_...a_wanilia.html
![]() |
#202 |
Zakorzenienie
|
Moim skromnym zdaniem:
Najpiękniejsza wanilia - Un Bois Vanille Lutensa Najbrzydsza - Ange ou Demon Najmocniejsza - L de Lolita
![]() |
#203 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Za to wanilia w LL i HP jest mocna ale mdli jak diabli ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#204 |
Rozeznanie
|
Hej! Po przewertowaniu tego wątku napaliłam sie na wanilie i ruszyłam do sklepu na przewąchania wstępne.
W Sephorze znalazłam serię <5-6?> wód toaletowych podszytych własnie wanilią. Nie wiem czy ktoś już coś o niej pisał... ![]() każda woda ma nazwę przymiotnika, ktory określa jej charakter i każda ma wanilię + coś Zapamietałam: -wanilia + kwiat pomarańczy< mój zdecydowany faworyt i własnie jego bardzo poważnie rozwazam> -wanilia monoi <że niby hawajska ale dla mnie to porażka> - wanilia + paczula -wanilia + karmel no ale wiecej było Pojemność spora <ale tez nie pamietam ile dokładnie na moje oko koło 60 ml?>, Cena 80zł Kojarzycie tą serię? Wyglądała na nową bo była wyeksponowana w takiej pionowej gablotce. Jak z trwałościa? Opłaca się? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#205 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mam wanilia+karmel, sa bardzo trwale ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#206 |
Rozeznanie
|
Dzięki za odpowiedź!
![]() faktycznie, mango... Nie wąchałam bo nie lubie tropikalnych owoców wiec mi wyleciało z głowy. 100ml ![]() No ale szkdoa że nie ma w mniejszej ilości żeby najpierw wypróbować. Jak bardzo bardzo trwałe? ![]() Niby w porównaniu do wysokopółkowych psikadeł są tanie ale jednak i tak nie uśmiecha mi sie wydawanie 80zł na coś co utrzymuje się tylko kilka godzin. Więc trwałe jak na wodę toaletową tego typu, za ta cene czy trwałe ogólnie? To jakaś nowość czy jest już od dawna? Jest coś o tym na KWC? ja znalazłam recenzję tylko tej wersji zapachowej: http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=20636 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#207 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#208 |
Rozeznanie
|
Ojej dzieki! Przejrzałam więkosć watku ale ostatnią stronę akurat opuściłam!
![]() Pieknie dziękuję! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#209 |
Perfumoholik z wyboru
|
Mam wielką prośbę
![]()
![]() |
#210 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:15.