|
|
#181 |
|
Rzabbocop
|
Dot.: Mamy w uk
Jesli wlosy mocno wypadaja, warto przebadac tarczyce i poziom zelaza
Polecam tez codzienne picie herbaty z pokrzywy, nie wim czy w UK mozna gdzies dostac
|
|
|
|
|
#182 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pewnie majowke jakas, co? Btw, mojowka w kwietniu tez wchodzi w gre ![]() Rzabbko, w kazdym niemal supermarkecie jest nettle tea Mi wlosy zaczely wypadac kilka dlugich miesiecy po porodzie, pomogla nafta z olejkami zmieszana z zoltkiem.
|
|
|
#183 |
|
Zadomowienie
|
Moze byc majowa kwietniowka czy tam na odwrot
Rzabba, no wlasnie pokrzywowych herbat teraz jest duuuzo, nawet twinings ma taka z mieta. No a jak bym sobie chciala takie badania tarczycy zrobic w UK to jak mam sie do tego zabrac?
|
|
#184 |
|
Rzabbocop
|
Taaa u mnie nawet TESCO (Asdy czy innych tez) nie ma
![]() tej herbaty nie widzialam nigdzie chociaz jakies inne z tej firmy takEjva ja nie mam pojecia, porobilam badania jak bylam w PL - u mnie okazalo sie ze wlosy wypadaja bo mi zelazo ponizej normy spadlo |
|
|
|
|
#185 |
|
Zakorzenienie
|
Odebrałam dzis malego wyniki i okazalo sie ze ma jaja glisty, skad gdzie jak
zalamka, pilnuje sie dziecko zeby brudnych lap nie bralo ITP a tu szok , zgielo mnie . Bylam u lekarki i zaraz bierzemy sie za odrobaczanie, oby poszlo szybko i nie trwalo to wieków Ejva ladnych masz sasiadów, dobrze ze nie dzwonia na policje przy głosniejszym pierdnieciu![]() Angie ladne przeboje macie, wspolczuje okolicy. My w spokojnej mieszkamy a raczej za spokojnej , ludzie ta cisza mnie czasem dobija, rozrywke mam jak sasiadka kosi trawe, to cos sie dzieje.
Edytowane przez monka23 Czas edycji: 2009-04-03 o 16:07 |
|
|
|
|
#186 |
|
Rzabbocop
|
Monka wiekszosc ludzi ma pasozyty, tylko o tym nie wiedza
a zarazic sie bardzo latwo, np jedzac niedomyte warzywa ja odrobaczalam dzieciaki w ciemno po objawach bo jak poszlam tutaj do lekarki z wypisana lista objawow, gdzie z objawow owsikow bylo 80% a glisty 50% to mi lekarka powiedziala ze to jakis wirus i teraz sezon wirusowy bralismy 3 serie lekow, kazda po 3 dni |
|
|
|
|
#187 |
|
Zakorzenienie
|
Rzaba, wiesz sam fakt , ze jest sie pewnym, ze ma sie to paskuctwo przeraża
. Mozesz mi napisac JAKIE LEKI podawalas? CZY BYŁY NA RECEPTE? , bo ja jestem teraz w pl , ale moglabym tz-towi powiedziec , zeby sobie je kupil i brał, , a ty tez profilaktycznie cos brałas z tz-tem? braliscie to samo czy cos innego, bo w koncu to dzieci, wiec moga miec inne leki, choc nie wszystkie. Jak mozesz to napisz i jak pamietasz . Z innej beczki, poszlam raz do lekarza , mowie ze z chrapie i ma bezdechy to poweidzial ze tak juz jest |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#188 | |
|
Rzabbocop
|
Cytat:
Przez kolezanke z PL udalo mi sie zalatwic Zentel, jest jeszcze Pyrantel, to sa dwa rozne leki. Najlepiej jest troche pomieszac leki, my bralismy tak: 3 dni Ovex 2x dziennie 10 dni przerwy 3 dni Zentel raz dziennie 10 dni przerwy 3 dni Pripsen 2 x dziennie bralismy wszyscy tu masz fajny link http://www.eioba.pl/a85561/inwazja_r...stma_i_alergie ale jakbys chciala cos jeszcze wiedziec to smialo pytaj |
|
|
|
|
|
#189 |
|
Zakorzenienie
|
Rzaba dzieki, nie ma to jak poranna prasa
dopiero zaczynam czytac i chyba to jest prawda, ze nie ma co tracic czasu na szukanie , badania pasozytów, lepiej odrobaczac sie systematycznie , codziennie cos lyka , moze tez cos ma, albo napewno ma . Przerazajaca swiadomosc Wiesz co, chyba tez mu taka kuracje zrobie, zalatwie Z. tutaj i jak wroce to go nafaszeruje---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 07:58 ---------- Rzaba mozesz mi doradzic z tymi lekami, pisze teraz kumpeli w Uk , zeby sie odrobaczyli, mala ma problemy skorne, cos jak atopowe, egzema i moze tu tkwi diabel , w pasozytach , mozna sprobowac. Chodzi mi o to , czy mozna zastosowac te leki na przemian zamiast Zentel-a, tak jak pisalas te same odstepy czasu, ale OVEX, PRIPSEN i OVEX , ktory znich jes mocniejszy? dobra bedzie taka koolejnosć, czy na odwrót? aha mala w maju dopiero skonczy 2 latka, czy te leki jej nie zaszkodza?, moze je stosowac ? I czy brałas po tych lekach cos na mikroflore? jak tak to co? z gory DZIEEEEEEKI CI WIELKIE
|
|
|
|
|
#190 |
|
Rzabbocop
|
Monka Pripsen i Ovex to ten sam lek tylko pod inna nazwa
Jesli do 2 lat brakuje miesiac to nie ma problemu, my tez zaczelismy troche wczesniej U moich dzieciakow AZS bardzo sie zmniejszylo po lekach ale widze, ze to jeszcze nie koniec walki My bralismy (i staramy sie brac) Prebio7 - kupilam w Bootsie |
|
|
|
|
#191 |
|
Zakorzenienie
|
Rzabba Dzieki
. Czyli zaczynacie druga kuracje? ile czasu minelo po odrobaczaniu?Widac te zele do dezynfekcji rak sie przydaja, zapomnialam tutaj zabrac, sa specjalne dla dzieci,musze cos w aptece znalesc , nosic jak telefon i malego przyzwyczajac, zeby nosil i sie smarowal. Tylko zebym w paranoje nie wpadla .Tak sobie mysle , mojej kuzynki maly jest nontoper chory, przeziebienia, grypy, zapalenia pluc , oskrzeli.... i tak w kółko, moze on ma gliste( a moze nie ) i maly moj u niego zalapal. W sumie mozna wszedzie nabyc te cholerstwo . Mowilam jej juz o tym wczesniej, ze moze jej ma ( wtedy nie wiedziałam , ze moj ma), ale ona madra , mowi ze nie wykryto w kale , a juz mi sie jej niechce uswiadamiac co i jak . Widac woli faszerowac malego zastrzykami niz odrobaczyc. Mam do niej jechac w poniedzialek, jechac czy nie jechac? juz nie wiem.
Edytowane przez monka23 Czas edycji: 2009-04-04 o 11:05 |
|
|
|
|
#192 |
|
Rzabbocop
|
Glista nie mozna zarazic sie bezpostrednio ale jaja owsikow unosza sie w kurzu domowym i sa inwazyjne prze ok 3 tygodnie, lamblie tak samo tylko dluzej. Dlatego tak wazne jest odrobaczanie calej rodziny jednoczesnie i porzadki przy kazdej serii zeby uniknac ponownych zakazen.
W tym wypadku akurat nei wiem czy zel do dezynfekcji cos da, moze troche, wazniejsze jest splukiwanie bierzaca woda. |
|
|
|
|
#193 |
|
Zadomowienie
|
Hej i ja sie dopisze a nadrobie pozniej...
Majka z Filipem dwumiesiecznym z Cheshunt kolo Londynu, na powrot sie nie zanosi, w UK od prawie 3 lat. Pozdrawiam brytyjskie mamuski! |
|
|
|
|
#194 |
|
Zakorzenienie
|
Rzaba, u kuzynki sa tez psy, 3 byly w domu teraz sa dwa, i na zewnatrz, wiec moze, zwierzeta tez przenosza, wiec tak sobie mysle na rozne sposoby, z reszta nie ma co kombinowac co i jak ale leczyc sie z tego paskudztwa. Zel profilaktycznie bede uzywac, czasem nie ma dostepu do wody , z reszta wiesz jak jest
, jestes pewna ze te zele nie sa dobre? na tego typu paskudztwa? szkoda. Emzeta witaj ---------- Dopisano o 18:48 ---------- Poprzedni post napisano o 18:48 ---------- emzeta wow ale ci waga trzymam kciuki |
|
|
|
|
#195 |
|
Raczkowanie
|
Emzeta witamy nową mamuśkę na naszym forum
Gratuluję Filipka malutki bobasek z niego jeszcze Moja Alicja ma 11 miesięcy i nie pamietam już kiedy była taka malutka ))))))Pozdrawiam resztę dziewczyn i miłego wekendu )))))
|
|
|
|
|
#196 |
|
Rzabbocop
|
Monka ja mam zel w kazdej torebce
bo przeciez nie tylko oble nam zagrazaja Tak psy przynosza na lapach i futrze, dzieci przynosza z piaskownic i placow zabaw, z trawnikow. Z tym ze psy odrobacza sie profilaktycznie a ludzi nie a zyjemy w takim samym srodowisku.Temat sie przemilcza bo przeciez mamy cywilizacje albo traktuje jako problemy z tzw ''marginesu spolecznego'' a tymczasem glista sa zarazone czesto dzieci z bogatych rodzin, bo takie rodziny czesto maja domki (letniskowe i nie tylko) na terenach gdzie korzysta sie ze studni i szamb a miejscowa ludnosc dba o to, zeby za wywoz zbyt wiele nie placic ![]() A co do higieny to na labmlie np chlor nie dziala |
|
|
|
|
#197 |
|
Zadomowienie
|
Jejku, o czym wy tu piszecie? musze poczytac bo ja nic nie prasuje...
nataliasz0 no malutki malutki moj Filipek, tym bardziej ze wczesniaczek i korygowanego wieku ma dopiero 2 tygodnie
|
|
|
|
|
#198 |
|
Zakorzenienie
|
Rzaba no wiesz ty co , nie dobijaj mnie , jeszcze majciory musze prasowac
hehe jak mus to mus , w sumie logiczne brzmi i reszte Ja zawsze daje na najwieksza temp w pralce,ale czy to wystarczy Wlasnie dlatego chce kupic zel . Uzywam go czasami, ale jakos nie z paranoja, a teraz pewnie bede co chwile mu dawac az sie w koncu sam nauczy, ze po niektorych czynnosciach rece lepiej zdezynfekowac Ooo dobry cynk musze cos poszukac na dywany itd
|
|
|
|
|
#199 |
|
Rzabbocop
|
Monka mam na mysli gotowanie w pralce
Jesli nie macie objawow to poczekaj troche i leczcie sie wszyscy w tym samym czasie. Dobre sprzatanie to spora czesc sukcesu w walce a trzeba zrobic przewal pod koniec kazdej serii lekow Ja z zelem tez nie paranoja ale z dwojka dzieciako to nigdy nie wiadomo kiedy sie przyda dlatego wole miec zawsze ze soba, tak jak mokre chusteczki emzeta to faktycznie maluszek ![]() Ja mam chrzesniaka Filipa ale ten to juz duuuuuzy 19 lat ma
|
|
|
|
|
#200 |
|
Zakorzenienie
|
Rzaba hehe no bo moja wyobraznia zaczela dzialac i juz widze kobite ktora stoi przy ogromnym garku i gotuje ta posciel i majciory
Kurka ja mam jakas schize, boli mnie pluco pobolewa, juz sobie mysle ze to glista , wkretka na maksa , ze wychodzi z pluc i wedruje do gory , a mnie wlasnie cos w gardle zaczyna draznic, wiec ona to robi zebym ja polknela , ale juz tyle razy mi sie ten schemat powtarza , no szok chyba z 30 bedzie , boli pluco i potem przelyk drazni Ja zwariuje Ale w sumie pluco mie zaczelo bolec przed 20 lutym , nie ciagiem ale przypomina o sobie .Emzeta ale masz szkrabiczka , ile wazyl jak sie urodzil? 2kg? |
|
|
|
|
#201 |
|
BAN stały
|
Wczoraj dojechalismy na 15. Podroz ok
Od 0.00 do 10. Milenka spala, i troche w dzien tez.Wczoraj mnie przjaciolka zgarnela o 20. na winko i za duzo wypilam a po podrozy mnie za szybko zlapalo |
|
|
|
|
#202 | |
|
Raczkowanie
|
Emzeta witaj na forum twoje malenstwo to jeszcze taki okruszek ile wazyl jak sie urodzil?
![]() Ojej troche sie zapuscilam i teraz czytam i czytam i matko moja co widze Glisty powiedzcie mi jakie sa tego objawy bo leki juz sobie spisalam w razie czego zawsze wszystko prasuje nawet majtolki tz nie mowiac o recznikach i ukrankach malego to taki chory nawyk bo uwielbiam prasowac ale teraz widze ze sie przyda uzywam dosc duzo DETTOLU mowia ze zabija 99%bakterii i wirusow nawet do zabawek czy to jakos nas ochronii ??? O jejciu juz sobie nawkrecalam w lepetyne o tych glistach moze maly cos ma?![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:19 ---------- Poprzedni post napisano o 08:07 ---------- Cytat:
wiesz cos o tych glistach jakie sa objawy tego pozdrawiam cieplutko |
|
|
|
|
|
#203 |
|
Zadomowienie
|
No Filip jak na 33t+6d byl duzy i wazyl 2462g po urodzeniu, a terazod 3 tygodni zaczal straszliwie przybierac, po podaniu leku na ulewanie i wazy juz 4200g
![]() Jejus, co Wy z tymi robalami? my z mezem generalnie jestesmy stuknieci na punkcie czystych rak i zelow czasami uzywamy, ale nic nie prasujemy... |
|
|
|
|
#204 |
|
Zakorzenienie
|
Emzeta to natrobil twoj szkrabik
. U mojego malego wykryto jaja glisty jeszcze sie ludze ze moze to byc pomlka w lab , podobno czesto sie zdarzaja, kuracji mimo to nie przerywam. Robale to powazny problem nie ma co tego bagatelizowac, ja zrobilam profilaktyczne badanie a okazalo sie ze moj ma , zas objawów nie ma, nie mial |
|
|
|
|
#205 |
|
Raczkowanie
|
emzeta niech ci rosnie malenstwo zdrowo a ze szybko przybral na wadze to dobrze dla niego
Monka23 na te badania profilaktyczne to tu tez moge isc wiesz cos na ten temat? Jakie badania sie na to robi?pozdrawiam |
|
|
|
|
#206 |
|
Zadomowienie
|
wlasnie nie wiem czy dobrze, bo on na poczatku malutko przybieral, po dwu tygodniach wyszedl ze szpitala z waga taka jak urodzeniowa, potem przez 4 tyg przybral 700g i teraz przez 3 tyg 1 kg...
|
|
|
|
|
#207 |
|
Zakorzenienie
|
emzetka -wow pieknie Ci maluszek przybiera!!!
my tez nie prasujemy zresztą przy 3 tygodniowych bliźniakach nie ma czasu na wyprasowanie czegokolwiek
|
|
#208 |
|
Zakorzenienie
|
Angie chodzi ci o uk? bo ja jestem teraz w pl i na wlasna reke robilam te badania, w uk wydaje mi sie ze idziesz i robisz,nie wiem , moze RZaba sie wypowie, sama jestem ciekawa. Napewno bede robic w uk jak wroce i jestem pewna ze nie bede miec z tym klopotu, tym bardziej ze tutaj malemu wyszlo ze ma
. Nie wiem czy musisz isc do lekarza i powiedziec co i jak czy tylko do recepcji zanosisz probke i biora robilam tak z moczem , ale z kupsztalem nie .Emzeta Nie jestem pewna co do wagi, ale zazwyczaj potem spowalnia bo jakby tak patrzec za 10 miechów maly wazyl by 30 kg , wiec moze nadrobil ta maluska wage przy porodzie i teraz bedzie szlo spokonie, jak cie to martwi to wybierz sie z nim na wizyte do lekarza , albo wysla cie do osrodka gdzie przychodzi sie z dziecmi oni waza sprawdzaja itd , Sonera wyobrazam sobie ze z 2 maluszków musi byc ciezko z czasem, moze podziel sie z tz-tem obowiazkami, ja nie wyobrazam sobie miec niewyprasowane ciuchy , pociel itd, jedynie bielizny nie prasowałam.Ja zawsze po nocach prasowałam albo jak mi maly spal, u ciebie jest gorzej bo pewnie czasem tak bywa ze jedno spi a drugie sie budzi Wprowadzasz im jakis rytm dnia?
|
|
|
|
|
#209 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ---------- monka23 Tak chodzi mi o UK bede musiala poleciec jutro do mojego lekarza i sie dowiedziec dzieki bardzo ze poruszylas ten temat nigdy nie wiadomo co w czlowieku siedzi.Mam nadzieje ze twoj maluszek szybko wyzdrowieje czego ci zycze. Edytowane przez angie19 Czas edycji: 2009-04-05 o 22:32 |
|
|
|
|
|
#210 |
|
Zadomowienie
|
dzieki za rady, on baaaardzo duzo ulewa, a przybierac zaczal jak podalam mu leki na to a wlasciwie na zwiekszenie motoryki ukladu pokarmowego i teraz mniej ulewa i apetyt ma wiekszy... ale mam wizyte we wtorek u gp to zapytam co i jak, a jutro szczepienie przeciw gruzlicy...
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:03.

to i ja bym sie zalapala moze
tylko juz nie mam czasu przegladac watku o Anglii
Ale jestem jak najbardziej okolice Sevenoaks 
chociaz jakies inne z tej firmy tak
zalamka, pilnuje sie dziecko zeby brudnych lap nie bralo ITP a tu szok , zgielo mnie . Bylam u lekarki i zaraz bierzemy sie za odrobaczanie, oby poszlo szybko i nie trwalo to wieków
ladnych masz sasiadów, dobrze ze nie dzwonia na policje przy głosniejszym pierdnieciu

. Mowilam jej juz o tym wczesniej, ze moze jej ma ( wtedy nie wiedziałam , ze moj ma), ale ona madra , mowi ze nie wykryto w kale , a juz mi sie jej niechce uswiadamiac co i jak . Widac woli faszerowac malego zastrzykami niz odrobaczyc. Mam do niej jechac w poniedzialek, jechac czy nie jechac?