![]() |
#181 |
Rzabbocop
|
Dot.: Mamy w uk
Jesli wlosy mocno wypadaja, warto przebadac tarczyce i poziom zelaza
![]() Polecam tez codzienne picie herbaty z pokrzywy, nie wim czy w UK mozna gdzies dostac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#182 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Rzabbko, w kazdym niemal supermarkecie jest nettle tea ![]() Mi wlosy zaczely wypadac kilka dlugich miesiecy po porodzie, pomogla nafta z olejkami zmieszana z zoltkiem.
![]() |
![]() |
#183 |
Zadomowienie
|
Moze byc majowa kwietniowka czy tam na odwrot
![]() ![]() Rzabba, no wlasnie pokrzywowych herbat teraz jest duuuzo, nawet twinings ma taka z mieta. No a jak bym sobie chciala takie badania tarczycy zrobic w UK to jak mam sie do tego zabrac?
![]() |
#184 |
Rzabbocop
|
Taaa u mnie nawet TESCO (Asdy czy innych tez) nie ma
![]() tej herbaty nie widzialam nigdzie ![]() Ejva ja nie mam pojecia, porobilam badania jak bylam w PL - u mnie okazalo sie ze wlosy wypadaja bo mi zelazo ponizej normy spadlo |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#185 |
Zakorzenienie
|
Odebrałam dzis malego wyniki i okazalo sie ze ma jaja glisty, skad gdzie jak
![]() ![]() Ejva ![]() ![]() Angie ladne przeboje macie, wspolczuje okolicy. My w spokojnej mieszkamy a raczej za spokojnej , ludzie ta cisza mnie czasem dobija, rozrywke mam jak sasiadka kosi trawe, to cos sie dzieje. ![]() Edytowane przez monka23 Czas edycji: 2009-04-03 o 15:07 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#186 |
Rzabbocop
|
Monka wiekszosc ludzi ma pasozyty, tylko o tym nie wiedza
![]() a zarazic sie bardzo latwo, np jedzac niedomyte warzywa ja odrobaczalam dzieciaki w ciemno po objawach bo jak poszlam tutaj do lekarki z wypisana lista objawow, gdzie z objawow owsikow bylo 80% a glisty 50% to mi lekarka powiedziala ze to jakis wirus i teraz sezon wirusowy ![]() bralismy 3 serie lekow, kazda po 3 dni |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#187 |
Zakorzenienie
|
Rzaba, wiesz sam fakt , ze jest sie pewnym, ze ma sie to paskuctwo przeraża
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#188 | |
Rzabbocop
|
Cytat:
Przez kolezanke z PL udalo mi sie zalatwic Zentel, jest jeszcze Pyrantel, to sa dwa rozne leki. Najlepiej jest troche pomieszac leki, my bralismy tak: 3 dni Ovex 2x dziennie 10 dni przerwy 3 dni Zentel raz dziennie 10 dni przerwy 3 dni Pripsen 2 x dziennie bralismy wszyscy ![]() tu masz fajny link http://www.eioba.pl/a85561/inwazja_r...stma_i_alergie ale jakbys chciala cos jeszcze wiedziec to smialo pytaj |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#189 |
Zakorzenienie
|
Rzaba dzieki, nie ma to jak poranna prasa
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 07:58 ---------- Rzaba mozesz mi doradzic z tymi lekami, pisze teraz kumpeli w Uk , zeby sie odrobaczyli, mala ma problemy skorne, cos jak atopowe, egzema ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#190 |
Rzabbocop
|
Monka Pripsen i Ovex to ten sam lek tylko pod inna nazwa
![]() ![]() Jesli do 2 lat brakuje miesiac to nie ma problemu, my tez zaczelismy troche wczesniej U moich dzieciakow AZS bardzo sie zmniejszylo po lekach ale widze, ze to jeszcze nie koniec walki My bralismy (i staramy sie brac) Prebio7 - kupilam w Bootsie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#191 |
Zakorzenienie
|
Rzabba Dzieki
![]() ![]() ![]() Widac te zele do dezynfekcji rak sie przydaja, zapomnialam tutaj zabrac, sa specjalne dla dzieci,musze cos w aptece znalesc , nosic jak telefon i malego przyzwyczajac, zeby nosil i sie smarowal. Tylko zebym w paranoje nie wpadla ![]() Tak sobie mysle ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez monka23 Czas edycji: 2009-04-04 o 10:05 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#192 |
Rzabbocop
|
Glista nie mozna zarazic sie bezpostrednio ale jaja owsikow unosza sie w kurzu domowym i sa inwazyjne prze ok 3 tygodnie, lamblie tak samo tylko dluzej. Dlatego tak wazne jest odrobaczanie calej rodziny jednoczesnie i porzadki przy kazdej serii zeby uniknac ponownych zakazen.
W tym wypadku akurat nei wiem czy zel do dezynfekcji cos da, moze troche, wazniejsze jest splukiwanie bierzaca woda. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#193 |
Zadomowienie
|
Hej i ja sie dopisze a nadrobie pozniej...
Majka z Filipem dwumiesiecznym z Cheshunt kolo Londynu, na powrot sie nie zanosi, w UK od prawie 3 lat. Pozdrawiam brytyjskie mamuski! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#194 |
Zakorzenienie
|
Rzaba, u kuzynki sa tez psy, 3 byly w domu teraz sa dwa, i na zewnatrz, wiec moze, zwierzeta tez przenosza, wiec tak sobie mysle na rozne sposoby, z reszta nie ma co kombinowac co i jak ale leczyc sie z tego paskudztwa. Zel profilaktycznie bede uzywac, czasem nie ma dostepu do wody , z reszta wiesz jak jest
![]() ![]() Emzeta witaj ![]() ---------- Dopisano o 18:48 ---------- Poprzedni post napisano o 18:48 ---------- emzeta wow ale ci waga trzymam kciuki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#195 |
Raczkowanie
|
Emzeta witamy nową mamuśkę na naszym forum
![]() ![]() ![]() Pozdrawiam resztę dziewczyn i miłego wekendu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#196 |
Rzabbocop
|
Monka ja mam zel w kazdej torebce
![]() Tak psy przynosza na lapach i futrze, dzieci przynosza z piaskownic i placow zabaw, z trawnikow. Z tym ze psy odrobacza sie profilaktycznie a ludzi nie ![]() ![]() ![]() A co do higieny to na labmlie np chlor nie dziala ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#197 |
Zadomowienie
|
Jejku, o czym wy tu piszecie? musze poczytac bo ja nic nie prasuje...
nataliasz0 no malutki malutki moj Filipek, tym bardziej ze wczesniaczek i korygowanego wieku ma dopiero 2 tygodnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#198 |
Zakorzenienie
|
Rzaba no wiesz ty co , nie dobijaj mnie , jeszcze majciory musze prasowac
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#199 |
Rzabbocop
|
Monka mam na mysli gotowanie w pralce
![]() Jesli nie macie objawow to poczekaj troche i leczcie sie wszyscy w tym samym czasie. Dobre sprzatanie to spora czesc sukcesu w walce a trzeba zrobic przewal pod koniec kazdej serii lekow ![]() Ja z zelem tez nie paranoja ![]() ![]() ![]() emzeta to faktycznie maluszek ![]() Ja mam chrzesniaka Filipa ale ten to juz duuuuuzy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#200 |
Zakorzenienie
|
Rzaba hehe no bo moja wyobraznia zaczela dzialac i juz widze kobite ktora stoi przy ogromnym garku i gotuje ta posciel i majciory
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Emzeta ale masz szkrabiczka , ile wazyl jak sie urodzil? 2kg? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#201 |
BAN stały
|
Wczoraj dojechalismy na 15. Podroz ok
![]() Wczoraj mnie przjaciolka zgarnela o 20. na winko i za duzo wypilam a po podrozy mnie za szybko zlapalo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#202 | |
Raczkowanie
|
![]()
Emzeta witaj na forum twoje malenstwo to jeszcze taki okruszek ile wazyl jak sie urodzil?
![]() Ojej troche sie zapuscilam i teraz czytam i czytam i matko moja co widze ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:19 ---------- Poprzedni post napisano o 08:07 ---------- Cytat:
![]() ![]() wiesz cos o tych glistach jakie sa objawy tego ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#203 |
Zadomowienie
|
No Filip jak na 33t+6d byl duzy i wazyl 2462g po urodzeniu, a terazod 3 tygodni zaczal straszliwie przybierac, po podaniu leku na ulewanie i wazy juz 4200g
![]() Jejus, co Wy z tymi robalami? my z mezem generalnie jestesmy stuknieci na punkcie czystych rak i zelow czasami uzywamy, ale nic nie prasujemy... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#204 |
Zakorzenienie
|
Emzeta to natrobil twoj szkrabik
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#205 |
Raczkowanie
|
![]()
emzeta niech ci rosnie malenstwo zdrowo a ze szybko przybral na wadze to dobrze dla niego
![]() Monka23 na te badania profilaktyczne to tu tez moge isc wiesz cos na ten temat? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#206 |
Zadomowienie
|
wlasnie nie wiem czy dobrze, bo on na poczatku malutko przybieral, po dwu tygodniach wyszedl ze szpitala z waga taka jak urodzeniowa, potem przez 4 tyg przybral 700g i teraz przez 3 tyg 1 kg...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#207 |
Zakorzenienie
|
emzetka -wow pieknie Ci maluszek przybiera!!!
my tez nie prasujemy zresztą przy 3 tygodniowych bliźniakach nie ma czasu na wyprasowanie czegokolwiek ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#208 |
Zakorzenienie
|
Angie chodzi ci o uk? bo ja jestem teraz w pl i na wlasna reke robilam te badania, w uk wydaje mi sie ze idziesz i robisz,nie wiem , moze RZaba sie wypowie, sama jestem ciekawa. Napewno bede robic w uk jak wroce i jestem pewna ze nie bede miec z tym klopotu, tym bardziej ze tutaj malemu wyszlo ze ma
![]() ![]() ![]() ![]() Emzeta Nie jestem pewna co do wagi, ale zazwyczaj potem spowalnia bo jakby tak patrzec za 10 miechów maly wazyl by 30 kg ![]() Sonera wyobrazam sobie ze z 2 maluszków musi byc ciezko z czasem, moze podziel sie z tz-tem obowiazkami, ja nie wyobrazam sobie miec niewyprasowane ciuchy , pociel itd, jedynie bielizny nie prasowałam.Ja zawsze po nocach prasowałam albo jak mi maly spal, u ciebie jest gorzej bo pewnie czasem tak bywa ze jedno spi a drugie sie budzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#209 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ---------- monka23 Tak chodzi mi o UK bede musiala poleciec jutro do mojego lekarza i sie dowiedziec dzieki bardzo ze poruszylas ten temat nigdy nie wiadomo co w czlowieku siedzi.Mam nadzieje ze twoj maluszek szybko wyzdrowieje czego ci zycze. ![]() Edytowane przez angie19 Czas edycji: 2009-04-05 o 21:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#210 |
Zadomowienie
|
dzieki za rady, on baaaardzo duzo ulewa, a przybierac zaczal jak podalam mu leki na to a wlasciwie na zwiekszenie motoryki ukladu pokarmowego i teraz mniej ulewa i apetyt ma wiekszy... ale mam wizyte we wtorek u gp to zapytam co i jak, a jutro szczepienie przeciw gruzlicy...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:48.