|
Notka |
|
W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#181 |
Zadomowienie
|
Dot.: Dieta dr Ewy Dąbrowskiej
agaton5 i jak Ci przeleciał pierwszy dzień? Czy do tego włączyłaś jakąś aktywność fizyczną?
![]() |
![]() |
#182 |
Raczkowanie
|
było naprawdę spoko, dobrze, ze pracuje i nie myślę wtedy tak o jedzeniu
![]() ![]() Aktywności prawie żadnej, ale chcę zostać przy takiej aktywnosci jak wcześniej, czyli ćwiczenia w poniedziałki, środki i piątki, a do tego cos na weekendzie, łyżwy, czy siłownia ![]() a jak u Ciebie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#183 |
Zadomowienie
|
U mnie rewolucja żołądkowa... nawiedzanie toalety
![]() Poza tym przez kontuzje kolana nie mogę jeszcze biegać, co było moją główną aktywnością i pasją, ale poćwiczyłam co nieco w domowym zaciszu - mały trening siłowy z wolnymi ciężarami. ![]() Damy radę!
![]() |
![]() |
#184 |
Raczkowanie
|
bajons może Ci ta dieta pomoże na kolana. Mi chrzęści w kolanach czasem i przeskakuje coś i kiedyś też biegałam, ale nie mam teraz za bardzo jak biegać, bo po betonie (kostka, asfalt) nie mogę, bo mnie własnie kolana bolą. Ale podobno i na kolana ona pomaga
![]() Fajnie fajnie, że wystartowałyśmy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#185 |
Zadomowienie
|
agaton jasne, że damy radę!
![]() Co jutro planujesz jeść? Czy w ogóle robisz sobie jakiś plan odnoście menu?
![]() |
![]() |
#186 |
Raczkowanie
|
Nie mam za bardzo planów. Na śniadanie (jem w pracy) mam pojemnik ze startą marchewką z jabłkiem i imbirem, na drugie śniadanie wczoraj gotowane warzywa na parze, dzisiaj surówkę
![]() ![]() ![]() Zastanawiam się właśnie, co można by przyrządzić z tych warzywek ![]() Masz jakieś przepisy albo pomysły? Ja wczoraj czytałam sobie w książce, ale dużo jest tam pomysłów z sezonowych warzyw, jak np cukinia, pomidory, a podstawą dla mnie jest kapusta włoska i kiszona i korzeniowe wszystkie, bo o nie teraz najłatwiej ![]() Dzisiaj na obiad planuję sobie zrobić zupę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#187 |
Zadomowienie
|
Też bazuję na warzywach, które są aktualnie dostępne - nie jest tego dużo, wiadomo - zima. Ale robiłam zawijasy z kapusty pekińskiej - tak jak gołąbki z tym, że farsz to wiadomo nie był oryginalny. W moim przypadku było to leczo na papryce, potem zawinęłam to w liście kapusty i wstawiłam do piekarnika - na ciepło jak znalazł. Będę bazować na zupach kremach, dziś krem brokułowy. Jednak muszę zjeść coś ciepłego w ciągu dnia. A na przekąskę - jabłko, ale też marchewka pokrojona w słupki.
![]()
![]() |
![]() |
#188 |
Raczkowanie
|
Zawijaski brzmią apetycznie, zrobię sobie może na weekendzie, ale pewnie zawinę w kapustę włoską, ostatnio mi bardzo posmakowała
![]() ![]() ![]() I jak tam Ci bajons dzień drugi mija? ja się czuję całkiem normalnie, tylko cera brzydsza niestety, nowe krostki, ale jakoś to zniosę mając nadzieję, że to tylko przejściowe ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#189 |
Raczkowanie
|
matko, ale mnie wysypało, dawno nie miałam takiej twarzy
![]() robię sobie teraz codziennie maseczkę z cebuli i glinki zielonej (http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3869025), żeby mi jakoś ona tą cerę szybciej 'uspokoiła', ale jest ciężko... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#190 |
Zadomowienie
|
Hej agaton, u mnie póki co żadnych wyprysków, żadnych negatywnych oznak...
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#191 |
Raczkowanie
|
bajons, trzeba się cieszyć
![]() Może nie masz się tak bardzo z czego oczyszczać ![]() Ja dzisiaj, oprócz tego, że mnie, jak to mi mąż powiedział "wypryszczyło" ![]() Na szczęście popołudnie mam wolne i dzisiaj idę wcześnie spać, żeby się zregenerować ![]() ![]() ![]() ![]() A póki co ide założyć maseczkę na twarz, żeby jak najszybciej zaleczyć te krosty ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#192 |
Zadomowienie
|
agaton to w takim razie się cieszę
![]() W zasadzie nie miałam jakichś konkretnych wskazań do diety pani dr Ewy. Czułam jednak, że powinnam zrobić to dla siebie. Dlatego mój cel to tylko i wyłącznie detox, który ma na celu ukierunkować moją późniejsza dietę na właściwe tory. Póki co czuje się znakomicie. Najadam się warzywami i owocami, czuję, że mój żołądek pochwala to i pracuje na podwójnych obrotach. ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#193 |
Raczkowanie
|
no to fajnie, że Ci przebiega dieta spokojnie
![]() Dzisiaj zapowiada się nie taki ciężki dzień, ale twarz to nadal tragedia, dobrze, ze weekend się zbliża, to może mi się trochę wygoi ![]() Jestem naprawdę zaskoczona, ze nie odczuwam głodu bardziej, niż jak jem normalnie ![]() Mam nadzieje tylko, że nie jem za dużo jabłek, bo niby można jeść dowolne ilości, ale jabłka mają jednak sporo cukru ![]() Spoko nawet te dni mijają, dzisiaj dzień czwarty ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#194 |
Zadomowienie
|
Faktycznie jabłka mają 9,3gr fruktozy na 100 gr owocu. Co dziwniejsze zakazane banany mają 6gr/100gr owocu. Ja jem tylko max 2 dziennie (jabłka), bo jestem po nich głodna - taka anomalia. Ale za to jem grejpfruty, a wczoraj pomelo - nie wiem czy jest dozwolone, ale na pewno sycące. Czuję się znakomicie, jakoś tak lekko.
Ale wiesz co agaton chce mi się kawy. Piłam taką bez dodatków w postaci cukru czy mleczka. I tego brakuje mi najbardziej, smaku i aromatu kawy.
Edytowane przez bajons Czas edycji: 2014-02-07 o 09:01 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#195 |
Raczkowanie
|
może jabłka można, bo mają pektyny, które podobno pomagają w odtruwaniu
![]() ![]() Ja nie jem nic, czego nie ma na liście w książce, ale może faktycznie możnaby sprawdzić ile jest cukru i jeśli mniej to moze i można, ale póki co ja nie będe kombinować ![]() Mi też najbardziej kawy brakuje... Nie ma tego "czegoś" z rana, tego małego rytuału ![]() ![]() ![]() A tak mnie teraz naszło, ze może yerba mate można pić? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#196 |
Raczkowanie
|
hej bajons, jak tam po weekendzie?
U mnie w porządku, siedziałam w domu, bo niestety moja cera była i jest nadal w opłakanym stanie. Chciałam zabunkrować się w domu i nie musieć malować ![]() ![]() Ogólnie to na prawdę dobrze się czuję, wczoraj wieczorem mnie bolała połowa głowy, ale w nocy przestało i dzisiaj czuję się dobrze ![]() Podobno po jakimś czasie się nie czuje głodu, ale ja jednak nadal czuję, ale najadam się tymi warzywami i jest git ![]() ![]() Patrząc na stan mojej skóry, to póki co myślę, że 6 tygodni jednak muszę wytrwać, żeby się skóra zregenerowała, tym bardziej, że nie wyobrażam sobie nie malować się jak wychodzę do pracy, pracuję z ludźmi i nawet w makijażu czuję się póki co fatalnie... Napisz bajons jak tam u Ciebie i jak minął weekend. Ja zrobiam sobie zawijaski (leczo w liściach kapusty włoskiej - mniam mniam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#197 |
Zadomowienie
|
Mi jest zimno, okropnie zimno. I chce mi się węglowodanów. Nie mam żadnych dolegliwości, właśnie poza uczuciem zimna, które bardzo zaczęło mi przeszkadzać. Poza tym dostałam katar i lekką gorączkę (gdzieś mnie przewiało). Jutro minie siedem dni i chyba opuszczę post. Muszę się podleczyć i myślę, że wrócę do diety pani Ewy latem - wtedy jest ciepło (uczucie zimna z pewnością mi nie będzie przeszkadzać) i więcej możliwości w kombinowaniu posiłków. I tak jestem z siebie dumna, że wytrzymałam cały tydzień.
![]() Do podsumowania tych siedmiu dni dodam jeszcze, że ilość dostarczanego błonnika faktycznie usprawnia trawienie. Zatem tego będę się trzymać, dodam jeszcze tylko białko, zdrowe tłuszcze i węglowodany. Według tej zasady: ![]() Agaton trzymam za Ciebie kciuki i życzę powodzenia w oczyszczaniu ciałka.
![]() |
![]() |
#198 |
Raczkowanie
|
Hej, bardzo mi smutno będzie, jak zostanę tu sama, ale myślę, że trzeba słuchać swojego organizmu. Czytałam też, że gorączka i katar moga być własnie tym kryzysem ozdrowieńczym (katar - zatoki się oczyszczają, gorączka - walka organizmu z jakąś infekcją). Ale przede wszystkim musisz słuchać swojego organizmu
![]() Ja się czuję bardzo dobrze i mimo, że jestem straszny zmarzluch, to nie jest mi zimniej niż normalnie ![]() ![]() Dla mnie teraz jest optymalny czas na dietę, bo nie ma sezonowych owoców, jakby zaczęły się pojawiać to bym nie wytrzymała ![]() Ja prewencyjnie 'zażywam' imbir do każdej herbaty i tartej marchewki i może on mnie tak ogrzewa ![]() W każdym razie, póki co motywację mam, bo po mojej twarzy sadząc, organizm dopiero zaczyna się oczyszczać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#199 |
Zadomowienie
|
Hej, hej, czaiłam się i czaiłam, czekałam na koniec okresu, a potem się nie mogłam zebrać, ale ostatecznie dziś jest mój pierwszy dzień
![]() Bajons - Dąbrowska pisze, że właśnie najczęściej siódmego dnia występują nasilone symptomy ozdrowieńcze (z gorączką włącznie), może nie warto teraz odpuszczać, skoro Twój organizm ewidentnie próbuje sobie poradzić z toksynami ![]()
![]() |
#200 |
Raczkowanie
|
Furry Sue - cieszę się, że dołączasz
![]() Ja jestem raczej wytrwała, więc mam nadzieję, że mi sie uda wytrwać te sześć tygodni ![]() ![]() Edytowane przez agaton5 Czas edycji: 2014-02-11 o 20:38 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#201 |
Przyczajenie
|
Aż dziwne, że dopiero teraz odkryłam ten wątek
![]() Witam Was wszystkie, 2 dzień diety mi mija, planuję pozostać na niej przez 2 tyg. Liczę i na zrzucenie paru kg, które nie są niezbędne, i detox. Widzę, że nie tylko mi dokucza uczucie zimna podczas diety.. Dotychczas, pod grubą kołdrą, pod którą śpię było mi w sam raz (i tak już ze mnie zmarzluch z natury), momentami za gorąco nawet. Teraz śpię dodatkowo przykryta kocem i w skarpetkach, szczelnie otulona kołdrą. Dodatkowo jestem senna i czuję się lekko otumaniona, zobaczymy jak będzie dalej ![]()
Tracę kilogramy: 59kg (15.08.2013r.) -> 50kg (?) Ćwiczę i jem zdrowo ^ Wrzesień i kolejne 8 miesięcy- czas porządnej nauki i walczenia o wymarzone studia Tiffany, Mel B, pilates, joga i callanetics- nowi sprzymierzeńcy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#202 |
Zadomowienie
|
Dzięki dziewczyny za dobre słowa, ale okazało się, że mam zapalenie płuc. Wrócę do dr. Dąbrowskiej, obiecuję. Tymczasem trzymam za Was kciuki.
![]() |
![]() |
#203 |
Raczkowanie
|
Londine - super, że nie zostałam tutaj sama, trzymam za was kciuki dziewczyny, trzymajcie się dzielnie, bo początek jest najgorszy. Ja też miałam taki dzień, że reki mi się nie chciało podnieść, w pracy się strasznie umęczyłam.
Jestem straszny zmarzluch, ale naprawdę przeszłam pierwszy tydzień bezboleśnie, może to kwestia imbiru. Spróbuj Londine dodawać imbir do herbaty, albo do wody ![]() Bajons - szybkiego powrotu do zdrowia i wracaj do nas ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#204 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Interesuję się zdrowym żarciem od stu lat, tyle samo kręci mnie oczyszczanie jedzeniem lub niejedzeniem, ale zawsze brakowało mi odwagi ![]()
![]() |
![]() |
#205 |
Raczkowanie
|
Hej Furry Sue, jak tam początek Ci minął?
![]() ![]() Ja jestem w trakcie drugiego tygodnia, fajnie mi się nogi wysmukliły ![]() ![]() Londine, a jak u Ciebie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#206 |
Przyczajenie
|
Cześć Wam, wczoraj miałam straszną ochotę na wszystko dookoła i przypominałam sobie smaki, które bym skosztowała.. Dzisiaj zdecydowanie lepiej, zimno już tak nie doskwiera
![]() ![]() agaton5, gratuluję wytrwałości, ile zamierzasz jeszcze?
Tracę kilogramy: 59kg (15.08.2013r.) -> 50kg (?) Ćwiczę i jem zdrowo ^ Wrzesień i kolejne 8 miesięcy- czas porządnej nauki i walczenia o wymarzone studia Tiffany, Mel B, pilates, joga i callanetics- nowi sprzymierzeńcy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#207 |
Raczkowanie
|
Londine, życzę Ci powodzenia we wprowadzaniu zmian i w wytrwałości
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#208 |
Zadomowienie
|
Hej, trzymam się, trzymam
![]() ![]() Żadnego bólu głowy, jedynie lekkie zamulenie pierwszego i drugiego dnia, dzisiaj już super. Co więcej, dziś po raz pierwszy od paru miesięcy obudziłam się z zatokami w dobrym stanie, normalnie mam zawalone z rana. Poza tym żadnych akcji ozdrowieńczych, czekam na jakieś symptomy, bo nie wierzę, że aż taka czysta jestem ![]() A! - nie wiem czemu, ale nie odczuwam zimna. Normalnie przy wszelkich kuracjach o obnizonej kalorycznosci juz bym dawno marzla, teraz jest ok ![]() Zaraz sobie nadrobie Wasze relacje, bo wczesniej przegladalam je pobieznie. Powodzonka!
![]() |
#209 |
Raczkowanie
|
Furry Sue - To dobrze, że wszystko ok
![]() ![]() Londine - pytałaś czy można używać octu balsamicznego podczas diety. Ja się właśnie też zastanawiałam, bo sałatka bez octu i bez oliwy, to dla mnie nie do zjedzenia. Za sucha jest, więc kupiłam sobie ocet i zamierzam go używać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#210 |
Przyczajenie
|
Furry Sue, to świetnie, że u Ciebie przebiega bez większych dolegliwości
![]() agaton5, chyba pójdę Twoim przykładem, bo zjadłabym sobie szpinak baby, właśnie z tym octem ![]() Dziewczynki, mam do Was jeszcze jedno, trochę niemiłe pytanie, jak to jest z Waszym wypróżnianiem? Codzinnie rano i bezproblemowo? (chodzi oczywiście o czas diety)
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:12.