Bezsenność - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-09-18, 14:23   #181
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Dot.: Bezsenność!!!

Moja bezsenność już mnie dobija...kłade się po 24.00 i zamykam oczy, czekam czekam... czuje, że sen mnie nie łapie..patrze na zegarek po 1.00, krece sie na łóżku, cos sobie myśle, patrze sie w okno...zerkam na zegarek 2.00 ide do toalety, chodze po mieszkaniu, włączam tv a tam zero programów...kłade sie do łózka....coś mnie łapie to chyba upragniony sen, czuje że odpływam..i nagle tak jak dzisiaj hałasliwe zachowanie pijaków z pod non-stopu przeszkodziło mi w tej najwazniejszej chwili..Zeby naprawde zasnąć potrzebuje około 3 godz (przygotowań ?) jest to dla mnie tym bardziej uciążliwe, że rano z kolei trudno mi wczesnie wstać..chyba powinnam cos z tym zrobić.
Stary 2006-09-20, 06:52   #182
flyleaf
Raczkowanie

Wink Dot.: Bezsenność!!!

m.a.r.t.a gratulacje!!! a kiedy slub???
flyleaf jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-09-20, 07:24   #183
pysiaczka
Raczkowanie

witaj! Spacer przed snem na dworku powinien pomóc, ale chociaż pół godzinny, wdychaj powietrze, troche się zmęcz, jeszcze jakieś zioła do tego
pysiaczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-09-20, 08:29   #184
karolinaa
Wtajemniczenie

A ja polecam kropelki sedomix sama od dzisiaj zaczynam Zobaczymy na ile bedą skuteczne płaciłam ok 10 zł.
http://vena-vita.pl/product_info.php?products_id=2142
karolinaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-09-20, 12:11   #185
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez flyleaf Pokaż wiadomość
m.a.r.t.a gratulacje!!! a kiedy slub???
A dziekuje, dziękuje planujemy pażdziernik 2008
pozdrawiam
Stary 2006-09-20, 15:08   #186
flyleaf
Raczkowanie

Thumbs up Dot.: Bezsenność!!!

dzieki wam dziewczyny. na pewno wyprobuje te wszystkie propozycje i mam nadzieje, ze sie sprawdza
Stary 2006-12-01, 10:13   #187
dżacha86
Raczkowanie

Kłopoty ze snem-pomocy!!!

Mam straszne problemy ze snem!!Bywa ze kolo 2giej w nocy jeszcze nie spie.Bardzo meczy mnie ten problem.Mialam to jeszcze w dziecinstwie,tylko wiadomo ze wtedy nie az do 2 w nocy...No ale zawsze byly to 2-3godz.lezenia i meczenia sie Nie wiem co moze byc powodem!!Nie mam stresow jak narazie,wietrze pokoj przed snem,nie objadam sie i nie chodze spac glodna!!!Tabletki ziolowe takie bez recepty nie dzialaja na mnie!!!A mialam takie super Sanval i Zolpic(to te same) tylko ze je mozna brac sporadycznie i lekarze nie chca przepisywac!!Pomocy!!!
dżacha86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-12-01, 10:23   #188
spray
KWC

Dot.: Kłopoty ze snem-pomocy!!!

Może ciepłe mleko z miodem? na mojego tatę działa wręcz piorunująco
spray jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-12-01, 10:26   #189
jotemka
BAN stały

A może długi spacer przed snem?
jotemka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-12-01, 10:37   #190
Milky_quartz
Zadomowienie

Lexotan polecam. Nie uzależnia a jest skuteczny. Wiem, bo sama często nie mogę spać.
Milky_quartz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-12-01, 10:40   #191
dżacha86
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez spray Pokaż wiadomość
Oj to juz probowalam!!Ale niestety nie działa na mnie

Cytat:
Napisane przez Milky_quartz Pokaż wiadomość
Lexotan polecam. Nie uzależnia a jest skuteczny. Wiem, bo sama często nie mogę spać.
A czy ten lek mozna nabyc bez recepty??
dżacha86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-12-01, 10:42   #192
Darin
Rozeznanie

Wypij sobie piwko przed snem - mnie zawsze zmula po jednym i śpie jak zabita całą noc
Stary 2006-12-01, 10:55   #193
...:::oblabobla:::...
Zakorzenienie

Ja mam to samo! do 3-4 w nocy przewracam się z boku na bok Nie mogę w ogóle spać. Wczoraj wzięłam valerin sen...I nic!, położyłam się o 11, zasnęłam o 2 bardziej z nudów niż przez ten środek. A rano jak zwykle obudziłam się niewyspana, zmęczona, nieprzytomna, do teraz mam takie wrażenie jakbym wstałam 10min. temu. Jak położę się o 9 spać, to o 12-1 w nocy i tak się budzę i nie mogę zasnąć Koszmar.
Stary 2006-12-01, 13:26   #194
klaudiaa
Zakorzenienie

A ja proponuję skorzystać z wyszukiwarki. Było
klaudiaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-12-01, 17:46   #196
Brook
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Milky_quartz Pokaż wiadomość
czy to jest na recepte? i czy to typowe tabletki nasenne czy ziolowe?
Brook jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-12-01, 17:51   #197
201701160947
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Brook Pokaż wiadomość
czy to jest na recepte? i czy to typowe tabletki nasenne czy ziolowe?
Właśnie, też jestem ciekawa.

EDIT: Na tej stronie opisany jest ten lek. http://www.przychodnia.pl/el/leki.php3?lek=1272

Cytat:
Producent Hoffman La-Roche, Szwajcaria.
Forma leku tabletki 1,5 mg.
Zawartość substancja czynna - bromazepam.
Sposób działania Lexotan działa przeciwlękowo, nasennie, zmniejsza napięcie mięśni. Wpływa korzystnie na nastrój i oddziałuje w nieznacznym stopniu na sprawność umysłową.
Zastosowanie Stany lęku, niepokoju, napięcia nerwowego. Nerwice narządowe, głównie serca. Bezsenność. Bolesne miesiączki. Napięcie przedmiesiączkowe.
Ostrzeżenie Lek może wywołać uzależnienie. Nagłe odstawienie leku po dłuższym używaniu może wywołać objawy abstynencji. Lexotanu nie wolno podawać pacjentom cierpiącym na jaskrę lub miastenię gravis. Oczekiwany skutek leczenia może ulec zmianie, jeśli Lexotan stosuje się jednocześnie z innymi lekami. Preparat nasila działanie leków przeciwuczuleniowych, przeciw padaczce oraz przeciwdepresyjnych. Zamiar stosowania innych leków jednocześnie z Lexotanem należy omówić z lekarzem.
Nie należy spożywać alkoholu w trakcie leczenia, ponieważ alkohol wzmaga działanie preparatu.
Pacjenci cierpiący na niewydolność nerek powinni powiadomić o tym lekarza przed rozpoczęciem kuracji Lexotanem.
Lek może upośledzać sprawność psychofizyczną, dlatego też nie wolno prowadzić pojazdów mechanicznych ani wykonywać czynności precyzyjnych w trakcie jego stosowania.
Działania niepożądane
Dawkowanie Dawkę ustala lekarz. Zazwyczaj dawka dla pacjenta dorosłego wynosi 1-2 tabletek 3 razy dziennie. Pacjentom powyżej 65 roku życia podaje się połowę tej dawki.
Ciąża i karmienie Istnieje prawdopodobieństwo, że preparat oddziałuje na płód. Nie wolno zażywać leku w okresie ciąży. Istnieje prawdopodobieństwo, że preparat oddziałuje na karmione dziecko. Nie wolno zażywać leku w okresie karmienia.
Opakowanie: tabletki 1,5 mg a 30 szt.
Na tym forum mozna poczytać opinie o tym leku .http://www.forum.nerwica.com/lexotan-vt422.html

Nie jestem przekonana co do tego leku, ale wiadomo, że każdy reaguje inaczej na dany lek

Milky_quartz, a bierzesz je codziennie?Jak długo śpisz po nich?Rano nie jesteś zaspana?Napisz proszę wszystko co i jak
201701160947 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-12-01, 20:05   #198
Brook
Zakorzenienie

Silva dzieki za ulotke tego leku tez nie jestem po przeczytaniu do niego przekonana

wiem ze lekarz mi przepisal rodzinny lek nasenny Stilnox ,podobno bardzo chwalown - jednak we mnie cos siedzi i nie umiem sie przelamac by wziac tabletke nasenna- boje sie jakos :/ wolalabym silny ale ziolowy jakis ale dzialajacy niz taki srodek ktory powala odrazu podobno
Stary 2006-12-01, 20:21   #199
karolinka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ...:::oblabobla:::... Pokaż wiadomość
Ja mam to samo! do 3-4 w nocy przewracam się z boku na bok Nie mogę w ogóle spać. Wczoraj wzięłam valerin sen...I nic!, położyłam się o 11, zasnęłam o 2 bardziej z nudów niż przez ten środek. A rano jak zwykle obudziłam się niewyspana, zmęczona, nieprzytomna, do teraz mam takie wrażenie jakbym wstałam 10min. temu. Jak położę się o 9 spać, to o 12-1 w nocy i tak się budzę i nie mogę zasnąć Koszmar.
Na mnie valerin sen rowniez nie dziala

Cytat:
Napisane przez Darin Pokaż wiadomość
Wypij sobie piwko przed snem - mnie zawsze zmula po jednym i śpie jak zabita całą noc
A piwko jasne ze tak no ale nie moge codziennie pic

karolinka86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-12-01, 20:29   #200
karolinka86
Zakorzenienie

Dot.: Bezsenność

Kurcze wyglada na to ze ten Lexotan na recepte jest No to bedzie problem ze zdobyciem go...Jak bylam u lekarza z tym problemem to mi pow.ze za mloda jestem na takie tabletki...Moze i tak ale ja sie tak mecze A te co sa bez recepty to raczej ziolowe i nie daja efektow A Sanval jest super!!Nie znam sie na tym ale z tego co wiem leki zawierajace ZOLPIDEMI TARTRAS maja takie dzialanie dobre!!

karolinka86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-12-01, 20:30   #201
Brook
Zakorzenienie

a ten salvan to ziolowe?

a co do alkoholu ja po nim przeciwinie wrecz ,nie moge po alkoholu usnac
Stary 2006-12-01, 21:06   #202
201701160947
Konto usunięte

Cytat:
Silva dzieki za ulotke tego leku tez nie jestem po przeczytaniu do niego przekonana

wiem ze lekarz mi przepisal rodzinny lek nasenny Stilnox ,podobno bardzo chwalown - jednak we mnie cos siedzi i nie umiem sie przelamac by wziac tabletke nasenna- boje sie jakos :/ wolalabym silny ale ziolowy jakis ale dzialajacy niz taki srodek ktory powala odrazu podobno
Spoko

No nadal się nie przełamałaś?Przeciez Ci już pisałam kiedyś, ze jest OK
Ja tam się nie uzależniłam. Teraz zasypiam bez niego choć ciężko mi idzie zasypianie jak zwykle.
Na mnie on zaczyna działać tak ok pół godź. po zażyciu. Ale np. moja kolezanka pada po nim bardzo szybko.
Czasem-zależnie od dnia, zaczyna kręcić sie w głowie po jego zażyciu, także najlepiej wziąć tabletkę i położyć się od razu do łóżka
Stary 2006-12-02, 16:31   #203
Brook
Zakorzenienie

nie przelamalam sie- bo sie boje brac takie leki- ale to bardziej problem psychiczny ze nie lubie gdy cos -ktos ma za mnie decydowac w czymkolwiek w tym przypadku lek nasenny ze jak go wezme odwrotu nie bedzie

noi tych haluzynacjii mozliwych sie boje tez
Stary 2006-12-02, 16:39   #204
monyczkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez spray Pokaż wiadomość
Kurcze, ja gdzieś czytałam, że z tym mlekiem to sa mity i że działa ono pobudzająco.
Stary 2006-12-02, 17:05   #205
201701160947
Konto usunięte

Cytat:
nie przelamalam sie- bo sie boje brac takie leki- ale to bardziej problem psychiczny ze nie lubie gdy cos -ktos ma za mnie decydowac w czymkolwiek w tym przypadku lek nasenny ze jak go wezme odwrotu nie bedzie

noi tych haluzynacjii mozliwych sie boje tez
Brook, rozumiem Cię W takim razie nie zmuszaj się do niczego. Może kiedyś zaryzykujesz
Stary 2006-12-02, 18:03   #206
ilo16na
Zakorzenienie

JA tak czasami mam przed okresem w trakcie lub po.. Budze sie w nocy nie moge dlugo zasnac najczesciej .3 lub 4 godzina.. a jak zasne to nie moge sie rano dobudzic.. Ale pozostale dni to jestem spioch

• "Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"

ilo16na jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-12-07, 16:51   #207
czapeczkaelfa
Zadomowienie

Cytat:

A ja stilnoxu nie polecam. Co prawda, faktycznie zasypia się po nim od razu, ale to jest leczenie objawów a nie przyczyn. Stilnox można brać dwa tygodnie, nie dłuzej. A po odstawieniu objawy wracają dokładnie takie same... Więc to nie jest sposób na przewlekłą bezsenność.
Ja biore go tylko przed egzaminami, czy innymi dniami, kiedy wiem, ze nie moge sobie pozwolić na nieprzespanie całej nocy.
Tak na codzień biore hydroxyzinum, to też lek na receptę, ale słabszy od stilnoxu, nieuzależniający i o innym zupełnie mechanizmie działania.
Kurcze, chciałabym umiec zasnąć bez leków

czapeczkaelfa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-12-07, 17:46   #208
Brook
Zakorzenienie

czapeczkaelfa- wiem o tym - w takim tez celu poszlam do lekarza po lek nasenny wlasnie by miec go w sytuacach awaryjnych kiedy wiem ze musze spac bo mnie czeka wazny dzien nastepny ,no ale mimo to .. ehhh
Stary 2006-12-07, 18:04   #209
201701160947
Konto usunięte

Hydroxyzinum jest dobre Tylko rano po nim jestem jakaś ospała, ale tak to jest OK.
Stary 2006-12-07, 18:06   #210
czapeczkaelfa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez silva Pokaż wiadomość
Hydroxyzinum jest dobre Tylko rano po nim jestem jakaś ospała, ale tak to jest OK.
Ja tez nie czuje się po tym rano najlepiej.Ale doszłam do wniosku, że po bezsennej nocy czuję się jeszcze gorzej, więc wybieram mniejsze zło

czapeczkaelfa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości