Rekordowa ilo podej do egzaminu na prawko? ;) - Strona 7 - Wizaz.pl

Wr   Wizaz.pl > Hobby > Auto Marianna

Notka

Auto Marianna Lubisz auta i motocykle? Fascynuje ci motoryzacja? Docz do forum Auto Marianna, podziel si swoj pasj i wiedz.

Odpowiedz

Narzdzia
Stary 2012-07-18, 16:52   #181
pyskata 21
Raczkowanie

Wiadomoci: 31
Dot.: Rekordowa ilo podej do egzaminu na prawko? ;)

No ale kurcze jecha przed nami samochd i wrzuci kierunek i skrca w lewo a ten go wyprzedza, bo stwierdzi, e zdrzy i gdyby nie to, e zaczam krzycze to nie wiem co by byo... chyba buuum

No ale dziewczyny, bez stresu, to przecie tylko facet ja mocno trzymam kciuki, za te ktre bd zdawa! Dacie rad
pyskata 21 jest offline Zgo do moderatora   Odpowiedz cytujc
Stary 2012-07-22, 21:43   #182
KrejzoOola
Rozeznanie

Wiadomoci: 715
GG do KrejzoOola

hej Dziewczyny
jutro mam swj 10 egzamin...
wiem, strasznie brzmi ta liczba.
ju nie wyrabiam psychucznie, mam wrazenie, ze nigdy mi sie nie uda...
na 1 egzaminie jedziam 40 minut, wymusiam pierwszestwo
na 2 - 35 min - zle parkowanie
na 3 - 30 minut, chciaam zawrocic w miejscu gdize nie wolno zawracac...
4-5 - oblalam na luku
6-7 - wyjechalam na miasto, ale oblalam nie pamietam na czym
8-9 znow na luku....
a najlepsz ejest to, ze z moim instruktorem przed kazdym egzaminem powtarzam plac i luk robie bez zarzutu, on sam sie dizwi czemu tka oblewam...

Boe Dziewczyny ja ju naprawd nie mam siy...

KrejzoOola jest offline Zgo do moderatora   Odpowiedz cytujc
Stary 2012-07-23, 16:23   #183
pyskata 21
Raczkowanie

Wiadomoci: 31

No i jak Ci poszo?? Mam nadziej, e do przodu,
pyskata 21 jest offline Zgo do moderatora   Odpowiedz cytujc
Stary 2012-08-01, 21:11   #184
klaudynka4
Zakorzenienie

Wiadomoci: 7 096
GG do klaudynka4 Send a message via Skype™ to klaudynka4

Cytat:
Napisane przez KrejzoOola Poka wiadomo
hej Dziewczyny
jutro mam swj 10 egzamin...
wiem, strasznie brzmi ta liczba.
ju nie wyrabiam psychucznie, mam wrazenie, ze nigdy mi sie nie uda...
na 1 egzaminie jedziam 40 minut, wymusiam pierwszestwo
na 2 - 35 min - zle parkowanie
na 3 - 30 minut, chciaam zawrocic w miejscu gdize nie wolno zawracac...
4-5 - oblalam na luku
6-7 - wyjechalam na miasto, ale oblalam nie pamietam na czym
8-9 znow na luku....
a najlepsz ejest to, ze z moim instruktorem przed kazdym egzaminem powtarzam plac i luk robie bez zarzutu, on sam sie dizwi czemu tka oblewam...

Boe Dziewczyny ja ju naprawd nie mam siy...

Suchaj, a moe zrb sobie przerw lub zdawaj gdzie indziej? Znam przypadek, kiedy dziewczyna zdawaa 13 razy w jednym miecie, a pojechaa do innego ktrego nawet nie znaa i zdaa od razu. Z kolei inna koleanka te si mczya, a zdaa od razu kiedy zrobia sobie proczn przerw i nabraa dystansu. A przed egzaminem zrobia sobie ledwie kilka godzin dla przypomnienia.

Ja zdawaam 4 razy. Zdaam dopiero po zmianie instuktora, chocia u poprzedniego teoretycznie wikszo ludzi zdawaa. Ale co z tego? Tamten pokaza mi nowe rzeczy, proste rozwizania, taka "eureka" Czasem przydaje si odwieenie. Przedtem byam tak zmasakrowana psychicznie e cay czas pakaam!

1 podejcie - nie zatrzymanie si na stopie - zagapiam si z nerww, a stop by w krzakach i nie by widoczny z daleka (na osiedlu domkw, sam koniec miasta). Nie zdyam wyhamowa.
2 podejcie - wycofywaam z bramy i go mi ustpi, a ja przejechaam (powinnam bya czeka, a sobie pojedzie - sami widzicie e w realnym yciu nikt tak nie robi)
3 podejcie - nie odskoczy mi kierunkowskaz po zjedzie ze skrzyowania (zwykle robi to sam), a ja zapomniaam go wyczy
4 - zdane

Edytowane przez klaudynka4
Czas edycji: 2012-08-01 o 21:16
klaudynka4 jest offline Zgo do moderatora   Odpowiedz cytujc
Stary 2012-08-10, 16:25   #185
wiola1380
Przyczajenie

Wiadomoci: 3

Cytat:
Napisane przez zgagaaa Poka wiadomo
Te, ktre zday s szczciarami
Wiadomo - o powodzeniu na egzaminie decyduje wiele czynnikw. Ktra z nas oblaa najwicej razy? I na czym Was, drogie Wizaanki oblewali ci li i Paskudni Egzaminatorzy?

Mwi o egzaminie praktycznym, bo teoria jak wiemy jest do przeskoczenia. Nawet bezbolenie

Poszukajmy rekordzistki...
By moe jest to troch niechlubne, ale dla taki egzamin to co strasznego i wszystkie przeywamy je inaczej.

np. moj znajom obla za to, e przejechaa za blisko krawnika i e gdyby tam sta pieszy, to by mu zamaa rk

a kolega koleanki (...) w Tarnowie za 13 podejcie dosta od Orodka Egzaminacyjnego rower... chyba bya to delikatna sugestia, eby wybra dwa kka...

ja zdaam za 2gim razem, wic rekordzistk nie jestem,
ale za 2 podejciem denerwowaam si o wiele bardziej.
Jak to jest ze stresem, jak si podchodzi po raz 6? Czy jest wikszy, czy mniejszy... czy ju czowieka dopada zobojtnienie na wszystko?

W Krakowskim WORD-zie zdaje mniej ni 30% podchodzcych do egzaminu... (informacja oficjalna od pracownika). To naprawd straszny wynik...

I czy wszystko mona zwali na egzaminatora? Osobicie trafiaam na bardzo przyjemnych, nie mog narzeka, za 1wszym razem oblaam na uku ... wjechaam na pachoek, wic nie byo dyskusji. Ale wiedziaam, e na tym oblej, gdy na kursie na Chevrolecie zawsze mi wychodzi uk, a egzamin przyszo mi zdawa na Toyocie -.-'
Ale si udao
hej ja 4 razy zdawalam plac za kazdym razem zle na uku teraz zdaje 5 raz miasto ogolnie 9 raz dzis mnie oblal za to ze milam jechac 30 ajechaam 35 na godz mam juz dola czy kiedykolwiek zdam
wiola1380 jest offline Zgo do moderatora   Odpowiedz cytujc
Stary 2012-08-18, 20:43   #186
Babel1991
Raczkowanie

Wiadomoci: 397

ja juz 7 raz zdaj (6 razy w Dbrowie Gorniczej)
1-uk
2-uk
3-uk
Ale top dlatego ze bylam le przygotowana
4-nie zatrzymanie sie na strzace ;(
5-przejechanie przez ciag
6-parkowanie rwnolege
Teraz 7 raz w Katowicach... Moe bdzie dobrze wiecie...nowe miasto nowe mozliwoci xD
PS. @Krejzolka: Zdaas ju?

Edytowane przez Babel1991
Czas edycji: 2012-08-18 o 20:45
Babel1991 jest offline Zgo do moderatora   Odpowiedz cytujc
Stary 2012-08-23, 21:14   #187
Aneczak
Raczkowanie

Wiadomoci: 56

Ja zdawaam 9 razy
1- uk
2- Nie wczone wiata- wtedy nie byo jeszcze obowizku caorocznej jazdy na wczonych
3- zawrcenie w niedozwolonym miejscu
4- uk
5- wymuszenie
6- uk
7- city zakrt( poowa koa)
8- wjechanie pod prd
A ten 9 tez bym oblaa przed wjazdem do orodka- przed szlabanem by znak stop, a e mi szlaban otworzyli jak podjedaam to ju z nerww i ze szczcia e ju minuty dziel mnie od tych magicznych sw: zdaa pani cakiem zapomniaam si zatrzyma. Ale si udao . I powiem wam, e nic tak nie cieszy jak sukces okupiony litrami wylanych ez, nerww i pienidzy Take, nie warto si poddawa choby byo naprawd ciko.
Aneczak jest offline Zgo do moderatora   Odpowiedz cytujc
Stary 2012-08-24, 21:29   #188
Babel1991
Raczkowanie

@Aneczak: w jakim miecie zdawaa?
ale jak to? jak za 3 pisalas "niewczone wiata" a za 8 "ciety zakrt" to za takie powiedzmy "mae bdy" uwalaja cay egzamin? Ja mylaam e mona normalnie miec dwa, tylko taki jakis powazny to od razu koniec...<confused> ??
ja miaam dzisiaj niestety 7 i uwaliam te a juz myslaam ze zdam bo plac adnie (w nowym miescie zdawalam) wiec miasto tez ok ... a tu jakies glupie ze bdy robilam jakbym pierwszy raz samochodem jechala (

Edytowane przez Babel1991
Czas edycji: 2012-08-24 o 21:31
Stary 2012-08-25, 09:43   #189
Aneczak
Raczkowanie

Zdawaam we Wrocawiu.Nie wczone wiata eliminuj odrazu.A w przypadku cicia zakrtu, egzaminatorka mi poprostu zahamowaaa w takim wypadku egzamin tez koczy si momentalnie. Wszystko przez nerwy.Ja juz do tego 9 egzaminu podeszam z takim podejsciem, e jak sie nie uda to ju koniec wicej nie podchodz- bo znow po 3 niezdanym musialabym wykupic 5 godzin dodatkowo. Ale naszczcie sie udao. Nawet parkowanie rwnolegle, z ktorym mialam klopoty wyszo idealnie I we wrzesniu minie juz 5 lat odkad formalnie jestem kierowca, i to nie jest tak,e zdalam za tym 9 razem i jestem jaka zawalidrog jak pewnie wiekszoc mysli. Zero stuczek, i uwaam ze jestem dobrym kierowc. Trzeba miec, te troch szczcia i trafi na dobrego egzaminatora. Ja na swoje nieszczcie 3 razy trafiam na kobiety, ktre swoim zachowaniem i stosunkiem do czowieka powodoway jeszcze wikszy stres .Powodzenia dasz rad!
Stary 2012-08-25, 20:35   #190
Babel1991
Raczkowanie

@Aneczak: Gratuluje Ci w koncu zdania ale ja tak mysle jak teraz za tym 8 nie zdam (za 4 wyjechaam z placu wogole ;/ ) to koniec z tym...moze ja sie jeszcze do tego nie nadaje moze powinnam poczekac...;/
KATOWICE <3

---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:11 ----------

Moze rzeczywiscie sie nie nadaje na kierowce i tak na sie ;( . . .
bo takie bledy jakie ja robie to prosi o litosc "skoncz z tym prawkiem, nie nadajesz si"!!!
Stary 2012-08-25, 21:36   #191
ajam89
Raczkowanie

Wiadomoci: 133

Cytat:
Napisane przez Babel1991 Poka wiadomo
@Aneczak: Gratuluje Ci w koncu zdania ale ja tak mysle jak teraz za tym 8 nie zdam (za 4 wyjechaam z placu wogole ;/ ) to koniec z tym...moze ja sie jeszcze do tego nie nadaje moze powinnam poczekac...;/
KATOWICE <3

---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:11 ----------

Moze rzeczywiscie sie nie nadaje na kierowce i tak na sie ;( . . .
bo takie bledy jakie ja robie to prosi o litosc "skoncz z tym prawkiem, nie nadajesz si"!!!
nie ma, ze sie nie nadajesz. Z iloma instruktorami jedzia? poprostu moe le ci przygotowa jeden czy drugi.
Mj instruktor za kadym razem kady manewr ze mna omawia dlaczego tak a nie inaczej itp. choby na kazdej jedzie mia to samo powtarza. Bedc na egzaminie jak egzaminator dawa mi polecenia do wykonania w uszach miaam tylko sowa instruktora ju chyba wyuczone na pami od cigego ich powtarzania jak co zrobi, eby zwolni i pomau jecha przy skrcie- eby na linie cig nie najecha, na wysepke, nie cina zakrtw, nie wjecha pod zakaz wjazdu, zachowa dobr odlegoc od omijanych pojazdw, czsto spoglda w lusterka czy nie przejecha stopu i wiele innych. Nie bylo mowy, ebym co zrobia nie tak jedc po miecie. Jedyne co baam sie parkowania i na tym miaam jeden bd ale to byo do poprawki i drugie wyszo.' Nie wiem moe trzeba sobie wypisac na kartce i wku na pami rzeczy o ktrych nie wolno zapomn na egzaminie jedc po miescie
ajam89 jest offline Zgo do moderatora   Odpowiedz cytujc
Stary 2012-08-25, 22:59   #192
Babel1991
Raczkowanie

po prostu problem jest gdzie indziej, bo plac bez problemu a miasto masakrejszyn
Stary 2012-08-27, 13:18   #193
Aneczak
Raczkowanie

Mi przy kadym egzaminie jak ju udao mi si zda uk, i miaam mie grk- tak trzsy si nogi jak jechalam juz do tej grki, e masakra. A z ni nigdy problemu nie mialam Tylko po tym uku zrobionym takie dziwne uczucie i nie wiem czym powodowane .
Nie ma, e si nie nadajesz! ycie jest po to, eby klski zamienia w sukcesy .Dasz rad, i po latach bdziesz wspomina to ze miechem jak ja
Stary 2013-01-08, 23:54   #194
Isiala
Przyczajenie

Wiadomoci: 1

"srubka"piszesz racje ,zgadzam sie z toba ale nie zawsze tak jest .Ja za kilka tygodni podchodze po raz drugi do egzaminu praktycznego rowniez ze wzgledu za brak ustapienia pierwszenstwa na 1 egzaminie.W moim wypadku byla to okropna choroba glowa gardlo zatoki i do tego strasznie nie mily egzaminator ,stres nie do opisania.Nigdy nie wymusilam pierwszenstwa a jezdze bardzo dobrze Stres Stres i jeszcze raz stres.Trzeba miec szczescie tylko i wylacznie .Znam kilka osob ktore kompletnie nie umieja jezdzic jedynie mialy szczescie na egzaminie To niesprawiedliwe
Isiala jest offline Zgo do moderatora   Odpowiedz cytujc
Stary 2013-01-16, 09:22   #195
Agoorka
Zadomowienie

Wiadomoci: 1 859

Jak zdawaam ponad 2 lata temu prawko, to instruktor opowiada mi o starszej kobiecie, ktra wtedy zdawaa ju 34.raz. Bya to pono ju totalna desperacja, robienie prawka potajemnie przed rodzin. Kobieta pono chciaa mie prawo jazdy, eby dojeda do kocioa, na zakupy- dla wygody, bo mieszkaa na wsi i miaa daleko, ale c, to niczego nie tumaczy. Nie wiem jak to si skoczyo, ciekawe czy zdaa

Agoorka jest offline Zgo do moderatora   Odpowiedz cytujc
Stary 2013-02-07, 13:04   #196
mazena111
Rozeznanie

Wiadomoci: 989

Cytat:
Napisane przez Agoorka Poka wiadomo
Jak zdawaam ponad 2 lata temu prawko, to instruktor opowiada mi o starszej kobiecie, ktra wtedy zdawaa ju 34.raz. Bya to pono ju totalna desperacja, robienie prawka potajemnie przed rodzin. Kobieta pono chciaa mie prawo jazdy, eby dojeda do kocioa, na zakupy- dla wygody, bo mieszkaa na wsi i miaa daleko, ale c, to niczego nie tumaczy. Nie wiem jak to si skoczyo, ciekawe czy zdaa
A to nie byo czasem w lubelskim word?

tkwi w kadym z nas...

"Nie sztuka mi si oprze,
sztuka zaakceptowa"
mazena111 jest offline Zgo do moderatora   Odpowiedz cytujc
Stary 2013-05-19, 22:15   #197
ja i moj kot
Raczkowanie

Wiadomoci: 405

Na kursie miaam w grupie dziewczyn, ktrej teciowa zdaa pono za 27 razem.
ja i moj kot jest offline Zgo do moderatora   Odpowiedz cytujc
Stary 2013-05-20, 17:17   #198
Czekollladowa
Raczkowanie

Wiadomoci: 131

ja zdaam dzisiaj za 6 razem

1-2- raz na placu uk i grka
3- najechanie na podwjn cig
4-5 raz nie "zatrzymaam si na stopie" a na nastpnym egzaminie stworzyam zagroenie w ruchu drogowym...
Czekollladowa jest offline Zgo do moderatora   Odpowiedz cytujc
Stary 2013-06-20, 22:26   #199
LALKA29
Przyczajenie

Wiadomoci: 5

Witam, ja za to jestem rekordzistk teorii chyba 7 czy 8 razy, nigdy nie miaam gowy do zapamitywania szczegw, za to praktyk zdawaam 5 razy:
1 - zapomniaam wczy wiata po wyjechaniu z placu ( komentarz: "widzi pani co?" a ja na to "co te pan insynuuje, e jestem lepa?")
2 - nie zmieciam si na ulicy - urwaam le zaparkowanemu takswkarzowi lusterko, instruktor nie zdy zareagowa.
3 - "zbyt porywcza i niebezpieczna jazda" czyli waciwie za nic
4 - przekroczenie dozwolonej prdkoci - podczas wyprzedzania!!!! no te si nie maj do czego przyczepi, jak Ci jedzie cignik 20km/h to we si nie zdenerwuj i nie przycinij gazu (dodam e jestem motocyklistk wic jedzi potrafi
Tu ju opady mi rce wic za namow kolegi ma pojechaam z nim na szkolenie bezpiecznej jazdy (bo stwierdzi e tego mi brakuje) oferta z www.devil-cars.pl jakby ktra bya zainteresowana, troch teori instruktor (rajdowiec) i szkolenie bezpiecznej jazdy w ekstremalnych warunkach.
5 - egzamin zdany pozytywnie pochwaa od instruktora "podoba mi si Pani dynamiczna jazda, zdaa Pani egzamin - podaje mi podpisany, i pyta - przesiadamy si czy dojedzie Pani w 5 min do orodka?" - dam rad ale zamie przepisy ograniczenia prdkoci, a go mi daje t kartk egzaminacyjn, i mwi "ju pani zdaa jak bdziemy niedaleko orodka to powiem pani eby pani zwolnia eby to jako wygldao"
I tak pojechaam L-k egzaminacyjn bezpiecznie szybko, amic przepisy i wysiadajc z samochodu egzaminacyjnego instruktor zapyta: "stracone prawko za punkty?"
odp: "motocyklistka"
instr: " wida e potrafi pani jedzi - 1 podejcie?"
odp: "na samochd 5"
instr: "niemoliwe, co byo nie tak?"
wytumaczenia e zbyt szybka jazda i przyzwyczajenia z motocykla, a jak wspomniaam o kursie bezpiecznej jazdy w devil-cars.pl to stwierdzi, e to naprawd dobry pomys na douczenie si prawdziwej jazdy i e sam kiedy prowadzi takie kursy.

Powodzenia ycz wszystkim stresujcym si, nie ma si czego ba, tylko trzeba pilnowa ogranicze, przestrzega przepisw, jeeli uczestniczysz w wypadku, nie ze swojej winy, zachowaj zimn krew, pamitaj egzaminator na Ciebie patrzy. Jeeli ju doszo do wypadku zazwyczaj nie jest to twoja wina, egzaminator jest od tego aby do wypadku na drodze z Twojej winy nie byo, wic jeeli bdzie na 99.99% to nie Twoja wina
Informacja ze szkoy bezpiecznej jazdy... Uczysz si rwnie jak zachowywa si w stresujcych przypadkach.
LALKA29 jest offline Zgo do moderatora   Odpowiedz cytujc
Stary 2013-06-25, 11:47   #200
Pani_Dogar
Przyczajenie

Wiadomoci: 3

LALKA29 ale tu subteln reklam zapodaa, chyba nie mylisz, e kto si na to nabierze
A propo egzaminw ja zdaam za drugim razem, pierwszy oblany na grce
Wiadomo na egzaminach rne sytuacje si zdarzaj, ale mwienie, e to wina egzaminatora to ju lekka przesada. Nie potrafisz jedzi, nie zdajesz egzaminu, proste i logiczne.
Pani_Dogar jest offline Zgo do moderatora   Odpowiedz cytujc
Stary 2013-07-10, 13:42   #201
Kasiasta89
Raczkowanie

Wiadomoci: 290

Cytat:
Napisane przez Pani_Dogar Poka wiadomo
LALKA29 ale tu subteln reklam zapodaa, chyba nie mylisz, e kto si na to nabierze
A propo egzaminw ja zdaam za drugim razem, pierwszy oblany na grce
Wiadomo na egzaminach rne sytuacje si zdarzaj, ale mwienie, e to wina egzaminatora to ju lekka przesada. Nie potrafisz jedzi, nie zdajesz egzaminu, proste i logiczne.
Yhy reklama reklam ale egzaminator zawsze w orodku mwi e egzamin pozytywny, a nie e 15 km od orodka a potem mona bezkarnie przepisy ama :P Takiej miemy dawno nie syszaam ale looz .. ja zdaam za 4 razem, z czego tylko raz uwaam e egzaminator mnie uwali na si na uku (tzn raz mi zgas silnik to fakt, ale drugi raz 1 cm zderzaka by pono nad lini, ale jej nie przekroczy), poza tym dwa razy moja wina (wymuszenie i przekroczenie prdkoci).
Kasiasta89 jest offline Zgo do moderatora   Odpowiedz cytujc
Stary 2013-07-15, 16:40   #202
Dekompresja
Raczkowanie

Wiadomoci: 136

Hej, ja ju zdaam ale przyszo mi ciko bo dopiero za 10 razem.
Dekompresja jest offline Zgo do moderatora   Odpowiedz cytujc
Stary 2013-07-15, 23:27   #203
sereniti
Zakorzenienie

Wiadomoci: 3 365

grunt e zdane ja si poddaam po 2 razach ale myl po cichu czy by nie wrci jak tylko skombinuj skd kas
sereniti jest offline Zgo do moderatora   Odpowiedz cytujc
Stary 2013-07-15, 23:31   #204
A_neta1
Zadomowienie

Wiadomoci: 1 105

Ja zdaam dopiero za 8 (ale po 7 poddaam si na prawie 5 msc)
Byam nieprzygotowana, albo nerwy mnie zjaday do koca

Dzi zdaam praktyke na A2 za 1 podejciem. Uczyam si tam, gdzie doszkalaam sie przed ostatnim egzaminem na B.

16.01.2009

A_neta1 jest offline Zgo do moderatora   Odpowiedz cytujc
Stary 2013-07-20, 08:53   #205
Alisia88
Raczkowanie

Wiadomoci: 41

Cytat:
Napisane przez shiava Poka wiadomo

Mam kolezanke ktora zdala za 14 razem.
Masakra normalnie. Zajelo jej to ze 3 lata...
Mj ssiad zda za 13 razem
Alisia88 jest offline Zgo do moderatora   Odpowiedz cytujc
Odpowiedz

Nowe wtki na forum Auto Marianna

Ten wtek obecnie przegldaj: 1 (0 uytkownikw i 1 goci)

Zasady wysyania wiadomoci
Nie moesz zakada nowych wtkw
Nie moesz pisa odpowiedzi
Nie moesz dodawa zdj i plikw
Nie moesz edytowa swoich postw

BB code is Wczono
Emotikonki: Wczono
Kod [IMG]: Wczono
Kod HTML: Wyczono

Gorce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:02.