Dieta Strażników Wagi (Weight Watchers) - przepisy + zdjęcia - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-01-27, 20:38   #181
anulka 79
Przyczajenie

Dot.: Dieta Strażników Wagi (Weight Watchers) - przepisy + zdjęcia

Witam dziewczyny.
Od wczoraj razem z mężem liczymy punkty.Mamy nadzieje że wytrzymamy.Czy mogłybyście sprawdzić czy dodrze policzyliśmy punkty jakie nam przysługuję .Mąż waży 90,5 kg przy 170 wzrostu 37 lat jest w domu, a ja 73kg przy 168 cm i wieku 30.Według nas ja 20 punktów ,a mąż 24 czy dobrze.Z góry dziękuje.Mam jeszcze pytanie odnośnie surówki z kiszonej kapusty ile ma i ile udko z królika pieczone w rękawie bez tłuszczu.
anulka 79 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-27, 22:21   #182
orchid3aa
Raczkowanie

GG do orchid3aa

witam również zaczęłam interesować sie tą dietą. mam tylko jedno pytanie Ziarnko Piasku wkleilaś zdjecia takiej tabeli gdzie na podstawie kalorii i tłuszczu wylicza się punkty mam pytanie czy tam gdzie nie ma pkt to znacz że jest zero? bo jak np. cos ma 20kcl i 6 tluszczu to ma 0pkt??

dziękuje i pozdrawiam
orchid3aa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-27, 22:44   #183
zuzek80
Przyczajenie

GG do zuzek80

anulka, wydaje mi sie ze kapusta kiszkona to na bank ma 0, a krolik to nie mam pojecia.

orchid, tam na 6 stronce jest taki kalkulator, mysle ze calkiem przydatna rzecz, z niego wynika ze ma 1pkt.

ale nie chce sie tu madrowac, nie jestem fachowcem...

dzis minal 4 dzien.
zuzek80 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-28, 09:09   #184
orchid3aa
Raczkowanie

GG do orchid3aa

Cytat:
Napisane przez zuzek80 Pokaż wiadomość
anulka, wydaje mi sie ze kapusta kiszkona to na bank ma 0, a krolik to nie mam pojecia.

orchid, tam na 6 stronce jest taki kalkulator, mysle ze calkiem przydatna rzecz, z niego wynika ze ma 1pkt.

ale nie chce sie tu madrowac, nie jestem fachowcem...

dzis minal 4 dzien.

no właśnie o ten kalkulator mi chodzi i tam przy posilku co ma 20 kcl i 6 tłuszczu jest puste pole i nie wiem czy to oznacza ze ten posiłek ma 0 czy co?

Edytowane przez orchid3aa
Czas edycji: 2010-01-28 o 09:39
Stary 2010-01-28, 09:54   #185
zuzek80
Przyczajenie

GG do zuzek80

sorki troche namieszalam...

taki produkt nawet nie istnieje, 6g tluszczu to prawie 60kcal, wiec nie mozliwe ze cos ma 20 dlatego jest puste pole....

a chodzilo mi o ten kalkulator

http://www.webmilhouse.com/pointcalc.php

u mnie dzis 5 dzien

zjedzone sniadanko z 4 pkt
Stary 2010-01-28, 11:11   #186
orchid3aa
Raczkowanie

GG do orchid3aa

no i już wszystko wiem ten kalkulator jest bardzo fajny na pewno się przyda tylko mam pytanko zuzek co oznacza fiber? i 0 1 2 3 4 or more do wyboru bo nie mogę tego przetłumaczy

u mnie 2 dzień i śniadanko 5pkt

Wstępna diagnoza-----> DZIEWCZYNKA
Stary 2010-01-28, 12:22   #187
ziarnko piasku
Zadomowienie

Cześć dziewczynki!

ja tak na szybko

kalkulator wydaje się ok, potem sprawdzę czy dobrze liczy tzn. porównam ze swoim FIBRE - to błonnik,
orchidea - co to za produkt co ma 60kcal i 6g tłuszczu nasyconego??? pamietasz że liczymy tłuszcz nasycony a nie zwykły?? jak nie masz podanej wartości dla tłuszczu nasyconego (saturated fat) to ten zwykły dzielisz na pół.
anulka79 - potem sprawdzę Wam punkty, obiecuję, teraz jestem w biegu
zuzek - cieszę się że dajesz radę, zapisz się on line a dużo ci się sprawa uprości, będziesz miała dostęp do internetowej bazy danych

ja dzisiaj idę pogadać z moją liderką, będę wcześniej żebyśmy miały spokój a moje dziecko nie musiało wariować.

Jakiś dziwny dzień dzisiaj, nie wiem czy to ciśnienie czy coś ale czuję się jakby mi ktoś w łeb dał

------
jeszcze mi się przypomniało
tu kiedyś znalazłam punkty ale coś mi strona nie wchodzi, wy spróbujecie: http://www.deciowo.info/index.php?op...d=22&Itemid=40

i tu jest jeszcze jedno forum z info o WW (ale proszę nie zostawiajcie mnie samej )
http://www.dietomaniacy.fora.pl/ jest tam parę nieścisłości jeśli chodzi o punkty wtedy a teraz ale nie jakieś duże i myślę że spokojnie można z tego korzystać

widzę, że wątek czyta dużo gości - proszę odezwijcie się, im nas wiecej tym raźniej Pozdrawiam!
Isn't it?

ziarnko piasku jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-01-28, 13:20   #188
masza221
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez orchid3aa Pokaż wiadomość
no i już wszystko wiem ten kalkulator jest bardzo fajny na pewno się przyda tylko mam pytanko zuzek co oznacza fiber? i 0 1 2 3 4 or more do wyboru bo nie mogę tego przetłumaczy

u mnie 2 dzień i śniadanko 5pkt
Witam
Ja tak sie przyczutuje temu watkowi. Ale nie stosuje dokladnie tej dietki tylko tak sama sobie dietkuje przy pomocy produktow WW.

A wiec fiber to blonnik jak pytałas

Pozdrawiam
dietowiczka
masza221 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-28, 15:43   #189
orchid3aa
Raczkowanie

GG do orchid3aa

muszę się przyznać że jest mi ciężko liczyć punkty biegam po domu ze stosem kartek analizuje wszystko w lodowce a na koniec i tak nie wiem ile pkt. zastanawiam się ile pkt może mieć np. chleb mojego teścia robi on go sam z mąki orkiszowej i wszystkich zdrowych mąk jest tam tylko 2g mąki pszennej na cały bochenek itp itd sam kisi zakwas jest tam dynia sezam śruta itp itd ile to może mieć pkt taka mała kromke jak na to w ogole patrzeć jest to trudne te pkt.

ja się staram jest mało ale często wybieram produkty chude (dietetyk powiedział mojej teściowej że jak ograniczy dostarczanie tłuszczu organizmowi to ten zacznie spalać to co zgromadził w postać wielkiej fałdy na brzuchu [ta falda to akurat u mnie występuje] ) jem dużo warzyw owoców pije dużo wody ruszam się jem tylko czarny chleb produkcji teścia nie słodzę nie jem fast food'ów ani innych przekąsek i nie brakuje mi tego jestem najedzona nie jem mięsa zastąpiłam je rybą(łosoś makrela dorsz tuńczyk itp) jem owoce moża wszystko w ograniczonej ilości. Nabiał tylko chudy ! no i jaja. Uczę się tych punktów staram sie zwracać na nie uwagę ale czasami to jest nie możliwe zwłaszcza jak ktoś inny gotuje niż ja!

---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ----------

dzisiaj na wadze stanęłam w butach zimowych i było 66 mam nadzieje ze to te buty!!!!!!!!!!!!!!!!!

Wstępna diagnoza-----> DZIEWCZYNKA
Stary 2010-01-28, 20:30   #190
zuzek80
Przyczajenie

GG do zuzek80

Tyle to ja nigdy w zyciu nie wazylam, no chyba ze w podstawowce, ale tego to juz nie pamietaja najstarsi gorale )

Moze zacznij sobie sama gotowac, wtedy bedzie Ci latwiej liczyc. Ja dla meza i mojego malego tez gotuje osobno.

Dzis mija 5 dzien, latwiutko poszlo, ale dzis na gotowych produktach z Asda, bo nie mialam czasu na domowe gotowanie :/

jutro gotuje zupke, bedzie na 2 dni, no i zrobie piers z kurczaka z warzywami.

na sniadanko przewanie jadam kanapki z pomidorem, salata, ogorkiem i 1 jajkiem no i mam megakanapke )

ziarnko no i jak tam na grupie??
Stary 2010-01-28, 21:14   #191
ziarnko piasku
Zadomowienie

schudłam 2.5lbs od ostatniego ważenia 2 tyg temu ale czekam na tzw. catch up czyli pewnie za tydzień waga się odbije nie zwasze jest tak że jak mamy do bani tydzień to waga od razu to pokaże, ale to wychodzi np 2 tyg później

zmieniłam technikę, teraz zaczełam Simply Filling Technique zobaczę przez tydzień, dwa czy trzy jak mi bedzie szło i jak coś to alb przy niej zostanę albo będę punktować każdy dzień osobno. Zdecydowałam się na zmianę bo potrzebuję jakiegoś kopa, czegoś innego i może to mi w tym pomoże

później napiszę na czym ta technika polega

kurde, ja ciągle w biegu...
Isn't it?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-01-29, 08:48   #192
anulka 79
Przyczajenie

Ziarnko Piasku bardzo proszę przelicz nam te punkty bo nie wiemy czy dobrze sobie policzyliśmy bardzo proszę.
Stary 2010-01-29, 09:33   #193
ziarnko piasku
Zadomowienie

Anulka, przepraszam, masz rację nawaliłam

mnie wyszło tak:
dla Ciebie: 20 punktów dziennie (3p za bycie kobietą, 4p za wiek, 11p za wagę , 2p za wzrost)
dla Męża: 28 punktów (9p za wiek, 3p za wiek, 14p za wagę i 2p za wzrost

niech się mąż nie martwi, jak jadł o te 4 p mniej, w końcu do 4 punktów dziennie możemy oszczędzić. I nie przejmuj się jakon będzie szybciej tracił na wadze -faceci to do siebie mają mają więcej mięśni niż my kobiety a to mięśnie spalają nagromadzony tłuszcz
Isn't it?

Edytowane przez ziarnko piasku
Czas edycji: 2010-01-29 o 09:35
Stary 2010-01-29, 10:41   #194
ilina83
Raczkowanie

Witam I ja pragnę do Was dołączyć.
Mam za sobą odchudzanie i 20 kg mniej, ale na innej diecie. Chciałabym zrzucić jeszcze 7 do 10 kg właśnie licząc punkty. Moje pytanie brzmi czy 100 gram kurczaka i 200 gram ma tyle samo punktów? Słyszałam, ze są produkty, których można jeść ile się chce a liczba punktów nie wzrasta, czy wiecie coś na ten temat? Jakie to produkty oprócz owoców i warzyw
Cieszę się, że do Was dołączam
ilina83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-29, 12:52   #195
masza221
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ziarnko piasku Pokaż wiadomość
Oto kolejny przepis na zupę

Butternut Squash, Red Pepper and Soft Cheese Soup (Zupa z dyni piżmowej i czerwonej papryki z twarożkiem) wartość punktowa:1 (z grzankami 2.5 pkt)

Składniki:
1 dynia piżmowa
1 cebula
1 czerwona papryka
1.2 l bulionu warzywnego
100g niskotłuszczowego twarożku
150ml odtłuszczonego mleka
łyżka szczypiorku
szczypta soli i pieprzy do smaku

Dynię obieramy ze skóry, usuwamy gniazdo nasienne i kroimy na nieduże kawałki. Przekładamy do garnka i dolewamy gorący bulion i zagotowujemy.
Dodajemy pokrojoną cebulę i paprykę i wszystko razem dusimy na małym ogniu ok 30 min aż dynia zmięknie.
Po tym czasie zdejmujemy garnek z ognia, zawartość blendujemy dodając 100g niskotłuszcozwego twarożku, stawiamy znów na gaz dolewając 150ml odłuszczonego mleka, przyprawiamy pieprzem i wsypujemy pokrojony szczypiorek. Voila!
Ja dodałam do zupy jeszcze 12,5g grzanek zeby była bardziej sycąca dlatego też zwiększyła się ilość punktów

Zupa jest naprawdę bardzo smaczna. Nawet mój TŻ pochwalił a ona ma zawsze "długie zęby" na jakąkolwiek zupę
Jeszcze mam w planie zrobić zupę z piersią kurczaka i chińskim makaronem noodle, a jutro postaram się wlepić przepis na jedno z moich śniadań.

Czy dynia pizmowa to porprostu butternut czy jeszcze cos do tego?
Nie wiem jak w sklepie szukac
masza221 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-01-29, 13:26   #196
betta69
Przyczajenie

• ziarnko piasku !!! Proszę oblicz mi punkty, też chcę zacząć walczyć z Wami : a więc : kobieta,40 lat,waga:92 ,wzrost:171,praca siedząca
betta69 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-29, 17:39   #197
karadka
Zadomowienie

Smile Dot.: Dieta Strażników Wagi (Weight Watchers) - przepisy + zdjęcia

witam was serdecznie, ostatnio w jakiejs gazecie byla historia pani ktora schudla 40 kg w rok i to wlasnie dzieki tej diecie, nigdy wczesniej o tym nie slyszalam i zaczelam dzisiaj szperac w necie, z checia bym sie przylaczyla, ciekawa jestem czy sa te spotkania w irlandii?
mam zamiar zaczac za tydzien ( jade jutro na kilka dni do polski - wiec polskiego mieska sobie nie odmowie ale po powrocie zamierzam cos w koncu ze soba zrobic!!! z tego co wyliczylam to jakies 21-22 punkty dziennie ale mysle ze jak przy 20 zostane to mi na dobre wyjdzie jak wroce to mam nadzieje ze bedziemy sie razem wspierac

pozdrawiam Ws serdecznie i powodzenia!
karadka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-29, 17:47   #198
anulka 79
Przyczajenie

Dzięki Ziarnko Piasku mąż się ucieszy że może troche więcej zjeść.Coraz bardziej nam się podoba ta dieta.
Napiszcie jeszcze jakieś przepisy obiadowe jak przyrządzacie kurczaka albo inne mięso.
Stary 2010-01-30, 14:25   #199
ziarnko piasku
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez betta69 Pokaż wiadomość
  • ziarnko piasku !!! Proszę oblicz mi punkty, też chcę zacząć walczyć z Wami : a więc : kobieta,40 lat,waga:92 ,wzrost:171,praca siedząca
betta69 - wyszło mi 22 punkty na dzień, zaprawszam do nas, razem damy radę

Cytat:
Napisane przez karadka Pokaż wiadomość
witam was serdecznie, ostatnio w jakiejs gazecie byla historia pani ktora schudla 40 kg w rok i to wlasnie dzieki tej diecie, nigdy wczesniej o tym nie slyszalam i zaczelam dzisiaj szperac w necie, z checia bym sie przylaczyla, ciekawa jestem czy sa te spotkania w irlandii?
mam zamiar zaczac za tydzien ( jade jutro na kilka dni do polski - wiec polskiego mieska sobie nie odmowie ale po powrocie zamierzam cos w koncu ze soba zrobic!!! z tego co wyliczylam to jakies 21-22 punkty dziennie ale mysle ze jak przy 20 zostane to mi na dobre wyjdzie jak wroce to mam nadzieje ze bedziemy sie razem wspierac

pozdrawiam Ws serdecznie i powodzenia!
w takim razie czekamy na Ciebie nie wiem, czy te spotkania są w iranlandii, najlepiej wygoogluj sobie jak jesteś w IRL i jak będą to pierwszy link (albo jeden z pierwszych) cię tam zaprowadzi

Cytat:
Napisane przez anulka 79 Pokaż wiadomość
Dzięki Ziarnko Piasku mąż się ucieszy że może troche więcej zjeść.Coraz bardziej nam się podoba ta dieta.
Napiszcie jeszcze jakieś przepisy obiadowe jak przyrządzacie kurczaka albo inne mięso.
Anulko, napiszę więcej, potrzebuję tylko czasu wczoraj wrócił mój narzeczony z Polski, nie widzieliśmy się prawie 2 tyg ale napewno napiszę. No ja już dawno Strażników Wagi przestałam nazywać dietą - to styl życia, jak wam nawyki wejdą w krew to zobaczycie jakie to wszystko proste. Ja każdy produkt w sklepie sprawdzam pod względem zawartości tłuszczu nasyconego - nie wiem ile ma punktów ale jak widzę że tłuszczu dużo to odkładam spowrotem

Poza tym - BUDZĘ SIĘ DO ŻYCIA dnia przybyło i ja już się czuje deczko lepiej, mam nadzieję że już niedługo dam radę wczesniej wstawać, poćwiczyć i ten topik wróci do życia bo będę tu pisać i pisać
Isn't it?

Stary 2010-01-30, 20:44   #200
zuzek80
Przyczajenie

GG do zuzek80

jutro mija moj pierwszy tydzien . Sama jestem ciekawa rannej wagi, mysle jednak ze nie schudlam za duzo, jednak czuje sie o wiele lzejsza. Jakas taka radosniejsza

Od piatku wracam do pracy wiec bede miec troche ruchu, bo ten tydzien praktycznie przesiedzialam w domu, wiec nawet nie bylo jak spalic.

Tydzien minal bardzo fajnie, nie bylo napadow obzarstwa ani panicznego uczucia glodu.....fajnie, lekko i przyjemnie.
Stary 2010-01-31, 13:34   #201
zuzek80
Przyczajenie

GG do zuzek80

schudlam 1kg, nie za duzo i nie za malo. Mysle ze dopiero po miesiacu mozna mowic czy sa efekty czy nie, 1tydz to za ktorko, bo moze schudlam wiecej ale wiecej tez pilam i mam duzo wody w sobie. Bede kontynuowac ta diete, bo podoba mi sie idobrze sie czuje. ZObaczymy co bedzie po miesiacu.

Mialam tez bardzo malo ruchu wiec to pewnie tez jest powodem. Ten tydzien ebdzie inny, wracam do pracy wiec napewno sie tam poruszam.

Teraz ide z malym na spacerek, dotlenic sie, powodzenia dziewczyny
Stary 2010-02-01, 08:38   #202
ilina83
Raczkowanie

Witam was Kobitki i Panowie jeśli tutaj są
Dzisiaj jest mój pierwszy dzień Żeby było mi łatwiej układam sobie posiłki na cały tydzień. I już mam mały problem bo mam liste produktów, ale dość kipesko opisana. Powiedzcie proszę ile ma pierś z kurczaka gotowana na parze, ile smażona w panierce, a ile bez panierki, bo nie mogę tego wyczytać.
Obliczyłam sobie, że muszę zjadać 18 punktów. Kobitka 27 lat, 65 kg, praca siedząca, ale chodzę 3-4 razy w tygodniu na siłownie i daje sobie niezły wycisk (spalam około 800 kalorii).
Napiszcie proszę co z tą kuricą bo stanęłam w miejscu
Pozdrawiam Was serdecznie i życzę miłego dnia
Stary 2010-02-01, 10:51   #203
ziarnko piasku
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zuzek80 Pokaż wiadomość
schudlam 1kg, nie za duzo i nie za malo. Mysle ze dopiero po miesiacu mozna mowic czy sa efekty czy nie, 1tydz to za ktorko, bo moze schudlam wiecej ale wiecej tez pilam i mam duzo wody w sobie. Bede kontynuowac ta diete, bo podoba mi sie idobrze sie czuje. ZObaczymy co bedzie po miesiacu.

Mialam tez bardzo malo ruchu wiec to pewnie tez jest powodem. Ten tydzien ebdzie inny, wracam do pracy wiec napewno sie tam poruszam.

Teraz ide z malym na spacerek, dotlenic sie, powodzenia dziewczyny
Zuzek - GRATULUJĘ! 1kg to bardzo dobry wynik! w tym tempie chudniesz bezpiecznie i trwale oby tak dalej

Cytat:
Napisane przez ilina83 Pokaż wiadomość
Witam was Kobitki i Panowie jeśli tutaj są
Dzisiaj jest mój pierwszy dzień Żeby było mi łatwiej układam sobie posiłki na cały tydzień. I już mam mały problem bo mam liste produktów, ale dość kipesko opisana. Powiedzcie proszę ile ma pierś z kurczaka gotowana na parze, ile smażona w panierce, a ile bez panierki, bo nie mogę tego wyczytać.
Obliczyłam sobie, że muszę zjadać 18 punktów. Kobitka 27 lat, 65 kg, praca siedząca, ale chodzę 3-4 razy w tygodniu na siłownie i daje sobie niezły wycisk (spalam około 800 kalorii).
Napiszcie proszę co z tą kuricą bo stanęłam w miejscu
Pozdrawiam Was serdecznie i życzę miłego dnia
Pierś z kurczaka to 2.5 punkta, panierkę musiałąbyś liczyć osobno, czyli osobno jajko dodać (jedno 2p ale na jedną pierś to nie wiem, o.5p?) osobno bułka tarta i osobno tłuszcz który jest wchłaniany podczas smażenia - ulalala - tu by było dużo nie wiem co napisać bo ja nie smażę już het het czasu, czasami dla mojego faceta a ja jem grilowane bez tłusczu, zazwyczaj dodane do jakiejś sałatki z makaronem albo ten kurczak w sosie na który podawałam przepis.

Zrobiłam zdjecie mojego chilli con carne, postaram się w końcu wstawić przepis
Isn't it?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-02-01, 11:26   #204
ilina83
Raczkowanie

Dziękuję Ci Ziarnko za odpowiedź. Mam jeszcze jedno pytanko, podobno są produkty, których punktacja nie zwiększa się ze względu na zjadaną ilość, czy to prawda? i ewentualnie jakie to produkty? z tego co wyczytałam to jest to właśnie pierś z kurczaka.
Stary 2010-02-01, 18:47   #205
misiutek
Przyczajenie

Witam wszystkich
Z dniem dzisiejszym przystąpiłam do stosowania diety (zainspirowała mnie Pani, która dokonała cudu zmniejszenia wagi o 43 kg). Nie muszę aż tyle, ale chciałabym przynajmniej coś. Przeczytałam większość postów w tym temacie, jestem pod wielkim wrażeniem. Skorzystam z zamieszczonych przepisów. Nie wiem co z tego wyjdzie, bo zawsze liczyłam kalorie a nie punkty. Wyszło mi z obliczeń, że mogę zjeść 20. Mam nadzieję, że coś z tego wyjdzie. Pozdrawiam i życzę wszystkim wytrwałości.
misiutek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-01, 19:52   #206
malina554
Przyczajenie

Cześć
Z początkiem nowego roku postanowiłam się wziąć za swoją figurę bo nie za dobrze się z nia czuję(160cm 77 waga )
Zakupiłam już stepper i codziennie na im " chodzę ". Cieszę się bo waga przestała rosnać no i zaczeły pojawiać się lekki zarysy mięśni. Po przeczytaniu artykułu w gazecie o dziewczynie która schudła 43 kg. postanowilam poszukać coś o diecie którą stosowała, tak też trafiłam na tą stronkę. Mam nadzieję że będę mogła liczyć na Waszą pomoc. Pozdrawiam wszystkich.

---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ----------

dziewczyny czy można gdzies kupic ksiazke o tej diecie żyby były w niej produkty i odpowiadajace im punkty. bede wdzieczna za pomoc.
malina554 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-01, 21:24   #207
iwonaZG
Raczkowanie

a co na to że nie "zjadasz " wszystkich swoich punktów Twoja instruktorka?
ja od 5 dni jestem na diecie WW, ale moja instruktorka naciska żebym zjadała wszystkie punkty i żebym zbyt szybko nie gubiła wagi bo to może odbić się na zdrowiu - a ja w pięć dni już schudłam 2,5 kg

---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ----------

Oj, z rozpędu zapytałam o wątek wyrwany z kontekstu.
Ziarenko z tego co tu czytam nie zjadasz wszystkich punktów i spadek wagi też masz powyżej 1 kg tygodniowo, moja instruktorka ( kontaktuję się z nią telefonicznie i mailowo) przestrzega mnie przed zbyt szybką utratą wagi i mówi ,że jeśli będę miała ubytek wagi powyżej 1,5 kg to powinnam zwiększyć ilość punktów.
iwonaZG jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-02, 00:05   #208
ziarnko piasku
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ilina83 Pokaż wiadomość
Dziękuję Ci Ziarnko za odpowiedź. Mam jeszcze jedno pytanko, podobno są produkty, których punktacja nie zwiększa się ze względu na zjadaną ilość, czy to prawda? i ewentualnie jakie to produkty? z tego co wyczytałam to jest to właśnie pierś z kurczaka.
napewno są to warzywa a pierś z kurczaka sprawdzę jutro w bazie dancyh to odpiszę napewno bo dzisiaj padam już na pysk

Cytat:
Napisane przez misiutek Pokaż wiadomość
Witam wszystkich
Z dniem dzisiejszym przystąpiłam do stosowania diety (zainspirowała mnie Pani, która dokonała cudu zmniejszenia wagi o 43 kg). Nie muszę aż tyle, ale chciałabym przynajmniej coś. Przeczytałam większość postów w tym temacie, jestem pod wielkim wrażeniem. Skorzystam z zamieszczonych przepisów. Nie wiem co z tego wyjdzie, bo zawsze liczyłam kalorie a nie punkty. Wyszło mi z obliczeń, że mogę zjeść 20. Mam nadzieję, że coś z tego wyjdzie. Pozdrawiam i życzę wszystkim wytrwałości.
witam i zapraszam do wątku, razem damy radę

Cytat:
Napisane przez malina554 Pokaż wiadomość
Cześć
Z początkiem nowego roku postanowiłam się wziąć za swoją figurę bo nie za dobrze się z nia czuję(160cm 77 waga )
Zakupiłam już stepper i codziennie na im " chodzę ". Cieszę się bo waga przestała rosnać no i zaczeły pojawiać się lekki zarysy mięśni. Po przeczytaniu artykułu w gazecie o dziewczynie która schudła 43 kg. postanowilam poszukać coś o diecie którą stosowała, tak też trafiłam na tą stronkę. Mam nadzieję że będę mogła liczyć na Waszą pomoc. Pozdrawiam wszystkich.

---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ----------

dziewczyny czy można gdzies kupic ksiazke o tej diecie żyby były w niej produkty i odpowiadajace im punkty. bede wdzieczna za pomoc.
nic nie wiem o ksiażkach, zresztą mieszkam w UK, wyżej podawałam link do forum dietomaniaków, tam może zajrzyj i znajdziesz coś więcej

Cytat:
Napisane przez iwonaZG Pokaż wiadomość
a co na to że nie "zjadasz " wszystkich swoich punktów Twoja instruktorka?
ja od 5 dni jestem na diecie WW, ale moja instruktorka naciska żebym zjadała wszystkie punkty i żebym zbyt szybko nie gubiła wagi bo to może odbić się na zdrowiu - a ja w pięć dni już schudłam 2,5 kg

---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ----------

Oj, z rozpędu zapytałam o wątek wyrwany z kontekstu.
Ziarenko z tego co tu czytam nie zjadasz wszystkich punktów i spadek wagi też masz powyżej 1 kg tygodniowo, moja instruktorka ( kontaktuję się z nią telefonicznie i mailowo) przestrzega mnie przed zbyt szybką utratą wagi i mówi ,że jeśli będę miała ubytek wagi powyżej 1,5 kg to powinnam zwiększyć ilość punktów.
nie zjadam wszystkich punktów?? może wyczytałaś to gdzieś na poczatku... spojrzałaś na datę postu? ja w ciągu prawie roku tylko 2 razy schudłam więcej niż kilogram tygodniowo! raz było to 4.5lbs i raz 3.5lbs poza tym zawsze jest minus 1lb, minus 2lbs (2.5lbs) ja nie tracę wagi szybko, moja liderka natomiast mówi że jest w stanie stracić do 5lbs tygodniowo ale i jest też w stanie tyle przybrać w tydzień ja tracę powoli ale jak się nie pilnuję to nie wrzucę naraz 5lbs w tydzień tylko też 1 czy 2 rozumiesz o co mi chodzi? każdy organizm jest inny i tyle... jak ćwiczyłam 30day shred to w 30 dni ubyło mnie tylko 0.5lb (200 parę gram) ale poleciało sporo centymetrów a są ludzie któzy w ciagu miesiąca przy tych cwiczeniach tracili po 7kg! każdy z nas jest inny i tyle. Ja wiem, że tracę kilogramy w sposób mądry i trwały, nie szaleję, nie spadam poniżej 14 punktów na dzień i nie oszczedzam ich wiecej niż 4 dziennie pozwalam sobie na słodycze, jak mam ochotę na chleb to go jem, nie zrezygnowałam z makaronów czy ziemniaków - pisze, bo wiem że wiele osób jak przechodzi na dietę to wystrzegają się: słodyczy, makaronów, ziemniaków itd - ja jem wszystko w granicach rozsądku - waga kuchenna moim przyjacielem i jestem szczęśliwa!
Isn't it?

Stary 2010-02-02, 09:59   #209
ilina83
Raczkowanie

A u mnie znów problem
Zaplanowałam sobie sałatkę:
tuńczyk w sosie własnym
jajko x3
majonez x 1 łyżka
jogurt naturalny 1/2 kubka
kukurydza 100 g
papryka
kuskus 1/2 szkl nieugotowanego

z moich obliczeń wychodzi 27 p i teraz nie wiem jak obliczyć sobie ile punktów ma porcja, którą zabieram do pracy, czy mam to obliczyć proporcjonalnie? Czy jak? Wyliczyłam sobie, że jest to około 3 P

Teraz tak myśle, że może zrobię ją bez jajek, bo jajuszka to jakaś masakra punktowa jest

Edytowane przez ilina83
Czas edycji: 2010-02-02 o 10:05
Stary 2010-02-02, 12:28   #210
malina554
Przyczajenie

dziekuje ziarenko pisaku za wiadomosc. powiedz mi skad u Ciebie taka silna wola? ja po kilku dniach tracilam wiare i wracalam do starych nawykow , moze tym razem bedzie lepiej
malina554 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości