|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#181 |
Przyczajenie
|
Dot.: Dieta Strażników Wagi (Weight Watchers) - przepisy + zdjęcia
Witam dziewczyny.
Od wczoraj razem z mężem liczymy punkty.Mamy nadzieje że wytrzymamy.Czy mogłybyście sprawdzić czy dodrze policzyliśmy punkty jakie nam przysługuję .Mąż waży 90,5 kg przy 170 wzrostu 37 lat jest w domu, a ja 73kg przy 168 cm i wieku 30.Według nas ja 20 punktów ,a mąż 24 czy dobrze.Z góry dziękuje.Mam jeszcze pytanie odnośnie surówki z kiszonej kapusty ile ma i ile udko z królika pieczone w rękawie bez tłuszczu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#182 |
Raczkowanie
|
witam
![]() dziękuje i pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#183 |
Przyczajenie
|
anulka, wydaje mi sie ze kapusta kiszkona to na bank ma 0, a krolik to nie mam pojecia.
orchid, tam na 6 stronce jest taki kalkulator, mysle ze calkiem przydatna rzecz, z niego wynika ze ma 1pkt. ale nie chce sie tu madrowac, nie jestem fachowcem... dzis minal 4 dzien. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#184 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
no właśnie o ten kalkulator mi chodzi ![]() ![]() Edytowane przez orchid3aa Czas edycji: 2010-01-28 o 09:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#185 |
Przyczajenie
|
sorki troche namieszalam...
taki produkt nawet nie istnieje, 6g tluszczu to prawie 60kcal, wiec nie mozliwe ze cos ma 20 ![]() a chodzilo mi o ten kalkulator http://www.webmilhouse.com/pointcalc.php u mnie dzis 5 dzien ![]() zjedzone sniadanko z 4 pkt ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#186 |
Raczkowanie
|
no i już wszystko wiem ten kalkulator jest bardzo fajny
![]() ![]() ![]() u mnie 2 dzień i śniadanko 5pkt
![]() |
#187 |
Zadomowienie
|
Cześć dziewczynki!
ja tak na szybko ![]() kalkulator wydaje się ok, potem sprawdzę czy dobrze liczy tzn. porównam ze swoim ![]() orchidea - co to za produkt co ma 60kcal i 6g tłuszczu nasyconego??? pamietasz że liczymy tłuszcz nasycony a nie zwykły?? jak nie masz podanej wartości dla tłuszczu nasyconego (saturated fat) to ten zwykły dzielisz na pół. anulka79 - potem sprawdzę Wam punkty, obiecuję, teraz jestem w biegu ![]() zuzek - cieszę się że dajesz radę, zapisz się on line a dużo ci się sprawa uprości, będziesz miała dostęp do internetowej bazy danych ![]() ja dzisiaj idę pogadać z moją liderką, będę wcześniej żebyśmy miały spokój a moje dziecko nie musiało wariować. Jakiś dziwny dzień dzisiaj, nie wiem czy to ciśnienie czy coś ale czuję się jakby mi ktoś w łeb dał ![]() ------ jeszcze mi się przypomniało tu kiedyś znalazłam punkty ale coś mi strona nie wchodzi, wy spróbujecie: http://www.deciowo.info/index.php?op...d=22&Itemid=40 i tu jest jeszcze jedno forum z info o WW (ale proszę nie zostawiajcie mnie samej ![]() http://www.dietomaniacy.fora.pl/ jest tam parę nieścisłości jeśli chodzi o punkty wtedy a teraz ale nie jakieś duże i myślę że spokojnie można z tego korzystać ![]() widzę, że wątek czyta dużo gości - proszę odezwijcie się, im nas wiecej tym raźniej ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#188 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja tak sie przyczutuje temu watkowi. Ale nie stosuje dokladnie tej dietki tylko tak sama sobie dietkuje przy pomocy produktow WW. A wiec fiber to blonnik jak pytałas ![]() Pozdrawiam dietowiczka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#189 |
Raczkowanie
|
muszę się przyznać że jest mi ciężko liczyć punkty biegam po domu ze stosem kartek analizuje wszystko w lodowce a na koniec i tak nie wiem ile pkt. zastanawiam się ile pkt może mieć np. chleb mojego teścia robi on go sam z mąki orkiszowej i wszystkich zdrowych mąk jest tam tylko 2g mąki pszennej na cały bochenek itp itd sam kisi zakwas jest tam dynia sezam śruta itp itd ile to może mieć pkt taka mała kromke jak na to w ogole patrzeć jest to trudne te pkt.
ja się staram jest mało ale często wybieram produkty chude (dietetyk powiedział mojej teściowej że jak ograniczy dostarczanie tłuszczu organizmowi to ten zacznie spalać to co zgromadził w postać wielkiej fałdy na brzuchu [ta falda to akurat u mnie występuje] ) jem dużo warzyw owoców pije dużo wody ruszam się jem tylko czarny chleb produkcji teścia nie słodzę nie jem fast food'ów ani innych przekąsek i nie brakuje mi tego jestem najedzona nie jem mięsa zastąpiłam je rybą(łosoś makrela dorsz tuńczyk itp) jem owoce moża wszystko w ograniczonej ilości. Nabiał tylko chudy ! no i jaja. Uczę się tych punktów staram sie zwracać na nie uwagę ale czasami to jest nie możliwe zwłaszcza jak ktoś inny gotuje niż ja! ---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ---------- dzisiaj na wadze stanęłam w butach zimowych i było 66 mam nadzieje ze to te buty!!!!!!!!!!!!!!!!!
![]() |
#190 |
Przyczajenie
|
Tyle to ja nigdy w zyciu nie wazylam, no chyba ze w podstawowce, ale tego to juz nie pamietaja najstarsi gorale
![]() Moze zacznij sobie sama gotowac, wtedy bedzie Ci latwiej liczyc. Ja dla meza i mojego malego tez gotuje osobno. Dzis mija 5 dzien, latwiutko poszlo, ale dzis na gotowych produktach z Asda, bo nie mialam czasu na domowe gotowanie :/ jutro gotuje zupke, bedzie na 2 dni, no i zrobie piers z kurczaka z warzywami. na sniadanko przewanie jadam kanapki z pomidorem, salata, ogorkiem i 1 jajkiem no i mam megakanapke ![]() ziarnko no i jak tam na grupie?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#191 |
Zadomowienie
|
schudłam 2.5lbs od ostatniego ważenia 2 tyg temu
![]() ![]() zmieniłam technikę, teraz zaczełam Simply Filling Technique ![]() ![]() później napiszę na czym ta technika polega kurde, ja ciągle w biegu...
![]() |
![]() |
#192 |
Przyczajenie
|
Ziarnko Piasku bardzo proszę przelicz nam te punkty bo nie wiemy czy dobrze sobie policzyliśmy bardzo proszę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#193 |
Zadomowienie
|
Anulka, przepraszam, masz rację nawaliłam
![]() mnie wyszło tak: dla Ciebie: 20 punktów dziennie (3p za bycie kobietą, 4p za wiek, 11p za wagę ![]() dla Męża: 28 punktów (9p za wiek, 3p za wiek, 14p za wagę i 2p za wzrost niech się mąż nie martwi, jak jadł o te 4 p mniej, w końcu do 4 punktów dziennie możemy oszczędzić. I nie przejmuj się jakon będzie szybciej tracił na wadze -faceci to do siebie mają ![]()
It's how you pick yourself up. That's the real challenge. Isn't it? Edytowane przez ziarnko piasku Czas edycji: 2010-01-29 o 09:35 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#194 |
Raczkowanie
|
Witam
![]() Mam za sobą odchudzanie i 20 kg mniej, ale na innej diecie. Chciałabym zrzucić jeszcze 7 do 10 kg właśnie licząc punkty. Moje pytanie brzmi czy 100 gram kurczaka i 200 gram ma tyle samo punktów? Słyszałam, ze są produkty, których można jeść ile się chce a liczba punktów nie wzrasta, czy wiecie coś na ten temat? Jakie to produkty oprócz owoców i warzyw ![]() Cieszę się, że do Was dołączam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#195 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Czy dynia pizmowa to porprostu butternut czy jeszcze cos do tego? Nie wiem jak w sklepie szukac ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#196 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#197 |
Zadomowienie
|
![]()
witam was serdecznie, ostatnio w jakiejs gazecie byla historia pani ktora schudla 40 kg w rok i to wlasnie dzieki tej diecie, nigdy wczesniej o tym nie slyszalam i zaczelam dzisiaj szperac w necie, z checia bym sie przylaczyla, ciekawa jestem czy sa te spotkania w irlandii?
mam zamiar zaczac za tydzien ( jade jutro na kilka dni do polski - wiec polskiego mieska sobie nie odmowie ![]() ![]() ![]() pozdrawiam Ws serdecznie i powodzenia! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#198 |
Przyczajenie
|
Dzięki Ziarnko Piasku mąż się ucieszy że może troche więcej zjeść.Coraz bardziej nam się podoba ta dieta.
Napiszcie jeszcze jakieś przepisy obiadowe jak przyrządzacie kurczaka albo inne mięso. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#199 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Poza tym - BUDZĘ SIĘ DO ŻYCIA ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#200 |
Przyczajenie
|
jutro mija moj pierwszy tydzien . Sama jestem ciekawa rannej wagi, mysle jednak ze nie schudlam za duzo, jednak czuje sie o wiele lzejsza. Jakas taka radosniejsza
![]() Od piatku wracam do pracy wiec bede miec troche ruchu, bo ten tydzien praktycznie przesiedzialam w domu, wiec nawet nie bylo jak spalic. Tydzien minal bardzo fajnie, nie bylo napadow obzarstwa ani panicznego uczucia glodu.....fajnie, lekko i przyjemnie. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#201 |
Przyczajenie
|
schudlam 1kg, nie za duzo i nie za malo. Mysle ze dopiero po miesiacu mozna mowic czy sa efekty czy nie, 1tydz to za ktorko, bo moze schudlam wiecej ale wiecej tez pilam i mam duzo wody w sobie. Bede kontynuowac ta diete, bo podoba mi sie idobrze sie czuje. ZObaczymy co bedzie po miesiacu.
Mialam tez bardzo malo ruchu wiec to pewnie tez jest powodem. Ten tydzien ebdzie inny, wracam do pracy wiec napewno sie tam poruszam. ![]() Teraz ide z malym na spacerek, dotlenic sie, powodzenia dziewczyny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#202 |
Raczkowanie
|
Witam was Kobitki i Panowie jeśli tutaj są
![]() Dzisiaj jest mój pierwszy dzień ![]() Obliczyłam sobie, że muszę zjadać 18 punktów. Kobitka 27 lat, 65 kg, praca siedząca, ale chodzę 3-4 razy w tygodniu na siłownie i daje sobie niezły wycisk (spalam około 800 kalorii). Napiszcie proszę co z tą kuricą bo stanęłam w miejscu ![]() Pozdrawiam Was serdecznie i życzę miłego dnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#203 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Zrobiłam zdjecie mojego chilli con carne, postaram się w końcu wstawić przepis ![]()
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#204 |
Raczkowanie
|
Dziękuję Ci Ziarnko za odpowiedź. Mam jeszcze jedno pytanko, podobno są produkty, których punktacja nie zwiększa się ze względu na zjadaną ilość, czy to prawda? i ewentualnie jakie to produkty? z tego co wyczytałam to jest to właśnie pierś z kurczaka.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#205 |
Przyczajenie
|
Witam wszystkich
Z dniem dzisiejszym przystąpiłam do stosowania diety (zainspirowała mnie Pani, która dokonała cudu zmniejszenia wagi o 43 kg). Nie muszę aż tyle, ale chciałabym przynajmniej coś. Przeczytałam większość postów w tym temacie, jestem pod wielkim wrażeniem. Skorzystam z zamieszczonych przepisów. Nie wiem co z tego wyjdzie, bo zawsze liczyłam kalorie a nie punkty. Wyszło mi z obliczeń, że mogę zjeść 20. Mam nadzieję, że coś z tego wyjdzie. Pozdrawiam i życzę wszystkim wytrwałości. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#206 |
Przyczajenie
|
Cześć
Z początkiem nowego roku postanowiłam się wziąć za swoją figurę bo nie za dobrze się z nia czuję(160cm 77 waga ) Zakupiłam już stepper i codziennie na im " chodzę ". Cieszę się bo waga przestała rosnać no i zaczeły pojawiać się lekki zarysy mięśni. Po przeczytaniu artykułu w gazecie o dziewczynie która schudła 43 kg. postanowilam poszukać coś o diecie którą stosowała, tak też trafiłam na tą stronkę. Mam nadzieję że będę mogła liczyć na Waszą pomoc. Pozdrawiam wszystkich. ---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ---------- dziewczyny czy można gdzies kupic ksiazke o tej diecie żyby były w niej produkty i odpowiadajace im punkty. bede wdzieczna za pomoc. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#207 |
Raczkowanie
|
a co na to że nie "zjadasz " wszystkich swoich punktów Twoja instruktorka?
ja od 5 dni jestem na diecie WW, ale moja instruktorka naciska żebym zjadała wszystkie punkty i żebym zbyt szybko nie gubiła wagi bo to może odbić się na zdrowiu - a ja w pięć dni już schudłam 2,5 kg ---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ---------- Oj, z rozpędu zapytałam o wątek wyrwany z kontekstu. Ziarenko z tego co tu czytam nie zjadasz wszystkich punktów i spadek wagi też masz powyżej 1 kg tygodniowo, moja instruktorka ( kontaktuję się z nią telefonicznie i mailowo) przestrzega mnie przed zbyt szybką utratą wagi i mówi ,że jeśli będę miała ubytek wagi powyżej 1,5 kg to powinnam zwiększyć ilość punktów. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#208 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#209 |
Raczkowanie
|
A u mnie znów problem
![]() Zaplanowałam sobie sałatkę: tuńczyk w sosie własnym jajko x3 majonez x 1 łyżka jogurt naturalny 1/2 kubka kukurydza 100 g papryka kuskus 1/2 szkl nieugotowanego z moich obliczeń wychodzi 27 p i teraz nie wiem jak obliczyć sobie ile punktów ma porcja, którą zabieram do pracy, czy mam to obliczyć proporcjonalnie? Czy jak? Wyliczyłam sobie, że jest to około 3 P Teraz tak myśle, że może zrobię ją bez jajek, bo jajuszka to jakaś masakra punktowa jest ![]() Edytowane przez ilina83 Czas edycji: 2010-02-02 o 10:05 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#210 |
Przyczajenie
|
dziekuje ziarenko pisaku za wiadomosc. powiedz mi skad u Ciebie taka silna wola? ja po kilku dniach tracilam wiare i wracalam do starych nawykow , moze tym razem bedzie lepiej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:18.