Mamusie lipcowo - sierpniowe 2009 - "9 miesięcy stwarzania małego świata" - część 4 - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-04-25, 16:26   #181
Karolinak82
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lipcowo - sierpniowe 2009 - "9 miesięcy stwarzania małego świata" - cz

Cytat:
Napisane przez majka versace Pokaż wiadomość
Dziękuje A te wypowiedzi padły z ust kolegi (!) który w swoim mniemaniu wie wszystko najlepiej. Niemniej jednak takie uwagi wygłaszane w szerszym gronie potrafią wyprowadzić z równowagi.
A to jeszcze lepiej Faceci wszystko wiedzą najlepiej już ustaliłysmy że im brakuje troszkę rozumku

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
mnie irytują jeszcze gadki nt. brzucha czy ma sie mały czy duzy, czy ktos mial podobny, i w którym miesiacu, czy sie jest grubym itp.
Ja wczoraj pierwszy raz usłyszałam że mam mały brzuch...kumpela miała większy brzuch w ciąży ode mnie
A moja Mama zawsze jak jakaś jej koleżankę spotykamy to mówi...zobacz mojego grubaska...na co mowię że mam brzuch a nie jestem gruba...na co Mama odpowiada że ona tylko tak pieszczotliwie mówi
Stary 2009-04-25, 16:34   #182
Ania0104
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lipcowo - sierpniowe 2009 - "9 miesięcy stwarzania małego świata" - cz

Cytat:
Napisane przez anusia_82 Pokaż wiadomość
Witam Mamuśki
Długo mnie nie było, dużo się działo. Moi przyjaciele wzięli ślub mój brat złamał obojczyk( więc trzeba się nim opiekować - zamęczy wszystkich swoim jojczeniem) a ja ciągle martwię się budową. Ale dziś siedzę w domku bo w poniedziałek mam do zdania testy na prawko (stare straciły ważność) więc muszę się pouczyć...ale mi się nie chce
Dziś mam studniówkę tak jak Miramej
A poza tym nie nadrobię pewnie zaległości, ale obiecuję poprawę więc proszę nie bijcie za tą nieobecność
Na dokładkę wczorajsze zakupy dla synusia
witaj anusiu
ucz się pilnie i zdaj te testy ... my oczywiscie będziemy trzymać!
Gratuluję z okazji studniówki
Zakupki śliczne!!!! ... mam nadzieję, ze juz nas tak nie zaniedbasz
Cytat:
Napisane przez Karolinak82 Pokaż wiadomość
A tu bluza z All dla Zuzi
cudna!!!
Cytat:
Cześć i czołem.
U nas wszystko dobrze, jeszcze tylko następny tydzień 3 dni pracy (bo przez dwa dni mam wizyty z położną i w szpitalu więc mam 2 dni wolne ). A potem URLOP przez 2,5 tygodnia!!! Z tym że wybieramy się do Polski z wizytą na 2 tygodnie. Mamy dwóch chrześniaków (ja i mąż) i obaj mają w tym roku Komunie, więc wydatek spory akurat w takim momencie ale cóż... Przy okazji pobytu w Pl pójde do gina i na usg 3D

Co do wózka to mamy Mamas&Papas Skate. Troche mi przykro bo jak znajomi się dowiedzieli ile dalismy za wózek to mówią że oszalelismy że przecież są tańsze i że dziecko wyrośnie szybko. Ja wiem że są tańsze ale to badziewie było. Ale są niektórzy tacy mądrzy że mówią że za tą kase to można samochód kupić. To prawda, tutaj auta są bardzo tanie (nasze kosztowało niewiele wiecej) ale co to wogóle za porównanie jest. My nie żałujemy zakupu i cieszymy się że nasz synek będzie miał wygodny i bezpieczny wózeczek. A ludzie są czasem głupi....
gadaniem się nie przejmuj - ludzie tak czasem mają ... udanego wypadu do Polski mam nadzieję, ze odpoczniesz
Cytat:
A ja miałam jechac dzisiaj też do Tż...mieliśmy odwiedzić jego brata z przyszłą żoną, babcie i na obiad do cioci...i właśnie dzwonił Tż że nic z tego...musi jechać z poprzedniej firmy nad morze...jutro wieczorem wróci przyjedzie na noc a od samego rana musi załatwić lekarza do nowej pracy a później znów do starej pracy...do końca kwietnia tam jeszcze musi pracować...
...ale wymyśliłam sobie że pojadę dzisiaj do Rodziców...zostanę na noc...a rano pojedziemy na działeczkę i zrobię sobie rybkę z grillla...cały dzień dzisiaj za mną chodzi
pociesz się ze do końca kwietnia juz niedługo
hmmm rybkę z grilla? widzę, ze Wm smaka narobiłam - a ja jakoś nie przepadam
Cytat:
Napisane przez eleeri Pokaż wiadomość
Dzisiaj byłam z małżem w aptece, były 4 okienka, stanęłam przy jednym i gdy już miałam podchodzić do lady przede mnie bezczelnie wepchały się z sąsiedniej kolejki matka z córunią

na moją uwagę, że się wepchały bez kolejki lalunia skwitowała, że jest jedna kolejka do wszystkich okienek, taaa

obsługa w tej aptece też jakaś po***...a , bo nie zareagowała wcale
a baby ewidentnie się mi wryły w kolejkę.

małż je opierdzielił, że są chamskie i to jeszcze się wpychają przed kobietę w ciąży, a na to siksa, że ciąża to przecież nie choroba, no myślałam że ją strzelę po pysku

dodała, że jak by chciała to też by se dziecko strzeliła , nawet nie piszę co jej w duchu pożyczyłam
ale mam nadzieję, że się ziści

no ale w końcu dostałam się do nieszczęsnego okienka i byłam obsługiwana przez 2 osoby - cianiasy i tchórze

ale kupiłam co chciałam, nie mieli tylko podkładów

idę robić chleb to się wyżyję na cieście bo jeszcze jestem nabuzowana

taaaa jasne - jedna kolejka do 4 okienek ciekawe w której aptece!
ale już się nie denerwuj
Cytat:
mnie irytują jeszcze gadki nt. brzucha czy ma sie mały czy duzy, czy ktos mial podobny, i w którym miesiacu, czy sie jest grubym itp.
Katarzynka dzieki za przepis na zupkę ... no i na surówkę - jeszcze takiej nie robiłam... tzn robiłam podobną, ale mleka, cukru pudru itp nie dawałam

A co do brzucha to słyszałam to dwie godzinki temu że jak na 7 miesiąc to mój brzuch jest za mały ... i czy napewno wszystko jest w porządku?
ehhhh ... nie będę się denerwować

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-25, 16:42   #183
Ania0104
Zakorzenienie

Lece umyć samochód ... i moze jeszcze w nim poodkurzam
Potem na działkę ... hehe ... cały dzień dzisaij tak biegam , aż mama mi powiedziała, żebym zwolniła troche bo w końcu dziecko zgubie

Może nieeee ... coś mnie energia dzisiaj rozpiera ... tyle rzeczy bym chciała zrobić - ale się nie da

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-25, 16:50   #184
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
Katarzynka dzieki za przepis na zupkę ... no i na surówkę - jeszcze takiej nie robiłam... tzn robiłam podobną, ale mleka, cukru pudru itp nie dawałam

A co do brzucha to słyszałam to dwie godzinki temu że jak na 7 miesiąc to mój brzuch jest za mały ... i czy napewno wszystko jest w porządku?
jak będziesz miała zamiar robić surówkę to podam dokładne proporcję, żeby wyszła taka...palce lizać

Zupkę robię na oko, bo przez nos zawalony moje kubki smakowe nie pracują na pełnych obrotach

A z brzuchem to ja na odwrót słysze, cos w stylu czy niedlugo termin, albo czy blizniki, i wiecie jakos mi niejest milo choc powinnam miec to w glebokim powazaniu.
Zmierze sie dzisiaj.Czy to przesada, czy mają podstawy tak gadac.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-25, 17:11   #185
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
Potem na działkę ... hehe ... cały dzień dzisaij tak biegam , aż mama mi powiedziała, żebym zwolniła troche bo w końcu dziecko zgubie
Super

Cytat:
A z brzuchem to ja na odwrót słysze, cos w stylu czy niedlugo termin, albo czy blizniki, i wiecie jakos mi niejest milo choc powinnam miec to w glebokim powazaniu.
Zmierze sie dzisiaj.Czy to przesada, czy mają podstawy tak gadac.
To ja bez mierzenia Ci powiem...nie mają podstaw Przecież każda kobieta jest inna...najważniejsze że Dzidziolek zdrowo rośnie
Stary 2009-04-25, 17:15   #186
majka versace
Zadomowienie

Cytat:

Może nieeee ... coś mnie energia dzisiaj rozpiera ... tyle rzeczy bym chciała zrobić - ale się nie da
Ja też mam dziś mnóstwo energii i odkąd wstałam to ciągle coś robie. Nawet okno umyłam na co mój mąż jak sie dowiedział to powiedział "chcesz żeby Adrianek nam wypadł przez okno?" Ale już powoli opadam z sił.

majka versace jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-25, 17:32   #187
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
a jakas proporcja? pytam bo ja nic nie stosowałam nigdy
Szczotkę i grzebien dopiero teraz zakupilam od....hmmm podstawówki chyba
No i dzis kolejną opaseczkę do włoskow.
np. pol szklanki olejku, plus jedno zoltko, plus troche soku z cytryny
mozna tez dodac nafty kosmetycznej
i wszystko wcierasz na NIEUMYTE wlosy

taka maseczka najlepiej dziala jak sie ja zrobi na noc, zawinie i z tym spi a rano myje glowe
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-25, 18:19   #188
eleeri
Zakorzenienie

Cytat:
i jak sobie radzisz z zapchanym noskiem?
to jest masakra, najpierw problem zeby zasnac, a potem zeby spac... i zbudzonej w nocy znowu kłopot jak tu zasnąc, a głos rano miałam jakbym na koncercie poł nocy sie darła
Teraz kaszelek delikatny mam, a własciwie gardlo mnie nie boli.
Katar jest

Spróbuj moze jeszcze siemie lniane jak nic nie pomozę na zaparcia.
No właśnie sobie nie radzę

budzę sie kilka razy w nocy, zasypiam znowu i tak w kółko
tylko, że mnie tylko katar męczy, gardło odpukać nie boli, mówię normalnie i nie mam kaszlu.

A to siemię to ugotować trzeba i ten kisielek zjeść?
czy jak

Cytat:

taaaa jasne - jedna kolejka do 4 okienek ciekawe w której aptece!
ale już się nie denerwuj

już mi przeszło

Cytat:
jak będziesz miała zamiar robić surówkę to podam dokładne proporcję, żeby wyszła taka...palce lizać
podaj, podaj

jeszcze nie słyszałam żeby dodawać do surówki mleko

http://suwaczki.maluchy.pl/li-38235.png

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72900.png

eleeri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-25, 18:35   #189
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć i czołem.
(...)
U nas wszystko dobrze, jeszcze tylko następny tydzień 3 dni pracy (bo przez dwa dni mam wizyty z położną i w szpitalu więc mam 2 dni wolne ). A potem URLOP przez 2,5 tygodnia!!! Z tym że wybieramy się do Polski z wizytą na 2 tygodnie. Mamy dwóch chrześniaków (ja i mąż) i obaj mają w tym roku Komunie więc wydatek spory akurat w takim momencie ale cóż... Przy okazji pobytu w Pl pójde do gina i na usg 3D

Co do wózka to mamy Mamas&Papas Skate. Troche mi przykro bo jak znajomi się dowiedzieli ile dalismy za wózek to mówią że oszalelismy że przecież są tańsze i że dziecko wyrośnie szybko. Ja wiem że są tańsze ale to badziewie było. Ale są niektórzy tacy mądrzy że mówią że za tą kase to można samochód kupić. To prawda, tutaj auta są bardzo tanie (nasze kosztowało niewiele wiecej ) ale co to wogóle za porównanie jest. My nie żałujemy zakupu i cieszymy się że nasz synek będzie miał wygodny i bezpieczny wózeczek. A ludzie są czasem głupi....
Cześć Majka
Super, że w końcu sobie odpoczniesz, a do tego jeszcze USG 3D , no i spotkanie z rodzinką .
Co do oceniania, czy drogi, czy tani wózek kupiliście - nie przejmuj się, za nietakt uważam komentowanie tego, to Wasza sprawa, Wasz synek i Wasze pieniądze - nie rozumiem, co komu do tego?

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
gratyluje studniowek poprosze hmmm picolo?
(...)
glukoze sie robi miedzy 24 a 28 tyg wiec troche pozno
Picolo dla Ciebie
czekoladka jest w 27 tc, więc teoretycznie może jeszcze zdążyć zrobić to badanie.

Cytat:
Tak się właśnie zastanawiałam co pod spód się zakłada bo kaftaniki póki co mam 2, jakoś mi się nie podobają w większości. Ale bodziaków mam sporo więc jestem zabezpieczona
A wg babystrology to 100 dni wypada dziś Zresztą co mi po 100 dniach jak doktorek ostrzega, że jak będą tak aktywna to na bank nie dotrwam do terminu
Dużo dziewczyn na forach odradza kaftaniki, bo się podwijają, dziecku odkrywają się plecki i w to miejsce polecają body, ale np. UnholyOne polecała mieć więcej niż 2 sztuki . Pewnie każda z nas sprawdzi sama . Ja patrzę na kalkulator Haczewskiego, bo Babystrology liczy długość ciąży od OM, nie uwzględniając długości cyklu.

Cytat:
A ja miałam jechac dzisiaj też do Tż...mieliśmy odwiedzić jego brata z przyszłą żoną, babcie i na obiad do cioci...i właśnie dzwonił Tż że nic z tego...musi jechać z poprzedniej firmy nad morze...jutro wieczorem wróci przyjedzie na noc a od samego rana musi załatwić lekarza do nowej pracy a później znów do starej pracy...do końca kwietnia tam jeszcze musi pracować...
...ale wymyśliłam sobie że pojadę dzisiaj do Rodziców...zostanę na noc...a rano pojedziemy na działeczkę i zrobię sobie rybkę z grillla...cały dzień dzisiaj za mną chodzi
Do końca kwietnia już niedaleko , Ania nam wszystkim narobiła smaka na rybkę z grilla

Cytat:
Dzisiaj byłam z małżem w aptece, były 4 okienka, stanęłam przy jednym i gdy już miałam podchodzić do lady przede mnie bezczelnie wepchały się z sąsiedniej kolejki matka z córunią

na moją uwagę, że się wepchały bez kolejki lalunia skwitowała, że jest jedna kolejka do wszystkich okienek, taaa

obsługa w tej aptece też jakaś po***...a , bo nie zareagowała wcale
a baby ewidentnie się mi wryły w kolejkę.

małż je opierdzielił, że są chamskie i to jeszcze się wpychają przed kobietę w ciąży, a na to siksa, że ciąża to przecież nie choroba, no myślałam że ją strzelę po pysku

dodała, że jak by chciała to też by se dziecko strzeliła , nawet nie piszę co jej w duchu pożyczyłam
ale mam nadzieję, że się ziści

no ale w końcu dostałam się do nieszczęsnego okienka i byłam obsługiwana przez 2 osoby - cianiasy i tchórze

ale kupiłam co chciałam, nie mieli tylko podkładów

idę robić chleb to się wyżyję na cieście bo jeszcze jestem nabuzowana
Nie dziwię się, ludzie naprawdę potrafią być okropni .

Cytat:
Bylam na spacerku, kupilam botwinke, wiec juz jest Cena niewygórowana bo 2zl

No i zasięgnęłam języka od mamusi, tak więc:
wywar na kości ze schabu+ włoszczyzna
do klarownego bulionu pokrojoną drobno botwinkę, jak puści kolorek i smak dodać pokrojone w kosteczkę ziemniaczki
zupke doprawić cukrem, sokiem z cytryny, octem(dla smaku i wyrazistego kolorku) sólą, pieprzem no i słodką smietanką.
zieleninka wg. uznania-natka pietruszki i koperek
Smacznego
Dzięki za przepis , może skorzystam w przyszłym tygodniu, dam znać

Cytat:
Mnie też to irytuje, ale mam to w nosie. Kocham swój brzuch i uważam, że jest piękny. Koniec. Kropka. Tam mieszka najdroższa istotka .

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-25, 18:35   #190
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
A co do brzucha to słyszałam to dwie godzinki temu że jak na 7 miesiąc to mój brzuch jest za mały ... i czy napewno wszystko jest w porządku? ehhhh ... nie będę się denerwować
Nie, nie w porządku, zwłaszcza z tym, kto się pytał

Cytat:
Ja poproszę dokładne proporcje, jeśli to nie kłopot

H. MacLeod

.
Stary 2009-04-25, 18:44   #191
megi b
Wtajemniczenie

Hej brzuszki
Dzięki za trzymanie kciuków Tż zdał testy ale jazdę będzie musiał powtarzać 20 maja
Gratuluję dzisiejszych studniówek Nam zostało 67 dni
Też się wystraszyłam tymi bólami jak na okres. Ale widać to normalne.

Karolinak82 ale masz zdolną mamę śliczne ubranko i na pewno jedyne w swoim rodzaju i bluza też super, Zuzia zakasuje wszystkie koleżanki

frida110 extra sukienki bardzo mi sie podobają, ale ja bym raczej w nich nie wyglądała dobrze bo jestem niska, już tyle takich podobnych przymierzałam i nic

anusia_82 no to za pomyślne zdanie testów.

eleeri współczuję sytuacji w aptece . Ja już się nawet nie odzywam w takich sytuacjach bo i tak nikt mnie nie przepuszcza nie będę sobie nerwów szarpać.

Dopiero dziś mam więcej czasu posiedzieć na Wizazu, ale od czwartku już mi emocje trochę opadły więc się nie będę za bardzo rozpisywać. Jest mi tylko cholernie przykro jak potraktowani zostaiśmy z Tż w skarbówce. Jakiś "niekulturalny" pracownik nie znający swoich obowiązków i przepisów podatkowych unosił się nad nami, wrzeszczał, rzucał papierami, walił pięścią w biórko itd. Dał nam do zrozumienia, że jesteśmy nic wartymi śmieciami i nic nam się tu nie należy a jak chcemy jakąś kasę na dziecko to mamy wracać do Anglii a nie truć mu tutaj Poczułam się jak złodziejka choć nie powinnam, poszliśmy tylko po poradę bo chcę zapewnić mojemu dziecku jak najlepsze warunki a skończyło się na tym, że wyszłam z łzami w oczach, jak by mi ktoś pomyje na głowę wylał Przykre to strasznie, poszliśmy nawet do kierownika a tam takie samo traktowanie, szkoda gadać,nic się w Polsce nie zmieni dopóki tacy ludzie tam "pracują"

Amelka 23.06.2009

Lilianka 19.07.2014

megi b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-25, 18:56   #192
anusia_82
Zadomowienie

GG do anusia_82

Cytat:
witaj anusiu
ucz się pilnie i zdaj te testy ... my oczywiscie będziemy trzymać!
Gratuluję z okazji studniówki
Zakupki śliczne!!!! ... mam nadzieję, ze juz nas tak nie zaniedbasz

to ja poproszę o te kciuki postaram się poprawić!
Ja mam końcówke 6 mc i też ludzie mówią, że mały ale co mi tam widać taka moja uroda

Cytat:

Mam dokładnie tak samo i nie mogę usiedzieć na miejscu

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
Dużo dziewczyn na forach odradza kaftaniki, bo się podwijają, dziecku odkrywają się plecki i w to miejsce polecają body, ale np. UnholyOne polecała mieć więcej niż 2 sztuki . Pewnie każda z nas sprawdzi sama . Ja patrzę na kalkulator Haczewskiego, bo Babystrology liczy długość ciąży od OM, nie uwzględniając długości cyklu.
Dobrze, że kupuje bodziaki, ale nigdy nie wiadomo i kaftaniki też mogą się przydać jak widać wszystko jak zwykle wychodzi w praniu.
Ja wolę babystrology bo i tak dokładnie wiem kiedy była owulacja ale rzeczywiście przy nieregularnych cyklach to się nie sprawdza.

Cytat:
Napisane przez megi b Pokaż wiadomość
Hej brzuszki
Dzięki za trzymanie kciuków Tż zdał testy ale jazdę będzie musiał powtarzać 20 maja
Gratuluję dzisiejszych studniówek Nam zostało 67 dni

anusia_82 no to za pomyślne zdanie testów.

Dopiero dziś mam więcej czasu posiedzieć na Wizazu, ale od czwartku już mi emocje trochę opadły więc się nie będę za bardzo rozpisywać. Jest mi tylko cholernie przykro jak potraktowani zostaiśmy z Tż w skarbówce. Jakiś "niekulturalny" pracownik nie znający swoich obowiązków i przepisów podatkowych unosił się nad nami, wrzeszczał, rzucał papierami, walił pięścią w biórko itd. Dał nam do zrozumienia, że jesteśmy nic wartymi śmieciami i nic nam się tu nie należy a jak chcemy jakąś kasę na dziecko to mamy wracać do Anglii a nie truć mu tutaj Poczułam się jak złodziejka choć nie powinnam, poszliśmy tylko po poradę bo chcę zapewnić mojemu dziecku jak najlepsze warunki a skończyło się na tym, że wyszłam z łzami w oczach, jak by mi ktoś pomyje na głowę wylał Przykre to strasznie, poszliśmy nawet do kierownika a tam takie samo traktowanie, szkoda gadać,nic się w Polsce nie zmieni dopóki tacy ludzie tam "pracują"
Dziękuję fajnie, że Tż miał testy i jazdę w tym samym dniu bo ja najpierw muszę zdać testy a dopiero wtedy wyznaczają termin egzaminu praktycznego a teraz czeka się na to około 2 miesięcy!! do tego czasu będę w końcówce ciąży i nie wiem jak to będzie uważam, że w naszym kraju zdanie prawka to jakaś paranoja rozumiem, żeby na egzamin czekać max 2 tygodnie ale nie 2 miesiącę zwłaszcza to, że egzamin teoretyczny jest ważny tylko 6 miesięcy!

Widzę, że w naszym kraju naprawdę trzeba zmienić mentalność bo przecież urzędy są dla nas a nie odwrotnie! Oni dostają pensje z budżetu państwa! Ech szkoda słów i nerwów. Nie przejmuj się Megi

Serafinek przyszedł na świat 5 sierpnia 2009

Gabriel przyszedł na świat 11 stycznia 2011
anusia_82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-25, 19:17   #193
majka versace
Zadomowienie

Cytat:
Właśnie m.in. z tego powodu nie chce mi się wogóle odwiedzać kraju. Nie wspominając o powrocie. Tutaj nawet jak słabo sobie radze z językiem nikt na mnie nie wrzeszczy i nie wypomina niczego. Z prawie 4-letniego pobytu w Anglii tylko raz trafiłam na urzędniczke która nie była zbyt uprzejma. Ona coprawda nie powiedziała i nie zrobiła niczego złego; natomiast to była jedyna osoba która nie udzieliła mi pomocy doradczej której ja bardzo potrzebowałam.

Mam nadzieje ze nigdy nie trafie na nikogo nieuprzejmego, co zdarza się za każdym razem jak jestem w Polsce i coś musze załatwić. Czy to poczta czy US... nic się nie zmieniło przez wieki. Smutne...

majka versace jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-25, 19:28   #194
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

megi b wspolczuje przygod

co do kaftanikow to beda one przydatne bardzo jesli bedziemy uzywac spiochow, najwygodniej zalozyc do nich kaftanik
chodzi mi o takie spiochy na ramiaczkach a nie pajacyk
Stary 2009-04-25, 19:30   #195
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:

A to siemię to ugotować trzeba i ten kisielek zjeść?
czy jak
ja sypałam około 3/4 wysokiej szklanki i zalewałam wrzątkiem. Przez noc pęczniało i rano przed śniadankiem jadłam.

Cytat:
podaj, podaj

jeszcze nie słyszałam żeby dodawać do surówki mleko
Cytat:
Ja poproszę dokładne proporcje, jeśli to nie kłopot
uprzejmie proszę, dla was wszystko, dziewczynki:
- 8 szklanek pociętej białej kapusty
- 1-2 startych na grubych oczkach marchwi
- 2 małe cebule
- 1/3 szklanki cukru pudru (może być nieco mniej)
- 1/2 łyżeczki soli
- 1/8 łyżeczki pieprzu
- 1/2 szkl. majonezu (najlepszy Winiary - lub można wymieszać łyżkę majonezu z łyżką jogurtu bałkańskiego lub śródziemnomorskiego - mój wypróbowany trik )
- 1/4 szkl. mleka (lub trochę mniej jeżeli majonez będzie bardzo gęsty)
- 1 i 1/2 łyżki białego octu winnego
- 2 łyżki soku z cytryny
Posiekaną kapustę i marchewkę wsypać do sporej miski.
Dodać drobniutko posiekaną cebulkę.
Cukier wymieszać z pieprzem, solą, mlekiem, majonezem, octem i sokiem z cytryny do uzyskania jednolitej konsystencji
polać warzywa i wszystko dokładnie wymieszać.
Gotową sałatkę włożyć do lodówki na co najmniej 2-3 godziny.
Smacznego

Zmierzyłam brzuch...wynika 110cm

Stary 2009-04-25, 19:36   #196
Ulcia2512
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to Ulcia2512
Thumbs down Dot.: Mamusie lipcowo - sierpniowe 2009 - "9 miesięcy stwarzania małego świata" - cz

Cytat:

A jak rozpoznałaś, że to czkawka? Mój chyba jeszcze nie miał.

Dziewczynki, a my z Kubą mamy dziś studniówkę
Jak rozpoznalam, hmm, takie rytmiczny jakby odbicia pileczki w brzuszku. Ja podobnie podskakuje jak mam czkawke, wiec pomyslalam siebie, ze wlasnie synek ma czkawke. I tyle. A czy mialam racje to nie wiem.
Gratuluje studniowki.

108,6-106-105-104-102,5-101-100.2-99-98,8-97,7-96-95-94-93-92-91-90-89-88-87-86-85-84-83-82-81-80-79-78-77-76-75-74-73-72
Ulcia2512 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-25, 19:45   #197
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
Karolinak82 ale masz zdolną mamę śliczne ubranko i na pewno jedyne w swoim rodzaju i bluza też super, Zuzia zakasuje wszystkie koleżanki

frida110 extra sukienki bardzo mi sie podobają, ale ja bym raczej w nich nie wyglądała dobrze bo jestem niska, już tyle takich podobnych przymierzałam i nic

Dziękuję za komplementy

Współczuję przejść...jak tacy ludzie mogą pracować wśród innych ludzi...to jest jakaś paranoja...człowiek idzie wypytać o swoje, a dostaje krzyki

Cytat:
- 2 małe cebule
- 1/2 łyżeczki soli
- 1/8 łyżeczki pieprzu
- 1/2 szkl. majonezu (najlepszy Winiary - lub można wymieszać łyżkę majonezu z łyżką jogurtu bałkańskiego lub śródziemnomorskiego - mój wypróbowany trik )
- 2 łyżki soku z cytryny
Cukier wymieszać z pieprzem, solą, mlekiem, majonezem, octem i sokiem z cytryny do uzyskania jednolitej konsystencji
Smacznego
Ciekawa ta sałatka...na pewno spróbuje
Stary 2009-04-25, 19:49   #198
megi b
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziękuję fajnie, że Tż miał testy i jazdę w tym samym dniu bo ja najpierw muszę zdać testy a dopiero wtedy wyznaczają termin egzaminu praktycznego a teraz czeka się na to około 2 miesięcy!! do tego czasu będę w końcówce ciąży i nie wiem jak to będzie uważam, że w naszym kraju zdanie prawka to jakaś paranoja rozumiem, żeby na egzamin czekać max 2 tygodnie ale nie 2 miesiącę zwłaszcza to, że egzamin teoretyczny jest ważny tylko 6 miesięcy!

Widzę, że w naszym kraju naprawdę trzeba zmienić mentalność bo przecież urzędy są dla nas a nie odwrotnie! Oni dostają pensje z budżetu państwa! Ech szkoda słów i nerwów. Nie przejmuj się Megi
No głupota straszna z tym czekaniem na egzamin tak długi czas Taką kasę się płaci a tu jeszcze cyrki robią. Dzięki

majka versace masz rację, ja też języka jakoś super nie znałam a wszędzie mogłam załatwić to co chciałam i zawsze wszędzie każdy służył pomocą Sama wiesz jak łatwo się tam można rozliczyć a w Polsce robią takie problemy jak by to było nie wiadomo co ech szkoda słów.
Cytat:
megi b wspolczuje przygod

Ja się właśnie tak dzisiaj zastanawiałam le tych kaftaników kupić bo zrobiłam sobie wstępną listę z wyprawką. Wyszło na to, że z ubrane mam tylko jedno na rozmiar 56 a reszta na 62 wszyscy mi w kółko powtarzają żeby nie kupować tych małych bo dzidzi zaraz wyrośnie, ale jednak trzeba mieć ich kilka sztuk

Amelka 23.06.2009

Lilianka 19.07.2014

megi b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-25, 19:52   #199
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
, brak słów . Wiesz co? Z tym powinno się iśc dalej, ale chyba szkoda Waszych nerwów

Cytat:
Dobrze, że kupuje bodziaki, ale nigdy nie wiadomo i kaftaniki też mogą się przydać jak widać wszystko jak zwykle wychodzi w praniu
Kaftaniki podobno są super, jak pępuszek się jeszcze goi .

Cytat:
- 2 małe cebule
- 1/2 łyżeczki soli
- 1/8 łyżeczki pieprzu
- 2 łyżki soku z cytryny
Smacznego

Zmierzyłam brzuch...wynika 110cm
Dziękujemy , mam niedyskretne pytanie: jak odmierzasz 1/8 łyżeczki pieprzu?
Dziewczyny od nas mają podobne obwody, jest w normie, mówię Ci . A może nam foteczkę jakąś wrzucisz?

Cytat:
Napisane przez Ulcia2512 Pokaż wiadomość
Jak rozpoznalam, hmm, takie rytmiczny jakby odbicia pileczki w brzuszku. Ja podobnie podskakuje jak mam czkawke, wiec pomyslalam siebie, ze wlasnie synek ma czkawke. I tyle. A czy mialam racje to nie wiem.
Gratuluje studniowki.

Mojemu też zdarza się tak rytmicznie pukać przez jakiś czas, ale w dosyć szybkim tempie, ciekawe czy to czkawka?

H. MacLeod

.
Stary 2009-04-25, 19:58   #200
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:

Dziękujemy , mam niedyskretne pytanie: jak odmierzasz 1/8 łyżeczki pieprzu?
miały byc dokładne proporcje ha ha ha więc tak obrazowo napisałam ile tego pieprzu, ja jestem kucharką na oko i na język.Tak długo doprawiam i kombinuje, aż zasmakuje

Fotkę wstawie, ale taką konkretną, jak Mężulek pstryknie.

Acha i sezon botwinkowy otwieram!
Wyszła pyszna, taka lekka,smaczna,pyszna mniam

Malo was było w ciągu dnia, a teraz ja się będę powoli wyłączać bo gniazdka zaraz bede miec zakładane i zamieszanie w domku będzie.Odezwę się jeszcze z łóżka

Stary 2009-04-25, 19:58   #201
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie m.in. z tego powodu nie chce mi się wogóle odwiedzać kraju. Nie wspominając o powrocie. Tutaj nawet jak słabo sobie radze z językiem nikt na mnie nie wrzeszczy i nie wypomina niczego. Z prawie 4-letniego pobytu w Anglii tylko raz trafiłam na urzędniczke która nie była zbyt uprzejma. Ona coprawda nie powiedziała i nie zrobiła niczego złego; natomiast to była jedyna osoba która nie udzieliła mi pomocy doradczej której ja bardzo potrzebowałam.

Mam nadzieje ze nigdy nie trafie na nikogo nieuprzejmego, co zdarza się za każdym razem jak jestem w Polsce i coś musze załatwić. Czy to poczta czy US... nic się nie zmieniło przez wieki. Smutne...
nie słuchaj takiego gadania - każdy sam podejmuje decyzje takie jakie uważa za stosowne

ja też usłyszałam od koleżanki - fryzjerki, która też kompletuje wszystko dla dzidzi, że "ona nie jest rąbnięta, żeby dawać za wózek 2000 zł"

no cóż, może sobie uważać co chce, ale żeby od razu taki słownik

Cytat:

Ja się właśnie tak dzisiaj zastanawiałam le tych kaftaników kupić bo zrobiłam sobie wstępną listę z wyprawką. Wyszło na to, że z ubrane mam tylko jedno na rozmiar 56 a reszta na 62 wszyscy mi w kółko powtarzają żeby nie kupować tych małych bo dzidzi zaraz wyrośnie, ale jednak trzeba mieć ich kilka sztuk
ja muszę w końcu zrobić listę wyprawkową, bo mnie chyba lato zastanie

wczoraj byłam tak zmęczona, ze nawet nie jadłam kolacji, a dziś też cały dzień mnie boli głowa - ja się wykończę ze sobą!!!

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-25, 20:18   #202
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
ja też usłyszałam od koleżanki - fryzjerki, która też kompletuje wszystko dla dzidzi, że "ona nie jest rąbnięta, żeby dawać za wózek 2000 zł"

no cóż, może sobie uważać co chce, ale żeby od razu taki słownik
kazdy kupuje to na co go stac
dla jednych 1000zl to majatek a dla innych 5000 to pestka
Stary 2009-04-25, 20:21   #203
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
kazdy kupuje to na co go stac
dla jednych 1000zl to majatek a dla innych 5000 to pestka
to na co go stać, albo to co uważa za rozsądne

znam kilka osób, które moglyby sobie pozwolić na wózek nawet za 12 tys, a kupiły poniżej 2000 zł

dla mnie to jest jasne, ale do głowy by mi nie przyszło, żeby skrytykować tego, kto kupuje wózek z innego przedziału cenowego niż ja

3220g 54 cm

------------------

Stary 2009-04-25, 20:25   #204
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

wiesz moze ona zazdrosci, ze nie moze sobie tez na taki pozwolic

ja np tez nigdy bym nie dala wiecej niz 1500 na wozek ale to jestem ja - a jak kogos stac i ktos chce to niech sobie wydaje nawet 5000 na wozek, jego sprawa
byleby wlasciciel byl zadowolony

---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ----------

sa i tacy co 600 czy 700 zl to dla nich drogo
wiadomo kazdy ma jakies tam ograniczenia finansowe badz ich nie ma
wiec nie mozna kazdego mierzyc swoja miara
Stary 2009-04-25, 20:28   #205
adaikaka
Zakorzenienie

GG do adaikaka

Łoooo grubo Kolejna część wątku

To i ja się melduję I spadam
Odezwę się w przyszłym tygodniu po USG bo ostatnie nie wypaliło :/

Buziaki mamusie
Stary 2009-04-25, 20:31   #206
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Napisane przez adaikaka Pokaż wiadomość
Łoooo grubo Kolejna część wątku

To i ja się melduję I spadam
Odezwę się w przyszłym tygodniu po USG bo ostatnie nie wypaliło :/

Buziaki mamusie
a co tak szybko? nic sie nie odzywasz do nas, nieladnie
Stary 2009-04-25, 20:34   #207
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
wiesz moze ona zazdrosci, ze nie moze sobie tez na taki pozwolic

ja np tez nigdy bym nie dala wiecej niz 1500 na wozek ale to jestem ja - a jak kogos stac i ktos chce to niech sobie wydaje nawet 5000 na wozek, jego sprawa
byleby wlasciciel byl zadowolony

---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ----------

sa i tacy co 600 czy 700 zl to dla nich drogo
wiadomo kazdy ma jakies tam ograniczenia finansowe badz ich nie ma
wiec nie mozna kazdego mierzyc swoja miara
nie wiem czy zazdrości, bo ja jej nie powiedziałam ile my daliśmy za wózek tylko się śmiałam pod nosem, ze ja jestem "z tych rąbniętych"

ale to jest niemiły temat, więc dajmy już spokój

ja wcinam wiśnie mrożone, ale cały czas mam ochotę na coś... i nie wiem na co

3220g 54 cm

------------------

Stary 2009-04-25, 20:38   #208
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

ja mam ochote nie wiem na co przez caly czas praktycznie

i jem i jem bo probuje znalezc to cos i konczy sie na tym, ze objem sie jak prosie przez caly dzien a i tak dalej mi sie cos chce i nie wiem co
Stary 2009-04-25, 20:44   #209
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
ja mam ochote nie wiem na co przez caly czas praktycznie

i jem i jem bo probuje znalezc to cos i konczy sie na tym, ze objem sie jak prosie przez caly dzien a i tak dalej mi sie cos chce i nie wiem co
chyba bym zjadła rzodkiewki, ale nie mam

może budyń...

tz mnie znów zostawił nie było go cały tydzień, a dziś pojechał na spotkanie pożegnalne, bo jakiś manager odchodzi... i kto mi teraz zrobi budyń

faceci... ciągle sie muszą bawić

3220g 54 cm

------------------

Stary 2009-04-25, 20:49   #210
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

oj ja ostatnio rzodkiewki jem codziennie
i kakao hehe

a mojego TZ tez caly dzien nie bylo ale zaraz przyjedzie i ide spac do niego
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości