Dzieciaczki Styczeń 06 III - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-06-27, 23:33   #181
*Niki*
Zakorzenienie

Dot.: Dzieciaczki Styczeń 06 III

Monia o krwi w kupce trochę się naczytałam, bo ponad miesiąc temu też wydawało mi się że Patryk zrobił kupkę z krwią. Do tej pory nie wiem czy to była krew czy buraki (bo akurat jadł buraczki w tym dniu). No ale ja oczywiście panika weszłam na internet zaczęłam studiować różne artykuły książki... Wystraszyłam się bardzo bo u mojego dziadka pierwszym objawem raka jelita była krew w kale

potem się uspokoiłam bo podobno u tak małych dzieci rak jelita nie istnieje, ponieważ taki rak to latami się rozwija i występuje u ludzi starszych. Krew w kupce może się pojawiać u alergików uczulonych na białko (w przypadku spożywania białka), może to być jakiś żylaczek w pupce, albo też ten nieszczęsny uchyłek Meckela w jelitach którym nas tak nastraszyli w szpitalu, w przypadku tego uchyłka też może pojawiać się krew i wtedy konieczna jest operacja...

idź do lekarza z Szymusiem, powiedz że ma takie objawy, zrobią badania, a Ty będziesz spokojniejsza

Alien skoro marzą Ci się piękne włosy(tak jak i mnie ) to może zdecyduj się na zagęszczanie+przedłużanie . Mnie koleżanka namawia, prywatnie fryzjerka robi w domu za ok 200 zł. Szwagierka mojej koleżanki sobie zrobiła i podobno super wygląda i zadowolona jest
ja od pewnego czasu o tym myślę, bo też włosy mam takie liche i źle się z nimi czuję , no ale z drugiej strony trochę się boję tego "zabiegu"
Stary 2009-06-27, 23:52   #182
Alien
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez iwonamysza Pokaż wiadomość
Ja dziękuję bardzo. Na razie moje dziecko zostanie jedynaczką.
Iwonko a może jednak się skusisz ?

Cytat:
Napisane przez *Niki* Pokaż wiadomość
Alien skoro marzą Ci się piękne włosy(tak jak i mnie ) to może zdecyduj się na zagęszczanie+przedłużanie . Mnie koleżanka namawia, prywatnie fryzjerka robi w domu za ok 200 zł. Szwagierka mojej koleżanki sobie zrobiła i podobno super wygląda i zadowolona jest
ja od pewnego czasu o tym myślę, bo też włosy mam takie liche i źle się z nimi czuję , no ale z drugiej strony trochę się boję tego "zabiegu"

Niki
tak się składa że ja właśnie o tym przedłużaniu włosów juz myślę chyba z pół roku, a szczególnie na lato chciałabym takie mieć, bo w zimie i tak w czapie się chodzi a biorąc pod uwagę, że pogoda jest kijowa wiec jeśli zima będzie mroźna to tym bardziej.
Ale własnie tak jak Ty trochę boję się tego zabiegu i boję się co zostanie potem z moich włosów, bo ponoć jeszcze bardziej się niszczą i osłabiają.
No i za bardzo nie mam gdzie zrobić, bo żeby zrobić jak profesjonalnie to musze jechać do dobrego salonu a tam ponoć ceny kolosalne. Cos koło 800-1000 zł.
A słyszałam, że z tych najtańszych włosów to się wygląda jak w preuce i że one się tak ładnie nie prezentrują.

-------------------------------------------------------------------
11.09.2008 - spotkanie z Katesią
Alien jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-28, 09:27   #183
Nel70
Zadomowienie

Witajcie!
Dziękuję dziewczynki za komentarze na nk,chciałam się Wam pochwalić domkiem na naszym forum,ale nie wiem czemu nie mogłam ich wkleić
Domeczek jest super,grillek również.Jeżeli któraś będzie miała ochotę poznać nasze lubuskie okolice jezior i lasów to zapraszam.Mój tz ma w planach budowę małego domku murowanego typu kanadyjski,a ten domek drewniany będziemy wynajmowali .A chętnych jest już teraz pełno.U nas pogoda chyba najlepsza obecnie w Polsce,słońce za chmurami,ciepło i nie pada.
Niki strasznie jest znależć się w szpitalu i widzieć te wszystkie biedne dzieci.
Alien ja również mam liche włoski,ale jestem zastara na zabiegiOstatnio je podcięłam i trochę się wzmocniły.Myślę,że swoje też powinnaś częściej podcinać.
Monia zrób koniecznie Szymusiowi badania na obecność krwi w kale,moja mama fakt ,że już starsza miała ostatnio taki zabieg pod narkozą i okazało się,że dobrze,że przyszła bo miała 2 polipy na grubym jelicie i jej usunęli. U Szymusia na pewno nie ma takiej opcji,żeby coś miał,ale warto zrobić badania.
Abc działajcie latem nad powiększeniem rodzinki jak się kochacie.
Nel70 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-28, 10:21   #184
iwonamysza
Zadomowienie

GG do iwonamysza

Nel domek rzeczywiście super. Pozazdrościć normalnie takiej działeczki.

Niki jeżdżę czasem na ciuchy w okolice Łodzi, ale na szczęście na mnie tam jeszcze nie ma za dużo rozmiarów, bo jakieś takie zawyżone i może to i dobrze, bo bym musiała pewnie całą pensję wydawać na ubrania.

Moni@ i jak u Ciebie? Bo włączyłam rano tv a tam facet prosto z Lewina nadaje i mówi, że droga lokalna podtopiona.

Dziewczynki ja też myślałam o zagęszczeniu włosów, ale boję się, że to jak ze wszystkim, jak zaczniesz to już trzeba robić, bo potem ich stan coraz gorszy. To tak jak paznokcie, botox itp.

Alienku na razie dzieci mi nie w głowie, ważą się teraz nasze losy. Chcemy się wyprowadzić z Łodzi, ja staram się o lepsze stanowisko w firmie w innym mieście i czekamy na werdykt.

iwonamysza jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-28, 10:38   #185
Alien
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Nel70 Pokaż wiadomość
Alien ja również mam liche włoski,ale jestem zastara na zabiegiOstatnio je podcięłam i trochę się wzmocniły.Myślę,że swoje też powinnaś częściej podcinać.
Nel własnie o to chodzi, że ja cały czas podcinam, ciągle mam krótkie włosy i co i nic Kilka tygodni są lepsze, wiadomo jak to po wizycie u fryzjera i tyle. Najdłuższe jakie zapuszcze to do ramion ale zaraz mi się kręca i przestają układać i wydają się jeszcze cieńsze wiec ścinam
Taka juz uroda moich włosów.

Cytat:

Alienku na razie dzieci mi nie w głowie, ważą się teraz nasze losy. Chcemy się wyprowadzić z Łodzi, ja staram się o lepsze stanowisko w firmie w innym mieście i czekamy na werdykt.
O Iwonko to powodzenia życze, żeby Wam się udało.

Monia i jak tam u Was sytuacja powodziowa ?

Stary 2009-06-28, 10:44   #186
iwonamysza
Zadomowienie

GG do iwonamysza

Cytat:
Napisane przez Alien Pokaż wiadomość

Monia i jak tam u Was sytuacja powodziowa ?
Alienku a u Ciebie? Bo mówią, że na Podkarpaciu też nie za ciekawie to wygląda.
Dzięki, mam nadzieję, że mi się uda. A jak nie to też większej tragedii nie ma.

Stary 2009-06-28, 19:14   #187
Alien
Wtajemniczenie

Cytat:
Alienku a u Ciebie? Bo mówią, że na Podkarpaciu też nie za ciekawie to wygląda.
Dzięki, mam nadzieję, że mi się uda. A jak nie to też większej tragedii nie ma.
A u mnie to dzisiaj słonce świeci słyszałam, że na Podkarpaciu zalało też ale u mnie nie. Ale zależy jak to dalej bedzie z tą pogodą. Czy teraz ma być słonce czy nadal deszcze zapowiadają ?

Stary 2009-06-28, 19:48   #188
iwonamysza
Zadomowienie

GG do iwonamysza

U mnie też dzisiaj słonecznie, ale jak byłam z Kasią na rowerze i na placu zabaw to kilka razy zaszło słońce, że aż musiałam jej bluzę założyć, bo od razu zimno się zrobiło.

Ja dziś przetroliłam cały dzień, zresztą podobnie jak wczorajszy.
Kasia usnęła przed 16 i dopiero niedawno wstała i zastanawiam się czy nie pójdziemy jeszcze na spacer przed snem.
Na razie muszę trochę ogarnąć mieszkanie, bo bałagan mam straszny.

Stary 2009-06-28, 21:32   #189
*Niki*
Zakorzenienie

nie wiem jak bardzo przedłużanie niszczy włosy (i czy w ogóle niszczy), koleżanki szwagierka podobno jest zadowolona i nie zniszczyło jej to włosów, no ale wiem to tylko z opowiadań tej koleżanki . Fryzjerka która miałaby mi to robić zapewniała mnie że nie zniszczy mi to włosów

na internecie większość dziewczyn pisze że nie zniszczyło im to włosów, zależy to też od metody jaką się przedłuża, microringi są podobno najbezpieczniejsze, bo zaciska się tylko takie małe obrączki przy pasmach włosów, najgorsze są metody zgrzewania itp...

dziewczyny pisały, że po zdjęciu tych obrączek wypada dużo włosów, ale jest to normalne, ponieważ codziennie na głowie wypadają nam włosy, a przez to że obrączki je "trzymają" to po zdjęciu te włosy dopiero się uwalniają

ja się chyba zdecyduję, coraz bardziej się przekonuję żeby sobie zagęścić włosy, bo mam koszmarne pióra na głowie

rozmawiałam z fryzjerką która w zakładzie bierze za taki zagieg 1000 zł, a prywatnie w domu u siebie robi za ok. 250 zł + ok.200 zł włosy. Ona miała też kilka pasemek tych microringów, więc mniej więcej wiem jak to wygląda, pokazała mi wszystko i wytłumaczyła. Najlepsze są włosy słowiańskie do przedłużania/zagęszczania

a Ty Nel przestań głupoty pisać, że za stara jesteś na zabiegi
kto powiedział że kobieta w twoim wieku nie może mieć ładnych gęstych włosów??? Nie musisz mieć włosów do pasa, możesz przedłużyć+zagęścić i podciąć np. do połowy pleców
Stary 2009-06-29, 09:44   #190
iwonamysza
Zadomowienie

GG do iwonamysza

Niki ale mi się te obrączki na tych włosach wogóle nie podobają. Widać je po prostu. Zgrzewanie fajne, ale na pewno inwazyjne dla włosa.
Chociaż pewnie i tak niebawem się zdecyduję, bo lichutkie mam włosy bardzo.
A niech tam...

Stary 2009-06-29, 10:35   #191
jastin83
Zakorzenienie

Dziewczynki odrazu przepraszam ale pobieżnie poczytałam posty!!!

Abc gratuluje podjecia decyzji w sprawie dzidziNo i czekamy to na wiadomośc ze jest fasolka w brzuszku
Iwnoko Ty to sie lepiej kochana nie zarzekaj,bo wyjdziesz na tym tak jak ja
A tak wogóle to musze Ci powiedzieć ze naprawde wyglądasz kwitnąco,a Twój tż to niezła d***
Moni@ Ty sie masz kochanaZrób badanka dla Szymka i nie zwlekaj

Niki
ja bym Ci odradzała takie robienie włosków w domu,jeśli juz to lepiej idz do salonu,fakt ze drogo,ja jak pytałam to u mnie za 10 pasm naturalnych włosów i za prace fryzjera mój czochracz powiedział ze 2 tysiaki by mnie to wyniosło.Wiesz to musi byc dobrze zrobione i profesjonalnie,bo jak Ci naczepia włosów byle jak to bedziesz później lipe miała

Dobra spadam bo ide z Weronika na szczepienie,pierwsze dopiero
U nas dzis upalnie takze i na plaże z dziewczynkami wyskocze Wiki do pisaku ciągnie strasznie

Miłego dnia!!!

jastin83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-29, 14:25   #192
abc_81
Rozeznanie

GG do abc_81

Witam

Dziewczyny ja z tą dzidzią to nie wiem kiedy zaskoczę Teraz czekam na okres, a potem to nie wiadomo kiedy pojawi się owulacja, bo czytałam, ze po odstawieniu tabletek, to można nawet kilka miechów czekac. ja mam nadzieje, ze sprawnie nam to pójdzie, bo jak się zdecydowaliśmy, to wole tak hop siup i gotowe

Moni@ koniecznie pójdź z Szymkiem do lekarza. Krew to nie jest dobry znak. Warto sprawdzić. Piszesz, że dajesz różne rozluźniajace produkty Szymkowi. Nie wiem co mogę ci doradzić. Ja przedewzsystkim staram się, aby Wiki jadła zupy, bo zauwazyłam, ze jak nie zje ze dwa dni, to właśnie kupę ma taką ścisłą, ale na szczęście nie narzeka na zaparcia. Może spróbuj na obiad zupy przez jakis czas podawać, bez drugiego dania. Mi się wydaje, że on po prostu ma jakis żylaczek, który ciągle peka i stąd ta krew.
A nie podtopiło cię?? mam nadzieję, ze wszystko ok.

Niki fajnie , że interesik się rozkręcił na tyle, że drugi sklepik otwieracie. Gratuluje. I cieszę sie, ze z Patrykiem wszystko wyszło ok.
Co do włosów to się nie wypowiem. Ja to wogóle poczwara jestem. Paznokcie mam swoje, nie robię tipsów i innych takich, włosy siostra mi farbuje w domu, nie chodze na solarke, ani do kosmetyczki - więc w tych tematach, takich wydawałoby się babskich, nie pomogę wam wiele.

Alien zaraz Ci wysle na PW moje dane.

A u nas dzisiaj było max gorąco, aż się wkurzyłam, ze się w spodnie ubrałam, ale teraz nie żałuje, bo sie chłodno zrobiło i pada taki kapuśniaczek Kiedy to lato nadejdzie w końcu.

Dorian
Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło

abc_81 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-29, 20:40   #193
iwonamysza
Zadomowienie

GG do iwonamysza

Abc życzę Ci z całego serca, żeby Ci szybko i sprawnie poszło. Ale fajnie...

Ja jakoś nie mam chyba wrodzonego macierzyństwa czy jak, ale jakoś mi chce się, a potem znowu nie chce. Już sama nie wiem czemu tak się dzieje.
Ale jak sobie pomyślę, że teraz mam już takie zaległości we wszystkim to przy kolejnym dziecku to już bym całkiem była zawalona wszystkim, szczególnie stertami rzeczy do prasowania.

Niki
gratuluję rozwoju firmy i powodzenia życzę.
My też chcemy pełną parą ruszyć z fotografią, ale to będzie wymagało kolejnych zmian. Ale już niedługo wszystko się wyklaruje.

Jastin jak Weronika zniosła szczepienie? Wszystko w porządku?

Stary 2009-06-29, 22:42   #194
*Niki*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jastin83 Pokaż wiadomość
Niki ja bym Ci odradzała takie robienie włosków w domu,jeśli juz to lepiej idz do salonu,fakt ze drogo,ja jak pytałam to u mnie za 10 pasm naturalnych włosów i za prace fryzjera mój czochracz powiedział ze 2 tysiaki by mnie to wyniosło.Wiesz to musi byc dobrze zrobione i profesjonalnie,bo jak Ci naczepia włosów byle jak to bedziesz później lipe miała
Jastin ja jakbym robiła to u profesjonalnej fryzjerki która ma certyfikat na coś takiego. Ona to robi w salonie, a w domu sobie po prostu dorabia i taniej robi. Nie poszłabym w ciemno , tą fryzjerkę mi polecono, dlatego jakoś tak bardziej jej ufam, choć nie powiem że się nie boję
A 2 tyś za 10 pasemek to kosmiczna cena takie ceny były dawniej jak to wchodziło na rynek, teraz to bardzo staniało, nie wiem czemu tak dużo Ci powiedział tyle bym też nie dała w życiu

Jastinku a jak tam ten Wasz sklep który mieliście otwierać??? Pytałam i nie odpisałaś zrezygnowaliście z tego sklepu??

Cytat:
Napisane przez abc_81 Pokaż wiadomość

Niki fajnie , że interesik się rozkręcił na tyle, że drugi sklepik otwieracie. Gratuluje. I cieszę sie, ze z Patrykiem wszystko wyszło ok.
Co do włosów to się nie wypowiem. Ja to wogóle poczwara jestem. Paznokcie mam swoje, nie robię tipsów i innych takich, włosy siostra mi farbuje w domu, nie chodze na solarke, ani do kosmetyczki - więc w tych tematach, takich wydawałoby się babskich, nie pomogę wam wiele.
dziękuję bardzo

czemu piszesz o sobie poczwara?? Ja też tipsów nie noszę, włosy u fryzjera farbuję od niedawna, bo dawniej to w domu robiłam na solarkę tez rzadko chodzę (i też dopiero rok temu zaczęłam)
po prostu jesteś naturalna powiem Ci że wolę takie dziewczyny niż te wykreowane na Dodę, czy taką Jolę z Big Brothera (tą czarną czarownicę.... brrrr.. jak jej nie znoszę ), chodzą takie po ulicach, wszystko sztuczne mają i chcą tylko uwagę zwrócić

Cytat:
Niki gratuluję rozwoju firmy i powodzenia życzę.
My też chcemy pełną parą ruszyć z fotografią, ale to będzie wymagało kolejnych zmian. Ale już niedługo wszystko się wyklaruje.
dziękuję i również powodzenia Wam życzę

a co do tych microringów to skąd wiesz Iwonko że je widać???
ja słyszałam że ich nie widać, bo to robią od tyłu głowy, tak aby właśnie nie były widoczne no i koleżanka mówiła że jej szwagierce nie widać nic (no chyba że wiatr mocniej zawieje )
Stary 2009-06-30, 08:05   #195
iwonamysza
Zadomowienie

GG do iwonamysza

Cytat:

a co do tych microringów to skąd wiesz Iwonko że je widać???
ja słyszałam że ich nie widać, bo to robią od tyłu głowy, tak aby właśnie nie były widoczne no i koleżanka mówiła że jej szwagierce nie widać nic (no chyba że wiatr mocniej zawieje )
Bo ja taka wredna jestem jak widzę, że ktoś ma robione coś z włosami to bezczelnie się przyglądam, zaglądam, dotykam i wcale mi się to nie podoba.
Jak świeże to jeszcze jak Cię mogę, najgorzej jak już trochę odrośnie.
Dziewczyny przy czesaniu ciągle o nie zahaczały i te pasma się odczepiały.

Abc jak człowiek ładny (tak jak Ty) i młody to nie musi się za bardzo "robić". Ja już mam 33 lata, więc niestety muszę już trochę więcej przy sobie robić, bo tak chociaż nie będzie widać, że się starzeję.
Zresztą mam taką koleżankę w pracy, która jest starsza ode mnie o 5 lat i zaczęła lepiej ode mnie wyglądać, a ja się śmieję, że nie będę robiła za jej support.

Stary 2009-06-30, 10:40   #196
Alien
Wtajemniczenie

Niki Ty chyba jesteś najbardziej z nas napalona na zrobienie doczepianych włosów, wiec może się zdecyduj (tym bardziej, że jesteś pewna, że to dobra specjalistka), potem nam się pokażesz i powiesz czy warto.

Mnie przeraża to, że potem włosy wypadają, bo i tak wypadają ciągle wiec co bedzie wtedy ? Zaczną mi jeszcze bardziej wypadac ?

Abc Ty to jesteś naprawde ładna dziewczyna, ja tak napisałaś o sobie a ja zobaczyłam Twoje fotki to aż mi ochota przyszła, żeby Cie naprać i to tak porządnie.
Ja też tipsów nie mam, do kosmetyczki nie chodze (chyba, że przed weselem na paznokcie) na solarke nie chodze wcale (zresztą mam suchą skórę na ciele wiec po co przyspieszać jej proces starzenia). Do fryzjera tak ale i sama też sobie włosy farbuje, paznokcie maluje sama, makijaż też i tyle.

Zresztą tak jak napisała Niki mi też się nie podbają takie sztuczne dziewczyny i nic w nich ładnego nie moge zauwazyć a Jola Rutowicz to juz dla mnie totalna porażka. Doda to przynajmniej ładna jest, tylko, że też sztuczna. Podoba mi się uroda w stylu Ani Przybylskiej czy Marty
Żmudy-Trzebiatowskiej (tylko nie jej figura)
Uważam, że dziewczyna powinna być zadban i elegancka no ale niektóre to przesadzają. Ja widze teraz niektóre 16 tak wymalowane mocno i widocznie, twarz az pomarańczowa reszta czarna i moge przynzać, że co niektóre wyglądają jak moje rówieśnice a nie nastolatki.

Stary 2009-06-30, 11:00   #197
jastin83
Zakorzenienie

Cytat:
Jastin jak Weronika zniosła szczepienie? Wszystko w porządku?

Iwonko
Weronisia samo szczepienie zniosła średnio,wiadomo trzy kłucia to dla takiego dziecka nie lada wyzwanie,ale jakos poszło.
Moglismy wykupić jedno kłucie(te trzy szczepionki w jednym)200zł to kosztuje,ale zamiast tego kupilismy małej mate edukacyjną
Pielęgniarka mówiła ze mała w domu moze dac mi popalic,marudzić nawet gorączkować,a moje dziecko cały dzień wczorajszy przespało,noc minęła tez jak zwykleTakze poszczepiennego problemu tez nie było

Cytat:
Jastinku a jak tam ten Wasz sklep który mieliście otwierać??? Pytałam i nie odpisałaś zrezygnowaliście z tego sklepu?

Niki
sklep funkcjonuje,ale zeby kokosy zbijać to chyba czasu trzeba
My bardzo duzo kasy za lokal płacimy poza tym dwóch pracowników mamy,jeden starzysta wieć UP mu płaci,ale drugiej pracownicy płacimy juz my
Zobaczymy jak to bedzie,narazie dokładac nie musimy,ale jak bedzie nie wiemLudzie mało kupuja teraz nowe firmowe ciuchy,zdażaja sie klienci co nawet 500zł jednorazowo zostawią,ale to sporadyczne przypadki,niestetyTeraz na turystów troche liczymy,no i pogoda tez robi swoje,bo w sklepie kolekcja letnia,a lata nie ma to i ludzie nie kupują

---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ----------

Dziewczynki piszecie o zabiegach,Iwonka ma racje jak ładne jesteście to i nie musicie
Ja na solarium chodze bo lubie być opalona(nie spalona),tipsów w życiu nie miałam,fryzjer wiadomo średnio co 3 miesiące,kosmetyczka rzadko,brwi sama sobie reguluje,na rzadne oczyszczania nie chodze,ostatnio u kosmetyczki to chyba z ponad rok temu byłam
Wiecie co ostatnio zastanawiam sie nad jakims zabiegiem zeby brzuszek wyszczuplić,ale nie wiem czy to nie wyrzucenie kasy w błoto
Może Wy mi cos doradzicie???

Edytowane przez jastin83
Czas edycji: 2009-06-30 o 14:13
Stary 2009-06-30, 19:13   #198
Alien
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez jastin83 Pokaż wiadomość

Dziewczynki piszecie o zabiegach,Iwonka ma racje jak ładne jesteście to i nie musicie
Ja na solarium chodze bo lubie być opalona(nie spalona),tipsów w życiu nie miałam,fryzjer wiadomo średnio co 3 miesiące,kosmetyczka rzadko,brwi sama sobie reguluje,na rzadne oczyszczania nie chodze,ostatnio u kosmetyczki to chyba z ponad rok temu byłam
Wiecie co ostatnio zastanawiam sie nad jakims zabiegiem zeby brzuszek wyszczuplić,ale nie wiem czy to nie wyrzucenie kasy w błoto
Może Wy mi cos doradzicie???
Jastin ja mysle, że to co Iwonka napisała dotyczy się także i Ciebie jak najbardziej.
A odnośnie zabiegów wyszczuplających brzuch to sama jestem ciekawa czy takie istnieją, oczywiście chodzi mi o skuteczne. Raczej słyszałam, że takie zabiegi cudów nie zdziałają, są strasznie drogie i trzeba kilka razy, że w profesjonalnym salonie to wiadomo, ale co i jak dokładnie to się nie orientuje zupełnie. Chociaż jakby był taki zabieg korzystny i cena nie zwalała z nóg to sama z chęcią bym się zdecydowała.
Mi się jeszcze oprócz długich włosów marzy wybielenie zębów i depilacja laserowa nóg

Stary 2009-06-30, 22:09   #199
iwonamysza
Zadomowienie

GG do iwonamysza

Oczywiście myślałam o Was wszystkich bo śliczne jesteście i młode.
Tylko ja tu taka stara jestem. Bo Nel to nie liczę, bo ona to laska nie z tej ziemi.

Alienku mój TŻ teraz poznał dziewczynę, która ma salon i wykonują różne zabiegi i mówił jej o mnie, że się odchudzam, ćwiczę ale skóra wiele pozostawia do życzenia i poleciła dla mnie dwa zabiegi: rollmaster i dermotonię.

Rollmaster to urządzenie, które z powodzeniem może w wielu wypadkach zastąpić ręce terapeuty.
Masaż tym urządzeniem ma właściwości lecznicze. Wpływa na: układ krążenia:
przyspiesza krążenie krwi i limfy,miejscowo rozszerzają się naczynia włosowate i poprawia się dopływ świeżej krwi,wspomaga krążenie limfy, co pobudza czynności gruczołów i przyspiesza przemianę materii,pomaga w wydalaniu produktów wadliwej przemiany materii,powoduje lepsze dotlenienie i odżywienie tkanek; mięśnie: powoduje lepsze dotlenienie i odżywienie,przeciwdziała kontuzjom,zwiększa elastyczność,przyśpiesza regenerację po wysiłku,podwyższa lub obniża napięcie; skóra: ujędrnia i uelastycznia skórę,llikwiduje lub zmniejsza zrosty lub zgrubienia,powoduje mechaniczne rozbicie tkanki tłuszczowej; układ nerwowy: delikatny masaż działa relaksujaco i uspakajajaco,mocny masaż działa pobudzajaco,usprawnia przewodzenie bodźców nerwowych,poprawia czucie powierzchniowe i głębokie

Dermotonia to nowoczesny masaż podciśnieniowy i drenaż limfatyczny, doskonale ujędrnia skórę, poprawia i przyspiesza jej metabolizm, redukuje obrzęki, zmarszczki, cellulit blizny i rozstępy. Pierwszy kosztuje 19 zł za godzinę, a drugi 35. Więc nie jest to jakiś kosmiczny wydatek.

Stary 2009-06-30, 23:15   #200
*Niki*
Zakorzenienie

Iwonko no tak, jest trochę problemów z takimi włosami, bo czesać trzeba uważnie specjalną szczotką, i myć trzeba inaczej (na stojąco) i Bóg wie co jeszcze, dlatego nie jestem do końca przekonana, a z drugiej strony tak mi się marzą ładne włoski

Alien powiem Ci, że napalona to jestem średnio, tak jak wyżej napisałam, mam wątpliwości i boję się. Marzę o ładnych włoskach, no ale jak bedę si źle czuła w takich włosach, czy jak się będą odczepiać to co wtedy? kasa pójdzie w błoto... A fryzjerka wiadomo że będzie zachwalać, bo chce zarobić
a co do wypadania włosów to podobno nie wypadają bardziej po zabiegu, tylko gdy masz założone te obrączki na włosach, to włos który wypadnie z głowy nie ma jak całkiem wypaść bo trzyma go obrączka, no a po zdjęciu obrączki po ok. 3 mies. wydaje się że mnóstwo włosów wypadło, a to są te włosy które i tak nam codziennie wypadają

Jastin cieszę się że sklepik funkcjonuje a co do zarabiabia kokosów, to powiem Ci, że teraz raczej z jednego sklepiku kokosów nie ma (chyba że masz swój lokal i nie płacisz za wynajem, swój lokal to dzis skarb). Odkąd mamy sklep to trochę ludzi poznałam, hurtowników i właścicieli sklepów i narzekają, że teraz z jednego sklepu nie ma tego co dawniej było . Jednak ten kryzys jest odczuwalny, w dodatku weszła "era ciucholandów" wiele osób tam się ubierze taniej i często markowe ciuchy kupi, dlatego nie jest łatwo dziś A do tego konkurencja ogromna wszędzie (pewnie głównie przez te dotacje). No ale ja myślę że kto jest silniejszy to przetrwa, a kto się zraża ten upada... koło nas dziewczyna prowadziła sklep 5 lat, super jej szło, a teraz ten rok utarg spadł i sklepu od piątku nie ma bo dziewczyna się poddała

Ja też się boję jak ten drugi sklep nam pójdzie, ale spróbować warto, ciuchy "jeść nie wołają" jak to się mówi Wam też powodzenia życzę

a z wyszczupleniem brzuszka niestety nie pomogę, bo ze mnie chudzina... ja to bym jeszcze przytyć chciała jakieś 5 kg

Edytowane przez *Niki*
Czas edycji: 2009-06-30 o 23:18
*Niki* jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-01, 21:26   #201
Nel70
Zadomowienie

Dziewczynki wszystkie jesteście laski,bo młodość to najważniejsza rzecz.Iwonka Ty mi nie kadż,bo niestety metryki mi nie zmienisz
A ja miałam dzisiaj mega przygodę.Wczoraj był u nas upał i pojechaliśmy z Amelcią na działeczkę.Wróciliśmy po 23 i poszła spać,spała do 11.Rano ją ubieram i patrzę a ona pod paszką ma kleszczaTaki był gruby bo całą noc pił jej krew.Od razu wzięłam pincetę i Martynka jej trzymała rączki i usunęłam jej "dziada",a potem zdezynfekowałam spirytusem.Ale zapisałam się na popołudnie do lakarza,Pani stwierdziła,że nie ma obawy cały wyszedł.Zaproponowała nam serię płatnych szczepień na kleszcze ,cena 1 szczepienia około 90zł,co Wy na ten temat myślicie,czy warto,czy to zapewni dziecku rzeczywiście ochronnę,a może któraś szczepiła?
Stary 2009-07-02, 09:15   #202
Alien
Wtajemniczenie

Dziewczyny tak czytam co piszecie i normalnie aż mnie trafia. Iwona jaka Ty stara jestes ?? Piszesz tak jakbyś miała grubo po 50 lub 60.
Wiadomo, że ludzie są ładni i brzydcy, tak jest prawda niestety
Iwonko w Tobie jest jakiś taki urok, przyciągasz...
Nel Ty wyglądasz bardzo młodo, na pewno każdy odejmuje Ci lat, ze starszą córką wyglądasz jak jej starsza siostra a nie mama.
Jastin to wiadomo, widać, że śliczna dziewczyna. Pewno faceci się za Tobą obracają jak idziesz.
Monia też niezła laska, wysoka zgrabna dziewczyna.
Kasia to tylko pozazdrościć figury po trójce dzieciaczków.
Niki to jak dziewczynka wygląda.
Abc skoro naturalnie tak ładnie wyglądasz to masz się czym pochwalić.
Nie lubie słodzić, więc nie piszę, że wszyscy są najpiękniejsi napisałam o tym co mi się w Was podoba tak na pierwszy rzut oka (choć znalazłoby się o wiele wiecej) oczywsicie rację musicie mi przyznać, bo tak jest

Stary 2009-07-02, 11:10   #203
jastin83
Zakorzenienie

Dzień dobry!!!

Ojej Alienku dziekuje Ci bardzo za tak miłe słowa
Ja powiem Wam nieskromnie ze mimo ze często słysze dobre słowo od ludzi to wcale sie atrakcyjna nie czujeKiedyś juz pisałam ze odkąd jestem z moim mężem i weszłam do jego rodziny to moja samoocena baardzo spadła,niestetyGłównie przez teściową,ona bardzo dobrze sie trzyma mimo 50-tki to powiem ze laska z niej niezła,ja bym np.nigdy w stringach na plaże nie wyszła o ona i owszem Zawsze jak z nią przebywam,a nawet na spotkaniach rodzinnych potrafi sie szczycić tym ze np. idzie z moja Wika i wszyscy myśla ze to jej mama jestJak sie często słyszy takie teksty to sie człowiekowi odechciewa wszystkiego
Sorrki ze tak sie wyzaliłam ale naprawde przykro mi jest jak ciągle takie naciski sie czuje,a z tymi zabiegami na brzuch to właściwie od niej wyszło,bo ja powiem szczerze ze średnio mnie to interesuje.Pewnie ze bym chciala miec plaski brzuch,ale czego ja mam sie spodziewac w 3 miesiace po urodzeniu drugiego dziecka

Nel
ja tez myślałam zeby Wike zaszczepić od tych kleszczy,my duzo w plenerze przebywamy latem i jesieną(a to na rybkach,na grzybach itd.),ale jakoś narazie nie rozmawialiśmy o tym z tż-tem.

Zamówiliśmy chrzest na 12 lipca,w przyszłym tygodniu bede miala troche roboty,robie obiad w domu,ale beda tych chrzestni no i dziadkowie.11 na urlop przyjeżdza teść z USA,teściowa coś "trzeszczała" zeby tż po niego jechał do W-wyw sobote,ale powiedzialam ze nie ma mowy,my mamy chrzciny a ja z dwójka dzieciaków i z pracą w kuchni sama sobie nie poradze,niech brat tż-ta jedzieStrasznie mnie to wkurza ze zawsze wszystko my
Poza tym ona teraz ma synowa w swoim domu,tz-ta brata dziewczyna ta w ciązy sie wprowadziła do niejAle przemilcze reszte bo krew mnie zaraz zaleje.
Co ja sie mam...

Edytowane przez jastin83
Czas edycji: 2009-07-02 o 11:13
Stary 2009-07-02, 19:52   #204
Alien
Wtajemniczenie

Jastin a może teściowa sama Tobie zazdrości tego, że jesteś młoda i ładna i sama chce przy Tobie dobrze się prezentować, a zresztą czy warto się przejmować jej zdaniem. A, że Cie doprowadza do wściekłości to rozumiem.
Ja z moją teściową mam podobnie, było dobrze dopóki nie przeprowadziliśmy na swoje, od tej pory ona ciągle coś robi nie po naszej mysli. Jak coś kupuje to zaraz a na co mi to, Wiką się zajmować też nie chce. Mieszkamy już 1,5 roku a ona u nas była może z 5 razy na chwile i tyle. Wzieliśmy się teraz za malowanie mieszkania, wczoraj teśc przyjechał i malował a ja potem sama wszystko musiałam sprzatać i przywrócić do porządku, dzisiaj mieliśmy malować dalej ale teściowa się nie zgodziła, żeby przyjechał i nam pomógł, a ja dzisiaj na wolnym pół dnia do południa wszystko szykowałam do malowania. Normalnie aż mnie....szkoda gadać.

Stary 2009-07-02, 22:40   #205
Moni@
Zakorzenienie

Witajcie, ale sie naczytałam az miło..tak duzoooooo

Co do Szymka to bylam u lekarza rodzinnego, dał mu Deridat i po 2 tyg stosowania jak nie bedzie poprawy to skieruje nas do chirurga..Ja zauwazylam ze w samej kupce nie ma krwi tylko jakby scianki pekały tuz wokoło odbytu...potem jak go myje i smaruje to jest jakby glebiej taka zyłka ktora wiecej wychodzi na wierz jak on prze... nie wiem czy to tak ma byc...

bede u lekarki to opowiem to co zauwazyłam...Wy mnie rakiem nie straszcie, bo u mnie w miescie zmarła dziewczyna 35 lat na raka piersi miała juz od 2 lat obcięte..
zostawiając małe dzieci..ja tej choroby tak sie boje ze nie macie pojecia, musze isc chyba do psychologa bo coraz wiecej o tym mysle i sie boje zyć dalej...nie wiem co sie ze mna dzieje...

Co do Waszych postanowien to ja nie znam sie na zageszczaniu włosów, niewiele sie wypowiem..powiem tylko ze ja nie bylam nigdy u kosmetyczki, sama robie sobie paznokcie, makijaz, farbowanie wlosow...solarium lubie ale nie za czesto..raz w tyg i sie dobrze czuje...

co ro niejakiej Rutowicz to dla mnie jest to tranwestyta, normalnie facet przerobiony na babe...bleeeeeeeeeeee

A co do powodzi to tak mielismy 2 fale ale na szczescie rzeka nie wystapiła z brzegów..zalalo piwnice, amfiteatr, pola i podtopilo most kolejowy ale na razie ucichło...dzieki bogu...

Do do naszych lat to o jakiej starosci Wy tu piszecie? Ze niby która jest stara?????????? ehhh BABY

A co do wyszczuplania brzucha to ja zdecydowałam sie na ten zabieg co mowili w Dzien dobry TVN http://www.powerslim.pl/zabiegi.html sa rozne rozaje tych zabiegów ja bym wybrała PŁASKI BRZUCH DLA KAZDEGO...10 zabiegów 300zł to nie duzo, a zabieg trwa 1,5 godz i babka ciagle stoi i cie masuje ..juz sie wszystko dowiedziałam i sie napaliłam

Edytowane przez Moni@
Czas edycji: 2009-07-02 o 22:47
Moni@ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-03, 08:48   #206
abc_81
Rozeznanie

GG do abc_81

Alien dziękuję za komplementy. Ja napisałam tylko tak, że poczwara jestem, w ogóle uważam, ze nie ma ludzi brzydkich tylko zaniedbani.
Tak jak tu piszecie, ja wolę w domu sobie jakąs maskę walnąć , niż do kosmetyczki pójść. Ostatnio się namietnie pillinguje kawą w domu. Skóra gładka i do tego pachnąca kawą. TŻ wariuje bo uwielbia zapach kawy.

Moni@ ja nic nie pisałam, ale powiem Ci, że Wiki od jakichś 2 tygodni tez mówiła, że ją boli dupka. I to przeważnie jak siku robiła. Akurat kupe robiła w przedszkolu, wiec nie wiem jak ona wyglądała. Ale w tym tygodniu akurat załatwiała sie w domu. Kupa twarda , zbita i patrze a ona ma takie ranki właśnie w odbycie i krew z nich leciała. Podejrzewam, ze ona własnie od twardej kupy to miała, bo teraz od dwóch dni, kupa jest luźna i problem zniknął. No ale u ciebie, to Szymek jest w dodatku na diecie, więc problem powinien sie rozwiązać już. W końcu to już trwa długo.

Dziewczyny ja nie wnikałam w te powodzie za bardzo, bo mnie osobiście problem nie dotyczył. Ale w tym tygodniu słyszałam, ze Augustów zalało, znaczy wody było tyle, ze w piwnicach była, pozatym chyba u Jastin któregoś dnia mocniej padało. Nie wiem co się dzieje, praktycznie cała Polska ma problem z powodzią. Nie pamietam, aby się coś takiego działo kiedyś.

Kasiu jak przygotowania, wszystko masz już zaplanowane?? Dopadł Cie już stres czy jeszcze nie??

Nel ja Wiki nie szczepię od kleszczy. Co prawda u nas jest mnóstow tego, ale ja nigdy nie miałam kleszcza, pozatym nie wszystkie kleszcze przenoszą boleriozę. Mój tato z racji tego, że jest pracownikiem nadleśnictwa, to szczepi sie co roku obowiązkowo, ale nie miał od tylu lat kleszcza. Licze na to, że oglądam, Wiki codziennie podczas kąpieli i zobaczę, jakby sie coś schowało.

Wczoraj wiki miała gorączkę, normalnie zabrałam ją od cioci , to wygladała jak flak. Główka jej latała na prawo i lewo jak jechałysmy do domu. Podałam Ibum i po godzinie była nie do poznania. Wszystko mineło jak ręką odjął. Ale dzisiaj sobie zapakowała do torebeczki Ibum i Rutinacee

TŻ robi dla wiki domek taki z drewna i do tego bedzie przymocowana zjeżdzalnia. Wczoraj wiki nie mogłam zagonić do domu, tak się jej spodobał tem domek. Nawet piętro bedzie miał. Zrobię fotkę jak TŻ skończy.

Pozatym my jutro robimy grila, juz dzisiaj wyjęłam mięso do rozmrożenia, żeby zamarynowac na noc. I oficjalnie zaczynam urlopik . nareszcie, bo już fiksuje tak potrzebuję urlopu.

Jastin a Teściowa bedzie na chrzcie?? Bo pisałaś, ze miała gdzieś wyjechać?? Pokrywają się te terminy, czy nie. Piszesz, ze teść twój z USA przyjeżdza. ja wczoraj sie dowiedzialm, z ejak wszystko dobrze pójdzie, to być może poznam w końcu kogoś z rodziny TŻta, bo jego najmlodsza siostra planuje w te wakacje przyjechac, to jeszcze nic pewnego, ale ja bardzo bym chciał w końcu poznać kogoś z jego rodziny bliskiej.

Iwonko a dla ciebie to. Za mówienie, że stara jesteś. Wiki mówi, ze babcia jest stara, ale ona ma 75 lat . A ty sobie poczytaj jaka jesteś:
Wiek kobiet:

0 - 20 lat - kobieta jest jak AZJA: dobrze znana, ale jeszcze nie odkryta.
20-30 lat - kobieta jest jak AFRYKA: gorąca i wilgotna.
30-40 lat - kobieta jest jak USA: wydajna i technicznie doskonała.
40-50 lat - kobieta jest jak EUROPA: po dwóch wojnach światowych, wykorzystana ale wciąż piękna.
50-60 lat - kobieta jest jak ROSJA: wszyscy wiedza gdzie to jest, ale nikt nie chce tam jechać.
Masz jeszcze coś do powiedzenia??? TŻ mówi, ze czeka kiedy w końcu minie mi te magiczne 30.

Miłego dnia.

Dorian
Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło

abc_81 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-03, 10:47   #207
jastin83
Zakorzenienie

Dzień dobry!

Ale jestem zmęczonaMała mi dzis dała popalić w nocy Budziła sie co godzine na cyca a o 4 rano wstała i na gadanie jej sie zebrało i dopiero przed chwila usneła.
Zastanawiam sie czy cos jej do picia dodatkowo nie podac?Bo wydaje mi sie ze ona poprostu pić chce i dlatego tak często przy piersi,jest duszno na dworze u nas w domku tez gorąco i moze dlatego,sama nie wiem?
Kasiu moze Ty mi cos doradzisz,Wice podałam cos do picia jak miala chyba ok 5 miesięcy,a tu nie wiem czy nie za wcześnie
Sutki mnie bola okrutnie od tego ciagana,tak mam podraznione ze bez stanika nie dam rady,bo materiał mi obciera i boli

Alienku
Ty to tez masz wesoło.U nas tez tak bylo jak Wika sie urodzila ze teściowa nas gdzieś miala,a jak prosił ja tż zeby Wika sie zajeła nawet na godzine to łaske wielka robiła,pamietam ze jak remonowalismy mieszkanie to wogóle sie Wika nie zajeła nawet na moment,a wiadomo ile bylo pracy,wszedzie Wike ciagaliśmy z tż-tem,a to kafelki,a to podłogi itd.człowiek nawet sie dobrze zastanowić nie mógł bo trzeba było latac za mąła ciagle
Ale tż jej jak sie wprowadziliśmy wygarną wszystko,kłotnia była jak nie wiem,ale pisałam Wam o tym.
Teraz jak sie Weronika urodziła to jest namolna wręcz i tu nie chodzi o to ze pomaga mi w czymś,bo gdzie tamAle wtrąca mi sie strasznie a to ze źle ubrałam,a to powiedziała ze Weronika zachorowała przez nas itd,szkoda gadać...
Mogłabym pisac o tych moich problemach i pewnie ksiązke bym napisała,tż-towi juz tez nie truje bo to jego matka i sam sie denrwuje na nią,ze taka jest.To sie chociaz Wam powyżalam.Alienku wiem jak to jest i rozumiem Cie doskonale w tej kwestii,takze pamiętaj ze sama nie jesteś i jak masz ochote sie poskarżyć na swoja "zmorę"to śmiało,dla mnie raźniej będzie

Abc fajnie Wam ze macie gdzie taki domek dla Wiki postawić,mi to sie tez marzy własny dom i podwórko,sama na wsi sie wychowałam z duzym domem,sadem,podwórkiem to wiem jake to szczęście dla dzieckaBo w tych blokowiskach to wiadomo,dobrze ze jeszcze mieszkam w takim mieście i miejscu ze do jeziorka mam blisko i na plażeAle tak serio to zastanawiamy sie z tż nad kupnem jakiej działki,moze na starość bedziemi mieli swój dom
U nas dzialki sa bardzo drogie,tż sie rozglądał i rozgląda mniej wiecej,ale cięzko jest,mnóstow u nas jezior a dzialka z linia berzegową sporo kosztuje,a taka nam sie właśnie marzy
Abc co do tesciowej to bedzie,bo urlop sie jej zaczyna dopiero od polowy lipca chyba???Sama nie wiem zreszta,ona mi zabardzo nic nie mówi,bo sie boi chyba ze Wike jej na głowe zwale,ale ja wcale nie mam zamiaru tego robić,poza tym moja mama sie uprasza juz od miesiaca zeby do niej przyjechać,albo chociaz Wikunie na tydzień zostawić
Poza tym bedzie teraz teśc przez dwa tygodnie a ona sie wyprowadza do siostry swojej na ten czas takze tez sytacja nie zaciekawa,mówie Wam ...

Moni@
ja tez o tych zabiegach słuchałam z DDTVN,ale nawet nie wiem czy u nas w mieście jest cos takiegoMusiałab ym sie zorintowac,bo rzeczywiście niedrogo to wychodziJa Ty sie zdecydujesz to daj znac czy pomogło

U nas dzis upalnie,Weroniczka śpi,Wika ogląda bajke,a ja ide włoski myć
Musze iśc dzis i zapytac o wypoczynek który zamowiłam juz 3 tygodnie temu,babka mówiła ze do 3 tygodni powinien przyjśc,a tu cisza,ide sie przypomnieć bo chce zeby do chrzcin juz był,poza tym musze sciane odnowić jedna w pokoju,bo brudna jak diabli
Jutro mam wizyte w poradni preluksacyjnej,ciekawe co mi powiedzaWike musialm pieluchowac szeroko do pół roku,mam nadzieje ze z Werą nie bedzie tego problemu,bo latem to masakra dla niej bedzie
No i jutro jedziemy do mojej mamy na weekend,ciesze sie bo odpoczne troszke,oby tylko pogoda była

Miłego dnia!!!

---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ----------

Cytat:
Napisane przez abc_81 Pokaż wiadomość
Wiek kobiet:

0 - 20 lat - kobieta jest jak AZJA: dobrze znana, ale jeszcze nie odkryta.
20-30 lat - kobieta jest jak AFRYKA: gorąca i wilgotna.
30-40 lat - kobieta jest jak USA: wydajna i technicznie doskonała.
40-50 lat - kobieta jest jak EUROPA: po dwóch wojnach światowych, wykorzystana ale wciąż piękna.
50-60 lat - kobieta jest jak ROSJA: wszyscy wiedza gdzie to jest, ale nikt nie chce tam jechać.
Masz jeszcze coś do powiedzenia??? TŻ mówi, ze czeka kiedy w końcu minie mi te magiczne 30.

Miłego dnia.

Abc ale sie uśmiałam

Stary 2009-07-03, 18:43   #208
Nel70
Zadomowienie

Abc dzięki,że załapuję się jeszcze na USA to jest optymistyczne
Miłego upalnego weekendu
Stary 2009-07-04, 23:18   #209
kkasiaaa
Zadomowienie

dziewczyny wybaczcie ale nie pamiętam co komu pisac
Pisałyście o kosmetyczce więc ja byłam raz w życiu na regulacji brwi teraz idę na jakieś maseczki aby na weselu wyglądać piknie chciałam iśc na oczyszczanie twarzy ale usłyszałam że nie nie będzie efektu bo u mnie nie ma co oczyszczać bo mam ładną cerę

co do wieku to staro się nie czuję , jeszcze ostatnio siedziałam w poczekalni do dentysty a obok mnie starszy pan, zaczął coś się mnie wypytywac i pyta czy już pełnoletnia jestem jak powiedziałam że mam prawie 29 lat to zrobił wielkie oczy , a jak usłyszał że mam 3 dzieci to mało z krzesła nie spadł

abc nerwy przed slubem już odczuwam nie wiem jak to będzie jak ta własciwa sobota nadejdzie Pozatym zmieniłam zdanie co do mojej sukienki bo strasznie wkurzał mnie tren także będę miała zupełnie inną , narazie jest w trakcie przerabiania

Póki co pogoda ładna więc chodzimy na plażę , tylko mam problem bo zLeną musze siedzieć na samym końcu w cieniu a dziewczyny lecą do wody a wtedy ich nie widzę albo jeździmy na działkę z teściami. Dzisiaj właśnie byliśmy więc dziewczyny wyszalały się w basenie a potem szwagier tż-ta zabrał Julke na noc do siebie bo jego córki bardzo chciały. Oliwka strasznie płakała za nią ale na szczęście jutro rano już będzie spowrotem bo jedziemy do mojej babci. a tż-ta nie ma bo robi kawalerskie , ciekawa jestem w jakim stanie wróci

Jastin co do dopajania to spróbowałabym dać wodę albo jakąś herbatkę dla takich maluchówbo może faktycznie małej chce się pić.
Lena 5 lat
kkasiaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-05, 14:26   #210
Moni@
Zakorzenienie

Kasiu, ja zazdroszcze Ci tych nerów przedslubnych, jak bylam mała zawsze marzylam o sukni i slubie o ciarkach, lezkach i szczesciu..a mama moja mowi teraz "bo marzylas tak jak bylas mała dlatego Ci sie nie poszczescilo" dlatego tobie zycze ciarków i ciareczków a najbardziej łez szczescia Trzymam kciuki

Dzis o 6 przyjechała moja mama...Szymek byl w szoku, nie wiedział jak to jest ze babci nie bylo, gdzie byla tyle czasu i pytan 100 tysiecy ...Nagadac sie nie mozemy teraz...

Pogode zapowiadają deszczową na przyszły tydz. Nie zniose kolejnych deszczy..
Moni@ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości