|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#181 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieciaczki Czerwcowo-lipcowo-sierpniowe 2007 I Ich Szczęśliwe Mamy VI
moj chojrak własnie pierwszy raz od kilkunastu miesiecy zasnął w wózku jak wracalismy ze spaceru
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#182 | |
Raczkowanie
|
cześć
Cytat:
![]() Laura ma rowerek trójkołowy i już pedałuje tylko muszę zdjąć podnóżek, bo jej przeszkadza. W przyszłym roku na lato chciałabym jej kupić rowerek 12 ten najmniejszy zwykły rower z dodatkowymi kółeczkami. Laura jest wysoka i za rok trójkołowiec będzie za mały. Zresztą nic na siłę jak będzie chciała i umiała jeździć na zwykłym rowerze to ok a jak nie to poczeka. lea życzę udanego wyjazdu ![]() kropka miłego weekendu w Zakopanem ![]() ![]() kasia rolki różowe śliczne, dziewczynka się ucieszy ![]() Xantia ja myję (albo mąż) ząbki Lauruni porządnie szoruje a potem ona ŚAMA ![]() ![]() Widzę, że te same pomysły mamy, bo ja też uczę Laurę na nocnik w ten sposób co Paula ![]() A ja jestem trochę wkurzona ![]() ![]() ![]() Bardzo dużo mówię do niej (straszna gaduła ze mnie), oglądamy książeczki, a ma ich mnóstwo, mówi mi co widzi na obrazku, albo ja ją wypytuje o wszystko. Tatuś jak się z nią bawi to też tak samo. Ostatnio córnia rządzi mówi mi NIE MOŻESZ SIĘ BAWIĆ (jak biorę jej zabawki) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Laura też mi robi na złość i próbuje na ile może sobie pozwolić ![]() Edytowane przez Laurusia2007 Czas edycji: 2009-05-08 o 11:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#183 |
Raczkowanie
|
Kilka fotek z ogródka
![]() hahaha widzę, że jeszcze jedna fotka ze świąt się wrzuciła, bo wrzucam z pulpitu już pomniejszone, na naszą klasę wrzucałam i już miałam gotowe Edytowane przez Laurusia2007 Czas edycji: 2009-05-08 o 11:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#184 |
Zakorzenienie
|
tez pomyslalam jednak ze ta ceratka to nie bardzo... sprobowalam rano wlozyc jej tetre do majteczek i super bylo, od 9 do 11.30 suchutko miala. teraz wlasnie przed chwilka sie znowu zamoczyla. czyli jak narazie bilans niezly bo dwie pary gaci zalane. ide jej zmienic je.
tylko cos na nocnik nie chce siadac... ale jakos to przelamiemy. |
![]() ![]() |
![]() |
#185 |
Zakorzenienie
|
podkradlam Mikołajkowym
![]() ![]() INSTRUKCJA PIECZENIA SZARLOTKI DLA FACETÓW 1. Z lodówki weź 10 jajek, połóż na stole ocalałe 7, wytrzyj podłogę, następnym razem uważaj! 2. Weź sporą miskę i wbij jajka rozbijając je o brzeg naczynia. 3. Wytrzyj podłogę, następnym razem bardziej uważaj! W naczyniu mamy 5 żółtek. 4. Weź mikser i wstaw do niego skrzydełka i zacznij ubijać jajka. 5. Wstaw od nowa skrzydełka do miksera, tym razem do oporu. Zacznij ubijać. 6. Umyj twarz, ręce i plecy. W naczyniu pozostały 2 żółtka, dokładnie tyle potrzeba na szarlotkę. 7. Oklej ściany i sufit kuchni gazetami, meble pokryj folią, będziemy dodawać mąkę. 8. Nasyp 20 dkg mąki do szklanki, pozostałe 80 dkg zbierz z powrotem do torebki. 9. Sprawdź czy ściany i sufit są oklejone szczelnie, przystąp do miksowania. 10. Weź szybciutko prysznic! 11. Weź 4 jabłka i ostry nóż. 12. Idź do apteki po jodynę, plaster i bandaże. Po powrocie zacznij obierać jabłka. Przemyj jodyną kciuk! 13. Potnij jabłka w kostkę pamiętając, że potrzebujemy 2 jabłek więc nie wolno zjeść więcej niż połowę! Przemyj jodyną palec wskazujący i środkowy. 14. jedyne pozostałe jabłko pocięte w kostkę wrzuć do naczynia z ciastem, pozbieraj z podłogi pozostałe kawałki i przemyj wodą. 15. Wymieszaj wszystkie składniki w naczyniu mikserem, umyj lodówkę bo jak zaschnie to nie domyjesz! 16. Przelej ciasto do foremki, wstaw do piekarnika. 17. Po godzinie jeśli nie widać żadnych zmian włącz piekarnik. 18. Po przebudzeniu nie dzwoń po straż pożarną! Otwórz okno i piekarnik. |
![]() ![]() |
![]() |
#186 |
Rozeznanie
|
Xantia -
![]() ![]() Patrilla - u nas syrop z cebuli rulezz Ajanna - kurcze, dlaczego w tym kraju trzeba tyle kasy wydawać na badania mimo że się płaci składki? Mam nadzieję, że wyniki będą dobre, bo z dwojga złego chyba przeziębienie lepsze niż alergia. Laura - ale masz dużą córeczkę! Kropka - śliczny brzuszek, swoją drogą musisz się nieźle kamuflować w pracy, bo jak dla mnie to od razu widać, że jesteś w ciąży ![]() ![]() ![]() Udanego wyjazdu!!! Lea - na pewno będzie super! szczęśliwego lotu i zawojuj Londyn! tylko uważaj na sklepy obuwnicze ![]() ![]() ![]()
#187 |
Konto usunięte
|
dziewczyny kochane, wpadłam sie pożegnać.
![]() ![]() oczywiście odezwe się ja tylko bedę miała net pod ręką. ![]() za 4 godz. jedziemy na lotnisko, musze ostatnie graty do torby wrzucić i zająć się sobą (muszę, jak to mówi mój TŻ "łąke obsiec i ranty wypalić" ![]() więc pa.pa.pa. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#188 |
Raczkowanie
|
kancia
![]() barwa ![]() ![]() Laura wyspana, najedzona, czekamy na tatusia i klucze do ogródka ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#189 |
Wtajemniczenie
|
kanciu- do łez się usmiałam, dobre, dobre!!!Śpiący Apuś rozkoszny
laurunia- mała cudna!!!
#190 |
Zakorzenienie
|
Hej!
Ja tak na chwilkę bo ostatnio coś mi czasu brakuje ![]() ![]() ![]() Laurusia córeczka śliczna ![]() kanciu śpiący Apuś boski ![]() ![]() kropka brzuszek fajny ![]() lea miłej podróży i też wypoczywaj Ja chyba też w końcu wezmę sie za odzwyczajanie Klaudii od pieluchy. Zobaczymy jak to bedzie A mój wujek trafił ostatnio do szpitala w bardzo kiepskim stanie. Po paru dniach wypisali go do domu i kazali zrobić tomografie komp (w szpitalu nie mogli ![]() ![]() ![]() Zmykam na razie
![]() |
#191 |
Wtajemniczenie
|
Hejo!
Pobudka ![]() ![]() Pogoda ładna-przynajmniej z okna ![]() Miłego dnia!
#192 |
Zakorzenienie
|
Cześć!
My pospałyśmy do 7.40 ![]() Już jesteśmy po śniadaniu i bierzemy się za porządki. Potem do sklepu i wolne. Obiad na dziś mam, więc pewnie po drzemce Klaudii pojedziemy na wycieczkę rowerową. O ile nie zacznie padać, bo trochę pochmurno u nas ![]() Miłego dnia
![]() |
#193 |
Zadomowienie
|
Cześc kochane.
a co wy wczoraj wszystkie robiłyście że nie ma żadnego posty po 20?? ![]() Ale wczoraj u nas słonce grzało ![]() o 11 jedziemy z Niki na tor (moto-cross) muszę zdrobic mężusiowi i jego szurniętym kolegom sesje zdjęciową jak szaleją na motorach ![]() coc nie wiem czy pojadę bo mi coś akumulator wysiada ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#194 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nas też pogoda fajna, zaraz będziemy ją wykorzystywać na maxa, bo teraz tylko częściowo - na balkonie ![]()
![]() |
#195 |
Zakorzenienie
|
a my dzisiaj wyjatkowo dlugo spalismy wszyscy, bo prawie do 9!
![]() rano pogoda byla wrecz paskudna, padalo, pochmurno, buro i zimno. teraz sie poprawia i wyszlo sloneczko. moja mama chciala dzisiaj wyjechac nad wode i zostac na noc ale oni chcieli pod namiot, wiec sie nie zgodzilam. rok temu tak sie wybralismy i bardzo zalowalam bo mimio dmuchanego materaca, dwoch spiworow, i grubego koca bylo nam w nocy zimno (oprocz malej bo ona byla naubierana ze hej ale i tak sie balam ze odchoruje) a spalismy nie w namiocie tylko w takich domkach, jakby szałasikach, wygladaly fajnie. w kazdym razie na taka powtorke nie mam ochoty. ![]() hmm... teraz kasy nie mamy... Tz wczoraj pojechal do bankomatu pobrac pieniadze i wcielo mu karte... ![]() poza tym u nas nadal siuski w kolo hehe, znaczy teraz jej wkladam tetre do majteczek to przynajmniej nie leci wszystko zaraz na podoge.. i na pewno bardziej czuje ze jest jej mokro, choc az tak bardzo jej to nie przeszkadza... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#196 |
Rozeznanie
|
cześć, co tu takie pustki
![]() my dzis od rana w rozjazdach, niedawno wrócilismy do domku Bylismy dziś na imieninach u pradziadka Kuby, dziadek dopiero go widział pierwszy raz, lepiej późno niz wcale ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#197 |
Zadomowienie
|
No to nadrobiłam zaległości, przeczytałam, aż całe 2 posty
![]() My byliśmy na pokazach lotnictwa, ale krótko, bo przecież Krzyś miał drzemkę, później obiad, a jak tam byliśmy to coś mu nie pasowało i jęczał.
#198 |
Wtajemniczenie
|
a my dziś pospaliśmy wszyscy oprócz Weroniki, która miała zajęcia, do 10
![]() ![]() ![]() ![]()
#199 |
Wtajemniczenie
|
To przechwaliłam Weronkę- dzisiaj zasypiała równo godzinę, a ja przy niej-jak stróż
![]() Tak leniwie na wątku u nas... i ja mam lenia...spadam...pa.
![]() |
#200 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() A minia i minisia to już wcale nic nie piszą!! My spędziłyśmy popołudnie na działce u baby, zgodnie z prognozą ![]() Odwiedziłyśmy króliczki, podlałyśmy rabatki, poustawiałyśmy babki z piachu i wróciłyśmy do domu. Tatusia oddelegowałyśmy do wyższych zajęć mających bardziej szczytne cele ![]() ![]()
#201 |
Raczkowanie
|
cześć
Xantia córeczka śliczna ![]() Wczoraj pół dnia spędziliśmy na ogródku i grillowaliśmy ![]() ![]() ![]() Laura dalej w majteczkach po domu chodzi, nie dam za wygraną. Dzisiaj po nocy pół nocnika nasikała, a pieluszka była prawie sucha ![]() Dzisiaj oczywiście idziemy na ogródek ![]() Miłego dnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#202 |
Raczkowanie
|
Ale pustki
![]() Jak wstanie idziemy do moich rodziców, a potem na ogródek. Słoneczko pięknie przygrzewa. Kupiliśmy w końcu siatkę na zabawki taką wiszącą 6-komór (różowa ![]() ![]() W Ikei tylko 10zł. |
![]() ![]() |
![]() |
#203 |
Zakorzenienie
|
Hej!
My wczoraj poszalałyśmy na dworzu do 21 ![]() ![]() Dziś imprezujemy- mamy imieniny teścia. Wczoraj powyciągałam wózek i nosidełko Klaudii, wyprałam i zawiozę przyjaciółce, bo jeszcze miesiąc i pewnie urodzi ![]() No dobra, zmykam Miłej niedzieli
![]() |
#204 |
Zakorzenienie
|
hej
![]() ale coz, tak jest jak ladna pogoda. my wczoraj wreszcie wyszlysmy z domu ale spacer nie byl rekordowo dlugi bo moje dziecko uparlo sie zeby uciekac mi na ulice, nawet jak auta jechaly, normalnie tak mnie wkurzyla...wczesniej oczywiscie trzeba bylo potuptac, zaliczyc obowiazkowo hustawke i posmigac przy pizzerii (tam taki hol jest i ona upodobala sobie smiganie tam, i laweczki, ciagle tam biega. a ja musze za nia. a pozniej jak poszlysmy dalej to takie cyrki odstawiala ze klapa dostala bo juz nie moglam tego zniesc, i do domu. a w domu wcale nie rozpaczala ze juz wrocila... dzisiaj jeszcze w domku, pozniej wyjdziemy polazic. planow nie mamy zadnych. Wiki tez oczywiscie ciagle smiga w majtkach (wczoraj po spacerze mialam zostawic pampka ale stwierdzilam ze sumienie bedzie mnie gryzlo ![]() dzisiaj udalo mi sie zlapac mala jak robila kupe w gacie i szybko ja na nocnik dalam, ta dokonczyla i oczywiscie dosiusiala. a ja ja pochwalilam i tlumaczylam ze to wlasnie jest miejsce na siusiu i kupke. na poczatku mialam jakis stres w zwiazku w nocnikiem, ze nie prosi i w ogole (nie wiem czego ja sie spodziewalam) ale teraz dalam na luz- zleje sie trudno, w koncu musi poczuc ze jak mokro to nie dobrze. |
![]() ![]() |
![]() |
#205 |
Zadomowienie
|
Tak się tu nocnikowo porobiło, że w końcu i my musimy zacząć
![]() Dzisiaj obudził się o 2, dałam smoka, a on odkłada na poduszkę, wstaje i mówi KA (kasza), ja mu znowu smoka i że noc trzeba spać, a on nie daje za wygraną i tak kilka razy. Wstałam dałam smoka i zaczęłam tulić, lulać, chcę się kłaść, a tu taka sama śpiewka. Poszłam zrobić KA z Krzysiem. Po nalaniu wody on mi butelkę zakręca, napił się wody (zabrałam, aby miejsce na KA było), zrobiłam kaszę, bo nadal chciał. A on, że nie, więc dałam wody z kubka, odpowiadał, że ciągle chce te KA. Poszliśmy do łóżka, a on zasnąć nie może, KA już nie chciał ![]() ![]() ![]() A tak się rozpisałam, bo widzę, że nie macie co czytać ![]()
#206 |
Zakorzenienie
|
hehe, nocnikowo sie z mojej "winy" chyba zrobilo
![]() moja mala tez nocki ma ostatnio bardzo rozne. jednej nocy spi jak zabita. a kolejnej budzi sie co jakis czas. dzis np. obudzila sie ok 1 (a ja jakas godz dopiero kimalam i zlapalam samo glebszy sen) to wstaje, tule, lekko bujam poducha. zasnela... klade sie przeszczesliwa- oczy zamykaja sie natychmiast. mijaja 2 minuty i to samo... i znow wstaje itd. a oczy zamykaja mi sie same. omal nie usynam na siedzaco... ale wreszcie usnela. za to nad ranem znow sie obudzila i przyszla do nas (a raczej musialam ja wziac bo siedziala i piszczala, a jak ja wolalam to zero reakcji i dalej czekala krolewna az mama po nia przyjdzie) i z nami pospala jeszcze. teraz jakos czesto do nas przychodzi, wyklada sie na mnie plackiem ![]() hehe, wlasnie mi dziecie przybieglo w rozkroku i piszczy (w sensie informuje ze ma mokro) posadzilam jeszcze na nocnik ale juz nic nie narobila, wysikala sie w tetre w calosci. Edytowane przez 86Paula Czas edycji: 2009-05-10 o 12:45 Powód: + |
![]() ![]() |
![]() |
#207 |
Wtajemniczenie
|
kasiu- a jak mi się nie chce z nocnikiem walczyć...,jednak powoli się do tego przygotowuje.
Ranek bardzo słoneczny u nas ,więc wybralismy się nad jezioro na lody ![]() Oto kilka fotek z naszego spacerku:
![]() |
#208 |
Zakorzenienie
|
Iwka sliczne fotki
![]() ![]() a tu lodowy Adi ![]() Edytowane przez Kancia Czas edycji: 2009-05-10 o 18:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#209 |
Wtajemniczenie
|
kanciu , ale spojrzenie to Apuś ma po Tobie
![]() ![]()
#210 |
Zakorzenienie
|
Iwka ale Werka jest cudnaaaaaaaaaaaaaa
![]() ![]() ![]() Kancia lodowy Adi jest uroczy! uciekam małż dziś urodzinki ma ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:33.