|  2009-05-21, 22:46 | #181 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2008-09 Lokalizacja: Poznań 
				 | 

Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy, część VIII

Moje Peee 1.3 kanapki z razowca z masłem -z serem zółtym -z szynką -pasztetem wszystkie z sałatą,pomidorem,papryką 2 jajka na miękko,duży banan,prince polo XXL,szklanka mleka z miodem 2.kawa z cukrem,2 kawałki szarlotki,jabłko,winogron a-dużo 3.duża grahamka z twarożkiem i miodem,orzeszki z wasabi-pół opakowania,koktail z malin i jagód-kupny, 4.zupa ogórkowa,pierś wędzona z kury,sałatka warzywna z majonezem,bułka wieloziarnista -kawa,sporo ciastek maślanych,jabłko 5.lody-2 kulki,wieśniak,2 garście mieszanki studenckiej,pomidor,cebul a,papryka,rzodkiew 6.owsianka z 5 łyżek płatków z rodzynkami,truskawkami,ka wałkami mlecznej czeko-na gęsto,2 kanapki z serkiem topionym,oliwkami,ogórkie m wpadnie jeszcze pewnie z jedna kanapka  I jak? | 
|     | 
|  2009-05-21, 23:02 | #182 | |
| Rozeznanie | 

Cytat: 
 ładnie, na luzie   
				__________________ 175, 83/62/89 | |
|     | 
|  2009-05-21, 23:15 | #183 | 
| Rozeznanie | 

blablaUUU. 1. bułka duża razowa z presidentem i jajkiem i presidentem szynką i jajkiem, herbata 2. podwójny słonecznikowy z twarożkiem domowym i szynką, 0,5l cisowianki niegaz. 3. 50g ryżu brązowego z puszką tuńczyka w oliwie, sałatka jakaś z sosem oliwowo jogurtowym, jabłko, kilka truskawek 4. 3 kromki żytniego z masłem, twarożek domowy tymbark 
				__________________ My Sweet November.. Can you breathe what I breathe? | 
|     | 
|  2009-05-22, 00:07 | #184 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2008-11 
				 | 

uuuuUUU   I: Owsiankowa papka z miodem,platkami nesquik, truskawkami i nie calym bananem. Kawa z mlekiem. II: Bulka z ;szynka, serem zoltym i pomidorem + jablko. III; 2 paski milki z toffi i orzechami  , paczka mmsow z orzeszkami. IV: Zupa ziemniaczana, placek po wegiersku. V: paczek z serem i platkami kokosowymi, butelka pepsi. VI: orzeszki w miodzie i miseczka malin. VII: Makrela wedzona, bulka jw z serem wedzonym z szynka, herbata z mlekiem i cukrem 
				__________________ A dziś już nie pamiętam nic, czas uspokoić sny,  Uwolniłam się by żyć, by nie otruć świata smutkiem łez, Więc nie pytaj mnie... | 
|     | 
|  2009-05-22, 01:22 | #185 | 
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2007-11 Lokalizacja: łódź 
				 | 

dziewczyny chciałabym zeby ktos tez ocenil moj jadłospis ...od kilku dni sie odchuzam tak juz naprawde naprawde.chciałabym schudnac na jakis czas a nie 10 kilo w 2 tygodnie bo tak juz sie tez odchudzałam...ale do rzeczy... wiec: R Sniadanie: Dwie kropki chlebka razowego dwa jajka sałata pomidor rzodkiewka zielona herbata drugie sniadanie Jabłko pokroione w kostki posypane rodzynkami i polane trzema łyzkami jogurtu naturalnego taka sałatka owocowa. Obiad filet z ryby gotowany na parze pol torebki dzikiego ryzu (akurat dzisiaj wczoraj jak jadłam cycka z kurczaka obiad był bez wegli bardziej R) + warzywa z mrozonki kalafior groszek marchewka gdzies tak 250 gram tutaj spacer jazda na rowerze zakupy czyli szał cial w centrum handlowym,albo TW pupa lub/i brzuch. kolacja sałatka: sałata ,tunczyk,pomidor,ogorek,c ebulka z sosem vinegret (olej z winogron łyzeczka musztardy i lyzeczka octu jabłkowego) + przyprawy  i wsio. jak jestem głodna w ciagu dnia to zjem marchewke ,kiwi ale jakos nie jestem głodna,moze dlatego ze pije 3 litry wody dziennie (ledwo:P) Edytowane przez milusiaam Czas edycji: 2009-05-22 o 01:42 | 
|     | 
|  2009-05-22, 07:48 | #186 | |
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2009-04 
				 | 

Cytat: 
  A moze warzyw więcej?   
				__________________ Kto się boi, nie wiedząc właściwie czego, podwójnie się boi. | |
|     | 
|  2009-05-22, 08:09 | #187 | ||
| Wtajemniczenie | 

Cytat: 

__________________ Cytat: 
 | ||
|     | 
|  2009-05-22, 08:22 | #188 | 
| xxyy Zarejestrowany: 2006-02 Lokalizacja: Kraków 
				 | 

Dziewczyny, mam takie dwa pytania - prosze od odpowiedz 1. ile naraz mozna zjesc białka? np ile mozna naraz zjesc sera białego zeby nie było za duzo w jednym posiłku? jaka jest porcja? 2. ile jajek mozna jesc np. tygodniowo zeby nie przesadzic? czy jedno jajko dziennie jest ok? 
				__________________ Nie należy sie bać zmian , które powo... | 
|     | 
|  2009-05-22, 10:03 | #189 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2007-02 
				 | 

Cytat: 
   Witaj Milusiu  Ogolnie mało w Twoim jadłospisie nnkt,i z 4 posilkow zrob 5-to rozkreci metabolizm,kolacje bialkową typowo mozna zjesc na 1h,-1,5h przed snem,wiec powinnas jakos rozlozyc ladnie 5 posilkow w ciagu dnia. A jak szukasz pomyslu na jadlospisy-przejrzyj watek ten i poprzedni lub przykladowe jadlospisy podwieszone na dietetyce i skomponujesz sobie ladny jadlospis   
				__________________ Yesterday I was sad Today I am happy Yesterday I had a problem Today I still have a problem But today I changed the way I look at it | |
|     | 
|  2009-05-22, 10:24 | #190 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2008-12 
				 | 

Dawno mnie nie bylo, ale po pierwsze padl mi internet, a po drugie mialam wczoraj dzien zalatwiania formalnosci:P. Oto moje dzisiejsze R, troche nienajlepsze, ale mam pustki w lodowce, a na duze zakupy jade dopiero wieczorem: I - ok. 8 - activia z jabłuszkiem, cynamonem, płatkami (5 łyżek), orzechami i rodzynkami(rodzynki 4 -symbolicznie) II - ok. 11- słatka z tuńczykiem, ogórkiem, kukurydzą, pomidorem, ryżem brązowym i oliwą (w lodówce już same resztki, a zakupy dopiero wieczorem) III - ok. 15- warzywa z patelni (białko z fasoli, kukurydzy i groszku) z ryżem brązowym (wiem, wiem, że po raz drugi, ale jak już pisałam - zapasy na wykończeniu i nie ma w czym wybierać) i pesto IV - ok. 18- feta z pomidorem V - ok. 21- jajecznica i jakieś warzywka (zobaczę jeszcze, co przywiozę ze sklepu) Prosze o ocenke   | 
|     | 
|  2009-05-22, 10:32 | #191 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2009-03 Lokalizacja: Skarland 
				 | 

Moje trochę planowe  R: I śniadanie: owsianka: 4 łyżki płatków, 1 łyżka otrąb pszennych, 3/4szklanki mleka 2%, 100g twarogu chudego, łyżeczka kakao, kawa ze słodzikiem II śniadanie :2 kromki chleba razowego żytniego,jedna z jajkiem druga posmarowana wiejskim lekkim, pomidor, jabłko. Obiad: garść makaronu penne pełne ziarno z lubelli, ryba gotowana w vegecie, ok. 3/4 szklanki gotowanej białej fasoli, ok. 200 g gotowanego brokuł. Podwieczorek:serek homo naturalny 130g, garść migdałów Kolacja: wiejski 200g, jakieś warzywko (zalezy co mi wpadnie do łapek w pracy  ) I jak to wygląda nie za dużo, a może czegoś za mało ?  Proszę o ocene  Edytowane przez pidzamcia Czas edycji: 2009-05-22 o 11:12 | 
|     | 
Okazje i pomysĹy na prezent
|  2009-05-22, 11:15 | #192 | |
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2008-01 
				 | 

Cytat: 
  Jadłospis jest urozmaicony kolorowy i zawiera to potrzebne   Ogólnie to podobają mi się twoje jadłospisy, często sciągam troche z nich jak sama nie mam pomysłu   | |
|     | 
|  2009-05-22, 11:20 | #193 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2009-02 
				 | 

R I. Owsianka(4lyzki platkow owsianych, serek homo naturalny 150g, gruszka) II. Bulka grahamka z pasztetem sojowym(juz wiem ze nie polecany wiec koncze go i wiecej nie kupie) z salata, pomidorem, papryka, jablko III. Niecale 2 garsci makaronu pelnoziarnistego, indyk pieczony, duszone warzywa(pomidor, papryka, cebula, pieczarki, skropione oliwa z oliwek) IV. wiesniak lekki z lyzeczka kawy Wydaje mi sie ze jak doloze 5 posilek to bede jadla za duzo bo malo cwicze i po prostu przytyje... | 
|     | 
|  2009-05-22, 11:21 | #194 | 
| Zakorzenienie | 

U Sniadanie 1/2 grejpfruta 1.5 kromki razowca z dynia (mokry z folii, krojony, jak pumpernikiel), polowa tego z poledwica, polowa z serem plesniowym kozim. Ogorek, pomidor, majonez. duzo rooibosa  (wpadlo 100g mango suszonego  ) Lunch kiwi Croissant bezglutenowy (maly acz opakowanie twierdzi, ze ma 250 kcal) - polowa z maslem z orzechow nerkowca, polowa z ok 50g wiesniaka szklanka mleka koziego pelnego Obiad jajecznica z 2 jaj salatka z mozarelli, mixu salatowego, pomidorow i oliwy orzechow wloskich i prazonych orzeszkow piniowych rice pudding (lekko slodki deser mleczno -ryzowu na cieplo) 
				__________________ "Thunderstorms seldom clear the air" Santosowa rzezba ;-) nie jestem zawodowym dietetykiem ani trenerem, to moje hobby. Chetnie udziele rad, ale korzystasz z nich na wlasna odpowiedzialnosc. Dziekuje za uwage   Edytowane przez santos Czas edycji: 2009-05-22 o 21:13 | 
|     | 
|  2009-05-22, 11:27 | #195 | |
				 | 

Cytat: 
  Aż się zawstydziłam  Szczerze to staram się trochę kombinować, żeby te posiłki nie były takie monotematyczne. Nie wiem czy niektóre połączenia są dobre na R... Ważne, żeby było smaczne i skuteczne zarazem. Jak już kiedyś czytałam wypowiedzi innych dziewczyn dieta nie powinna być męczarnią ani żadną głodówka ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)  | |
|     | 
|  2009-05-22, 11:38 | #196 | 
				 | 

R z prosba o ocenke  Nigdy swoich jadłospisów do konca nie jestem pewna  Sn: 2kromki pelnoziarnistego chleba(100gr) posmarowane cienko masłem,100gr homo nat,liscie salaty lodowej,pomidor,listki bazylii,4plasterki cienkie wedliny z kurczaka, spore jabłko 2Sn: sałatka z-->lisci sałaty lodowej,listków bazylii,pomidora,papryki, małej piersi z kurczaka ugotowanej na wodzie,garści nerkowców,przyyprawy papryka ostra, O: piers z indyka ugotowana na wodzie z przyprawami chili,curry,papryka ostra,uduszone warzywa-->cebule,papryka,2-3lyzki kaszy gryczanej,łyzeczka musztardy P: pół makreli z wczoraj,pół ogórka, K: jajko na twardo lub dwa,pomidor i jak? chyba ładnie?   
				__________________ Yesterday I was sad Today I am happy Yesterday I had a problem Today I still have a problem But today I changed the way I look at it | 
|     | 
|  2009-05-22, 11:43 | #197 | |
				 | 

Cytat: 
 Tez mi sie wydawało, że za dużo jem. Jednak jem mniej więcej tyle samo jak Ty, a jak mam dłuższy dzień to dorzucam 5 posiłek a i tak schudłam   | |
|     | 
|  2009-05-22, 11:43 | #198 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2009-01 Lokalizacja: Łódz 
				 | 

Moje R ; (bardzo proszę o ocene     ) I Bułka Grahamka z twarogiem (50g) 3 plastry szynki, sałata, pomidor, ogórek, rzodkiewki, jabłko II Kanapka(graham) z szynką, ogórek, sałata IIIPierś kurczaka, warzywa na patelnie, pieczarki, łyżka oliwy IVPół grahamki, 100g twarogu, warzywa(dużo warzyyyywwww) V Sałatka - 50g szynki+warzywa +mleko do kawy ok 100ml, cyryna do herbaty 
				__________________ Those eyes!! Those goddamned cocky eyes of yours! It drives me insane! @.@ Edytowane przez Shinkai Czas edycji: 2009-05-22 o 11:45 | 
|     | 
|  2009-05-22, 12:04 | #199 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2009-02 
				 | 

U a właściwie powolne przełamywanie się i walka ze strachem przed przytyciem   Ś: Owsianka: 4 łyżki płatków, szklanka mleka 2%, banan IIś: 2 kromki razowca z masłem, szynką, sałatą, pół pomidora O: Klasyczny schabowy , sporo warzyw na patelnię z ziemniakami P: Serek homo naturalny z wkrojonymi truskawkami K: 2 kromki razowca z tofu, pół ogórka Proszę o ocenę. | 
|     | 
|  2009-05-22, 12:10 | #200 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2009-02 
				 | 

To moze sie przelamie i dorzuce chociaz jakies orzeszki...caly czas walcze z takimi glupimi myslami ze za duzo jjem...i ze tego nie spale...ehh

| 
|     | 
|  2009-05-22, 12:42 | #201 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2009-03 
				 | 

moje Pożałowanie: I: duża bułka ciabatta z oliwkami /pół z grubą warstwą pasty z makreli, pomidorem i szczypiorkiem, pół z masłem, sałatą, żółtym serem, jajkiem na twardo i majonezem/, pajda chleba ze słonecznikiem z wątrobianką, ogórkiem małosolnym i keczupem, bounty II: drożdżówka 200g z czekoladą, kokosem i lukrem, kubek kakao, 1kg truskawek z cukrem waniliowym III: 2 puddingi waniliowe z sosem czekoladowym i 2 garściami orzechów w karmelu IV: karkówka z grilla w marynacie maślano-ziołowej, kiełbasa, dużo bagietki z masłem czosnkowym, sałatka grillowa (kapusta, kukurydza, papryka, ogórek, cebula, sos), piwo truskawkowe po: paczka piegusków kokosowych, snickers peanut V: 8 drożdżowych racuchów z serkiem homo waniliowym, syropem klonowym i rodzynkami, kubuś, dużo kruchych rogalików z marmoladą i cukrem pudrem VI: 100g bułka orkiszowa z masłem i szynką, opakowanie śledzi w sosie śmietanowym VII: 450ml lodów wiśniowo- jogurtowych, chałwa w czekoladzie, czereśnie   
				__________________ jak mi brak tej wielkiej siły, która góry pokruszy. | 
|     | 
|  2009-05-22, 12:46 | #202 | |
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2007-11 Lokalizacja: łódź 
				 | 

Cytat: 
  wiesz to taki przykladowy z jednego dnia.staram sie urozmaicac dietke  narazie sie ucze tych wszystkich przepisów zeby zrowo jesc... co do oleju nie mozna na kolacje dziewczyny pomozcie? ehh taka dieta to ciezki wysilek matematyczny jest i na logike tez troche działa   Edytowane przez milusiaam Czas edycji: 2009-05-22 o 12:53 | |
|     | 
|  2009-05-22, 12:56 | #203 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2006-02 
				 | 

U pt. "mama postanowiła mnie dożywić   " Śn. Owsianka: 4 łyżki płatków, kilka daktyli suszonych, mini-banan, sypnięcie musli z melasą i żurawiną, trochę pestek dyni, masy makowej, pół kubeczka serka wiejskiego + Inka z mlekiem IIŚn. Duża bułka z pestkami, masło, szynka, sałata, rzodkiewka --> podzielona na 2 przerwy, jadłam po połowie; była naprawdę spora  Ob. Zupa-krem ze szparagów z cebulą, koperkiem, ziołami i tartym serem (  ), kawałki wołowiny w sosie, ziemniaki z koperkiem + sałata z rzodkiewką, szczypiorkiem i śmietaną Kawa z mlekiem, truskawki - ale niestety niedużo  Pd. Biała fasolka z pomidorami, szynką i oliwą z oliwek + kromka prawdziwego, ciężkiego razowca z masłem K. Danio intenso z ziarnami (proszę nie mówić, że mało, więcej się nie wcisnęło po dwóch wcześniejszych posiłkach  ) 
				__________________ "Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi." Studentka  | 
|     | 
|  2009-05-22, 13:44 | #204 | |
				 | 

Cytat: 
    Bardzo mi sie podobają Twoje jadłospisy zawsze sa zdrowe,kolorowe i wartościowe  
				__________________ Yesterday I was sad Today I am happy Yesterday I had a problem Today I still have a problem But today I changed the way I look at it | |
|     | 
|  2009-05-22, 13:59 | #205 | ||
| Zakorzenienie | 

Cytat: 
 Cytat: 
  słuchaj Mamy, zgadzam się z Orzeszkiem   
				__________________ uśmiech pięknie zagrany. sometimes i feel like screaming | ||
|     | 
|  2009-05-22, 14:03 | #206 | |
				 | 

Cytat: 

|     | 
|  2009-05-22, 14:14 | #207 | 
| Zakorzenienie | 

Orzeszek, jadłospis śliczny i Ty to wiesz, tylko na kolację dwa jajka zjedz.   
				__________________ uśmiech pięknie zagrany. sometimes i feel like screaming | 
|     | 
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|  2009-05-22, 14:22 | #208 | |
| xxyy Zarejestrowany: 2006-02 Lokalizacja: Kraków 
				 | 

Cytat: 
  zalezy mi zwlaszcza na tym pierwszym pytaniu 
				__________________ Nie należy sie bać zmian , które powo... | |
|     | 
|  2009-05-22, 14:32 | #209 | 
| Konto usunięte Zarejestrowany: 2006-05 
				 | 

Moje dzisiejsze R Sniadanie : Jajecznica z 2 jaj z papryką, kiełbaską i pieprzem. 2 sn : opakowanie wiesniaka z rzodkiewką 3 śn : banan, Acitivia Obiad : 3 krokiety z kapustą i grzybami + kakao. Kolacji nie jadam, bo trenuję do późna, więc nie mam nigdy na to czasu. Moze tak to byc ? dopiero zaczynam dietę i nie mam jeszcze zbyt wielkiego doświadczenia. | 
|     | 
|  2009-05-22, 15:00 | #210 | |
| Zakorzenienie | 

Cytat: 
   tragiczny jadłospis, poczytaj wątki podwieszone, obserwuj dobrze skomponowane jadłospisy redukcyjne. Po treningu TRZEBA jeść, białko i węglowodany. Spowolnisz sobie  (o ile już nie spowolniłaś!!) makabrycznie metabolizm. 
				__________________ uśmiech pięknie zagrany. sometimes i feel like screaming | |
|     | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Dietetyka | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:20.