|
|
#181 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy, część VIII
Moje Peee
1.3 kanapki z razowca z masłem -z serem zółtym -z szynką -pasztetem wszystkie z sałatą,pomidorem,papryką 2 jajka na miękko,duży banan,prince polo XXL,szklanka mleka z miodem 2.kawa z cukrem,2 kawałki szarlotki,jabłko,winogron a-dużo 3.duża grahamka z twarożkiem i miodem,orzeszki z wasabi-pół opakowania,koktail z malin i jagód-kupny, 4.zupa ogórkowa,pierś wędzona z kury,sałatka warzywna z majonezem,bułka wieloziarnista -kawa,sporo ciastek maślanych,jabłko 5.lody-2 kulki,wieśniak,2 garście mieszanki studenckiej,pomidor,cebul a,papryka,rzodkiew 6.owsianka z 5 łyżek płatków z rodzynkami,truskawkami,ka wałkami mlecznej czeko-na gęsto,2 kanapki z serkiem topionym,oliwkami,ogórkie m wpadnie jeszcze pewnie z jedna kanapka I jak? |
|
|
|
#182 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ładnie, na luzie
|
|
#183 |
|
Rozeznanie
|
blablaUUU.
1. bułka duża razowa z presidentem i jajkiem i presidentem szynką i jajkiem, herbata 2. podwójny słonecznikowy z twarożkiem domowym i szynką, 0,5l cisowianki niegaz. 3. 50g ryżu brązowego z puszką tuńczyka w oliwie, sałatka jakaś z sosem oliwowo jogurtowym, jabłko, kilka truskawek 4. 3 kromki żytniego z masłem, twarożek domowy tymbark
|
#184 |
|
Zakorzenienie
|
uuuuUUU
I: Owsiankowa papka z miodem,platkami nesquik, truskawkami i nie calym bananem. Kawa z mlekiem. II: Bulka z ;szynka, serem zoltym i pomidorem + jablko. III; 2 paski milki z toffi i orzechami , paczka mmsow z orzeszkami.IV: Zupa ziemniaczana, placek po wegiersku. V: paczek z serem i platkami kokosowymi, butelka pepsi. VI: orzeszki w miodzie i miseczka malin. VII: Makrela wedzona, bulka jw z serem wedzonym z szynka, herbata z mlekiem i cukrem
|
|
#185 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny chciałabym zeby ktos tez ocenil moj jadłospis ...od kilku dni sie odchuzam tak juz naprawde naprawde.chciałabym schudnac na jakis czas a nie 10 kilo w 2 tygodnie bo tak juz sie tez odchudzałam...ale do rzeczy...
wiec: R Sniadanie: Dwie kropki chlebka razowego dwa jajka sałata pomidor rzodkiewka zielona herbata drugie sniadanie Jabłko pokroione w kostki posypane rodzynkami i polane trzema łyzkami jogurtu naturalnego taka sałatka owocowa. Obiad filet z ryby gotowany na parze pol torebki dzikiego ryzu (akurat dzisiaj wczoraj jak jadłam cycka z kurczaka obiad był bez wegli bardziej R) + warzywa z mrozonki kalafior groszek marchewka gdzies tak 250 gram tutaj spacer jazda na rowerze zakupy czyli szał cial w centrum handlowym,albo TW pupa lub/i brzuch. kolacja sałatka: sałata ,tunczyk,pomidor,ogorek,c ebulka z sosem vinegret (olej z winogron łyzeczka musztardy i lyzeczka octu jabłkowego) + przyprawy ![]() i wsio. jak jestem głodna w ciagu dnia to zjem marchewke ,kiwi ale jakos nie jestem głodna,moze dlatego ze pije 3 litry wody dziennie (ledwo:P) Edytowane przez milusiaam Czas edycji: 2009-05-22 o 01:42 |
|
|
|
#186 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A moze warzyw więcej?
|
|
#187 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
#188 |
|
xxyy
|
Dziewczyny, mam takie dwa pytania - prosze od odpowiedz
1. ile naraz mozna zjesc białka? np ile mozna naraz zjesc sera białego zeby nie było za duzo w jednym posiłku? jaka jest porcja? 2. ile jajek mozna jesc np. tygodniowo zeby nie przesadzic? czy jedno jajko dziennie jest ok?
|
#189 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witaj MilusiuOgolnie mało w Twoim jadłospisie nnkt,i z 4 posilkow zrob 5-to rozkreci metabolizm,kolacje bialkową typowo mozna zjesc na 1h,-1,5h przed snem,wiec powinnas jakos rozlozyc ladnie 5 posilkow w ciagu dnia. A jak szukasz pomyslu na jadlospisy-przejrzyj watek ten i poprzedni lub przykladowe jadlospisy podwieszone na dietetyce i skomponujesz sobie ladny jadlospis
|
|
#190 |
|
Raczkowanie
|
Dawno mnie nie bylo, ale po pierwsze padl mi internet, a po drugie mialam wczoraj dzien zalatwiania formalnosci:P. Oto moje dzisiejsze R, troche nienajlepsze, ale mam pustki w lodowce, a na duze zakupy jade dopiero wieczorem:
I - ok. 8 - activia z jabłuszkiem, cynamonem, płatkami (5 łyżek), orzechami i rodzynkami(rodzynki 4 -symbolicznie) II - ok. 11- słatka z tuńczykiem, ogórkiem, kukurydzą, pomidorem, ryżem brązowym i oliwą (w lodówce już same resztki, a zakupy dopiero wieczorem) III - ok. 15- warzywa z patelni (białko z fasoli, kukurydzy i groszku) z ryżem brązowym (wiem, wiem, że po raz drugi, ale jak już pisałam - zapasy na wykończeniu i nie ma w czym wybierać) i pesto IV - ok. 18- feta z pomidorem V - ok. 21- jajecznica i jakieś warzywka (zobaczę jeszcze, co przywiozę ze sklepu) Prosze o ocenke
|
|
|
|
#191 |
|
Raczkowanie
|
Moje trochę planowe R:
I śniadanie: owsianka: 4 łyżki płatków, 1 łyżka otrąb pszennych, 3/4szklanki mleka 2%, 100g twarogu chudego, łyżeczka kakao, kawa ze słodzikiem II śniadanie :2 kromki chleba razowego żytniego,jedna z jajkiem druga posmarowana wiejskim lekkim, pomidor, jabłko. Obiad: garść makaronu penne pełne ziarno z lubelli, ryba gotowana w vegecie, ok. 3/4 szklanki gotowanej białej fasoli, ok. 200 g gotowanego brokuł. Podwieczorek:serek homo naturalny 130g, garść migdałów Kolacja: wiejski 200g, jakieś warzywko (zalezy co mi wpadnie do łapek w pracy )I jak to wygląda nie za dużo, a może czegoś za mało ? ![]() Proszę o ocene ![]() Edytowane przez pidzamcia Czas edycji: 2009-05-22 o 11:12 |
|
|
|
#192 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jadłospis jest urozmaicony kolorowy i zawiera to potrzebneOgólnie to podobają mi się twoje jadłospisy, często sciągam troche z nich jak sama nie mam pomysłu
|
|
|
|
|
#193 |
|
Zadomowienie
|
R
I. Owsianka(4lyzki platkow owsianych, serek homo naturalny 150g, gruszka) II. Bulka grahamka z pasztetem sojowym(juz wiem ze nie polecany wiec koncze go i wiecej nie kupie) z salata, pomidorem, papryka, jablko III. Niecale 2 garsci makaronu pelnoziarnistego, indyk pieczony, duszone warzywa(pomidor, papryka, cebula, pieczarki, skropione oliwa z oliwek) IV. wiesniak lekki z lyzeczka kawy Wydaje mi sie ze jak doloze 5 posilek to bede jadla za duzo bo malo cwicze i po prostu przytyje... |
|
|
|
#194 |
|
Zakorzenienie
|
U
Sniadanie 1/2 grejpfruta 1.5 kromki razowca z dynia (mokry z folii, krojony, jak pumpernikiel), polowa tego z poledwica, polowa z serem plesniowym kozim. Ogorek, pomidor, majonez. duzo rooibosa ![]() (wpadlo 100g mango suszonego )Lunch kiwi Croissant bezglutenowy (maly acz opakowanie twierdzi, ze ma 250 kcal) - polowa z maslem z orzechow nerkowca, polowa z ok 50g wiesniaka szklanka mleka koziego pelnego Obiad jajecznica z 2 jaj salatka z mozarelli, mixu salatowego, pomidorow i oliwy orzechow wloskich i prazonych orzeszkow piniowych rice pudding (lekko slodki deser mleczno -ryzowu na cieplo)
nie jestem zawodowym dietetykiem ani trenerem, to moje hobby. Chetnie udziele rad, ale korzystasz z nich na wlasna odpowiedzialnosc. Dziekuje za uwage ![]() Edytowane przez santos Czas edycji: 2009-05-22 o 21:13 |
|
|
|
#195 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Aż się zawstydziłam ![]() Szczerze to staram się trochę kombinować, żeby te posiłki nie były takie monotematyczne. Nie wiem czy niektóre połączenia są dobre na R... Ważne, żeby było smaczne i skuteczne zarazem. Jak już kiedyś czytałam wypowiedzi innych dziewczyn dieta nie powinna być męczarnią ani żadną głodówka
|
|
|
|
|
#196 |
|
Zakorzenienie
|
R z prosba o ocenke
Nigdy swoich jadłospisów do konca nie jestem pewna![]() Sn: 2kromki pelnoziarnistego chleba(100gr) posmarowane cienko masłem,100gr homo nat,liscie salaty lodowej,pomidor,listki bazylii,4plasterki cienkie wedliny z kurczaka, spore jabłko 2Sn: sałatka z-->lisci sałaty lodowej,listków bazylii,pomidora,papryki, małej piersi z kurczaka ugotowanej na wodzie,garści nerkowców,przyyprawy papryka ostra, O: piers z indyka ugotowana na wodzie z przyprawami chili,curry,papryka ostra,uduszone warzywa-->cebule,papryka,2-3lyzki kaszy gryczanej,łyzeczka musztardy P: pół makreli z wczoraj,pół ogórka, K: jajko na twardo lub dwa,pomidor i jak? chyba ładnie?
|
#197 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Tez mi sie wydawało, że za dużo jem. Jednak jem mniej więcej tyle samo jak Ty, a jak mam dłuższy dzień to dorzucam 5 posiłek a i tak schudłam
|
|
|
|
|
#198 |
|
Raczkowanie
|
Moje R ; (bardzo proszę o ocene
I Bułka Grahamka z twarogiem (50g) 3 plastry szynki, sałata, pomidor, ogórek, rzodkiewki, jabłko II Kanapka(graham) z szynką, ogórek, sałata IIIPierś kurczaka, warzywa na patelnie, pieczarki, łyżka oliwy IVPół grahamki, 100g twarogu, warzywa(dużo warzyyyywwww) V Sałatka - 50g szynki+warzywa +mleko do kawy ok 100ml, cyryna do herbaty
Those eyes!! Those goddamned cocky eyes of yours! It drives me insane! @.@ Edytowane przez Shinkai Czas edycji: 2009-05-22 o 11:45 |
|
|
|
#199 |
|
Raczkowanie
|
U a właściwie powolne przełamywanie się i walka ze strachem przed przytyciem
![]() Ś: Owsianka: 4 łyżki płatków, szklanka mleka 2%, banan IIś: 2 kromki razowca z masłem, szynką, sałatą, pół pomidora O: Klasyczny schabowy , sporo warzyw na patelnię z ziemniakami P: Serek homo naturalny z wkrojonymi truskawkami K: 2 kromki razowca z tofu, pół ogórka Proszę o ocenę. |
|
|
|
#200 |
|
Zadomowienie
|
To moze sie przelamie i dorzuce chociaz jakies orzeszki...caly czas walcze z takimi glupimi myslami ze za duzo jjem...i ze tego nie spale...ehh
|
|
|
|
#201 |
|
Raczkowanie
|
moje Pożałowanie:
I: duża bułka ciabatta z oliwkami /pół z grubą warstwą pasty z makreli, pomidorem i szczypiorkiem, pół z masłem, sałatą, żółtym serem, jajkiem na twardo i majonezem/, pajda chleba ze słonecznikiem z wątrobianką, ogórkiem małosolnym i keczupem, bounty II: drożdżówka 200g z czekoladą, kokosem i lukrem, kubek kakao, 1kg truskawek z cukrem waniliowym III: 2 puddingi waniliowe z sosem czekoladowym i 2 garściami orzechów w karmelu IV: karkówka z grilla w marynacie maślano-ziołowej, kiełbasa, dużo bagietki z masłem czosnkowym, sałatka grillowa (kapusta, kukurydza, papryka, ogórek, cebula, sos), piwo truskawkowe po: paczka piegusków kokosowych, snickers peanut V: 8 drożdżowych racuchów z serkiem homo waniliowym, syropem klonowym i rodzynkami, kubuś, dużo kruchych rogalików z marmoladą i cukrem pudrem VI: 100g bułka orkiszowa z masłem i szynką, opakowanie śledzi w sosie śmietanowym VII: 450ml lodów wiśniowo- jogurtowych, chałwa w czekoladzie, czereśnie
|
|
#202 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() wiesz to taki przykladowy z jednego dnia.staram sie urozmaicac dietke narazie sie ucze tych wszystkich przepisów zeby zrowo jesc...co do oleju nie mozna na kolacje dziewczyny pomozcie? ehh taka dieta to ciezki wysilek matematyczny jest i na logike tez troche działa
Edytowane przez milusiaam Czas edycji: 2009-05-22 o 12:53 |
|
|
|
|
#203 |
|
Zakorzenienie
|
U pt. "mama postanowiła mnie dożywić
"Śn. Owsianka: 4 łyżki płatków, kilka daktyli suszonych, mini-banan, sypnięcie musli z melasą i żurawiną, trochę pestek dyni, masy makowej, pół kubeczka serka wiejskiego + Inka z mlekiem IIŚn. Duża bułka z pestkami, masło, szynka, sałata, rzodkiewka --> podzielona na 2 przerwy, jadłam po połowie; była naprawdę spora ![]() Ob. Zupa-krem ze szparagów z cebulą, koperkiem, ziołami i tartym serem ( ), kawałki wołowiny w sosie, ziemniaki z koperkiem + sałata z rzodkiewką, szczypiorkiem i śmietanąKawa z mlekiem, truskawki - ale niestety niedużo ![]() Pd. Biała fasolka z pomidorami, szynką i oliwą z oliwek + kromka prawdziwego, ciężkiego razowca z masłem K. Danio intenso z ziarnami (proszę nie mówić, że mało, więcej się nie wcisnęło po dwóch wcześniejszych posiłkach )
"Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi." Studentka ![]() |
|
|
|
#204 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bardzo mi sie podobają Twoje jadłospisy zawsze sa zdrowe,kolorowe i wartościowe
|
|
#205 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#206 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#207 |
|
Zakorzenienie
|
Orzeszek, jadłospis śliczny i Ty to wiesz, tylko na kolację dwa jajka zjedz.
|
|
#208 | |
|
xxyy
|
Cytat:
zalezy mi zwlaszcza na tym pierwszym pytaniu
|
|
#209 |
|
Konto usunięte
|
Moje dzisiejsze R
Sniadanie : Jajecznica z 2 jaj z papryką, kiełbaską i pieprzem. 2 sn : opakowanie wiesniaka z rzodkiewką 3 śn : banan, Acitivia Obiad : 3 krokiety z kapustą i grzybami + kakao. Kolacji nie jadam, bo trenuję do późna, więc nie mam nigdy na to czasu. Moze tak to byc ? dopiero zaczynam dietę i nie mam jeszcze zbyt wielkiego doświadczenia. |
|
|
|
#210 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tragiczny jadłospis, poczytaj wątki podwieszone, obserwuj dobrze skomponowane jadłospisy redukcyjne. Po treningu TRZEBA jeść, białko i węglowodany. Spowolnisz sobie (o ile już nie spowolniłaś!!) makabrycznie metabolizm.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:02.

, paczka mmsow z orzeszkami.

"
)