|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#181 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: 1.06.09 - chcę być piękna w wakacje.. jeszcze nie jest za późno!
kariis92 masz rację, niestety kiedyś też zdarzało mi się takie gadanie. W ostatniej chwili się powstrzymałam, ale niestety +3kg
Jednak teraz muszę nad tym zapanować! I dam radę... na pewno, najważniejsze to wierzyć w siebie
|
|
|
|
|
#182 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jednak może się myje, a Ty masz więcej doświadczenia w tej kwestii. Mogłabyś mi coś doradzić jeśli chodzi o menu? Co można czym zastąpić? Jakie produkty zwiększyć? Bardzo Cie proszę o radę. Nadmienię, iż zależy mi na zrzuceniu ok. 5-7kg do połowy lipca. midnight - takie nastawienie jest gorsze od wszystkiego! mój ostatni rok opierał się na kilkudniowym obiadaniu, a potem głodówkach i znów to samo.
|
|
|
#183 |
|
Raczkowanie
|
kariis92 - druga połowa kwietnia i cały maj właśnie u mnie się na tym opierał ... ;/ Jutro się zważę i zobaczę jak to wygląda bo sama dokładnie nie wiem ...
|
|
|
|
|
#184 |
|
Nindżopesz
|
Kariis - dzięki za miłe powitanie
![]() Jeśli mogę się wtrącić to owoce ok, ale nie można ich traktować jako samodzielny posiłek, to w ogóle dieta głodówkowa. Powinnaś zjeść jakieś białko na śniadanie i (nie wiem co to było?) na kolację. Do śniadanie spokojnie dodaj owoce, jakieś otręby, ciemne pieczywo. Na kolację białko, unikaj węgli wieczorem. Poza tym najlepiej jeść 5-6 posiłków co 2-3 godziny, w każdym powinno być coś białkowego, zdrowe tłuszcze, warzywa... |
|
|
|
|
#185 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#186 |
|
Raczkowanie
|
taaak, też to nieraz przechodziłam
jak ja zazdroszczę moim chudym koleżankom. No cóż, koniec z gadaniem 'jutro się za siebie wezmę' czy 'od jutra zaczynam' . trzeba działać!
|
|
|
|
|
#187 |
|
Przyczajenie
|
Pierwszy posiłek jest najważniejszy. Ma zadanie zahamować katabolizm nocny wywołany nocną głodówką oraz dostarczyć energii. W tym posiłku musi znajdować się wszystko: białko, tłuszcze (zdrowe kwasy tłuszczowe nienasycone), węglowodany wolno wchłanialne, witaminy, minerały oraz nie zapominajmy o błonniku. Idealnym wyjściem byłyby jajka (nie słuchajcie mitów o nich) - bardzo dobra wartość biologiczna, jakość i wchłanialność białka, mimo że to albumina, która wchłania się 4-6h. Płatki owsiane zawierające dużo błonnika i najlepsze węglowodany na rano (zwykłe lub górskie - błyskawiczne są zbyt przetworzone). Może być odrobina rodzynek do smaku i orzechy włoskie (dobre tłuszcze).
Wcześniej bieganie na czczo (kawę możesz wypić przed tym (daje efekt termogeniczny, który prócz pobudzenia wspomoże spalanie). W miarę pory dnia ucinasz węglowodany, a ostatni posiłek jest białkowy wyłącznie. Może być jakiś twarożek chudy (kazeina wchłania się 6-8h), więc na noc starcza. Unikaj węglowodanów prostych. To takie ogólniki jakby co
|
|
|
|
|
#188 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() `odchudzanie na zawołanie dieta turbo` stosowałam ją dwa razy i dzięki niej schudłam 5 kg. (bez efektu jojo)
|
|
|
#189 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zapraszam na watek nasze codzienne jadlospisy,czytaj jadlospisy oznaczone literka R-redukcja i wzoruj sie na nich.
|
|
|
#190 |
|
Raczkowanie
|
na 1 śniadanie zjadłam kiwi z brzoskwinią, piętkę chleba z serkiem naturalnym i szklankę gorącego mleczka. Hmm... potem zmusiłam się pójść do sklepu bo nic nie było do jedzenia
i niedługo zjem II,porządniejsze, śniadanie ; )
|
|
|
|
|
#191 |
|
Nindżopesz
|
A ja dopiero wstałam i rozmyślam co zjeść...
TŻ chciał iść dzisiaj do pizzerii ale udało mi się go przekonać, że to samo ZŁO a ja i tak nic nie tknę prócz wina. Za to idziemy do kina. Planuję wciągnąć: - serek homogenizowany z serwatką - jabłko, cappuccino - surimi z ogórkiem, wasabi i sosem sojowym - kurczak w sosie teriyaki i sezamie, sałata pekińska w sosie chilli - mnóstwo coli light w kinie - mleko z serwatką przed snem Wczoraj zgrzeszyłam przed snem, pożarłam jeszcze ciepłą cebulową bułkę z 1/2 kiełbaski leśnej i gruubym plastrem żółtego sera. Mimo to waga stoi |
|
|
|
|
#192 |
|
Raczkowanie
|
To będzie mój pierwszy post na forum, więc się trochę stresuje
![]() Odchudzanie również rozpoczęłam 1 czerwca, więc bardzo się cieszę, że znalazłam sobie towarzyszki ![]() To może kilka słów o sobie. Mam 165 cm wzrostu przy czym ważę 62 kg ;o... Mój pierwszy, upragniony cel to waga sprzed roku czyli 55 kg. Podobnie jak wy przezywalam wzloty i upadki z glodowkami i napadami i teraz mam to co mam... Od 1 czerwca jem ok 1200 kcal dziennie, 2 razy w tygodniu chodzę na aerobic i pół godz. siłowni, planuję dorzucić do tego jeszcze jakieś ćwiczenia w domu. To by było na tyle Bardzo podoba mi się wasz pomysł z tym odwykiem np. od słodyczy na 100 dni ;D Trzymam za nas kciuki
|
|
|
|
|
#194 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Dziś znowu małe bieganie i dużo chodzenia. Póki co zjadłam: - siemię lniane z płatkami owsianymi -litr mleka z garstką płatków czekoladowych, które swoją drogą były paskudne ;/ Ja póki co wiem że nie zrezygnuję ze słodyczy, za dużo mam nauki ;] Ale trzymam za Was kciuki!! |
|
|
|
|
|
#195 |
|
Rozeznanie
|
Mi udało się nie zgrzeszyć jeszcze, więc wszystko jest na dobrej drodze do tego żeby schudnąć
Dzisiaj zjadłam dwie kromki chlebka razowego z serem i pomidorem a potem podziobałam sobie dwa ziemniaki i je zjadłam - mój dzisiejszy obiad. Po prostu nie miałam ochoty na żadne mięso czy warzywa, chciałam zjeśc ziemniaki, a że są tuczące to tylko dwa. Chora jestem więc nie jem. Dobrze się złożyło... tylko gardło boli
|
|
|
#196 |
|
Rozeznanie
|
shellma i tameka18 zazdroszcze Wam, bo ja również mam 165 cm ale moja wyjściowa waga to było 67 kg. Na szczęście dziś jest 60 więc już to uważam za sukces. Ale oczywiście to nie koniec diety. Jeszcze kilka kilo mniej będzie mile widziane.
A dziś SUKCES nie zjadłam nic słodkiego ![]() Ale niestety nie bardzo mam czas na ćwiczonka, bo siedze przy komputerze i kończe pisanie pracy, ale jak tylko skończę zadbam o siebie ![]() pozdrawiam
|
|
#197 |
|
Raczkowanie
|
midnight dzięki za przyjęcie
![]() ![]() shellma w taki razie trzymamy się razem nicolaaa zazdrościć to my możemy Tobie, bo masz już 7 kg mniej, gratulacje A ja już po ćwiczeniach, wyczytałam tu gdzieś na forum że można w necie znaleźć 8 minutówki z ABSem ;D świetna sprawa, polecam! znalazłam na brzuch i nogi, zobaczymy jakie będą efekty, a ćwiczy się bardzo przyjemnie i tylko 16 min ![]() U mnie na śniadanie był jogurt ze zbożami + otręby jabłkowe (uwielbiam je ), drugie śniadanie to 200g truskawek i jabłko, a obiad to ryba duszona z pieczarkami + makaron. Sama układam posiłki, mam nadzieje że są dobrze zbilansowane.. Wszelkie uwagi są mile widziane
|
|
|
|
|
#198 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuje Wam wszystkim za cenne rady. Dziś wieczorem poszperam w temacie z jadłospisami i spróbuje coś ściągnąć od dziewczyn
gdyż sama mam trudności z ułożeniem dziennego menu. dziś zgrzeszyłam - przed chwilą dwa naleśniki z dżemem. a oprócz tego za cały dzień: -dwa jajka, -200 ml soku pomidorowego, -pierś z kurczaka z fasolką szparagową, -grejfrut, -2 plasterki szynki, -2 wafle ryżowe.
|
|
#199 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny !
Czuje że to wątek dla mnie, uczestniczyłam w innym wątku gdzie pisały dziewczyny chcące zgubić około 10kg ale chyba się wypisały (albo schudły !) Ciche teraz tam jak nigdzie na Wizażu!Mam 58kg (chyba bo nie wchodze na wage od jakiegoś czasu). Cel: 50kg Wzrost: 165cm Motywacja: wysoka ![]() Jestem na diecie od 18.05 Startowałam z 60kg i choć ostatnio waga pokazywała tylko 2kg mniej to odstawiłam ją bo chyba coś oszukuje bo ubrania w które sie wciskałam teraz są lekko luźne (nie opinają). Tak czy owak chce trzymać diete tyle ile bedzie trzeba. Nie zaliczyłam wpadek tylko czasami z braku czasu jem mało i w odstepach około 5-6h wiec nie tak jak to powinno wyglądać na diecie. Cwicze prawie codziennie min. brzuszki, A6W, biegam po 30min - 60min dziennie. Teraz tylko niedługo sesja i sie uczę. W przerwie wizażuje
|
|
|
#200 |
|
Raczkowanie
|
bertha233 wow! będziesz moją inspiracją, masz tyle energii i motywacji ;D i większy staż, przyda się ktoś taki jak Ty
|
|
|
|
|
#201 |
|
Raczkowanie
|
Zgadzam się z tameka18 to my Tobie możemy zazdrościć nicolaaa gratulacje postępów w chudnięciu
bertha233 podziwiam zapał, mamy tyle samo wzrostu czy nie uważasz że 50kg to troszkę za mało. Szczególnie że dużo ćwiczysz, mięśnie są cięższe niż tłuszczyk. Wiem że fajnie być chudym bo też do tego dążę ale musimy uważać by nie przesadzić. Zdrowie jest najważniejsze. Dostałam uczulenia na mleko więc przed kolacją miałam puściutki żołądek. A na kolacje jadłam domową pizzę robioną na grillu. Mega zdrową choć ciężko powiedzieć żeby była białkowa: mało drożdży, robiona na oliwie, sos pomidorowy z świeżo startych pomidorów, oliwki, szpinak, pieczarki, świeżo zerwana rukola i inne przyprawy z ogródka, jedyne grzeszki to żółty ser(ale to w końcu pizza) i trochę szynki. Mały sukces: zero słodyczy!! ![]() Dobranoc |
|
|
|
|
#202 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja dzisiaj zaliczyłam porażkę, objadłam się (na szczęście nie było słodyczy
) i jeszcze teraz na noc jadłam. ![]() Ciężko się odzwyczaić od jedzenia w nocy. ;/ Od jutra zaczynam znów ćwiczyć i od nowa podejmuję walkę, w końcu w poniedziałek ważenie ;D
|
|
#203 |
|
Nindżopesz
|
Tameka - witaj
Jeśli chodzi o 8 minutówki to mnie te na nogi bardzo rozczarowały, taka machanina, może jakby jakieś obciążenie dodać...Bertha - witam ![]() Shellma - eh, ja też pożarłam dziś 2 połowy pizzy na kolację, zachciało nam się z TŻtem romantyzmu w knajpie... I tak się zagadaliśmy, że skusił mnie najpierw na jedną a potem na drugą :P Do tego dwa kieliszki winka... Ale dawno nie mieliśmy tak uroczego wieczoru więc warto było. Jesli chodzi o wagę to chyba przy 165 cm 50 kg to nie jest jakoś bardzo mało... BMI PRAWIE w normie Ale ja mam spaczony światopogląd bo staram się utrzymać 50-51 przy 170 cm więc mnie nie słuchajcie.Lecę spać. |
|
|
|
|
#204 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale mam nadzieje ze juz niedlugo osiagne ten wynik ![]() Wczoraj miałam cudowny warzywny dzień bez żadnych wpadek , i juz moje samopoczucie jest duzo lepsze ![]() no a teraz po chwili odpoczynku niestety wracam do mojej naukowej twórczości ![]() pozdrawiam
|
|
|
#205 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
Postanowiłam do Was dołączyć (o ile mnie zechcecie oczywiście )Ze zbędnymi kilogramami i nadmiarem tłuszczyku walczę już od początku stycznia, a że do mojej planowanej godziny ZERO zostało już naprawdę niewiele czasu (05.07.09 - równe cztery tygodnie) to potrzebuję większej mobilizacji i kopa w tyłek ![]() "Redukowałam się" wcześniej na innym wątku, ale tam już się wszystkie baby odchudzily i zostałam sama Na chwilę obecną cele są takie: Brzuch: uwidocznić mięśnie, spłaszczyć dolną partię (jeśli chodzi o ilość centymetrów, to osiągnęłam już to co planowałam) Biodra: zrzucić jeszcze 3,5-4cm Uda: zrzucić jeszcze 2-2,5cm Łydki: zrzucić chociaż ,5cm (im więcej tym lepiej )Waga: jeszcze 5kg Czasu zostało naprawdę niewiele, dodatkowym problemem jest czająca za rogiem sesja egzaminacyjna Jeśli chodzi o dietę to staram się trzymać dzielnie, zdecydowanie gorzej jest z ćwiczeniami, bo zwyczajnie nie mam czasu Ale plan na najbliższe 4 tygodnie jest taki, że jeśli mogę to codziennie minimum 40minut steppera, jeśli nie mam aż tyle czasu, to chociaż 15-20minut ćwiczeńna ramiona lub brzuch Aha, do tego biorę dwa razy dziennie Clarinol CLA 1000 To jak? Pomożecie mi w walce o piękne ciało?
|
|
|
#206 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i cel osiągniesz na pewno widać że wiesz czego chcesz i do tego dążysz.. a dużo już kg zruciłaś ?
|
|
|
#207 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kilogramów właśnie nie za wiele, tylko 5... Ale jeśli chodzi o ubytek w centymetrach to już całkiem sporo
|
|
|
|
#208 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() tak już jest z tymi łydkami.. zrzuciłam 11 kg ale z łydek też tylko 0,5- 1 cm. ale myślę że to przez skakankę ..
|
|
|
#209 |
|
Wtajemniczenie
|
gohs Witam ;* i gratuluję
![]() A ja idę ćwiczyć 8 minute ABS
|
|
#210 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Oczywiście witamy! Wczoraj miałam załamanie (po tych naleśnikach, o których wcześniej pisałam), ok. godz. 20 zjadłam paczkę wafli ryżowych, bo tylko to miałam w domu... Wiem, że gdybym znalazła coś jeszcze, jakąś czekoladę, ciastko, cokolwiek to bym pochłonęła! Przeszukałam cały dom za czymś słodkim.. O mało co i dopadł by mi 'stracony dzień'. Z przykrością zrobiłam sobie herbatę pu erh z miętą, którą wypiłam przed snem i nadzieją spalenia wafli przez noc Powszechnie wiadomo jest to, że należy pozbyć się słodyczy z domu podczas diety, jednak przeważnie zawsze ma się coś ukrytego w jakiś szafkach. Ostatnio pozbyłam się wszystkiego i wiem, że dzięki temu uchroniłam się przed wczorajszym 'atakiem'. Obiecuje sobie i Wam, nie kupię żadnych słodyczy! Bo to jest sposób na uchronieniem się (przynajmniej częściowym) przed załamaniem diety! Jutro tydzień naszego odchudzania! Co myślicie, aby zrobić poniedziałek dniem ważenia? Będziemy mogły uzupełniać listę w pierwszym poście i porównać swoje osiągnięcia.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:33.

Jednak teraz muszę nad tym zapanować! I dam radę... na pewno, najważniejsze to wierzyć w siebie

56...54...53...52...51...50 

)
Jeśli chodzi o dietę to staram się trzymać dzielnie, zdecydowanie gorzej jest z ćwiczeniami, bo zwyczajnie nie mam czasu