OD WALENTYNEK DO MIKOŁAJA - Listopadowo-Grudniowych 2008 bobasów zgraja cała!! CZ.II - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-06-29, 07:38   #181
Salomea1
Zadomowienie

Dot.: OD WALENTYNEK DO MIKOŁAJA - Listopadowo-Grudniowych 2008 bobasów zgraja cała!!

Cytat:
Napisane przez scorpionec Pokaż wiadomość
ja mam 75 f obecnie niektóre modele nawet FF (tesknie za moim 75 d przed ciążowym)..bielizne kupuję glównie w necie bo wstcjonarnych nie wiedziec czemu D jest uwazane za mega duze i nie zawsze dostepne a co dopiero F (jak ostatnio zapytalam o taki to pani spytala czy nie moze byc 85 D czy one naprawde nie widza róznicy)
te baby w sklepach są okropne. Ostatnio to się nawet na jednej wyżyłam. W triumphie . Pytam się jaką mają najwieksza miseczkę, a ona że najpierw mnie zmierzy i wtedy bedziemy szukać. No to sru. A ona do mnie że 80 DD będzie dobra a ja mam 70 JJ (K). To jej parę słów powiedziałam, bo mnie juz wkurzyła. I oczywiście szczycą się, że dobierają staniki....

Asiek:PP - strasznie mi przykro. Dobrze,że nikomu nic się nie stało i że woda wyrządziła mało szkód.
Salomea1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-29, 08:56   #182
Paula Szyszka
Zadomowienie

Dot.: OD WALENTYNEK DO MIKOŁAJA - Listopadowo-Grudniowych 2008 bobasów zgraja cała!!

jestem chuda ale nie aż tak strasznie ja jestem bardzo drobnej kości przez to tak mało ważę... jak to mój mąż mówi mam kości pneumatyczne jak ptaszek

Salomea1 bardzo bym chciała żeby kiedyś ktoś dobrał mi tak super stanik ale w tych sklepach to tylko żeby wepchnąć klientce bez względu na to czy dobry czy nie...

Asiek:PP
niezły ten twój maluszek z tym wstawaniem mój jak na razie na kolanach staje hehehe i wygląda jak mały więzień w tym łóżeczku . Bardzo współczuję Twojej rodzinie i mam nadzieję że już nic przykrego ich nie spotka!

katakumba super obrazek bardzo lubię takie styl ! ostatnio nie chce mi się otwierać twój fotolog albo otwiera się bez zdjęć

edyta0131 tak jak scorpioniec pisze nie daj się tak wykorzystywać bidulko pewnie ledwo dychasz

Igorek dzisiaj kończy 7 miesięcy ale już duży z niego chłopak z tej okazji dostał pół banana do rączki ale go wycmokał a jak gadał do niego chyba mu zasmakowało
Paula Szyszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-29, 09:11   #183
katakumba
Zakorzenienie

ja na szybko bo ide jakies sniadania no i musze sie pakowac, jutro do polski. a ja nawet prania nie zrobilam jeszcze

z tym bananem to pola odkryla ze jak mocniej scisnie to on jej miedzy palcami wychodzi
ale raczkowac dalej nie chce
ani zebow nie ma

za to spala taram! od polnocy do 8 rano co zwykle sie o 6 na mleko budzi
takze poslalysmy

Haters gonna hate.
Potatoes gonna potate.

katakumba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-29, 09:21   #184
Salomea1
Zadomowienie

Paula - trudno jest znależć sklep gdzie dobiorą profesjonalnie stanik. Niestety musisz liczyc tylko na siebie i ciotki wizażanki. jest nawet wątek o bra-fittingu. W skrócie to musisz sie zmierzyc na wydechu pod biustem i zaokrąglić rozmiar w dół (ja mam 74 wieć stanik kupuję 70), miseczka ma się kończyć w połowie pachy a połaczenie miseczek ma dotykać do mostka.

A ja właśnie kombinuję co tu wziać ze sobą na urlopik. Już sama nie wiem . Jak zwykle zabiorę mnóstwo niepotrzebnych gratów.
Stary 2009-06-29, 09:43   #185
skylie
Wtajemniczenie

Witam Mamuski!

Melduje sie i ja w nowej czesci
Lece nadrabiac watek

Paula- trzymam kciuki zeby wszystko bylo dobrze
Katakumba- bradzo prosze o zaproszenie
skylie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-29, 09:43   #186
katakumba
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Salomea1 Pokaż wiadomość
Paula - trudno jest znależć sklep gdzie dobiorą profesjonalnie stanik. Niestety musisz liczyc tylko na siebie i ciotki wizażanki. jest nawet wątek o bra-fittingu. W skrócie to musisz sie zmierzyc na wydechu pod biustem i zaokrąglić rozmiar w dół (ja mam 74 wieć stanik kupuję 70), miseczka ma się kończyć w połowie pachy a połaczenie miseczek ma dotykać do mostka.

A ja właśnie kombinuję co tu wziać ze sobą na urlopik. Już sama nie wiem . Jak zwykle zabiorę mnóstwo niepotrzebnych gratów.
heh, jak dobrze ze mam siostre u rodzicow tego samego rozmiaru co ja (oprocz cyckow - ja mam D ona bedzie takie male B). i ja nie biore do ubrania nic. tyle co na grzbiet. polce tez malo rzeczy biore bo i tak wyrosla, wiec sobie pokupuje z mama

slucham radia a tam w kolo macieju majkel. to ilez mozna?

Haters gonna hate.
Potatoes gonna potate.

Stary 2009-06-29, 10:56   #187
szamanka82
Raczkowanie

kurcze ale produkujecie...
ja właśnie oddelegowałam Młodą do babci, a sama za chwilę wyruszam w miasto pozałatwiać sprawy firmowe

katakumba to jak z tym spacerem???
dla mnie optymalny będzie środa lub czwartek do południa, a jak nie to w przyszłym tygodniu

ladym, salomea, widziałyście "Zmierzch"? jak wrażenia??

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-06-29, 11:07   #188
LadyM
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Asiek:PP Pokaż wiadomość
Mój tż zdaje dziś ważny egzamin państwowy- trzymajcie mocno kciuki

Cytat:
Napisane przez Paula Szyszka Pokaż wiadomość
Igorek dzisiaj kończy 7 miesięcy ale już duży z niego chłopak z tej okazji dostał pół banana do rączki ale go wycmokał a jak gadał do niego chyba mu zasmakowało
wszystkiego najlepszego

Cytat:
Napisane przez szamanka82 Pokaż wiadomość
ladym, salomea, widziałyście "Zmierzch"? jak wrażenia??
jeszcze nie widziałam, dzisiaj skończyłam dopiero 4 tom, ale może po południu skoczę do wypożyczalni. A moze masz na kompie film?
LadyM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-29, 11:41   #189
Salomea1
Zadomowienie

Szamanka - widziałam, jakoś mnie nie zachwycił, a wręcz zniecheciłby mnie do przeczytania ksiażki. Ksiażka jest o wiele lepsza.
Stary 2009-06-29, 12:10   #190
kellysss
Zakorzenienie

Haj kobitki...
Jestem mamusia styczniowo - lutowa ale Was podczytuje czesto
Bo ciekawych rzeczy sie tutaj dowiaduje
No i chciałam Wam poradzic a propo staniczków...
Bo mi niedawno pomogly dziewczyny wybrac
i poprostu jestem suuuper zadowolona...
z mojegpo 80 D zrobiło sie 75 FF...
Kupiłam takiegoż to rozmiaru kaganie i jest dobry..
Lezy suuuper ....
tutaj jest fajny link:
http://www.dziennik.pl/kobieta/uroda...ml#vote_326290
A jak któras poczebuje pomocy w miezeniu i dobraniu rozmiaru
to pisac...pomoge
(dodam ze pomiar pod biustem robi sie na wydechu a w biuscie normalnie)

Edytowane przez kellysss
Czas edycji: 2009-06-29 o 12:11
kellysss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-29, 12:29   #191
poisone
Rozeznanie

lisey - no ja na szczęście żadnych otarć nie mam, najpierw muszę się do niego na nowo przyzwyczaić, a jak już się przyzwyczaję to znów mi wyjedzie..

dziewczyny, tak piszecie jak Wasze maluchy raczkują, niektóre nawet wstają, a moja ma skończone 7 miesięcy, siedzi tylko z podparciem a sama się przewraca na boki, nie raczkuje, na brzuszku ja ją położę to przewraca się na plecy i tak jej najwygodniej.
Powinnam się martwić?

W nocy zaczęła jeść 3 razy i co chwilę jęczy, ale to może na zęby bo jeszcze żadnego nie ma.
poisone jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-29, 20:00   #192
mała82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez poisone Pokaż wiadomość
lisey - no ja na szczęście żadnych otarć nie mam, najpierw muszę się do niego na nowo przyzwyczaić, a jak już się przyzwyczaję to znów mi wyjedzie..

dziewczyny, tak piszecie jak Wasze maluchy raczkują, niektóre nawet wstają, a moja ma skończone 7 miesięcy, siedzi tylko z podparciem a sama się przewraca na boki, nie raczkuje, na brzuszku ja ją położę to przewraca się na plecy i tak jej najwygodniej.
Powinnam się martwić?

W nocy zaczęła jeść 3 razy i co chwilę jęczy, ale to może na zęby bo jeszcze żadnego nie ma.
kochana mój ma skończone 8 m-cy i też nicnie raczkuje, nie wstaje, nawet5 na plecy z brzucha się nie obróci tylko płacze... jak go posadzę to siedzi fajnie ale sam do siadfania się nie zabiera nasze dzieciaczki na pewno w końcu zakapują jak to wszystko zrobić ale potrzebują wiecej czasuna razie mamy spokój nie musimy biegać za nimi po całym domu
mała82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-29, 20:05   #193
nelijka
Raczkowanie

asiek skad ja znam ten bol usypiania ostatnio mam to samo, ja ja klade ona wsteje, ja klade ona wstaje etc. dzis zrbila sobie drzemke od 8.30 do 10 i potem padla o 16, zmeczona byla strasznie oczy tarla ale twardo siedziala, a raczej krecila sie i marudzila

scorpionec jak u nas ilosc kupek z jednej zwiekszyla sei do kilku to zaowocowalo to zabkami

dziewczynki nie martwcie sie ze maluszki jeszcze nie raczkuja, na wszystkich przyjdzie czas, trzeba cierpliwosci

pochwale sie jeszcze ze moja mala zalapala jak sie robi papa tylko odmachuje jak ktos juz jej zniknie z pola widzenia

aaa scorpionec ty chyba pisalas ze dalas rybke ze sloiczka, ale takiego po 9 m-cu czy sa jakies wczesniejsze? bo ja tylko wyczailam bobovite po 9 i tyle
nelijka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-29, 21:52   #194
katakumba
Zakorzenienie

ja dalam tunczyka ale u nas sa od 6 miesiaca.
boze jest tak goraco ze polka zasnela mi dopiero jak jej podmuchalam na glowe...

Haters gonna hate.
Potatoes gonna potate.

Stary 2009-06-29, 21:53   #195
xandra78
Zakorzenienie

Czesc Dziołchy
Normalnie jest tak duszno, że nawet wolno mówię-właśnie leje, wcześniej była burza,ale do 17.00 skwar jak nie wiem. Emila cały dzień tak marudna,że się zastanawiałam, czy zęby następne nie idą. Chociaż wieczorem juz mnie tak gryzła, z taką zaciekłością i rozpaczą, że to całkiem prawdopodobne...Juz chyba więcej nie napiszę-roztapiam się...................
xandra78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-29, 22:47   #196
skylie
Wtajemniczenie

Witam Kochane,

Udalo mi sie nadrobic zaleglosci Juz nie pamietam co komu mialam odpisac- powiedzialabym ze standard

Z nowosci to Wojtek ma juz 2 zeby Zrobil sie tez bardziej ruchliwy, ale jeszcze nie raczkuje. Pomalutku zaczyna pelzac do tylu Dzisiaj obnizylismy lozeczko, bo wczoraj przerzucal nozke i raczke za barierke i probowal sie dzwignac Cwaniak maly

Dzisiaj bylismy tez w poradni rehabilitacyjnej tak zeby zobaczyc czy wszytsko ok (czekalam na ta wizyte jakies 2 miesiace...). Lekarz powiedzial, zeby nie sadzac dziecka, bo samo usiadzie ok 9 miesaica A Wojtek juz sam siedzi, no prawie i rwie sie do stania No i badz tu madry...

No i ja zaszalalam na calego- zmienilam fryzure Niby nic bo tylko zrobilam sobie grzywke i wycieniowalam wlosy, ale strasznie mnie to zmienilo TZ malo na zawal nie padl jak mnie zobaczyl

edit:
Zapomnialam dodac, ze sie w koncu chrzicmy i my
Ile sie daje kasy ksiedzu?
No i jakie gadzety trzeba kupic na chrzest (o swiecy i szatce wiem, ale czy cos jeszcze?)

Edytowane przez skylie
Czas edycji: 2009-06-29 o 22:53 Powód: zapominalstwo
Stary 2009-06-30, 07:47   #197
scorpionec
Zakorzenienie

Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."

Cytat:
Napisane przez Paula Szyszka Pokaż wiadomość
sto lat!!!

Cytat:
Napisane przez nelijka Pokaż wiadomość

scorpionec jak u nas ilosc kupek z jednej zwiekszyla sei do kilku to zaowocowalo to zabkami
a u nas kupki wróciły do normy a zebów nadal niet a w piatek 8 miechów mala kończy.. ale sie nie martwimy bo tz byl u dentysty ostatnio i ta mu powiedziala ze im poźniej tym lepiej bo zdrowsze wiec moze cos w tym jest??

Cytat:
Napisane przez nelijka Pokaż wiadomość
aaa scorpionec ty chyba pisalas ze dalas rybke ze sloiczka, ale takiego po 9 m-cu czy sa jakies wczesniejsze? bo ja tylko wyczailam bobovite po 9 i tyle
po 6 miesiącu jest z gerbera (ja wlaśnie ten dałam) malej super smakowal jarzynki z rybą po grecku... =>
http://gerber.webtel.pl//produkty_pr...5&objectId=957 a ta rybka to łosoś

małej smakowało bardziej niz te zmięskiem ja spróbowalam i powiem ze całkiem smaczne

Cytat:
Napisane przez skylie Pokaż wiadomość
Witam Kochane,

Udalo mi sie nadrobic zaleglosci Juz nie pamietam co komu mialam odpisac- powiedzialabym ze standard

Z nowosci to Wojtek ma juz 2 zeby Zrobil sie tez bardziej ruchliwy, ale jeszcze nie raczkuje. Pomalutku zaczyna pelzac do tylu Dzisiaj obnizylismy lozeczko, bo wczoraj przerzucal nozke i raczke za barierke i probowal sie dzwignac Cwaniak maly

Dzisiaj bylismy tez w poradni rehabilitacyjnej tak zeby zobaczyc czy wszytsko ok (czekalam na ta wizyte jakies 2 miesiace...). Lekarz powiedzial, zeby nie sadzac dziecka, bo samo usiadzie ok 9 miesaica A Wojtek juz sam siedzi, no prawie i rwie sie do stania No i badz tu madry...

No i ja zaszalalam na calego- zmienilam fryzure Niby nic bo tylko zrobilam sobie grzywke i wycieniowalam wlosy, ale strasznie mnie to zmienilo TZ malo na zawal nie padl jak mnie zobaczyl

edit:
No i jakie gadzety trzeba kupic na chrzest (o swiecy i szatce wiem, ale czy cos jeszcze?)
dawaj zdjęcia z nowa fryzurką do klubu!

tez sie spotkalam z opinia zeby dziecka nie sadzac bo one szybciej same ucza sie siadac... a tak jak juz siedzi to sie nie chce uczyc siadania..

moja wlasnie tak ma ale to juz po ptakach bo to jedyna pozycja w ktorej zajmuje sie sama soba..jak dluzej polezy to steka by ja posadzic

nie wiem w koncu ile tz dal ksiedzu bo boi sie przyznac ale pewnie ze 200 zet ja bym dala maks 100 a i za 50 nie powinien stekac bo wszystko trwalo 15 min.. co do gadżetów to nic poza szatka i świeca se nie przypominam
scorpionec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-30, 07:53   #198
Salomea1
Zadomowienie

Hej laski,
Właśnie zaczynam zbierać graty do spakowania i sie zastanawiam. Jak się ścieli łóżeczko turystyczne?? Dzieciątko kładzie sie bezpośrednio na dnie łóżeczka czy trzeba jeszcze jakis materacyk dokupić? A moze kocyk podłożyc?? Oczywiscie prześcieradło obowiązkowo, ale co pod spód??
Stary 2009-06-30, 08:42   #199
scorpionec
Zakorzenienie

nasze łożeczko turystyczne ma taki materacyk składany... na ten materacyk kłade taki grubszy kocyk złozony na pół i na to wszystko prześcieradło z gumką zeby sie warstwy w komplecie trzymaly

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-06-30, 08:58   #200
mała82
Zakorzenienie

Moj Kajuś cały czas śpi w turystycznym łóżeczku bo nie chciałam żeby obijał się o szczebelki. Ja na ten składany materacyk położyłam jeszcze gryczano-kokosowy, ale jak mówię jest to jego główne łóżeczko. Szczebelkowe stoi w kuchni i służy tylko do zabawy
mała82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-30, 09:11   #201
anytsuj
Zadomowienie

scorpionec- tak zachwalałaś ten krem z Collistara na rozstępy, że wczoraj w douglasie naciągnęłam tż- ta na ten krem, o dziwo wogóle nie protestował, ja byłam przerażona ceną, a tż stwierdził, że jak coś ma działać -to niestety musi kosztować, zważywszy że będę go stosować tylko na pośladki, bo tam mam rozstępy to chyba na rok mi wystarczy.

u nas od wczoraj upały po 30 stopni w cieniu! małego ubrałam w body takie z rękawkiem tylko na ramionka i w szorty, spotkałam wczoraj koleżankę ze szkoły rodzenia w parku jej dzidzia ubrana była w grube! brązowe! sztruksy!!!! body na długi rękaw ,skarepetki i kryte butki, aż mi szkoda tej dzidzi było i powiedziałam oczywiście bardzo delikatnie, tak między wierszami, że jest jej za gorąco, mała miała całe włoski mokre!
anytsuj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-30, 10:15   #202
scorpionec
Zakorzenienie

moja nie da sie za gorąco ubrac pierwszego dnia upalów (dzień wczesniej bylo 17 stopni wiec nie moglam uwierzyc ze to az tak gorąco) ubralam ja w body na krótki rekaw letnie spodenki i skarpetki +kapelusik.. mala sama rozebrala sie ze skarpet i kapelusza.. podjela walke ze spodniami ale oczywiscie nie udalo sie to podniosla alarm i musialam ja do bodziaka na srodku ulicy rozbierac

teraz non stop w samym body na krótki albo rampersie ja trzymam a i tak chetnie by sie rozebrala..

spadamy chlodzic sie na basen buziaki

antysuj gratuluje zakupu.. ja nie lubie douglasa bo ceny z kosmosu mają.. ale jak mąż stawia

ja smaruje tylko cycki i mam ponad pół jeszcze.. a jak pisalam to byl prezent gwiazdkowy

Edytowane przez scorpionec
Czas edycji: 2009-06-30 o 10:17
Stary 2009-06-30, 10:22   #203
Salomea1
Zadomowienie

kolejne pytanie. Czy niemowlętom zakłada sie okulapy przeciwsłoneczne?? Bo my nad morze jedziemy i jak będzie ładna pogoda to może warto??
Stary 2009-06-30, 10:50   #204
anytsuj
Zadomowienie

Cytat:
kolejne pytanie. Czy niemowlętom zakłada sie okulapy przeciwsłoneczne?? Bo my nad morze jedziemy i jak będzie ładna pogoda to może warto??
wydaje mi się, że maluszek będzie ściągał sobie okularki, bo "cos" mu będzie przeszkadzało na nosku
anytsuj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-30, 14:44   #205
skylie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anytsuj Pokaż wiadomość
scorpionec- tak zachwalałaś ten krem z Collistara na rozstępy, że wczoraj w douglasie naciągnęłam tż- ta na ten krem, o dziwo wogóle nie protestował, ja byłam przerażona ceną, a tż stwierdził, że jak coś ma działać -to niestety musi kosztować, zważywszy że będę go stosować tylko na pośladki, bo tam mam rozstępy to chyba na rok mi wystarczy.

u nas od wczoraj upały po 30 stopni w cieniu! małego ubrałam w body takie z rękawkiem tylko na ramionka i w szorty, spotkałam wczoraj koleżankę ze szkoły rodzenia w parku jej dzidzia ubrana była w grube! brązowe! sztruksy!!!! body na długi rękaw ,skarepetki i kryte butki, aż mi szkoda tej dzidzi było i powiedziałam oczywiście bardzo delikatnie, tak między wierszami, że jest jej za gorąco, mała miała całe włoski mokre!

My smigamy w samym body na ramiaczkach... Na dwor zakladamy jeszcze letnie spodenki, ew. skarpetki... A i tak mam wrazenie ze przegrzewam Wojtusia

Ja musze swojego wyciagnac do jakiegos douglasa A co

Cytat:
Napisane przez scorpionec Pokaż wiadomość
dawaj zdjęcia z nowa fryzurką do klubu!

tez sie spotkalam z opinia zeby dziecka nie sadzac bo one szybciej same ucza sie siadac... a tak jak juz siedzi to sie nie chce uczyc siadania..

moja wlasnie tak ma ale to juz po ptakach bo to jedyna pozycja w ktorej zajmuje sie sama soba..jak dluzej polezy to steka by ja posadzic

nie wiem w koncu ile tz dal ksiedzu bo boi sie przyznac ale pewnie ze 200 zet ja bym dala maks 100 a i za 50 nie powinien stekac bo wszystko trwalo 15 min.. co do gadżetów to nic poza szatka i świeca se nie przypominam
Zdjatka najpierw musze zrobic, bom jeszcze nie fotografowana w nowym image'u
No wlasnie z tym sadzaniem to juz sama nie wiem, ale wydaje mi sie ze jak dziecko siedzi samo to chyba ma na tyle sztywny kregoslup? Zreszta sama pediatra kazala nam sadzac Wojtusia, bo za malo ciagnal glowke. A z tym szkrabami tak juz jest ze jak im sie cos raz pokaze to potem juz sie tego domagaja

Tez myslalam zeby dac 100 zl. I tak to o 100 za duzo

Dzisiaj taka duchota ze Wojtek juz sam nie wie co chce. Spacer nie, zabawa nie, spac nie, jesc nie, etc. Po wielkich trudach usnal... Nie wiem jak u Was, ale nigdy nie mialam z nim problemow z zasypianiem, ale od ok 3 dni istne boje musimy toczyc... Jak tak dalej pojdzie to sie wykoncze
Stary 2009-06-30, 15:30   #206
Paula Szyszka
Zadomowienie

u nas też dzisiaj upał 30 C w cieniu ale moje dziecko było takie szczęśliwe na dworze chyba po mamie lubi tak ciepełko

co do ubieranie to mały dzisiaj miał lnianą koszulę z krótkim rękawkiem i lniane krótkie spodenki nawet skarpetek nie miał z czego był taki szczęśliwy że pół spaceru bawił się stopami hehehe no i oczywiście jeszcze coś na główkę jak taki upał biała czapeczka z daszkiem a wczoraj to w samym bodziaku na krotki jeździł w wózku....

jeśli chodzi o rybkę to mały je tą co Iga od scorpioniec gerbera ryba po grecku po 6 miesiącu i też bardziej mu smakuje niż mięsko jak się kończy to czasami płacze i trzeba szybko podawać butlę z piciem żeby się czymś zajął... a dzisiaj pierwszy raz dostał ciasteczko hipolitka bardzo mu smakowało

skylie koniecznie wklejaj zdjęcia nie mogę się doczekać!

Salomea1 chyba lepsza czapeczka z daszkiem bo może faktycznie ściągać sobie te okularki... a jeśli chodzi o łóżeczko turystyczne to ja też na materacyk dałabym gruby kocyk i prześcieradło na gumce na to bo te materacki z turystycznych łóżeczek są takie cieniutkie i bardzo twarde pozatym się składają i dziecku może być niewygodnie przez to...

scorpionec mi też tak densystka powiedziała z ząbkami więc mówie sobie teraz że dobrze że później mu wyjdą trzeba się jakoś pocieszać! ale ślini się tak że ciągle kałuże mamy na podłodze!
Paula Szyszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-30, 16:01   #207
Salomea1
Zadomowienie

no i nie kupiłam okularków bo młoda i tak by ich na nosie nie utrzymała. Co jej założyłam to ona sciagała i zaczynała się bawić. Czyli przed słońcem będa nas chronic parasolka, czapki z daszkiem i takie tam.

Jeśli chodzi o łóżeczko to ja się własnie zastanawiłam czy kocyka nie położyc i chyba jednak tak zrobię.

Dzięki dziewczynki za szybkie odpowiedzi.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-06-30, 18:50   #208
Petitka4
Rozeznanie

GG do Petitka4

Hej dziewczynki. Jezu jaki upał. Młoda w rampersie cieniutkim tylko na spacerze a i tak całe plecy mokre. Już nie wiem jak ją ubrać (rozebrać) Nie marudzi podczas spaceru ani nic ale nie wezme na raczki bo boje sie ze ja przewieje jak taka mokra jest.

Od 14.12.2008 Nasza Kochana Amelka jest z nami

Petitka4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-30, 20:18   #209
lisey
Zadomowienie

GG do lisey

Cytat:
te baby w sklepach są okropne. Ostatnio to się nawet na jednej wyżyłam. W triumphie . Pytam się jaką mają najwieksza miseczkę, a ona że najpierw mnie zmierzy i wtedy bedziemy szukać. No to sru. A ona do mnie że 80 DD będzie dobra a ja mam 70 JJ (K). To jej parę słów powiedziałam, bo mnie juz wkurzyła. I oczywiście szczycą się, że dobierają staniki....

Asiek:PP - strasznie mi przykro. Dobrze,że nikomu nic się nie stało i że woda wyrządziła mało szkód.
zgadzam sie,ja tez mialam takie przeboje z babskiem ze sklepu,toto nie wiem po co pracuje w takim sklepie skoro sie nie zna,D dorownuje do b,jasne

Cytat:
Napisane przez katakumba Pokaż wiadomość
ja na szybko bo ide jakies sniadania no i musze sie pakowac, jutro do polski. a ja nawet prania nie zrobilam jeszcze

z tym bananem to pola odkryla ze jak mocniej scisnie to on jej miedzy palcami wychodzi
ale raczkowac dalej nie chce
ani zebow nie ma

za to spala taram! od polnocy do 8 rano co zwykle sie o 6 na mleko budzi
takze poslalysmy
moze spala dlatego ze goraco,moj teraz rabie drzemki 2 po poltorej godziny,no szok,mogl uprzedzic mamusie o fakcie

Cytat:
Napisane przez poisone Pokaż wiadomość

Powinnam się martwić?

biedna kochana jestes,nam na szczescie juz sie zadne rozlaki nie szykuja

co do raczkowania itp dla pocieszenia mojej kolezaqnki synus nie lubil na brzuszku,nie przekrecal sie itp,a zaczal raczkowac dopiero gdzies w polowie 8go miesiaca,takze glowa go gory,jeszcze sie za dzieciem nachodzisz

Cytat:
Napisane przez skylie Pokaż wiadomość
Witam Kochane,

edit:
gratki z zebow,pediatra jakis niedzisiejszy,fryzure tez chce obejrzec jak inne ciotki
co do chrzsci, u mnie w regionie za chrzsciny placi chrzestny(100zl),z gadzetow to swieca i szatka,u nas jeszcze sie kupuje bukiecik jakichs kawiatow,mlody mial biale roze,na krotko w bialej bibulce, do tego tort,no i jakies wiesz pamiatki ksiazkwe itp,ale to juz w gestii chrzestnej lub twojej.No i grosik do bucika.Moze z gzdzetami nie pomoglam a raczej ze zwyczajami

Cytat:
niemowleta nie powinny nosic okularow przeciwslonecznych,ich oczka musza sie przyzwyczaic do sloneczka a jak maja cos takiego to zaburza wzrok i powoduje wady wzroku.Czapeczka,parasolk a sa najlepsze.

u nas takie upaly ze z mlodym w cieniu se siedze 2 razy w dniu bo w domu nie idzie wytrzymac,szok normlanie,podobniez na weekend ma padac,uffff.Mam dosc tego slonca,dziecko mi marudzi.Z nowosci mlody juz sie wspina nie tlyko za szczebelki w lozeczku ale i za sofe,za noge(bolesne bo szczypie pazurkami)
ogolnie se chlopak stoi i to juz coraz pewniej,raczkuje na calego,a najlepiej mu wychodzi na trawce
a i ja juz sie lepiej mam,bo tesknilam za polska i kolezankami ale wreszcie kolezanka polka sasiadka wrocila i se razem smigamy,bo oszalec mozna

Fasolinka
lisey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-01, 07:43   #210
Asiek:PP
Raczkowanie

GG do Asiek:PP

Cześć czołem
Oj dziewczyny, nie wymagajcie od swoich dzieci zbyt wiele - wszystko i tak przyjdzie w swoim tempie...ja to bym najchętniej powróciła do okresu kiedy się jeszcze dziecko nie przekręcało.... Mój to wstaje gdzie popadnie - podtrzymuje się szczebelek, pufa, szafki, łóżka fotelika, ręki, głowy mamusi i raczkuje coraz szybciej - znów nabił sobie siniaka pod kolanem (nawet nie wiem kiedy, bo nie płakał) - muszę wziąć męża za chabety jak dostanie wypłatę i nabyć w końcu ten dywan do pokoju. Jak się go puści wolno, to pierwsze miejsce, do którego pędzi to waga i skubaniec się na nią wdrapuje (tatuś codziennie się z nim ważył więc się dziecko nauczyło).
Co do bab w bieliźnianych - ja tez się nacięłam - chciałam kupić stanik dla karmiących a tam największy rozmiar D - no sorki ale mało która karmiąc ma tak mały biust (mój i tak nie należy do dużych...) i kupiłam, bo nie miałam czasu i jest niedopasowany jak trzeba i się wnerwiam - muszę znaleźć więcej czasu i nabyć nowy.
U was upały i u mnie też, ale wczoraj pogoda dała mi popalić. 2 razy uciekałam z młodym przed burzą po pół godz spaceru - raz nas złapało to musiałam pod daszkiem czekać, aż przestanie łaskawie lać echhhh (dobrze że mały spał) . Młody też śmiga w rampersie z krótkim i w skarpetkach, a jak bardzo świeci to mu zdejmuje skarpetki- no i czapka/kapelusik obowiązkowo, a że pogoda zmienna jest, to biorę ze sobą też jakąś bluzę rozpinaną i spodnie ew. kocyk- zawsze można ubrać w trakcie spaceru. Jak śpi w łóżeczku to zdejmuję nakrycie głowy, żeby się nie zapocił.
Uciekam bo właśnie młody zaczyna śpiewać w łóżeczku - trzeba go nakarmić ubrać i sruuuu na spacer

Uśmiech od losu
dostajemy w darze
za dobre czyny.

Celuj w księżyc, bo nawet jeśli nie trafisz, będziesz między gwiazdami.

biżu miłe dla oka
Asiek:PP jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości