|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#181 | |
Zadomowienie
|
Dot.: OD WALENTYNEK DO MIKOŁAJA - Listopadowo-Grudniowych 2008 bobasów zgraja cała!!
Cytat:
![]() Asiek:PP - strasznie mi przykro. Dobrze,że nikomu nic się nie stało i że woda wyrządziła mało szkód. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#182 |
Zadomowienie
|
Dot.: OD WALENTYNEK DO MIKOŁAJA - Listopadowo-Grudniowych 2008 bobasów zgraja cała!!
jestem chuda ale nie aż tak strasznie
![]() ![]() Salomea1 bardzo bym chciała żeby kiedyś ktoś dobrał mi tak super stanik ![]() Asiek:PP niezły ten twój maluszek z tym wstawaniem ![]() ![]() katakumba super obrazek bardzo lubię takie styl ![]() ![]() edyta0131 tak jak scorpioniec pisze nie daj się tak wykorzystywać ![]() Igorek dzisiaj kończy 7 miesięcy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#183 |
Zakorzenienie
|
ja na szybko bo ide jakies sniadania no i musze sie pakowac, jutro do polski. a ja nawet prania nie zrobilam jeszcze
![]() z tym bananem to pola odkryla ze jak mocniej scisnie to on jej miedzy palcami wychodzi ![]() ale raczkowac dalej nie chce ani zebow nie ma za to spala taram! od polnocy do 8 rano ![]() takze poslalysmy |
![]() ![]() |
![]() |
#184 |
Zadomowienie
|
Paula - trudno jest znależć sklep gdzie dobiorą profesjonalnie stanik. Niestety musisz liczyc tylko na siebie i ciotki wizażanki. jest nawet wątek o bra-fittingu. W skrócie to musisz sie zmierzyc na wydechu pod biustem i zaokrąglić rozmiar w dół (ja mam 74 wieć stanik kupuję 70), miseczka ma się kończyć w połowie pachy a połaczenie miseczek ma dotykać do mostka.
A ja właśnie kombinuję co tu wziać ze sobą na urlopik. Już sama nie wiem ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#185 |
Wtajemniczenie
|
Witam Mamuski!
Melduje sie i ja w nowej czesci ![]() Lece nadrabiac watek ![]() Paula- trzymam kciuki zeby wszystko bylo dobrze ![]() Katakumba- bradzo prosze o zaproszenie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#186 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() slucham radia a tam w kolo macieju majkel. to ilez mozna? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#187 |
Raczkowanie
|
kurcze ale produkujecie...
ja właśnie oddelegowałam Młodą do babci, a sama za chwilę wyruszam w miasto pozałatwiać sprawy firmowe ![]() katakumba to jak z tym spacerem??? dla mnie optymalny będzie środa lub czwartek do południa, a jak nie to w przyszłym tygodniu ladym, salomea, widziałyście "Zmierzch"? jak wrażenia??
![]() |
#188 | |
Rozeznanie
|
![]() Cytat:
![]() jeszcze nie widziałam, dzisiaj skończyłam dopiero 4 tom, ale może po południu skoczę do wypożyczalni. A moze masz na kompie film? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#189 |
Zadomowienie
|
Szamanka - widziałam, jakoś mnie nie zachwycił, a wręcz zniecheciłby mnie do przeczytania ksiażki. Ksiażka jest o wiele lepsza.
|
![]() ![]() |
![]() |
#190 |
Zakorzenienie
|
Haj kobitki...
Jestem mamusia styczniowo - lutowa ale Was podczytuje czesto ![]() Bo ciekawych rzeczy sie tutaj dowiaduje ![]() No i chciałam Wam poradzic a propo staniczków... Bo mi niedawno pomogly dziewczyny wybrac i poprostu jestem suuuper zadowolona... z mojegpo 80 D zrobiło sie 75 FF... ![]() Kupiłam takiegoż to rozmiaru kaganie i jest dobry.. Lezy suuuper .... tutaj jest fajny link: http://www.dziennik.pl/kobieta/uroda...ml#vote_326290 A jak któras poczebuje pomocy w miezeniu i dobraniu rozmiaru to pisac...pomoge ![]() (dodam ze pomiar pod biustem robi sie na wydechu a w biuscie normalnie) Edytowane przez kellysss Czas edycji: 2009-06-29 o 12:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#191 |
Rozeznanie
|
lisey - no ja na szczęście żadnych otarć nie mam, najpierw muszę się do niego na nowo przyzwyczaić, a jak już się przyzwyczaję to znów mi wyjedzie..
![]() dziewczyny, tak piszecie jak Wasze maluchy raczkują, niektóre nawet wstają, a moja ma skończone 7 miesięcy, siedzi tylko z podparciem a sama się przewraca na boki, nie raczkuje, na brzuszku ja ją położę to przewraca się na plecy i tak jej najwygodniej. Powinnam się martwić? W nocy zaczęła jeść 3 razy i co chwilę jęczy, ale to może na zęby bo jeszcze żadnego nie ma. |
![]() ![]() |
![]() |
#192 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#193 |
Raczkowanie
|
asiek skad ja znam ten bol usypiania
![]() ![]() scorpionec jak u nas ilosc kupek z jednej zwiekszyla sei do kilku to zaowocowalo to zabkami ![]() dziewczynki nie martwcie sie ze maluszki jeszcze nie raczkuja, na wszystkich przyjdzie czas, trzeba cierpliwosci pochwale sie jeszcze ze moja mala zalapala jak sie robi papa tylko odmachuje jak ktos juz jej zniknie z pola widzenia ![]() aaa scorpionec ty chyba pisalas ze dalas rybke ze sloiczka, ale takiego po 9 m-cu czy sa jakies wczesniejsze? bo ja tylko wyczailam bobovite po 9 i tyle ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#194 |
Zakorzenienie
|
ja dalam tunczyka ale u nas sa od 6 miesiaca.
boze jest tak goraco ze polka zasnela mi dopiero jak jej podmuchalam na glowe... |
![]() ![]() |
![]() |
#195 |
Zakorzenienie
|
Czesc Dziołchy
![]() Normalnie jest tak duszno, że nawet wolno mówię-właśnie leje, wcześniej była burza,ale do 17.00 skwar jak nie wiem. Emila cały dzień tak marudna,że się zastanawiałam, czy zęby następne nie idą. Chociaż wieczorem juz mnie tak gryzła, z taką zaciekłością i rozpaczą, że to całkiem prawdopodobne...Juz chyba więcej nie napiszę-roztapiam się................... |
![]() ![]() |
![]() |
#196 |
Wtajemniczenie
|
Witam Kochane,
Udalo mi sie nadrobic zaleglosci ![]() ![]() Z nowosci to Wojtek ma juz 2 zeby ![]() ![]() ![]() ![]() Dzisiaj bylismy tez w poradni rehabilitacyjnej tak zeby zobaczyc czy wszytsko ok (czekalam na ta wizyte jakies 2 miesiace...). Lekarz powiedzial, zeby nie sadzac dziecka, bo samo usiadzie ok 9 miesaica ![]() ![]() No i ja zaszalalam na calego- zmienilam fryzure ![]() ![]() ![]() edit: Zapomnialam dodac, ze sie w koncu chrzicmy i my ![]() Ile sie daje kasy ksiedzu? No i jakie gadzety trzeba kupic na chrzest (o swiecy i szatce wiem, ale czy cos jeszcze?) Edytowane przez skylie Czas edycji: 2009-06-29 o 22:53 Powód: zapominalstwo |
![]() ![]() |
![]() |
#197 | ||||
Zakorzenienie
Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
http://gerber.webtel.pl//produkty_pr...5&objectId=957 a ta rybka to łosoś ![]() małej smakowało bardziej niz te zmięskiem ![]() ![]() Cytat:
tez sie spotkalam z opinia zeby dziecka nie sadzac bo one szybciej same ucza sie siadac... a tak jak juz siedzi to sie nie chce uczyc siadania.. moja wlasnie tak ma ale to juz po ptakach bo to jedyna pozycja w ktorej zajmuje sie sama soba..jak dluzej polezy to steka by ja posadzic ![]() nie wiem w koncu ile tz dal ksiedzu bo boi sie przyznac ale pewnie ze 200 zet ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#198 |
Zadomowienie
|
Hej laski,
Właśnie zaczynam zbierać graty do spakowania i sie zastanawiam. Jak się ścieli łóżeczko turystyczne?? Dzieciątko kładzie sie bezpośrednio na dnie łóżeczka czy trzeba jeszcze jakis materacyk dokupić? A moze kocyk podłożyc?? Oczywiscie prześcieradło obowiązkowo, ale co pod spód?? |
![]() ![]() |
![]() |
#199 |
Zakorzenienie
|
nasze łożeczko turystyczne ma taki materacyk składany... na ten materacyk kłade taki grubszy kocyk złozony na pół i na to wszystko prześcieradło z gumką zeby sie warstwy w komplecie trzymaly
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#200 |
Zakorzenienie
|
Moj Kajuś cały czas śpi w turystycznym łóżeczku bo nie chciałam żeby obijał się o szczebelki. Ja na ten składany materacyk położyłam jeszcze gryczano-kokosowy, ale jak mówię jest to jego główne łóżeczko. Szczebelkowe stoi w kuchni i służy tylko do zabawy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#201 |
Zadomowienie
|
scorpionec- tak zachwalałaś ten krem z Collistara na rozstępy, że wczoraj w douglasie naciągnęłam tż- ta na ten krem, o dziwo wogóle nie protestował, ja byłam przerażona ceną, a tż stwierdził, że jak coś ma działać -to niestety musi kosztować, zważywszy że będę go stosować tylko na pośladki, bo tam mam rozstępy to chyba na rok mi wystarczy.
u nas od wczoraj upały po 30 stopni w cieniu! małego ubrałam w body takie z rękawkiem tylko na ramionka i w szorty, spotkałam wczoraj koleżankę ze szkoły rodzenia w parku jej dzidzia ubrana była w grube! brązowe! sztruksy!!!! body na długi rękaw ,skarepetki i kryte butki, aż mi szkoda tej dzidzi było i powiedziałam oczywiście bardzo delikatnie, tak między wierszami, że jest jej za gorąco, mała miała całe włoski mokre! |
![]() ![]() |
![]() |
#202 |
Zakorzenienie
|
moja nie da sie za gorąco ubrac
![]() ![]() teraz non stop w samym body na krótki albo rampersie ja trzymam a i tak chetnie by sie rozebrala.. spadamy chlodzic sie na basen buziaki ![]() antysuj gratuluje zakupu.. ja nie lubie douglasa bo ceny z kosmosu mają.. ale jak mąż stawia ![]() ja smaruje tylko cycki i mam ponad pół jeszcze.. a jak pisalam to byl prezent gwiazdkowy ![]() Edytowane przez scorpionec Czas edycji: 2009-06-30 o 10:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#203 |
Zadomowienie
|
kolejne pytanie. Czy niemowlętom zakłada sie okulapy przeciwsłoneczne?? Bo my nad morze jedziemy i jak będzie ładna pogoda to może warto??
|
![]() ![]() |
![]() |
#204 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#205 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() My smigamy w samym body na ramiaczkach... Na dwor zakladamy jeszcze letnie spodenki, ew. skarpetki... A i tak mam wrazenie ze przegrzewam Wojtusia ![]() Ja musze swojego wyciagnac do jakiegos douglasa ![]() ![]() Cytat:
![]() No wlasnie z tym sadzaniem to juz sama nie wiem, ale wydaje mi sie ze jak dziecko siedzi samo to chyba ma na tyle sztywny kregoslup? Zreszta sama pediatra kazala nam sadzac Wojtusia, bo za malo ciagnal glowke. A z tym szkrabami tak juz jest ze jak im sie cos raz pokaze to potem juz sie tego domagaja ![]() Tez myslalam zeby dac 100 zl. I tak to o 100 za duzo ![]() Dzisiaj taka duchota ze Wojtek juz sam nie wie co chce. Spacer nie, zabawa nie, spac nie, jesc nie, etc. Po wielkich trudach usnal... Nie wiem jak u Was, ale nigdy nie mialam z nim problemow z zasypianiem, ale od ok 3 dni istne boje musimy toczyc... Jak tak dalej pojdzie to sie wykoncze ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#206 |
Zadomowienie
|
u nas też dzisiaj upał 30 C w cieniu ale moje dziecko było takie szczęśliwe na dworze chyba po mamie lubi tak ciepełko
![]() co do ubieranie to mały dzisiaj miał lnianą koszulę z krótkim rękawkiem i lniane krótkie spodenki nawet skarpetek nie miał z czego był taki szczęśliwy że pół spaceru bawił się stopami hehehe no i oczywiście jeszcze coś na główkę jak taki upał biała czapeczka z daszkiem ![]() jeśli chodzi o rybkę to mały je tą co Iga od scorpioniec ![]() ![]() skylie koniecznie wklejaj zdjęcia nie mogę się doczekać! Salomea1 chyba lepsza czapeczka z daszkiem bo może faktycznie ściągać sobie te okularki... a jeśli chodzi o łóżeczko turystyczne to ja też na materacyk dałabym gruby kocyk i prześcieradło na gumce na to bo te materacki z turystycznych łóżeczek są takie cieniutkie i bardzo twarde pozatym się składają i dziecku może być niewygodnie przez to... scorpionec mi też tak densystka powiedziała z ząbkami ![]() ![]()
#207 |
Zadomowienie
|
no i nie kupiłam okularków bo młoda i tak by ich na nosie nie utrzymała. Co jej założyłam to ona sciagała i zaczynała się bawić. Czyli przed słońcem będa nas chronic parasolka, czapki z daszkiem i takie tam.
Jeśli chodzi o łóżeczko to ja się własnie zastanawiłam czy kocyka nie położyc i chyba jednak tak zrobię. Dzięki dziewczynki za szybkie odpowiedzi. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#208 |
Rozeznanie
|
Hej dziewczynki. Jezu jaki upał. Młoda w rampersie cieniutkim tylko na spacerze a i tak całe plecy mokre. Już nie wiem jak ją ubrać (rozebrać) Nie marudzi podczas spaceru ani nic ale nie wezme na raczki bo boje sie ze ja przewieje jak taka mokra jest.
|
![]() ![]() |
![]() |
#209 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() co do raczkowania itp dla pocieszenia mojej kolezaqnki synus nie lubil na brzuszku,nie przekrecal sie itp,a zaczal raczkowac dopiero gdzies w polowie 8go miesiaca,takze glowa go gory,jeszcze sie za dzieciem nachodzisz ![]() Cytat:
co do chrzsci, u mnie w regionie za chrzsciny placi chrzestny(100zl),z gadzetow to swieca i szatka,u nas jeszcze sie kupuje bukiecik jakichs kawiatow,mlody mial biale roze,na krotko w bialej bibulce, do tego tort,no i jakies wiesz pamiatki ksiazkwe itp,ale to juz w gestii chrzestnej lub twojej.No i grosik do bucika.Moze z gzdzetami nie pomoglam a raczej ze zwyczajami ![]() Cytat:
u nas takie upaly ze z mlodym w cieniu se siedze 2 razy w dniu bo w domu nie idzie wytrzymac,szok normlanie,podobniez na weekend ma padac,uffff.Mam dosc tego slonca,dziecko mi marudzi.Z nowosci mlody juz sie wspina nie tlyko za szczebelki w lozeczku ale i za sofe,za noge(bolesne bo szczypie pazurkami) ogolnie se chlopak stoi i to juz coraz pewniej,raczkuje na calego,a najlepiej mu wychodzi na trawce ![]() a i ja juz sie lepiej mam,bo tesknilam za polska i kolezankami ale wreszcie kolezanka polka sasiadka wrocila i se razem smigamy,bo oszalec mozna
![]() |
#210 |
Raczkowanie
|
Cześć czołem
![]() Oj dziewczyny, nie wymagajcie od swoich dzieci zbyt wiele - wszystko i tak przyjdzie w swoim tempie...ja to bym najchętniej powróciła do okresu kiedy się jeszcze dziecko nie przekręcało.... ![]() ![]() ![]() ![]() Co do bab w bieliźnianych - ja tez się nacięłam - chciałam kupić stanik dla karmiących a tam największy rozmiar D - no sorki ale mało która karmiąc ma tak mały biust (mój i tak nie należy do dużych...) i kupiłam, bo nie miałam czasu i jest niedopasowany jak trzeba i się wnerwiam - muszę znaleźć więcej czasu i nabyć nowy. U was upały i u mnie też, ale wczoraj pogoda dała mi popalić. 2 razy uciekałam z młodym przed burzą po pół godz spaceru - raz nas złapało to musiałam pod daszkiem czekać, aż przestanie łaskawie lać echhhh (dobrze że mały spał) . Młody też śmiga w rampersie z krótkim i w skarpetkach, a jak bardzo świeci to mu zdejmuje skarpetki- no i czapka/kapelusik obowiązkowo, a że pogoda zmienna jest, to biorę ze sobą też jakąś bluzę rozpinaną i spodnie ew. kocyk- zawsze można ubrać w trakcie spaceru. Jak śpi w łóżeczku to zdejmuję nakrycie głowy, żeby się nie zapocił. Uciekam bo właśnie młody zaczyna śpiewać w łóżeczku - trzeba go nakarmić ubrać i sruuuu na spacer ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:55.