|
Notka |
|
Wspólne zakupy perfumeryjne Forum dla osób, które są zainteresowane wspólnymi zakupami - obszar perfumy. Chcesz kupić sprawdzone perfumy w dobrej cenie? Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#181 | |
BAN stały
|
Dot.: Pomysły i sugestie dotyczące funkcjonowania podforum
Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez kasiaa91 Czas edycji: 2009-11-02 o 19:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#182 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A odnośnie "a co jeśli.." ![]() Tak czy siak, czas mi się skończył i muszę wracać do zakuwania. Łee..
![]() |
#183 | |
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
Moze jestem egoistkę ale nie podjęłabym sie zadnego organizowania i przepsikiwania gdybym miała nie brać flaszki-po prostu bym zapolowała na odlewkę na all to nie jest fair niestety ![]() Ja organizuję,. ogłaszam ze jest flacha zbieram ludzi,sama chcę 20 ml a flaszką i nagle ktoś mi wyskakuje ze bierze 25-przejmuje flaszke i rozpierd...mi załe przedsięwzięcie- innymi słowy- wskakuje na gotowe. jedyna sprawiedlkiwa opcja to flaszka dla organizatora- no chyba ze organizatorowi flaszka wisi. pozatym uwzazm ze przez zbyt wiele regulacji wspólne zakupy padną. edit- ja zawsze doliczam koszt przesyłki atomków-i uwazam ze jest to korzystniejsze niz kupowanie na all w ostatniej chwili-jakoś wtedy nikt nie ma pretensji ze koszt przesyłki wliczony i atomnki po 5 zł (zamiast 2) a ja dbając o wspólne dobro i nerwy Gwai-robię półroczne zapasy atomów które przychodzą w pace, zamrazam kase na pół roku nie mając pewności ze w ogóle je wykorzystam i nie wiem dlaczego mam nie doliczac kosztów przesyłki. i doliczam na oko niestety- po prosty wsztstkie licze 2 zł, a 22 ml-2,5
Fotografia dziecięca i nie tylko ![]() Edytowane przez Polly_ Czas edycji: 2009-11-02 o 19:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#184 |
BAN stały
|
Oby nie
![]() Edytowane przez kasiaa91 Czas edycji: 2009-11-02 o 19:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#185 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale tak swoja droga, mysle ze minimum uprawniajace do flaszki i rozpoczecia akcji powinno byc na poziomie 30 ml (ze 100). Bo za chwile sie okaze, ze ktos chce 10 + flachon.
![]() |
#186 | |
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ---------- DZIEWCZYNY ALE SIE WAM WŁĄCZYŁ KOMPLIKATOR i chcecie zmieniac cos co dobrze funkcjonuje. Dlaczego 30 ml? ja ze wsztstkich organizowanych flach brałam 20 ml- czy komuś stała sie przez to krzywda? a co jak dziewczyny jęczą- odstąp mi plissss chociaz 5 ml-i dla organizartora zostaje 25- wtedy mogiła- zakupy trza odwołac ![]()
![]() |
#187 |
never say no to panda
|
żaden komplikator, tylko gdybanie
bo baby sobie czasem pogdybać muszą poza tym sama idea forum sprzyja gdybaniu śmiem nawet stwierdzić, że gdybanie jest fajne
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#188 |
grozi wypollizowaniem
|
jeśli będą jakies obostrzenia to ja nic nie organizuję- i kaze Wam odkupić ode mnie całe pudło atomów
![]()
#189 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zlego nie...Nie mowie, ze to cos zlego, tylko ja bym tak nie wyskoczyla... A komplikator sie wlaczyl bo jedna z dziewczyn ma wyrazne poczucie wpolnozakupowej krzywdy, co trzeba wyjasnic. Bo moze nigdy nie organizowala i nie wie ile to pracy wymaga...
![]() |
#190 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Dlatego powtórzę, że nie jestem za wprowadzaniem dodatkowych komplikacji. Według mnie jest dobrze tak, jak jest.
![]() |
#191 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Bo jeśli druga - to problemy przy większej ilości różnych flaszek są... A jeśli pierwsza - to nie ma nad czym deliberować ![]() Ogólnie chodziło mi, że żeby uprościć, to trzebaby wyliczyć sztywny algorytm obejmujący wszystkie okoliczności, ale to samo w sobie może być zbyt skomplikowane... Cytat:
Jednakże do tej pory decydowała organizatorka, więc mogłoby tak zostać, gdyż: |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#192 | |
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
która? bo nie doczytałam jakoś. Poza tym ja tez miałam poczucie krzywdy, a to dlatego ze flacha szła z lucky i koszt dzielony był na liczbę osób ,a ja brałam 5 ml. No ale cóż- doczytałam ze tak było ustalone od początku-mogłam nie brać, nikt mnie nie zmuszał. Z tego co piszecie widzę ze ogólne odczucie jest takie ze ktoś kto organizuje zakupy po to by wziąć np 20 ml z flaszką zachowuje sie w jakiś sposób nie fair szkoda ze wcześniej nie wiedziałam, wolałabym dołożyć te pare złotych i miec świety spokój niż usłyszec potem ze nieuprawniona zakosiłam flaszkę ![]()
![]() |
#193 |
ʞɐɯǝuɐ
|
Ostatnie 2 strony wątku zaczęły wchodzić na wyższy poziom abstrakcji, odpadam
![]() A tak poważnie, powinno chyba zostać jak do tej pory, czyli, że organizatorka ustala tak, jak wg niej jest najlepiej, wspólnozakupowiczki godzą się na zasady bądź też nie, i wsio. Bo rzeczywiście wyliczanie skomplikowanych algorytmów do których zaawansowane funkcje Excela są potrzebne to przesada ![]()
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up." EVERY WOMAN IS A STAR
|
![]() ![]() |
![]() |
#194 | |
never say no to panda
|
Cytat:
![]() ![]() (bardzo treściwy post, w którym wyrażam swoje poparcie dla słów kameny ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#195 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A koszt dzielony na liczbe osob (bez doliczania i dzielenia na ml) jest nie fair.
![]() |
#196 | |
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
-iśc do apteki-kupic igły, strzykawki -jechac do marketu-po bąble -jechac do hurtowni papierniczej- zeby kupic koperty 20 gr taniej-nisch dziewczyny mają taniej! - leciec do "nocnika" bo sie tasma skończyła -do marketu budowlanego-po taśmę izolacyjną-kolorową (bo tansza) do uszczelnienia atomków i białą- do podpisania odlewek - kupic cieniuśki pisak do płyt-by odlewki ślicznie pospisać - przepsikać 60 ml ( w tym odpsikać dla siebie 15) -pociąć tasmę na maciupkie kawałeczki -opisać maciupkimi literkami - pozawijać w bąble - pokleic taśmą - zaadresować 12 kopert (bo wsztscy brali po 5 ml) - wypełnić 12 cholernych druczków na polecony - jechać z reklamówą do roboty (bo poczta krótko czynna) - wystać się godxzinę na poczcie w zaduchu -jak DObrnie do okienka-przepisać druczki-bo Ja NIE PRZYJMUJĘ WYPISANYCH NA CZARNO -acha....acja...zapomniała m -no pzreciez organizator ma jeszcze wysłać flaszkę osobie która bierze najwięcej-opakować ją w pudełeczko (koniecznie trzeba zbierać różne-niech sie mąż wścieka ze mu na łeb lecą z szafy) i w 3 warstwy bąbelków- i latać po 3 pocztach bo nigdzie nie ma takich dużych kopert
Fotografia dziecięca i nie tylko ![]() Edytowane przez Polly_ Czas edycji: 2009-11-02 o 20:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#197 |
never say no to panda
|
widzisz, Polly, ja tam idę na łatwiznę i mam wykupioną książeczkę nadawczą
![]() nie muszę pisać n-razy moich danych, a jedynie dane adresatek *edit - a tak w ogóle przeraziła mnie realność tego, co napisałaś, szczególnie fragment o pudłach składowanych i lecących na łeb (generalnie, na łóżko-meblościace mam mały magazyn - pudła wszelakie, skrzętnie zbierane, dwa ogromniaste rulony folii bąblowej, mnóstwo papierowych toreb z atomkami, fiolkami, strzykawkami, materiałami do pakowania i stosy kopert... i już mi się udało w nocy w łeb zarobić jednym z pudeł)
Edytowane przez cbr Czas edycji: 2009-11-02 o 20:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#198 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
no dobra, wygralas ![]() ja to nawet naklejki w InDesignie robie, bo zawsze mi sie wydaje, ze za brzydko pisze ![]() ![]() dom mi sie w burdel zamienia... ![]()
sure. fine. whatever. Edytowane przez LouLou25 Czas edycji: 2009-11-02 o 20:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#199 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Napisałam, że mi się wydawało, dopisałam że intuicyjnie, bo uzasadnienia na takie wydawanie się nie mam. Być może było tak dlatego, że taki temat pojawia się od czasu do czasu, sama nie wiem. I w dodatku przecież zgodziłam się, że organizatorka powinna o tym decydować. Zawsze mam dużo szacunku dla organizatorek. Nie organizowałam jeszcze wspólnych zakupów, ale mam wyobrażenie, ile to jest pracy i jaka to jest odpowiedzialność. Edit: teraz widzę, że nie wydawało mi się, a myślałam, co specjalnie jednak nie zmienia sensu tego, co chciałam powiedzieć. Edytowane przez Borneo Czas edycji: 2009-11-02 o 20:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#200 | |
RENTGEN RZĄDZI!
|
Cytat:
![]()
Jestę hejterę, snobę, trollę i wizażystkom ![]() Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można.... Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#201 | |
Wiedźma
|
Cytat:
![]() Bosko! ![]() Zapomniałaś jeszcze o tym, że wszelkie ewentualne ubytki pokrywa z własnego "litrażu" (zdarzyło mi się, że przewrócił mi się atomizerek), użera się z pocztą w razie opóźnień przesyłki, a wcześniej użera się z urzędem celnym i lata na pocztę odebrać przesyłki, bo paczkonosz chodzi w godzinach pracy.
![]() |
#202 | |
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
Borneo-ja sie nie denerwuje (no moze trochę,ale nie na Ciebie) pech chciał ze Ciebie zacytowałam ![]() Chciałam tylko uzmysłowić wszystkim ze dla mnie jest to nie pojęte ze komuś sie wydaje ze flachę powinien brac ten kto bierze najwięcej. Pominełam juz nawet drażliwą kwestęię finansową i ściganie zapominalskich (zeby wpłacili) i tłumaczenie innym (którzy wpłacili) dlaczego jeszcze nie ma odlewki. zapomniałam ze dzieci organizatorów tez cierpią-mogą dostać pałę w szkole gdy im matka podstepnie w nocy ukradnie nożyczki z piórnika ![]()
![]() |
#203 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() A ja właśnie nie organizowałam do tej pory zakupów, bo sobie doskonale potrafię zwizualizować tę przyjemność biegania do pań na pocztę i na razie skutecznie mnie to odstrasza ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#204 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() I chyba właśnie z tych powodów tylko raz zorganizowałam małe, wspólne zakupy ![]()
![]() |
#205 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez kriss_de_valnor Czas edycji: 2009-11-02 o 21:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#206 |
grozi wypollizowaniem
|
to wam jeszcze powiem ze ostatnio postanowiłam sie zemścić na parskającej kolejce (zawsze syczą i sapią jak sie wykładam z kopertami)
i postanowiłam kupic na poczcie ZNICZE ![]() ![]()
#207 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Dlatego nie jestem za "listą stałych organizatorek zakupowych" na wątku. Miejmy litość ![]()
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
|
![]() ![]() |
![]() |
#208 | |
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
![]() ![]() ktos wyzej wspomnial, ze moga takie ustalenia odgorne ruch zakupowy - i wcale bym sie nie zdziwila - mnie osobiscie odechcialoby sie organizacji takowych zakupow.
![]() ![]() |
![]() |
#209 |
Zakorzenienie
|
Nie rozwlekając się... ja jestem za nie wprowadzaniem zbyt dużej ilości regulacji do wspólnozakupowania. Myślę, że obecny stan rzeczy (mam na myśli zbiór wszystkich zasad stosowanych przez każdą jedną organizatorkę) nikomu krzywdy nie robi. Kupujemy dla przyjemności i niech tak zostanie.
#210 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Straaaszne te punkty które wypisałaś. Po co w ogóle dziewczyny zabierają się za wspólne zakupy skoro to taka droga przez mękę? ![]() No nie rozumiem ![]() Co do kopert, przecież niektóre dziewczyny kupują na poczcie i cena "wysyłki" wynosi 7zł, tak więc nie każdy tak się poświęca. Zresztą, u ciebie Polly, wysyłka jest właśnie 7zł? ![]() Wysyłka 5,20zł (polecony prio; 5-10ml atomek) + koperta 60gr = 5,80zł; rozumiem można 6,50zł policzyć ale za co 7zł? ![]() Cytat:
I czemu od razu zakładasz, że nic nie organizowałam? Organizowałam, nie jeden raz. Wszystko wyjaśniłam w poprzednich postach, więc proszę - poczytaj, bo drugi raz nie chce mi się wyjaśniać. Wiem ile pracy to wymaga i wiem, że niewiele jeśli chodzi o jedną flaszkę. Naprawdę WYOLBRZYMIACIE ten wasz/nasz trud. Kurczę, to tak jakbym poprosiła szefów, żeby czas który spędzam w tramwaju dojeżdzając do pracy wliczali mi do godzin pracy lub finansowali przejazdy. Nie, nie zrobią tego. Sama godzę się na ten dojazd żeby mieć pracę. Tak więc - chcesz flaszkę taniej poprzez wspólne zakupy? To wiedz, że trzeba iść kupić koperty (chodzi o poświęcony czas), powypełniać druczki itp - i nie wiem czemu uważacie (część uważa), że powinien za ten czas być zwrot jakiś w postaci kasy (nie wiem, może ta zawyżona cena za przesyłkę to taka forma zwrotu?).
Edytowane przez Velvet Acid Kitty Czas edycji: 2009-11-03 o 05:34 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:35.